Frenkie de Jong

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.12. 16:46:10

Peter írta:
2024.09.12. 15:39:28
Nálam biztosan nem erről volt szó, én egyáltalán nem ilyen összefüggésben szóltam hozzá.
Alma és körte, igen, komolytalan.
Akkor értelemszerűen ne vedd magadra.

A többiből az jön le, hogy a többiek hsz-ét nem igazán olvashattad el, mert pl. Casado-t sem én hoztam fel, ehhez 1 db hsz-t kellett volna visszaolvasni, úgyhogy az elegánsozást most elengedem a fülem mellett.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Peter
Director del Fútbol

2024.09.12. 15:39:28

davi10 írta:
2024.09.12. 14:51:30
Na jó, ha arról vitatkozunk, hogy mennyire üti meg a 2-3 meccses Casado meg Bernal szintjét akkor hagyjuk az egészet, mert ez így már komolytalan.
Nálam biztosan nem erről volt szó, én egyáltalán nem ilyen összefüggésben szóltam hozzá.
Alma és körte, igen, komolytalan.

Feldobsz egy több éves témát, még Araujo is képbe kerül, mint hasonlat, megy rá reakció és késsel hátulról bejön Casado és Bernal.

Elegáns.... :lol:
davi10
Llegenda del Barça

2024.09.12. 14:51:30

Na jó, ha arról vitatkozunk, hogy mennyire üti meg a 2-3 meccses Casado meg Bernal szintjét akkor hagyjuk az egészet, mert ez így már komolytalan.
Vissza lehet itt is olvasni, hányszor mentette meg a seggünket De Jong, túl sok minden felejtetett a tavalyi szezonjával és bőven túl van most értékelve Bernal meg Casado, akik játszottak eddig 3 meccset, utóbbi meg eddig semmi extrát nem mutatott.

Azt javaslom, térjünk vissza a témára fél év múlva.
Kép
Peter
Director del Fútbol

2024.09.12. 12:30:38

davi10 írta:
2024.09.12. 10:49:35
Frenkie évek óta alapkezdő és kapitány. 3 éve egyáltalán nem volt téma, Laporta nem is akart kezdeni vele semmit. Az utóbbi 2 nyár slágere ez, de ugye Laporta is többször lenyilatkozta, hogy nem akarják eladni.
Éppen ezért az "évek óta" miatt nem ejtettem volna könnyeket, ha eladjuk.
5 év alatt ami nem jött össze nála, amit sokan reméltünk tőle, az éppen most fog kijönni Flick alatt?
(legyen így, hisz itt van, a mi játékosunk)

Nagyon régen volt már, de amit abban az Ajaxban mutatott akkor, abból vajmi keveset láttunk tőle, holott éppen azért igazoltuk, hogy azt a teljesítményét felülmúlja, fejlődjön, beérjen és minőségi szintet is lépjen.

Ebből szerintem csak annyi vált biztosra mára, hogy a legjobb korba érkezett, mint labdarúgó, de a teljesítménye nem követte az évek "érését".

Ahhoz, hogy a csapat Flick kezei alatt szintet tudjon lépni, lehet, hogy ez az eddig látott teljesítmény elég Frenkie-től, de ezt majd csak egy év múlva láthatjuk meg, szóval ismét ott tartunk Frenkie esetében, hogy na talán majd most.....ezt pedig amióta itt van, minden évben eljátszuk.... :lol:

Nekem túl sok már vele kapcsolatban a be nem teljesült remény. Ezért adtam volna el.
A foci az show és biznisz, nem holtodiglan holtomiglan.

Ha már az Uruval volt említve, véleményem szerint Araujo a saját posztján jobb játékos, biztosabb pontja a csapatnak és a hibái ellenére megbízhatóbbnak is mondanám annak ellenére is, hogy Araujo sem volt a tavalyi szezonban a helyzet magaslatán.
Továbbá Araujo tekintetében az évek alatt - szerintem - látszott határozottan a fejlődés, amiben egy hullámvölgynek nem feltétlen kell azt jelentenie, hogy ennyi volt benne, míg Frenkie esetében ez az évek alatti határozott fejlődés már egyáltalán nem annyira egyértelmű.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.12. 11:03:24

Chino írta:
2024.09.12. 10:30:35
Én is az előző véleményt osztom. Nagyon távolról sem olyan játékos, akinek a teljesítményét nem vennénk észre, ha hiányzik. Ezt legfeljebb az utóbbi másfél évéről a Xavi-érában lehet elmondani. Azelőtt más edző alatt, más klubban/válogatottban nem ez volt a jellemző. Igenis megéreztük a hiányát, nem is kicsit, bár szerencsére nem kellett sokat nélkülöznünk. Persze az utóbbi 1-2 szezon az amire inkább emlékszünk.
Persze, mert előtte nem volt sérült, nem is derült ki. Az amúgy mindig jó volt benne, hogy az egyetlen igazán terhelhető játékosunk volt, akinél nem kellett félni ha folyamat 90 percezik.

A periódusok, amikor nagyon jó volt, rendre egybeestek azzal, amikor a csapatnak épp nagyon ment. Amikor úgy erőlködés nélkül mentünk végig ilyen Atleti-Reál-Napoli féle csapatokon, akkor lubickolt, tudta azt csinálni, amit tud, vitte fel a labdákat, annyira védekezni sem kellett neki, meg elöl sem kellett sok pluszt hozzátenni, de amennyit kellett, azt megoldotta, mert nyilván jó játékos. Abban a pillanatban, amikor ez kellett volna, nem ment, nem tudott előlépni, hogy majd ő vezérként húzza a csapatot. Szerintem ezekben az időkben (Koeman nagy sorozatánál is volt egy komoly időszaka) nagyon jó volt, de sokan nagyon jók lettek volna. Nem rossz, csak abszolút nélkülözhető. Amikor ment a szekér, egy SR (aki szerintem amúgy hasonló dolgokban jó, hasonló skillekkel) ugyanúgy remekelt. Csak épp 5-6-7-ed akkora fizuért.
Az, hogy mi történik, ha kiesik, nyilván csak akkor tudott kiderülni, ha kiesett. A válogatottnál Reijnders szerintem jobb volt, de objektíve is minimum simán pótolta, pedig a csávóról 25 éves koráig azt sem tudták, eszik-e vagy isszák, és 0 válogatottsága volt. Simán helyettesítette. Tavaly, mikor kiesett, egy SR-el jobban nézett ki a csapat, aki egy sérülések miatt koravén ember volt kényszerposzton, Christensennel meg ég és föld volt a játék hozzá képest, pedig neki sem az a posztja. Most egy Bernal meg egy Casadó feledtette el simán a létezését (a számszerűségen kívül, de azt hagyjuk, hisz lehetne bárki, jó lenne, ha a padon ülne), pedig egyik sem top csapat szint. Az igazi, feljárkálós posztján meg Pedri remekel, és őt is esélytelen lenne kiszorítani.
A Chris eset tökéletesen szemlélteti, mi vele a gond. Jó-jó, tud ő mindent a fociról, jó kirakósdarab, ha megy a szekér, akár nagyon ó is, akkor amúgy kiemelkedik az az 1-2 dolog, amiben nagyon jó. De semmit nem tud extra szinten, ami a poszton kell, és amivel döntő faktor tudna lenni, ha nekünk kell nagyon menni, vagy ha az ellenfél jön ránk nagyon. Chris 1-2 dolgot tudott ott adni, de azt az első 1-2 meccse után pazarul ellátta. Na amikor ő kidőlt, akkor baj volt, azt megéreztük. És nekem ez a fő ok ami megváltoztatta a véleményem DJ-ról. Sokszor az a legbeszédesebb, mi történik, ha kiveszel valakit a csapatból, pláne egy ilyen poszton, ahol valaki nem 20+10-es stattal fejezi be a szezont, nem látványos. Hát, DJ nélkül statisztikailag több pontot hoztunk, nem csak szemre nézett ki jobban, biztonságosabban a játék nélküle. A legfontosabb oka pedig ennek, hogy nem bírja a nyomást, ami nálunk létkérdés. Flicknek mellé kéne megint rendelni valakit, mint Xavinak, mert nem lehet otthagyni. Még egy Bernalt is ott lehetett.

Én őszintén középhátvédként számítanék rá, nem sokszor láttam ott, de az nagyon tetszett.

De ez az egész mind csak a sportszakmai ok, ami nem gázos, csak nem is kiemelkedő. És ugye figyelmen kívül hagyja azt a bizonyos elefántot a porcelánboltban, az okozza a legnagyobb ellenérzést vele szemben világszerte, nem a teljesítménye.
davi10 írta:
Ha tavaly érkezett volna és nem láttuk volna előtte évekig, akkor el tudnám fogadni. Xavi nem tudott mit kezdeni vele, ahogy az általad ezerszer dicsért Kessie-vel sem, őt mégse középszerezed.
Flick szintén dicsérve van, mert megtalálja a játekosok erősségeit és elfedi a gyengeségeit, még Inigo-ból is egy viszonylag stabil Barca védőt csinált, de Frenkie-nél nem feltételezzük ugyanezt.
Én ezt nem kétlem, és egy pillanatig sem kérdőjeleztem meg, sőt, szerintem le is írtam. Annak ellenére, hogy nem látom, hol, mert vagy Pedri 6-8 közötti helyén kéne lennie (ez lenne neki az ideális), ahol Pedri szerintem egy polccal jobb, vagy Casadó helyén, akinek a szintjét meg megüti, de nem nyomástűrő, nem gyors gondolkodású, nem tudja azt, amit a kicsi, főleg egyedül hagyva. De akárhogy is, Flick alatt biztos jó kirakósdarab lesz, ezt nem kétlem. Csak azt, hogy jobb kirakósdarab lesz, mint akár egy 0 km-es B-ből felhozott ember. Ebben a szűkös helyzetben ha nem tudunk helyette kit hozni, szurkolok, hogy felépüljön, kell ő nekünk, legrosszabb esetben rotációnak (de robbanjon be). Viszont itt találkozik a sportszakmai kérdés az anyagival, ennyi fizuért nem a gyengeségeit kéne elfedegetni, meg jó kirakósdarabnak lenni. Erre a poszton rajta kívül legalább 100 játékos lenne képes Európában. És igen, ez nem az ő hibája, de ez engem nem nagyon érdekel, mert a klub érdekeit nézem. 4-5 játékos fér be a keretbe a helyére.

Kessié ahol játszatva volt, nyolcas poszton, egy középszer volt. Sőt... inkább rosszabb. Igazad, nem középszereztem le. De ennek oka van. Én őt láttam a Milanban két évig húzóemberként, a kiesése után úgy nyelték a gólokat egy szezonon át (mai napig), mint kacsa a nokedlit, mai napig sír utána mindenki a fórumon, mert nem tudták pótolni, konkrétan még napi szinten van emlegetve cikkek alatt. Ha egy meccsen kiesett ottléte alatt, megzuhant a csapat. Na ez a pótolhatatlanság, ami Frenkie-ben nincs meg, beraksz a helyére egy Christ, SR-t, Casadót, Bernalt, és elfelejtetted, hogy valaha nálunk focizott. És nem Rodrival meg Guimaraessel pótolva, hanem középső polcos, vagy posztidegen emberekkel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

