Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én inkább abban látom a formahanyatlás okát, amit Bence többször is említett: meg lett bontva az eddig jól működő szerkezet. Annyiban viszont egyetértek veled, hogy ha mindenki egészséges, nálam sem lenne Gavi kezdő. De azért benne egy olyan cserét látok, akire lehet számítani, nem klasszis, de maximálisan odateszi magát, és többnyire azért hasznos, amit csinál. FdJ azért mást, nála még ezt az akarást sem látom. Nálam a holland jelenleg az utolsó a sorban a kp-n.gránit írta: ↑2024.11.24. 16:43:33Szerintem meg a formahanyatlás egyik oka az, hogy ő visszatért. Nagyon jól megvoltunk nélküle, semmi szükség rá a kezdőben. Nem túl kreatív, és védekezésben sem kiemelkedő. Ugyanolyan színtelen-szagtalan, mint amilyen a játékunk volt. Ettől tartottam, hogy visszatérnek a kerékkötők, akik nélkül szárnyalt a csapat, és most meg megyünk vissza a régi kerékvágásba.
Jövő héten jöhet a Gavi-de Jong rémálomkezdő.
Jó volt. Gyengébb, mint a (nem fáradt) Pedri-Casadó, de jó volt. Abból a jellegzetes gyors lefordulásából is láthattunk ma már. Legjobb 3-4 játékosunk közt volt simán, nálam Pena és Raphinha után ő volt a legjobb, persze Lewy meg rúgott egy gólt.ElBartimaeus írta: ↑2024.11.24. 16:36:46Srácnak kijár a taps, tegnap már kezdett mutatni abból valamit, amiért korábban nagyon szerettük. Amint lement, érezhetőbben gyengébbé vált a középpálya és volt néhány mutatós megoldása is. Nem emlékszem, hogy adta-e el a labdát bármilyen veszélyes helyzetben, szerintem mindent megoldott hátul.
Őszintén szólva, fogalmam sincs hol fog játszani, vagy inkább úgy fogalmazok, hol lesz képest pluszt adni a csapatnak. Vele egyik nagy baj volt régen, hogy nem éppen szabályosan játszott, sokkal több szabálytalanságot is befújhattak volna ellene. Ami egyrészt lassítja a játékot, másrészt lehetőséget ad az ellefélnekElBartimaeus írta: ↑2024.11.09. 21:52:54Ez az utolsó mondat szerintem jól fogja meg, Gavi nem ez a nagyon higgadt, de közben mégis vérprofi játékos. Nem meglepő módon egy kis rutin kell neki, azért ne felejtsük el, hogy alig 20 éves a srác.bence0330 írta: ↑2024.11.09. 13:54:49Szerintem kb ugyanarról beszélünk. Szerintem is jó Gavi a labdával, nagyon pörgősen tud focizni, nekem ez a kedvencem benne, amilyen gyorsan veszi át, fordul le, passzolja tovább a labdát. Viszont Pedri egyértelműen jobb, és szerintem Casadó is egy kicsivel, kontrolláltabb, higgadtabb mellette. Kicsit jobban intelligenciából dolgozik mint vehemenciából, legalábbis Gavihoz képest (itt sem állítóm hogy ő hülye lenne). Ők ketten szerintem letisztultabb, szofisztikáltabb futballt játszanak.
A többihez inkább rotációra, taktikai változatosságra gondoltam, a gálakezdő nálam is a 3 mostani csatárunk és jelenlegi forma alapján Olmo - Pedri - Casadó.
Ez az utolsó mondat szerintem jól fogja meg, Gavi nem ez a nagyon higgadt, de közben mégis vérprofi játékos. Nem meglepő módon egy kis rutin kell neki, azért ne felejtsük el, hogy alig 20 éves a srác.bence0330 írta: ↑2024.11.09. 13:54:49Szerintem kb ugyanarról beszélünk. Szerintem is jó Gavi a labdával, nagyon pörgősen tud focizni, nekem ez a kedvencem benne, amilyen gyorsan veszi át, fordul le, passzolja tovább a labdát. Viszont Pedri egyértelműen jobb, és szerintem Casadó is egy kicsivel, kontrolláltabb, higgadtabb mellette. Kicsit jobban intelligenciából dolgozik mint vehemenciából, legalábbis Gavihoz képest (itt sem állítóm hogy ő hülye lenne). Ők ketten szerintem letisztultabb, szofisztikáltabb futballt játszanak.
Az egy picit torzítása a múltnak, hogy csak a brusztolása miatt volt kimagasló. Olyan tekintetben a világ legjobbjai között volt, viszont akkor is nagy szószólója voltam annak, hogy labdával is nagyon ügyes, főleg szűk területen, nagy nyomás alatt tudja nagyon jól megjátszani a labdát és nagyon ritkán veszíti azt el. Egyérintőkben is az egyik legstabilabb játékosunk volt és nagyon jó tempóban ment át rajta a játékszer. Egyedül a kulcspasszokban maradt el a többiektől, illetve a hosszú labdái is gyengébbek, mint mondjuk Pedrinek (vagy Casádonak). [Igazából ahogy leírom ezeket, abszolút megértem, Xavi miért próbálta ki a jobb félterületben használni, ezek mind hasznos kvalitások oda.] Amikor jobban a középpálya közepén játszott, ő adta a csapat ritmusát és kiválóan irányított onnan. Én főleg ezek miatt várom a visszatérését és komoly fejfájást okozhat, hogy ki játszon. (Noha el tudok képzelni egy Casádo-Gavi-Pedri kp-t Olmoval kiegészülve egy szabadabb szerepkörben, amivel talán Yamal/Raphi is pihenhet többet.)bence0330 írta: ↑2024.11.07. 18:32:43Nála én egyetlen dologtól tartok azon túl, hogy azért nem atombiztos, hogy 100%-osan jött vissza: hogy miért és mennyire is magaslott ő ki a csapatból. Azért azokban az időkben a brusztolás hozott pontokat a konyhára 1 gólos meccseken, Gavi meg abban 10/10-es. Most viszont elég elegáns focival mészárolgatunk, és nem vagyok abban biztos, hogy akár ő is kezdő lehetne Casado és Pedri mellett. Aztán lehet, hogy kiderül, hogy olyan a tudása, amivel ebbe a játékba is simán beilleszkedik, de nem vagyok ebben teljesen biztos. Azt nem kétlem, hogy jó lesz, hálát adhatunk az égnek, ha ilyen cserénk lesz, de azt kicsit kétlem, hogy ő kezdő lesz itt, vagy pláne hogy kimagaslana a jelenlegi csapatból. Majd meglátjuk, csak bizonyítson.![]()
Nála én egyetlen dologtól tartok azon túl, hogy azért nem atombiztos, hogy 100%-osan jött vissza: hogy miért és mennyire is magaslott ő ki a csapatból. Azért azokban az időkben a brusztolás hozott pontokat a konyhára 1 gólos meccseken, Gavi meg abban 10/10-es. Most viszont elég elegáns focival mészárolgatunk, és nem vagyok abban biztos, hogy akár ő is kezdő lehetne Casado és Pedri mellett. Aztán lehet, hogy kiderül, hogy olyan a tudása, amivel ebbe a játékba is simán beilleszkedik, de nem vagyok ebben teljesen biztos. Azt nem kétlem, hogy jó lesz, hálát adhatunk az égnek, ha ilyen cserénk lesz, de azt kicsit kétlem, hogy ő kezdő lesz itt, vagy pláne hogy kimagaslana a jelenlegi csapatból. Majd meglátjuk, csak bizonyítson.ElBartimaeus írta: ↑2024.11.07. 16:53:15... nagyon várom, hogy Gavi is játékba lendüljön, mert ő is kimagaslott a csapatból.
Egy nagyon kulturált gesztus, hogy a csapat legharcosabb leg barca szívűbb játékosa egy év sérülés után 5 percig CSK. Ráadásul semmilyen írott vagy íratlan szabályt nem szegett meg. Flick nyilatkozta, hogy előre megbeszélték mikor áll be. Nekem ezek azok a pillanatok amikor minimálisan is azt érzem hogy "mes que un club".Troym írta: ↑2024.10.21. 11:28:50Tegnap ez a csk dolog volt az egyetlen, ami nem tetszett.
Ez kb a csk tisztség degradálása, sem Pedri, sem Gavi nem tart még a közelében sem, hogy kapitány legyen.
Bárki komoly arccal képes állítani, hogy nem Kounde kellett volna kapitány legyen a meccs végén, vagy az általam amúgy sokszor kritizált, de tapasztalt Inigo?
Ne haragudj de a csapatkapitányok az idei szezonban sorrendben: ter Stegen, Araujo, Frenkie de Jong, Raphinha, Pedri. Gavi itt van pár szezon óta, Inigonak ez a 2. szezonja, Koundénak 3. Ez a csk dolog nem így megy, hogy akkor kapja meg Inigo, mert ő a rutinos. Gaviban kora ellenére minden megvan, akár már most is, hogy csk legyen. Pedri le lett cserélve, Gavi a soron következő, aki viselheti a karszalagot.Troym írta: ↑2024.10.21. 11:28:50Tegnap ez a csk dolog volt az egyetlen, ami nem tetszett.
Ez kb a csk tisztség degradálása, sem Pedri, sem Gavi nem tart még a közelében sem, hogy kapitány legyen.
Bárki komoly arccal képes állítani, hogy nem Kounde kellett volna kapitány legyen a meccs végén, vagy az általam amúgy sokszor kritizált, de tapasztalt Inigo?
Megmosolyogtató volt ez a Gavi beállás. Olyan volt, mintha megérkezett volna a rutin a pályára a gyerekek közé, aztán 20 éves...ElBartimaeus írta: ↑2024.10.21. 00:42:21Azért az költői volt, ahogy Pedri átadta neki a karszalagot és csapatkapitányként lépett újra pályára. Üdv ismét a csapatban, bajnok.
Fati nagyon fontos lenne rotációnál, nagyon-nagyon, mert ezt a terhelést még Raphinha sem fogja bírni ilyen elánnal, ez lehetetlen.
Ezt nagyon adom.