Troym írta: ↑2025.03.12. 17:59:13
Elképesztő számomra, ahogy Pedri hónapok óta viszi a hátán a középpályát, a játékát nézni van olyan élmény, mint anno Iniestáét, Modricét még akkor is, ha képességekben elmarad tőlük és gyakorlatilag Rodri szinten függünk már tőle.
Ugyanolyan fontos ő is, igen, megkaphatná ugyanúgy. De ha valaki ilyen brutál számokat hoz egy csapatban, folyamatosan, már irreális szinten clutchként, az egyéni díjra mellette (sajna?) egy Pedri esélytelen, akkor is, ha megérdemelné. Max akkor, ha mondjuk közben nyernek valamit a spanyolokkal, de idén az nem téma, legközelebb meg már alighanem Yamal lesz ott is a név, szerintem végül úgy jár majd, mint Ini és Xavi, ott lesz a Barca (remélhetőleg) jól sikerült éveinél a top3-4 körül, de szerintem nem nyerheti meg. Év középpályása viszont szerintem csont nélkül lesz, akár idén, akár máskor. Úgy november óta szerintem nem sok kérdés van, ki a legjobb a posztján.
Nálunk van jelenleg a világ alighanem legjobb, vagy mondjuk úgy, legbefolyásosabb támadója, és a világ talán legbefolyásosabb középpályása. Ez brutális fegyvertény. Részemről bármelyik viheti, bárcsak ne múlna a csapat eredményein, és ott topognának egymás sarkán a címért.

Yamal lehet jövőre már ott lesz mellettük harmadiknak, most sincs túl sokkal lemaradva, egy ponton majd klappolni fognak az utolsó mozzanatai, és akkor lesz haddelhadd.
Raphinhának csak a sztori miatt szorítanék egy hajszállal jobban, az ember, aki nem volt hajlandó elhinni, hogy nem tud focizni, és emiatt amit belerak a meccsekbe, az még Pedrinél is durvább, pedig a spanyol sem szotyizza végig azt. De érdemre részemről 50-50 lenne. Hú, bárcsak ilyen gondjaink lennének.
Szerintem amúgy megvan benne Iniesta technikai tudása. Talán mintha Ini egy hajszállal robbanékonyabb lett volna. Modric szintjét szerintem eléri, a horvát hosszabb labdáit nem egyedül, minden másban legalább szint, valamiben jobb is.
Mindkettő nagy okosan szerelgetett hátul, de részemről Pedri mindkettőt veri benne. Amit hátrafelé is művel, az elképesztő. Tegnap is 1-1 nél(?) úgy vett el egy veszélyes kontránál egy labdát a jobbszélsőjüktől, mintha... nem is tudok hasonlatot. Annyira precíz a mozgása, hogy centikre lehetnek egymástól a lábak, mindig úgy tud belépni a labdáért, hogy szinte soha nem szabálytalankodik, ami teljesen érthetetlen. És nem becsúszogat, vagy semmi ilyesmi, odalép, és egyszerűen elviszi. Olyan érzésem támad ilyenkor, mintha egy 20 éves egy alsós fociedzésre szabadulna be.
Amúgy félig egyetértek, Rodri szintű a befolyása a játékra, ránk is óriási, viszont szerintem ő kicsit jobban pótolható, mint a két szélsőnk, volt kisebb meccs, amikor nem kezdett, és DJ lehozta helyette ha nem is azon a szinten, de kifejezetten jól, akkor rúgtunk 7-et legutóbb. A szélsőinket nincs ki pótolja így, semmilyen formában.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy