Raphinha

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szerinted:

A szavazás 2022.09.12. 12:50:24-kor befejeződött.

- jó vétel volt, fontos lesz a csapat számára
25
81%
- más játékosra költöttem volna az összeget
5
16%
- teljesen fölösleges átigazolás
1
3%

Szavazatok száma: 31
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.21. 20:41:01

𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆: Raphinha and Araújo will return on a private flight on Wednesday evening alongside South American internationals from Real Madrid and Atléti…
..:and both of them could be AVAILABLE for the match against Osasuna. (Fabrizio Romano)
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.21. 12:59:35

https://barcauniversal.com/barcelona-su ... ing-point/
Egy hosszú nyilatkozat tőle, és arról, hogy nyáron majdnem távozott.
Idén minden sorozatban 50 gól pontnál jár. (31 gól+19 gólpassz)
Remélem kitart a lendülete a szezon végéig.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.17. 20:13:55

Ha nem pont ellenük lenne, meg amúgy Brazília jól állna, lehet bevállalná, de így kétlem. Jól jönne neki pedig egy kis pihi. Azért remélem az a 27-i meccs el lesz tolva végül, és nem lesz olyan fontos a kérdés.

Ha viszont akkor lesz megtartva, akkor szerintem Ferránnak is jól állna a poszt, jelen formájában megoldaná a helyettesítést.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.17. 18:50:04

If Raphinha gets booked vs. Colombia, he’ll miss the Argentina match but will be able to return for Barça vs. Osasuna on March 27. [@sport]
hát nem tudom mennyire akarná kihagyni az Argentína ellenit, de nem bánnám ha besárgulna :D
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.03.12. 20:41:23

Én egyáltalán nem bánom, hogy nem az a tipikus orránlabdátpörgető brazil.
Azok lustultak be nagyon hamar, és züllöttek le pillanatok alatt, mert nem volt bennük alázat a játékhoz.

Benne meg van.
Inkább legyen pragmatikusabb a játéka, amíg ilyen számokat hoz (és fontos pillanatokban, meccseken), addig nem érdekel a többi.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.12. 18:43:25

Szerintem a szezon legjobb játékosa idáig. Rengeteg kulcspasszt kioszt, de a társak gyakran kihagyják.
Nagyon fontos gólokat szerez, nem egyszer távolról.
Nincs mondjuk Neymar szintjén tudásban, képességbeli hiányosságait viszont a munkamoráljával pótolja.
Általában azt mondják, ha XY brazil lenne, vagy -inho,-inha-ra végződne a neve, akkor jobban megbecsülnék (Eto'o).
Na nála ezt pont fordítva érzem.

Neymar véletlenül megint lesérült a húga születésnapjára
Raphinha tegnap azért nem tartott a csapatbusszal, mert a fiával volt a kórházban
https://www.barcablaugranes.com/2025/3/ ... pital-trip
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.03.12. 18:03:22

ElBartimaeus írta:
2025.03.12. 16:54:07
FcBarcelona1 írta:
2025.03.12. 08:36:45
Ő lett ezzel a legtöbb BL gólt szerző brazil egy BL idényen belül, 11 góllal.
Kaka, Rivaldo, Neymar, Jardel, Firmino (mind 10)
5-öst megelőzve.
Jó lenne, ha így folytatná.
Az mondjuk elég komoly stat, le a kalappal!

Bence, a letámadást szinte mindig a támadók kezdik és irányítják (szemben a hátrébb rendezett védekezéseknél, ahol minden hátulról indul), ezek triggerpontokra működnek, amiket sokszor a legelső ember döntése hoz meg. Ez alap, hogy ilyenkor beszélsz a társakhoz és nem karmesterkedés. Mármint nyilván az, de nem extra.

Nekem valahogy fura lenne, ha ő kapná, jó statokat hoz, hajt, be is akadnak végre a lövései, de kövezzetek meg, mégse érzem egy kiemelkedő játékosnak. Nem kiemelkedően technikás, abszolút nem húz sok váratlant, csak gyors és két tüdeje van. Bár fontos meccseken mindig hozza a tőle elvártat (ami amúgy nagy szó), nem rémlik, hogy ő húzta volna a csapatot bármelyiken is, csak megtalálták a társak a támadások végénél. Itt is, lőtt két gólt, de az oroszlánrészét más csinálta. Pl ezen a meccsen (összefoglaló alapján) Yamal sokkal többet tett hozzá. Pedri sokkal többet tesz hozzá a csapat játékához.

És nem azt mondom, hogy nem érdemelné meg, de nekem fura lenne. Kicsit Shevchenko feelingje van.
Én se látom benne "a klasszist" de valami iszonyat összejön neki eddig a szezon. A távoli lövései, se azok a védhetetlen gólok, mégis megtalálják a kaput, gólokkal se áll rosszul. Így végigvinné a szezont, akkor egyértelműen esélyes lenne, de még nagyon sok van hátra. A csapatból inkább neki adnám, mint Lamine-nak.
Troym
Llegenda del Barça

2025.03.12. 17:59:13

Mondjuk 1-2 hónapja nem lepett volna meg, ha nagyon sikeres a szezonunk és Raphinha aranylabdát kap, de őszintén nekem mára kicsit csalódás lenne, mert tudom látványosak a brazil számai, de szerintem még nála is fontosabb karakter a kis spanyol a középpályánkon.

Elképesztő számomra, ahogy Pedri hónapok óta viszi a hátán a középpályát, a játékát nézni van olyan élmény, mint anno Iniestáét, Modricét még akkor is, ha képességekben elmarad tőlük és gyakorlatilag Rodri szinten függünk már tőle.

De olyan nagyon nem érdekel az aranylabda, címe(ke)t nyerjünk végre csapatként. Még a spanyol kupát se kéne elengedni, az már "csak" 2 meccs és még mindenhol versenyben vagyunk, ez szuper.
bence0330

2025.03.12. 17:08:49

ElBartimaeus írta:
FcBarcelona1 írta:
5-öst megelőzve.

Nekem valahogy fura lenne, ha ő kapná, jó statokat hoz, hajt, be is akadnak végre a lövései, de kövezzetek meg, mégse érzem egy kiemelkedő játékosnak. Nem kiemelkedően technikás, abszolút nem húz sok váratlant, csak gyors és két tüdeje van. Bár fontos meccseken mindig hozza a tőle elvártat (ami amúgy nagy szó), nem rémlik, hogy ő húzta volna a csapatot bármelyiken is, csak megtalálták a társak a támadások végénél. Itt is, lőtt két gólt, de az oroszlánrészét más csinálta. Pl ezen a meccsen (összefoglaló alapján) Yamal sokkal többet tett hozzá. Pedri sokkal többet tesz hozzá a csapat játékához.

És nem azt mondom, hogy nem érdemelné meg, de nekem fura lenne. Kicsit Shevchenko feelingje van.
Egész Európában ő alakította ki a legtöbb helyzetet. Wirtzek előtt van benne. Távolról sem csak megtalálják a srácok centerként aztán kész.

Amúgy én pl. simán odaadnám Valverdének egyszer egy jobb szezonjában. Ugyanazt a kéttüdős témát csinálja, mint Raphinha, csak gólpontok nélkül.

Raphinha egyszerre az egyik legbrutálisabban hajtó (még télen láttam a statot, hogy sprintekben, nem emlékszem, hogy hány km/h feletti sebességnél első egész Európában), a 2. legjobb gólponttal rendelkező játékos Európában, emellé még a legtöbb kialakított helyzettel, ha mindent beleveszünk, a játéknak az összes dimenzióját, amiben kiemelkedő, akár Európa első, szerintem jelenleg van egy szakadék mögötte a 2. leghasznosabb játékos címért. Nem egy Neymar-Dinho, de amúgy idén már 50% körül cselez (Yamal felett kicsivel, persze kb feleannyi próbálkozásból, de az még mindig nem rossz!), rengeteg szabadot kapunk róla, oxival ad kulcspasszokat, pl. tegnap is, valamennyi brazilság azért akad itt-ott, és rengeteg gólja néz ki úgy, hogy eltáncol 1-2-3 ember között-mellett, és belövi. BM góljai, 5-4 vége, Reál, lehetne sorolni ezeket, nem 3 méterről paskolja be őket, 1-2 ilyen van csak, tegnap ugye pont volt egy, de hát a centermunkát is el kell tudni látni, ellátja azt is. Eleve nagyon sok gólja van 16-os környékéről vagy kijjebbről, ami megint ellentmond annak, hogy úgy megtalálják és úgy bepaskolgatja őket. Jellemzően ki kell kaparnia magának a gesztenyét.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ElBartimaeus
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
5-öst megelőzve.

