La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.12.11. 14:04:03

Sergi Samper ● 2015/2016 ● Part 1

Busi mellé képzelném el, Rakitic helyére - nem most nyilván, csak 1-2 év múlva -, ha fejlődik védekezésben is. Ha hozni tudja magát, akkor még Verrattit se hoznám - mondom ezt egyik szememmel sírva. :D
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.11. 13:17:19

Samper írta:Ha Sampernek jó menedzsere lenne, télen a játékos megcsinálhatná a karrierjét. Először a Barcanál tisztázhatná, hogy átkerül-e az A keretébe. Ha nem, akkor kereshetne csapatot, amely letenné érte a kivásárlási pénzt és jó is lenne neki. Ha ilyen sincs, jöhetne egy jó kölcsönszerződés. Referenciaként most teljes meccsek vannak, nem összevágott video.
Ne essünk már át a ló túloldalára...kétlem, h majd télen csinálja meg a karrierjét egy jó menedzser. Láthatóan megkapja a lehetőséget, jól is játszik, legutóbb, amikor láttam, LE még nem volt vak, vagyis vélhetően ő is látja. Nem értem, miért kellene most pattognia vagy alternatívát keresnie, nyár előtt meg főként?! Attól, h átkerül az A-keretbe, még nem fog többet játszani, jobban mondva, nem attól fog többet játszani. Arra sincs garancia, h idegen csapatban jól teljesítene.
Samper
Director del Fútbol

2015.12.11. 11:40:25

Ha Sampernek jó menedzsere lenne, télen a játékos megcsinálhatná a karrierjét. Először a Barcanál tisztázhatná, hogy átkerül-e az A keretébe. Ha nem, akkor kereshetne csapatot, amely letenné érte a kivásárlási pénzt és jó is lenne neki. Ha ilyen sincs, jöhetne egy jó kölcsönszerződés. Referenciaként most teljes meccsek vannak, nem összevágott video.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.12.11. 09:34:10

Nekem is Kaptoum gyenge játéka az első, ami eszembe jut, bár azt hozzá tenném, így pár nappal a meccs után, hogy BL meccs, nem is egy MAlmö ellen, s gyakorlatilag Ini szerepét kellett volna játszania. Emellett persze nagyon bosszantó volt, hogy elpattogtak a labdák és rendre rosszul passzolt.

Nekem most Samper sem volt túl meggyőző, de ebbe lehet az is közre játszott, hogy az egész kp. kaotikus volt.

Cámara viszont szerintem is agilis volt.
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.12.10. 13:20:52

Szerintetek a B csapatban Munir és Sandro kitűnnének? Teljesen felesleges őket erőltetni a nagy csapatban, mindkettőjüket eladnám és csak Sandro-ra tennék visszavásárlási opciót. Ezt a szintet Nagy Ádám meg Kleinheisler is lehozná, sőt. Gumbau meg egy állat. MB1-ben nehéz lenne találni olyan szintű játékost, mint ő (igen, annyira gyengét).
mess2009
Director del Fútbol

2015.12.10. 08:41:41

nem nagyon nézek Barca "B"-t csak abból tudok ítélni amit itt látok, a tegnapi meccsen pl.:
-Kaptoum lehet,hogy volt jó megmozdulása is de bennem csak a rosszak rögzültek, úgy mint labdakezelés, párharcok, küzdelem, passzok....mind mind gyenge.
-Cámara, szerintem jól szált be.
-Samper kifejezetten jól játszott, én nem is annyira Rakitichez, hanem inkább S.Robertóhoz hasonlítanám....
a Sandro-Munír kettősről már nem is érdemes u.azt leírni egyik sem tehetség és mindkettő pocsékul játszott tegnep is.
Samper
Director del Fútbol

2015.12.10. 05:30:17

Gareth Tello írta:Samper tetszett ma, voltak finom megoldásai, és védekezésben is meglepően jól teljesített szerintem. Mondjuk az nem biztos, hogy jót tesz neki, hogy egyszer védekező középpályásként, egyszer középső középpályásként játszatják, de a mai produkcióján annyira nem látszott, hogy ettől meg lenne zavarodva, csak így tovább.
Ez különösen tetszetős volt: http://streamable.com/3wny" target="_blank

Kaptoumnak volt egy-két szép megmozdulása, de összességében halovány volt. Mondjuk ő még egy jó másfél évvel fiatalabb például Sampernél, van még ideje bőven. Mindenesetre annak örülök, hogy Lucho legalább a tétnélkül meccsekre felhívja már.

Gumbau csak a szokásos, továbbra sem értem, mit látnak benne a klubnál.

Cámaráról nem érdemes nyilatkozni, keveset játszott, és azt sem a posztján.

Majdnem teljesen egyetértek, csak radikálisabb következtetésekkel. Samper egyértelműen a Barcaba A való január után is bármikori rotációra. Közel Rakitic szint.. Camaraból a B játékosakánt kispados joly jocker válhat tavaszra. Kaptoum tehetséges, de még nem érett az A-ra. Gumbaut akkor lássam, amikor a hátam közepét.
palesz77

2015.12.09. 22:55:17

Samper ma nagyon bejott, nyilvan van meg mit fejlodnie, de szinte minden megmozdulasabol erzodik, hogy lehet belole valaki nalunk.. Jot tenne neki egy elso osztalyu csapatnal most fel ev, sok lehetoseget nem kapna nalunk januartol szerintem, egy Gijonban elnezegetnem.. Aztan jovore epulhet befele szep lassan.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.12.09. 22:48:23

Samper tetszett ma, voltak finom megoldásai, és védekezésben is meglepően jól teljesített szerintem. Mondjuk az nem biztos, hogy jót tesz neki, hogy egyszer védekező középpályásként, egyszer középső középpályásként játszatják, de a mai produkcióján annyira nem látszott, hogy ettől meg lenne zavarodva, csak így tovább.
Ez különösen tetszetős volt: http://streamable.com/3wny" target="_blank

Kaptoumnak volt egy-két szép megmozdulása, de összességében halovány volt. Mondjuk ő még egy jó másfél évvel fiatalabb például Sampernél, van még ideje bőven. Mindenesetre annak örülök, hogy Lucho legalább a tétnélkül meccsekre felhívja már.

Gumbau csak a szokásos, továbbra sem értem, mit látnak benne a klubnál.

Cámaráról nem érdemes nyilatkozni, keveset játszott, és azt sem a posztján.
Messias2
Director del Fútbol

2015.12.09. 22:45:41

Samper vs Leverkusen: 90.6% pass accuracy, 8 ball recoveries, 1 chance created, 7/9 completed tackles, 3 interceptions

Egyértelműen ő volt a legjobb a B-sek közül. Megint bizonyította, h a nagycsapatnál lenne a helye. =D>

Gumbau vs Leverkusen: 75% pass accuracy, 1 ball recovery, 0/3 completed tackles, 1 yellow card, 1 blocked cross [stats zone]

Hát igen... A számok is mutatják a különbséget. #-o
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Messias2 2015.12.09. 22:55:46-kor.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Samper
Director del Fútbol

2015.12.09. 05:50:21

Chino írta:Nem igazán értettem, miért beszélt így a fiatalokról LE. Samper még csak-csak érthető, de őt is csak a kupameccs fényében, saját képességeihez mérten lehet kritizálni. A Roma ellen is tökéletesen szállt be.
Gumbau az Gumbau, se jobb se rosszabb nem lesz már szerintem, legalábbis nem ő jelenti a jövő Barca-ját.
Ellenben Aitor kifejezetten pozitív volt számomra. Főleg ahhoz mérten, hogy csak most került a B-csapathoz és ott sem játszott minden meccset végig, vagy nem kezdett. Mégis kifejezetten jó volt, ráadásul nem is az elsődleges posztján játszott.

De legalább Lucho megmondta, hogy mit is gondol, nem nyomta a sablonszöveget velük kapcsolatban.
LE mindenáron igazolni akarja azt, amit eddig csinált. Mindegy: a csapat jól áll, megnyílik az igazolási lehetőség és Samperéket nem mint selejtet, hanem mint még meg nem ért játékosokat fogják kölcsönadni.
palesz77

2015.12.09. 00:17:59

GT: Ja, en is igy vavyok vele, de feludules azert, hogy errol is irnak..:D

Adrian Bernabe, egy altalam full ismeretlen srac duplazott egy reszemrol sosem hallott kupan, de ezeket a golokat erdemes megnezni..:D Ha en ilyen higgadt lehetnek a barati futsalok alatt. :D
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.12.08. 10:36:57

palesz77 írta:Ez meg jól értem, hogy azt jelenti, hogy élni fogunk a lehetőséggel? Örülnék neki, legalább ne úgy engedjük el, hogy esélyt se kapott bizonyítani..
Az utóbbi hónapokban ez az első ilyen hír, amit olvasok, szóval szkeptikusan kezelem, de persze én is örömtáncot járnék, ha ez valóban megtörténne... :D Mondjuk ebben jobban bíznék, ha Lucho az első csapatnak legalább egy edzésére felhívta volna nyár óta (a felkészülési meccsekről és a Villanovense elleni összecsapásokról nem is beszélve).
Chino írta:A Youth League-t amúgy közvetíti valami. Mintha a Eurosport 1-2 adta volna korábban? Jó lenne azzal hangolódni az esti meccsre. Alena-ra meg Lee-re kíváncsi lennék. (meg persze Tajtira, ha játszana)
Nekem is úgy rémlik, hogy korábban az Eurosport közvetített néhány meccset (talán még az idei szezon elején is, de ebben nem vagyok biztos), ebben a fordulóban viszont egy mérkőzést sem adnak sajnos.
http://www.youtube.com/uefatv" target="_blank
Itt adnak mindig néhány meccset az adott fordulóból, de ahogy nézem, a Leverkusen-Barça most nincsen közöttük. :?

(És köszönöm az összefoglalót a Valencia B-Barça B-ről!)
palesz77

2015.12.07. 22:25:29

Best minutes-per-goal for Barcelona B this season: Aitor 193 - Rolón 436 - Dongou 462 - Gumbau 565 - Kaptoum 637 - Cámara 723

Dongou komoly számokat produkál középcsatár létére.. :D De durva, hogy Aitor egyedül az, aki 2 meccsenként nagyjából gólt szerez, a következő pedig csak minden 5. találkozón. Kell nekik tényleg néhány támadó januártól..

Barcelona will trigger the option to extend the contract of B left back Alejandro Grimaldo (20) with another year, until 2017. [record]

Ez meg jól értem, hogy azt jelenti, hogy élni fogunk a lehetőséggel? Örülnék neki, legalább ne úgy engedjük el, hogy esélyt se kapott bizonyítani..
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.07. 14:22:07

Gareth Tello írta: Nyilván pont akkor nyer a csapat, amikor nem tudom nézni a meccset, mivel egyáltalán nincs stream hozzá... :D Sajnálom, hogy így nem láthattam, hogy a játék képe mennyiben volt más, mint az előző találkozókon, de természetesen örülök nagyon a győzelemnek, mentálisan ez nagy lökést adhat most a srácoknak. Következő hétvégén jön a szintén nem túl jó formában lévő Huracán Valencia, sokat jelentene egy újabb siker.
Nagyon jó meccs volt, lehetett volna több is közte, ha Gömbi nem csinál hülyeséget. Szerencse, hogy akkor már a kezünkben volt a meccs, bár szerintem Gerard túlságosan védekező taktikára váltott. Ilyenen szoktunk elcsúszni, plusz Aitort és Kaptoumot is elnézegettem volna. A stream elég gány volt, csak egyet sikerült találni, le is maradtam az első két gólról, de amit láttam az elég jó volt. Kaptoum eléggé élt és Aitor is sokat dolgozott plusz agilis volt. Tarín hozta a szokásosat, furcsa látni, hogy egy ilyen felépítésű kh ilyen gyors.
Samper eléggé hiányzott, jól jött volna, JAR nem volt túl magabiztos.
Ha a Huracán otthon sikerülne megverni nagyot léphetnénk előre és kiléphetnénk a kiesőzónából, plusz két győzelem egymás után jót tenne a csapatnak.

A Youth League-t amúgy közvetíti valami. Mintha a Eurosport 1-2 adta volna korábban? Jó lenne azzal hangolódni az esti meccsre. Alena-ra meg Lee-re kíváncsi lennék. (meg persze Tajtira, ha játszana)
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.12.07. 10:45:04

Denis gólpassza tegnapról:
http://streamable.com/9c9l" target="_blank

Halilovicék is nyertek (3-1-re a Las Palmas ellen, az ex-barçás Sanabria mesterhármasával), bár a kis horvátnak most pont nem volt olyan jó meccse.
palesz77 írta:Kicsik nyertek tegnap, Kaptoum és Aitor is pazar gólt lőttek, de Dongou találata se a csúnyábbik fajtából volt.. Akit érdekelne.
Nyilván pont akkor nyer a csapat, amikor nem tudom nézni a meccset, mivel egyáltalán nincs stream hozzá... :D Sajnálom, hogy így nem láthattam, hogy a játék képe mennyiben volt más, mint az előző találkozókon, de természetesen örülök nagyon a győzelemnek, mentálisan ez nagy lökést adhat most a srácoknak. Következő hétvégén jön a szintén nem túl jó formában lévő Huracán Valencia, sokat jelentene egy újabb siker.
palesz77

2015.12.06. 13:07:12

Kicsik nyertek tegnap, Kaptoum és Aitor is pazar gólt lőttek, de Dongou találata se a csúnyábbik fajtából volt.. Akit érdekelne.
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.05. 10:50:28

Nem igazán értettem, miért beszélt így a fiatalokról LE. Samper még csak-csak érthető, de őt is csak a kupameccs fényében, saját képességeihez mérten lehet kritizálni. A Roma ellen is tökéletesen szállt be.
Gumbau az Gumbau, se jobb se rosszabb nem lesz már szerintem, legalábbis nem ő jelenti a jövő Barca-ját.
Ellenben Aitor kifejezetten pozitív volt számomra. Főleg ahhoz mérten, hogy csak most került a B-csapathoz és ott sem játszott minden meccset végig, vagy nem kezdett. Mégis kifejezetten jó volt, ráadásul nem is az elsődleges posztján játszott.

De legalább Lucho megmondta, hogy mit is gondol, nem nyomta a sablonszöveget velük kapcsolatban.
Forca Barca!!!!
noname
Llegenda del Barça

2015.12.04. 21:44:50

Tavaly gondolom azért, mert akkor még játszhatott a másodosztályban, ami azért nem vészes. Idén egyre több lehetőséget kap. Arról is volt szó h LE miért (főleg idén eleinte) Gumbau-t játszatta és nem Sampert. A válasza az volt h Samper képességeivel tisztában van, őt ismeri, de Gumabu-t nem, így meg azért adja meg neki az esélyt, mert kíváncsi h mire képes.
A Fifa egy szégyen
Samper
Director del Fútbol

2015.12.04. 21:18:20

Messias2 írta:Barcelona consider a loan of B midfielder Sergi Samper (20) in January. Real Sociedad, Sporting, Anderlecht, Porto and Basel options. [md]

Örülnék, ha komolyabb bajnokságban tudna játszani, mert a spanyol 3. harmadosztály a képességeihez képest nagyon gyenge. Az 1. csapatban meg nem fog kapni akkora szerepet. Mind az 5 lehetőségnek örülnék. Igazából az a lényeg, h kapjon játélehetőséget valami komolyabb ligában .
Tudja valaki, hogy eddig miért tekintették nemlétezőnek Sampert és ez most hirtrelen megváltozott? Az nem érv, hogy most sérült meg annyi középpályás, mert eddig Gumbeau előzte őt, most meg megfordítva van. De mindegy: a kölcsönvevő is akkor veszi komolyan a tárgyalást, ha van idei játékperc is mögötte a pályán és a kispadon.
Messias2
Director del Fútbol

2015.12.03. 17:42:32

noname írta:Az a Sporting a Gijon lenne? Ott kimondotta jó helye lenne, legalább lenne valaki Halilovic mögött, aki némileg egyensúlyt hoz a kp-ra, illetve összjátékban se kutya.
Amúgy is látványosan gyenge a Sporting, ha Halilovic-ot kivonják a játékból.
Igen, az. Szerintem is az lenne a legjobb választás. Olyan helyre kerülne, ahol megkapná a lehetőséget, és együtt játszhatna 1 jövőbeli csapattársával.
noname
Llegenda del Barça

2015.12.03. 17:22:23

Az a Sporting a Gijon lenne? Ott kimondotta jó helye lenne, legalább lenne valaki Halilovic mögött, aki némileg egyensúlyt hoz a kp-ra, illetve összjátékban se kutya.
Amúgy is látványosan gyenge a Sporting, ha Halilovic-ot kivonják a játékból.
A Fifa egy szégyen
Messias2
Director del Fútbol

2015.12.03. 17:07:01

Barcelona consider a loan of B midfielder Sergi Samper (20) in January. Real Sociedad, Sporting, Anderlecht, Porto and Basel options. [md]

Örülnék, ha komolyabb bajnokságban tudna játszani, mert a spanyol 3. harmadosztály a képességeihez képest nagyon gyenge. Az 1. csapatban meg nem fog kapni akkora szerepet. Mind az 5 lehetőségnek örülnék. Igazából az a lényeg, h kapjon játélehetőséget valami komolyabb ligában .
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.03. 15:45:28

palesz77 írta:Aitor gyerek egész ügyes volt, jól elkavargatott ott a baloson. Nem számítottam tőle semmire, úgyhogy pozitív csalódás lett. Gumbau szintén, volt egy gyönyörű labdája a védelem mögé, folyton üresbe helyezkedett és kérte a bogyót, jó meccse volt.

Na, úgy tűnik nem csak én éreztem kicsit gyengébbnek.. :D De ez szimpatikus, hogy ki is mondja, remélem Lever ellen is kezdő lesz azért.
Aitor tényleg elég jól nyomta, bár azt nem igazán értettem, miért ő került ki a balosra, plusz sokszor árnyékéket is játszott. Mondjuk sokat mozgott, ezáltal jobb helyzetet teremtett magának, de Lucho valamiért nagyon Sandrot akarta középen játszatni, pedig egy Sandro-Munir-Aitor felállás talán jobban feküdt volna. Talán Munirnak is jobban feküdt volna a center poszt. Persze egy 6 gólos meccs után nem illik elégedetlenkedni, csak kiváncsi lettem volna, hogy a jobboson, hogyan alkotna.
Samper nekem sem tetszett annyira, habár nem az eredeti pozíciójában játszott, néha látszott is, hogy idegen neki, nem nagyon tudta üresbe játszani magát. Ennek ellenére voltak szép megoldásai. Azért jó volt látni, hogy egy olyan csapattal, amiben a kezdőből egyedül Alves (akit le is cseréltek), illetve talán Masch volt fent, ennyi fiatallal megtűzdelve is ilyen játékra képes. Nyilván nem egy élcsapat ellen, de a teljesítményeket nézve biztató. Nagyon féltem ettől a csatártriótól, biztos voltam benne, hogy nem lesz egy gólzáporos meccs, de csúnyán rám cáfoltak. Aitor is bátor volt, az assistja sem volt gyenge, sajnáltam, hogy nem lőtt gólt, megérdemelte volna.
Gömbi is aránylag jó volt, magához képest mindenképp. Volt egy szép labdája, azt hiszem Vermaelen-nek.
Csak jó lett volna, ha Kaptoum feljön, ha nem is számolt volna vele Lucho, Matyi helyére mehetett volna (Grimaldo pláne #-o ).
Forca Barca!!!!
palesz77

2015.12.02. 21:54:48

Aitor gyerek egész ügyes volt, jól elkavargatott ott a baloson. Nem számítottam tőle semmire, úgyhogy pozitív csalódás lett. Gumbau szintén, volt egy gyönyörű labdája a védelem mögé, folyton üresbe helyezkedett és kérte a bogyót, jó meccse volt.

Samper viszont nem tetszett ma, néha villantott valamit a benne rejlő potenciálból, ami érezhetően nagyobb, mint a fent említett úriemberben pl, de csomószor nem volt megjátszható, szinte elbújt a védők közé. Volt pár szép kiugratása, egyik Sandronak, meg gól előtt is jól csinálta, de tőle ennél többet vártam egy Leverkusen elleni meccs előtt, amikor a kezdőért kéne güriznie.. Bár lehet én voltam telhetetlen csak, mindenesetre rossz nem volt, de olyan hú de jó se.

szerk2.:
Samper: "I think I didn't have a good first half, but during the secod 45 minutes, I felt more comfortable on the pitch." [vavel]

Na, úgy tűnik nem csak én éreztem kicsit gyengébbnek.. :D De ez szimpatikus, hogy ki is mondja, remélem Lever ellen is kezdő lesz azért.

szerk.: Eddig Samper teremtette a legtobb helyzetet csapaton belul a kupaban, szam szerint 6-ot. =D>
Válasz küldése