Marc-André ter Stegen

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Samper
Director del Fútbol

2016.03.26. 11:33:38

Nem csoda, hogy elege lett. Ha Bravoban még látnak 3 évet, akkor egy kiemelkedő tehetségű fiatalt kell hozni mellé.
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.17. 18:28:17

S.Agüero írta:
A baklövésekből nem szabad kiindulni, nem attól rossz egy kapus, hogy sokat bakizik, de ő már maga mögött hagyta ezeket, mint te is írtad.
Mondjuk az sem árt, ha nem bakizik sokat... :D
Szerintem a jövő évet még levédhetik ebben a rendszerben, utána meg fordulhat a kocka. Nem hiszem, hogy MaTS annyira elégedetlen lenne. 20-22 meccset így is levéd a szezonban (+ a 4 bajnoki), ráadásul a Bl-ben vagy 10-12 mérkőzést, ami sokat számít, és ott vannak a különböző kupák is. Igazából nincs is szigorú első és második számú kapus, csak azt szokták első helyre tenni aki a ligában véd.
Két év múlva pedig biztosan övé lesz a liga, legalábbis szerintem. Bravo is két hét múlva 33, nyilván még nem olyan sok, hogy padra kelljen ültetni, de ha van mellette egy sokkal fiatalabb kiváló képességű kapus valószínű átveszi a stafétát. Legalábbis így lenne logikus. Az nem hiszem, hogy elmenne mondjuk egy Poolba, mert várni kell egy évet, hogy a Barca első számú kapusa legyen és ne csak a Bl+kupa legyen az övé.
Igazából nem is nagyon tudok olyan csapatot, ahol jobb körülményei lennének. A Realban ott van Navas akit cserélni akarnak DDG-re, de abban sem vagyok biztos, A Bayernben Neuer, Atleticoban Oblak, talán a PSG az ahol biztos kezdő lenne és Bl esélyes, de ott meg a bajnokság nem kihívás.

Szóval nem hiszem, hogy annyira elvágyódna. A válogatottság meg akárhol is játszik nagyon kemény dió. Talán, ha itt megmutatja mire képes lehet majd valami esélye Neuerrel szemben. Bár őt onnan még évekig nagyon nehéz lenne akárkinek kiszorítani. MaTS-nak ez a legnagyobb pechje, hogy német. Talán még De Gea-val is könnyebben boldogulna.

Ha Bravo ennyire vágyik a Bl-re nem sok lehetőség van hova menni. Az esélyesebb csapatok közül, ahol a Bl-ben védhetne az egyedül a PSG, esetleg a Juve, ha Buffon visszavonul. Se a Real, se az Atletico, se a Bayern nem fogja megvenni és lecserélni a kapusát, főleg, hogy elég idős is már. 2 évre nem vesznek így kapust. (mi meg nem adjuk el :) )
Forca Barca!!!!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2016.03.17. 18:16:04

egyébként tegnap a meccsen az jutott eszembe, hogy simán benne lehet az is a pakliban, hogy Bravo unja meg a BL nélküli szezonokat, és ha adott esetben idén nyáron is az lesz neki mondva, hogy a következő kiírásban sem véd egy BL meccsen sem, akkor fogja magát és lelép. ugye inkább Stegennel kapcsolatban fél a többség, hogy elege lesz egy idő után, mert keveset véd, de nem biztos amúgy, hogy Bravot nem frusztrálja legalább annyira, vagy még jobban, hogy teljesen kimarad a BL sikerekből. elég jó kis hírnevet szerzett magának ebben a 2 évben, kérője tuti, hogy lenne. aztán ki tudja, talán nem is lenne ez annyira fájó forgatókönyv, Stegen helye biztossá válna, valószínűleg van kapusunk min. 5 évre, és annyival tényleg nincs lemaradva Bravotól, hogy nagy kockázatnak kelljen megélni az első számúvá válását. mondom ezt annak ellenére, hogy nekem is magabiztosabbnak hat Bravo és nyugodtabb vagyok, ha ő véd. bár a legszerencsésebb megoldás az lenne szerintem, ha Stegen menne 2 év kölcsönbe, de ez nem valószínű, hogy kivitelezhető, úgy tűnik.
Kash
Entrenador del Barça

2016.03.17. 18:05:28

S.Agüero írta:
A baklövésekből nem szabad kiindulni, nem attól rossz egy kapus, hogy sokat bakizik, de ő már maga mögött hagyta ezeket, mint te is írtad.
Persze :lol:
Volt elég sok baklövése az előző szezonban és a közelmúltban, itt sokan elkezdték támadni, részben jogosan, részben jogtalanul...Ez minden kapusban benne van valamilyen szinten, nos ő felé nagyok az elvárások, + van rajta némi extra nyomás, mivel Bravo is ottvan aki szintén remekül véd...De jó látni, hogy sokkal jobban koncentrál, és sokkal magabizosabb, minden meccsre jut 2-3 bravúr. :D
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.17. 17:40:03

Kash
Entrenador del Barça

2016.03.17. 17:01:07

Chino írta:Elég furcsa, hogy ide nem ír senki, de a tegnapi meccset is remekül lehozta. A gólról nem igazán tehetett és nagyon sokáig kézzel még csak nem is kellett labdába érnie, ennek ellenére megvoltak a bravúrjai. Nem is kockáztatott, nem voltak megingásai, a szezon eleji bakijait már régen maga mögött hagyta és sorozatban hozza a jó meccseket.
Ezért szeretem Stegent, benne vannak a bravúrok.
Ha végig védene az egész szezonban, én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a világ egyik legjobb kapusává vállna.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.03.17. 16:30:22

Elég furcsa, hogy ide nem ír senki, de a tegnapi meccset is remekül lehozta. A gólról nem igazán tehetett és nagyon sokáig kézzel még csak nem is kellett labdába érnie, ennek ellenére megvoltak a bravúrjai. Nem is kockáztatott, nem voltak megingásai, a szezon eleji bakijait már régen maga mögött hagyta és sorozatban hozza a jó meccseket.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2016.02.27. 00:04:10

Chino írta:Nem volt az év védése ez egyértelmű, amiatt volt nehéz, hogy a másik irányból kellett visszavetődne és hiába nem volt erős azért csak az ötösről fejelték és nem középre. Inkább azért volt fontos, mert ez mind 0:0-nál történt és egy ilyen bravúr nem csak magát, hanem a csapattársakat is feltüzeli. Amúgy meg szerintem le is lehetett volna fújni, mert Giroud elég szépen megmászta Masch-ot.

Nem is feltétlenül az a 2-3 védése miatt volt igazán jó, hanem, hogy magabiztos volt. Sokat számít, hogy a védők érzik, hogy bátran odaguríthatják neki, meg tudja oldani, biztonságot ad. Ráadásul jól érzi, hogy mikor kell kivágni és fel tudja mérni a saját képességeivel, mikor tudja emberhez tenni. Lehet, hogy sokan felesleges kockázatnak érzik, de a vaktában fellőtt labdák 80%-át az ellenfél szerzi meg.

Személy szerint úgy érzem, hogy ő is be lett skatulyázva. A szezon elején voltak megingásai, de azóta szinte mindig hibátlan meccseket hoz, mind a Bl-ben, mind a kupában.

Nem hiszem, hogy igazán lenne oka távozni. Szezononként azért 20-22 meccset mindig kapni fog, ami azért nem olyan mint egy "normál" második számú kapus helyzete. És azt is vegyük figyelembe, hogy a chilei játszik mondjuk 10-12 meccset nívós ellenfelek ellen, míg a kupában a felétől már komolyabb csapatok jönnek, a Bl-ről ne is beszéljünk, illetve a kupadöntők.

Jövőre pedig Bravo már 34 éves lesz, ami kapusnál nem feltétlenül pályafutás végét jelenti, de ha mögötte egy ilyen hálóőr van könnyen átveheti a helyét.
Szerintem a következő szezon még Bravoé, aztán MAtS jön. Addig pedig több rutint is szerezhet és nem gyenge csapatok ellen.
Az én szememben ez a tökéletes hozzászólás a védéssel és a helyzetével kapcsolatban is, idénre le is lehet zárni ezt a topicot :D

Annyit hozzáteszek, ahogy jöttek a jobb meccsek, úgy jött az önbizalom is, amiből megint a jó meccsek és így tovább. Illetve több meccset hozott mostanában nullára, ami a kapus számára fontos, legyen a vége 4-0 vagy 0-0. Lábbal meg - talán - a legjobb portás, akit valaha láttam.

De Bravonál még mindig nagyobb biztonságot érzek, nem tudom megmagyarázni, magabiztosabbnak, stabilabbnak hat a fickó nekem.
Chino
Llegenda del Barça

2016.02.25. 15:49:06

Nem volt az év védése ez egyértelmű, amiatt volt nehéz, hogy a másik irányból kellett visszavetődne és hiába nem volt erős azért csak az ötösről fejelték és nem középre. Inkább azért volt fontos, mert ez mind 0:0-nál történt és egy ilyen bravúr nem csak magát, hanem a csapattársakat is feltüzeli. Amúgy meg szerintem le is lehetett volna fújni, mert Giroud elég szépen megmászta Masch-ot.

