Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
1 perc kereséssel, de ha gondolod, előkeresek timestamppel 1-2 barcás vagy akár madridi médiumot, amit követek. Két kifejezetten nagy madridit követek, akik korrektül nézik a meccseket, és mindenféle elfogultság nélkül értékelik a meccseket, egyik szerint Ferrán jobb, a másik szerint necces. Két barcást követek, ott így a határon vannak az emberek.
Szerintem ez neked képezi vita tárgyát, gondolom néhány más fórumozónak is, de megkockáztatom, hogy a többségnél nem vita tárgya, Lewy a kezdő, FT a csere, aki kisebb meccseken lehet kezdő és nem baj, ha kap 10-20 perceket, hogy pihenjen Lewa / Raphinha / Yamal
Köszönöm!
Tehát egy tizinél csak annak a játékosnak van érdeme, aki kiharcolta és evidencia, hogy az gól és nem kell tenned semmit, nem kell felkészülnöd mentálisan, felelősséget vállalni stb?
Mert semmi köze hozzá kb. Lehet, hogy valaki más csak 5/6-ot lőne be 6/6 helyett, de annyit szinte biztos. Ha jól rémlik, még csak ki se harcolt egyet sem, Rapha-Yamal hozzák össze neki. Semmi köze ahhoz, mennyire jó center, egy jól lövő cserekapus is belövögetné őket. Csak valakinek lőnie kell, ő az első. De ha nem lenne a pályán, pont ugyanúgy meglenne az a tizi, és alighanem Raphinha lövögetné be őket, vagy Pedri, vagy tudomisén ki, nem változtatna semmit. Így sem változik semmi, ha lemegy, max még több gólt lövünk. Ami szintén egy statisztikai tény, Ferrán visszatérése óta ha nincs a pályán, több gólt lövünk átlagban. Nem nagyon lehet vele vitatkozni, tény.Troym írta: ↑2025.02.13. 16:02:47Robert Lewandowski STAYS! He has agreed to renew his Barcelona contract for one more season. The agreement is DONE!bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:41:42
Vond le a tiziket, és máris ott tart, mint Ferrán. De mát az edző is kicsit vitázik magával, nem egyértelmű Lewy helye, egyáltalán nem, nem véletlenül. Nem mondom, hogy Ferrán überkirály, de már hónapok óta jó gólpontokat hoz, és tőle nem pattannak (annyira) el a lasztik sem, mint a lengyeltől. Egymáshoz viszonyítom őket, és mivel Ferrán már nem csak nálam, hanem kb bárhová nézel Barca-médiumoknál vita tárgya, ergo ha Lewy jobb is lenne, már max egy picivel, és ha Ferránt nem tartjuk top20-30 centernek (ami asszem elég evidens), akkor bizony a lengyel sem az. Gondolom ha jövőre is itt lesz, pont ugyanez lesz, lő 88 gólt 2 hónap alatt, aztán utána a meccsek felén emberhátrány lesz. Én jelenleg felesben kezdetném őket, Ferránt kicsit tán többet. Flick kezd a feleshez közelíteni játékpercekben, szerintem kb egyetért, viszont szerintem ha egy név számít Flicknél, akkor az pont ő. Nem kell elmagyarázni szerintem, miért.
Azt meg egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a lengyel hiányát nem érezzük meg, asszem az utolsó 4 alkalommal, hogy Ferrán kezdett, legalább 5-öt rúgtunk. Ez is sokat elmond kettejük viszonyáról. Ha az egyik játszik a másik helyett, minimum elmondható, hogy nem esünk vissza.
@mundodeportivo
Hát az edző és Deco úgy döntött, hogy marad, aktiválják az opciót, ez némileg ellentmond neked, mert ha azon tipródna az edző, hogy maradjon-e a lengyel, akkor nem hozzák meg a döntést februárban, hanem várnak nyárig.
A tiziket amúgy miért kell levonni? Azokat már nem kell belőni? Evidencia, hogy mindig gól?
Ilyen alapon azokat a gólokat is levonhatnánk, ahol a középrepasszt követően 4 méterről üres kapuba kell lőni a labdát, nem tudom abból kinek mennyi van.
Életemben nem láttam olyat, hogy egy februárban 30 gólos támadónak magyarázkodnia kéne, vagy megkérdőjeleződne, hogy miért ő az alapember...Messi űrszámait kicsit félretéve még ilyen számokat sem hozott senki, talán 1-1 szezonban a top Suarez.
Persze, hogy ereszt le a lengyel, elvégre 37 éves, nyáron én is eladnám leginkább csapatépítési szempontból, de sem jobb opciónk, sem piaci lehetőségünk nem lesz jobbat hozni, azért írtam J.Davidet többször, hogy hozzuk el, hátha legalább megközelítené ezt a szintet 25 évesen és ingyenesen érkezne.
Robert Lewandowski STAYS! He has agreed to renew his Barcelona contract for one more season. The agreement is DONE!bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:41:42
Vond le a tiziket, és máris ott tart, mint Ferrán. De mát az edző is kicsit vitázik magával, nem egyértelmű Lewy helye, egyáltalán nem, nem véletlenül. Nem mondom, hogy Ferrán überkirály, de már hónapok óta jó gólpontokat hoz, és tőle nem pattannak (annyira) el a lasztik sem, mint a lengyeltől. Egymáshoz viszonyítom őket, és mivel Ferrán már nem csak nálam, hanem kb bárhová nézel Barca-médiumoknál vita tárgya, ergo ha Lewy jobb is lenne, már max egy picivel, és ha Ferránt nem tartjuk top20-30 centernek (ami asszem elég evidens), akkor bizony a lengyel sem az. Gondolom ha jövőre is itt lesz, pont ugyanez lesz, lő 88 gólt 2 hónap alatt, aztán utána a meccsek felén emberhátrány lesz. Én jelenleg felesben kezdetném őket, Ferránt kicsit tán többet. Flick kezd a feleshez közelíteni játékpercekben, szerintem kb egyetért, viszont szerintem ha egy név számít Flicknél, akkor az pont ő. Nem kell elmagyarázni szerintem, miért.
Azt meg egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a lengyel hiányát nem érezzük meg, asszem az utolsó 4 alkalommal, hogy Ferrán kezdett, legalább 5-öt rúgtunk. Ez is sokat elmond kettejük viszonyáról. Ha az egyik játszik a másik helyett, minimum elmondható, hogy nem esünk vissza.
Vond le a tiziket, és máris ott tart, mint Ferrán. De mát az edző is kicsit vitázik magával, nem egyértelmű Lewy helye, egyáltalán nem, nem véletlenül. Nem mondom, hogy Ferrán überkirály, de már hónapok óta jó gólpontokat hoz, és tőle nem pattannak (annyira) el a lasztik sem, mint a lengyeltől. Egymáshoz viszonyítom őket, és mivel Ferrán már nem csak nálam, hanem kb bárhová nézel Barca-médiumoknál vita tárgya, ergo ha Lewy jobb is lenne, már max egy picivel, és ha Ferránt nem tartjuk top20-30 centernek (ami asszem elég evidens), akkor bizony a lengyel sem az. Gondolom ha jövőre is itt lesz, pont ugyanez lesz, lő 88 gólt 2 hónap alatt, aztán utána a meccsek felén emberhátrány lesz. Én jelenleg felesben kezdetném őket, Ferránt kicsit tán többet. Flick kezd a feleshez közelíteni játékpercekben, szerintem kb egyetért, viszont szerintem ha egy név számít Flicknél, akkor az pont ő. Nem kell elmagyarázni szerintem, miért.Troym írta: ↑2025.02.13. 15:21:15Nem én vitázom veled, az edző.bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:06:59Objektíve nagyságeendekkel gólerősebb a sérülése óta. Amúgy mostanság már nem is alapkezdő a lengyel. Lehet vitázni, én el tudom fogadni hogy egy hangyányit jobb még a lengyel valami miatt amit én nem látok, de az önmagában hogy kevesebb gólt lő mint a spanyol, és az hogy egyáltalán vita tárgya, már elég evidenség teszi szerintem hogy a rég nem top öt Lewy.
Amúgy centire ott tart Ferran, ahol tavaly.
Tavaly 7 bajnoki góllal zárt, most van neki 4 van neki féltávnál.
Ahogy valamikor írtam, szerintem FT a legsikeresebb abból a szempontból, hogy leredukálta és felé 0 az elvárás, így ha kicsit is használható egy meccsen, gólt lő, akár csak elfut valamerre, akkor már a pozitívumot látják benne, Lewy elő van véve ad absurdum a kapott gólokért is...holott nem néztem, de tippre akkor is kapunk gólokat, amikor FT játszik.
Lewy 2025ben 9 meccsen 8 gólos, szóval nem tudom milyen elvárásaink vannak a kezdőcsatárral szemben, de azért valahogy csak megugorja a lengyel is az edző szerint.
