Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Annyi, hogy aki legutóbb kimondta az igazat, az onnantól kezdve sz.ros seggű volt és nyáron távozottcsababarca írta: ↑2025.01.08. 10:02:14Óriásit nőtt a szememben ezzel a nyilatkozattal, kimondta amit valójában gondol az egészről, kb mindenki.
Nem kell finomkodni, ki kell mondani a bajokat.
Bravó Raphinha!
Én is értem, hogy Laportának nem hiányzott, de szerintem Raphinha felelősségteljesen nyilatkozott, és azok után, hogy a pályán mindig csapatkapitányként, vezérként játszik, most is komolyan vette a karszalaggal járó felelősséget.
Nem teljesen ugyanaz, de a bizonytalanság szerintem még mindig jobb, mint amikor látja a sajtó hogy a játékos is frusztrált. Megértem, hogy Laporta elbeszélgetett vele utána, egy ilyen kijelentés PR szempontból szerintem egy rémálom.brazilfan írta: ↑2025.01.07. 20:46:23Gündogan egy vesztes meccs után mondott valamit, ami az öltözőre tartozott volna, Raphinhától viszont többször is rákérdeztek Olmóék regisztrációjára, amikre ő többféleképpen válaszolt. Azért sem tartom szerencsétlennek, amit mondott, mert a regisztrációs ügy nem ma, Raphinha szavaiból derült ki, hanem hetek óta tart, sokakat foglalkoztat, állandó téma a sajtóban, és mindenkit bizonytalanságban tart.
A kérdés csak az, hogy hol kezdődik az a bizonyos "kifacsarás". Ha a Barca játékosai már ott tartanának, akkor az angol és a német élcsapatok játékosait már kezdhetjük is "temetni" .MessiNeymarSuarez írta: ↑2024.12.12. 14:52:15
Egyre több efféle kiesés van, az idény felénél sem járunk és a komoly szakasz csak most érkezik. Nekem egyre többször cseng fel Xavi állítása, miszerint nem lehet sokkal több intenzitást kifacsarni a játékosokból. ....
Xavinál is voltak kiesések, de az tény hogy nem szabad túlterhelni a játékosokat, Raphinha nagyon kemény mezőnymunkát bele rak meccsről meccsre.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.12. 12:58:16Egyre több efféle kiesés van, az idény felénél sem járunk és a komoly szakasz csak most érkezik. Nekem egyre többször cseng fel Xavi állítása, miszerint nem lehet sokkal több intenzitást kifacsarni a játékosokból. És lássuk be, egyelőre többet futunk és több játékosunk is dőlt már ki ennek köszönhetően az intenzívebb időszak előtt. Ha Raphanál ez az ok, akkor hétvégén nem küldeném pályára, csak ha nagyon muszáj.bence0330 írta: ↑2024.12.12. 10:16:54Elvileg megúsztuk, nem komoly sérülés, "csak" túlterhelésnek tűnik (muscle overload), az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékos (6. a BL-ben), emellett a legintenzívebb, legtöbb sprinttel rendelkező játékos a La Ligában, szóval nem csoda. A hétvégén már jó eséllyel játszhat.
Egyre több efféle kiesés van, az idény felénél sem járunk és a komoly szakasz csak most érkezik. Nekem egyre többször cseng fel Xavi állítása, miszerint nem lehet sokkal több intenzitást kifacsarni a játékosokból. És lássuk be, egyelőre többet futunk és több játékosunk is dőlt már ki ennek köszönhetően az intenzívebb időszak előtt. Ha Raphanál ez az ok, akkor hétvégén nem küldeném pályára, csak ha nagyon muszáj.bence0330 írta: ↑2024.12.12. 10:16:54Elvileg megúsztuk, nem komoly sérülés, "csak" túlterhelésnek tűnik (muscle overload), az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékos (6. a BL-ben), emellett a legintenzívebb, legtöbb sprinttel rendelkező játékos a La Ligában, szóval nem csoda. A hétvégén már jó eséllyel játszhat.
Ha a Barca extrém nagy szezont megy, és nem sérül le, meg kell kapnia. De erre minimális az esély. Top10 köré persze akkor is beérhet, ha mondjuk egy BL-negyeddöntős-Liga 2. hellyel zárjuk a szezont. Tippre ha lenne százalékszámítás, Salah elég szépen vezetné az esélyeket azzal a csapattal és az idei formájával.Zoldbela írta: ↑2024.12.05. 13:43:18Igazad van, már csak néha érzi magát "brazilnak"! Egy évvel ezelőtt még bosszantóan erőltette, Xavinál az utolsó pár meccsen vett vissza. Flicknél nagy ritkán megfelejtkezik magáról, ami a legszűkebb elitnél már rontja egy játékos megítélését (világklasszis szintről "ársorolódik" a klasszis kategóriába). Raphinha esélyes a világklasszis értékelésre, és ha nem rontja el, a követhező aranylabda szavazásnál már a komoly esélyesek közé számíthat.
Igazad van, már csak néha érzi magát "brazilnak"! Egy évvel ezelőtt még bosszantóan erőltette, Xavinál az utolsó pár meccsen vett vissza. Flicknél nagy ritkán megfelejtkezik magáról, ami a legszűkebb elitnél már rontja egy játékos megítélését (világklasszis szintről "ársorolódik" a klasszis kategóriábaZoldbela írta: ↑2024.12.04. 19:32:09Ha az edzői stábban mindenki észnél van, akkor ráveszik Raphinát, hogy azt erőltesse, amiben igazán kiváló (passzjáték, helyzetkihasználás), továbbá szorítsa minimálisra a cselezést, mert az nem igazán neki való, és akkor kiteljesedhet.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.04. 17:57:25Ma olvastam, Raphinha 3 gólpontra van a bajnokságban Vinicius tavalyi "aranylabdás" bajnoki szezonjától. Egyébként a BL-ben is.
Remélem így folytatja egész szezonban, és elkerülik a sérülések.
Ha jönne egy szélső a rotációba, én Lewy helyén is el tudnám képzelni. Összjátékban sokkal jobb, a gólokat lövöldözi, és a fontos meccseken is húzó ember.
A letámadás és a védekezés (mondjuk egy melós, letámadásban jó szélső, mint Nico, nem egy "lusta" Leao)
szintet léphetne.
Asszem (na jó, tuti) én voltam a legnagyobb védője, a klasszist láttam benne Leedsben, de bevallom, én azt hittem, hogy az idekerülése után annyira összeomlott a kapu előtt, hogy abból már nem jön ki, és noha a pályán más elemekben az idekerülése óta klasszis, az emberek azt annyira nem értékelik, az edzője sem értékelte, ő meg ebbe majd beledöglött, úgyhogy nem néztem ki belőle, hogy ebbe átmegy. Ahogy ő is mondta nemrég, egy lépésre volt a karrierje befejezésétől 1 éve. De beletette a melót fejben is, fizikálisan meg mindig beletette. 1-1 ziccert még kihagy, de statisztikailag kevesebbet, mint a center Lewy. Én ezért is kedvelem ennyire, nála sokkal jobb képességű embereket ver agyon szintben évről évre. Elég az Antonys összehasonlításokra nézni, mindenki sokkal tehetségesebbnek tartotta. Az is volt.fanbarca írta: ↑2024.12.05. 08:23:38Na, ez jól öregedett.fanbarca írta: ↑2024.07.22. 13:59:55Szerintem ő még mindig messze van a potenciáljától. Én még azt is elképzelhetőnek tartom (persze nem adok rá nagy esélyt), hogy ilyen Salah mód megrázza magát s teljesen kivirágzik. Ha belőne 3-4 szabadrúgásgólt, gyorsan nőne az ázsiója. Ezek a dolgok gyorsan változhatnak (lásd James-t az idei Copa-n).![]()
Na, ez jól öregedett.fanbarca írta: ↑2024.07.22. 13:59:55Szerintem ő még mindig messze van a potenciáljától. Én még azt is elképzelhetőnek tartom (persze nem adok rá nagy esélyt), hogy ilyen Salah mód megrázza magát s teljesen kivirágzik. Ha belőne 3-4 szabadrúgásgólt, gyorsan nőne az ázsiója. Ezek a dolgok gyorsan változhatnak (lásd James-t az idei Copa-n).
Annyira szerintem nem erőlteti. Meghúzza párszor meccseken, ahhoz elég jól cselez, hogy 1-2 ember mellett finom húzásokkal helyzetet alakítson ki, erre is sok példa volt, nagy csapatok ellen is, mint a BM elleni jobblábas gólja, de pl. az utolsó Yamal nélküli meccsen is vagy 3-4-szer csak szabálytalanul állították meg a tizenhatos előterében, és egy gólt lőtt 20-ról, ahol finom cselekkel, tologatásokkal magát hozta helyzetbe. Nem rossz benne, csak Yamalhoz, meg úgy általában a szűkebb elithez képest az. Szerintem semmiképp sem tolja túl. Azt sosem hiszi magáról, hogy 3 emberen át tudja verekedni magát, alighanem 10-ből 1 alkalommal jönne össze, inkább hagyja.Zoldbela írta: ↑2024.12.04. 19:32:09Ha az edzői stábban mindenki észnél van, akkor ráveszik Raphinát, hogy azt erőltesse, amiben igazán kiváló (passzjáték, helyzetkihasználás), továbbá szorítsa minimálisra a cselezést, mert az nem igazán neki való, és akkor kiteljesedhet.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.04. 17:57:25Ma olvastam, Raphinha 3 gólpontra van a bajnokságban Vinicius tavalyi "aranylabdás" bajnoki szezonjától. Egyébként a BL-ben is.
Remélem így folytatja egész szezonban, és elkerülik a sérülések.
Ha jönne egy szélső a rotációba, én Lewy helyén is el tudnám képzelni. Összjátékban sokkal jobb, a gólokat lövöldözi, és a fontos meccseken is húzó ember.
A letámadás és a védekezés (mondjuk egy melós, letámadásban jó szélső, mint Nico, nem egy "lusta" Leao)
szintet léphetne.