Nem is feltétlenül az a 2-3 védése miatt volt igazán jó, hanem, hogy magabiztos volt. Sokat számít, hogy a védők érzik, hogy bátran odaguríthatják neki, meg tudja oldani, biztonságot ad. Ráadásul jól érzi, hogy mikor kell kivágni és fel tudja mérni a saját képességeivel, mikor tudja emberhez tenni. Lehet, hogy sokan felesleges kockázatnak érzik, de a vaktában fellőtt labdák 80%-át az ellenfél szerzi meg.

Személy szerint úgy érzem, hogy ő is be lett skatulyázva. A szezon elején voltak megingásai, de azóta szinte mindig hibátlan meccseket hoz, mind a Bl-ben, mind a kupában.

Nem hiszem, hogy igazán lenne oka távozni. Szezononként azért 20-22 meccset mindig kapni fog, ami azért nem olyan mint egy "normál" második számú kapus helyzete. És azt is vegyük figyelembe, hogy a chilei játszik mondjuk 10-12 meccset nívós ellenfelek ellen, míg a kupában a felétől már komolyabb csapatok jönnek, a Bl-ről ne is beszéljünk, illetve a kupadöntők.

Jövőre pedig Bravo már 34 éves lesz, ami kapusnál nem feltétlenül pályafutás végét jelenti, de ha mögötte egy ilyen hálóőr van könnyen átveheti a helyét.
Szerintem a következő szezon még Bravoé, aztán MAtS jön. Addig pedig több rutint is szerezhet és nem gyenge csapatok ellen.
Forca Barca!!!!
raffa
Barça B

2016.02.25. 12:34:47

Nagy védés volt az tény, de ez az egy "védése" volt csak szerencsére! Az első félidőben a földön fekve lőtték bele a labdát.... de magabiztos volt, jó labdákat adott!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.02.24. 12:46:33

Tromort77 írta: Nagy védés, látványos védés, de nagyon gyenge volt a fejes és nem is igazán ment a sarokra.
Viszont nagyon közelről jött és még meg is pattant. Mivel nem volt sok védeni valója, annyira nem is volt látványos meccse. Talán ezek a legnehezebbek a kapusok számára, amikor két-három lővés van amit fognia kell a meccsen. Fontos, hogy nem kapott gólt. Magabiztos volt.
Tromort77

2016.02.24. 12:29:50

Nem akarom elvitatni az érdemeit és kiváló kapusnak tartom és örülök, hogy itt van és remélem ő lesz a Barca elsőszámú kapusa egy napon, de úgy érzem túl van istenítve ezért a védésért.

https://streamable.com/r3nq Nagy védés, látványos védés, de nagyon gyenge volt a fejes és nem is igazán ment a sarokra. Szerintem ez abszolút elvárható védés egy top kapustól. Ahhoz képest amit tavaly a Bayern ellen fogott ahhoz képest ez egy laza tea délután. De örülök, hogy ilyen magabiztos. De az túlzás, hogy miatta nyertünk. Hozzá tette a magáét és ennyi.

Ha valamiért istenítem az az, ahogy passzol. Egészen elképesztően pontos. Mindkét lábbal középpályásokat megszégyenítően.
Feast4
Director del Fútbol

2016.02.24. 12:05:08

Nálam egyértelműen ő a meccs embere. 0-0-nál olyanokat védett, hogy azt hittem seggre vágom magam. Azt a sarok felé fejelt labdát, hogy szedte ki nem is értem. =D> Voltak megel pillanatok a meccsen amikor a védelem igen csak betojt és akkor ő kifejezetten kellett és ott is volt.

Minden megvan benne, hogy ő legyen a jövő egyik legnagyobb kapusa. Egy kicsit több magabiztosság és szerintem előbb utóbb ő lesz az első számű kapus.
Kép
Res
Jugador d'estrella

2016.02.24. 07:39:24

Megérdemli a dicséretet!!! =D>
A vezetőség türelme vele szemben hosszú távon kifizetődhet a csapatnak...
Remélem neki is lesz türelme kivárni, míg első számú kapussá lép elő.
Megvan rá minden esélye, csak idő és kemény munka kérdése.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.02.24. 00:29:47

Nero. írta:Megmondom őszintén, hogy ő az egyik olyan pont ami miatt aggódom a holnap végett. És ezt most tényleg nem csesztetésből írom, de így hidegen betenni egy támadó Arsenal ellen nem a legjobb ötlet. A kupában nem sok dolga volt, remélem holnap se lesz. :roll:
Semmiben nem lett igazam, nagyon profi volt ma a gyerek. Nálam Messi után a második legjobbja a meccsnek. :)
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
noname
Llegenda del Barça

2016.02.23. 23:12:19

Annál a fejesnél az a védés. :shock: Ráadásul másik irányba várta TS a labdát és úgy ért le. Szinte el volt átkozva idén. Ha jól is védett, mindig jött a bekapott gól. Most végre nem jött. Úgy általában több nyugalmat sugárzott magából, mint szokott és ez az, amit hiányolok még belőle. A teljes magabiztosságot. Bravonak csak rá kell nézni a fejére és tudod, ma neki nem rúgsz gólt. TS-nél kevésbé van ez az érzés. Bravo amúgy engem nagyon emlékeztet van der Saar-ra. Amit ki lehet, azt mindet kivédi, a hiba szót csak hírből ismeri és az egész védelem nyugodtabb vele. TS más kategória. Ő inkább az a Casillas/csúcs Valdes féle kategória, aki néha hibázhat, de cserébe kivédi azt is, amit Bravo nem tudna.
A Fifa egy szégyen
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.23. 23:02:02

igen, ma én is megdicsérem. a védései mellett ami nagy pozitívum volt, hogy a homályba elrugdosott labdái most szinte kivétel nélkül elmaradtak...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.23. 22:53:53

Nem kapott gólt végre, fontos védései voltak, nagy pacsi neki.
Kép
Kép
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.02.23. 13:35:47

visca el barca írta:
Kovbal88 írta:És lassan kiszórítja a csapatból Bravot.
attól a legnagyobb bánatodra még marha messze van. bár tudom h szted lelkesen pocskondiázni a chileit, de egyelőre semmi nem bizonyít téged
Nincs bajom a chileivel, de jövőre ezt a mostani felállást már nem igazán tudom elfogadni. Ha annyira gyenge lenne Stegen, akkor gondolom nem lenne rábízva a BL. A normális az lett volna, ha idén fordított felállás van. Kár futni a köröket, de ha a német elmegy máshova bizonyítani, na azzal a Barca biztosan nem fog nyerni.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.23. 13:09:12

Kovbal88 írta:És lassan kiszórítja a csapatból Bravot.
attól a legnagyobb bánatodra még marha messze van. bár tudom h szted lelkesen pocskondiázni a chileit, de egyelőre semmi nem bizonyít téged
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.02.23. 12:06:13

Miért ne játszana? Övé a kupa és a BL, erre megint a házamat merném tenni. Én szerintem nem ő lesz a leggyengébb láncszem a BL kieséses szakaszban.
Remélem játszani is fog. És lassan kiszórítja a csapatból Bravot.

Amúgy óvatosan a szerencsejátékkal. max ezer forint... felette függőség
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.02.23. 11:39:37

Kovbal88 írta:
Nero. írta:Megmondom őszintén, hogy ő az egyik olyan pont ami miatt aggódom a holnap végett. És ezt most tényleg nem csesztetésből írom, de így hidegen betenni egy támadó Arsenal ellen nem a legjobb ötlet. A kupában nem sok dolga volt, remélem holnap se lesz. :roll:
Még az se biztos, hogy játszik, kár ezen aggódni. A Leverkursen ellen hatalmasat játszott, szóval megszolgálta a bizalmat.
:?:
Miért ne játszana? Övé a kupa és a BL, erre megint a házamat merném tenni. Én szerintem nem ő lesz a leggyengébb láncszem a BL kieséses szakaszban.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.02.23. 08:28:46

Még az se biztos, hogy játszik, kár ezen aggódni. A Leverkursen ellen hatalmasat játszott, szóval megszolgálta a bizalmat.
Alfa
Entrenador del Barça

2016.02.22. 23:00:26

Tavaly ugyanez volt és mégis elképesztő meccseket hozott le és nem egyszer mentett meg minket. Nem kell izgulni.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.22. 22:18:24

Nem kell aggódni,ha a védelem rendben lesz előtte, akkor nem lesz baj.
Ha kiszolgáltatott helyzetbe hozzák, akkor meg vagy kivédi vagy nem, az már nem csak rajta múlik.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése