FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.22. 08:48:14
Azzal van a baj, hogy egy 48 csapatos VB-re versenyezve (vagy NL)
egy klub tulajdonában lévő játékos egészségét nem veszik figyelembe, vagy gondatlanságból veszélyeztetik azt. Cubarsi topicból indult. Van helyette vagy 5 válogatott szintű védő. Akkor miért nem engedik el, ha lesérült? Jobb neki a táborban bohóckodni, ahelyett, hogy otthon pihenne, vagy a klub orvosai felügyelete alatt gyógyulna?
Lewy egy idősebb, tapasztalt játékos szerintem tud prioritást tenni (nyilatkozatai is ezt igazolják) a válogatott kijutása vagy a klubnál elnyerhető címek és esetleges egyéni címek között. Persze ha ennek ellenére játszik a következő meccsen, és lesérül a szezonra, szerintem a klub, vagy a szurkolói teljesen jogosan felháborodhatnak, még ha el is fogadják egymás véleményét a klub-válogatott vagy szurkolók viszonylatában.
2 dolog.
Első és szerintem ez okozza a fő zavart a kommunikációban:
Ki is emeltem, aláhúztam.
Elhiszem, hogy nem azt akartad fogalmazni, hogy szó szerint emberek egy klub tulajdonában vannak, de prioritási szempontból fontos, amit írsz.
Ebben a kérdésben én Csabával értek egyet.
A válogatott van az első helyen és a klubcsapat a munkahely a focistáknak. Még egy Maldini, Puyol, Xavi, Giggs, Zanetti szintű 20+ évig egy csapatnál szolgáló játékosnál sem éreztem egyszer sem, hogy a klubcsapata fontosabb lenne a válogatottjánál, de egy értsd jól "zsoldos" vagy "üzletember" szemléletű focistánál ez még hatványozottabban igaz.
Volt eddig 4-5 csapata Lewának, szerintem lehetett annyi Raphinhának, Koundénak, ki tudja 15 év múlva hol tart majd Cubarsi, miért is lenne fontosabb egy bajnoki meccs, mint egy válogatott?
Nézzétek meg a számokat.
A top játékosoknak van 1500-2000 klubmeccse (évente mondjuk 60) és nagyon kivételes arcok jutnak el 100+ válogatottságig.
Még Messinek is a legfontosabb címe a VB arany volt, nem 1-1 BL sikerünk.
Amúgy mit gondolnál, ha mondok egy béna példát, de a Fradi hisztizne, vagy nem akarná elengedni XY-t egy Nyíregyháza meccs miatt? Vagy küldjük haza Szoboszlait, ha kap egy rúgást és az orvosok szerint elsőre semmi baja? Értem, hogy másodszorra kiderült, hogy kicsit komolyabb Cubarsi sérülése, de eleinte nem annak tűnt.
2. (Ez inkább Chinonak válasz)
A Lengyel-Málta is VB selejtező és a lengyel válogatott azért nem dúskál világsztárokban, emlékeim szerint mi is kaptunk már ki Máltától, te mint lengyel szövetségi kapitány tényleg nem játszatnád Lewát?
Csak mert pár napja a finnek vért izzadva nyertek 1-0ra Málta ellen és pontvesztés sem férhet bele, mert a csoport tagja még a spanyol és holland csapat is, egy jut ki egyenságon, egy pótselejtezik.
Baromi nagy a tét, jóval nagyobb, mint aminek beállítjátok.
Amúgy mi van ha mások is szólnak, hogy XY lengyel játékos se játsszon már, hát Máltát csak legyőzik valahogy Moder, Bednarek, akárki nélkül.
A lengyelek másik csatára a Panathinaikos játékosa, szinteket esik a támadójáték Lewa nélkül.
Össznépi felháborodás lenne, ha a Fradi, Újpest, Leipzig, Bournemouth, de akár a Liverpool jelezné, hogy mit ugráltok magyarok ez csak NL, küldjétek haza, vagy tegyétek kispadra adott játékost.