Nem én vitázom veled, az edző.bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:06:59Objektíve nagyságeendekkel gólerősebb a sérülése óta. Amúgy mostanság már nem is alapkezdő a lengyel. Lehet vitázni, én el tudom fogadni hogy egy hangyányit jobb még a lengyel valami miatt amit én nem látok, de az önmagában hogy kevesebb gólt lő mint a spanyol, és az hogy egyáltalán vita tárgya, már elég evidenség teszi szerintem hogy a rég nem top öt Lewy.
Hatalmas baitbence0330 írta: ↑2025.02.13. 11:29:43Elismerésem, hogyha tényleg külön segíti Fatit. Kritizálom bőven, szerintem van is mit, de mondjuk a hozzáállására soha semmilyen panasz nem lehetett, tényleg vezér akar ő lenni, csak annyira már nem tud, mint amennyire szeretne. A letámadásokból is kiveszi a részét, ami ebben a korban nem kis dolog. Így is nyilván jó, csak nem Barca-kezdő szint már egy ideje.
Da a plusz melóért le a kalappal, reméljük, foganatja is lesz, és élesen fog visszatérni Ansu.![]()
Objektíve nagyságeendekkel gólerősebb a sérülése óta. Amúgy mostanság már nem is alapkezdő a lengyel. Lehet vitázni, én el tudom fogadni hogy egy hangyányit jobb még a lengyel valami miatt amit én nem látok, de az önmagában hogy kevesebb gólt lő mint a spanyol, és az hogy egyáltalán vita tárgya, már elég evidenség teszi szerintem hogy a rég nem top öt Lewy.Troym írta: ↑2025.02.13. 14:58:37Mármint szerinted, mert a vezetőedzőnél ő a kezdő és gondolom Flick nem akar rosszat sem a csapatnak, sem önmagának, így mondhatjuk, hogy kezdőszint, elvégre kezdő is. Fel sem merül bennem, hogy Flick a "neve" miatt tenne bárkit a kezdőbe, ő azokat a játékosokat tartja a feladat elvégzésére a legalkalmasabbnak, és lehet lőtt 4-5 bajnoki gólt Ferran, de összességében meg így is csere maradt. (Amúgy szerintem jól látja Flick)
Mármint szerinted, mert a vezetőedzőnél ő a kezdő és gondolom Flick nem akar rosszat sem a csapatnak, sem önmagának, így mondhatjuk, hogy kezdőszint, elvégre kezdő is. Fel sem merül bennem, hogy Flick a "neve" miatt tenne bárkit a kezdőbe, ő azokat a játékosokat tartja a feladat elvégzésére a legalkalmasabbnak, és lehet lőtt 4-5 bajnoki gólt Ferran, de összességében meg így is csere maradt. (Amúgy szerintem jól látja Flick)
Mi alapján? Októberig? Top3. Azóta? Csapaton belül múlják felül. Nem is kicsit, és nem is elit játékos teszi mindezt.

menczel írta: ↑2025.02.07. 20:20:092025 ös naptári év:bence0330 írta: ↑2025.02.07. 18:40:36Meg lehet onnan is nézni, hogy ja, csak 1-0 lett, mert közben sorra akadtak meg rajta a támadások, és mert nem nyújtott elég opciót mozgással a támadóharmadban - ez zártabb védekezésnél is fontos, sőt.. Betömörülő csapatoknál is szükség van a folyamatos mozgásra, kiugrathatóságra, mozgékonyságra, Ferrán márpedig tegnap is lőtt ilyen gólt, ki helyről, lábak között. Korábban is. Lewy nyilván ebben alapvetően sokkal jobb, de szerintem nem a szezon ezen szakaszán, ebben a fásult formájában.
Egy center, nyilván néha lő egy gólt. Így se megye kettes. Lőtt hatot önerőből több, mint 3 hónap alatt, ezek a nyers tények. Jó sok féle csapat ellen. Ez a hat nem lenne tragikus épp egy átlag csapatban bő 3 hónap alatt, de egy Flick-féle foci mellett, ilyen bitang előkészítők között nem sok felsőpolcos csatár van, aki ennél kevesebbet termelt volna ezen időszak alatt. Ferrán szerintem egy jó közepes játékos, jelen formájában inkább gyengébb felsőpolcos, és röhögve körözi le közel háromszoros gólszámmal. Bele sem merek gondolni, mit művelne itt egy Isak.
Lewa: 668 játszott perc 4,5 npxg -re 6 akciógólt lőtt, (egyébként 2gólt lőtt tiziből Benfica ellen 0 npxg-re = non-penalty expected goal)
Ferran: 505 perc alatt 3,5 npxg-re lőtt 6-t.
(Ha leveszem a tegnapi meccsett, ahol két oltári mákos köténygólt lőtt akkor 2,3 npxg-re lőtt 3 gólt. )
Hol van itt a nagy különbség?
Ha súlyozni akarom és a fontos meccseket venni, vagyis a Szuperkupa meccseket, meg a BL meccseket:
Ferran 110 perc 0,75 npxg-re 0 gólt lőtt . Azaz NULLA.
Lewa 360 perc 2,25 npxg-re lőtt 3-at (meg két tizit).
A statokat nézve kijelentem, hogy a Ferran szituációsan (high-block), és padról jobb lehet, de egyáltalán nincs kettejük jelenlegi formája között az a hatalmas különbség, amit indikálsz.
2025 ös naptári év:bence0330 írta: ↑2025.02.07. 18:40:36Meg lehet onnan is nézni, hogy ja, csak 1-0 lett, mert közben sorra akadtak meg rajta a támadások, és mert nem nyújtott elég opciót mozgással a támadóharmadban - ez zártabb védekezésnél is fontos, sőt.. Betömörülő csapatoknál is szükség van a folyamatos mozgásra, kiugrathatóságra, mozgékonyságra, Ferrán márpedig tegnap is lőtt ilyen gólt, ki helyről, lábak között. Korábban is. Lewy nyilván ebben alapvetően sokkal jobb, de szerintem nem a szezon ezen szakaszán, ebben a fásult formájában.
Egy center, nyilván néha lő egy gólt. Így se megye kettes. Lőtt hatot önerőből több, mint 3 hónap alatt, ezek a nyers tények. Jó sok féle csapat ellen. Ez a hat nem lenne tragikus épp egy átlag csapatban bő 3 hónap alatt, de egy Flick-féle foci mellett, ilyen bitang előkészítők között nem sok felsőpolcos csatár van, aki ennél kevesebbet termelt volna ezen időszak alatt. Ferrán szerintem egy jó közepes játékos, jelen formájában inkább gyengébb felsőpolcos, és röhögve körözi le közel háromszoros gólszámmal. Bele sem merek gondolni, mit művelne itt egy Isak.
Van valami paradox abban, hogy a legutóbbi meccs amin játszott Lewa buszos csapat ellen, 1-0 ra lett eldöntve a góljával. 5 napja.
Ezzel alapvetően egyetértek, alapvetően taktikailag megállja abszolút a helyét, amit mondasz, csak az a gond, hogy egy ideje már semmilyen védekezés ellen nem megy neki. Egyszerűen nem bírja ezt ebben a korban. Szerintem 30 perces csereként végig élesen lehetne tartani, de ez így már neki nem megy egy ideje, akkor sem, ha sündisznóban áll az ellenfél. És egyre jobban sünddisznóban álltak, Lewy meg egyre gólképtelenebb lett, nem azért, mert rossz játékos, hanem mert idősödik és nem éles. A mi stílusunkban alighanem még hamarabb elkopik valaki, mint más csapatokban. És ahogy megy előre az idő, egyre nagyobb a kontraszt a formába lendülő Ferránhoz képest, aki szerintem amúgy már kis helyen is jobb, mint Lewy, elég gyors és magabiztos, hogy talpatnyi területekről ellője, totojázás nélkül. Lewynek már kicsit sok idő kell ehhez. És egyik sem ügyes, de szerintem Ferránnal egy hangyányit jobban lehet kicsiben is játszani, kényszerítők, stb. Nyilván ha ívelgetni kell, akkor Lewy, de abban sem érzem, hogy valami nagy ász lenne egy ideje.menczel írta: ↑2025.02.07. 13:47:49De szerintem ez meg lett fejtve.
"Low-blockban levő ellenfél ellen főleg 5 védő ellen Ferran semmit, de tényleg semmit nem tud kezdeni, nem tud fejelni stb, ellentétben Lewaval, akinek halálos minden érintése 16oson belül.
Mid-blockban vagy feltolt védelem ellen Lewa gyengébb, mert egyszerűen nem elég gyors a kiugratásoknál, vezetni a labdát nem tudja, se cselezni, és lassúsága miatt nem is ér időben a kapuhoz fel. Ilyen csapatok ellen lehet Ferrant jobban használni."
Csapatok általában tömörülnek ellenünk szóval, ha fentieknek megfelően lennének rotálva, akkor még a perceik is rendben lennének.