Chino írta:
Azért elővenni mert a PSG ellen hibázott pedig a legigazságtalanabb dolog. Messi vagy Suarez hányszor volt így ekézve Liverpool vagy Roma után?!.
Elő lehet venni, mert hibázott. De a mondandóm lényege az volt, hogy az uru nincs piszkálva, De Jong meg igen, pedig elég hasonló a két szitu.
bence0330 írta:
2024.09.11. 22:54:30
Igen, volt ilyen. Viszont utána is az derült nekem ki, hogy jó-jó, akár nagyon jó is, főleg, ha megy a csapatnak, és úgy könnyed a játék, de... ha kiesik, nem is veszem észre. Ez meg addig nem nagyon volt meg, mert addig nem volt sérülékeny. Ezt többször lehetett észrevenni azóta,tavaly pláne, de idén is csak a számszerűség miatt jutott még eszembe, hogy nincs ott. Amikor Gavi kiesett, rögtön összeomlott a védekezés, ha Pedri kiesett, szétesett a támadás. Ha Frenkie kiesett, jobb átlagot hoztunk, mint nélküle.
Ha tavaly érkezett volna és nem láttuk volna előtte évekig, akkor el tudnám fogadni. Xavi nem tudott mit kezdeni vele, ahogy az általad ezerszer dicsért Kessie-vel sem, őt mégse középszerezed.
Flick szintén dicsérve van, mert megtalálja a játekosok erősségeit és elfedi a gyengeségeit, még Inigo-ból is egy viszonylag stabil Barca védőt csinált, de Frenkie-nél nem feltételezzük ugyanezt.
MessiNeymarSuarez írta:
2024.09.12. 09:57:36
Eleve nagy csalódás a hozzáállása, úgy meg különösen nagy hogy előzetesen hatalmas nagy Barca fan volt, és kb ő róla tűnt az hogy bármit megtenne a klubért, ehhez képest fiatalon semmi kompromisszumra nem hajlandó, Laporta 3 év alatt nem tudott vele mit kezdeni miközben elment az Umtiti-Griezmann-Coutinho mesterhármas, a többi baklövéssel együtt.
Frenkie nem csökkentette a fizetését a covid alatt?

Frenkie és az általad felsorolt 3 jómadár között van különbség, amiket le is írtam korábban. Frenkie évek óta alapkezdő és kapitány. 3 éve egyáltalán nem volt téma, Laporta nem is akart kezdeni vele semmit. Az utóbbi 2 nyár slágere ez, de ugye Laporta is többször lenyilatkozta, hogy nem akarják eladni.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
davi10 írta:
2024.09.11. 22:40:44
Kiváncsiságból elkezdtem visszaolvasgatni a topicját, pont véletlenül tőled is találtam egy ilyet, tavaly év elejéről :

Ez nem egy középszerű játekosnak a leírása. Évekig mindenki oda meg vissza volt tőle, tavaly volt egy gyengébb éve, amikot többet volt sérült és Xavi nem tudott vele mit kezdeni, és hirtelen egy közepes semmi játekos lett belőle. Nekem ez a fura.
Igen, volt ilyen. Viszont utána is az derült nekem ki, hogy jó-jó, akár nagyon jó is, főleg, ha megy a csapatnak, és úgy könnyed a játék, de... ha kiesik, nem is veszem észre. Ez meg addig nem nagyon volt meg, mert addig nem volt sérülékeny. Ezt többször lehetett ésni azóta,tavaly pláne, de idén is csak a számszerűség miatt jutott még eszembe, hogy nincs ott. Amikor Gavi kiesett, rögtön összeomlott a védekezés, ha Pedri kiesett, szétesett a támadás. Ha Frenkie kiesett, jobb átlagot hoztunk, mint nélküle.
Én is az előző véleményeményt osztom. Nagyon távolról sem olyan játékos, akinek a teljesítményét nem vennénk észre, ha hiányzik. Ezt legfeljebb az utóbbi másfél évéről a Xavi-érában lehet elmondani. Azelőtt más edző alatt, más klubban/válogatotottban nem ez volt a jellemző. Igenis megéreztük a hiányát, nem is kicsit, bár szerencsére nem kellett sokat nélkülöznünk. Persze az utóbbi 1-2 szezon az amire inkább emlékszünk.
Az hogy az a teljesítmény megérne-e egy olyan problémát a klubon belül, amit a fizetése jelent már más kérdés, de itt már egy alsó középkategóriának van lassan beállítva, ami távolról sem igaz. Megfelelően használva hatalmas erőssége lehet a csapatnak. (itt kizárólag a képességéről, teljesítményéről, benne rejlő potenciálról van szó, nem arról, hogy mekkora a fizetése vagy mit (nem)tesz, hogy segítsen a klubot kicsit egyenesbe hozni)

Ha pedig valakit elővennénk az mindenki lenne csak nem Araujo. Elmehetett volna más topcsapatba minimum dupla fizetésért, de mégis maradt. Egy simán top 3-top 5-ös játékos a posztján keres jelenleg 7 milliót az vicc kategória. Nem tudom hány olyan ember van, aki inkább itt maradna, mintsem elmenjen egy Bayernbe minimum 16-17 milliós bérért.
Hogy annyira sérülékeny lenne azt sem mondanám. Igazából a tavalyelőtti szezon volt az amikor kétszer volt több hetes sérülése, de tavaly is csak év elején dőlt ki két hetre, 21/22-ben sem volt vészes, nem mondanám, hogy egy porcelán lábú játékos.

