Gareth Tello írta:
Ami miatt nem tudom teljes mértékben Gerardot hibáztatni, az a rúgott gólok hiánya, lévén a támadósorban rosszul állunk, mennyiségben és minőségben is. Rolón, Dongou és a frissen felhozott Aitor azok, akik valódi támadók (sajnos egyikük sincs azon a szinten, mint mondjuk tavaly Adama és Munir), rajtuk kívül még az a Cámara játszik néha elöl, aki alapból középpályás, illetve az a Campins, aki jobbhátvéd... Ide nagyon jól fog jönni januártól Dani Romera, valamint Lee.
Én is ebben látom a legnagyobb gondot. Tarínék hátul nagyon jól teljesítenek, Palencia és Grimaldo is minőségi játékosok.
Viszont az elöl lévő hármas katasztrófa. Aitorban van potenciál, de ő még frissen került fel, nem is alapember, nem tudja húzni a támadósort, főleg, hogy a bal szélen rendre Camára vagy Grimaldo játszik. Dongou netto emberhátrány, pedig neki kéne ott a húzóembernek lennie. Nagyon megsínylette a csapat, hogy mindhárom normális támadó elment. A Sandro/Munir párosból egyik maradhatott volna. Mindkét együttesnek jobb lett volna. A B-ben lenne egy normális csatár, aki folyamatosan játszhatna, fent pedig a másiknak több lehetősége lenne. Ezt tartottam már szezon elején is LE legnagyobb hibájának. Két fiatalt felhozni az MSN mögé nincs értelme. Én Lee-től egy kicsit félek, hogy nagyobb lesz a füstje, mint a lángja. Csodagyereknek van beállítva, az ilyenek szoktak bebukni. (mondjuk Dongounál csak jobb lehet) De ne legyen igazam.
Kissé ironikus, hogy tavaly védelemben és kp-n voltunk gyengék, a csatárok voltak minőségiek. Most távozott Patric, jött Kaptoum, Palencia (mondjuk ő most pont lesérült, úgyhogy jöhet Godswill) és Tarín, elől pedig megfőttünk. Valami nagyon nem klappol, egy 4-4-2 sokkal jobban működhetne, de a 4-3-3-ból biztos hogy nem engednek.
Középen lenne egy Samper-Gumbau-Kaptoum-Cámára/Babunski kvartett elől, Aitor Dongouval. Bár szíven szerint inkább Maxit játszatnám a kameruni helyett, bár ő sem egy túl nagy eresztés.
Kicsit úgy veszem észre, hogy Gerard sem tud egy csapatot/szisztémát/taktikát összerakni. Pedig ilyen játékosokra, mint Grimaldo, Tarín, Ortolá, Kaptoum, Samper lehet építeni gy csapatot. És akkor vannak amellett, nem kiemelkedő képességű, de megbízható játékosok, mint Palencia vagy Aitor. (bár utóbbiban elég ígeretes)
Legalábbis nem a harmadosztály kiesőzónájában kéne szerénykedni. Volt gyengébb játékosállományunk is, akikkel nem itt tartottunk.
Azon is elgondolkodtam már, hogy még mindig Eusebio utolsó évének hagyatékát nyögjük és Gerard egyelőre nem képes változtatni.