Mondjuk én ezzel most speciel kivételesen nem értek egyet. A szemünk láttára épül épp be SR, és válik kezdő játékossá, ez pedig totálisan Lucho érdeme. Hozathatott volna jobbhátvédet, nem tette, mert bízott benne. KH ügyön lehet agyalni, hogy vajon Tarín miért van ennyire jegelve, de Marlon például szerintem be lesz építve idővel. Vagy legalábbis megpróbáljuk, oda is odaférhet fiatal - de lehet lesz még Masia növendék is próbálgatva, még ha nem is a fent említett Tarín, van vagy 3-4 KH jelenleg, akikbe sokat látnak a szakértők.. Grimaldot én se értem, Lucho biztos tudja mi gondja volt vele, de kétlem, hogy ne történt volna valami, ami miatt ennyire partvonalra tette.. Sampernél nem mentünk bele semmi egyéb bizniszbe, csak a kölcsön opciók nélkül, ráadásul egy számára elég jó csapatba ment. Szerintem itt is arról van szó, hogy számol vele Lucho, de most erősebb és tapasztaltabb játékosok kellenek neki elsősorban. Ha maradt volna se bánja, nyilatkozta is előszezon közben/után, de így jó eséllyel még jobban jár majd Sergi. Kaptoum tavaly is kapott már lehetőséget, Alena az előszezonban bizonyíthatott, tetszett is Luchonak, a BL-be is nevezve lett. Kőkemény lesz a konkurencia, persze, de egy top3-as erősségű csapatban, ahol a középpálya a játék alapja, nem könnyű ifiként beépülni. Denis is, ha "csak" ezt hozza, amit eddig, akkor kezdő ő se lesz majd a jövőben, mert ez a szint nem elég ahhoz, pedig eddig baromi biztató.. Alenáék tudták mire vállalkoznak, türelmesnek kell lenniük, és kőkeményen lecsapni a lehetőségekre, amik néha adódnak majd, akkor összejöhet, egyébként nem. A támadó kérdés nyilván vitatható, de Lucho szerintem nem azért nem bízott még Munirban, mert Masia növendék, hanem mert ennyi idősen, ennyi rutinnal, még nem képes "hideg lábbal" beugrós lenni, pedig neki kéne ilyen ember. Nem csak egy ígéretes játékos, hanem egy igazi "game changer". Paco nem tudom mennyire lesz erre alkalmas, de ha ők úgy látják, én bízok benne, hogy az. És lehet mondani, hogy akkor jöhetett volna egy Gómez, és 2 év múlva Munirnak bőven lett volna helye. De akkor a stadion miatt jó eséllyel már nem fért volna bele a költségvetésbe egy ilyen igazolás - a többi mellett, mert akkor is kell majd foltozni nyilván -, és mi van akkor, ha Munir mégse válik be? Rá egyelőre nem alapozhattak, ha olyan jó lesz, úgyis kap lehetőséget ő is, de ez összességében egy érthető döntés volt azért.
Ezzel nem azt mondom, hogy én örülök a mostani helyzetnek, de annyira nem is drámai szerintem, mint amilyennek néha be van állítva. Sok fiatal megkapja az esélyt Lucho alatt is, Munirék is megkapták Sandroval, de ígéretesnél nem mutattak többet, ami jelenleg Luchonak nem elég. Ő nem ez a típusú edző, majd biztos lesz még ilyen is, de neki komolyabb teljesítmény kell már egy fiataltól is, hogy valósan merje használni. De mondom, ott van SR, ha ő beépül, akkor hosszú idő után újra egy Masia növendéket tudhatunk a kezdőben, ez meg egyértelműen Lucho érdeme lesz. Neki sincs ellenére a saját kölykeit használni szerintem, sőt, csak ő kevésbé áll szentimentálisan a dologhoz, mint ahogy azt Pep tette, nála akkora nagy befolyása nincs annak, hogy valaki saját nevelés. Ezt meg sajnos vagy nem sajnos, el kell fogadni, de attól még azt is látni kell, hogy az esély ugyanúgy adott az ifik előtt, és egy Ini szintű tehetség most sem fog elkallódni nálunk..
mahitoo írta: Pedig vannak megint ügyesek.
Ezt meg külön kiemelném, mert azok mindig vannak, és - remélhetőleg - mindig lesznek is. Ott van JdS, szerintem ha folyamatosan toljuk, ő is beférhetett volna akár, mert ifihez képest baromi jónak tűnt eleinte. Aztán az ő távozása óta kijött már vagy 3-4 szuper tehetség a középpályára - pedig volt vagy 3-4 éve max -, és a fiatalabb korosztályokban is rendre hallani jó játékosokról a poszton. Munir is ha elmegy, a helyébe lép Mujica, Jeremy Guillemenot, Abel Ruiz, Kun Temenuzhkov vagy épp Pablo Moreno, mint lehetséges jövő 9-ese. Nem ismerem mindegyiküket, de a Masiánál sokra tartják őket, pedig beépülni max egyikük fog - és az már a jobbik eset lenne, de közel sem biztos, hogy bármelyiküknek összejön. Remélem értitek mire akarok célozni, tehetség mindig sok lesz, sokat el is fogunk pazarolni, de szerintem ez mindig is így volt. Ahhoz, hogy valaki itt be tudjon épülni, nagyon sok minden kell, és szimplán a tehetség közel sem elég hozzá.. Még az is lehet, hogy minden képesség adott, csak épp szerencséje nincs valakinek, de ez "sajnos" benne van, ha ilyen sikeres korszakot él meg egy klub, és próbálja fenntartani is azt minél tovább.