Rivaldo11 írta: ↑2022.02.25. 18:43:35
Arról a Maignanról beszélsz aki olyan fantasztikusan védett a pool ellen és kiejtette saját csapatát a blből? Komolyan ilyen viccemberekre cserélnéd Stegent? Nem egy polc a két játékos.
Ezen kívül : Akár Oblakot, akár TS-t akár a bőrkirály Courtoist nézzük egy dolog közös bennük : Ha szétesett csapatban védenek, csodát nem tudnak tenni ők sem. Meg lehet nézni mit csinált a belga a madridnál, míg nem álltak össze. Meg lehet nézni mit csinál Oblak, mikor már nem a pár évvel ezelőtti szervezett csapat az Atletico. És ugyanígy Stéga is.
Nekünk Őa tökéletes kapus, lássan magára fog találni Ő is. Már jó úton jár, de lesz jobb is még, ahogy a csapat is.
Sajnos jelenleg tényleg nem egy polc. Tavaly talán a legjobb volt Európában statokban, és idén is az élen jár. Maignant hétről hétre látom, nézz meg egy TS highlightsot és egy Maignant, elég durva a külsönbég JELENLEG. Olyan védésekről beszélünk meccsről meccsre, amiket nem hisz el az ember, nem egy tizihárítással, amik közül az egyik pl. Salah volt. Folyamatosan top3 az MVP szavazásokon, konkrétan le lehet ülni miatta meccset nézni a nagyobb alakításaikor. Stegen a csapaton belül az utolsó 3-5ben van rendre jó ideje.
Maignan jelenét hasonlítod TS múltjához, ez nem igazságos. TS zseniális kapus alapvetően, ebben egyet is értünk. Nem mondtam, hogy kb a Bayern meccseig nem volt top kapus. Egy szóval nem mondtam, hogy ha feljavul, akkor elcserélném, csak azt, hogy amit az elmúlt 1,5 évben nyújtott, az nagyon gyenge a mi szintünkön, ilyen fizuért. Amit most nyújt (a brutális reflexvédése óta), az már valóban egy közepes, de messze-messze nem top szint. Ismétlem, jelenleg, de hát minden más spekuláció amúgy is, így nem látom okát másról vitázni. Többször írtam, hogy ha ezt nyújtja tartósan, akkor cserélném le, mondjuk jövő ilyenkor már mindenképp aktuális lenne elgondolkodni rajta, mert 2-2,5 év elég türelmi idő szerintem, mint ahogy ennél többet Couék sem kapnak, teljes joggal. Ha meg addig feljavul, akkor örülök, maradjon, szeretem, és szimpatikus!
Csak én nem bízom ebben, de nyilván ez magánvéleményem. Nem mentális okok miatt, abban már javul, és Xavi is ki is hozza belőle a maxot. A műtétje miatt félek, és látni a védésein a nyomait. És nem én vagyok így egyedül.
A jelen az, hogy xg alapján a 145(!!!) legjobb kapus a top5 ligában. Ez mondjuk azért nem kóser, mert minden cserekapus is benne van, a 90 percre vetítettben sokkal jobb, 69. A topligákban, majdnem 100 csapat 100 alapkapusából. Kvázi alig van valaki mögötte. És ha erről beszélünk, nem lehet felhozni a védelmet, hiszen ez pont a lövések minőségéből adódó esélyekből indul ki. A szidott Maignan kicsit lecsúszott, volt egy (az első) nagyon rossz meccse 1-2 fordulóval ezelőtt, most "csak" 14., de azért az még mindig nagyon korrekt. Sokáig volt top5. Lehet mondani, hogy ez csak stat, de azért egy kapust jobban le lehet így mérni, mint mondjuk egy középpályást, sokkal egyértelműbbek a kritériumok. De a látvány is sajna hasonló, nem csak a statok. MOST. Nem egy év múlva, meg nem két éve, és pláne nem szidom a nálunk tényleg lényeges passzjátékát (bár nem 100%-os magához képest azért, de így is top3 benne biztosan, sőt, akár még mindig a legjobb).
Oblak is mekkora brutális kapus, de ő idén még rosszabb, mint TS (mikor utoljára néztem, TS 19., Oblak 20. volt a La Ligában

), és a jelennel kapcsolatban el lehet mondani, hogy kutyaütő, a legrosszabb a La Ligában, és ha még 2 évet összeszerencsétlenkedik, akkor hiába az elmúlt 10 év tán legjobbja, nem lehetne a múlttal takarózni, meg reménykedni, tőle is meg kellene válni, mert súlyos helyezésekbe fog kerülni az ATM-nek, akinél még jobban építenek a kapusra, mint mi.
Összefoglalva: semmi bajom TS-el, szeretem, de a Barca a jelenlegi verziójánál jobb kapust érdemel. Ha ez ő maga lesz a jobbik formájában, legyen így, ha nem, akkor egy ponton el kell engedni, mint mindenki másnál is. Csak egy pontig lehet arra emlékezni, hogy milyen jó kapus volt, és milyen jó kapus lehet, és az alapján azt mondani, hogy most sima Barca-szint. Nálam 2,5 év már eléri ezt a pontot. Arról senki nem fog engem meggyőzni, hogy MOST Ter Stegen klasszis, vagy akár csak nagyon jó, és Barca szintű kapus. Nem ezt látni meccsről meccsre, és nem ezt mutatja semmilyen számadat sem. Ha így gondolod, rendben, elfogadom, de szerintem ez akkor sem így van. Ha nincs semmi baj a térdével/egyéb testrészével, akkor szerintem is jó eséllyel lehet megint önmaga majd valamikor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy