Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerintem az ilyen típusú szabálytalanságok bőven beleférnek, cicaharc, sérülésveszélye zeró. Aspas legközelebb nem vezetgeti a labdát, hátha eszébe jut, h kaphat egyet…bár így tudott fetrengeni, remek döntés született a sárga-sárgával.brazilfan írta: ↑2025.04.20. 14:20:29Valamelyik meccsen, talán a Dortmund ellenin, Flick nem adta oda a kigurult labdát, hanem rámutatott a másik labdára, hogy azt dobják be. Húzta az időt.Saviola írta: ↑2025.04.20. 13:10:513-1-ről kiegyenlítetek otthon, mentek a győztes gólért, 6 perc van már csak vissza, az ellenfél támadója a térfeleteken szabálytalan, fújnak ellene, odarohansz, hogy gyorsan el tudjátok végezni a szabadot, erre az említett támadó nem adja oda a labdát, sőt, még ad neked egy kötényt.
Nem volt szép mozdulat, de azért én értem.
Ha meglökték volna érte, fel lennénk háborodva.
Valamelyik meccsen, talán a Dortmund ellenin, Flick nem adta oda a kigurult labdát, hanem rámutatott a másik labdára, hogy azt dobják be. Húzta az időt.Saviola írta: ↑2025.04.20. 13:10:513-1-ről kiegyenlítetek otthon, mentek a győztes gólért, 6 perc van már csak vissza, az ellenfél támadója a térfeleteken szabálytalan, fújnak ellene, odarohansz, hogy gyorsan el tudjátok végezni a szabadot, erre az említett támadó nem adja oda a labdát, sőt, még ad neked egy kötényt.
Nem volt szép mozdulat, de azért én értem.
3-1-ről kiegyenlítetek otthon, mentek a győztes gólért, 6 perc van már csak vissza, az ellenfél támadója a térfeleteken szabálytalan, fújnak ellene, odarohansz, hogy gyorsan el tudjátok végezni a szabadot, erre az említett támadó nem adja oda a labdát, sőt, még ad neked egy kötényt.
Az első Dortmundit, 8,9. Az és a Leganes elleni meccs volt egymás után top értékeléssel csapaton belül, ami azért nem olyan gyenge dolog. A mostanin csak azért nem volt a leggyengébbek között, mert majdnem mindenki gyenge volt rajta kívül is.Troym írta: ↑2025.04.16. 15:21:42Melyik sofát nézed, ahol ő volt a legjobb?
A sofascore-n
Raphinha 6.6
Szczesny 8.0
Fermin 7.4
Martin 6.8
Frenkie 6.7
Gavi 6.8
Lewa 6.6, ahogy Raphinha. 5en voltak jobbak nála.
Nem rossz, de nem is kiemelkedő, sima közepes teljesítmény.
Vagy a Leganes meccset írod, nem a Dortmundit?
Melyik sofát nézed, ahol ő volt a legjobb?
Ez szerintem már egy ideje gond amúgy, hetek, de tán hónapok óta egész meccsen folyamatosan indul be üresbe, és a tizediknél már kicsit mérgelődve jön vissza, hogy senki nem veszi észre. Ha ez csak tegnap lett volna, azt mondom, oké, Pedri nélkül nehezebb, de amekkora ász lett Pedri a játék rengetek elemében, annyira nem emlékszem hónapok óta indításokra tőle. Nem mintha DJ-éknak tiltva lenne a dolog, de még a védőinknek is vannak olyan képességeik, hogy megtehetnék. De egy ideje teljesen feleslegesen rohangál elöl, senkit nem érdekel, pedig 1-2 gólt még rossz formában is lőne ezekből, max kicsit több próbálkozásból, mint ideális. Lehet tegnap ilyen formában kihagyott volna amúgy is mindent, de kár nem élni a lehetőséggel, hogy van egy jól kiugratható játékosunk.
Én specel őt venném elő a legkevésbé, legalábbis a támadósorból mindenképp. Rengetegszer nagyon jól helyezkedett és csak egy kicsit pontosabb labdára lett volna szükség, mert nagyon jól indult el. Ha egyet-kettőt megkap ezekből vagy GM észreveszi simán hős lehetett volna. A döntései mondjuk sokszor nem jók, tegnap is volt egy helyzet, amikor 16-ról tisztán lőhetett volna, de inkább rögeszmésen passzolni próbált egy másik esetben pedig pont az ellentéte volt, ami miatt ziccert hibázott. De a rossz döntések szinte az egész csapatról elmondhatók.bence0330 írta: ↑2025.04.16. 10:26:43Azért az előző meccs (egyik) hőse volt, és a Dortmund ellen is remekelt, Sofán mindkettőn a legmagasabb pontot kapta a csapatból, jogosan, egymás utáni meccseken. Előtte meg sérülten bénázott 1-2 meccsen. Ennyire nem nagy a gond, tegnap legalább legalább defenzív szinten egy vadállat volt, nála legalább ez a minimum mindig megvan, de amúgy tényleg rettenetes volt, persze nem csak ő, de ő is. De tény, hogy kb csak minden második meccsen jó, ami már szintén gond persze. Tegnap a lefújás után eldőlt, nyújtott, alig tudott felkelni, látszott, hogy vége van. Sajna ő teljesen más szinten megy egy meccsen, mint bárki más talán a világon, és ezt nem lehet bírni. Tegnap emellé még látszott mindenkin, rajta is a megrettenés. Hogy ez a helyszín volt, vagy a "Barcelona ellen úgyis bárki fordít" félelem, azt nem tudom.vinszentvega írta: ↑2025.04.16. 09:08:36Kérjük vissza a mi Raphi- nkat! Azt amelyik elutazott a válogatott szünetre és nem azt amelyik visszatért onnan...
Mondjuk ha Fermin nem Baggio-za el azt a helyzetet, akkor még mindig azt az átlépős 'passzt' emlegetné mindenki...
Túl vagyunk legalább a legdurvább stadionon.![]()
Nagyon kéne, hogy a kövi két kisebb bajnoki meccset valahogy lezárjuk az első félidőben, és pihenjünk a labdával. A tegnapi tempó nagyon durva volt, és 90 percen keresztül végig rohannia kellett mindenkinek.
Azért az előző meccs (egyik) hőse volt, és a Dortmund ellen is remekelt, Sofán mindkettőn a legmagasabb pontot kapta a csapatból, jogosan, egymás utáni meccseken. Előtte meg sérülten bénázott 1-2 meccsen. Ennyire nem nagy a gond, tegnap legalább legalább defenzív szinten egy vadállat volt, nála legalább ez a minimum mindig megvan, de amúgy tényleg rettenetes volt, persze nem csak ő, de ő is. De tény, hogy kb csak minden második meccsen jó, ami már szintén gond persze. Tegnap a lefújás után eldőlt, nyújtott, alig tudott felkelni, látszott, hogy vége van. Sajna ő teljesen más szinten megy egy meccsen, mint bárki más talán a világon, és ezt nem lehet bírni. Tegnap emellé még látszott mindenkin, rajta is a megrettenés. Hogy ez a helyszín volt, vagy a "Barcelona ellen úgyis bárki fordít" félelem, azt nem tudom.vinszentvega írta: ↑2025.04.16. 09:08:36Kérjük vissza a mi Raphi- nkat! Azt amelyik elutazott a válogatott szünetre és nem azt amelyik visszatért onnan...
Mondjuk ha Fermin nem Baggio-za el azt a helyzetet, akkor még mindig azt az átlépős 'passzt' emlegetné mindenki...
Elméletileg a partjelzővel (is) voltak problémái, aki kussra intette Raphinhát:bence0330 írta: ↑2025.04.06. 12:11:12Ja, a válogatott szünet plusz sérülés-muscle overload, emiatt saját teljesítményromlás közben... eléggé elszállt sajna.
A bírónak ment neki, de hát... Raphinha egy egy teljesen megszállott ember, aki vörös ködben képes egy egész meccset lefocizni, miközben már a tekintetével gyilkol kb, tényleg kb úgy megy, mint egy felhúzott bika. És ehhez még jön a kizárólag a győzelem elfogadható hozzáállása, nem tud veszteni. Én igazából csodálkozom, hogy csak 2-3 ilyen esete volt még, szerintem sehol Európában nincs olyan ember, aki megközelítőleg is ekkora megszállottsággal, intenzitással focizna. Ez az esetek 99%-ban a csapatnak jó, de ha néha még ez is túlcsordul valami hamis igazságérzetből (nem emlékszem komoly dologra, egy bedobást ítélt asszem rossz irányba a végén, de nem ezen múlott), akkor sajna mindegy neki, ki próbálja megállítani, tényleg vörös köd, félrelöki Flicket is akár, ha le akarja nyugtatni. Ami elég nagy tajparasztságokat okoz, de ugyanez a tulajdonsága az, ami miatt 90 perceket végigsprintelve győztes mentalitást ad a csapatnak, még ha ma ez nem is volt így. Még meccsen is szokott olyan lenni, hogy magyaráz valamit valakinek, aki nem csinált valamit jól, aztán utána 2-3-szor bocsánatot kér pár mp múlva, mikor lehiggad. Ilyen a vére, ilyen elképesztő intenzitást nem lehet végig mederben tartani, de ettől még elég keményen megbüntetném a klub helyében, hátha tanul belőle, plusz bocsánatkéréssel, de azt gondolom lerendezik maguk közt.
Inkább remélem megtalálja a ritmust, mert ő tavaly is ilyen volt, hogy sérülés után 2-3 meccs teljes homály. A Dortmund elleni meccs tipikusan az ő terepe lehet, ha megy neki.
A bírónak ment neki, de hát... Raphinha egy egy teljesen megszállott ember, aki vörös ködben képes egy egész meccset lefocizni, miközben már a tekintetével gyilkol kb, tényleg kb úgy megy, mint egy felhúzott bika. És ehhez még jön a kizárólag a győzelem elfogadható hozzáállása, nem tud veszteni. Én igazából csodálkozom, hogy csak 2-3 ilyen esete volt még, szerintem sehol Európában nincs olyan ember, aki megközelítőleg is ekkora megszállottsággal, intenzitással focizna. Ez az esetek 99%-ban a csapatnak jó, de ha néha még ez is túlcsordul valami hamis igazságérzetből (nem emlékszem komoly dologra, egy bedobást ítélt asszem rossz irányba a végén, de nem ezen múlott), akkor sajna mindegy neki, ki próbálja megállítani, tényleg vörös köd, félrelöki Flicket is akár, ha le akarja nyugtatni. Ami elég nagy tajparasztságokat okoz, de ugyanez a tulajdonsága az, ami miatt 90 perceket végigsprintelve győztes mentalitást ad a csapatnak, még ha ma ez nem is volt így. Még meccsen is szokott olyan lenni, hogy magyaráz valamit valakinek, aki nem csinált valamit jól, aztán utána 2-3-szor bocsánatot kér pár mp múlva, mikor lehiggad. Ilyen a vére, ilyen elképesztő intenzitást nem lehet végig mederben tartani, de ettől még elég keményen megbüntetném a klub helyében, hátha tanul belőle, plusz bocsánatkéréssel, de azt gondolom lerendezik maguk közt.
Mondjuk azt a zsenialitást idézőjelbe tenném, ha nem fejel bele az ellenfél nem sok minden lett volna.bence0330 írta: ↑2025.03.21. 23:42:50Ha csereként ott ülnének, már az is valami lenne.
A válogatottban sem szórakozik, két "nem igazi" módon, de gól+gólpasszal járult hozzá a 2-1-es kolumbia elleni sikerhez. Az első gólnál hatalmas labdával ugratta ki Vinit, amiből tizi lett, amit ő maga értékesített is, a gólpassz meg azért inkább Vini zsenialitása miatt volt, az, de akkor is, a 47 klubbeli gólpontja mellé a válogatottból jött még 5 eddig.
Amúgy a 17/18-as szezonban hibázott utoljára büntetőt, azóta 11-et lőtt be zsinórban. Az nem gyenge, belőle pont nem néztem volna ezt ki.