Marc-André ter Stegen

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2022.05.05. 12:22:02

bence0330 írta:
2022.05.05. 11:56:37
Más az igény, lehet, hogy pusztán ez adja ki a véleménykülönbséget, nekem ezen a poszton a közepes is gyenge, mert szerintem a legfontosabb poszt egy olyan csapatban, aki komoly eredményekre hajt. A Reál is rég kizúgott volna csont nélkül, akármilyen erősek mentálisan, ha közepes kapus védene náluk. Ő az alapja a háznak.
Mondjuk a Realt pont nem kellene ide venni, mert a bajnokságban ha összehasonlítjuk az utóbbi 10 meccsen több gólt kaptak, mint mi, a Bl-ben az egyenes kiesésben 6 meccsen 11 gólt nyelt be Courtois, csak éppen Benzemáék tudtak válaszolni rendre 3 góllal.
Ezt a szezont gyakorlatilag egy az egyben a franciának köszönhetik, ha nem hozza le élete szezonját vagy nem sérül le komolyabban még a fix bajnoki címtől is távol lennének.

És azt, hogy most védik és nem istenítik, az kb olyan, mint hogy itt van nekünk Dembélé, Auba vagy Depay és velük érjük be top 5 -ös szélsők helyett.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2022.05.05. 12:18:47

Én meg olyan csatárokat akarok, akik kegyetlenül beverik a helyzeteiket, maguknak is megcsinálják a helyzetet, gyorsak, jól cseleznek, stb.
Ez a prime Messi és Cé kb az elmúlt húsz évből, meg most MBappé néha.

Biztos lehetne jobbat találni, én nem értek hozzá, hogy kit, de falra mászok ezeketől a stathuszár kapusoktól, akik aztán a bl-ben az elsők akik összerogynak, lásd Mendy. Pedig biztos nagyon jó az expected goal ratingje vagy mi.
Szerintem Courtios-nál is vannak ebben jobbak, ilyen noname kapusok. Kérdezz már meg egy real drukkert, hogy kire cserélné el a belgát :D

Hogy számolják ezt a statot amire szeretsz hivatkozni? Bele kalkulálják pl EG lúzerségét, hogy full kiszámíthatatlan a csávó? Vagy hogy a védőink nem reagálnak a kipattanókra, hanem szotyiznak?
Ezek fontos összetevői a dolognak.

Na mindegy, én a statokat meghagyom neked, Ferran esetében is ilyenekkel jösz, közben vérciki a csávó egy 3-4 meccses sorozatot leszámítva. Semmit nem jelentenek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2022.05.05. 11:56:37

Legyen igazatok! Ha látom, hogy feljön és tévedek, beismerem. Bár dicsérni itt se látom senkit TS-t, csak megvédeni a túlzottnak érzett negatív kritikától, ha jól érzem, nem azt állítjátok, hogy kiváló kapus most, hanem hogy úgy elmegy + lábbal jó. Emiatt kicsit az az érzésem, hogy olyan ez, mint beleragadni egy langyos kapcsolatba, nem merünk váltani, mert azt hisszük, ezt érdemeljük, ez a szintünk, mert nem bűnrossz TS, hanem szódával elmegy, és régen milyen jó volt, és majd megint milyen jó lesz. Ha így nézem, nekem is jó TS, de én olyan kapust akarok, aki kivédi az ellen szemét hétről hétre, és nem potyázik. Más az igény, lehet, hogy pusztán ez adja ki a véleménykülönbséget, nekem ezen a poszton a közepes is gyenge, mert szerintem a legfontosabb poszt egy olyan csapatban, aki komoly eredményekre hajt. A Reál is rég kizúgott volna csont nélkül, akármilyen erősek mentálisan, ha közepes kapus védene náluk. Ő az alapja a háznak.

A védelmet meg szerintem ANNYIRA messze nem kell elővenni, mint amennyire tesszük. Nem tragikus, sőt, most olvastam, hogy több expected goal-t érő helyzetet engedtünk az ellennek 3 éve, mikor majdnem veretlenül húztuk be a bajnokságot! Tehát nem védekezünk rosszabbul, mint akkor.

És továbbra is magasan a helyzetekből adódó várható gólok száma felett kap (ez a védelem minőségétől független adat, a már kialault helyzeteket vizsgálja, 340 kapott góllal is vezethetné a listát a kapus, ha két sérült Messi a belső védőfal), és még a 0 is csak egy középcsapat szintje lenne, egy top kapusnak bőven alatta kéne kapnia. Ez 10-15 pont különbséget simán jelent egy bajnokságban.

Nem akarok játékosmegfigyelőt játszani, amikor egyesek erre eurómilliókat kapnak. Ha egy Arsenal le tud igazolni egy Ramsdale-t bő 20-ért,, aki sorra védi ki az ellen szemét, a Milan egy Maignant 15-ért, és mindkettejüknek potenciálisan bajnokságot/BL-t hoznak, mert zseniálisan védenek hétről hétre, szinte hiba nélkül, akkor nem hiszem el, hogy ezt egy FC Barcelona nem tudja megtenni. Még mindig nagy brand. Hozzuk el a Rayo kapusát, ahogy terveztük télen, mit bánom én. De mondom, nekem jó Pena is, ha olyan jó, mint ellenünk volt. Mintha lenne az oldalon egy Galata drukker, de nem emlékszem, ki az, valamiért VEB rémlik.

Aztán lehet, hogy igaza lesz annak, aki azt mondja, hogy ha helyrejön a védelem, akkor helyrejön ő is. Úgy legyen, remélhetőleg ez jövőre kiderül, most már úgy is mindegy és a jövő év számít, de akkor is legyen egy jó kapus a padon, aki ijesztegetheti őt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2022.05.05. 10:50:07

Csababarcával most nagyon egyet tudok. Egyrészt nem sok nála jobb kapus van aki tényleg szintet jelentene. Másrészt ezek vagy elérhetetlenek, de ha még el is jönnének 60-70 millió körül lennének. Az utóbbi időben is többször hozott már meccset nekünk, nem egyszer volt MOM vagy a legjobb játékosunk.
És bőven elő lehet venni a védelmet. A Rayo ellen hibázott, gólt kaptunk, az is gól volt, mikor védett két hatalmasat és csak a harmadik kipattanót tudták berúgni, míg a védelem szotyizott. Nem egyszer mentett pontot.
Az pedig, hogy lábbal (mindkettővel) milyen erős rengeteget számít. Minden letámadásnál plusz 1 ember. Ez iszonyatosan nagy segítség labdakihozataloknál és a hosszú labdákat is emberhez tudja küldeni, nem csak vaktában előre vágja, mert az 90 %-ban labdavesztés nálunk.