Bence, a letámadást szinte mindig a támadók kezdik és irányítják (szemben a hátrébb rendezett védekezéseknél, ahol minden hátulról indul), ezek triggerpontokra működnek, amiket sokszor a legelső ember döntése hoz meg. Ez alap, hogy ilyenkor beszélsz a társakhoz és nem karmesterkedés. Mármint nyilván az, de nem extra.

Chino
Llegenda del Barça

2025.03.12. 16:27:30

bence0330 írta:
2025.03.12. 09:48:15
Nem is az, hogy mennyit, hanem hogy a tavalyi tavaszi BL idény óta az összes komolyabb ellenfél ellen gólpont, és majdnem mindegyiken gól. Napoli, PSG, PSG, BM, Dortmund, Benfica, Atalanta, jellemzően első és/vagy döntő gólok, közben a BL-ből kilépve a két klasszikón is brillírozott, meg az Atleti ellen, egyedül az Atleti elleni bajnoki meccsen nincs gólpontja a nagyobb ellenfelek ellen.

Emellett továbbra is eszement meló.

Tegnap mutattak néhány közelit róla letámadáskor mikrofonnal, labda nélkül, megállás nélkül hangosan karmesterkedik ilyenkor elöl, űz/hajt mindenkit karszalag nélkül is, akkor is, ha 80. perc és 3 gól a különbség.

Aranylasztihoz minimum döntő kell, és mellé minimum a bajnoki cím, lehetőség szerint egy hazai dupla, szerintem még a BL döntőben bukva is jó esélye lenne. Egyszerűen idén mindenben élen jár, amiért aranylasztit osztogatnak, gólpontokban Salah mögött kicsivel, aki kiszállt, legtöbb kialakított helyzet, nagy meccseken a közelében nem jár senki kb, emellett vezér is. Tényleg csak az eredmény kell neki, az meg szerintem nem rajta fog múlni, a BL-ben szerencse kérdése is kicsit. Minden egyes meccset viszont nem dönthet el, lesz olyan, mikor beragad, nem lehet a végtelenségig csinálni ezt, Yamal legalább néha fellép mellé, ilyenkor de baromira kéne már Lewy is ezeken.

A top3 szerintem garantált neki, ha nem sérül le, nem nagyon előzheti más, csak egy BL győztes. Mbappé (Griezmann), Dembélé, Kane, más nem nagyon jut eszembe, nagyjából ezek a csapatok nyerhetik meg, és ők a húzóemberek/nagy gólvágók, esetleg az Inter, náluk viszont nincs igazán kiemelkedő alak.
Valóban, egy Aranylabdához nem elég az egyéni teljesítmény. Tegyük fel a Real megnyeri a Bl-t, mi kiesünk az elődöntőben még akkor is Viniciusnak vagy Mbappénak ítélnék a bogyót, Raphinha meg kapna egy év játékosa díjat engesztelésül. Függetlrenül, hogy ki lesz a spanyol bajnok és ki a második. De ha nem jutunk be az elődöntőbe, akkor valószínűleg esélye sem lesz.
Persze ezekbe beleszólhatnak a világversenyek, de az most nem fog játszani. Az mondjuk vicces, hogy a válogatottban Vinicius egy bohóc, még a saját közönsége is fütyüli, míg Raphi húzóember, de ez valahogy nem igazán számít sehol. Viszont még nincs vége a szezonnak, ha az utolsó másfél-két hónapra drasztikusan visszaesik a teljesítménye akkor megint borul a dolog, bár ezt nem tartom valószínűnek.
Ha most kellene kiosztani, erre a szezonra a díjat, akkor szerintem nem lenne kérdés a győztest illetően.

