La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.18. 14:38:10

Bob_Marley írta:Jonathan Dos Santos nekem is nagyon szimpi volt, sajnálom, hogy nem jött össze neki, pedig lenne benne és szerencsére a Villarealban ezt meg is tudja mutatni.
Az a "bajom" vele ott, ami Kokenál is az Atleticoban, a tipikus középső középpályás tulajdonságaikkal sokszor szélen játszanak. De amúgy tényleg egész sokat játszik, tavaly is összejött 2500 perc neki. Remélem fejlődik még kicsit, és végleg bekerül középre, akkor megmutathatná, hogy mi is lakozik benne valójában - Koke szintúgy.
Nero. írta:Szerinted. Szerintem meg Guardiola nem véletlenül foglalkoztatta annyit, többek közt egy Chelsea elleni BL elödöntőn
Ezt meg áthoztam ide. Egyetértek, Cuenca az egyik legszerencsétlenebb játékosunk az utóbbi évekből szerintem, Pep elkezdte nagyon nyomatni, jött is a jó játék tőle, gürizett sokat, és az 1v1-eket nagyon hatékonyan és jól oldotta meg, a beadásai is kiválóak voltak, csak aztán jött a sérülése, és totál kikerült a képből. Kezdő szint mondjuk nem lett volna szerintem soha, de kiegészítőnek lehet bevált volna. De ez már soha nem fog kiderülni..
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.18. 14:26:54

Jonathan Dos Santos nekem is nagyon szimpi volt, sajnálom, hogy nem jött össze neki, pedig lenne benne és szerencsére a Villarealban ezt meg is tudja mutatni. Anno azt hittem áttudja venni Keita szerepét...nem így lett sajna. De itt van helyette Roberto. :D
Kép
Kép
Kép
palesz77

2015.10.18. 14:21:40

kristop írta:komolyan pirlo és makelele szerelemgyerekére lett volna szükségünk, hogy lehozzon 42 szánalmas percet már megnyert meccseken, amivel busquets 10 perccel hamarabb kezdheti ápolni a tyúkszemeit?
Nyilván nem, de az, hogy 7-ből 4 passzt ront, mellőle jön a gól, mert alig lép oda - nem csak ő volt hibás, de nagyanyám keményebben lépett volna a labdás emberhez -, elcsúszik amikor szerelnie kéne, elpattan a labda tőle.. Tökmindegy hány percet játszik, azért az első csapatnál ez alap kéne legyen, hogy ilyen hibákat nem követ el senki a középpályán - 1-1 belefér, de nem ennyi ilyen rövid idő alatt -, legyen ifista, vagy felnőtt keret játékosa. Akkor legalább hozzunk fel olyat, aki ezekre képes, tőlem aztán lehet Cámara is, csak legalább egy biztos alapot tudjon hozni az illető - egyáltalán nem rémlik az ő játéka, szóval passzolom mit tud, csak példa volt.
TripleH
Entrenador del Barça

2015.10.18. 13:57:28

palesz77 írta:Áthozom ide, hogy ne legyen off:
TripleH írta: Dos Santos nem kp-s volt?
Giovanni nem, ő jobboldali támadó volt javarészt. Jonathan meg SR kórban szenvedett, plusz a legnagyobb baj az volt nála, hogy Thiagoval egy korosztály voltak.. :D Manapság kacsintgatna az első csapat felé szerintem, én komáltam őt nagyon, robotolós, pontosan és okosan játszó középpályás volt, hatalmas lövőkével. Csak nem olyan tehetséges, hogy legyűrje az akkori konkurenciát, de pl Gumbaut röhögve kenterbe verné. Kicsit sajnáltam, amikor elment - szerintem egyedül voltam vele -, még az aláírásomban is ott virított évekig.. :D Viszont még nagyon fiatal, remélem pár év múlva stabil helyet kiharcol magának egy erősebb spanyol csapatban - eddig jó úton jár efelé.
Jonathannal kevertem. :) De egyébként itt most egyetértek a többiek véleményével, jobban megérné mással próbálkozni, lásd, Samper, de az a 40 akárhány perc játék 3 meccsen belőle se túl sokat tudna valszeg kihozni.
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.18. 13:34:46

most komolyan, ne hülyéskedjetek már. értem, hogy jó érzés meglovagolni dolgokat, mindig kell valakin pörögni, meg ilyenkor lehet túlzásokba esni, de mutatom mennyit játszott eddig gumbau. 42(!) játékpercet, azaz negyvenkettőt, ÖSSZESEN, tehát kevesebb, mint egy félidőt. komolyan pirlo és makelele szerelemgyerekére lett volna szükségünk, hogy lehozzon 42 szánalmas percet már megnyert meccseken, amivel busquets 10 perccel hamarabb kezdheti ápolni a tyúkszemeit?

tudjátok mikor lehet elkezdeni sírni? október 28, villanovense. nincs középpályánk, cserénk oda pedig végképp nincs. ott kilencven percekről van szó, nem pedig ilyen felhívom a nagycsapathoz, aztán itt se, de ezért a bében se tud játszani típusú szívatásokról.

szerk.: ehelyett beszéljünk lényeges dolgokról, denis suarez kiegyenlített a forduló rangadóján (villarreal - celta), ahol az első hely a tét.

szerk2.: a következő igazolásunk (nolito) viszont az utolsó percben eldöntötte a meccset!
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
palesz77

2015.10.18. 13:33:42

Áthozom ide, hogy ne legyen off:
TripleH írta: Dos Santos nem kp-s volt?
Giovanni nem, ő jobboldali támadó volt javarészt. Jonathan meg SR kórban szenvedett, plusz a legnagyobb baj az volt nála, hogy Thiagoval egy korosztály voltak.. :D Manapság kacsintgatna az első csapat felé szerintem, én komáltam őt nagyon, robotolós, pontosan és okosan játszó középpályás volt, hatalmas lövőkével. Csak nem olyan tehetséges, hogy legyűrje az akkori konkurenciát, de pl Gumbaut röhögve kenterbe verné. Kicsit sajnáltam, amikor elment - szerintem egyedül voltam vele -, még az aláírásomban is ott virított évekig.. :D Viszont még nagyon fiatal, remélem pár év múlva stabil helyet kiharcol magának egy erősebb spanyol csapatban - eddig jó úton jár efelé.
TripleH
Entrenador del Barça

2015.10.18. 12:54:42

Röviden a tegnap látottakról, Gumbau helyett egy bóját is be lehetett volna rakni a pályára, sok különbség nem lett volna, Sandro/Munir téma viszont kicsit érdekesebb, tavaly ez a Sandro rendre élt a lehetőséggel, és szerzett egykét fontos gólt, míg Munir abszolút nem talált magát, idén Sandro elfelejtett kapura rúgni, ezzel szemben szerintem Munir egyre inkább kezdi megmutatni, hogy a lasztival bizony ő bánik jobban, konklúzió: Ha ebben az évben Munir tovább tudja folytatni amit elkezdett, ha választani kéne kettőjük közül ki maradjon fent az első csapattal számomra ő lenne a választás, de hosszú még a szezon, meglátjuk mit hoz.
palesz77

2015.10.18. 11:31:45

Gerard Gumbau vs Rayo Vallecano

Ez az ember.. :lol: Állítom többre mennénk azzal, ha Lucho reaktiválná magát játékosként. Ebből látszik amúgy, hogy a statok csalókák tudnak lenni, még a 2 szerelése is olyan volt, hogy ellenfélnek adta a labdát utána. :lol: Olvastam olyat, hogy Lucho azért őt hívja fel, mert nem tudja még, hogy mire számíthat tőle. Hát már tudja, ideje lenne másokat elkezdeni felhívni, mert ő még a beugrós szintet sem üti meg.

Vitát gerjeszteni nem akarok ezzel, meg végig se akarom futni újra a köröket, miszerint Gumbau valamiben jobb és felkészültebb az első csapatra, de ezt szép csendben itt hagynám pluszba.. Samper a tavalyi kupameccsein és a felkészülés alatt. Nálam valahol itt van az a szint, amit egy B játékostól elvárnék - kicsit ez alatt, még úgy is, hogy hibázott többször is ő is -, amikor felhozzuk a nagy csapatba.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.18. 11:30:04

ez a gumbau gyerek elképesztő. a második rayo gólnál csúszni-mászni kellett volna, ehelyett meg sem mozdult. :lol: bár túl sokat nem játszott még, de bátran állítom h az eddigi leggyengébb játékos akit barca mezben láttam
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.18. 00:06:19

palesz77 írta:Matyival egyetemben szeretném távol látni a csapattól.
szerintem pedig tök jó, hogy ott ül a padon néha (a sérülések miatt), és ma például bejöhetett. busquets kapott egy kis pihenést -> nem kellett egy már megnyert meccset végigtolnia. mascheranonak nem kellett bejönnie -> végre pihenhetett egy teljes meccset, ami a formája alapján és a sok utazás miatt rá is fért. főleg hogy a meccsnek pont egy olyan része jött, ahol a rayo nagyon beindult és mindenkinek szenvednie kellett.

palesz77

2015.10.17. 23:41:31

Bob_Marley írta:60% alatt passzolni a pálya közepén? Botrány. Második gólnál is odalehetett volna lépni erőteljesebben. Ő sincs kész a feladatra egyelőre.
És az a szomorú, hogy igazából az csak a statisztika szerint 57, mert az egyik passzát olyan rosszul adta Robinak, hogy csak belekotorni tudott, és jött a támadás belőle, de az is jónak számít eszerint, mert saját játékos ért hozzá. Szóval igazából 43%-os passzpontossága volt, persze ez csak szőrszálhasogatás tudom, de nem hittem, hogy Victor Sánchezt valaki alul fogja múlni az ifisták közül valaha is, hát neki sikerül.. Matyival egyetemben szeretném távol látni a csapattól.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.17. 23:36:24

Messias2 írta:
kristop írta:
Gumbau vs Rayo Vallecano: tackles 2, blocked shots 1, passes 7, pass accuracy 57,1% [whoscored]
mondjuk ez szerintem pont nem vészes statisztika, hogy miután már ők voltak főlényben szerelt kettőt azalatt a tíz perc alatt, meg blokkolt egy lövést. a passz pontossága meg például suarezénél jobb volt :D
Egy vkp-nál nagyon gyenge ez a passzpontosság. Az ő feladata lenne a stabilitás megteremtése a kpn. Ehelyett elszórta a lebdákat, emiatt tudott egyáltalán blokkolni.
Maradjunk annyiban, hogy a játékát és a statot összevetve az utóbbi a hízelgő rá nézve.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.17. 23:28:36

Messias2 írta: Egy vkp-nál nagyon gyenge ez a passzpontosság. Az ő feladata lenne a stabilitás megteremtése a kpn. Ehelyett elszórta a lebdákat, emiatt tudott egyáltalán blokkolni.
60% alatt passzolni a pálya közepén? Botrány. Második gólnál is odalehetett volna lépni erőteljesebben. Ő sincs kész a feladatra egyelőre.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.17. 23:12:03

kristop írta:
Gumbau vs Rayo Vallecano: tackles 2, blocked shots 1, passes 7, pass accuracy 57,1% [whoscored]
mondjuk ez szerintem pont nem vészes statisztika, hogy miután már ők voltak főlényben szerelt kettőt azalatt a tíz perc alatt, meg blokkolt egy lövést. a passz pontossága meg például suarezénél jobb volt :D
Egy vkp-nál nagyon gyenge ez a passzpontosság. Az ő feladata lenne a stabilitás megteremtése a kpn. Ehelyett elszórta a lebdákat, emiatt tudott egyáltalán blokkolni.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.17. 23:03:26

nemtom, én csak azt nem értem samperrel kapcsolatban, hogy mit keres a harmadosztályban. mármint oké, tegyük fel még kevés az első csapathoz, vagy tegyük fel, hogy azért nem rángatja fel lucho, mert ő a jövő és a stabil játéklehetőség fontosabb, minthogy felmenjen tíz percekre busquets pihentetésére. erre gumbau is oké. én ezeket mind el tudom képzelni, de akkor miért nem lett volna jobb megoldás ugyanúgy elküldeni egy idényre, mint halilovicot? aki BŐVEN nem tart ott, mint samper, körülbelül feleannyira kész játékos, de egy kiscsapatban folyamatos játéklehetőséget kap az első osztályban és már a hónap legjobb játékosának is választották.

grimaldoval például ezt szerették volna, ami szerintem érthető is lett volna, de ezt meg ő nem akarta. én azért még bízok benne, hogy marad és akkor adriano távozása esetén nem kell majd oda igazolnunk.

Messias2
Director del Fútbol

2015.10.17. 22:38:17

palesz77 írta:En probaltam pozitivan allni Gumbauhoz ma, de ez a gyerek.. Elpattan a labda tole, legalabb 3, de lehet tobb, sima 5-10 m-es passzt rontott sajat terfelen. De van valami biztos, amit nem lattam, mert meg mindig nem ertem mit keres az elso csapatnal. :-k
Itt van egy kis statisztika:
Oké, h keveset játszott, de ez így is gyenge tőle. Nem baj, legalább magas. :lol: #-o
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
palesz77

2015.10.17. 22:35:25

En probaltam pozitivan allni Gumbauhoz ma, de ez a gyerek.. Elpattan a labda tole, legalabb 3, de lehet tobb, sima 5-10 m-es passzt rontott sajat terfelen. De van valami biztos, amit nem lattam, mert meg mindig nem ertem mit keres az elso csapatnal. :-k
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.17. 00:16:31

Akkor én is összefoglalom, kapnak lehetőséget a fiatalok. Ha meg Samper-Grimaldo kettősről van szó, akkor pedig úgy vélem hogy bőven várniuk kell még, mert rohadt fiatalok. 500 perc pedig szerintem rengeteg, 6 meccsen rohadt sok minden történhet. És nem ez fogja meghatározni egy játékos pályafutását, hogy játszott-e 20 évesen 500 percet vagy sem.

Egyben értünk egyet, hogy a csapatért szorítunk és szerintem addig amíg sikeresek vagyunk pláne nem gondolom hogy Samper és az ő 500 percén múlik a dolog. Később múlhat? Ezt feljebb leírtam, hogy nem ez fogja őt vagy mást meghatározni. Később lesz rájuk szükség és az ő perceikre és tartalmas perceikre, s nem húszévesen kell világot megváltani. Én azt látom, hogy ti szeretnétek hogy xy játsszon és ebben is van köztünk szerintem ellentét, hogy pont nem érdekel, hogy Samper játszik vagy sem. :D Mert nem gondolom, hogy ő még ott tart (láttam már játszani) hogy lehetne rá számítani. És nem azt nézem, hogy xy játszik vagy sem, hanem hogy nyerünk vagy sem.
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.16. 23:59:20

Összefoglalom, amit a nagy részünk mond, és én befejeztem, mert elveszünk a részletekben.

Van pár tehetséges játékos, akinek meg kéne kapnia a lehetőséget. Nem kényszerből, hanem mert megérdemlik. Gazdaságilag is így tudunk versenyben maradni, ugyanis a La Masia nem 2 forintot visz el évente, de nem is gyenge játékosokat nevel ki.

U.i.: 500 perc? Kevesebb, mint 6 meccs. Belefér.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 23:41:43

Chino írta: Azt mondod, hogy nincs elég tapasztalatuk a fiataloknak, majd lesz stb., de sokkal kevesebb az idő amit kapnak pl. Marc esetében, mint ami egy tudatos beépítéshez kell. És azt írod, hogy: "addig bizony Mathieu vagy éppen Mascherano fog játszani, mert ő rájuk tud hosszútávon számítani az edző" Ez több sebből vérzik. Számítani pont nem lehet rájuk, hosszútávon pláne, főleg az utóbbit tekintve.
SR-nek volt szerencséje, hogy előrébb tudott kerülni, de úgy gondolom, hogy a beépítését nem lehet megkérdőjelezni, mert hittek benne és amikor lehetőség adódott rá kapott perceket. és Xavi kiválásával várható volt, hogy talán előrébb tud lépni. Új szerződést kapott, az edző kérte hogy maradjon.

Amit kiemeltem azért tettem meg, mert hosszútávon nem évekről ebszélek, hanem adott idényen belül. Leegyszerűsítve, előbb fog Mascherano kupadöntőn kezdő lenni egyelőre mint Bartra.

Én elfogadom, amit írtok, s tudom hogy ti se a csapatnak akartok rosszat. Én úgy gondolom hogy remek egyensúly van. Nem azért írom a Dream Teamet mert ez a heppem, hanem mert az egy etalon és ahhoz tudok hasonlítani. És hasonló a helyzet, hogy megvannak a saját nevelésű játékosok a kezdőben, akik fontos láncszemek és mellette 2-3-4-5 fiatal még odaférhet. És megkapják a lehetőséget mikor úgy adódik, de többet foglalkoztatni már az eredmény rovására mehet. És mindenki máshogy áll a dologhoz, nálam az eredmény az első, mert az a lenyomata egy munkának. Az hogy mellette xy játszott-e vagy sem, részemről nem tud meghatni. Ez lehet durva egyeseknek, de én a csapatért szorítok és annak eredményességéért és nem xy játékos miatt. És tudom, hogy más is a csapatért szorít, csak akkor ezek szerint más fajta módon.

palesz Thiago kapcsolatban is ezt mondom, hogy türelem. Bartra is egyszercsak ötször annyit játszott mint előtte, mert sérülések is voltak úgy jött ki neki, de ez nem azt jelenti hogy minden évben ötször annyit kell játszani. Thiago is egyszer csak 600 percről kapott 1800-at. Aztán vissza 1500, ami egy 22 éves játékosnál már nagyon jó egy ilyen nagy csapatban, ahol nagy a konkurencia is. Ez nálam a türelem, hogy dolgozni kell tovább és lehet marad az 1500 körül még x évig, de eljön az ideje és nem 22 évesen kell megváltani a világot. Ugyanezt írtam Bartra-ra is, hogy még mindig rengeteg ideje van, 24 éves...Még szinte a tojáshéj a fenekén. Konkurencia van és ki kell várni a sorát. Miért várjon ha Mascherano most rossz formában van?Mert egy edző még mindig jobban bízik benne mint Bartra-ban. Miért? Ezt is írtam már szerintem, hogy akár edzésmunka, akár mentális felkészültség, akár más tényező miatt. Nem kezdőbe követelitek, de akkor megkérdezném mégis mi a probléma? 7 meccs alatt játszott 200 percet az azért nem olyan rossz főleg ha arról ebszélünk nem kezdőbe követelés és van mellette 4 ember. Lehetne harmadik számú hátvéd? Vannak sérülések is, lehetőség van bizonyítani.

Azt az 500 percet odaadod egy tejfelesszájúnak és nem úgy jön össze akkor az nem törheti meg? Dehogynem...Pont ezért is kell ilyen elvárások mellett óvatosan kezelni a fiatalokat, mert szerintem egy 20 éves tehetségnek igen is még a Barca B-ben a helye és kupameccsekre jöjjön fel, mert egész egyszerűen nincs olyan mentális szinten hogy kezelje a helyzetet. Vannak kivételek, akik nagyon jók, de alapvetően ez így működik. Inkább játsszon a B-ben és erősödjön mint esetleg elmenjen rajta két pont egy meccsen. (máson is elmehet és látjuk ment is el, de egy Mathieu könnyebben összeszedi magát vagy más)

palesz Grimaldo esetében nem értem miért volt neki gond a Levante. Az hogy a végén szóltak neki, nem lehet hogy LE jelezte a klub felé, hogy 3 bhv-je van Grimaldo-t adják kölcsön? Nem látunk a színfalak mögé, számomra ez nem szimpi ha egy játékos megmondja ő mit akar meg hova akar menni. kanty ezen kiakadt múltkor, de egy profi klubnál nagyon sok helyen így működik, hogy bizony egy játékosnak kuss a neve és ha azt mondják ezt kell csinálni akkor ezt kell csinálni. És lehet ezért is hanyagolják, mert nevelés jellege van. És alapvetően mindig azon az álláspontot vagyok, hogy a klub diktál és ő szabja a feltételeket. Mert játékosokból áll, de mindenki pótolható és jön helyette másik.
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.16. 23:20:02

Nero. írta:Valóban lehet, hogy egy kicsit elragadtadtam magam, de ti se tagadhatjátok hogy kegyetlenül elfogultak vagytok a fiatalokkal. Évi 4-500 perceken megy a vita. Az már más kérdés hogy kinek merrefele húz a szíve. Nektek a fiatal katalánok iránt (Grimaldo/Samper) nekem meg azok felé akik már a nagycsapatba is letettek valami komoly vagy/és évek óta itt vannak Mathieu/Adriano.
Azzal viszont nem vagyok hajlandó vitatkozni akik szerint Munir vagy Sandro ottvannak Nolito szintjén.
Nincsenek. Nolito meg ennyi idősen nem volt Munir-Sandro szintjén. Rájuk mondjuk én azt mondanám, hogy menjenek kölcsönbe, csak akkkor sajnos soha nem hozzuk őket vissza.

Matyi itt van évek óta? Oké, újraolvastam, értem mire gondolsz. :) Adrianot nagyon csípem, de 1-2 meccsen kívül semmit sem rakott le az asztalra. És igen, pont azt az 500 percet kaphatnák meg a fiatalok, ami alatt igenis fejlődhetnének, és bizonyíthatnának. Rohadtul nem mindegy, hogy a barca B-ben full eredménykényszer nélkül játszol, vagy 70 ezer ember tapsol meg egy jó teljesítmény után. Mikor SR gólt lőtt a BL-ben, és ment a "Sergiiii, Sergiiii" több ezer katalántól.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.16. 23:13:46

Valóban lehet, hogy egy kicsit elragadtadtam magam, de ti se tagadhatjátok hogy kegyetlenül elfogultak vagytok a fiatalokkal. Évi 4-500 perceken megy a vita. Az már más kérdés hogy kinek merrefele húz a szíve. Nektek a fiatal katalánok iránt (Grimaldo/Samper) nekem meg azok felé akik már a nagycsapatba is letettek valami komoly vagy/és évek óta itt vannak Mathieu/Adriano.
Azzal viszont nem vagyok hajlandó vitatkozni akik szerint Munir vagy Sandro ottvannak Nolito szintjén.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.16. 23:03:39

Bob, papíron igazad van ezzel a "20 perc alatt nem váltja meg a világot, és nem is fejlődik" dologgal. Csak az elmúlt 20 év edzői nyilatkozatai után igenis van jelentősége, hogy egy fiatal szokja a nagyok közötti légkört. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki érzi a bizalmat, akkor jobb teljesítményre képes.

Lojalitás. Barta a legjobb példa. Nem ment el, pedig mehetett volna. Puyol óta nem láttam ilyen lojális játékost. Puyol győzte meg anno, hogy maradjon, majd most LE. És ennek ellenére lekaksizzák. Ha nem kell, akkor meg kell neki mondani, és elküldeni. Ha meg kell, akkor adja meg a lehetőséget, főleg úgy, hogy a középhátvédjeink teljesítménye egész évben kuka. És ne haragudj, de az ifisták nagy része lojálisabb lesz ehhez a klubhoz, mint a 27-31 éves közötti igazolásaink bármelyike.

Grimaldo. Talán Palesz írta, de ha nem, akkor elnézést. Lett volna x lehetősége menni kölcsönbe, ment is volna, a Barca azt mondta, hogy nem, erre az átigazolási szezon utolsó óráiban a semmiből szólnak neki, hogy akkor húzz a Levantébe. Igen, ez valóban korrekt. Értem én a lojalitást, és talán még többre is értékelem, mint te, Bob. De egy fiatal játékosnak törődnie kell a jövőjével is. Ez nem olyan, mint Dani Alves meg a mocskosabbnál mocskosabb hosszabbításai. Thiago megint jó példa lehetne, de apuci döntött helyette, és tudom, egy 20 feletti ember döntsön a saját sorsáról, csak rohadtul nem látunk bele a családi hátterébe. Ha nem hozzuk teljesen feleslegesen Cesc-t a nyakára, akkor ma lehetne egy világklasszis, fiatal irányítónk. Persze a sérülések mindent megváltoztathatnak az esetében, de itt nem arról volt szó, hogy a klub tudta, hogy ez lesz.

És ez nem csak "kultusz" kérdése, hanem sima gazdasági dolog is. Ha egyszerűen saját házon belül meg tudnánk oldani mondjuk 4 kezdőembert, és 3 cserét, az akkor sima 150 millió plusz. Meg amíg mi itt okoskodunk kis hazánkból, ott azért komolyan akarják a katalánokat a csapatba. Amíg ez nem egy Oleguert takar, addig azt hiszem mindenki jobban jár, ha foglalkoztatjuk a fiatalokat.
palesz77

2015.10.16. 23:01:51

Chino írta:És pont ezt hangsúlyozom és ha jól emlékszem palesz is ezen a véleményen volt, hogy nem a stabil kezdőbe követeljük holnaptól Bartrat, hanem egy normális folyamatot.
Ismét egyetértek mindennel, erre meg még pluszban reagálok is. Most jelen pillanatban nyilván a kezdőbe követelem, mert a legjobb formában levő hátvédünk, de nem azt várom el, hogy ettől a perctől kezdve minden meccsen ő kezdjen, és a többiek osszák le a perceket egymás közt. Azt szeretném, ha olyan leosztás lenne, mint pl a Realnál nemrég, hogy a Pepe-Varane-Ramos 3-asból nem lehetett biztosra tudni, hogy ki fog kezdeni, mert tényleg forgatva voltak - ha Piqué és Verma formában lennének, akkor meg nyilván visszább szorulna még annál is jobban kicsit, de ugyanúgy tűz közelben maradna. Nem úgy, hogy 1-2 jó meccs után 3 hét pihenő megint, aztán 1 meccs a kicsik ellen..
Bob_Marley írta:Thiago tökéletes példája annak, hogy egy folyamat működött és kezdtük a csapatba tenni, (hozzáteszem nála is állandóan az volt, hogy miért nem játszik....) s nem volt meg felőle a türelem.
Ha a 11/12-es és a 12/13-es év felcserélődött volna, akkor azt mondom igazad van, de majdhogynem 2-t lépett vissza egy év alatt, majd Tito megmondta neki, hogy továbbra is ennyire számíthat max. Tisztán emlékszem, hogy még volt egy utolsó találkozója is Titoval az eligazolása előtt, hogy megbeszéljék mi hogy legyen.. Az meg nem igaz, hogy 1-2 évet kellett volna várnia Xavira, mert annyit Cescnek kellett várnia - az más kérdés, hogy aztán nem úgy alakult, de ezt senki nem tudhatta. Persze utána a 3. számú középpályás szereppel is elég jól járt volna, ez tény.
Bob_Marley írta:És hozzáteszem, hogy ha igaz a Levante-s sztori, akkor Grimaldot se tudom sajnálni egy pillanatig sem, mert a klub felajánlott egy lehetőséget, ami neki nem felet meg, innentől akkor csókolom. Ez nem kívánságműsor, hogy én hol akarok játszani.
Grimaldo's dream always was and still is to succeed at Barcelona. He would've liked to renew his contract last summer.
Last summer, Grimaldo's representatives offered several loan destinations to Barcelona, but the club rejected them all.
Later, on the last day of the transfer window, the club told Grimaldo that he would join Levante on loan. The player didn't accept it.

Mármint ez az a lehetőség, amit a klub felajánlott? Nekem ez minden, csak nem tisztességes bánásmód.. Értem én, hogy a klub mindenek előtt, de azért a klub is játékosokból áll, normálisan kéne őket kezelni.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.16. 22:49:33

Bob_Marley írta:Rohadt sok mindenről szó volt, egyet ragadok ki, mert valóban ez lehet a fő ellentettje a két véleménynek.
Roberto-t sem véletlen "pátyolagtja" LE, vagy Bartra-val is tudjuk, hogy beszélt, Rafinha vele dolgozott együtt. Arra akarok kilyukadni, hogy ezek igenis egy beépítés folyamata. A beépítés nem csak a játékról szól. Roberto esete szerintem a tökéletes példája a tudatos beépítésnek, mert apránként, de előrébb lépett. És itt lépett előrébb és nem kölcsönből, hanem itt ahol adott esetben 4 meccsenként kap 120 percet, de ki kell köpni a beled a maradék három hét edzésein is.
.
Az egyensúly, amiről beszélsz pedig nincs meg. Vagy egészen mást értünk egészséges egyensúly alatt. Robi pélául nem kivárta a sorát, nem apránként lépett előre, hanem kényszerhelyzetben őt áldoztuk be be a középpályáról (ez is elmond valamit), hogy pótolni próbáljuk Alvest. Aztán meglepően jól teljesített az eredeti posztján kívül, szó sem volt itt türelemről meg tudatos folyamatról.

Azt mondod, hogy nincs elég tapasztalatuk a fiataloknak, majd lesz stb., de sokkal kevesebb az idő amit kapnak pl. Marc esetében, mint ami egy tudatos beépítéshez kell. És azt írod, hogy: "addig bizony Mathieu vagy éppen Mascherano fog játszani, mert ő rájuk tud hosszútávon számítani az edző" Ez több sebből vérzik. Számítani pont nem lehet rájuk, hosszútávon pláne, főleg az utóbbit tekintve.

És pont ezt hangsúlyozom és ha jól emlékszem palesz is ezen a véleményen volt, hogy nem a stabil kezdőbe követeljük holnaptól Bartrat, hanem egy normális folyamatot. Mert azt sem tartom szerencsésnek, hogy Piqué meccsek óta zsinórban össze-vissza szerencsétlenkedik, aztán meg röhög, mert úgy is tudja, hogy mindig kezdő. Masch meg lassan összeesik, mert minden klub és válogatott meccset végigjátszik, Matyi meg sokszor azt sem tudja milyen rendezvényen van, miközben Marc amikor lehetőséget kapott élt vele.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése