Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Köszi! Bevallom, nem gondoltam, hogy az idáig tart.
Ezen a vonalon indulnék el én is (ha én lennék Deco....
Abszolút, Gavi Xavi rendszerében is kicsit elveszett, amikor a jobb féltérben játszott többet. Ott se teljesen haszontalan, főleg a gyors, kispasszos játékban való ügyessége miatt, de a helyezkedést kevésbé érzi, ezért nem játszható meg olyan jól, illetve a beindulásokat nem oldja meg ösztönösen, mint pl Fermín. Akkor vált igazán komplett játékossá, amikor kicsit visszább lett vonva és lehetett a csapat motorja. Részint ezért is mondtam már többször, hogy cserélném a pozijukat Pedrivel, főleg, mert utóbbit láttuk zseninek lenni ott is, még ha nem is olyan szinten, mint amit most hoz. (Mindezzel együtt szerintem a legtöbb zsenije Pedrinek abból fakad, ahogyan váratlant tud húzni mini területen, nem kifejezetten a csapatrészek összekötésével húzza a csapatot. Ehhez persze jól jön, hogyha sokszor kerül hozzá a labda, ami fentebbi pozícióban kevesebbszer lehetséges.) Gavira visszatérve, szerintem összességébe véve jobban jönnénk ki, ha ő lenne visszább vonva, de még sokkal jobban jönnénk ki, ha valami hasonló fluid rendszer lehetne, mint ami anno Xavi és Iniesta között volt.
Ő ebben a 10-esben ahol sokszor játszik, nem érzi magát komfortosan. Amikor inkább 4-3-3-ban játszottunk sokkal jobban megtalálta a helyét, Olmonál pedig inkább fordítva van. De szerintem utóbbi amúgy is előtte lesz, lehet forgatni Ferminnel és Gavival.bence0330 írta: ↑2025.02.18. 15:59:10Viszont szerintem sem kezdőbe (jelenlegi formájában semmiképp sem). Poszttól függően Fermínnel, Olmóval, Casadóval előrébb vagyunk (mondanám Torrét is, de hát...).
A szuperkupa környékén komoly formában volt, azóta viszont visszaesett a foci, és túltengett az agresszió kicsit.
Szerintem nagyon visszaesett tavaly óta. Nagyon nem találja a helyét a pályán. Érthető, majdnem egy évet hagyott ki. Jelenleg nincs helye a kezdőben szerintem. Hamarabb játszatnám Fermint vagy Casadot is.szbsz írta: ↑2025.02.18. 12:14:57Tegnap amíg a pályán volt sokkal félszegebbek voltak a Rayosok, miután lecserélte Flick utána kezdtek el nyomni, jönni a helyzeteik a második félidőben, nekem legalábbis úgy tűnt!
Egyszerűen a puszta jelenléte a pályán, az őrült vehemenciája már pszichológiai fölényt jelent, az ellenfél játékosaiban ott a félsz, hogy bármelyik pillanatban jöhet hátulról egy "bolond belépő" ami a karriejük végét jelenti. Én is ovatósabb lennék ilyen körülmények között tbh...![]()
Nagy kritikusa voltam az elején, de kell ő ide nagyon: a fent említett pszichológia hadviselés mellett jól mozog üres területre, midenhol ott van, támadásokból és a védekezésből is egyaránt kiveszi a részét, nagyon hasznos munkát végez!
Kb egyetértek, de van az 2 polc is, nálam semmi nem indokolja, hogy ő lép pályára, nem Torre / Olmo. De direkt megnéztem és a szuperstatisztikai oldalakon is kb úgy teljesít, mint az a Fermin és Fati, aki vagy időhúzó csere, vagy már a lelátón szotyizik.LG írta: ↑2025.01.22. 16:12:28Én nem érzem, hogy akkora formában lenne, sőt az utolsó két meccse kifejezetten gyenge volt. De alapból is szerintem a jelenlegi keret legtúlértékeltebb játékosa. Sokan Pedrivel emlegetik egy szinten, ugye elvileg a fizetésük is ugyanannyi lesz, de szerintem Pedri egy polccal feljebb van nála.
Én se nagyon értem miért pont Gavi van elővéve, aki konkrétan a kp. legjobbja volt, de Raphinha és Inigo mellett talán ő volt az, aki kiemelhető pozitív irányban. Támadásban és védekezésben egyaránt aktív volt, Pedri volt inkább, aki kivonta magát támadásépítésből és Casádó sem remekelt, gyakorlatilag a leggyengébb meccse volt eddig, és nem (csak) a kiállítása miatt. Persze ehhez az is kellett, hogy idáig nagyon magas szinten játsszon.dingdong írta: ↑2024.11.24. 18:01:47Tök érdekelne hogy ezt mire alapozod. Mármint DJ-nél a holdról is látszódik a probléma minden alkalommal de Gavit nem igazán értem honnan szedted elő. Abszolút a jobbak közé tartozott és neki a hollanddal és akár casadoval szemben is előnye a sebesség és az intenzitás. Ez még egy év sérülés után is tökéletesen kijött. Eddig perceket kapott és talán ez a tegnapi tul nagy ugrás volt de az hogy szárnyalt a csapat és most miattuk nem megy az azért egy költői tulzás.gránit írta: ↑2024.11.24. 16:43:33Szerintem meg a formahanyatlás egyik oka az, hogy ő visszatért. Nagyon jól megvoltunk nélküle, semmi szükség rá a kezdőben. Nem túl kreatív, és védekezésben sem kiemelkedő. Ugyanolyan színtelen-szagtalan, mint amilyen a játékunk volt. Ettől tartottam, hogy visszatérnek a kerékkötők, akik nélkül szárnyalt a csapat, és most meg megyünk vissza a régi kerékvágásba.
Jövő héten jöhet a Gavi-de Jong rémálomkezdő.
Ilyen trió sosem állt össze max percekre. A háromból valaki mindig sérült volt. Ez sok szurkoló fejében egy álom volt hogy majd ők milyen jük lesznek hárman együtt. Valaha lehetett volna jó de már esélytelen főleg DJ miatt.