A legnagyobb erénye számomra mindenképpen az, hogy nagy meccseken szinte mindig előlép, legtöbbször ő teremti meg a különbséget az erős ellenfelekkel szemben De ha nagyobb különbséggel is nyerünk, nem a negyedik-ötödik gólt lövi. A Bl-ben a 11 góljából 9-et a Benfica-Bayern-BVB triónak lőtt, de az Atalanta ellen is kiosztott 2 assistot. Ahogy az Szk döntőben is boldogította a Realt két góllal. (most az assistjait és a játékát nem is említem)

A közelmúltban pont írtam, hogy kicsit hiányoznak tőle a gólok. Úgy látszik meghallotta a kritikát és adott egy jókora pofont azzal, hogy szinte egymaga kiejtette a portugálokat.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.03.12. 09:48:15

Nem is az, hogy mennyit, hanem hogy a tavalyi tavaszi BL idény óta az összes komolyabb ellenfél ellen gólpont, és majdnem mindegyiken gól. Napoli, PSG, PSG, BM, Dortmund, Benfica, Atalanta, jellemzően első és/vagy döntő gólok, közben a BL-ből kilépve a két klasszikón is brillírozott, meg az Atleti ellen, egyedül az Atleti elleni bajnoki meccsen nincs gólpontja a nagyobb ellenfelek ellen.

Emellett továbbra is eszement meló.

Tegnap mutattak néhány közelit róla letámadáskor mikrofonnal, labda nélkül, megállás nélkül hangosan karmesterkedik ilyenkor elöl, űz/hajt mindenkit karszalag nélkül is, akkor is, ha 80. perc és 3 gól a különbség.

Aranylasztihoz minimum döntő kell, és mellé minimum a bajnoki cím, lehetőség szerint egy hazai dupla, szerintem még a BL döntőben bukva is jó esélye lenne. Egyszerűen idén mindenben élen jár, amiért aranylasztit osztogatnak, gólpontokban Salah mögött kicsivel, aki kiszállt, legtöbb kialakított helyzet, nagy meccseken a közelében nem jár senki kb, emellett vezér is. Tényleg csak az eredmény kell neki, az meg szerintem nem rajta fog múlni, a BL-ben szerencse kérdése is kicsit. Minden egyes meccset viszont nem dönthet el, lesz olyan, mikor beragad, nem lehet a végtelenségig csinálni ezt, Yamal legalább néha fellép mellé, ilyenkor de baromira kéne már Lewy is ezeken.

A top3 szerintem garantált neki, ha nem sérül le, nem nagyon előzheti más, csak egy BL győztes. Mbappé (Griezmann), Dembélé, Kane, más nem nagyon jut eszembe, nagyjából ezek a csapatok nyerhetik meg, és ők a húzóemberek/nagy gólvágók, esetleg az Inter, náluk viszont nincs igazán kiemelkedő alak.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

5-öst megelőzve.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.03.12. 05:40:37

Tegnap este nagyot nőttek az esélyei az Aranylabdára.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.07. 08:27:59

Chino írta:
2025.03.06. 00:42:54
bence0330 írta:
2025.03.05. 23:59:04

Remélem, hogy nagyot megyünk, mert gyűjti azokat a meccseket és momentumokat, amik az egyéni díjaknál a legjobban számítanak. Függetlenül attól, hogy elé tennék 2-3 játékost is a meccsen, attól még azért a gólokat meg kell lőni, máshogy nem megy.

Ami a legdurvább az a 9 gól/9 meccs és mind akcióból.
Én is most láttam egy hírben. Salah-al volt összehasonlítva, de neki vannak büntetőből lőtt góljai.
BL
Raphinha 9+4
Salah 3+4
Ott Raphinha sokkal jobb, és nagyon fontos gólokat szerzett.
Raphinhának 2,7 kulcspasszára jut 7 gólpassz a bajnokságban
Salahnal 2,3-ra 17. Itt a Barcás csapattársak sok kulcspasszt sikerült elpuskázniuk.
Én nem mennék bele semmilyen egyéni díj kérdésébe Raphinha szempontjából, de kiemelkedő szezonja van.
Bizonyítja, hogy nagyon jó igazolás volt. Szerintem alá is van jócskán becsülve.
Ha jól emlékszem ráadásul 4 gólja van a BL-ben a 16-on kívülről.
bence0330

2025.03.06. 21:08:22

brazilfan írta:
2025.03.06. 20:46:56
Viszont a szabadrúgások már most is az ő reszortja.
Na ez viszont nagy hiba. Ha fejre kell tenni a labdát, remek, de nem tudta levetkőzni itt a nyomást valamiért ezen a téren. Mindenhol szép számmal lőtt belőlük gólokat, az utolsó pár meccsén kettőt is a válogatottban, előtte a korábbi klubjában is szép számmal, itt meg egyet sem. Szerintem ez már iszonyat görcsölés nála, csont nélkül venném el tőle a közelebbieket. Ferrán, Lewy, Pedrire mindenképp rábíznám, jobbról meg talán Yamalra, de ezt nem tudom.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.06. 20:46:56

Chino írta:
... és mind akcióból.
Mostanában kihagyott olyan helyzeteket, amilyeneket ősszel belőtt (ősszel meg belőtt olyanokat, amilyeneket tavaly, tavalyelőtt kevésbé). De tegnap, amikor nagyon kellett, belőtte, nem izgulta el, nem ügyetlenkedte el. A mind akciógólhoz még annyit, hogy nem tudom, lesz-e idő, amikor a 11-eseket is ő lövi majd, vagy az túl nagy drukkal járna. Viszont a szabadrúgások már most is az ő reszortja.
bence0330

2025.03.06. 20:28:38

Chino írta:
És milyen körülmények közt lőtt gólok...

Ez is nyilván a fő oka, hogy a sofascore pontlistáján, ahol csak a BL-t nézik, 8,36-al utcahosszal vezet a mezőny előtt, a 2. helyezett ezen a téren 7,96.

A 9 gólját amúgy 3,96 xG-re rúgta, ez elég durva adat. Gólban és gólpasszban is második a BL listáján. Remélem tartja majd a már elég régóta tartó nagy meccses sorozatát, vagy max hébe-hóba szakad meg.
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:

Remélem, hogy nagyot megyünk, mert gyűjti azokat a meccseket és momentumokat, amik az egyéni díjaknál a legjobban számítanak. Függetlenül attól, hogy elé tennék 2-3 játékost is a meccsen, attól még azért a gólokat meg kell lőni, máshogy nem megy.

Forca Barca!!!!
bence0330

Az ilyen meccseken lehet nagyon elismerni, amit csinál, mikor a két egymásnak feszülő bombaformában lévő sztár nem messze onnan egymást múlta épp alul, és nagy meccseken nem először egyik esetében sem, kifejezetten jellemző rájuk, főleg a franciára. Vini szokott talán ennyire stabilan perdöntő lenni a nagy meccseken.

Mindemellett 9 sikeres defenzív akció, 5 labdaszerzéssel, két kialakított helyzet. Közepes formában. Nyilván volt az a megye 3-as, borzalmas megoldása még valahol az elején, de azon túl nagyon hasznos minden téren, amit csinál, mezőnyben is, védekezésben is, és emellé clutch a gólokkal. Na ezt így ebben a formában nem tudom, ki csinálja még Európában. Szerintem ebben összességében ő a legjobb. Salah kicsit jobb számokat hoz, de gyakorlatilag Szobi fő feladata, hogy őt tehermentesítse egész meccsen védekezésben. Raphinha meg kb fordítva, kis túlzással ő vesz le terhet a mögötte védekezőről. Az egyiptominak csak támadnia kell, mint az idősödő Messinek. Raphninha mindent csinál egyszerre. 10 embernél meg pláne felértékelődik ez.

Chino
Llegenda del Barça

2025.03.05. 23:41:44

Hiányoltam tőle a gólokat, nagyon visszaesett ebben a mutatóban, de amikor a legjobban kell, akkor villan. Lehet, hogy nem élete meccse volt, de nagy szükség volt rá
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.02.18. 23:42:53

Hú, a Pedri topik miatt összeszedtem, de asszem megér egy említést, akármilyen borzasztó volt tegnap a kapu előtt: egész Európában ő alakítja ki a legtöbb helyzetet még mindig, és azért már elég jócskán benne vagyunk a szezonban ahhoz, hogy komoly minta legyen. 3. a kulcspasszokban is, amellett, hogy Salahval versenyez a kanadai tábla élén. Mindezt új, félig kényszerposztról, ami azért méginkább felértékeli azt, amit az első helyről már nehéz felfelé értékelni.
bence0330

2025.02.08. 12:54:32

Chino írta:
2025.02.08. 10:59:10
A távoli lövéseit, illetve annak hatékonyságát még mindig hiányolom kicsit, bár ebben is fejlődött, a Leeds-ben ez nagy erőssége volt. Mondjuk nem igazán láttam az angoloknál őt, hogy ezeket milyen helyzetekből és főként hány próbálkozásból szerezte.
Nem tökéletesen épp, de belejött. Csak hát balról ez nem téma, ezt meg az ütempasszait, betekert labdáit balról sajna elvesszük tőle. Nem mondom, hogy nincs jó helyen, Yamallal kettejük közt ez a jó felosztás, csak hogy ezekben a specifikus dolgokban természetszerűen gyengébb jóval onnan, nem is lehet másképp ballábasként, pláne az ő rúgótechnikájával. Yamal sérülése környékén pár meccs alatt 2 gólt lőtt jobbról érkezve 20 méterről, egyiket full egyedül csinálta meg megának. Megy az neki, jobbról lőne már elég sokat szerintem, de ballábasként balról nem fog átlövésgólokat lőni, az még Messinek is nagyon komoly feladat, aki nyilván más szint teljesen.

Szerencsére minden mást megtanult, hogy egy nem tökéletesen ideális poszton is a topligák egyik legjobb játékos legyen. Ami azért nem kis teljesítmény. Ha az outswinger passzai nem is ülnek úgy természetszerűen, mint a túloldalról a befelé menők, már kifejezetten jók, és megtanulta meglódulásokkor balról kilőni a hosszú alsót, ami azért nem a világ legegyszerűbb dolga abból a szögből. Illetve az 1v1-e ugrásszerűen nőtt, 1 embert kb bármikor megver, nagyon komoly hatékonysággal cselez, félpályás lefordulásokat nagyon érzi, és helyzetet is tud teremteni így, rengetegszer vágják fel egy meccsen. Többel nem bír, de ez is valami.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.08. 12:12:01

Így van, játékban jóval meghatározóbb, mint a felsorolt játékosok többsége, egyedül Wirtz mérhető hozzá, de gólpontokban azért ő is le van maradva, pedig ő is brutál szezont hoz, de eddig Raphinha a legjobb idén.

Egyéni címekről még nem beszélnék, mert a szezon legfontosabb része még csak most jön. De pl. Salah-nak a PL cím már elég biztosnak tűnik, közben rekordokat döntöget, szóval őt nem lesz egyszerű megfogni.
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.08. 10:59:10

bence0330 írta:
2025.02.07. 22:58:18
38 gólpontnál jár február elején, egyedül Salah van előtte, akinek 44 van, de 8 tizit rúgott. Azok nélkül Rapha vezeti a top5 liga kanadai tábláját.

Tizikkel

Salah 44
Rapha 38
Kane 36
Marmoush 34
Lewy 33

Tizik nélkül:

Rapha 37
Salah 36
Haaland 33
Marmoush 29
Lewy 29
Wirtz 29
Kane 27
És ehhez azért tegyük hozzá, hogy játékban is mennyit ad a csapatnak. Plusz lehet, hogy a BL-ben is Lewy vezeti a góllövőlistát, de az igazi teljesítmény szerintem Raphinháé. 8 meccsen 82. perces akciógól átlagot hozni az brutális, és ami még durvábbá teszi, hogy ebből hatot a Bayern-, BVB - Benfica triónak lőtt. (a 4 assistot meg sem említem).
A mögötte lévő Lewynek Griezmannak és Viniciusnak 6-6 a többi már jóval kevesebb.
A távoli lövéseit, illetve annak hatékonyságát még mindig hiányolom kicsit, bár ebben is fejlődött, a Leeds-ben ez nagy erőssége volt. Mondjuk nem igazán láttam az angoloknál őt, hogy ezeket milyen helyzetekből és főként hány próbálkozásból szerezte.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése