Lamine Yamal

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.12.21. 19:44:29

Ha Messi teljesítményének, számainak negyedét lehozza hosszútávon barcás karrierje alatt, az már egy nagyon szép teljesítmény lesz, toptop teljesítmény.
Felesleges összehasonlítani a majd 20éves időszakot a mostanival, akkor ritkaságszámba ment ha valaki 16-17 évesen berobbant, és meghatározó lett, ma már ez nem az.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
andras953
Jugador del Barça

2024.12.21. 18:13:24

bence0330 írta:
2024.12.17. 18:44:45
Egyáltalán nincs túlértékelve szerintem. A Messivel kapcsolatos összehasonlítások oda-vissza igazságtalanok...
...semiképp nem szlalomozott 17 évesen Pepék között, nem stimmel az idővonal. Pepe és Ramos akkor még ott sem voltak amúgy, Ramos egy évre rá érkezett, Pepe 3-al később...stb
Nem az a kérdés, hogy Pepéék-Ramosék aprították, hanem hogy aprították.( egy labdával együtt is villámgyors csatárt egy védő nem engedheti tovább, ha marad ideje rá, akkor felrúgja, ezért is kapott apait-anyait szegény Messi)
Messi erőnléte 17 éves korától 10 éven át kifogástalan, Yamal gyorsaságban és erőnlétben is sajnos elmarad tőle, őstehetségről, technikáról, önzetlenségről nem is beszélve.
Ezzel együtt jelenleg egyetlen üde (értsd fiatal) színfoltja a Barcának, akiből csatárklasszis lehet.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.12.20. 10:15:06

Zoldbela írta:
2024.12.19. 18:09:29
bence0330 írta:
2024.12.19. 17:47:54
Mondjuk ez a belépő szerintem pont nem volt durva, inkább peches. De általánosságban igen, a LL-ban amit megengednek a védőknek figyelmeztetés nélkül, az szánalmas.
Erősen "túltolta" a védő a határozottságot!
Szerintem meglehetősen sportszerűtlen az "itt nem mész el, inkább agyonrúklak" mentalitás!
Amikor én kezdtem meccseket nézni, akkor még volt olyan szabálytalanság, mint: olló, feltartás, sípszó utáni labda elrúgás, stb.
Ma már a focipálya kezd a mészárszékhez hasonlítani!
Faragják őt is rendesen, de ez korábban is így volt, nem gondolom hogy durvább lenne a játék, inkább csak kevesebb a lap, ezzel van itt probléma. Betises fickónak az első félidőbe minimum három sárgás megmozdulása volt, egyikre se kapott lapot. Pedig az ilyenkre kellene, nem a reklamálásért.
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.12.19. 18:09:29

bence0330 írta:
Mondjuk ez a belépő szerintem pont nem volt durva, inkább peches. De általánosságban igen, a LL-ban amit megengednek a védőknek figyelmeztetés nélkül, az szánalmas.
Erősen "túltolta" a védő a határozottságot!
Szerintem meglehetősen sportszerűtlen az "itt nem mész el, inkább agyonrúklak" mentalitás!
Amikor én kezdtem meccseket nézni, akkor még volt olyan szabálytalanság, mint: olló, feltartás, sípszó utáni labda elrúgás, stb.
Ma már a focipálya kezd a mészárszékhez hasonlítani!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.12.19. 17:31:58

Nem a túljátszatás, hanem az ilyen mentalitású ellenfelek jelentik a problémát: https://www.eurobarca.hu/rovidhir/megsz ... k-okozoja/
Meg a bírók akik asszisztálnak hozzá!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.18. 08:37:26

