Robert Lewandowski

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.07. 22:00:06

Ezzel én amúgy egyetértek, csak ez egy elméleti erénye (ami szerintem szintén megkopott elég rendesen, de a vita kedvéért elfogadom, hogy ebben még remek). Ha egyszer nem olyan játékkal alázzuk szét a világot, amibe ő illik, hanem amiben a szerényebb képességű, de jó formában lévő alternatíva jobban lubickol, akkor ő a jobb alternatíva. Azzal nem megyünk s okra, hogy elméletben Lewandowski jobb, vagy ha mást játszanánk, Lewy jobb lenne. A legtöbb meccsen, átlagban, meg nyilván amíg kettejük formája így áll. Lehet Lewy megtalálja magát, Ferrán meg összeomlik, de az egy más téma.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Bob_Marley
Presidente del Barça

2025.02.07. 21:53:26

Annak a statisztikanak hiszek amit én hamisítok.

Lehet több oldalról nézni és mindig lesz egy szám ami valaki igazát "erősíti".

Ferrant én bírom, és örülök hogy lövi a gólokat,de én is azt érzem csalóka a mostani produktum,mert minden esik neki. Hat láb között elmegy, védő lába közül elrugja pont atpattan a kapuson és társai. Lewa viszont hosszabb távon azért fontos,mert a védőket lekoti. Azzal egyetértek hogy jelen esetben nem ideális, mert ritkán szegezzuk a kapujához az ellenfelet,sajnos. Öt pozicios játékba hoztuk,nem rohangálni. Ebbe kevésbé jó, ha ismét visszatalalnank hosszabb időre az alap pozicios játékhoz, neki is több lehetősége lenne azt kiaknazni amiben jó, kapu előtt daralas.
Kép
Kép
Kép
bence0330

2025.02.07. 20:45:24

menczel írta:
2025.02.07. 20:20:09
bence0330 írta:
2025.02.07. 18:40:36
Meg lehet onnan is nézni, hogy ja, csak 1-0 lett, mert közben sorra akadtak meg rajta a támadások, és mert nem nyújtott elég opciót mozgással a támadóharmadban - ez zártabb védekezésnél is fontos, sőt.. Betömörülő csapatoknál is szükség van a folyamatos mozgásra, kiugrathatóságra, mozgékonyságra, Ferrán márpedig tegnap is lőtt ilyen gólt, ki helyről, lábak között. Korábban is. Lewy nyilván ebben alapvetően sokkal jobb, de szerintem nem a szezon ezen szakaszán, ebben a fásult formájában.

Egy center, nyilván néha lő egy gólt. Így se megye kettes. Lőtt hatot önerőből több, mint 3 hónap alatt, ezek a nyers tények. Jó sok féle csapat ellen. Ez a hat nem lenne tragikus épp egy átlag csapatban bő 3 hónap alatt, de egy Flick-féle foci mellett, ilyen bitang előkészítők között nem sok felsőpolcos csatár van, aki ennél kevesebbet termelt volna ezen időszak alatt. Ferrán szerintem egy jó közepes játékos, jelen formájában inkább gyengébb felsőpolcos, és röhögve körözi le közel háromszoros gólszámmal. Bele sem merek gondolni, mit művelne itt egy Isak.
2025 ös naptári év:

Lewa: 668 játszott perc 4,5 npxg -re 6 akciógólt lőtt, (egyébként 2gólt lőtt tiziből Benfica ellen 0 npxg-re = non-penalty expected goal)

Ferran: 505 perc alatt 3,5 npxg-re lőtt 6-t.
(Ha leveszem a tegnapi meccsett, ahol két oltári mákos köténygólt lőtt akkor 2,3 npxg-re lőtt 3 gólt. )

Hol van itt a nagy különbség? 

Ha súlyozni akarom és a fontos meccseket venni, vagyis a Szuperkupa meccseket, meg a BL meccseket:

Ferran 110 perc 0,75 npxg-re 0 gólt lőtt
. Azaz NULLA.

Lewa 360 perc 2,25 npxg-re lőtt 3-at (meg két tizit). 

A statokat nézve kijelentem, hogy a Ferran szituációsan (high-block), és padról jobb lehet, de egyáltalán nincs kettejük jelenlegi formája között az a hatalmas különbség, amit indikálsz.

110 percet nem nagyon érdemes megnézni. Részemről egy 3 hónapos skála sokkal komolyabb minta, de úgy meg pláne, hogy az állításom az, hogy 3 hónapja jobb már Ferrán, innentől kezdve ugye lényegtelen, elég nagy mintának tekinthető-e, hiszen ez az állításom, nem az, hogy Ferrán jobb focista, mint Lewy. Na az semmiképp.

Lewynél pont az a nagy gond, hogy hónapok óta nem nagyon tud helyzetbe kerülni. Nem csak feltoltabb védekezések ellen, a sebesség hiánya miatt - amúgy sem.

Nem nagyon fogom most átszámolni a statjaim 25-re, kicsit ehhez lusta vagyok, így maradok a 3 hónapos periódusomnál, ahol Ferrán 45 percenként lő gólt, Lewy 124. Ez natúr tény. Ez bitang különbség. Ehhez hozzájön persze olyan "szemteszt", amit nem nagyon lehet statokkal mérni, de nekem érzésre (és ahogy látom az értékelőben, élőben, stb, a többség szerint is) Lewy érintései hónapok óta tragikusak. Ferrán sem egy labdazsonglőr, de ő az utolsó sérülése óta stabilan jön felfelé, Lewy meg lefelé, és egy ponton elmentek egymás mellett. Lewynek tényleg vannak zsinórban meccsei, mikor képtelen egy labdát átvenni. Rengetegszer azért nem emelkedik meg az xG-je, mert kap egy passzt tökéletes helyzetben (utolsó meccsen pl. Raphától), amit nem tud átvenni, ergo nem alakul ki gólhelyzet, ergo nem emelkedik az xG, ergo nem látszik, hogy hibázott a támadó. Pedig de, és ez nagyon érvényes Lewyre. Ferrán sem zseni, de ilyen alapvető hibákat már jó ideje nem vét. Ad absurdum ha valaki 100%-osan használja ki a helyzeteit, de képtelen átvenni 9/10 labdát, akkor 10 jó passzból egyszer helyzetbe kerül és abból lő egy gólt, xG-ben ez remek, de valójában meg egy jobb csatár vágott volna mellette 3-4-et, mert át tudja venni a labdát.

A tegnapi mázlis góljaiból Lewy állítom, hogy 0-t lőtt volna. A kiugratós hagyján, az stílusbeli különbség, a másik kettőt rendszeresen látjuk tőle, pl. amit Rapha lerakott Ferránnak, nem tökölt, ellőtte, gól. Lewytől ugyanez vagy elpattan, vagy ha átveszi, kicsit lassan hozza magát lövőhelyzetben, kimarad.

Augusztustól októberig meg ezekből ő is lőtt volna 3-at. Akkor még éles volt. Ha korának megfelelően játszana 30 perceket, néha 1-1 kezdéssel, alighanem most is beverte volna őket.

Én végignéztem ugyanezt amúgy tavaly a Milannál Giroud-val, full ugyanez volt, kb ugyanaz a stílus és kor amúgy is. 2-3 hónapig lőtt annyi gólt, amennyit életében nem, jó is volt mellette m ezőnyben, utána meg pármeccsenként véletlenül 1-1-et, és már botladozott a pályán. Ezt teszi a kor, Lewynél ugyanezt látom, 2-3 hónapig bombaforma kapu előtt és mezőnyben, lőtt annyi gólt, ami kb nem normális dolog, azóta meg...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
menczel
Entrenador del Barça

2025.02.07. 20:20:09

bence0330 írta:
Meg lehet onnan is nézni, hogy ja, csak 1-0 lett, mert közben sorra akadtak meg rajta a támadások, és mert nem nyújtott elég opciót mozgással a támadóharmadban - ez zártabb védekezésnél is fontos, sőt.. Betömörülő csapatoknál is szükség van a folyamatos mozgásra, kiugrathatóságra, mozgékonyságra, Ferrán márpedig tegnap is lőtt ilyen gólt, ki helyről, lábak között. Korábban is. Lewy nyilván ebben alapvetően sokkal jobb, de szerintem nem a szezon ezen szakaszán, ebben a fásult formájában.

Egy center, nyilván néha lő egy gólt. Így se megye kettes. Lőtt hatot önerőből több, mint 3 hónap alatt, ezek a nyers tények. Jó sok féle csapat ellen. Ez a hat nem lenne tragikus épp egy átlag csapatban bő 3 hónap alatt, de egy Flick-féle foci mellett, ilyen bitang előkészítők között nem sok felsőpolcos csatár van, aki ennél kevesebbet termelt volna ezen időszak alatt. Ferrán szerintem egy jó közepes játékos, jelen formájában inkább gyengébb felsőpolcos, és röhögve körözi le közel háromszoros gólszámmal. Bele sem merek gondolni, mit művelne itt egy Isak.
2025 ös naptári év:

Lewa: 668 játszott perc 4,5 npxg -re 6 akciógólt lőtt, (egyébként 2gólt lőtt tiziből Benfica ellen 0 npxg-re = non-penalty expected goal)

Ferran: 505 perc alatt 3,5 npxg-re lőtt 6-t.
(Ha leveszem a tegnapi meccsett, ahol két oltári mákos köténygólt lőtt akkor 2,3 npxg-re lőtt 3 gólt. )

Hol van itt a nagy különbség? 