Az utóbbi 10 meccsen a bajnokságban kapott 7 gólt 5 clean sheet-tel és azért ebben bőven volt olyan amikor ki volt szolgáltatva vagy éppen tizenegyesekből kapta (akkor is ő mentett pontokat) vagy 1-ás meccsek.
Fejben sem hiszem hogy gyenge lenne, rengetegszer ő osztja vagy tüzeli a védelmet. Ez nem igazán arra utal, hogy mentálisan gyenge lenne.

Aki szerint ő a gyenge pont szerintem nagyon el van tévedve. Bárcsak a többi poszton lenne ekkora problémánk.
Forca Barca!!!!
1994barca
Jugador d'estrella

2022.05.04. 16:58:04

csababarca írta:
2022.05.04. 15:44:01
Borzalmasan véd?
Ezt mire is alapozzuk? KeleJani féle xg, yz mutatókra?
Erre már írtam egyszer, akkor hozzunk jobbat. Tudunk? Nem.
Miről beszélünk most?

Hozod a chelseat meg Mendy, most árazta be őket a "gyenge" real, nyelte is a gólokat, meg hibát hibára halmozott a nagy Mendy. Simán kiestek, mert mozdulni sem tudott a lövésekre. Jah fogott egy kettőt, taps.
Te meg olyanokért veszed elő TS-t, hogy miért nem nőtt nagyobbra, mintha ennek lenne relevanciája abban, hogy pl mekkora a wingspanje, karhossza:D
Azóta, hogy ezt beírtad, direkt figyelem, 10/9 gólnál centiken múlik a kapus dolga (mivel bazi jó reflexei vannak általában a top kapusoknak), pedig voltak benne 195-ös bengák is, meg 187 centis törpék, mint a mi németünk.

De fogadjuk el, hogy TS fejben gyenge (nyilván, mert hát ha a három lókötőre ezt írjuk, akkor kell egy nekünk nem szimpatikust is mellé tenni, szépítés:) ), oké, de ezt mire alapozzuk? hogy gólokat kap?

Írod ezeket a nagy litániákat, ugyanarról, ugyanazokról a dolgokról megfogalmazva. Semmi baj ezzel, véleményhez jogod van. És ne gondold, hogy kipécéztelek, csak nekem ez a fura hurráoptimizmus sok esetben, illetve a "hazaiak" foggal körömmel védése (lásd Xavi esete, aki rosszabb statokat hoz mint Koeman pl, de ez mellékes mert ezerszer Xavi nálam is mint Koeman :D ) tőlem teljesen távol áll. Valószínűleg ezért esik nehezemre olvasni a monológjaid.
Az, hogy nem látod a különbséget Ő és a három másik között, azzal megint nem lehet mit kezdeni, meg azzal se, hogy szerinted Piqué top játékos. Vagy Busquets. Így gondolod, rendben.

Az is egy hazugság, hogy ő a kegyeltje a fórumnak, top szinten volt ócsárolva folyamatosan, az elmúlt 2-3 évben ő is, pl pont általad az elmúlt időben.

Jah, és Busquetsel, Albával, Piquével nem az a gond hogy összeomlanak fejben, hanem hogy ehhez a szinthez már kevesek, amit pl a real-city letett múlthéten, vagy a pool tegnap. Emellett viszont akkora arcuk van, hogy nem férnek már be a stadionba. Persze ha továbbra is európa ligázni akarunk tavasszal, meg a dobogóért menni, akkor elvannak ezek itt, gondolom erre is apellálnak.

De tőlem eladhatjuk TS-t, és hozhatunk valakit, de kit? nincs ember aki ide jönne egy ilyen hitvány védelem elé védeni, mert lerombolódna a renoméjuk pikk pakk.
Mendy...be lett árazva a koma rendesen, szóval őt ne mondjuk pls.
Teljes mértékben egyetértek! Nálam mind3 említett veterán már csak kiegészítő szerepet kaphatna. Oke Pique és Alba posztjára egyenlőre nincs senki( bár szerintem utóbbinak Baldè nem lenne rossz helyettese) Busi amit csinál oké, de jobb csapatok ellen semmit nem ér az a lassú foci amit ő csinál. Éb ide De jongot vagy akár Nicot is megnéztem volna!
bence0330

2022.05.04. 16:10:55

csababarca írta:
Az, hogy nem látod a különbséget Ő és a három másik között, azzal megint nem lehet mit kezdeni, meg azzal se, hogy szerinted Piqué top játékos. Vagy Busquets. Így gondolod, rendben.

Az is egy hazugság, hogy ő a kegyeltje a fórumnak, top szinten volt ócsárolva folyamatosan, az elmúlt 2-3 évben ő is, pl pont általad az elmúlt időben.

Jah, és Busquetsel, Albával, Piquével nem az a gond hogy összeomlanak fejben, hanem hogy ehhez a szinthez már kevesek, amit pl a real-city letett múlthéten, vagy a pool tegnap. Emellett viszont akkora arcuk van, hogy nem férnek már be a stadionba. Persze ha továbbra is európa ligázni akarunk tavasszal, meg a dobogóért menni, akkor elvannak ezek itt, gondolom erre is apellálnak.
A túl hosszú bejegyzés téma jogos, igyekszem figyelni rá jobban a jövőben, bár most pont sok szál van, nyírbálom ezt is, majd rövidülök.

Az elsőt összekötöm az utolsó idézett bekezdéseddel, ha CSAK ez a bajod velük, akkor nyilván TS-ben sokkal több potenciál van a jövőre nézve, mivel a többiek elég jó formában vannak magukhoz és a korukhoz képest, és emiatt ennél már csak gyengébbek lesznek. TS meg a koránál fogva fizikai értelemben lehetséges, hogy megint top kapus lesz, persze. Tehát akkor látom a különbséget mondjuk egy jövő évet tekintve, még ha jelenleg szerintem jobbak is a posztjukon, mint TS. Én viszont úgy vettem észre - mentális témában is reagáltál eleve a másik topikban, meg amúgy is sokszor ezt hozzák fel - hogy ugye a nagy blamák, vereségek, ott van mindez a szemükben, és emiatt mindig össze fognak már törni nyomás alatt egy BL negyeddöntőben mondjuk, ha épp rán jön az ellen. Ebből olvasok nagyon-nagyon sokat a fórumon. És ebből a szempontból nem, nem látom a különbséget, szerintem minimum ugyanaz ül ki TS szemébe ilyen helyzetekbe. A tehetetlenség, a 8-2, a nem sorolom tovább.
Ja, és semmi bajom TS-el, sőt, majdnem megelőzte egy időben nálam a régi kedvencemet, Casillas-t. Semmi negatív érzelmem nincs iránta, sőt, nagyon bírom most is, és amíg jól védett, tökéletes Barca-kapusnak tartottam.
Azt a kérdést meg nem is értem, hogy miért modom, hogy TS rosszul véd. Egyrészt látványra, de még túl sok dologgal is támasztottam alá a véleményem, elmúlt közeli időszakból gólokkal, videóval, cikkel, stattal.

2. bekezdésre: azért remélem, nem gondolod komolyan, hogy egy szinten, egy mércével van kritizálva TS és a 3 kezdő saját nevelés. Tartom, hogy nagyon nagy, túlzó a közutálat ellenük. Egyébként nem vagyok oda értük, és többször leírtam, hogy szerintem is ki kéne őket vezetgetni, csak szerintem jelenleg hoznak egy jó formát (sokkal jobbat, mint a jelenlegi helyetteseik), ami nagyon kellett most nekünk a BL helyekhez, illetve nem tartom igazságosnak a kettős mércét velük szemben. Plusz találgatásnak érzem, hogy túl nagy az arcuk a padhoz, lehet, de sosem volt alkalom tesztelni, mert Piqué a 2. legjobb középhátvédünk, Alba konkrétan az egyetlen baloldali védőnk, Busquets meg teljes lelki nyugalommal üldögélt a padon, mikor egy időben korotálgatta Xavi, csak nem ment nélküle a játék.

A wingspan sem azt jelenti, ami itt releváns (kitárt karok közti távolság, én nyilván a talptól-kézvégig értettem, vetődésnél ez számít), egy helytelen megfogalmazással gúnyolódni egy másik helytelen megfogalmazáson szerintem nem szerencsés.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2022.05.04. 17:56:52-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

Borzalmasan véd?
Ezt mire is alapozzuk? KeleJani féle xg, yz mutatókra?
Erre már írtam egyszer, akkor hozzunk jobbat. Tudunk? Nem.
Miről beszélünk most?

Hozod a chelseat meg Mendy, most árazta be őket a "gyenge" real, nyelte is a gólokat, meg hibát hibára halmozott a nagy Mendy. Simán kiestek, mert mozdulni sem tudott a lövésekre. Jah fogott egy kettőt, taps.
Te meg olyanokért veszed elő TS-t, hogy miért nem nőtt nagyobbra, mintha ennek lenne relevanciája abban, hogy pl mekkora a wingspanje, karhossza:D
Azóta, hogy ezt beírtad, direkt figyelem, 10/9 gólnál centiken múlik a kapus dolga (mivel bazi jó reflexei vannak általában a top kapusoknak), pedig voltak benne 195-ös bengák is, meg 187 centis törpék, mint a mi németünk.

De fogadjuk el, hogy TS fejben gyenge (nyilván, mert hát ha a három lókötőre ezt írjuk, akkor kell egy nekünk nem szimpatikust is mellé tenni, szépítés:) ), oké, de ezt mire alapozzuk? hogy gólokat kap?

Írod ezeket a nagy litániákat, ugyanarról, ugyanazokról a dolgokról megfogalmazva. Semmi baj ezzel, véleményhez jogod van. És ne gondold, hogy kipécéztelek, csak nekem ez a fura hurráoptimizmus sok esetben, illetve a "hazaiak" foggal körömmel védése (lásd Xavi esete, aki rosszabb statokat hoz mint Koeman pl, de ez mellékes mert ezerszer Xavi nálam is mint Koeman :D ) tőlem teljesen távol áll. Valószínűleg ezért esik nehezemre olvasni a monológjaid.

De tőlem eladhatjuk TS-t, és hozhatunk valakit, de kit? nincs ember aki ide jönne egy ilyen hitvány védelem elé védeni, mert lerombolódna a renoméjuk pikk pakk.
Mendy...be lett árazva a koma rendesen, szóval őt ne mondjuk pls.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330

2022.05.04. 14:12:37

Áthozom, mert off volt.
Nem hibáztatom TS-t, mert tartom, hogy nem az ő hibája. Egyszerűen csak borzalmasan véd szerintem, az okok gyaníthatóak, sérülés+mészárlások, nem csak az általatok hozott amúgy valid belefáradós oka van szerintem.
A mai statok azért továbbra is olyanok egy kapusnál, hogy ki lehet venni a védelmet a képletből, hiszen a már kialakult helyzetből várható gólokat veszi figyelembe, azaz lehetne a világ legrosszabb védelme előtted, akkor is lehetnél ebben a legjobb. Igen, mentálisan nem lehet teljesen kivenni, ez igaz, de egy kapus legyen mentálisan erős. Nem egy Norwich-ban vagyunk, hanem Barcelonában, nem lehet 2 évnél tovább hajtogatni minden meccsen, hogy "már megint élete gólját lőtték ellene".
És annyira nem tragikus a védelem amúgy, meccsenként egy értelmes helyzete szokott lenni az ellennek, 1-2 alkalmat kivéve. Nem az van, hogy 8-szor rávezetik üresen...

Kb két hónapja láttam utoljára a statot, de azt Mendy vezette a PL-ben, védési hatékonyságban. Lehet, hogy azóta nem, erre most nem keresek rá, de hogy élen jár, az tuti. Hogy a Reál ellen gólokat kapott ki, az nem úgy nézett ki, mint TS 1/1-e a Cadiz és a Rayo ellen, vagy 3/4-e a Frankfurt ellen, hanem a Madrid egy félidőn keresztül megállás nélkül tüzelt, és abból pár be is esett, és az egész jelenség is ijesztő is volt hozzá, ráadásul big stage, még ha botlott is volna egy meccsen, és rá lehetne fogni a kiesést (nem) nem lehetne ebből leszűrni, milyen szezonja volt - baromi jó.

TS mögött 3 éve sem volt ennél jobb védelem, bár tán a csapatvédekezés egy fokkal jobb volt. És top3 volt végig a statokban, ahol most alig top100, szóval ez aligha lehet a kizárólgos ok, főleg, hogy volt két műtétje, és pár mészárlása azóta. Akkoriban sorra mentette nekünk a pontot, nem is érdemelte meg a védelem, annyira jó volt, vizuálisan és védési mutatókban is.

Elmúlt két egygólos vereség, hogy ne kelljen messze menni, ahol pár pontunk elment rajta:

https://www.youtube.com/watch?v=vrPNv5lfhAo
https://www.youtube.com/watch?v=Xb-B0-M4aT8

A Cádiz elleni nyilvánvaló hiba, minden topkapus rég kiboxolja a beadást, TS is megtehette volna, meg is indult, de érthetetlen módon visszatáncolt. Ez mondjuk még top formájában is megtörténhetett volna, mert mindig is a gyengéje volt. Utána majdnem kivédte a zseniális reflexeinek hála, de soha nem szabadott volan ennek a helyzetnek megtörténnie, a védelemnek meg köze nem volt ehhez a gólhoz.
A Rayo ellenin lehet vitázni, de az angol kommentátorok is elmondták, amit meg is lehet nézni, hogy Dest baromi jól fogta a hosszút, ahogy az meg van tanítva, és a kapusnak eleve nem kéne ilyen gólt kapni a rövidre, de ilyen esetben meg aztán pláne nem, szóval megint csak rossz döntést hozott, rossz helyezkedéssel. Ellenérv, hogy a lövés ennek ellenére éppen beakadhatott, de szerintem ezt nagyon minimim 60%-ban védeni kellene.

Ezekkel szemben kis túlzással ha Piqué egyszer egy furát szökken, azt már megjegyzik az élőben.

De még csak nem is az most a kérdés, hogy mennyire jó, vagy mennyire nem jó, én elfogadom mondjuk azt az érvet, hogy gyenge a védelem, ez jogos is, teljesen elfogadhatónak tartom a Mauri és Fanbarca által hozott érveket, miszerint szép lassan degradálódik a védelem miatt az önbizalom, és gyengül a teljesítmény a teher miatt, ez rendben is van, és kicsit revideálom is a véleményemet miatta. Azt viszont nem értem, hogy mitől más a helyzete, mint a Piqué-Alba-Busi triónak, akit egyszerre 8 szálon szid mindenki, de főleg, akikre azt mondjuk, hogy miattuk nem lehet megújulni, mert összeomlottak fejben. TS nem omlott tán össze fejben? Tán még jobban, mint a másik 3? Én egyszerűen velük együtt őt sem tudom elképzelni, hogy betonszilárdsággal menetel majd a BL-ben, ahol már azért megcélzunk jövőre egy jobb eredményt. Vagy Ti el tudjátok képzelni azt, hogy TS megint úgy fog védeni, mint 4 éve, és nem törik meg még a BL komolyabb összecsapásain sem? Mert a másik hármat ezért akarjuk kitúrni sokan nagy elánnal, nem azért, mert bűngyengék lennének. TS szerintem legalább ennyire gátja a megújulásnak.

Szóval szerintem is baromi fontos a védelem legalábbb 3 pontján történő megerősítése, de ugyanilyen fontos a kapusposzt, nem lehet a végtelenségig szemet hunyni felette. Egy ideig igen. Ha igazi jó versenytárs jön, és TS teljesítmény alapján kap majd szerepet, nekem okés. De ebben a szezonban több pontunk ment el rajta, mint Piquén mondjuk, aki amúgy baromi nagy formát tol, mégis szidva van. Nem zavar, ha a TS-ről alkotott véleményemmel egyedül maradok a fórumon, de főleg erre az utolsó előtti bekezdésre érdekelne érv/vélemény.
NovaProspekt
Entrenador del Barça

2022.03.22. 20:15:19

A Valenciában én nem láttam rossz képességűnek, ami meccsüket láttam még Netoval a kapuban, a leigazolása előtt. De egyébként annyira nem izgat engem, mi lesz neki a sorsa. Pena jó lehet, ha bevállalja ezt. Miután látta, hogy Stéga megnyerte a csörtét egy Bravóval, Cillessennel, meg ugye Netoval szemben is, én a helyében nem biztos, h berizikóznám, h aszalódjak a padon én is. De most már Stéga tényleges megversenyeztetését sem tartanám ördögtől való ötletnek, hátha kiszorítja valaki. Annyira nem vagyok pár dolgával kibékülve, sajnos egyes hiányosságait nem nagyon tudta befoltozni az évek során.
davi10
Llegenda del Barça

2022.03.22. 19:36:14

NovaProspekt írta:
2022.03.22. 18:50:22
Neto nem olyan rossz kapus arra az évi 5 meccsre.
De :D

Nyilván nem láttuk sokat, de nekem egyértelműen Inaki lenne a jelölt jövőre TS mögé. Lábbal nem lehet ügyetlen, ha már egy ideje az utánpótlásban van, a törököknél meg megedződik, hogy ne remegjen a lába, szerintem abszolút adja magát.
Igazából rajta áll, hogy megpróbálja-e kiszorítani TS-t, vagy belemenni egy olyan leosztásba, amilyen a Bravo-val volt (erre szerintem Xavi is vevő lehet), vagy valahol elsőszámú kapus akar lenni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
NovaProspekt
Entrenador del Barça

2022.03.22. 18:50:22

Neto nem olyan rossz kapus arra az évi 5 meccsre. Ennyi játékpercre valóban nem fog leakadni jobb kaliber. Meg aki ezt elvállalja, az vagy tudta előre, h évi 5 meccset játszik, és így sokat már nem akarhat az egésztől (ambíciózus játékos ebbe nem megy bele). Vagy behülyítették, h Stégát kiszoríthatja majd, aztán lett ami lett, és akkor meg azért ábrándult ki.
Cseri
Entrenador del Barça

2022.03.22. 13:41:18

bence0330 írta:
2022.03.22. 10:53:06
Mondjuk ha ez igaz, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen szintű Neto, és miért ő ül a padon, ha szerencsétlen TS-nek fájdalommal kellett hónapokat végigtolnia, mint ahogy ugye a 2-8-at is fájdalommal kellett végigszenvednie... csak feltételezni tudom, hogy így lassabb volt a regeneráció is...

Szóval még akkor is kéne egy megbízható cserekapus, ha TS újra top formában véd.
És szőrbe cseréltük Cillessennel... Amikor játszott, bűngyenge kapus benyomást keltette. Szerintem az utánpótlásból kellene megoldani, vagy valami öreg rutinrókát találni. Az az évi 5-8 meccs, ami Stéga mögött marad, másoknak nem lehet túl vonzó perspektíva.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

2022.03.22. 10:53:06

Nem tudok sajna forrást idézni, de két angol sportcsatárnán hallottam már (a klasszikón is), hogy TS azért gyengélkedett sokáig, és azért néztek ki rosszul az elrugaszkodásai is, mert decemberig fájdalom volt a lábában a második műtét miatt, nem vészes, de emiatt nem tudott súlyokkal edzeni, meg úgy egyáltalán, semmi komolyabb terheléssel dolgozni. Január elejére ez elvileg elmúlt, és azóta normál terheléssel edz, és mostanság ennek én már látom is a nyomát, volt több komolyabb vetődése, ahol korábban kicsit beragadt, de most már időben reagált, az Elche ellen pontokat is mentve vele. Szóval elvileg további javulás várható, és lehet, hogy lassan megint olyan ruganyos lesz, mint ahogy régen megszokhattuk. :)

Mondjuk ha ez igaz, akkor felmerül a kérdés, hogy milyen szintű Neto, és miért ő ül a padon, ha szerencsétlen TS-nek fájdalommal kellett hónapokat végigtolnia, mint ahogy ugye a 2-8-at is fájdalommal kellett végigszenvednie... csak feltételezni tudom, hogy így lassabb volt a regeneráció is...

Szóval még akkor is kéne egy megbízható cserekapus, ha TS újra top formában véd.
Peter
Director del Fútbol

2022.02.26. 15:45:08

Alcantara írta:
2022.02.26. 06:49:38
Tavaly Koeman volt az agymenésed minden kommentedben. Miután elment, erre az idényre megtaláltad magadnak a másik "lábtörlődet".
Leállíthatnád magadat mindenképpen, én ezt javasolom.
Koemant nem eredendően kritizáltam, hanem a tevékenysége alapján véleményeztem. Nem egyedüli Barca szurkoló voltam, aki így vélekedett a munkájáról.
Az idő bebizonyította, hogy a korai észrevételek sajnos beigazolódtak.

Nekem csak annyi a véleményem, hogy a védelem hiányosságait nem a kapus kevés bravúrjaiban látom.
Ennek adtam hangot azzal, hogy TS teljesítményét másképpen értékeltem.

Lábtörlőnek senkit nem használok, csupán annyi szubjektív véleményem van, hogy bizonyos változtatások nélkül nem tartom elképzelhetőnek, hogy közelébe kerüljünk olyan teljesítményekhez, mint a 7 - 12 évvel ezelőtti időszakban nyújtottunk.
Szerencsére napról napra, lépésről lépésre elindultunk már ebbe az irányba. Az legyen a legnagyobb szurkolói bűnöm, hogy néhány lépést kettesével, hármasával szednék.
mess2009
Director del Fútbol

2022.02.26. 09:38:37

Peter írta:
2022.02.26. 02:28:02
TS teljesen rendben van.
Nem a lenti témához szólnék, hanem a főoldali értékeléshez, ami hagy némi kivánnivalót maga után.
Lehet utólag úgy gondolni, hogy feleslegesen jött ki, meggondolatlan volt, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy míg a csapatjátékunk javul, hátul továbbra is ugyanolyan vékony jégen táncolunk.
Az csapatjáték miatt ugyan kevesebb a kiszolgáltatottság hátul, de a kapott góljaink "klasszikusan sablonosak".
Hosszabb távon egy törékeny védelem mögött ritkán képes folyamatosan bravúrokra egy kapus.
A két Nápoly meccs 3 kapott gólja rámutat egyértelműen a gyenge pontokra.
Lassúság, körülményesség, bizonytalanság.

Ja, vissza a tizi előtt történtekhez. A nápolyi srác mínusz két méterről plussz kettő előnybe került kb 5 méter alatt. TS már későn érzékelhette, hogy a labda kicsit kifelé csavarodik, onnan már visszaút nem volt, de a kontakt elkerülhető lett volna, ha előbb megáll.
Szóval, ha Piké képes lett volna a srác mellett szaladni, elegánsan oldalra terelni....a Nápoly barcelonai góljára is emlékszünk.....

Szóval erősebb, stabilabb védelem, több kapusbravúrt is teremt. Ősztől talán.....
TS. és ezt őszintén remélem valószínű rendben van. a pályán nyújtott teljesítménye az ami nagyon nincs rendben. nyilván én a főoldali értékeléssel értek egyet, a magamét már előbb le írtam, amiért írok az egy erős logikai bukfenced: gyenge védelem mögött ritka a kapus bravúr, erős mögött pedig több! sajna ez éppen fordítva igaz. igény szintjén is és a valóságban is egy gyengébb védelem mögött fontos és adódó a jó kapus teljesítmény - netán a bravúr.
Unicef
Jugador del Barça

2022.02.26. 08:55:40

Peter! Te szerelmes voltal ifjú korodban Shakiraba és Piqué lett a gonosz a szemedben, hogy elvette vagy mi az utálatod oka? :D

Hihetetlen komolyan, hogy bármi történik valahogy visszavezeted Piquére.

Jelen esetben TS hozott egy rossz döntést, de ő a hibás.

Szerintem nagyjából mindenki képben van a véleményeddel róla, nem kellene ezt ismételni állandóan.
Alcantara
Director del Fútbol

2022.02.26. 06:49:38

Peter írta:

Szóval, ha Piké képes lett volna a srác mellett szaladni, elegánsan oldalra terelni....a Nápoly barcelonai góljára is emlékszünk.....
Nem csak a nevét nem tudod leírni tiszteletlenségből, hanem a játékhoz sem értesz szemmel láthatólag.Az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta, de te folyamatosan ekézed. Tavaly Koeman volt az agymenésed minden kommentedben. Miután elment, erre az idényre megtaláltad magadnak a másik "lábtörlődet".
Leállíthatnád magadat mindenképpen, én ezt javasolom.
recrea
Llegenda del Barça

2022.02.26. 04:08:29

Peter írta:
TS teljesen rendben van.
………
Ja, vissza a tizi előtt történtekhez. A nápolyi srác mínusz két méterről plussz kettő előnybe került kb 5 méter alatt. TS már későn érzékelhette, hogy a labda kicsit kifelé csavarodik, onnan már visszaút nem volt, de a kontakt elkerülhető lett volna, ha előbb megáll.
Szerintem is rendben van.

Viszont, a tizi egyértelműen az ő hülyesége volt és ő hozta vissza őket a meccsbe. Teljesen feleslegesen jött ki, ilyen labdára sosem jövünk ki, semmi nem lett volna a szituból. Piquére fogni pedig egyenesen blődség, annak tükrében főleg, hogy kb. tökéletes meccset hozott, és nagyjából a legjobbunk ebben a szezonban.
Peter
Director del Fútbol

TS teljesen rendben van.
Nem a lenti témához szólnék, hanem a főoldali értékeléshez, ami hagy némi kivánnivalót maga után.
Lehet utólag úgy gondolni, hogy feleslegesen jött ki, meggondolatlan volt, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy míg a csapatjátékunk javul, hátul továbbra is ugyanolyan vékony jégen táncolunk.
Az csapatjáték miatt ugyan kevesebb a kiszolgáltatottság hátul, de a kapott góljaink "klasszikusan sablonosak".
Hosszabb távon egy törékeny védelem mögött ritkán képes folyamatosan bravúrokra egy kapus.
A két Nápoly meccs 3 kapott gólja rámutat egyértelműen a gyenge pontokra.
Lassúság, körülményesség, bizonytalanság.

Szóval erősebb, stabilabb védelem, több kapusbravúrt is teremt. Ősztől talán.....
bence0330

2022.02.26. 02:10:39

Chino írta:
2022.02.26. 01:10:12
A statok egy dolog, mennyi cleansheet meg hasonlók. Valdes egy átlagos volt (vagy inább az alját rugdosta), mégis sorra húzta be a Zamorákat. Rengeteg gólt kaptunk a védelem szervezetlensége vagy hibája miatt. A Napoli odavágó, Valencia, hogy csak a legutóbbiakat említsem.
Lehet, hogy elcsépelt téma, de rengeteget számít a lábbal való játéka. Ezt pedig egyetlen stat sem hozza le. Ez a mi játékunkban kulcsfontosságú és ebben jelenleg is top3. Megkockáztatom legalább olyan lényeges, mint sorra halmozni a bravúrokat. Csak ez nem olyan látványos, nem lehet statokban mérni, nem is nagyon túnik fel az embereknek. Az sokkal inkább megmarad, ha bemutat egy kapus egy-egy látványos védést.

Abban teljesen egyetértek veled hogy az utóbbi aspektusban kicsit visszaesett, de ez is csak önmagához képest, kicsit el voltunk kényeztetve ó. Ennek ellenére ebben a szegmensben sem nyújt rossz teljesítményt.
Azt borzasztóan megéreznénk, ha nem lenne hátul egy ilyen hidegfejű kapus, aki mindkét lábbal magabiztos, kisegíti a védőket, folyamatosan megjátszható, belevonható a játtékba. Csak ha már hétből 2-3 hosszú labdája pontatlan, az nála már rossz teljesítmény.

Amit írsz abban van igazság, de pont a statok ferdítenek, amire te hívtad fel legjobban a figyelmet. Papíron Oblak és MAtS hátul kullog, pedig mindketten klasszisok.
Igen, el lehet lenni egy közepes kapussal, mint Valdes, ha a csapat annyira jó, hogy elfedi a hiányosságait. De a mostani statok már kihozták volna őt is a mezőny végére, mert nem azt nézik már, hogy csak 19 gólt kapott, mert az tényleg lényegtelen, ha az ellenfél kb kezdőrúgásnál látja a lasztit utoljára. Ha lesz egy brutál Barca, akkor TS egy közepes teljesítménnyel is ellavírozhat, főleg az általad is említett passzjátékával kiegészítve. Ne felejtsük el, az elmúlt 3-4 meccsen a folyamatosan lőtt 4 góljaink tehermentesítették a védőinket és TS-t is, belefért hol a védelem, hol a német botlása.
Szerintem is top3, de inkább a legjobb benne. Nekem személy szerint jobban számít ennél az aspektusnál az, hogy megbízhatóbban védje a kapunkat, és a védéseivel hozzáadjon az eredményeinkhez a jelenleginél jobban, ha ez a szint állandósul, akkor majd Xaviék mérlegelik a dolgot, hogy mi a fontosabb nekik, elég-e az, hogy 11. mezőnyjátékosként tényleg remekel.
Pletykák amúgy továbbra is mennek arról, hogy keresik az utódját, mert feltehetően aggódnak a két műtéten is átesett térde miatt. Nem tudom, megvan-e ez amúgy mindenkiben, nem csak a BM után műtötték, hanem ugyanarra most nyáron is.
Cáfoljon rá, örülnék neki.

A statok nyilván nem 100%-osan adják vissza a játékos teljesítményét, de a 9-es és a kapus poszt elég korrekt ilyen szempontból, főleg az xg bevezetése óta. Az, hogy ők ketten kullognak hátul, nem a véletlen műve, és még csak nem is túlzás. Oblak talán ha nem is potyát potyára halmoz, de TS-hez hasonlóan egyszerűen nem véd ki olyanokat, amit egy éve skorpióval szedett volna ki, miközben viccet mesél Suareznek. Látható statok nélkül is, csak a szemünkre hagyatkozva. És TS gyengélkedése is látható statok nélkül is (tudom, lábbal való játék, értem, jogos érv, és tényleg felhúzza a teljesítményét, de most natúran a védésekről beszélek, ami azért mégiscsak a legfőbb dolga). Látható, mert régen meg az volt látható, mit adott a bravúrjaival, és nagy a kontraszt.
Azt elfogadom, hogy így sem übergagyi kapus, egyszerűen csak jobbat érdemlünk annál, amit most nyújt. Korábban 1-2 évig meg persze ő érdemelt volna jobb csapatot, amikor rendre mentett minket.
De a legfontosabb, hogy ezek a statok nem azt mutatják meg, milyen képességű kapusok (nyilván két klasszisról beszlünk, Oblaknál meg az évtized kapusáról talán), hanem hogy az elmúlt időben milyen teljesítményt raktak le az asztalra. (Ezt ugye befolyásolja a nyilvánvaló önbizalomhiány + potenciálisan a duplaműtét, még fájdalom nélkül is tán.) Az meg sajna nagyjából stimmel, ezzel helyzet minőségéhez képest várható gólok számával elég konkrétan számszerűsíthető a kapusteljesítmény, illetve a 9-esek eredményessége is. Lehet azon polémiázni, hogy nem 69., hanem 50., de igazából mindegy, top10-20 körül kéne lennie egy Barcelona kapusnak (szerintem). A lábbal való ilyen szintű játék baromi hasznos, de szerintem inkább az az extra, és a védés az alap. Sok ember meg lehet, hogy ezt másképp érzi, és a speckó játékunkban nagyobb hangsúlyt tulajdonít ennek. Hosszabb távon majd Xavi eldönti.
Plusz amíg a lábával kozmetikázza a statjait, amit nem mutat ki semmi, addig lefelé is húzza pl. a pontrúgásoknál a kijöveteleivel, amit szintén nem mér semmi. Pár éve olyan zseniális volt, hogy ezt elnéztük neki, mert tényleg annyira jó volt minden másban.
Ha TS feljavul, nyilván a statjai is tükrözni fogják, még ha nem is tökéletesen.
Chino
Llegenda del Barça

2022.02.26. 01:10:12

bence0330 írta:
2022.02.25. 21:06:07
1994barca írta:
2022.02.25. 20:47:44
Hihetettlen Dembele téma offolva lett most Stegent veszed elő Bence. Tegnap volt egy rosz kijövetele de azon kívül mostanában elég korrekt szintet hoz! Itt màr mindenkit cserélnétek le. Teljes oldalas magyarázatot írsz csak a te fantáziád játéka. Lehet unalomból előkelett valakit venni jól mondja csababarca.
Tényleg nem értem, mit jelent ez, hogy előveszem. Amúgy Dembélét is inkább védtem, meg nem is én vittem azt a témát, hanem más felhasználók.
Nem szidom. Nem, nem vettem elő, reagáltam Chino kérdésére (felvetésére) amúgy. És ha visszanézzük az élőket, sok-sok embernek nem tetszik a teljesítménye, nem csak nekem. Chino normálisan leírta a véleményét, érvekkel, ami különbözött az enyémtől, erre leírtam az én nézőpontom, szerintem normális hangnemben.
Ez egy fórum, leírhatom a véleményemet (akkor is, ha az esetleg nem feltétlenül pozitív, de szidásról biztos nem beszélhetünk), és lehet nem egyet érteni vele, bár ezt meg lehet tenni személyeskedés nélkül is, és mindjárt szimpatikusabb a helyzet, és akkor a vélemények is tudnak közeledni, és én magam is meggyőzhető vagyok, de hogy nem személyeskedéssel, az tuti.
Ráadásul van, amiben a natúr szubjektív véleményemet írtam le, és voltak köztük tények, bárki által megnézhető statisztikai adatok. Lehet hinni a számokban, meg nem hinni, de hogy nem légbőlkapott, az egyszer biztos. Az, hogy TS nagyon-nagyon rosszul áll a védési mutatókban, nem fantazmagória, natúr tény.
A statok egy dolog, mennyi cleansheet meg hasonlók. Valdes egy átlagos volt (vagy inább az alját rugdosta), mégis sorra húzta be a Zamorákat. Rengeteg gólt kaptunk a védelem szervezetlensége vagy hibája miatt. A Napoli odavágó, Valencia, hogy csak a legutóbbiakat említsem.
Lehet, hogy elcsépelt téma, de rengeteget számít a lábbal való játéka. Ezt pedig egyetlen stat sem hozza le. Ez a mi játékunkban kulcsfontosságú és ebben jelenleg is top3. Megkockáztatom legalább olyan lényeges, mint sorra halmozni a bravúrokat. Csak ez nem olyan látványos, nem lehet statokban mérni, nem is nagyon túnik fel az embereknek. Az sokkal inkább megmarad, ha bemutat egy kapus egy-egy látványos védést.

Abban teljesen egyetértek veled hogy az utóbbi aspektusban kicsit visszaesett, de ez is csak önmagához képest, kicsit el voltunk kényeztetve ó. Ennek ellenére ebben a szegmensben sem nyújt rossz teljesítményt.
Azt borzasztóan megéreznénk, ha nem lenne hátul egy ilyen hidegfejű kapus, aki mindkét lábbal magabiztos, kisegíti a védőket, folyamatosan megjátszható, belevonható a játtékba. Csak ha már hétből 2-3 hosszú labdája pontatlan, az nála már rossz teljesítmény.

Amit írsz abban van igazság, de pont a statok ferdítenek, amire te hívtad fel legjobban a figyelmet. Papíron Oblak és MAtS hátul kullog, pedig mindketten klasszisok.
Forca Barca!!!!
bence0330

2022.02.25. 21:34:52

csababarca írta:
2022.02.25. 21:24:59
Továbbra sem jó a párhuzam, mert Cou sose hozott olyan szintet nálunk (mert engem az, hogy a Liverpoolban mit csinált, nem annyira érdekel), pláne nem annyi ideig mint TS.
Pláne nem adott annyit soha a csapatnak, mint TS az "okés" szezonjaiban sem.
Volt 1-2 jó periódusa amíg itt volt (értsd két-három meccs/félév).
Songot is tudom Busquetshez hasonlítani, csak mi értelme?

Megint leírtad, hogy rengeteg jobb kapus van, mint amit ő most hoz.
Kik? Hol vannak? Hol játszanak? Mozdíthatóak?

Maignan-on kívül.
Maignan nem mozdítható, őt csak azért hoztam példának, mert nap mint nap látom, és látom, mit képes egy kapus hozzátenni egy csapat eredményeihez. TS-ből ez nincs meg, pedig benne volt, 3-4 éve még folyamatosan pontokat mentett nekünk, elég stabilan. Talán Európában ebben a szezonban Ramsdale a legjobb példa erre, ő az Arsenalnak idén döbbenetes mennyiségű pontot hozott. És ott volt Leno, csak elfogyott a türelem.
Játékosmegfigyelőt nem szívesen játszom, nem az én dolgom, dunsztom nincs, kinek hol tart a szerződése, de erre vannak emberek a klubnál. De mivel most én sem cserélném le, csak ősz körül ugyanilyen teljesítmény mellett kezdene kicsit fogyni a türelmem, ez szerintem nem is kérdés, 1 év múlva egész mások lesznek a lehetőségek, más kapusoknak lesz közelgő lejáró szerződése, vagy épp rosszabb kapcsolata az adott klubjával, stb. Passz. A Rayo kapusa pl baromi nagy statokat hoz, de dunsztom nincs róla, nem láttam szinte soha, de felteszem, nem véletlenül néztük ki magunknak, mikor TS olyan igazán mélyen volt.
A CFC is vett egy noname kapust a L1-ből, és döbbenetes, mennyire kiemelkedett fél-1 évig a PL-ből. A Wolves Sá-t húzta elő a kalapból, és hős lett. Ha ilyesmire kerülne sor, bízom benne, hogy találnánk valakit. Ha nem, az a vezetőség kritikája lenne, nem is beszélve arról, hány ember akar most a Barca újjáépülése + Xavi személye miatt idejönni...

A Cous résszel egyetértek, nem tökéletes a párhuzam, de ha azt nézed, meddig várhatunk vele, és mikortól kezdünk már el ártani vele a csapatnak, akkor szerintem valamennyire mégis rendben van. Igen, teljesen jogos, amit írsz, TS többet tett le az asztalra, pláne nálunk, ezért több is ez az idő, amit azért jó ideje meg is kap már. De attól még egy ponton átbillen ez a mérleg a csapat kárára, még ha később is.

Mellesleg nagyon szomorú, hogy kvázi nincs második számú kapusunk, de ez a nem létező kapus annyit keres a padon ülve bevethetetlenül, mint jobb helyen a csapat sztárja. Lehet, hogy pihi is jót tenne Stegennek, levenne egy kis nyoást róla, vagy fizikálisan is fejlődhetne, ha szükséges. De hát Neto tényleg nem volt jobb, mint Stéga a legrosszabb rosszabb napjain
Stéga mélyrepülése aznap kezdődött, mikor sérülten kellett asszisztálnia szerencsétlennek a BM 8-asának, mert Neto-t nem lehetett kb bevetni. Kegyetlen érzés lehetett, ahogy nemtudott elrugaszkodni, és tehetetlenül alázták meg folyamatosan.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2022.02.25. 21:24:59

bence0330 írta:

Igen, Coutinhohoz hasonlítom a téma szempontjából. Cou ugyanis klasszis játékos volt, de legalábbis klasszis játékot tett le az asztalra évekig. Kb fél évig nálunk is. Aztán visszaesett. Aztán vártunk, vártunk, adtunk neki időt, elpasszoltuk kölcsönbe x év után, visszavettük, próbáltuk, megint elpasszoltuk. Lehetett volna még 3 évig itt tartani, és várni, hogy előbújjon a vadállat, de nyilván botorság lett volna.
Nem akarnám TS-t eladni, csak ha tartósan gyenge, vagy max ezt a mostani okés szintet hozza. Mert brutál sokat keres, és rengeteg jobb kapus van annál a világon, mint amit MOST ő hoz. Egy év múlva már kb 2,5 éve tartana a hullámvölgye, Cout addigra már máglyán is elégették. Miért annyira gáz azt mondani, hogy 2,5 gyenge időszak után érdemes megfontolni már az eladását? Nem azért, de most télen is szaglászgattunk már asszem a Rayo kapusa után, nem véletlenül. De szerintem is jó döntés, hogy kap még időt.
Ha meg feljavul, semmi gond, felejtős az egész.

Tök ugyanazt gondoljuk amúgy nagyjából, csak elbeszélünk egymás mellett, ha túl hosszan fogalmaztam, sorry.
Továbbra sem jó a párhuzam, mert Cou sose hozott olyan szintet nálunk (mert engem az, hogy a Liverpoolban mit csinált, nem annyira érdekel), pláne nem annyi ideig mint TS.
Pláne nem adott annyit soha a csapatnak, mint TS az "okés" szezonjaiban sem.
Volt 1-2 jó periódusa amíg itt volt (értsd két-három meccs/félév).
Songot is tudom Busquetshez hasonlítani, csak mi értelme?

Megint leírtad, hogy rengeteg jobb kapus van, mint amit ő most hoz.
Kik? Hol vannak? Hol játszanak? Mozdíthatóak?

Maignan-on kívül.
bence0330

1994barca írta:
Hihetettlen Dembele téma offolva lett most Stegent veszed elő Bence. Tegnap volt egy rosz kijövetele de azon kívül mostanában elég korrekt szintet hoz! Itt màr mindenkit cserélnétek le. Teljes oldalas magyarázatot írsz csak a te fantáziád játéka. Lehet unalomból előkelett valakit venni jól mondja csababarca.
Tényleg nem értem, mit jelent ez, hogy előveszem. Amúgy Dembélét is inkább védtem, meg nem is én vittem azt a témát, hanem más felhasználók.
Nem szidom. Nem, nem vettem elő, reagáltam Chino kérdésére (felvetésére) amúgy. És ha visszanézzük az élőket, sok-sok embernek nem tetszik a teljesítménye, nem csak nekem. Chino normálisan leírta a véleményét, érvekkel, ami különbözött az enyémtől, erre leírtam az én nézőpontom, szerintem normális hangnemben.
Ez egy fórum, leírhatom a véleményemet (akkor is, ha az esetleg nem feltétlenül pozitív, de szidásról biztos nem beszélhetünk), és lehet nem egyet érteni vele, bár ezt meg lehet tenni személyeskedés nélkül is, és mindjárt szimpatikusabb a helyzet, és akkor a vélemények is tudnak közeledni, és én magam is meggyőzhető vagyok, de hogy nem személyeskedéssel, az tuti.
Ráadásul van, amiben a natúr szubjektív véleményemet írtam le, és voltak köztük tények, bárki által megnézhető statisztikai adatok. Lehet hinni a számokban, meg nem hinni, de hogy nem légbőlkapott, az egyszer biztos. Az, hogy TS nagyon-nagyon rosszul áll a védési mutatókban, nem fantazmagória, natúr tény. Ha valaki mond erre ellenérvet, elfogadom, de lefantazmagóriázni nem korrekt szerintem.
Mint ahogy az is tény, hogy rendre a legrosszabb számok között van az értékelésekkor a csapaton belül is. 2 éve ez még nem így volt, finoman fogalmazva sem.
Simán lehetne érvelni korrekt módon. Valaki írhatná, hogy de Barca-kapusként nem gáz, ha "csak" egy okés teljesítményt tesz le valaki, de cserébe nagyon jó a passzjátékban. Hirtelen most ez jutott eszembe. Erre akkor azt mondom, hogy jogos, lehet, hogy TS egy másoknál kicsit rosszabb védési mutatóval is megfelelő lehet a posztra.

Valamint szerintem is korrekt szintet hoz most le, ezt is leírtam. De én nem szívesen érném be "korrekt" kapussal, szerintem itt sokkal, de sokkal jobb csapat épül most annál.

És most akkor nem is beszélek arról, hogy nézz szét bármelyik fórumon. Nem merem állítani, hogy többen vannak az én véleményemen, de hogy jelentős tömeg, az biztos. Angol szakkommentátorokkal egyetmeben pl, akik odaáig mentek 3-4 meccsel ezelőtt, hogy a támadók felkészülnek TS rosszabbik térdéből, és ezért nagyon rossz TS védési mutatója.

Csababarca:

Igen, Coutinhohoz hasonlítom a téma szempontjából. Cou ugyanis klasszis játékos volt, de legalábbis klasszis játékot tett le az asztalra évekig. Kb fél évig nálunk is. Aztán visszaesett. Aztán vártunk, vártunk, adtunk neki időt, elpasszoltuk kölcsönbe x év után, visszavettük, próbáltuk, megint elpasszoltuk. Lehetett volna még 3 évig itt tartani, és várni, hogy előbújjon a vadállat, de nyilván botorság lett volna.
Nem akarnám TS-t eladni, csak ha tartósan gyenge, vagy max ezt a mostani okés szintet hozza. Mert brutál sokat keres, és rengeteg jobb kapus van annál a világon, mint amit MOST ő hoz. Egy év múlva már kb 2,5 éve tartana a hullámvölgye, Cout addigra már máglyán is elégették. Miért annyira gáz azt mondani, hogy 2,5 gyenge időszak után érdemes megfontolni már az eladását? Nem azért, de most télen is szaglászgattunk már asszem a Rayo kapusa után, nem véletlenül. De szerintem is jó döntés, hogy kap még időt.
Ha meg feljavul, semmi gond, felejtős az egész.

Tök ugyanazt gondoljuk amúgy nagyjából, csak elbeszélünk egymás mellett, ha túl hosszan fogalmaztam, sorry.
1994barca
Jugador d'estrella

Válasz küldése