Chino írta:
2024.12.17. 23:47:37
Yamal pedig mondjuk profizmusból lényegesen többet tanulhat pl. Lewytől, mint az előbbi kettő megfelelő lehetőségek híján.
Legalábbis ha a "tanulást" mentalitás, magatartás szempontjából vizsgáljuk. Neki ez a legfontosabb, mintsem a képességei fokozásai más által.
Lewandowski kétszer annyi idős, ez apa-fiú kapcsolatot feltételez, az életkoruk miatt az apa a domináns, de a fiú a tehetsége és a játékstílusa miatt túlszárnyalhatja. Ronaldinho és Messi, illetve Messi és Neymar kapcsolata az életkoruk miatt is báty-öccs viszony volt, és barátok is voltak, odafigyeltek egymásra.
Nekem a profizmus, a profi mentalitás tanítása kicsit megfoghatatlan, és nem is nézem ki Lewandowski és Yamal viszonyából, a csapaton belüli státuszukból, hogy a mentora lehetne.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.17. 23:47:37

brazilfan írta:
2024.12.17. 20:12:21
andras953 írta:
2024.12.17. 18:32:22
Mig Messinek volt kiktől tanulni a csapatbol, addig Yamal - talán Raphinha kivetelevel - nem tud kitől tanulni a csapatbol, Lewatol, Ferrantol, Baldetol jobb is, ha nem tanul semmit. Eleg szomoru, ha egy 17 eves focistatol varjuk a csapat jo szerepleset
Ez jó észrevétel. Ami Ronaldinho volt Messinek és azután Messi Neymarnak, olyan most nincs, és szerintem nemcsak itt, hanem a válogatottban sincs.
Egy másik különbség, hogy Messi nem szerette a felhajtást, Yamal pedig lubickol benne, szeret bulizni. Ebből még nem következik, hogy nem a futballra koncentrál, a családja is vigyáz rá, csak ő egészen más típus, mint Messi volt.
Messi esetében azért 19-20 éves koráig elvitte a showt Ronaldinho és Eto'o, nem lehet párhuzamba állítani a két játékost. Neymarnál nem nevezném úgy, hogy tanult Messitől, inkább nem volt az az alfahím, aki Párizsba érkezésekor vagy a válogatottban. Itt is benne volt ugyanaz az ego, viselkedés csak a Bolha sokkal inkább a középpontban van.
Yamal pedig mondjuk profizmusból lényegesen többet tanulhat pl. Lewytől, mint az előbbi kettő megfelelő lehetőségek híján.
Legalábbis ha a "tanulást" mentalitás, magatartás szempontjából vizsgáljuk. Neki ez a legfontosabb, mintsem a képességei fokozásai más által.

Attól én is nagyon félek, hogy el fog szállni, azt se felejtsük, hogy Messi idején még nem volt ilyen a közösségi média. A hype inkább amiatt lett, hogy 16 évesen alapemberként EB-győztes lett. Innen indult el a lavina.

Ami a szerepét illeti én igazából a Betis ellen láttam először, hogy ténylegesen a hátára tudja venni a csapatot, valahogy ott tűnt fel, hogy van benne vezetői képesség, aminek nagyon örültem.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.17. 20:12:21

andras953 írta:
Mig Messinek volt kiktől tanulni a csapatbol, addig Yamal - talán Raphinha kivetelevel - nem tud kitől tanulni a csapatbol, Lewatol, Ferrantol, Baldetol jobb is, ha nem tanul semmit. Eleg szomoru, ha egy 17 eves focistatol varjuk a csapat jo szerepleset
Ez jó észrevétel. Ami Ronaldinho volt Messinek és azután Messi Neymarnak, olyan most nincs, és szerintem nemcsak itt, hanem a válogatottban sincs.
Egy másik különbség, hogy Messi nem szerette a felhajtást, Yamal pedig lubickol benne, szeret bulizni. Ebből még nem következik, hogy nem a futballra koncentrál, a családja is vigyáz rá, csak ő egészen más típus, mint Messi volt.
bence0330

2024.12.17. 18:44:45

Egyáltalán nincs túlértékelve szerintem. A Messivel kapcsolatos összehasonlítások oda-vissza igazságtalanok.

- Messi 18 évesen kapott először 1-1 kezdést, komolyabb csereszerepeket 2004/5-ben volt 17, 76 perce volt a La Ligában, ezen kívül a B-ben focizott. Nem azért, mert gyengébb volt, hanem mert így a normális, és akkoriban azért volt alternatíva is. Ezért kéne Yamallal is így tenni, de ugye most nincs alternatíva. Ennek megfelelően smemiképp nem szlalomozott 17 évesen Pepék között, nem stimmel az idővonal. Pepe és Ramos akkor még ott sem voltak amúgy, Ramos egy évre rá érkezett, Pepe 3-al később.

- Mihez képest nézzük, mint játékost, vagy a csapatra gyakorolt hatását? Ha mint játékos, szerintem is elmarad Messitől, Neymarhoz tudnám hasonlítani jobban stílusban és szintben is. De ha a csapatra gyakorolt hatása... nézd meg, kik voltak az akkori csapatban, akik stílusban lefedték az ő dolgát. Csak hogy kettőt említsek, Dinho, Giuly. Voltak játékosok. Most rajta kívül 1 szélső van a csapatban, Ferrán, és nyilván Raphinha is lehet az, de ő sosem volt szélső, kb mint di Maria, szélről 10-es, Ferrán is inkább second striker, akármilyen poszton van épp. Senki nincs. Ha ő kiesik, nincs szélsőnk, nincs cselezni képes játékosunk. Meg úgy általában támadónk is alig. Meg maga a keret is gyengébb azért, mint akkor volt. Ennek megfelelően sokkal nagyobb hiány, hatalmas a hatása a játékra.

Az más téma, hogy ettől még szomorú, hogy annyira legatyásodtunk, hogy nincs kivel pótolni, ennyire 1-2-3 emberre kell támaszkodnunk, köztük rá. Az is tény, hogy mostanában kéne elkezdeni becserélgetni, 1-1 kezdéssel, ez lenne a normális. Erre 60 meccses szezont kap a nyakába. Rá és Cubarsira is igaz ez persze, csak a szélső sokkal többet fut és kap az ellentől. Az is szomorú, hogy választani kell egy tehetséges tini túljátszatása, vagy a rosszabb eredmény közül. Kösz, Barto, és Tebas.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
andras953
Jugador del Barça

Tulertekeljük Yamalt. Raadasul mar most többet akarunk kivenni belőle, mint amit bele kellene tennie a szakembereknek kepzesben gondozasban egy 17 eves tehetsegbe. Pedig ő korantsem akkora tehetseg, mint annak idejen Messi volt, kar egy lapon emlegetni őket. Messinek kivalo erőnlete volt mar 17 eves koraban, pedig aprítottak szorgalmasan Pepeek, Ramosek, de legtöbbször labdastol sem ertek utol olyan gyors volt, igy felrugni is nehezen lehetett. Yamal nem ilyen. Mig Messinek volt kiktől tanulni a csapatbol, addig Yamal - talán Raphinha kivetelevel - nem tud kitől tanulni a csapatbol, Lewatol, Ferrantol, Baldetol jobb is, ha nem tanul semmit. Eleg szomoru, ha egy 17 eves focistatol varjuk a csapat jo szerepleset
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.16. 17:25:26

bence0330 írta:
2024.12.16. 16:22:22
És akkor jön a domino-effektus. Rapha sem volt szerintem teljesen 100%-os, és amúgy is elég fáradt, őt akkor így semmiképp nem lehet pihentetni. Talán az egyetlen javulás a múltkori eset óta az, hogy van egy jobbacska formában lévő Ferranunk. Legalább szélsőt lehet betenni a helyére, nem valami random középpályást.

Flick eddig legnagyobb hibájának tartom, hogy ebben folytatta az elődje által megkezdett utat.

Nyilván Tebast meg egyre jobban lehet utálni, mert akármilyen rossz a stáb döntése, tényleg nincs keretünk kulcsjátékosok pihentetéséhez. Tavaly is kevés volt, most meg még annyi sincs. Emiatt éljük fel a tehetségeinket idő előtt. Lenne 1-2 szélsőnk a keretben, meg még 1-2 kp, teljesen mások lennének a kilátásaink. Így... kiesik az egyik legjobbunk, és tényleg vége lehet a dalnak.

Nincs a B-ben senki tényleg jó szélső poszton? Unai mellett?

Teljesen érthetetlen volt, ami a sérülése után Yamallal műveltünk. Már az előző után is, azonnal 90 perc, most meg simán fennhagyjuk sérülés után. Bravó, akárki is döntött így.
A kevés pihentetés komolyabban szerintem inkább csak 1-2 játékost érint. Mondjuk a Fort-Koundé rotáció hiánya kicsit zavar, viszont itt inkább a srác kevés játékperce, mintsem Koundé túlterheltsége. Én a franciát fejben éreztem mostanában fáradtnak, sok értelmetlen hibája volt, aztán a BVB ellen a szezonn egyik legjobb meccsét hozta. De Baldét is lehetne Fortra cserélni. Pont ezért érzem az egyik, ha nem a legfontosabb lyuknak a balhátvéd kérdést. Ha Raphinhát ebbren a szerepkörben játszatjuk, márpedig ez meghatározó, elengedhetetlen, hogy egy gyors, felfutó bh legyen. Ellenkező esetben vagy nincs szélesség vagy a brazil kiszorul a jobbszélre ami kb. halál. És nincs most egy Cancelo, aki bármikor minőségben pótolja Baldét.

Lewyt szerencsére elkezdte most már lekapdosni, Olmo számára is van pihenő, ami mindenképpen pozitívum, de alapvetően a támadókkal van a gond, ott kellene valamit lépni viszont elég szűkösek a lehetőségek.
Szerintem az utóbbi bajnokikon az lehetett az ok, hogy ezt a szériát meg akarta szakítani és emiatt állított fel Flick erős kezdőt. Mert minőségben sok posztot nem tud rotálni.

Raphinha szerintem annyira nem vészes, ő azért egy jó korban lévő, sok szezont futott játékos, más csapatokban sem pihentetik többet az ilyen kulcsjátékosokat. Egy Vinicius, Saka, Lautaro, Bellingham, Wirtz, Salah stb. is hasonló játékidőt kap (most igyekeztem hasonlóan a támadószekcióból centerek nélkül) pedig többségüknél lenne variáció. A kisebb csapatoknál pláne jellemző.
Szerintem pont emiatt pihenhetne többet Yamal, mint Raphinha. De ez a mostani sérülés ettől teljesen független. Ha mondjuk 2-300 perccel kevesebbje lenne nem sokkal kisebb az esély, hogy egy-egy ilyen belépőbe beleszalad.

A B-ben van két játékos aki alkalmas lehet. Toni Fernandez bár fiatal, 20-30 percekre olykor beállhat, Flicknél rendszeresen ott ült a padon a bajnokságban és a BL-ben egyaránt, illetve nála edzett. Sajnos elég komolyan lesérült, januárra várható a visszatérése.
De ott van Dani Rodriguez, aki szerintem egy az egyben mehetne a jobb oldalra cserének. A stílusa is hasonlít Yamalra, még azok a külsővel becenterezett labdái is megvannak. "Már" 19 éves, szóval nem egy 15-16 éves serdülőből felkerült játékos.
Ő adott lehet. Talán azért nem volt még Flicknél mert nemrég épült fel a sérüléséből és még az Athleticben is csak csereként száll be.
Ez a visszatérését követő gyakorlatilag első meccse, ahol 45 percet kapott (nem egy szezonból összevágott video). Szerintem mindenképp érdemes megnézni, Dani minden tekintetben tehermentesíthetné Yamalt.

https://www.youtube.com/watch?v=v0kSKBe0SVA
Forca Barca!!!!
kmb
Jugador del Barça