Ha súlyozni akarom és a fontos meccseket venni, vagyis a Szuperkupa meccseket, meg a BL meccseket:

Ferran 110 perc 0,75 npxg-re 0 gólt lőtt
. Azaz NULLA.

Lewa 360 perc 2,25 npxg-re lőtt 3-at (meg két tizit). 

A statokat nézve kijelentem, hogy a Ferran szituációsan (high-block), és padról jobb lehet, de egyáltalán nincs kettejük jelenlegi formája között az a hatalmas különbség, amit indikálsz.
bence0330

menczel
Entrenador del Barça

2025.02.07. 17:57:35

bence0330 írta:
2025.02.07. 15:14:58

Ezzel alapvetően egyetértek, alapvetően taktikailag megállja abszolút a helyét, amit mondasz, csak az a gond, hogy egy ideje már semmilyen védekezés ellen nem megy neki.
Van valami paradox abban, hogy a legutóbbi meccs amin játszott Lewa buszos csapat ellen, 1-0 ra lett eldöntve a góljával. 5 napja.

Azzal egyáltalán nem értek egyet, h Ferran hasonlót tudna, mint Lewa 16 oson belül. Szerintem beleestél erősen a teljesítmény projekcióba.
bence0330

2025.02.07. 15:14:58

menczel írta:
2025.02.07. 13:47:49
De szerintem ez meg lett fejtve.
"Low-blockban levő ellenfél ellen főleg 5 védő ellen Ferran semmit, de tényleg semmit nem tud kezdeni, nem tud fejelni stb, ellentétben Lewaval, akinek halálos minden érintése 16oson belül.

Mid-blockban vagy feltolt védelem ellen Lewa gyengébb, mert egyszerűen nem elég gyors a kiugratásoknál, vezetni a labdát nem tudja, se cselezni, és lassúsága miatt nem is ér időben a kapuhoz fel. Ilyen csapatok ellen lehet Ferrant jobban használni."

Csapatok általában tömörülnek ellenünk szóval, ha fentieknek megfelően lennének rotálva, akkor még a perceik is rendben lennének.
Ezzel alapvetően egyetértek, alapvetően taktikailag megállja abszolút a helyét, amit mondasz, csak az a gond, hogy egy ideje már semmilyen védekezés ellen nem megy neki. Egyszerűen nem bírja ezt ebben a korban. Szerintem 30 perces csereként végig élesen lehetne tartani, de ez így már neki nem megy egy ideje, akkor sem, ha sündisznóban áll az ellenfél. És egyre jobban sünddisznóban álltak, Lewy meg egyre gólképtelenebb lett, nem azért, mert rossz játékos, hanem mert idősödik és nem éles. A mi stílusunkban alighanem még hamarabb elkopik valaki, mint más csapatokban. És ahogy megy előre az idő, egyre nagyobb a kontraszt a formába lendülő Ferránhoz képest, aki szerintem amúgy már kis helyen is jobb, mint Lewy, elég gyors és magabiztos, hogy talpatnyi területekről ellője, totojázás nélkül. Lewynek már kicsit sok idő kell ehhez. És egyik sem ügyes, de szerintem Ferránnal egy hangyányit jobban lehet kicsiben is játszani, kényszerítők, stb. Nyilván ha ívelgetni kell, akkor Lewy, de abban sem érzem, hogy valami nagy ász lenne egy ideje.
menczel
Entrenador del Barça

2025.02.07. 13:47:49

FCBsteve írta:
2025.02.07. 11:18:38
soadroli írta:
2025.02.07. 11:07:41
Barça when Lewandowski doesn't start this season:
1-5 vs Real Mallorca
1-5 vs Real Betis
1-7 vs Valencia
0-5 vs Valencia
Hát ja, többször végigmennek a támadások... ;)
Stathoz a másik oldal, hogy amikor meg kezdett, akkor térdeltettük a Madridtól kezdve, Bayernen át minden nagy csapatot.

De szerintem ez meg lett fejtve.
"Low-blockban levő ellenfél ellen főleg 5 védő ellen Ferran semmit, de tényleg semmit nem tud kezdeni, nem tud fejelni stb, ellentétben Lewaval, akinek halálos minden érintése 16oson belül.

Mid-blockban vagy feltolt védelem ellen Lewa gyengébb, mert egyszerűen nem elég gyors a kiugratásoknál, vezetni a labdát nem tudja, se cselezni, és lassúsága miatt nem is ér időben a kapuhoz fel. Ilyen csapatok ellen lehet Ferrant jobban használni."

