Tromort77 írta:Én abszolút Bravot tartom jobb kapusnak jelenleg, de ez a statisztika sokat nem ér. Azért a kupában és BL-ben kis meccseken rendre pihentetés megy és nem valami acélos védelem szokott lenni sok esetben előtte. Ha már egy Pique nincs előtte borult az egész védelem.
Én is ugyanezt szoktam mondani. A Bl-ben is volt amikor már szinte lényegtelen meccsen védett, ennek "köszönhetően" igen tartalékos csapattal állunk ki. Bravonak a bajnokságban a meccsei minimum felén alig kell labdához érnie. Szinte mindig a legjobb védelem és kp játszik előtte.
A Valencia ellen is amit lehetett azt fogta, nem egy bravúrja volt, a gólt amit kapott egy 1vs1-es szituáció volt, amit ráadásul elsőre fogott is, csak nagy mázlival visszapattant Negredo elé.
A szezon elején volt pár meccs, ahol néhány gólt rá lehetett verni, de akkor is nem egynél tehetetlen volt. Akárki áll ott nagy valószínűséggel benyalja. Amellett szerencséje sincs. A Roma ellen is olyan gólt kapott, amit Florenzi a pályafutása alatt nem fog többször lőni, ahogy a Bilbao ellen sem. De a szezon eleji gyengélkedése óta nem lehet rá panasz, sőt!
Mellesleg a Leverkusen ellen is kapott gólt, mégis a mérkőzés legjobbja volt, gyakorlatilag egyedül hozta a meccset mégis "rontja a statisztikáját".
Szóval lehet is felhozni ezt a statisztikát, de annyit ér mint a többi. Suarezt például isteníti mindenki, hogy mennyi gólt lő (joggal), amikor meg négy meccsen zsinórban üres kapura nem tudta belőni arról nem szól a fáma.
Én nagyon szeretem Bravot, megkockáztatom a liga legjobbja, legalábbis top3-ban egyértelműen benne van, de nála is meg kell nézni, kik ellen és milyen összeállításban játszottak.
Elég csak Oblakot megnézni. 23 meccsen úgy kapott 11 gólt, hogy csak tőlünk benyelt 4-et, a top bajnokságok közül egyedül Neuer kapott kevesebb egy gyengébb ligában. Akkor kiáltsuk ki őt a világ legjobbjának?