2024.12.16. 17:13:45

"Nincs a B-ben senki tényleg jó szélső poszton? Unai mellett?"
Dani Rodriguez ideje azt hiszem ebben a pillanatban jött el.Szenzációs kis játékos ördöngős cselezési képességgel,ráadásul iszonyat gyors és fürge mint Messi volt.Hosszú ideig sérült volt kb egy hónapja tért vissza,de zseniális minden meccsen a B ben.Igaz hogy eredeti posztja balszélső,de jobb oldalon is szokott játszani nem is akárhogy.Egyébként ballábas.Már volt róla szó hogy felhívják,de akkor pont jött egy sérülés.Ha most nem lesz felhívva a nagycsapathoz akkor meg is érdemeljük.Ferrannál a jobb lábában is tobb tudás van a kisgyereknek.Mióta visszatért 3 meccse volt,ezeken 3 gól 1 gólpasz,mindössze 104 perc alatt.Nagyjából neki köszönhető hogy a Barca b elindult felfelé.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kmb 2024.12.16. 17:26:59-kor.
bence0330

2024.12.16. 16:22:22

És akkor jön a domino-effektus. Rapha sem volt szerintem teljesen 100%-os, és amúgy is elég fáradt, őt akkor így semmiképp nem lehet pihentetni. Talán az egyetlen javulás a múltkori eset óta az, hogy van egy jobbacska formában lévő Ferranunk. Legalább szélsőt lehet betenni a helyére, nem valami random középpályást.

Flick eddig legnagyobb hibájának tartom, hogy ebben folytatta az elődje által megkezdett utat.

Nyilván Tebast meg egyre jobban lehet utálni, mert akármilyen rossz a stáb döntése, tényleg nincs keretünk kulcsjátékosok pihentetéséhez. Tavaly is kevés volt, most meg még annyi sincs. Emiatt éljük fel a tehetségeinket idő előtt. Lenne 1-2 szélsőnk a keretben, meg még 1-2 kp, teljesen mások lennének a kilátásaink. Így... kiesik az egyik legjobbunk, és tényleg vége lehet a dalnak.

Nincs a B-ben senki tényleg jó szélső poszton? Unai mellett?

Teljesen érthetetlen volt, ami a sérülése után Yamallal műveltünk. Már az előző után is, azonnal 90 perc, most meg simán fennhagyjuk sérülés után. Bravó, akárki is döntött így.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.16. 15:47:45

Chino írta:
2024.12.16. 14:20:33
soadroli írta:
2024.12.16. 13:59:23
3-4 hétre off, hivatalos.
A rohadt nagy szerencse, hogy talán a "legjobbkor" történt. Igaz, hogy nagyon kellene az Atma ellen, de a következő lényegi meccsre a Benfica ellen már biztosan egészséges lesz. Bár már a Getafe ellen sem zármnám ki. Szóval gyakorlatilag 1 meccs off.
Gavi járt nagyon hasonlóan, csak neki kevesebb szerencséje volt.
Ez egy lehetőség lenne, hogy tanuljunk az esetből. Az ő esetében sajnos Flick ugyanazt csinálja, mint Xavi, folytatja a 17 gyerek széthajtását. Tényleg nagy szerncsénk van, hogy nem szedett össze komolyabb sérülést, de ha továbbra is így használjuk, sajnos előbb-utóbb abba is belefutunk. :roll:
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.16. 14:20:33

soadroli írta:
A rohadt nagy szerencse, hogy talán a "legjobbkor" történt. Igaz, hogy nagyon kellene az Atma ellen, de a következő lényegi meccsre a Benfica ellen már biztosan egészséges lesz. Bár már a Getafe ellen sem zármnám ki. Szóval gyakorlatilag 1 meccs off.
Gavi járt nagyon hasonlóan, csak neki kevesebb szerencséje volt.
brazilfan írta:
2024.12.16. 14:12:05
Nem túl gyakori, hogy a játékos maga kéri a cserét, inkább az ellenkezője szokott történni, sérülten is folytatják. Nem tudni, miért nem cserélték le a szünetben, mit mondott az öltözőben az edző és mit mondtak az orvosok, még az is lehet, hogy Yamal is hibázott, úgy érezte, hogy tudja folytatni.
Nem sokkal azután, hogy kérte a cserét mutatta, hogy rendben van, gondolom ezért nem kapták akkor le. Kicsit fura, mert Flickre sokkal inkább az óvatosság jellemző az ilyen esetekben.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.16. 14:12:05

Nem túl gyakori, hogy a játékos maga kéri a cserét, inkább az ellenkezője szokott történni, sérülten is folytatják. Nem tudni, miért nem cserélték le a szünetben, mit mondott az öltözőben az edző és mit mondtak az orvosok, még az is lehet, hogy Yamal is hibázott, úgy érezte, hogy tudja folytatni.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.12.16. 14:09:54

A stáb ismét profi munkát végzett, rögtönzött diagnózis félidőben és lejátszotta a meccset, majd 3-4 hét off, bravó. Valahol meg teljesen természetes, hogy egy 17 évestől függünk, totálisan megérdemeljük, megint egy tehetség aki csapágyasra van járatva, de élőben le lettem hurrogva amiért a pihentetését javasoltam egy ilyen hentelő tök utolsó csapat ellen.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.12.16. 14:04:12

soadroli írta:
Na, szombaton sem kell nyerni akkor. Megérte.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.16. 11:35:01

bence0330 írta:
2024.12.16. 10:55:18
Ezt magunknak köszönhetjük, Flick hülyesége ez, végigtolja a gyereket sérülésből visszatérve, és még sérülten is. Most lehet, hogy épp Sorgé, de Yamal még mindig csak 17, ne tegyük tönkre a karrierjét, vagy legalábbis az első éveit. Most kéne elkezdenie kezdőnek lennie néha normál keretek szerint, nem normális, amit edzőkön át művelünk vele. Függetlenül attól, hogy kell-e a pályára, vagy nem.

Őszintén nem tudom, nincs-e jogi támadhatósága annak, amit a 16-7 éveseinkkel művelünk. Ha nincs, az probléma, és vagy az UEFA, vagy ha már ennyire szeret megmenteni mindenkit, Tebas helyében hoznék valamilyen kizsákmányolási törvényt, 16-7-8 éves korra folyamatosan emelkedő percszámokkal, vagy ilyesmi. Persze a klub és az edző sincs egyszerű helyzetben, ha nem lenne a Masia, szó szerint nem tudnánk 11 embert kitenni a pályára bármilyen felállásban is.
Játékos és játékos is van komoly különbség, hogy mi az a kor amikor többet vagy kevesebbet lehet játszatni. Nem ugyanúgy érnek. Van akit 19-20 évesen lehet komolyabban igénybe venni, van akit már 17 évesen bírja, mint mondjuk Bernal. (a sérülés most annyira nem releváns, mert egy olyan ütközéstől bárki az orvosi szobában köthetett volna ki, nem az a 200+ perc tett be neki), egy Casádóval ugyanígy megtörténhetett volna. Fatinak sem azért tört össze kis túlzással a karrierje, mert sokat volt a pályán. És a poszt sem igazán mindegy. Nem lehet mondjuk Cubarsít és Yamalt összehasonlítani ilyen téren, hiába közel egyidősek. Raphinának is folyamat izomsérülései voltak tavaly, pedig nem játszott túl sokat 27 évesen.

Xavi alatt tényleg sokat játszott, és nem is volt még olyan fontos játékos, hogy indokolt legyen, ezzel szerintem mindenki egyetért, idén viszont egyértelműen kezdő szint és ott is van a helye. A gond inkább, hogy relatíve keveset van pihentetve. Még Raphinha is előbb van cserélve, pedig ugyanúgy átvehetné a posztját.
Ha egy meccsenkénti 15-16 perccel kevesebb lenne már teljesen rendben van. Nem kellene radikálisan kevesebbet játszatni. Sajnos egy-egy ilyen belépő mindig benne van a pakliban, főleg ha balszerencsére kétszer ugyanoda kapja.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.16. 11:15:30

bence0330 írta:
Ezt magunknak köszönhetjük, Flick hülyesége ez, végigtolja a gyereket sérülésből visszatérve, és még sérülten is. Most lehet, hogy épp Sorgé, de Yamal még mindig csak 17, ne tegyük tönkre a karrierjét, vagy legalábbis az első éveit. Most kéne elkezdenie kezdőnek lennie néha normál keretek szerint, nem normális, amit edzőkön át művelünk vele. Függetlenül attól, hogy kell-e a pályára, vagy nem.
Nehéz helyzet. Szerintem túl nagyok lettek az elvárások, és a pénz is kell az FFP-be, kell a marketing bevétel, ezért fogjuk a szuperkupát is a legjobb kezdőnkkel játszani (nem kellene)
Alap hangon idén BL indulás, (2-4 hely), BL 16 lehetne az elvárás.
Yamal nélkül el tudnánk ezt érni?
Szerk: persze tegnap le kellett volna hozni, azt hittem Raphinha sem kezd. Gondolom tegnap nyerni akartak, de így sem jött össze. Eléggé öngerjsztő folyamat.
bence0330

Őszintén nem tudom, nincs-e jogi támadhatósága annak, amit a 16-7 éveseinkkel művelünk. Ha nincs, az probléma, és vagy az UEFA, vagy ha már ennyire szeret megmenteni mindenkit, Tebas helyében hoznék valamilyen kizsákmányolási törvényt, 16-7-8 éves korra folyamatosan emelkedő percszámokkal, vagy ilyesmi. Persze a klub és az edző sincs egyszerű helyzetben, ha nem lenne a Masia, szó szerint nem tudnánk 11 embert kitenni a pályára bármilyen felállásban is.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.16. 10:45:40

Nagy a fejfájás a klubnál. Ma tartják az orvosi vizsgálatokat, de elég pesszimisták. A jobb bokája sérült, ami miatt korábban egy hónapot kihagyott.
Az Atma ellen nagy valószínűséggel nem játszhat és akkor még lehet, hogy olcsón ússzuk meg. Teljesen felesleges volt ilyen kockázatot vállaln, az egész meccs nem ért annyit. Nem tudom, hogy Sorgnak vagy Flicknek pattant ez ki a fejéből de egyértelműen le kellett volna hozni. Ha egy játékos már cserét kér, hiába jelzi utána, hogy minden OK, biztosan baj van. Ráadásul az egyik legfontosabb játékosunkról van szó.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.12.07. 20:02:16

LG írta:
2024.12.07. 19:56:43
Az első gólunkból is kivette a részét, a második félidőben pedig hatalmasat ment, kis híján megnyerte nekünk a meccset. Ugyanaz volt, mint Rapnhina, mikor ő hiányzott. Egyedül viszont még ők sem tudnak meccseket megnyerni, de hosszútávon még ketten is kevesek lesznek, ha a többiek nem nőnek fel legalább egy kicsit hozzájuk.
Ja, rajta nem múlott semmi. Sajnáltam, amikor Ferrán elvette előle a labdát lesről, akkor nagyon ki is fakadt, elég látványos hadonászással. Meg tudom érteni. Ő is nagyot tud focizni, meg a brazil is, de egyedül nem tudják megoldani, ez nem is várható el. Főleg ha 2-3 gólokat lőnek nekünk. Ha elég lenne 1 gól, megoldanák, így lehetetlen. Főleg amilyen homályban Olmo van hetek óta, és játékban Lewy sem partner egy ideje.

Ráadásul nagyon erősítik egymást is, így duplán számít, ha az egyik nincs a pályán. Remélem megütjük a Dortmundot, és ő és Rapha is csúcsformában fociznak, mert ezzel a kerettel leginkább csak a rövidebb sorozatokra mehetünk rá a valóságban. Menjünk rá akkor azokra.
Válasz küldése