Csapatok általában tömörülnek ellenünk szóval, ha fentieknek megfelően lennének rotálva, akkor még a perceik is rendben lennének.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.02.07. 11:18:38

soadroli írta:
1-5 vs Real Mallorca
1-5 vs Real Betis
1-7 vs Valencia
0-5 vs Valencia
Hát ja, többször végigmennek a támadások... ;)
soadroli
Llegenda del Barça

1-5 vs Real Mallorca
1-5 vs Real Betis
1-7 vs Valencia
0-5 vs Valencia
Kép
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.01.30. 15:28:06

Fura volt tegnap, hogy először kényelmesen dekázgatva, másodszor pedig a labdát elhagyva rontotta el a tökéletes ziccert.

A durva hibáitól eltekintve, azért ne feledjük, hogy vezeti a góllövő listát!
bence0330

2025.01.30. 15:04:51

ocsike83 írta:
2025.01.30. 14:50:44
Nkunku is sérült (vagy üveglábú). De valaki írta lentebb, ami nekem eszembe sem jutott: Osimhen. Ő egy Lukaku típus, de kisebb változatban. Brutál a srác. Nápolyba tuti nem megy vissza és nem hiszem, hogy a törököknél akar levezeti 26 évesen. Szerintem őt megúsznánk 50 millió körül. Akár játékosok bevonásával is.

Yamal arca mindent elmondott tegnap, amikor 5-6 emberen átcselezte magát, Lewa meg kb. elesett a saját lábában, majd kepesztett a földön, mint egy hátára fordult katicabogár.

Egy szó, mint száz: oda nem helyettes kell, hanem VALAKI kezdő, top szint, akinek Lewa lesz a cseréje.
Nem tudom, mennyire üveglábú (lehet), de tavaly volt egy durva éve, idén semmi, előtte is csak 1-2 apróság, és sorra hozta a parádés éveket és számokat. csak nem kap lehetőséget, minden meccsen pár percet kb. Ilyen eseteknél szerintem nehéz azt megítélni, hol a formája. Lehet itt szórná a gólokat. Illetve ő nagyon jó focista, nem csak a góljaival lehet jellemezni.

Ja, az durva volt, Yamal parádés szóló, Rapha nagyon szép labda, aztán... de ez önmagában nem gond, hibázik a két másik is helyzetet, csak valahogy ez annyira jellemző kép volt. Meg hát ők ketten millió más dolgot is csinálnak a meccsen, Lewytől már tényleg semmi elvárás nincs, csak hogy legalább a ziccert oldja meg kilencesként.

Ja, Osimhen nagyon erős, azért nem jutott eszembe, mert kvázi ugyebár kikerült ideiglenesen a pixisből. De igen, ő nagyon jó. Vele kiegyeznék nagy igazolásnak, végleges megoldásként bármikor. Gyökeresnél is sokkal inkább. Nkunkut egy hajszállal jobbnak látom, ügyesebb, de tény, hogy ő meg sokkal rizikósabb, ezt belevéve nagyon tetszene a nigériai.
ocsike83
Capitá del Barça

2025.01.30. 14:50:44

bence0330 írta:
2025.01.30. 14:34:39
Amíg nem sérült le, én Nkunkuban láttam a tökéletes Barca centert, de a CFC-ben perifériás lett. Elképesztő képességű játékos, szóval ha nem a sérülése és fizikuma miatt szorult ki (fogalmam sincs), akkor őt pl. lehet meg lehetne szerezni korrekt áron, és jó eséllyel fel lehetne építeni top 5-6 centerré. Nem fiatal annyira, de 4-5 évig még csúcson van. Persze lehet, hogy neki már reszeltek, nem tudom, de abba az irányba elnézelődnék kicsit.

Látszik Yamalon meg Raphán is ilyenkor, hogy a hócipőjük tele van, amikor nagy melóval helyzetbe hozzák, és rendre rontás. Nyilván lehet és kell rontani, de nem ennyit, nem ilyen gyakorisággal, pláne akkor, ha játékban teljes zéró mellette, és pusztán ezért van már csak pályán. 9-esként jobban alullövi magát az xG-hez képest, mint ők ketten, ami nagyon durva.
Nkunku is sérült (vagy üveglábú). De valaki írta lentebb, ami nekem eszembe sem jutott: Osimhen. Ő egy Lukaku típus, de kisebb változatban. Brutál a srác. Nápolyba tuti nem megy vissza és nem hiszem, hogy a törököknél akar levezeti 26 évesen. Szerintem őt megúsznánk 50 millió körül. Akár játékosok bevonásával is.

Yamal arca mindent elmondott tegnap, amikor 5-6 emberen átcselezte magát, Lewa meg kb. elesett a saját lábában, majd kepesztett a földön, mint egy hátára fordult katicabogár.

Egy szó, mint száz: oda nem helyettes kell, hanem VALAKI kezdő, top szint, akinek Lewa lesz a cseréje.
Més que un club :P
bence0330

2025.01.30. 14:34:39

Lukaku jó lenne, de tűzoltásra csak. Ha most hirtelen jönne egy hír hogy kölcsönvesszük, vagy 1,5 évre aláírt, még úgy is örülnék, hogy kicsit üveglábú. Nagy, erős, gyors, gólérzékeny, és nem is ügyetlen mellé. De 1,5 a max.

Szerintem rengeteg centerrel lennénk előrébb, azért mondom ezt, mert Ferránnal meg Olmóval is előrébb vagyunk 9-es poszton már jó ideje, pedig még csak nem is igazán centerek, Ferrán meg még csak nem is jó. Jelenleg ő olyan gyenge, hogy tényleg azt lehet egyedül dicsérni a tizirúgása mellett, hogy 2-3 meccsenként van egy jó perdítése, de hát ezt egy Eric Garcia is meg tudná tenni, tán még jobban is. Elbotlani is tudna ziccerben, sőt, lehet meg sem tenné. Birkózni meg beverni a ziccert meg a kigyúrt Koundé is tudna, vagy egy Araujó. Jelenleg szerintem még velük sem gyengülnénk, vagy nem sokat, de Ferrán-Olmóval semmiképp, és mivel Ferránnál van egy raklapnyi jobb center, kétlem, hogy ne lehetne könnyen találni valakit, aki előrelépés.

Persze jó lenne valaki, aki hosszútávon megoldaná a posztot, de nem tudom, hogy lesz pénzünk. David előrelépés, nem is kicsi, de ha BL-LL győzelemre megyünk, nem benne látom a Barca kezdőt.

Amíg nem sérült le, én Nkunkuban láttam a tökéletes Barca centert, de a CFC-ben perifériás lett. Elképesztő képességű játékos, szóval ha nem a sérülése és fizikuma miatt szorult ki (fogalmam sincs), akkor őt pl. lehet meg lehetne szerezni korrekt áron, és jó eséllyel fel lehetne építeni top 5-6 centerré. Nem fiatal annyira, de 4-5 évig még csúcson van. Persze lehet, hogy neki már reszeltek, nem tudom, de abba az irányba elnézelődnék kicsit.

Látszik Yamalon meg Raphán is ilyenkor, hogy a hócipőjük tele van, amikor nagy melóval helyzetbe hozzák, és rendre rontás. Nyilván lehet és kell rontani, de nem ennyit, nem ilyen gyakorisággal, pláne akkor, ha játékban teljes zéró mellette, és pusztán ezért van már csak pályán. 9-esként jobban alullövi magát az xG-hez képest, mint ők ketten, ami nagyon durva.
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.30. 14:26:07

ocsike83 írta:
2025.01.30. 12:26:01
Feast4 írta:
2025.01.30. 11:56:01
Nem látok elérhető árú csatárt, aki tuti jobb mint ő. Gyökeres 100+ millás ára szerintem felejtős.
David lejáró szerződésű lesz, szóval ingyen meg lehetne szerezni. A semminél jobb. Nyilván nem kapásból egy 5 éves szerződéssel, mert ha nem jön be, akkor a nyakunkon marad.
Haaland bár aláírt 2029-ig, az ő esetében mintha lenne valami titkos kivásárlási ár.
Gyökeres esetében szerintem lehetne bevonni játékosokat, így az ár menne azért lefelé. Sokan nem hittek benne, hogy az angol II után megugorja a szintet, de bejött neki.
Én akit megnéznék 9-esben, az Lukaku. Igazi bengáli vadállat, aki simán lekötne 2 védőt. És ahhoz képest, hogy mekkora darab, folyamat hozza a jó gól+assziszt számokat. És ha Yamal+Raphinha tömné oldalról labdákkal, ő is hozná ezeket a mutatókat.
Haaland 2034ig írt alá, nem opció.
Lukaku 31 éves, szerintem ő sem.
Gyökeres sem kéne egy olyan Sportingból, 100 milliót kérnek érte ott, ahol 16 gólponttal a második legeredményesebb az innen kiutált Trincao, érte 30-45m lenne reális.

