Gavi

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.24. 17:25:54

gránit írta:
2024.11.24. 16:43:33
Szerintem meg a formahanyatlás egyik oka az, hogy ő visszatért. Nagyon jól megvoltunk nélküle, semmi szükség rá a kezdőben. Nem túl kreatív, és védekezésben sem kiemelkedő. Ugyanolyan színtelen-szagtalan, mint amilyen a játékunk volt. Ettől tartottam, hogy visszatérnek a kerékkötők, akik nélkül szárnyalt a csapat, és most meg megyünk vissza a régi kerékvágásba.

Jövő héten jöhet a Gavi-de Jong rémálomkezdő.
Én inkább abban látom a formahanyatlás okát, amit Bence többször is említett: meg lett bontva az eddig jól működő szerkezet. Annyiban viszont egyetértek veled, hogy ha mindenki egészséges, nálam sem lenne Gavi kezdő. De azért benne egy olyan cserét látok, akire lehet számítani, nem klasszis, de maximálisan odateszi magát, és többnyire azért hasznos, amit csinál. FdJ azért mást, nála még ezt az akarást sem látom. Nálam a holland jelenleg az utolsó a sorban a kp-n.
gránit
Director del Fútbol

2024.11.24. 16:43:33

Szerintem meg a formahanyatlás egyik oka az, hogy ő visszatért. Nagyon jól megvoltunk nélküle, semmi szükség rá a kezdőben. Nem túl kreatív, és védekezésben sem kiemelkedő. Ugyanolyan színtelen-szagtalan, mint amilyen a játékunk volt. Ettől tartottam, hogy visszatérnek a kerékkötők, akik nélkül szárnyalt a csapat, és most meg megyünk vissza a régi kerékvágásba.

Jövő héten jöhet a Gavi-de Jong rémálomkezdő.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.24. 16:39:56

ElBartimaeus írta:
2024.11.24. 16:36:46
Srácnak kijár a taps, tegnap már kezdett mutatni abból valamit, amiért korábban nagyon szerettük. Amint lement, érezhetőbben gyengébbé vált a középpálya és volt néhány mutatós megoldása is. Nem emlékszem, hogy adta-e el a labdát bármilyen veszélyes helyzetben, szerintem mindent megoldott hátul.
Jó volt. Gyengébb, mint a (nem fáradt) Pedri-Casadó, de jó volt. Abból a jellegzetes gyors lefordulásából is láthattunk ma már. Legjobb 3-4 játékosunk közt volt simán, nálam Pena és Raphinha után ő volt a legjobb, persze Lewy meg rúgott egy gólt.

Casadó kiállításával egyértelmű lesz a posztja, de utána azért nem tudom. Annak ellenére, hogy jó volt, valami mégsem klappolt úgy, mint korábban. Nálam ő maradna első csere, főleg, ha Yamal visszatér és nem kell csiki-csukizni. De Jonggal szemben viszont ég és föld a különbség.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.11.24. 16:36:46

Srácnak kijár a taps, tegnap már kezdett mutatni abból valamit, amiért korábban nagyon szerettük. Amint lement, érezhetőbben gyengébbé vált a középpálya és volt néhány mutatós megoldása is. Nem emlékszem, hogy adta-e el a labdát bármilyen veszélyes helyzetben, szerintem mindent megoldott hátul.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.11.10. 10:26:49

ElBartimaeus írta:
2024.11.09. 21:52:54
bence0330 írta:
2024.11.09. 13:54:49
Szerintem kb ugyanarról beszélünk. Szerintem is jó Gavi a labdával, nagyon pörgősen tud focizni, nekem ez a kedvencem benne, amilyen gyorsan veszi át, fordul le, passzolja tovább a labdát. Viszont Pedri egyértelműen jobb, és szerintem Casadó is egy kicsivel, kontrolláltabb, higgadtabb mellette. Kicsit jobban intelligenciából dolgozik mint vehemenciából, legalábbis Gavihoz képest (itt sem állítóm hogy ő hülye lenne). Ők ketten szerintem letisztultabb, szofisztikáltabb futballt játszanak.
Ez az utolsó mondat szerintem jól fogja meg, Gavi nem ez a nagyon higgadt, de közben mégis vérprofi játékos. Nem meglepő módon egy kis rutin kell neki, azért ne felejtsük el, hogy alig 20 éves a srác.

A többihez inkább rotációra, taktikai változatosságra gondoltam, a gálakezdő nálam is a 3 mostani csatárunk és jelenlegi forma alapján Olmo - Pedri - Casadó.
Őszintén szólva, fogalmam sincs hol fog játszani, vagy inkább úgy fogalmazok, hol lesz képest pluszt adni a csapatnak. Vele egyik nagy baj volt régen, hogy nem éppen szabályosan játszott, sokkal több szabálytalanságot is befújhattak volna ellene. Ami egyrészt lassítja a játékot, másrészt lehetőséget ad az ellefélnek
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.11.09. 21:52:54

bence0330 írta:
Szerintem kb ugyanarról beszélünk. Szerintem is jó Gavi a labdával, nagyon pörgősen tud focizni, nekem ez a kedvencem benne, amilyen gyorsan veszi át, fordul le, passzolja tovább a labdát. Viszont Pedri egyértelműen jobb, és szerintem Casadó is egy kicsivel, kontrolláltabb, higgadtabb mellette. Kicsit jobban intelligenciából dolgozik mint vehemenciából, legalábbis Gavihoz képest (itt sem állítóm hogy ő hülye lenne). Ők ketten szerintem letisztultabb, szofisztikáltabb futballt játszanak.
Ez az utolsó mondat szerintem jól fogja meg, Gavi nem ez a nagyon higgadt, de közben mégis vérprofi játékos. Nem meglepő módon egy kis rutin kell neki, azért ne felejtsük el, hogy alig 20 éves a srác.

A többihez inkább rotációra, taktikai változatosságra gondoltam, a gálakezdő nálam is a 3 mostani csatárunk és jelenlegi forma alapján Olmo - Pedri - Casadó.
andras953
Jugador del Barça

2024.11.09. 20:10:03

Látni a mozgásán és az igyekezetén, hogy Gavi december közepére -végére újra a régi lesz, amit be is fog bizonyítani mindnyájunknak januárban, amint letelik majd a sárga lapok miatti büntetése! :)
bence0330

Araáék visszatérésével meg ugyanez a dilemma lesz hátul is. Egyre inkább úgy tűnik, hogy Flick alatt hosszútávon csökkenni fognak a sérüléssel bajlódó játékosok, az izomsérülések kb tuti, hogy megcsappannak, így a keretünk már nem is lesz olyan szűk. Közben viszont az sem valószínű, hogy végig bevethető lesz a jelenlegi 4 játékos arra a két posztra, egész évre tuti nem lesz ennyire bőség zavara. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a végtelen pénzzel rendelkező Citynél kiesett Rodri, és télen a hírek szerint ezt meg akarják oldani. Tuti, hogy felénk is fordul az a figyelem, és FDJ távozását nem tartom 100%ban kizártnak.

Nehezen tudom elképzelni, hogy felállást váltunk, főleg a két szélsőnknél, a világ legjobb játékosai tartoznak. Rotáció persze más. Szerintem marad ez, aztán sokat és hamar fogunk cserélgetni, meg a heti kettőknél belerotálunk. És szerintem marad az esetek nagyobb százalékában a Casadó-Pedri. Akármelyik játékos marad ki, sajnálni fogom.

Hacsak nem a cseréknél mondod, mert azzal egyetértek, cseretámadókkal nem állunk olyan jól (bár 3 gólos előnyökhöz igen), ott simán meg lehet oldani, hogy lejön az egyik szélsőnk, és beáll helyette Gavi vagy aki épp nem kezdett, akár felállást váltva, akár odaerőltetve a 10-es posztra a beszálló középpályást Olmo meg mondjuk szél.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.11.09. 13:37:34

bence0330 írta:
2024.11.07. 18:32:43
Nála én egyetlen dologtól tartok azon túl, hogy azért nem atombiztos, hogy 100%-osan jött vissza: hogy miért és mennyire is magaslott ő ki a csapatból. Azért azokban az időkben a brusztolás hozott pontokat a konyhára 1 gólos meccseken, Gavi meg abban 10/10-es. Most viszont elég elegáns focival mészárolgatunk, és nem vagyok abban biztos, hogy akár ő is kezdő lehetne Casado és Pedri mellett. Aztán lehet, hogy kiderül, hogy olyan a tudása, amivel ebbe a játékba is simán beilleszkedik, de nem vagyok ebben teljesen biztos. Azt nem kétlem, hogy jó lesz, hálát adhatunk az égnek, ha ilyen cserénk lesz, de azt kicsit kétlem, hogy ő kezdő lesz itt, vagy pláne hogy kimagaslana a jelenlegi csapatból. Majd meglátjuk, csak bizonyítson. :)
Az egy picit torzítása a múltnak, hogy csak a brusztolása miatt volt kimagasló. Olyan tekintetben a világ legjobbjai között volt, viszont akkor is nagy szószólója voltam annak, hogy labdával is nagyon ügyes, főleg szűk területen, nagy nyomás alatt tudja nagyon jól megjátszani a labdát és nagyon ritkán veszíti azt el. Egyérintőkben is az egyik legstabilabb játékosunk volt és nagyon jó tempóban ment át rajta a játékszer. Egyedül a kulcspasszokban maradt el a többiektől, illetve a hosszú labdái is gyengébbek, mint mondjuk Pedrinek (vagy Casádonak). [Igazából ahogy leírom ezeket, abszolút megértem, Xavi miért próbálta ki a jobb félterületben használni, ezek mind hasznos kvalitások oda.] Amikor jobban a középpálya közepén játszott, ő adta a csapat ritmusát és kiválóan irányított onnan. Én főleg ezek miatt várom a visszatérését és komoly fejfájást okozhat, hogy ki játszon. (Noha el tudok képzelni egy Casádo-Gavi-Pedri kp-t Olmoval kiegészülve egy szabadabb szerepkörben, amivel talán Yamal/Raphi is pihenhet többet.)
bence0330

2024.11.07. 18:32:43

ElBartimaeus írta:
2024.11.07. 16:53:15
... nagyon várom, hogy Gavi is játékba lendüljön, mert ő is kimagaslott a csapatból.
Nála én egyetlen dologtól tartok azon túl, hogy azért nem atombiztos, hogy 100%-osan jött vissza: hogy miért és mennyire is magaslott ő ki a csapatból. Azért azokban az időkben a brusztolás hozott pontokat a konyhára 1 gólos meccseken, Gavi meg abban 10/10-es. Most viszont elég elegáns focival mészárolgatunk, és nem vagyok abban biztos, hogy akár ő is kezdő lehetne Casado és Pedri mellett. Aztán lehet, hogy kiderül, hogy olyan a tudása, amivel ebbe a játékba is simán beilleszkedik, de nem vagyok ebben teljesen biztos. Azt nem kétlem, hogy jó lesz, hálát adhatunk az égnek, ha ilyen cserénk lesz, de azt kicsit kétlem, hogy ő kezdő lesz itt, vagy pláne hogy kimagaslana a jelenlegi csapatból. Majd meglátjuk, csak bizonyítson. :)
dingdong
Capitá del Barça

2024.10.21. 19:01:28

Troym írta:
2024.10.21. 11:28:50
Tegnap ez a csk dolog volt az egyetlen, ami nem tetszett.
Ez kb a csk tisztség degradálása, sem Pedri, sem Gavi nem tart még a közelében sem, hogy kapitány legyen.

Bárki komoly arccal képes állítani, hogy nem Kounde kellett volna kapitány legyen a meccs végén, vagy az általam amúgy sokszor kritizált, de tapasztalt Inigo?
Egy nagyon kulturált gesztus, hogy a csapat legharcosabb leg barca szívűbb játékosa egy év sérülés után 5 percig CSK. Ráadásul semmilyen írott vagy íratlan szabályt nem szegett meg. Flick nyilatkozta, hogy előre megbeszélték mikor áll be. Nekem ezek azok a pillanatok amikor minimálisan is azt érzem hogy "mes que un club".
ab1daL
Director del Fútbol

2024.10.21. 13:25:44

Troym írta:
Ez kb a csk tisztség degradálása, sem Pedri, sem Gavi nem tart még a közelében sem, hogy kapitány legyen.

Bárki komoly arccal képes állítani, hogy nem Kounde kellett volna kapitány legyen a meccs végén, vagy az általam amúgy sokszor kritizált, de tapasztalt Inigo?
Ne haragudj de a csapatkapitányok az idei szezonban sorrendben: ter Stegen, Araujo, Frenkie de Jong, Raphinha, Pedri. Gavi itt van pár szezon óta, Inigonak ez a 2. szezonja, Koundénak 3. Ez a csk dolog nem így megy, hogy akkor kapja meg Inigo, mert ő a rutinos. Gaviban kora ellenére minden megvan, akár már most is, hogy csk legyen. Pedri le lett cserélve, Gavi a soron következő, aki viselheti a karszalagot.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.10.21. 12:45:09

Egy sima gesztus volt a 85. perc kornyeken.
Troym
Director del Fútbol

Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.10.21. 08:43:40

ElBartimaeus írta:
2024.10.21. 00:42:21
Azért az költői volt, ahogy Pedri átadta neki a karszalagot és csapatkapitányként lépett újra pályára. Üdv ismét a csapatban, bajnok.
Megmosolyogtató volt ez a Gavi beállás. Olyan volt, mintha megérkezett volna a rutin a pályára a gyerekek közé, aztán 20 éves... :D
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.10.21. 00:42:21

Azért az költői volt, ahogy Pedri átadta neki a karszalagot és csapatkapitányként lépett újra pályára. Üdv ismét a csapatban, bajnok.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.20. 20:19:47

Ha nehezen is, de eljött ez a nap is, Gavi újra játékra kész.
Talán lesz rá mód, hogy a végén beálljon néhány percre. Hazai közönség előtt.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.08. 15:02:41

Azért jó látni már így a pályán Gavit.

Szemre elég komoly labdás edzést tol:

https://www.facebook.com/reel/513742921199183
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.07. 13:53:02

Sinya22 írta:
2024.09.07. 13:41:12
Engem speciel jobban érdekel, hogy Gavi minél hamarabb bevethető legyen.
Fati nagyon fontos lenne rotációnál, nagyon-nagyon, mert ezt a terhelést még Raphinha sem fogja bírni ilyen elánnal, ez lehetetlen.
De igen, Gavi lényegesen fontosabb, teljesen üres a posztja, már ha be tudja tölteni Casadó helyét. Ha nem, akkor is kell Pedri mögé. Nem tudom, kinek a helyére kerülne, ha a jelenlegi kezdőt nézzük... Pedri mellé, vagy a cseréje? Nem tudom, mennyire tudja stabilan megoldani az igazi biztosító vkp posztot, a habitusa megvan hozzá, a szerelési készsége szintén, bőven, és azért az is sanszos, hogy Casadónál még azon a poszton is erősebb, de azért nem erre termett.

Viszont remélem semmit nem sietünk el, tavaly is nagy ötlet volt Frenkiet visszatérése után azonnal kezdőként bedobni egy PSG ellen, aztán néztünk, hogy micsoda pech, lesérült az első nagyobb kaszálásnál. Gavinak amúgy is pont ez a lényege, hogy megy, mint a golyó, remélem, hogy ő tényleg abszolút 100%-nál állhat csak be.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.05. 20:43:09

Ha minden igaz, ma lett 20 éves, valóságos veterán, egyrészt a játékpercei miatt, másrészt a sérülése óta feltűnt fiatalokhoz képest.
Boldog születésnapot!
ktm
Capitá del Barça

2024.07.31. 17:36:01

Ez jo hir, a legjobb igazolasunk az lehet, ha jo formaban tudna visszaterni. Remelem latjuk meg prime Gavi-t jatszani es nem az lesz vele, mint Rafinha-val, aki a romai meszarlas utan mar sosem volt a regi szerintem.
Chino
Llegenda del Barça

2024.07.31. 16:23:20

A hírek szerint Gavinak a vártnál sokkal jobban halad a rehabilitációja, akár hetekkel korábban is felépülhet, de így sem akarnak kockáztatni,csak akkor engedik fokozatosan pályára ha már tényleg 100 %-os.
Közzétett instán egy videot, amin már labdával edz.

https://www.sport.es/es/videos/barca/20 ... 9847.shtml

Remélem, hogy tényleg óvatosak lesznek és nem olyanok mint a válogatott kretén orvosai. Máig nem értem hogy lehettek akkora idióták.
Forca Barca!!!!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.05.15. 19:31:15

Örülök, hogy nem csak én látom Gavi labdás erősségeit is. Ahogy Bence mondta, nagyon sok kényszerítőt vállalt, jól tartotta meg a labdát, stabil volt. Az ütempasszokban ha fejlődne, minden fontos tekintetben világklasszis lenne már ebben a korban. Ez utóbbi pedig a játékrendszer folyamatos javulásával azért jönni fog majd könnyebben.

Nagyon bízok benne, hogy úgy tud visszatérni, ahogy abbahagyta.
bence0330

2024.05.15. 14:54:25

Ez egyértelmű, off, de DJ-al és nélküle ég és föld a különbség, sajna nem abba az irányba, amibe kéne. Gavi szerintem a leggyorsabb játékosunk volt tavaly, idén meg a 2. Gündogan mögött, ami az átvétel+passz idejét illeti, nagyon pörgősen tudja csinálni, ezért is volt jó a gépezetben, még akár olyan poszton is, ami nem feküdt neki, folyt vele a labda elég jól.
Sok faktora volt az idei visszaesésnek, ő az egyik szerintem, a rossz keretmenedzsment mellett az egyik legfontosabb talán.

Nyilván kisebb lett volna a hiány, ha a téli felszabadult ffp-nket egy védekezőbb jellegű középpályással oldjuk meg, akár még csak egy jobbacska csereszinttel is, mint Roquéval. Mert azért Gavi nem egy pótolhatatlan klasszis, csak egy nagyon hasznos, nagyon jó játékos. Csak hát nem pótoltuk.
gránit
Director del Fútbol

2024.05.15. 14:19:00

Én inkább azt nem látom, mit tudott volna ő nyújtani a túlzottan feltolt védekezés ellen. Talán a kevesebb eladott labdával, mert a feltolt védekezés akkor szokott összeomlani, amikor eladjuk a labdát, és egyik pillanatról a másikba kapjuk a kontrát. Gavi meg az ötödik leglabdabiztosabb a csapatban ebben a szezonban. Nem hiszem, hogy a Real Madrid vagy a Villarreal elleni égéskor ő sokat tudott volna tenni, amikor záporoztak a kontrák.

A játékunkat gördülékenyebbnek látom, ha ő nincs a pályán, így a tavasz szerintem kifejezetten reményt keltő lett, ahhoz képest, hogy milyen volt a hangulat novemberben, ezzel szemben pár hete már a BL-döntőről álmodoztunk, és nem is voltunk messze ettől. Egy jó csatár, egy jó vkp és egy jó edző szerintem vissza tudná rakni a csapatot a nemzetközi élmezőnybe, és nem látom Gavi helyét egy megerősített kezdőben. Főleg Raphinha középre húzásával. Vkp-t meg keresünk, ez egyértelmű. Nem látom, hol kapna ő most helyet a kezdőben.
dingdong írta:
2024.05.15. 13:32:31
valakinek a kiesésével látványosan megváltozott a játék pozitivan az De Jong.
Ezt nagyon adom.
Válasz küldése