Gavi

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Peter
Director del Fútbol

2025.05.10. 13:55:33

gránit írta:
2025.05.10. 08:56:05
Ha valakit kiszórnék a középpályáról, az de Jong,
Ezen a vonalon indulnék el én is (ha én lennék Deco.... :D ), de követné őt Gavi is és e kettő helyett hoznék egy valóban minőségre képes középpályást (Deco és az apparátus feladata a tökéletes beszerzés!), akinek szükség esetén a helyettese illetve versenytársaként maradna Casadó illetve Bernal.
Ezáltal minőség és létszám is rendben lenne a posztra.

De a valóság ezzel szemben az lesz szerintem, hogy marad mindkettő és majd más, egyéb játékosoktól fogjuk elvárni, hogy kicsit komolyabb minőségben és határozottságban húzzák a szekeret.
davi10
Llegenda del Barça

2025.05.10. 13:50:09

Hát igen én már akkor is úgy éreztem, hogy a Nico - Gavi kettősből a jobb játékost engedtük el. Lehet sok szempontból vizsgálni, hogy akkor ki volt a hasznosabb, de az szerintem egyértelműbb volt, hogy kettejük közül melyiknek van magasabban a plafonja.

Lehetne őt valahogy hasznosabban használni, Xavi alatt például kifejezetten jó volt, de olyan, mintha Flick nem igazán tudna mit kezdeni vele. Fermin is kicsit ilyen, de Ő legalább kapura veszélyes. Szerintem nincs értelme mindkettőt a keretben tartani, és az idei szezon alapján én Gavi-t engedném el. De ez úgyse fog megtörténni, La Masia, mi kutyánk kölyke meg imádják a szurkolók. Plusz úgy tűnik Flick-el is kifejezetten jóban van.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
gránit
Director del Fútbol

2025.05.10. 10:56:00

Szerintem sincs meg a fizikuma a klasszikus vpk szerephez, ezért nem is kedveltem soha a játékát, mert nehezen tud szabályosan szerelni. Nem tudja finoman, szabályosan odébb tenni az ellenfelet, mert gyenge hozzá. Ha meg beleszáll valakibe, szabálytalanság, szabadrúgás az ellenfélnek, marad a labda náluk, a játék tördelődik, az idő meg pörög, az ellenfél köszöni szépen. Ő amolyan két szék között a pad alá, se ilyen, se olyan. Vkp-nak nem elég a fizikuma, Pedri-féle irányítónak meg nem elég jó. Ezért tartalék most is. Őt egy Gravesen-Gattuso-féle kellemetlenkedő középpályásként tudom elképzelni, de fizikailag tőlük is elmarad. Feltolt szerepben meg szerintem nem jó. Ha rendesen igazolhatnánk, én is kiszórnám, de eladásokban most nem gondolkodnék, legfeljebb de Jongéban meg Penáéban.
vidra
Entrenador del Barça

2025.05.10. 09:04:45

Szerintem se a tömege, se a magasság nincs meg hozzá sajna :D. Ha FM nézzük, akkor ő inkább ilyen half-space rohangáló támadó középpályás, nem? Sokan vannak ott, de talán másba is beletanulhatna.

Best roles (suitable)
Advanced Playmaker (Support)75.5
Advanced Playmaker (Attack)75.2
Bal-winning Midfielder (Support)74.6
Bal-winning Midfielder (Defend) 74.6

Hát, nem tudom, mennyire playmaker, az inkább Pedri. :D
gránit
Director del Fútbol

2025.05.10. 08:56:05

Játékostól függetlenül igaz, hogy mivel alig igazolhatunk, nem szerencsés kiszórogatni az embereinket, mert korántsem biztos, hogy engednek minket a helyükre igazolni, a következmény meg csak a keret további szűkítése lenne. Én sosem kedveltem Gavi játékát, de valakit a pályára kell tudni küldeni. Panaszkodunk, hogy hiány van minőségi hátsó szélsőkből, aztán ezeken a posztokon két jó opciós játékosunk is száműzetésben játszik. Ha valakit kiszórnék a középpályáról, az de Jong, és neki akkora a fizetése, hogy bőven beleférne a helyére legalább egy csúcsigazolás.

Gavit sokkal inkább vkp-ként használnám, fura módon inkább előre tolva kapott szerepet, amiben nem igazán jó. Mélységi középpályásként szerintem hasznosabb lenne. Talán azért is érezhetik úgy, hogy a kullancsszerepe elhalványult, mert nem is igazán abban a szerepkörben játszott ebben a szezonban. Én nem előretolva, hanem egy vkp-nak megfelelő kullancsként használnám. Tartalékként.
vidra
Entrenador del Barça

2025.05.10. 03:45:04

Nagyon nem értek egyet. Szerintem a Flick Barca attól igazán értékes, hogy van karaktere és ebbe a karakterbe eléggé illik Gavi. Szerintem annak ellenére, hogy nem játszatja sokat, nem fogja engedni eladni.
Ha idehozunk mindenhonnan ilyen túlhájpolt csoda játékosokat, a fiatal tehetségeinket elherdálva, akkor megint csinálunk egy ugyanolyan csapatot, mint amiből van már 15, csak nekik több pénzük van erre, meg általában jobban is csinálják.
Inkább megnézek még 10 bl elődöntő kiesést GM-mel, mint egy nyerést egy ilyen nikó (nem az a niko nyilván, akit te írtál) vagy bappe jellegű játékossal (pozíció független példákat írva)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.10. 02:30:41

Egy nagyon jó ajánlat ellenében elengedném, akármekkora szíve van, imádom a hozzáállását, és azért ez focitudással is párosul, de neki nincs annyira meg itt most a helye. 2.-3. cserének mindkét posztra kifejezetten jó, amivel hasznos, de az egy teszem azt, 60 milliós ajánlattal szembe állítva nem annyira megérős. Természetesen csak akkor, ha a helyére jönne valaki, aki kicsit specifikusabban Flick rendszerébe való. Meg nála van plusz egy problémám, mai napig úgy érzem, hogy ő 16 évesen berobbant, ahhoz képest akkor elképesztő szint volt, gyakorlatilag húzóember egy gyengébb Barcában, de azóta igazából mintha... nem fejlődött volna. Sőt, amúgy mintha akkor még nyugodtabb lett volna, meg jobb 1v1-ben, voltak veszélyes megindulásai, meg gólerősebb is volt kicsit, a válogatottban kimagaslóan. Nyilván a sérülés sem segített, de azért mostanra annak már nemigen kéne relevánsnak lennie, fél éve játszik már. Így is jó játékos, félreértés ne essék, de valahogy az az érzésem, hogy ő ennél lehetett volna sokkal több mostanra. Az időzített bomba hozzáállása meg mintha kifejezetten romlana az idővel.

Amúgy nagyon hasznos kiegészítő játékos, ideális csere (azon túl, hogy mindig kicsit félni kell, nem durvul-e be), kizárólag akkor adnám el, ha tényleg komoly ajánlat érkezne érte. Hátha Pep össze akarja állítani a 3-4 évvel ezelőtti Nico-Gavi középpályát, vagy valami ilyesmi. Ha ilyesmi nem történik, akkor teljesen jó, ha elfogadja ezt a csere szerepkört, alapvetően ezzel is úgy látom, hogy ő elvan.

Kezdő szerintem azért nem lesz itt már soha, mert nem kimagasló egyik irányban sem. Vkp-nak kicsit vad, meg amúgy se igazán annak való, csak okés, jó csere oda, támadó skilljei is jók, de nem kimagaslóak, mindkét irányban lesznek nála jobb játékosok, Casadó-Bernallal meg pláne. Előre Fermínhez hasonlít, de ő meg kifinomultabb szerintem kicsit. Szerintem marad a 10-es posztra 3. számú játékos (ha szélsőt veszünk balra, akkor Raphával együtt már csak 4. számú), duplapivotra meg 5. számú játékos.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.02.19. 16:46:59

Chino írta:
2025.02.19. 10:42:36
Ő ebben a 10-esben ahol sokszor játszik, nem érzi magát komfortosan. Amikor inkább 4-3-3-ban játszottunk sokkal jobban megtalálta a helyét, Olmonál pedig inkább fordítva van. De szerintem utóbbi amúgy is előtte lesz, lehet forgatni Ferminnel és Gavival.
Abszolút, Gavi Xavi rendszerében is kicsit elveszett, amikor a jobb féltérben játszott többet. Ott se teljesen haszontalan, főleg a gyors, kispasszos játékban való ügyessége miatt, de a helyezkedést kevésbé érzi, ezért nem játszható meg olyan jól, illetve a beindulásokat nem oldja meg ösztönösen, mint pl Fermín. Akkor vált igazán komplett játékossá, amikor kicsit visszább lett vonva és lehetett a csapat motorja. Részint ezért is mondtam már többször, hogy cserélném a pozijukat Pedrivel, főleg, mert utóbbit láttuk zseninek lenni ott is, még ha nem is olyan szinten, mint amit most hoz. (Mindezzel együtt szerintem a legtöbb zsenije Pedrinek abból fakad, ahogyan váratlant tud húzni mini területen, nem kifejezetten a csapatrészek összekötésével húzza a csapatot. Ehhez persze jól jön, hogyha sokszor kerül hozzá a labda, ami fentebbi pozícióban kevesebbszer lehetséges.) Gavira visszatérve, szerintem összességébe véve jobban jönnénk ki, ha ő lenne visszább vonva, de még sokkal jobban jönnénk ki, ha valami hasonló fluid rendszer lehetne, mint ami anno Xavi és Iniesta között volt.

Az meg, hogy miért jött több támadás, amint már nem volt a pályán? Nem egyszer láttam megint, hogy AZONNAL szervezi a védelmet, amint elveszítjük a labdát, rendszeresen ő osztja ki, hogy ki vegye fel a futókat, Lewy kire mozduljon ki (aki amúgy az egyetlen, aki néha nem engedelmeskedik, hanem visszamutogat), úgy, hogy gyakran ő rohan vissza. Ezek azok a nem egyértelmű extrák, amiket nehezebb észrevenni. Én drukkolok mindig, hogy támadásban is remekeljen, de ebben még várat magára.
szbsz
Jugador d'estrella

2025.02.19. 13:46:28

Azért azt ne felejtsük el mielőtt szétekézzük, hogy volt egy nagyon komoly sérülése amivel kihagyott egy egész évet! De Jongnak is kellett a sérülése után még 2 hónap mire sikerült felvennie a ritmust egy teljesen új taktikában. Én türelemes vagyok vele egyelőre....
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Peter
Director del Fútbol

2025.02.19. 13:26:13

Látványosan berúgta az ajtót 17-18 évesen az akkori nyugdíjas közegben, közönségkedvenc is lett, de azóta eltelt néhány év és a körülmények is megváltoztak.
Jelenleg mindent megkap(ott) a klubtól és a szakmai stábtól is, így most szó szerint nála a labda, saját kezében a sorsa.
Ki kell(ene) lépnie a kiskedvenc szerepéből és bebizonyítania, hogy felnőtt szerepben is megállja a helyét.
A csapat olyan szintre jutott időközben nélküle, amihez neki kell alkalmazkodni, nem elég önmagában a hozzáállás, nem egyéb kompenzálásra van tőle szükség, hanem tartós minőségi szintlépésre a játékban.
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.19. 10:42:36

bence0330 írta:
2025.02.18. 15:59:10
Viszont szerintem sem kezdőbe (jelenlegi formájában semmiképp sem). Poszttól függően Fermínnel, Olmóval, Casadóval előrébb vagyunk (mondanám Torrét is, de hát...).

A szuperkupa környékén komoly formában volt, azóta viszont visszaesett a foci, és túltengett az agresszió kicsit.
Ő ebben a 10-esben ahol sokszor játszik, nem érzi magát komfortosan. Amikor inkább 4-3-3-ban játszottunk sokkal jobban megtalálta a helyét, Olmonál pedig inkább fordítva van. De szerintem utóbbi amúgy is előtte lesz, lehet forgatni Ferminnel és Gavival.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.02.18. 15:59:10

Viszont szerintem sem kezdőbe (jelenlegi formájában semmiképp sem). Poszttól függően Fermínnel, Olmóval, Casadóval előrébb vagyunk (mondanám Torrét is, de hát...).

A szuperkupa környékén komoly formában volt, azóta viszont visszaesett a foci, és túltengett az agresszió kicsit.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
szbsz
Jugador d'estrella

2025.02.18. 15:19:25

Agy nélkül ledarál mindenkit. Kell egy ilyen csávó ide.
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.18. 12:43:30

szbsz írta:
2025.02.18. 12:14:57
Tegnap amíg a pályán volt sokkal félszegebbek voltak a Rayosok, miután lecserélte Flick utána kezdtek el nyomni, jönni a helyzeteik a második félidőben, nekem legalábbis úgy tűnt!
Egyszerűen a puszta jelenléte a pályán, az őrült vehemenciája már pszichológiai fölényt jelent, az ellenfél játékosaiban ott a félsz, hogy bármelyik pillanatban jöhet hátulról egy "bolond belépő" ami a karriejük végét jelenti. Én is ovatósabb lennék ilyen körülmények között tbh... :D

Nagy kritikusa voltam az elején, de kell ő ide nagyon: a fent említett pszichológia hadviselés mellett jól mozog üres területre, midenhol ott van, támadásokból és a védekezésből is egyaránt kiveszi a részét, nagyon hasznos munkát végez!
Szerintem nagyon visszaesett tavaly óta. Nagyon nem találja a helyét a pályán. Érthető, majdnem egy évet hagyott ki. Jelenleg nincs helye a kezdőben szerintem. Hamarabb játszatnám Fermint vagy Casadot is.
Tavalyi Gavi bajnokság (Whoscored)
Tavaly 7,08
Idén 6,29
Szerelés 3,3 VS 0,8, labdaszerzés 0,8 VS 0,5
Kulcspassz 0,9 VS 0,4, csel 1 VS 0,1 passz % 91,4 VS 85%
Szerintem ő a legmegosztóbb ember a keretben.
Remélem azért a statisztikákban látszik, hogy tavaly miért volt egy jó játékos, és idén mekkorát esett vissza.
Persze most kezd visszatérni, sokszor volt csere, így nem igazságos kiemelni, hogy most milyen gyenge, de szerintem az sem volt igazságos, amikor jól játszott, és akkor is rengeteg kritikát kapott. Igaz a kritikákban jogosan közre játszott a buta viselkedése.
Sokat kell még fejlődnie, főleg fejben. Tavaly játékban már egész jó volt, nagyon rosszkor jött neki a sérülés.
szbsz
Jugador d'estrella

2025.02.18. 12:14:57

Tegnap amíg a pályán volt sokkal félszegebbek voltak a Rayosok, miután lecserélte Flick utána kezdtek el nyomni, jönni a helyzeteik a második félidőben, nekem legalábbis úgy tűnt!
Egyszerűen a puszta jelenléte a pályán, az őrült vehemenciája már pszichológiai fölényt jelent, az ellenfél játékosaiban ott a félsz, hogy bármelyik pillanatban jöhet hátulról egy "bolond belépő" ami a karriejük végét jelenti. Én is ovatósabb lennék ilyen körülmények között tbh... :D

Nagy kritikusa voltam az elején, de kell ő ide nagyon: a fent említett pszichológia hadviselés mellett jól mozog üres területre, midenhol ott van, támadásokból és a védekezésből is egyaránt kiveszi a részét, nagyon hasznos munkát végez!
Troym
Director del Fútbol

2025.01.22. 17:13:39

LG írta:
2025.01.22. 16:12:28
Én nem érzem, hogy akkora formában lenne, sőt az utolsó két meccse kifejezetten gyenge volt. De alapból is szerintem a jelenlegi keret legtúlértékeltebb játékosa. Sokan Pedrivel emlegetik egy szinten, ugye elvileg a fizetésük is ugyanannyi lesz, de szerintem Pedri egy polccal feljebb van nála.
Kb egyetértek, de van az 2 polc is, nálam semmi nem indokolja, hogy ő lép pályára, nem Torre / Olmo. De direkt megnéztem és a szuperstatisztikai oldalakon is kb úgy teljesít, mint az a Fermin és Fati, aki vagy időhúzó csere, vagy már a lelátón szotyizik.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.22. 16:12:28

Én nem érzem, hogy akkora formában lenne, sőt az utolsó két meccse kifejezetten gyenge volt. De alapból is szerintem a jelenlegi keret legtúlértékeltebb játékosa. Sokan Pedrivel emlegetik egy szinten, ugye elvileg a fizetésük is ugyanannyi lesz, de szerintem Pedri egy polccal feljebb van nála.

Gránithoz hasonlóan látom, tavasszal a lehetőségekhez képest jók voltunk nélküle, ősszel jók voltunk nélküle, a válogatott jó volt nélküle. A visszatérése óta pedig eddig több az arcoskodás, az odamondogatás, mint a teljesítmény.
bence0330

2025.01.13. 10:18:44

No, hát akkor mostanra ő is megtalálta a formáját, talán várható is volt, hogy néhány hétbe ez beletelik majd. Harcos, agilis, benne vannak a gólpontok második hullámban, passzsebességben meg mindig is király volt, amiben most ezzel a Casado-Pedri duó mellett nagyon tud élni. Védekezésben is kiemelkedő.

Lehet csak belelátom, de mintha kicsit letisztult volna mellette a játéka, kicsit intelligensebben kezeli a fizikailtását.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.25. 12:00:36

dingdong írta:
2024.11.24. 18:01:47
gránit írta:
2024.11.24. 16:43:33
Szerintem meg a formahanyatlás egyik oka az, hogy ő visszatért. Nagyon jól megvoltunk nélküle, semmi szükség rá a kezdőben. Nem túl kreatív, és védekezésben sem kiemelkedő. Ugyanolyan színtelen-szagtalan, mint amilyen a játékunk volt. Ettől tartottam, hogy visszatérnek a kerékkötők, akik nélkül szárnyalt a csapat, és most meg megyünk vissza a régi kerékvágásba.

Jövő héten jöhet a Gavi-de Jong rémálomkezdő.
Tök érdekelne hogy ezt mire alapozod. Mármint DJ-nél a holdról is látszódik a probléma minden alkalommal de Gavit nem igazán értem honnan szedted elő. Abszolút a jobbak közé tartozott és neki a hollanddal és akár casadoval szemben is előnye a sebesség és az intenzitás. Ez még egy év sérülés után is tökéletesen kijött. Eddig perceket kapott és talán ez a tegnapi tul nagy ugrás volt de az hogy szárnyalt a csapat és most miattuk nem megy az azért egy költői tulzás.
Én se nagyon értem miért pont Gavi van elővéve, aki konkrétan a kp. legjobbja volt, de Raphinha és Inigo mellett talán ő volt az, aki kiemelhető pozitív irányban. Támadásban és védekezésben egyaránt aktív volt, Pedri volt inkább, aki kivonta magát támadásépítésből és Casádó sem remekelt, gyakorlatilag a leggyengébb meccse volt eddig, és nem (csak) a kiállítása miatt. Persze ehhez az is kellett, hogy idáig nagyon magas szinten játsszon.
Forca Barca!!!!
dingdong
Capitá del Barça

2024.11.24. 19:10:11

Peter írta:
2024.11.24. 18:35:39
Gavi - de Jong - Pedri trió méginkább kísérti a dicső múltat.... :mrgreen:
Ilyen trió sosem állt össze max percekre. A háromból valaki mindig sérült volt. Ez sok szurkoló fejében egy álom volt hogy majd ők milyen jük lesznek hárman együtt. Valaha lehetett volna jó de már esélytelen főleg DJ miatt.
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.11.24. 18:41:23

Meglep Gavi ekézése, ugyanis most még Pedri is sokkal gyengébb volt nála.
Ha valaki emlékszik Gavi valamely hibájára a tegnapi meccsen, az jelezze már, mert én csak azt láttam, hogy rettenetesen kűzd. Viszont szinte meglepődtem amikor a közvetítés során Pedri nevét meghallottam, ugyanis úgy eltűnt, mintha a pályán sem lett volna. Mindennek ellenére úgy gondolom, hogy mindketten nagy értékei a csapatnak.
Peter
Director del Fútbol

2024.11.24. 18:35:39

gránit írta:
Gavi - de Jong - Pedri trió méginkább kísérti a dicső múltat.... :mrgreen:

Egyelőre annyit látok a visszatérésével kapcsolatban, hogy matematikailag egy fővel emelkedett a középpályásáink létszáma.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.24. 18:14:09

Egy csapat sem bírná el egy meccsen a jelenlegi DJ, Fermin, Gavi játékát különösen emberhátrányban. Nincs lehetőség egyszerre 3-5 sérülésből felépülő játékost formába hozni, ennyire nem vagyunk jók. Nálam mind Gavi, Fermin, DJ előtt lenne Torre, aki az egész előszezont végig dolgozta és nincs is rossz formában. DJ a 3, Gavi a 15 perces csere kéne legyen, Fermint kölcsönadnám a télen, mert ebben az állapotban nincs helye a keretben.
dingdong
Capitá del Barça

2024.11.24. 18:01:47

gránit írta:
Szerintem meg a formahanyatlás egyik oka az, hogy ő visszatért. Nagyon jól megvoltunk nélküle, semmi szükség rá a kezdőben. Nem túl kreatív, és védekezésben sem kiemelkedő. Ugyanolyan színtelen-szagtalan, mint amilyen a játékunk volt. Ettől tartottam, hogy visszatérnek a kerékkötők, akik nélkül szárnyalt a csapat, és most meg megyünk vissza a régi kerékvágásba.

Tök érdekelne hogy ezt mire alapozod. Mármint DJ-nél a holdról is látszódik a probléma minden alkalommal de Gavit nem igazán értem honnan szedted elő. Abszolút a jobbak közé tartozott és neki a hollanddal és akár casadoval szemben is előnye a sebesség és az intenzitás. Ez még egy év sérülés után is tökéletesen kijött. Eddig perceket kapott és talán ez a tegnapi tul nagy ugrás volt de az hogy szárnyalt a csapat és most miattuk nem megy az azért egy költői tulzás.
gránit
Director del Fútbol

2024.11.24. 17:29:06

LG írta:
2024.11.24. 17:25:54
meg lett bontva az eddig jól működő szerkezet.
Ugyanezt írtam, csak Gavi dicsérgetése nélkül. A csapat szárnyalt a korábbi kezdővel, értelmetlen volt felbolygatni. Ha valaki lesérül vagy eltiltott, a lehető legkevesebb kavarással érdemes a helyzetet megoldani. Amióta egyes személyek visszatértek és súlyos játékperceket kapnak, egyértelműen gyengébbek vagyunk, és nem csak eredményességben, hanem játékban is.

Csereként még hasznos is lehetne. Kell a mélység. De a sikerkezdőt szétzilálni értelmetlen volt.
Válasz küldése