Ha nem lesz pénzünk, hozzunk el apróért egy Lukebakiot a Sevillából, fillérekért megkapnánk és már ebben a Laliga szezonban 9 gólos, rotációba jó lehet.
vg99
Capitá del Barça

2025.01.30. 14:21:47

ocsike83 írta:
Feast4 írta:
Nem látok elérhető árú csatárt, aki tuti jobb mint ő. Gyökeres 100+ millás ára szerintem felejtős.
David lejáró szerződésű lesz, szóval ingyen meg lehetne szerezni. A semminél jobb. Nyilván nem kapásból egy 5 éves szerződéssel, mert ha nem jön be, akkor a nyakunkon marad.
Haaland bár aláírt 2029-ig, az ő esetében mintha lenne valami titkos kivásárlási ár.
Gyökeres esetében szerintem lehetne bevonni játékosokat, így az ár menne azért lefelé. Sokan nem hittek benne, hogy az angol II után megugorja a szintet, de bejött neki.
Én akit megnéznék 9-esben, az Lukaku. Igazi bengáli vadállat, aki simán lekötne 2 védőt. És ahhoz képest, hogy mekkora darab, folyamat hozza a jó gól+assziszt számokat. És ha Yamal+Raphinha tömné oldalról labdákkal, ő is hozná ezeket a mutatókat.
Gyökeresre az volt a mondás, hogy ígéretet kapott arra, hogy 70-80 millióért léphet, ha megvárja ezt a szezont.
Szerintem neki egy spanyol liga jobban feküdne, mint az angol, ami nem ment..
A másik jelöltem Osimhen.

Amit még pár év múlva megnéznék, az egy Musiala nálunk, egy Wirtz a Realban..

Középpályára Kimmich szerintem jó lenne, jobb hátvédet is tud játszani. Fort valamiért nem preferált, Koundé elfogy.
De ingyen jöhetne T Partey is, sokan úgyis ilyen típust szeretnének a csapatban látni. Bár nem mindig jött be..
De Jong, Torre szerintem mehetne. Utóbbi megint csak Flicknél nem preferált.

És balhátvéd továbbra is lyukas. Baldé most jól tolja, de egyedül van. Úgy tűnik Davies marad. Valaki kellene. Ha nem is Grimaldo, de vki jó.
ocsike83
Capitá del Barça

Feast4 írta:
Feast4
Director del Fútbol

ocsike83 írta:
2025.01.30. 08:39:13
Nagyon remélem, hogy Laporta durrant valami nagy nevet a helyére a nyáron, mert kezd már kabaréba menni az ügyetlenkedése.
A Bayernben is el-el tűnt tavaszra, főleg a BL meccsekre, de amit most művel, az már elég gáz. Tegnap egyenesen Benny Hill Show volt, amit művelt.

Ezt a posztot (sem) lehet megoldani azzal, hogy majd Ferran, meg Fati tud ott játszani. Ide vérbeli 9-es kell, mert meccsek mennek (mentek) el rajta.

Lewa meg átmehetne LDJ-be, egy 20-30 perces csodacserének. Remélem érzi ő is, hogy ez már kezd nem az ő szintje lenni.

Ha egy nagy tank csatárt akarunk akkor a piac eléggé korlátozott. Talán Sesko lehetne aki szóba kerül, de ő se meggyőző, ha nem hanem ilyen mozgóbb játékost akarunk akkor talán Openda, vagy Jonathan David de egyikről se vagyok meggyőzve, hogy ő lesz a következő nagy ék. Ha már kiforrottat akarunk, aki 25+ os ott a tutik közül szerintem senki nem mozdítható. Mondjuk Retegui-t már többször figyeltem ő benne még lehet fantázia és az Atalanta szerintem jó áron lehet el is adná.

Egyébként vagy gyengébb bajnokságból kéne fiatal gólzsákot olcsón megszerezni, aztán meglátjuk mi lesz ( de olcsón nem kéne tollni megint egy Vítor Roque-t), vagy tapasztaltabb de nem kifutó figurát kéne szerezni top ligából, ami meg nem olcsó.

Amúgy ha megnézétik nagyon sok mindenkinél a nagyok közt ( a pénzileg nagyok közt) is center gond van szóval Lewy lecserélése nem olyan egyszerű.

Annak tudnék örülni a legjobban ha Flicknek lenne valami ötlete mondjuk a Német bajnokságból akire mi nem gondolunk és keresztül tudná nyomni Decoékon.
Kép
PR42
Jugador del Barça

2025.01.30. 11:30:08

ocsike83 írta:

Lewa meg átmehetne LDJ-be, egy 20-30 perces csodacserének. Remélem érzi ő is, hogy ez már kezd nem az ő szintje lenni.
Lecserélésekor rá volt írva az arcára hogy csalódott, önmagában.

Nem rég nyilatkozta is hogy nem látja hogy lenne másik klubja ezután.

