Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Elméletileg a partjelzővel (is) voltak problémái, aki kussra intette Raphinhát:bence0330 írta: ↑2025.04.06. 12:11:12Ja, a válogatott szünet plusz sérülés-muscle overload, emiatt saját teljesítményromlás közben... eléggé elszállt sajna.
A bírónak ment neki, de hát... Raphinha egy egy teljesen megszállott ember, aki vörös ködben képes egy egész meccset lefocizni, miközben már a tekintetével gyilkol kb, tényleg kb úgy megy, mint egy felhúzott bika. És ehhez még jön a kizárólag a győzelem elfogadható hozzáállása, nem tud veszteni. Én igazából csodálkozom, hogy csak 2-3 ilyen esete volt még, szerintem sehol Európában nincs olyan ember, aki megközelítőleg is ekkora megszállottsággal, intenzitással focizna. Ez az esetek 99%-ban a csapatnak jó, de ha néha még ez is túlcsordul valami hamis igazságérzetből (nem emlékszem komoly dologra, egy bedobást ítélt asszem rossz irányba a végén, de nem ezen múlott), akkor sajna mindegy neki, ki próbálja megállítani, tényleg vörös köd, félrelöki Flicket is akár, ha le akarja nyugtatni. Ami elég nagy tajparasztságokat okoz, de ugyanez a tulajdonsága az, ami miatt 90 perceket végigsprintelve győztes mentalitást ad a csapatnak, még ha ma ez nem is volt így. Még meccsen is szokott olyan lenni, hogy magyaráz valamit valakinek, aki nem csinált valamit jól, aztán utána 2-3-szor bocsánatot kér pár mp múlva, mikor lehiggad. Ilyen a vére, ilyen elképesztő intenzitást nem lehet végig mederben tartani, de ettől még elég keményen megbüntetném a klub helyében, hátha tanul belőle, plusz bocsánatkéréssel, de azt gondolom lerendezik maguk közt.
Inkább remélem megtalálja a ritmust, mert ő tavaly is ilyen volt, hogy sérülés után 2-3 meccs teljes homály. A Dortmund elleni meccs tipikusan az ő terepe lehet, ha megy neki.
A bírónak ment neki, de hát... Raphinha egy egy teljesen megszállott ember, aki vörös ködben képes egy egész meccset lefocizni, miközben már a tekintetével gyilkol kb, tényleg kb úgy megy, mint egy felhúzott bika. És ehhez még jön a kizárólag a győzelem elfogadható hozzáállása, nem tud veszteni. Én igazából csodálkozom, hogy csak 2-3 ilyen esete volt még, szerintem sehol Európában nincs olyan ember, aki megközelítőleg is ekkora megszállottsággal, intenzitással focizna. Ez az esetek 99%-ban a csapatnak jó, de ha néha még ez is túlcsordul valami hamis igazságérzetből (nem emlékszem komoly dologra, egy bedobást ítélt asszem rossz irányba a végén, de nem ezen múlott), akkor sajna mindegy neki, ki próbálja megállítani, tényleg vörös köd, félrelöki Flicket is akár, ha le akarja nyugtatni. Ami elég nagy tajparasztságokat okoz, de ugyanez a tulajdonsága az, ami miatt 90 perceket végigsprintelve győztes mentalitást ad a csapatnak, még ha ma ez nem is volt így. Még meccsen is szokott olyan lenni, hogy magyaráz valamit valakinek, aki nem csinált valamit jól, aztán utána 2-3-szor bocsánatot kér pár mp múlva, mikor lehiggad. Ilyen a vére, ilyen elképesztő intenzitást nem lehet végig mederben tartani, de ettől még elég keményen megbüntetném a klub helyében, hátha tanul belőle, plusz bocsánatkéréssel, de azt gondolom lerendezik maguk közt.
Mondjuk azt a zsenialitást idézőjelbe tenném, ha nem fejel bele az ellenfél nem sok minden lett volna.bence0330 írta: ↑2025.03.21. 23:42:50Ha csereként ott ülnének, már az is valami lenne.
A válogatottban sem szórakozik, két "nem igazi" módon, de gól+gólpasszal járult hozzá a 2-1-es kolumbia elleni sikerhez. Az első gólnál hatalmas labdával ugratta ki Vinit, amiből tizi lett, amit ő maga értékesített is, a gólpassz meg azért inkább Vini zsenialitása miatt volt, az, de akkor is, a 47 klubbeli gólpontja mellé a válogatottból jött még 5 eddig.
Amúgy a 17/18-as szezonban hibázott utoljára büntetőt, azóta 11-et lőtt be zsinórban. Az nem gyenge, belőle pont nem néztem volna ezt ki.
Én se látom benne "a klasszist" de valami iszonyat összejön neki eddig a szezon. A távoli lövései, se azok a védhetetlen gólok, mégis megtalálják a kaput, gólokkal se áll rosszul. Így végigvinné a szezont, akkor egyértelműen esélyes lenne, de még nagyon sok van hátra. A csapatból inkább neki adnám, mint Lamine-nak.ElBartimaeus írta: ↑2025.03.12. 16:54:07Az mondjuk elég komoly stat, le a kalappal!FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.12. 08:36:45Ő lett ezzel a legtöbb BL gólt szerző brazil egy BL idényen belül, 11 góllal.
Kaka, Rivaldo, Neymar, Jardel, Firmino (mind 10)
5-öst megelőzve.
Jó lenne, ha így folytatná.
Bence, a letámadást szinte mindig a támadók kezdik és irányítják (szemben a hátrébb rendezett védekezéseknél, ahol minden hátulról indul), ezek triggerpontokra működnek, amiket sokszor a legelső ember döntése hoz meg. Ez alap, hogy ilyenkor beszélsz a társakhoz és nem karmesterkedés. Mármint nyilván az, de nem extra.
Nekem valahogy fura lenne, ha ő kapná, jó statokat hoz, hajt, be is akadnak végre a lövései, de kövezzetek meg, mégse érzem egy kiemelkedő játékosnak. Nem kiemelkedően technikás, abszolút nem húz sok váratlant, csak gyors és két tüdeje van. Bár fontos meccseken mindig hozza a tőle elvártat (ami amúgy nagy szó), nem rémlik, hogy ő húzta volna a csapatot bármelyiken is, csak megtalálták a társak a támadások végénél. Itt is, lőtt két gólt, de az oroszlánrészét más csinálta. Pl ezen a meccsen (összefoglaló alapján) Yamal sokkal többet tett hozzá. Pedri sokkal többet tesz hozzá a csapat játékához.
És nem azt mondom, hogy nem érdemelné meg, de nekem fura lenne. Kicsit Shevchenko feelingje van.
Egész Európában ő alakította ki a legtöbb helyzetet. Wirtzek előtt van benne. Távolról sem csak megtalálják a srácok centerként aztán kész.ElBartimaeus írta: ↑2025.03.12. 16:54:07Az mondjuk elég komoly stat, le a kalappal!FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.12. 08:36:45Ő lett ezzel a legtöbb BL gólt szerző brazil egy BL idényen belül, 11 góllal.
5-öst megelőzve.
Nekem valahogy fura lenne, ha ő kapná, jó statokat hoz, hajt, be is akadnak végre a lövései, de kövezzetek meg, mégse érzem egy kiemelkedő játékosnak. Nem kiemelkedően technikás, abszolút nem húz sok váratlant, csak gyors és két tüdeje van. Bár fontos meccseken mindig hozza a tőle elvártat (ami amúgy nagy szó), nem rémlik, hogy ő húzta volna a csapatot bármelyiken is, csak megtalálták a társak a támadások végénél. Itt is, lőtt két gólt, de az oroszlánrészét más csinálta. Pl ezen a meccsen (összefoglaló alapján) Yamal sokkal többet tett hozzá. Pedri sokkal többet tesz hozzá a csapat játékához.
És nem azt mondom, hogy nem érdemelné meg, de nekem fura lenne. Kicsit Shevchenko feelingje van.
Az mondjuk elég komoly stat, le a kalappal!FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.12. 08:36:45Ő lett ezzel a legtöbb BL gólt szerző brazil egy BL idényen belül, 11 góllal.
5-öst megelőzve.
Valóban, egy Aranylabdához nem elég az egyéni teljesítmény. Tegyük fel a Real megnyeri a Bl-t, mi kiesünk az elődöntőben még akkor is Viniciusnak vagy Mbappénak ítélnék a bogyót, Raphinha meg kapna egy év játékosa díjat engesztelésül. Függetlrenül, hogy ki lesz a spanyol bajnok és ki a második. De ha nem jutunk be az elődöntőbe, akkor valószínűleg esélye sem lesz.bence0330 írta: ↑2025.03.12. 09:48:15Nem is az, hogy mennyit, hanem hogy a tavalyi tavaszi BL idény óta az összes komolyabb ellenfél ellen gólpont, és majdnem mindegyiken gól. Napoli, PSG, PSG, BM, Dortmund, Benfica, Atalanta, jellemzően első és/vagy döntő gólok, közben a BL-ből kilépve a két klasszikón is brillírozott, meg az Atleti ellen, egyedül az Atleti elleni bajnoki meccsen nincs gólpontja a nagyobb ellenfelek ellen.
Emellett továbbra is eszement meló.
Tegnap mutattak néhány közelit róla letámadáskor mikrofonnal, labda nélkül, megállás nélkül hangosan karmesterkedik ilyenkor elöl, űz/hajt mindenkit karszalag nélkül is, akkor is, ha 80. perc és 3 gól a különbség.
Aranylasztihoz minimum döntő kell, és mellé minimum a bajnoki cím, lehetőség szerint egy hazai dupla, szerintem még a BL döntőben bukva is jó esélye lenne. Egyszerűen idén mindenben élen jár, amiért aranylasztit osztogatnak, gólpontokban Salah mögött kicsivel, aki kiszállt, legtöbb kialakított helyzet, nagy meccseken a közelében nem jár senki kb, emellett vezér is. Tényleg csak az eredmény kell neki, az meg szerintem nem rajta fog múlni, a BL-ben szerencse kérdése is kicsit. Minden egyes meccset viszont nem dönthet el, lesz olyan, mikor beragad, nem lehet a végtelenségig csinálni ezt, Yamal legalább néha fellép mellé, ilyenkor de baromira kéne már Lewy is ezeken.
A top3 szerintem garantált neki, ha nem sérül le, nem nagyon előzheti más, csak egy BL győztes. Mbappé (Griezmann), Dembélé, Kane, más nem nagyon jut eszembe, nagyjából ezek a csapatok nyerhetik meg, és ők a húzóemberek/nagy gólvágók, esetleg az Inter, náluk viszont nincs igazán kiemelkedő alak.