Azért elővenni mert a PSG ellen hibázott pedig a legigazságtalanabb dolog. Messi vagy Suarez hányszor volt így ekézve Liverpool vagy Roma után?!. Egyszer sem.(ott is inkább Dembélé volt elővéve mert elpuskázott egy nagy helyzetet) Pedig a klub történelmének talán legnagyobb szégyenfoltja volt az a két meccs. (na jó, enyhe túlzás) Egy Messi számos olyan hibát követett el, amit tavaly Araujo (a védelemről nem is beszélve Albával az élen), ráadásul ott minimum egy, de akár két Bl-győzelem is elment ezen. Gündogantól is egy nagyon patkány dolog volt nyilvánosan rákenni Araujora. Inkább örüljünk hogy arra a posztra van egy klasszis játékosunk, aki mellé már csak megfelelő társat kell találni (még csak nem is olyan szintűt) és egy top3-as duó lesz. .
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2024.09.12. 09:57:36

davi10 írta:
2024.09.11. 21:35:37
Fú, nem gondoltam volna, hogy Dembele távozása után Frenkie lesz itt a közellenség.
Lassan már mindennek el van itt hordva, de az azért kimarad a képletből, hogy amikor csak egészséges, szinte mindig kezdő, a tavalyi évet leszámítva (a sérülései miatt) Ő is csapágyasra volt járatva, nem mellesleg a csapattársai kapitánnyá választották. Szóval nem csak a város meg a fizu miatt érezheti itt jól magát.

Szerintem ezen a fórumon kívül sehol nem téma ennyire, hogy hogyan kéne megszabadulni tőle, mintha egymást hajszolnátok bele.
Nem csak itt, rengeteg más helyen is negatív a megítélése, pont azért mert szinte mindenki hajlandó volt kompromisszumra(Umtiti, Griezmann, Coutinho, most de Gündogan is fix kezdőként).

Eleve nagy csalódás a hozzáállása, úgy meg különösen nagy hogy előzetesen hatalmas nagy Barca fan volt, és kb ő róla tűnt az hogy bármit megtenne a klubért, ehhez képest fiatalon semmi kompromisszumra nem hajlandó, Laporta 3 év alatt nem tudott vele mit kezdeni miközben elment az Umtiti-Griezmann-Coutinho mesterhármas, a többi baklövéssel együtt.
Jelenleg úgy áll a szénája hogy felveszi itt a hatalmas fizetését, aztán 2 év múlva jó nagy aláírási bónusszal ingyen távozik.

Griezmann is mondhatta volna hogy ő köszöni szépen, marad" élete klubjánál" és felveszi a bruttó 38milliós fizetését, ehelyett jelentősen csökkent fizuval visszament az Atletibe, de Umtiti is hajlandó volt megfelezni a fizetését szerződéshosszabbítással ami akkor nagy segítség volt.
Gündogan a legjobbak között volt, ingyen jött, mégis lépett 34 évesen mikor azt mondták neki hogy probléma a csapat számára a fizetése.

gránit írta:
2024.09.10. 18:00:09

Lewandowski úgy mondott volna le az éves fizetésének egy részéről, hogy a szerződését meghosszabbítják. A tipikus fizetéstologatós hülyeség. Például megfelezzük a jövő évi fizetését, viszont a másik felét áttoljuk 2026-2027-re. Így még 2027-ben is a csapatban lenne, minimum 15-20 milliós fizetéssel. Laporta joggal mondhatja azt, hogy fogalmunk nincs, hogy 2026-ben milyen állapotban lesz, és érdemes lesz-e őt még mindig nagyon magas fizetésért 2026-2027-re itt tartani.

Ezt még meg is érteném. Viszont de Jongnak meg felajánlották ugyanezt. Neki is 2026-ban jár le a szerződése. Ha jövőre például feleznénk a horror fizetését, és áttolnánk a következő szezonra, akkor 2027 tavaszán még mindig itt enné a fene minimum 18,5 milliós fizuval. Ez az, aminek semmi értelme nem lenne.

Szóval a szerződéskitolós dolgot megértem, hogy elutasította, hiszen nem tudjuk, hogy x év múlva lesz-e olyan formában és állapotban, hogy megérje nagy fizuval itt tartani. Az ellentmondás az, hogy eközben ezt a rossz konstrukciót meg de Jongnak felajánlották.

Szerencsénkre de Jong volt olyan kapzsi, hogy visszautasítsa az ajánlatot, mivel ő úgy gondolta, hogy nem 3 év alatt akarja megkeresni azt, amit 2 év alatt megkereshet, abban a 3. évben, a 2. év után már új lehúzást akar véghezvinni, nem még a korábbinál tartani, amikor már az újabb zsíros szerződésénél tarthatna.

https://www.msn.com/en-in/sports/other/ ... r-BB1nUyQo

Valamiért nagyon szeretik de Jongot, a regisztrációját sem törölték, amikor törölni kellett volna, és még a nyári átigazolási szezont is beáldozták annak kedvéért, hogy de Jong regisztrációjához a világért se nyúljanak.

Nem feltétlen hülyeség, mert jelenleg elég sokat számítana, abból a bruttó 18 milliónyi különbségből akár 2 értelmes fizetésű játékost lehetett volna hozni, aztán ha végre sikerül visszatérni az 1:1-hez akkor egy 200 helyett 400 millió euro körüli fizetéskeretnél már sokkal könnyebben nyögnénk ki azt a +2 évet, Umtiti is elég nagy segítség volt pont ezért, pedig ő róla aztán végleg le volt írva hogy nem lehet mit kezdeni vele.

Amúgy jogilag ilyenkor mi a helyzet? Ha belemegy ilyen módon a játékos a fizetéscsökkentésbe szerződéshosszabbítással akkor úgy is ki kell neki csengetni a maradékot ha közben eligazol? ( Pl Umtiti)
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.09.12. 08:03:16

davi10 írta:

Ez nem egy középszerű játekosnak a leírása. Évekig mindenki oda meg vissza volt tőle, tavaly volt egy gyengébb éve, amikot többet volt sérült és Xavi nem tudott vele mit kezdeni, és hirtelen egy közepes semmi játekos lett belőle. Nekem ez a fura.

Mellesleg a hírek szerint a fent említett Araujo se válaszol a klubnak ha új szerződést kínálnak neki, és érzésre többet volt sérült az elmúlt 1 évben, mint Frenkie, Őt mégse utáljuk. Gondolom mert kevesebb a fizetése, mert a tavaly szezonvégén ő is teljesen vak volt, kezdve a PSG elleni elúszott visszavágóval.
Lehet egyedül leszek vele, de ha leehtőség nyílna rá, mind a kettőt dobra verném, aztán menjenek máshova rehabozni. Araujo ha nem sérült akkor a posztján az egyik legjobb játékos, de nálam a psg féle hiba és az utána való kommunikáció mutatta meg, hogy önbizalom és szöveg van, a teljesítménye is bőven alul maradt emellett tavaly. Frenkie-t egy baromi jó játékosnak tartom és Flick keze alatt ha egészséges lenne szerintem nagyon jó szolgálatra lenne képes, de ebben a sztoriban még több a ha mint Araujo esetében, a fizetése meg hab a tortán. Jó lenne 1:1-be kerülni, vélhetőleg ez a 2 ember helyzete is felgyorsulna.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Troym
Director del Fútbol

2024.09.11. 23:25:23

davi10 írta:
Visszakerestem önmagam akkor már én is :D
Troym írta:
2021.11.18. 18:17:27
Valahogy a srácról nekem Fabregas ugrik be. Nem a stílusa, hanem a csapatban a szerepe miatt. Mindkettő nagyot ment az előző klubjában, de tartósan jól játszani a Barcában nem tudott. Én eladnám, mégpedig azért, mert már 3 edző sem bírta kihozni belőle azt a hihetetlen tehetséget, amire mindenki tartja. Lehet mindegyik edzőt leszólni, de ez azért azt is jelenti, hogy nem biztos, hogy valaha valaki megtalálja FdJ formáját ennél a csapatnál. Xavi az ő esetében a vízválasztó lehet. Ne legyen igazam, de szerintem simán háttérbe szorulhat.
Nekem nem közellenség és olyan sincs nem is volt, hogy mennyire szuper lenne. Mindig annyit írtam, hogy jó, de nem kiemelkedő és tartósan nem játszik jól. Centire ugyanott tart, mint 3 éve.
bence0330

davi10 írta:
Kiváncsiságból elkezdtem visszaolvasgatni a topicját, pont véletlenül tőled is találtam egy ilyet, tavaly év elejéről :
bence0330 írta:
2023.02.24. 17:08:08
Szerintem is ő a legkonstansabban komoly szintet hozó játékosunk. Idénre igazi beast lett előre és hátrfelé játszva is, teljesen megkérdőjelezhetetlen kezdő, ráadásul ő kb az egyetlen a csapatunkból, aki visszaesés nélkül bírja a kettős terhelést is, illetve nagy meccseken sem döcög. Eddig simán nekiadnám az idei legjobbunknak járó címet, Araujo túl sokat volt sérült.
Igen, volt ilyen. Viszont utána is az derült nekem ki, hogy jó-jó, akár nagyon jó is, főleg, ha megy a csapatnak, és úgy könnyed a játék, de... ha kiesik, nem is veszem észre. Ez meg addig nem nagyon volt meg, mert addig nem volt sérülékeny. Ezt többször lehetett észrevenni azóta,tavaly pláne, de idén is csak a számszerűség miatt jutott még eszembe, hogy nincs ott. Amikor Gavi kiesett, rögtön összeomlott a védekezés, ha Pedri kiesett, szétesett a támadás. Ha Frenkie kiesett, jobb átlagot hoztunk, mint nélküle.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2023.02.24. 17:08:08
Szerintem is ő a legkonstansabban komoly szintet hozó játékosunk. Idénre igazi beast lett előre és hátrfelé játszva is, teljesen megkérdőjelezhetetlen kezdő, ráadásul ő kb az egyetlen a csapatunkból, aki visszaesés nélkül bírja a kettős terhelést is, illetve nagy meccseken sem döcög. Eddig simán nekiadnám az idei legjobbunknak járó címet, Araujo túl sokat volt sérült.

Mellesleg a hírek szerint a fent említett Araujo se válaszol a klubnak ha új szerződést kínálnak neki, és érzésre többet volt sérült az elmúlt 1 évben, mint Frenkie, Őt mégse utáljuk. Gondolom mert kevesebb a fizetése, mert a tavaly szezonvégén ő is teljesen vak volt, kezdve a PSG elleni elúszott visszavágóval.
Kép
bence0330

2024.09.11. 21:51:38

davi10 írta:
Fú, nem gondoltam volna, hogy Dembele távozása után Frenkie lesz itt a közellenség.
Lassan már mindennek el van itt hordva, de az azért kimarad a képletből, hogy amikor csak egészséges, szinte mindig kezdő, a tavalyi évet leszámítva (a sérülései miatt) Ő is csapágyasra volt járatva, nem mellesleg a csapattársai kapitánnyá választották. Szóval nem csak a város meg a fizu miatt érezheti itt jól magát.

Szerintem ezen a fórumon kívül sehol nem téma ennyire, hogy hogyan kéne megszabadulni tőle, mintha egymást hajszolnátok bele.
Elkezdtem a hetekben 1-2 nagy nézettségű barcás youtube csatornát nézni kíváncsiságból, jellemzően még maga a beszélő is necces hangon (kulturáltan, de egyre szemrehányóbb hangvétellel) tud róla beszélni, de kommentekben meg pláne elég rossz a helyzet. Nem Frenkiet utálják szerintem ott sem, de ha szigorúan a klub érdekeit nézi valaki, akkor igenis óriási probléma ő jelenleg. Egy 5 játékos helyét foglaló játékos, nem húzóemberes teljesítménnyel, aki fél éve nem bevethető, és akkor hozzá sem tettem, hogy kb évek óta nem beszél a klubbal semmilyen szinten, hosszabbításról sem, ami nyilván általánosan is rossz megítélést jelent a szurkolók szemében. Aki nem hosszabbít, és nem tárgyal, az mindenhol szép lassan közellenség lesz, hacsak nem egy klublegenda, aki a pályafutásának végefelé jár. Ez más klubokban is így van. Szerintem annyira nem csoda a dolog, teljesen függetlenül attól, hogy ő, mint személy ebből mit érdemel, és mit nem, legtöbben a klubnak szurkolnak, a játékos másodlagos, amivel kb Messin kívül egyet is értek.
Sőt, általánosságban még látok egy olyan elvárást az átlag szurkolónál kommenteknél, hogy csökkentenie kéne a bérét, amivel még csak egyet sem értek/értünk, szerintem ez elég igazságtalan, függetlenül attól, hogy sok ember meg megtenné. A klub is évek óta szabadulna tőle, csak hát nekik nincs olyan élénk fantáziájuk, mint nekünk, pl. a jogi határokkal is tisztában vannak, nekünk meg ilyen apróságokkal nem kell foglalkoznunk. :D

De igazán rosszat szerintem itt sem írt senki róla, közepes játékos, és azt is rendre hozzáteszi mindenki, hogy nem az ő hibája a körülötte kialakult helyzet. Nem kedvelem a játékát, de én sem haragszom rá, és rossznak sem tartom (a fizetéséhez képest igen, de hát asszem ez nem meglepő, kevés játékos érne fel ilyen fizuhoz a világon, ő határozottan nincs köztük), csak olyan semmilyennek, nincs jelenléte, nem érződik a hiánya, semmi. Ezt látom általánosan a kritikákban is. Ha megy a szekér, jó ő is, ha nem, semmit nem tud kb hozzátenni, amit 5-6-7 játékosunk igen.

Dembélé azért teljesen máshogy lett elhordva, ott neki címezték általában, nem vette komolyan a klubot, az edzéseket, semmit, a pályán sem vette komolyan a játékot, ésatöbbi. Frenkie legalább profi.
davi10
Llegenda del Barça

Kép
Troym
Director del Fútbol

2024.09.11. 20:27:06

Chino írta:
2024.09.11. 19:56:53
1. Pontosan el mondtad alapvetően miért érzi itt jól magát. 15 milliós fizetésért mondjuk Londonban szerintem nem lenne neki olyan kényelmes.
Csak mert szeretem a várost, ahol élek és jó a fizum, attól még utálhatom a munkahelyem, lehetek rosszban kollégákkal, vagy az ő esetében a vezetőséggel, sajtóval stb.
Nyilván nem vitatom, hogy jó Barcelonában élni és 30+ milliót keresni, de nehéz azt hinnem, hogy más oka is van maradni. Nem tudom milyen ember lehet, de biztos sok sportolónak önmagában a nagy fizu nem lenne elég.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.11. 19:56:53

Troym írta:
2024.09.11. 16:26:51
Chino írta:
2024.09.11. 16:12:36

Ezt max. a szaúdiak cashalnék ki, de ahhoz még fiatal, hogy a karrierjét befejezze, mert egy top klubban még játszhat, ráadásul jól is érzi magát.
A realitás talaján mozogva a legjobb megoldás egy szerződéshosszabbítás lenne, komoly tehertől szabadulhatna meg a klub, így még akár el is lehetne adni, ha pedig sikerül Flicknek rendesen felépíteni még jól is járunk.

Anno Umtitinél is ezt léptük meg és így tudtunk kijönni belőle legjobban.
3 dolog.
1. Olyan biztos vagy benne, hogy jól érzi magát? Nem csak a sok pénz és jó életkörülményeket szereti?
2. 2 év múlva 29. Annyira azért nem ördögtől való, hogy megy a sivatagba, rengeteg 29-32 éves játékos ment oda.
3. Szerződést nem fog hosszabbítani. Legalább 50szer megpróbálták, hónapok óta nem is reagál (mint anno Dembele) el tudod képzelni, hogy pár hónappal a szerződése vége előtt megvilágosodik és aláír ide fele annyiért, mint amit most kap szemben az olajsejk csapatok végtelen pénzével?

1. Pontosan el mondtad alapvetően miért érzi itt jól magát. 15 milliós fizetésért mondjuk Londonban szerintem nem lenne neki olyan kényelmes.

2. Két év múlva igen. De most arról beszélünk, hogy melyik klub az, amelyik elvinné ilyen fizetéssel. Erre mondtam, hogy max. a szaúdiak, de 27 évesen pedig bőven van még a karrierjében ahhoz, hogy most elmenjen oda.

3. Igen, valószínűeg nem fog, de ez nem is arról szólt, hogy hosszabbít-e vagy sem vagy egyáltalán mikor teszi meg. Itt a legjobb lehetőségről beszéltem, ami még akár össze is jöhet. Az, hogy nem ez a legvalószínűbb forgatókönyv az más kérdés.
Mert arra, hogy majd a MU elviszi 100 millióért és mi megszabadulunk a fizetésétől esély sincs.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.11. 19:35:56

Troym írta:
2024.09.11. 19:14:04
Apróság és félig off, de rosszul emlékszel. Dembelének simán kifutott a szerződése, várt a PSG-re már akkor is, csak sportigazgatót váltottak és az újnak nem kellett, így pár hét után aláírta a másik 25m távozási bónuszos szerződését szabadon igazolhatóként.
De 3-4 hétig nem volt a játékosunk, csak utána ló helyett szamár alapon végül visszajött.

Szerintem nem rossz, de nem is kiemelkedően fontos játékosunk, még kicsit értem is a sértettségét, de abszolút nem hiányozna, ha nem lenne itt.
Igazad van, jogos! Bár végeredményben nagy különbség nincs, végül meggondolta magát. De Frenkienél ezt én sem látom, hogy ez megtörténjen.

Amúgy kettejüket hasonlóan látom nagyon sportszakmailag is. Nyilván Frenkie profibb hozzáállású, nem is kicsivel, emiatt nem szeretem őt, mint személyt és focistát szidni, mint inkább azt, aki ennyiért idehozta és kötötte, de mindkettőnél pont ugyanaz volt a véleményem, mint az utolsó mondatodnál nem rosszak (az árukhoz képest igen), de nem fognak hiányozni, mindkét estben legalább 7-8 játékost tudtam volna mondani, akit jobban megéreznénk.

Itt gondolom sok fog azon múlni, mi történik idén Flick-el. Elhiszem, hogy ő jól tudná használni, de azt nem, hogy olyan hasznos tagja legyen a csapatnak, mint 6-7 játékos rajta kívül, legalább. Meglátjuk, mit hoz ki belőle (már ha lesz rá esélye...), mennyire lesz fontos szerepe, és azt is, mit ér el a csapat év végén.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.11. 19:14:04

bence0330 írta:
2024.09.11. 19:00:41
Hát, Dembélé végül pont meghosszabbította, mielőtt elment. :D De amúgy szerintem sincs rá sok oka, nem látom be, miért tenné, nincs is ezzel baj, de azért egy átlag szurkoló igenis lehet mérges, ha a vélhetően Európa legmagasabb keresetével lévő játékos se hosszabbítani, se távozni nem akar, se együttműködni az orvosokkal, se semmi. Kicsit kezd már ilyen Bale érzete lenni a dolognak.
Apróság és félig off, de rosszul emlékszel. Dembelének simán kifutott a szerződése, várt a PSG-re már akkor is, csak sportigazgatót váltottak és az újnak nem kellett, így pár hét után aláírta a másik 25m távozási bónuszos szerződését szabadon igazolhatóként.
De 3-4 hétig nem volt a játékosunk, csak utána ló helyett szamár alapon végül visszajött.

Szerintem nem rossz, de nem is kiemelkedően fontos játékosunk, még kicsit értem is a sértettségét, de abszolút nem hiányozna, ha nem lenne itt.
bence0330

2024.09.11. 19:00:41

Troym írta:
Chino írta:

Ezt max. a szaúdiak cashalnék ki, de ahhoz még fiatal, hogy a karrierjét befejezze, mert egy top klubban még játszhat, ráadásul jól is érzi magát.
A realitás talaján mozogva a legjobb megoldás egy szerződéshosszabbítás lenne, komoly tehertől szabadulhatna meg a klub, így még akár el is lehetne adni, ha pedig sikerül Flicknek rendesen felépíteni még jól is járunk.

3 dolog.
1. Olyan biztos vagy benne, hogy jól érzi magát? Nem csak a sok pénz és jó életkörülményeket szereti?
2. 2 év múlva 29. Annyira azért nem ördögtől való, hogy megy a sivatagba, rengeteg 29-32 éves játékos ment oda.
3. Szerződést nem fog hosszabbítani. Legalább 50szer megpróbálták, hónapok óta nem is reagál (mint anno Dembele) el tudod képzelni, hogy pár hónappal a szerződése vége előtt megvilágosodik és aláír ide fele annyiért, mint amit most kap szemben az olajsejk csapatok végtelen pénzével?
Ez bőven elég ahhoz, hogy jól érezze magát ott, és ne akarjon váltani. Van egy tippem, hogy az öltözőben nem ő a legnépszerűbb srác (lásd a lelátós esetet pl. Piquével), meg úgy általában a szurkolók felől már negatív a megítélése (függetlenül attól, mennyire jogos, vagy mennyire nem), és emellé leteszi azt a közepes semmit, amit szó szerint ötödekkora fizetéssel is le tudna tenni sok ember... De ez egy dolog. Szép az idő, szép a város, jül érzi magát, valakinek ez elég. Valaki meg ha azt érzi, hogy nem akarják, akármilyen okokból, csendben távozik, lásd Gündogan, pedig ő még le is tett valamit a pályára a nagy, de azért nem akkora fizuért.

Hát, Dembélé végül pont meghosszabbította, mielőtt elment. :D De amúgy szerintem sincs rá sok oka, nem látom be, miért tenné, nincs is ezzel baj, de azért egy átlag szurkoló igenis lehet mérges, ha a vélhetően Európa legmagasabb keresetével lévő játékos se hosszabbítani, se távozni nem akar, se együttműködni az orvosokkal, se semmi. Kicsit kezd már ilyen Bale érzete lenni a dolognak.
Troym
Director del Fútbol

Chino írta:

3 dolog.
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2024.09.11. 15:17:05
FcBarcelona1 írta:
2024.09.11. 15:02:53
Gondolom sokan nem vennék jó néven, ha egy 70 milliós játékos távozna ingyen, és emellett ki kellene fizetni a fizetését is, ami gondolom 80 millió körüli 2 évre.
https://www.goal.com/en/news/barcelona- ... 75b45ec279
Ezt már az első körben ellőttük Matheus Fernandesnél, a bíróság neki adott igazat.
Ismét ennyit a La Liga FFP-éről.
Gondolom még mindig ez is az FFP-t terheli, ahogy De Jongé is tenné évekig (Setient most fizettük ki). Tegyük fel, kifizetjük egy összegben, jövőre, ahogy már írtam, lesz mínuszos bérsapkánk, mert ez a 80 milliós kifizetés a jövő év költségvetését terheli
Nincsenek egyszerű helyzetben Laportáék. Bartomeuék kísértenek :)
Ha az is terhelné az ffp-t, akkor mindegy, még elméleti szinten is felesleges szócséplés. De amúgy meg 90%, hogy mindenképp ingyen megy, csak két év múlva, és nem tudom, mennyi köszönet lesz gyakorlati értelemben az ittlétében addig is. Mennyit játszhat egyáltalán, és ha fel is gyógyul, hasznosabb-e ő mint Casado. Vagy hogy Flick alatt valami csodával határos módon meghatározó, határozott, kemény játékos lesz (ez sosem volt), ami a posztra kéne, nem egy olyan, akiről ha nem cikkeznének folyamatosan, észre sem vennéd, hogy nincs a keretben vagy a pályán. Lehet, hogy így lesz, szurkolok, és nem lehetetlen mert Flick egy zseni, aki egy Inigót is képes volt vicckategóriából egy erős közepes védővé varázsolni, de ehhez még meg is kéne gyógyulnia, hogy egyáltalán kiderüljön.
Nem hiszem, hogy zseninek kellene lenni, hogy meghatározó játékos lehessen. Az Ajaxnak a húzóembere volt, a válogatottban is stabil játékos, Koeman alatt is a a teljesítménye alapján abszolút joggal volt kezdő. Ha egy Torres szint lenne, akinek korlátozottak a képességei minimális lenne az esély, hogy bármit kezdeni lehessen vele, de ez nem érvényes Frenkiere.
Az, hogy ingyen elvinnék nem lenne szerintem megoldás. 40-ért már idén is masniban adták volna oda annak aki kéri, ami filléreknek számít egy ilyen szintű játékosért, főleg mondjuk egy MU-nak, de a holland nem enged ebből a fizuból (amihez tegyük hozzá minden joga megvan) így még az angolok sem veszik meg. Hiába van pénz egy olyan összeg amivel még ott is toronymagasan a legjobban kereső lenne.

Forca Barca!!!!
bence0330

2024.09.11. 15:17:05

FcBarcelona1 írta:
Gondolom sokan nem vennék jó néven, ha egy 70 milliós játékos távozna ingyen, és emellett ki kellene fizetni a fizetését is, ami gondolom 80 millió körüli 2 évre.
Ezt már az első körben ellőttük Matheus Fernandesnél, a bíróság neki adott igazat.
Gondolom még mindig ez is az FFP-t terheli, ahogy De Jongé is tenné évekig (Setient most fizettük ki). Tegyük fel, kifizetjük egy összegben, jövőre, ahogy már írtam, lesz mínuszos bérsapkánk, mert ez a 80 milliós kifizetés a jövő év költségvetését terheli
Ha az is terhelné az ffp-t, akkor mindegy, még elméleti szinten is felesleges szócséplés. De amúgy meg 90%, hogy mindenképp ingyen megy, csak két év múlva, és nem tudom, mennyi köszönet lesz gyakorlati értelemben az ittlétében addig is. Mennyit játszhat egyáltalán, és ha fel is gyógyul, hasznosabb-e ő mint Casado. Vagy hogy Flick alatt valami csodával határos módon meghatározó, határozott, kemény játékos lesz (ez sosem volt), ami a posztra kéne, nem egy olyan, akiről ha nem cikkeznének folyamatosan, észre sem vennéd, hogy nincs a keretben vagy a pályán. Lehet, hogy így lesz, szurkolok, és nem lehetetlen mert Flick egy zseni, aki egy Inigót is képes volt vicckategóriából egy erős közepes védővé varázsolni, de ehhez még meg is kéne gyógyulnia, hogy egyáltalán kiderüljön.
Troym írta:
2024.09.11. 15:12:10
25 nyarán simán el kell engedni ingyen, addigra a piaci értéke 30 körül lesz, mert 1 év lesz a szerződéséből és ugyanúgy 30+ millió fizetése.
100%-ban egyetértek, viszont nem látom a realitását. Most meg előző nyáron sem a vételi ára miatt nem ment el, neki az majdhogynem hóttmindegy. Egyszerűen nem akart, mert szép itt az élet meg család meg mittudomén. Aztán lehet ha nagyon elege lenne, meggondolná magát, de kétlem. De legyen így, akárkit hozunk a helyére, hasznosabb lesz nekünk.
Troym
Director del Fútbol

2024.09.11. 15:12:10

FcBarcelona1 írta:
25 nyarán simán el kell engedni ingyen, addigra a piaci értéke 30 körül lesz, mert 1 év lesz a szerződéséből és ugyanúgy 30+ millió fizetése. Én úgy érzem ez a hajó elment mindkét oldalon. Neki is jobb anyagilag, mert szabadon igazolhatóként simán kérhet 10-20 milliós aláírási pénzt plusz 20-30 milliós fizetést még 4-5 évre, itt hasonlóra sem számíthat, mi meg sok év után esetleg igazolhatnánk normálisan.
Utálom, hogy ha elkótyavetyéljük, de szerintem itt mindkét oldalon túl sok a tüske és semmiképp nem hosszabbítana.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
2024.09.11. 14:36:08
FcBarcelona1 írta:
2024.09.11. 14:06:11
Szerintem nem lehet törölni senkinek a regisztrációját következmények nélkül (büntetés, szerződésbontás stb.)
Jajj, neeeee :D

Meg hát a büntetés mértéke sem mindegy, DJ-al lehet, hogy simán megérné egyoldalúan szerződést bontani és kifizetni a hátralévő részt. Mindjárt megszűnne az ffp gondnak egy része, vagy legalábbis gondolom az nem számítana bele.

Amúgy ja, sajna reálisnak tűnik amit írsz. Szurkoljunk a műtétért, vagy hogy egy orvos sok hónaposnak tudna minősíteni az állapotát.
bence0330

2024.09.11. 14:36:08

FcBarcelona1 írta:
2024.09.11. 14:06:11
Szerintem nem lehet törölni senkinek a regisztrációját következmények nélkül (büntetés, szerződésbontás stb.)
Jajj, neeeee :D

Meg hát a büntetés mértéke sem mindegy, DJ-al lehet, hogy simán megérné egyoldalúan szerződést bontani és kifizetni a hátralévő részt. Mindjárt megszűnne az ffp gondnak egy része, vagy legalábbis gondolom az nem számítana bele.

Amúgy ja, sajna reálisnak tűnik amit írsz. Szurkoljunk a műtétért, vagy hogy egy orvos sok hónaposnak tudna minősíteni az állapotát.
Válasz küldése