Neki itt vége. Ha marad cserének kis fizuval, átadni a tapasztalatát a többieknek akkor tök jó, ha nem akkor jobb, ha megy "unokázni".
ocsike83
Capitá del Barça

Nagyon remélem, hogy Laporta durrant valami nagy nevet a helyére a nyáron, mert kezd már kabaréba menni az ügyetlenkedése.
A Bayernben is el-el tűnt tavaszra, főleg a BL meccsekre, de amit most művel, az már elég gáz. Tegnap egyenesen Benny Hill Show volt, amit művelt.

Ezt a posztot (sem) lehet megoldani azzal, hogy majd Ferran, meg Fati tud ott játszani. Ide vérbeli 9-es kell, mert meccsek mennek (mentek) el rajta.

Chino
Llegenda del Barça

2025.01.26. 18:14:37

Troym írta:
2025.01.26. 15:18:04
Chino írta:
2025.01.26. 14:25:19
Én igazából nem tudom Roque miért lett elkönyvelve buktának. 18 évesen jött ide egy teljesen új országba pont sérülést szenvedve és 10-15 perceket kapott fél évig. Ennek ellenére voltak jó meccssei. Ha az akciógóljait nézzük 19 évesen társgólkirály egy Betisben, ami a támadófociban nagyon impotens. A 6 évvel idősebb, több játékpeccel rendelkező David 2 góllal lött többet a francia bajnokságban. Nagy részben az Ffp miatt kellett távozni, ami azért már elbírná és semmilyen aláírási pénzt, David-féle fizetést nem keéne adni. Kevesebb mint fèl évvel, pár száz játékperccel én nem írnám le ennyire 19 évesen. Főleg hogy milyen vékonyak vagyubk azon a poszton.
Roque kapcsán én nem nyilatkoztam semmit. Nálam ő még 2 évig kölcsön lenne adva akár a Betisnek, vagy másnak és 21 évesen döntenék róla.
Nekem a véleményem arra vonatkozott, hogy a 2025/2026 szezonban a kezdő 9es nálam David lenne, csere meg Lewa, ha az a szerep nem büdös neki. (szerintem visszavonulna, vagy következő télen legkésőbb távozna)
Mondom ezeket annak ellenére, hogy nincs 534534 féle kritikám Lewa felé idén, de csapatépítés vele a kezdőszerepben nem lehetséges. Idén kb elfogadható, amit csinál, de nem lóg ki felfelé, az 100% és 38 évesen nyilván csak gyengébb lesz ennél is.
Nem Neked szántam a Roque dolgot, csak előjött David, főleg a számaival és a brazilról is eléggé általános a vélemény, hogy nagy bukta volt (pedig ilyyen szempontból ő sem rossz a kanadaihoz képest), ugyanakkor nem sok esélye volt itt bizonyítani.
Bár én Gyökeressel kapcsolatban továbbra is nagyon szkeptikus vagyok. Egy jó másfél szezonja van 25-26 évesen, azelőtt az angol harmad -másodosztályban, Bundesliga 2-ben sem virított nagyot. Mellesleg 50+ millió lenne alsó hangon, amilyen hype-ja van a City elleni mesterhármas óta.
Ha már portugál liga és center poszt sokkal inkább látnám itt Aghehowát. Sajnos csak egyszer láttam róla pletykát, a MU-val hozzák többször hírbe, de amit láttam róla egy nagyon labdaügyes, alkatához képest gyors játékos. Már az Alavesben is nagyon jó számokat hozott (emlékezzünk ki miatt kaptunk ki tavaly tőlük), idén 400 perccel kevesebb játszva, mindössze 2 akciógóllal van lemaradva Gyökerestől. (arról nem is beszélve a spanyol mennyit keresne)
Ha David nem jönne, szerintem ár/érték arányban ő lehetne az egyik legjobb aki Lewyt pótolhatná. Aki talán látatlanban a legkevesebb kockázatot jelentene a lengyel helyett hosszútávra az Isak, de ő 100 millió alatt mozdíthatatlan.
Én még bízok benne, hogy Rashforddal valahogy sikerül megegyezni egy kölcsönben. A lehetőségekhez képest nem tudom ki jelenthetne nagyobb és biztosabb erősítést. Vele még azt sem kockáztatnánk, hogy besül és rajtunk marad évekig egy vagyont keresve.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.26. 15:18:04

Chino írta:
Én igazából nem tudom Roque miért lett elkönyvelve buktának. 18 évesen jött ide egy teljesen új országba pont sérülést szenvedve és 10-15 perceket kapott fél évig. Ennek ellenére voltak jó meccssei. Ha az akciógóljait nézzük 19 évesen társgólkirály egy Betisben, ami a támadófociban nagyon impotens. A 6 évvel idősebb, több játékpeccel rendelkező David 2 góllal lött többet a francia bajnokságban. Nagy részben az Ffp miatt kellett távozni, ami azért már elbírná és semmilyen aláírási pénzt, David-féle fizetést nem keéne adni. Kevesebb mint fèl évvel, pár száz játékperccel én nem írnám le ennyire 19 évesen. Főleg hogy milyen vékonyak vagyubk azon a poszton.
Roque kapcsán én nem nyilatkoztam semmit. Nálam ő még 2 évig kölcsön lenne adva akár a Betisnek, vagy másnak és 21 évesen döntenék róla.
Nekem a véleményem arra vonatkozott, hogy a 2025/2026 szezonban a kezdő 9es nálam David lenne, csere meg Lewa, ha az a szerep nem büdös neki. (szerintem visszavonulna, vagy következő télen legkésőbb távozna)
Mondom ezeket annak ellenére, hogy nincs 534534 féle kritikám Lewa felé idén, de csapatépítés vele a kezdőszerepben nem lehetséges. Idén kb elfogadható, amit csinál, de nem lóg ki felfelé, az 100% és 38 évesen nyilván csak gyengébb lesz ennél is.
Chino
Llegenda del Barça

Troym írta:
2025.01.26. 13:53:52
gránit írta:
2025.01.26. 02:51:32
Kérdés, kit kellene leigazolni. Tudom, Jonathan Davidet preferálod, és jó ötletnek is tartom. A francia bajnokság statisztikáit nem tartom túl mérvadónak, de a BL-ben is termel (7 meccs, 5 gól). Az én jelöltem Isak lenne, de ő sajnos nem ingyenes a nyáron, százmilliót meg nem költenék egy emberre.
Én mindenképp őt erőltetném. (David) Ha nem jön be, akkor 2026-2027 körül vegyünk majd csillogó sztárocskát nagy pénzért, de szerintem 60-70% eséllyel David annyira jó lehetne, mint mondjuk Eto'o, legalábbis számok szintjén, ami bőven jó, ha a szélen Yamal addigra 18 és remélhetőleg még tovább fejlődik, Raphinha meg nem esik vissza.
Cserébe, ha ingyen megszerezhető egy jó 9es, akkor hátha jöhetne egy jó szélsőhátvéd, mert nálam az lenne a másik prioritás.

Alternatíva mondjuk a Mainzban játszó Burkardt lehetne, mert nem kellene nagy fizetés neki.

De a 17-18 éves csodagyerekek közül valószínű nem a 9eseket kellene nézegetni.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.01.26. 13:53:52

gránit írta:
2025.01.26. 02:51:32
Kérdés, kit kellene leigazolni. Tudom, Jonathan Davidet preferálod, és jó ötletnek is tartom. A francia bajnokság statisztikáit nem tartom túl mérvadónak, de a BL-ben is termel (7 meccs, 5 gól). Az én jelöltem Isak lenne, de ő sajnos nem ingyenes a nyáron, százmilliót meg nem költenék egy emberre.
Én mindenképp őt erőltetném. (David) Ha nem jön be, akkor 2026-2027 körül vegyünk majd csillogó sztárocskát nagy pénzért, de szerintem 60-70% eséllyel David annyira jó lehetne, mint mondjuk Eto'o, legalábbis számok szintjén, ami bőven jó, ha a szélen Yamal addigra 18 és remélhetőleg még tovább fejlődik, Raphinha meg nem esik vissza.
Cserébe, ha ingyen megszerezhető egy jó 9es, akkor hátha jöhetne egy jó szélsőhátvéd, mert nálam az lenne a másik prioritás.

Alternatíva mondjuk a Mainzban játszó Burkardt lehetne, mert nem kellene nagy fizetés neki.

De a 17-18 éves csodagyerekek közül valószínű nem a 9eseket kellene nézegetni.
gránit
Director del Fútbol

2025.01.26. 13:04:03

Guirassy-t még most is meg lehetne próbálni. Azért a Dortmundban nem fog tudni nagyon kiteljesedni. Jonathan David egyértelműen a legolcsóbb lehetőség. Gyökeresnek 100 milliós kivásárlái ára van, kétlem, hogy ezt aktiválnánk.

https://www.transfermarkt.com/viktor-gy ... ler/325443

Mivel középhátvédet mindenképp igazolni akarunk, és ehhez még 1:1-ben is szükség lenne egy 10+ milliós bevételre eladásból vagy fizufelszabadításból, szerintem csatárposzton nem nagyon fognak változni a dolgok. Roque-t jó lenne rásózni valakire (ezért drukkolok neki, hogy néhány nyamvadt gólt hozzon már össze, az ég áldja már meg, alap kezdőként egy középcsapatban), Martinez fizetéscsökkentésével is lehetne némi helyet csinálni.
Válasz küldése