2025.03.12. 09:48:15
Nem is az, hogy mennyit, hanem hogy a tavalyi tavaszi BL idény óta az összes komolyabb ellenfél ellen gólpont, és majdnem mindegyiken gól. Napoli, PSG, PSG, BM, Dortmund, Benfica, Atalanta, jellemzően első és/vagy döntő gólok, közben a BL-ből kilépve a két klasszikón is brillírozott, meg az Atleti ellen, egyedül az Atleti elleni bajnoki meccsen nincs gólpontja a nagyobb ellenfelek ellen.
Emellett továbbra is eszement meló.
Tegnap mutattak néhány közelit róla letámadáskor mikrofonnal, labda nélkül, megállás nélkül hangosan karmesterkedik ilyenkor elöl, űz/hajt mindenkit karszalag nélkül is, akkor is, ha 80. perc és 3 gól a különbség.
Aranylasztihoz minimum döntő kell, és mellé minimum a bajnoki cím, lehetőség szerint egy hazai dupla, szerintem még a BL döntőben bukva is jó esélye lenne. Egyszerűen idén mindenben élen jár, amiért aranylasztit osztogatnak, gólpontokban Salah mögött kicsivel, aki kiszállt, legtöbb kialakított helyzet, nagy meccseken a közelében nem jár senki kb, emellett vezér is. Tényleg csak az eredmény kell neki, az meg szerintem nem rajta fog múlni, a BL-ben szerencse kérdése is kicsit. Minden egyes meccset viszont nem dönthet el, lesz olyan, mikor beragad, nem lehet a végtelenségig csinálni ezt, Yamal legalább néha fellép mellé, ilyenkor de baromira kéne már Lewy is ezeken.
A top3 szerintem garantált neki, ha nem sérül le, nem nagyon előzheti más, csak egy BL győztes. Mbappé (Griezmann), Dembélé, Kane, más nem nagyon jut eszembe, nagyjából ezek a csapatok nyerhetik meg, és ők a húzóemberek/nagy gólvágók, esetleg az Inter, náluk viszont nincs igazán kiemelkedő alak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy