Barcaman1993 írta: ↑2025.08.07. 08:43:45
menczel írta: ↑2025.08.07. 08:06:35
Két dolgot mondtak Stegenhez közeli források, ami kicsit árnyalja a szitut (nem sokkal).
Az egyik, hogy ha belemegy h kiregisztrálják 4 hónapra az hátrányos mert az előző hátműtétből is 2 hónap alatt visszajött. So-so érv.
A másik, hogy Garciat és társait azelőtt igazolták, hogy kiderült az ő hát problémája. Ergo a csapatnak kellett legyen terve, hogy legyenek a játékosok regisztálva, nehogy már az ő felszabaduló bére kelljen. Ráadásul azt remélem mindenki tudja, hogy ez csak télig oldja meg a dolgokat! Utána az ő bére tuti visszatér és kezdődhetne megint a téli trükközés a számokkal. - Ez teljesen logikus és oké számomra. Meg kellene tudni oldani az ő bére nélkül. Botrány amit csinál a kivitelező. Most pl a libalegelő 5000 férőhelyes stadionban levő székekre akarja rámondatani a Barca, hogy a VIP székek kész vannak tehát a 100 millió USD bevételt hagyja jóvá a könyvvizsgáló....
Nem regisztrálják ki, ahogy Christensen se lett kiregisztrálva. Olmo fél évre kapott engedélyt, Chris pedig előbb is visszatérhetett volna, csak az elsőre 2 hónaposra jósolt sérülés 6 hónapos lett. A német esetében is kíváncsi lennék, hogy a most 3 hónaposra jósolt sérülése után októberben alkalmas lesz-e játékra? Ha nem, akkor meg vajon mit mond majd? Gondolom, akkor is Laporta lesz a bűnös.
Valóban, itt semmi kiregisztrálásáról vagy keretből való kiebrudalásról nincs szó, csupán az elhúzódó sérülése miatti 80 %-os szabályról.
Az, hogy a műtétről mennyire tudhattak vagy mennyire nem nem tudjuk. Az a külvilág számára is egyértelmű volt, hogy még mindig komoly fájdalmai vannak -ezt ő maga is lenyilatkozta- később is csak konditeremben tudott edzést végezni. Ráadásul nem is egy új sérülésről van szó, hanem ami komolyan visszatérő és már előtte kétszer is műtve volt ezért.
Garcia leigazolása pedig egy most vagy soha transzfer volt. Ha most nem szerzik meg vagy várakoznak akkor ez a hajó elment és jövőre mindenképp első számú kapust kell keresni. A németre nem lehet számítani, ahogy Tek sem megoldás, főleg huzamosabb időre. Közben többek között a City, Inter, Bayern, Chelsea. stb. is kapust keres, nem tudom mennyi esély lett volna számunkra egy kezdőt találni és megszerezni. Le tudtunk igazolni egy olcsó és fiatal, minőségi játékost, meg kellett lépni (bár még nem vagyok teljesen biztos benne, hogy valóban egy hosszútávú, magas szintű játékos). Plusz Pena távozása is benne volt a képletben, most is nagyon vinné a Como, de úgy néz ki meg kell tartani.
Az viszont, hogy ter Stegentől elvették a karszalagot egy elég szemét húzásnak tartom. Főleg, hogy eddig folyamatosan azt mondták (köztük Flick),hogy az öltöző választ, nem az edző,, bár általában a legrégebb itt levő játékos kapja. Ennek nem tudom mi értelme volt. Semmilyen nyomásgyakorlást nem érnek el vele, nagyon unszimpatikus dolog, amellett az öltözőnek sem biztos, hogy jót tesz. Ebben egy pillanatra sem tudok a klub mellett állni. Flick bármilyen feszült viszonyban állt is MAtS-al biztos nem saját akarátából tette ezt. Ez egy gusztustalan gesztus volt szerintem.
Azt nem tudom, hogy mennyire lehetne "játszani" JG fizetésével, esetleg azt is eltolni, így talán regisztrálható lenne és védhetne, ami neki is jó, bár fogalmam sincs, hogy belemenne-e vagy ez egyáltalán megoldást jelenthet.
Itt két dolog valósulhat meg szerintem. Minden marad a jelenlegi a mederben és lesz egy Pena-Kochen-névleg ter Stegen trió vagy eladunk valakit, akit alapból nem szeretnénk (pl. Fermin) és így regisztráljuk be Garciát. Egyik sem egy kecsegtető dolog. Az, hogy a német ezután meggondolja magát kizártnak tartom, talán egy olyan eladás, ami valamennyire nélkülözhető (Araujo?) húzhatja még ki a csapatot a bajból.