2024.11.09. 13:54:49
Szerintem kb ugyanarról beszélünk. Szerintem is jó Gavi a labdával, nagyon pörgősen tud focizni, nekem ez a kedvencem benne, amilyen gyorsan veszi át, fordul le, passzolja tovább a labdát. Viszont Pedri egyértelműen jobb, és szerintem Casadó is egy kicsivel, kontrolláltabb, higgadtabb mellette. Kicsit jobban intelligenciából dolgozik mint vehemenciából, legalábbis Gavihoz képest (itt sem állítóm hogy ő hülye lenne). Ők ketten szerintem letisztultabb, szofisztikáltabb futballt játszanak.
Araáék visszatérésével meg ugyanez a dilemma lesz hátul is. Egyre inkább úgy tűnik, hogy Flick alatt hosszútávon csökkenni fognak a sérüléssel bajlódó játékosok, az izomsérülések kb tuti, hogy megcsappannak, így a keretünk már nem is lesz olyan szűk. Közben viszont az sem valószínű, hogy végig bevethető lesz a jelenlegi 4 játékos arra a két posztra, egész évre tuti nem lesz ennyire bőség zavara. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a végtelen pénzzel rendelkező Citynél kiesett Rodri, és télen a hírek szerint ezt meg akarják oldani. Tuti, hogy felénk is fordul az a figyelem, és FDJ távozását nem tartom 100%ban kizártnak.
Nehezen tudom elképzelni, hogy felállást váltunk, főleg a két szélsőnknél, a világ legjobb játékosai tartoznak. Rotáció persze más. Szerintem marad ez, aztán sokat és hamar fogunk cserélgetni, meg a heti kettőknél belerotálunk. És szerintem marad az esetek nagyobb százalékában a Casadó-Pedri. Akármelyik játékos marad ki, sajnálni fogom.
Hacsak nem a cseréknél mondod, mert azzal egyetértek, cseretámadókkal nem állunk olyan jól (bár 3 gólos előnyökhöz igen), ott simán meg lehet oldani, hogy lejön az egyik szélsőnk, és beáll helyette Gavi vagy aki épp nem kezdett, akár felállást váltva, akár odaerőltetve a 10-es posztra a beszálló középpályást Olmo meg mondjuk szél.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy