2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Nem az a kérdés, hogy Pepéék-Ramosék aprították, hanem hogy aprították.( egy labdával együtt is villámgyors csatárt egy védő nem engedheti tovább, ha marad ideje rá, akkor felrúgja, ezért is kapott apait-anyait szegény Messi)bence0330 írta: ↑2024.12.17. 18:44:45Egyáltalán nincs túlértékelve szerintem. A Messivel kapcsolatos összehasonlítások oda-vissza igazságtalanok...
...semiképp nem szlalomozott 17 évesen Pepék között, nem stimmel az idővonal. Pepe és Ramos akkor még ott sem voltak amúgy, Ramos egy évre rá érkezett, Pepe 3-al később...stb
Faragják őt is rendesen, de ez korábban is így volt, nem gondolom hogy durvább lenne a játék, inkább csak kevesebb a lap, ezzel van itt probléma. Betises fickónak az első félidőbe minimum három sárgás megmozdulása volt, egyikre se kapott lapot. Pedig az ilyenkre kellene, nem a reklamálásért.Zoldbela írta: ↑2024.12.19. 18:09:29Erősen "túltolta" a védő a határozottságot!
Szerintem meglehetősen sportszerűtlen az "itt nem mész el, inkább agyonrúklak" mentalitás!
Amikor én kezdtem meccseket nézni, akkor még volt olyan szabálytalanság, mint: olló, feltartás, sípszó utáni labda elrúgás, stb.
Ma már a focipálya kezd a mészárszékhez hasonlítani!
Erősen "túltolta" a védő a határozottságot!
Lewandowski kétszer annyi idős, ez apa-fiú kapcsolatot feltételez, az életkoruk miatt az apa a domináns, de a fiú a tehetsége és a játékstílusa miatt túlszárnyalhatja. Ronaldinho és Messi, illetve Messi és Neymar kapcsolata az életkoruk miatt is báty-öccs viszony volt, és barátok is voltak, odafigyeltek egymásra.
Messi esetében azért 19-20 éves koráig elvitte a showt Ronaldinho és Eto'o, nem lehet párhuzamba állítani a két játékost. Neymarnál nem nevezném úgy, hogy tanult Messitől, inkább nem volt az az alfahím, aki Párizsba érkezésekor vagy a válogatottban. Itt is benne volt ugyanaz az ego, viselkedés csak a Bolha sokkal inkább a középpontban van.brazilfan írta: ↑2024.12.17. 20:12:21Ez jó észrevétel. Ami Ronaldinho volt Messinek és azután Messi Neymarnak, olyan most nincs, és szerintem nemcsak itt, hanem a válogatottban sincs.
Egy másik különbség, hogy Messi nem szerette a felhajtást, Yamal pedig lubickol benne, szeret bulizni. Ebből még nem következik, hogy nem a futballra koncentrál, a családja is vigyáz rá, csak ő egészen más típus, mint Messi volt.
Ez jó észrevétel. Ami Ronaldinho volt Messinek és azután Messi Neymarnak, olyan most nincs, és szerintem nemcsak itt, hanem a válogatottban sincs.
A kevés pihentetés komolyabban szerintem inkább csak 1-2 játékost érint. Mondjuk a Fort-Koundé rotáció hiánya kicsit zavar, viszont itt inkább a srác kevés játékperce, mintsem Koundé túlterheltsége. Én a franciát fejben éreztem mostanában fáradtnak, sok értelmetlen hibája volt, aztán a BVB ellen a szezonn egyik legjobb meccsét hozta. De Baldét is lehetne Fortra cserélni. Pont ezért érzem az egyik, ha nem a legfontosabb lyuknak a balhátvéd kérdést. Ha Raphinhát ebbren a szerepkörben játszatjuk, márpedig ez meghatározó, elengedhetetlen, hogy egy gyors, felfutó bh legyen. Ellenkező esetben vagy nincs szélesség vagy a brazil kiszorul a jobbszélre ami kb. halál. És nincs most egy Cancelo, aki bármikor minőségben pótolja Baldét.bence0330 írta: ↑2024.12.16. 16:22:22És akkor jön a domino-effektus. Rapha sem volt szerintem teljesen 100%-os, és amúgy is elég fáradt, őt akkor így semmiképp nem lehet pihentetni. Talán az egyetlen javulás a múltkori eset óta az, hogy van egy jobbacska formában lévő Ferranunk. Legalább szélsőt lehet betenni a helyére, nem valami random középpályást.
Flick eddig legnagyobb hibájának tartom, hogy ebben folytatta az elődje által megkezdett utat.
Nyilván Tebast meg egyre jobban lehet utálni, mert akármilyen rossz a stáb döntése, tényleg nincs keretünk kulcsjátékosok pihentetéséhez. Tavaly is kevés volt, most meg még annyi sincs. Emiatt éljük fel a tehetségeinket idő előtt. Lenne 1-2 szélsőnk a keretben, meg még 1-2 kp, teljesen mások lennének a kilátásaink. Így... kiesik az egyik legjobbunk, és tényleg vége lehet a dalnak.
Nincs a B-ben senki tényleg jó szélső poszton? Unai mellett?
Teljesen érthetetlen volt, ami a sérülése után Yamallal műveltünk. Már az előző után is, azonnal 90 perc, most meg simán fennhagyjuk sérülés után. Bravó, akárki is döntött így.
Ez egy lehetőség lenne, hogy tanuljunk az esetből. Az ő esetében sajnos Flick ugyanazt csinálja, mint Xavi, folytatja a 17 gyerek széthajtását. Tényleg nagy szerncsénk van, hogy nem szedett össze komolyabb sérülést, de ha továbbra is így használjuk, sajnos előbb-utóbb abba is belefutunk.Chino írta: ↑2024.12.16. 14:20:33A rohadt nagy szerencse, hogy talán a "legjobbkor" történt. Igaz, hogy nagyon kellene az Atma ellen, de a következő lényegi meccsre a Benfica ellen már biztosan egészséges lesz. Bár már a Getafe ellen sem zármnám ki. Szóval gyakorlatilag 1 meccs off.
Gavi járt nagyon hasonlóan, csak neki kevesebb szerencséje volt.
A rohadt nagy szerencse, hogy talán a "legjobbkor" történt. Igaz, hogy nagyon kellene az Atma ellen, de a következő lényegi meccsre a Benfica ellen már biztosan egészséges lesz. Bár már a Getafe ellen sem zármnám ki. Szóval gyakorlatilag 1 meccs off.
Nem sokkal azután, hogy kérte a cserét mutatta, hogy rendben van, gondolom ezért nem kapták akkor le. Kicsit fura, mert Flickre sokkal inkább az óvatosság jellemző az ilyen esetekben.brazilfan írta: ↑2024.12.16. 14:12:05Nem túl gyakori, hogy a játékos maga kéri a cserét, inkább az ellenkezője szokott történni, sérülten is folytatják. Nem tudni, miért nem cserélték le a szünetben, mit mondott az öltözőben az edző és mit mondtak az orvosok, még az is lehet, hogy Yamal is hibázott, úgy érezte, hogy tudja folytatni.
Játékos és játékos is van komoly különbség, hogy mi az a kor amikor többet vagy kevesebbet lehet játszatni. Nem ugyanúgy érnek. Van akit 19-20 évesen lehet komolyabban igénybe venni, van akit már 17 évesen bírja, mint mondjuk Bernal. (a sérülés most annyira nem releváns, mert egy olyan ütközéstől bárki az orvosi szobában köthetett volna ki, nem az a 200+ perc tett be neki), egy Casádóval ugyanígy megtörténhetett volna. Fatinak sem azért tört össze kis túlzással a karrierje, mert sokat volt a pályán. És a poszt sem igazán mindegy. Nem lehet mondjuk Cubarsít és Yamalt összehasonlítani ilyen téren, hiába közel egyidősek. Raphinának is folyamat izomsérülései voltak tavaly, pedig nem játszott túl sokat 27 évesen.bence0330 írta: ↑2024.12.16. 10:55:18Ezt magunknak köszönhetjük, Flick hülyesége ez, végigtolja a gyereket sérülésből visszatérve, és még sérülten is. Most lehet, hogy épp Sorgé, de Yamal még mindig csak 17, ne tegyük tönkre a karrierjét, vagy legalábbis az első éveit. Most kéne elkezdenie kezdőnek lennie néha normál keretek szerint, nem normális, amit edzőkön át művelünk vele. Függetlenül attól, hogy kell-e a pályára, vagy nem.
Őszintén nem tudom, nincs-e jogi támadhatósága annak, amit a 16-7 éveseinkkel művelünk. Ha nincs, az probléma, és vagy az UEFA, vagy ha már ennyire szeret megmenteni mindenkit, Tebas helyében hoznék valamilyen kizsákmányolási törvényt, 16-7-8 éves korra folyamatosan emelkedő percszámokkal, vagy ilyesmi. Persze a klub és az edző sincs egyszerű helyzetben, ha nem lenne a Masia, szó szerint nem tudnánk 11 embert kitenni a pályára bármilyen felállásban is.
Nehéz helyzet. Szerintem túl nagyok lettek az elvárások, és a pénz is kell az FFP-be, kell a marketing bevétel, ezért fogjuk a szuperkupát is a legjobb kezdőnkkel játszani (nem kellene)bence0330 írta: ↑2024.12.16. 10:55:18Ezt magunknak köszönhetjük, Flick hülyesége ez, végigtolja a gyereket sérülésből visszatérve, és még sérülten is. Most lehet, hogy épp Sorgé, de Yamal még mindig csak 17, ne tegyük tönkre a karrierjét, vagy legalábbis az első éveit. Most kéne elkezdenie kezdőnek lennie néha normál keretek szerint, nem normális, amit edzőkön át művelünk vele. Függetlenül attól, hogy kell-e a pályára, vagy nem.
Ja, rajta nem múlott semmi. Sajnáltam, amikor Ferrán elvette előle a labdát lesről, akkor nagyon ki is fakadt, elég látványos hadonászással. Meg tudom érteni. Ő is nagyot tud focizni, meg a brazil is, de egyedül nem tudják megoldani, ez nem is várható el. Főleg ha 2-3 gólokat lőnek nekünk. Ha elég lenne 1 gól, megoldanák, így lehetetlen. Főleg amilyen homályban Olmo van hetek óta, és játékban Lewy sem partner egy ideje.LG írta: ↑2024.12.07. 19:56:43Az első gólunkból is kivette a részét, a második félidőben pedig hatalmasat ment, kis híján megnyerte nekünk a meccset. Ugyanaz volt, mint Rapnhina, mikor ő hiányzott. Egyedül viszont még ők sem tudnak meccseket megnyerni, de hosszútávon még ketten is kevesek lesznek, ha a többiek nem nőnek fel legalább egy kicsit hozzájuk.