Robert Lewandowski

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Troym
Director del Fútbol

2025.04.19. 19:35:24

Vagy Victor, vagy Fati kelleni fog, Olmora számolni iszonyú oroszrulett, Ferran kevés lesz egyedül, kezdőként. Nem tudom melyiküket lehet minimálisan "felépíteni" minimum egy csereszintig, de kell még támadó.
recrea
Llegenda del Barça

2025.04.19. 19:24:01

Saviola írta:
2025.04.19. 19:17:48
soadroli írta:
2025.04.19. 19:13:54
Robert Lewandowski could be ruled out for 3 WEEKS. @fansjavimigue

na gyerekek Fatival az élen fogunk triplázni :mrgreen:
Az rengeteg. Ferran bizonyíthat.
Szerintem Olmo is igen jól mozog ott…annyira nem érzem ezt tragédiának, persze nála inkább benne van a váratlan, de nélküle mocskos mozgékonynak tűntünk elől, amihez mondjuk kell a többiek jó formája.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.19. 19:20:35

Pont, mikor visszanyerte már a formáját, és újra gyilkológép lett (oké, ma nem, de általában). :(
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.04.19. 19:17:48

soadroli írta:

Az rengeteg. Ferran bizonyíthat.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.04.10. 20:55:16

Chino
Llegenda del Barça

2025.04.10. 14:09:19

bence0330 írta:
2025.04.10. 12:58:08
Lewy védekezésével kapcsolatos kritikákat sosem értettem. Átlagosan 2 km-el fut többet (10), mint Mbappé (8) egy meccsen, ami egészen döbbenetes 10 év korkülönbséggel, 0,5 km-el többet, mint Yamal, 1 km-el kevesebbet, mint Raphinha, annyit, mint Kane és Haaland, akik kb a stabilan top3 centerek vele együtt az elmúlt évekből, ráadásul hasonló stílusú, magas letámadásra alapozó klubokból, szóval velük érdemes leginkább összehasonlítani, de Mbappé is center idén.

https://www.reddit.com/r/soccer/comment ... _ucl_2425/

Szerintem nem csak a korához képest támad le és védekezik nagyon jól, hanem még amúgy is bőőven átlag feletti. Ha meg a korát is odaveszem, egészen elképesztő, példamutató, amit művel, a hozzáállása szerintem a leggyengébb hónapjaiban is csillagos ötös volt, megy, letámad, védekezik.

És pluszban ami nem feltétlen hozzáállásbeli dolog, de az ellenfél szögleteinél valahogy nagyon sokszor ő fejeli ki a labdát.

Nekem úgy novembertől 2-3(?) hónapig komoly gondom volt azzal, hogy alig-alig tudott akcióból gólt lőni, hónapokig agyonverte Ferrán minden statban, iszonyat mennyiségű helyzetet rontott, és emellé még kifejezetten gyenge volt mezőnyben, legalább az egyiknek magas szintűnek kell lennie egy támadónál. Kicsit olyan volt, mint tavaly az év második felében. De akkor is top3 centernek tartottam, aki rosszul van használva ebben a korban, és fáradt. Azelőtt meg azóta megint top3 centernek tartom, szimplán góllövésben alighanem top1 vagy 2. De a védekezése akkor is remek. Nem mondom, hogy 1-2 meccsen nagyon hullán nem gyengébb kicsit, de ez mindenkire igaz.

Flick a hetekben mintha jobban megtalálta volna az egyensúlyt, amit még épp bír ebben a korban. A válogatott szünet óta meg kifejezetten bombaformában van, gólokban, meg játékban is.
Annyira szerintem sem a védekezésével van gond, amikor a játékát kritizáljuk, mert letámadásban például kifejezetten jó, ami a taktikánk sarkalatos pontja. Inkább az szokott a gond lenni, hogy sokszor kivonja magát a játékból, sok technikai hibát vét, keveset mozog. Ha kritika merül fel olykor szerintem ezek, amik felróhatók neki, de ez sem a tipikusan jellemző kategória, csak amíg az olyan játékosok, mint mondjuk Pedri, Raphinha, De Jong, Inigo stb. egyenletesen, meccsről meccsre magas szinten teljesítenek feltűnőbb. A brazilnak is volt amikor néha 1-2 mérkőzés egymás után gyengébbre sikerült, már nagyon szembeötlő volt. Viszont amíg ilyen számokat hoz addig nem lehet rá panasz.
Emlékezzünk Suarezre mennyit csetlett-botlott, egy cselt nem volt képes megcsinálni, ennek ellenére sokszor erőltette (pl. Lewandowski tudja magáról,, hogy ez nem az erőssége ezért nem is igazán forszírozza), mégis -jogosan- az egyik legjobb, leggyilkosabb támadónként emlékszünk rá. Ehhez kapcsolódóancsak zárójelben: az MSN időszakban, prime Messi és Neymar mellett 3 szezon alatt az urunak 105 gól/perces átlaga volt, míg Lewaandowskinak a Barcás pályafutását tekintve szinte ugyanennyi meccsel ez a szám 113. Azért ez szerintem nem akkora különbség, főleg, hogy itt azért nem ilyen társakkal van körülvéve, nem annyira erős csapatban, mint az akkori.

De úgy en bloc szerintem csapatszinten a védekezéssel, kapott gólokkal sincs baj. Lehet, hogy unalmasak már a statok, inkább csak éredekességképpen hozom fel, de ha megnézzük a top bajnokságok vezetőit, a Poolnak 1,033, a PSG-nek 1,077, a Bayernnek 1,037, az Internek 1,033 a kapott gólok átlaga meccsekre lebontva a saját -többnyire gyengébb- bajnokságaikban, míg nekünk 0, 967. Mindezt amellett, hogy irdatlan sok, a másik 76 csapatnál több gólt lövünk, szóval nem értem, hogy sokan miért hozzák fel ezt ennyire negatív kritikaként.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.04.10. 12:58:08

Lewy védekezésével kapcsolatos kritikákat sosem értettem. Átlagosan 2 km-el fut többet (10), mint Mbappé (8) egy meccsen, ami egészen döbbenetes 10 év korkülönbséggel, 0,5 km-el többet, mint Yamal, 1 km-el kevesebbet, mint Raphinha, annyit, mint Kane és Haaland, akik kb a stabilan top3 centerek vele együtt az elmúlt évekből, ráadásul hasonló stílusú, magas letámadásra alapozó klubokból, szóval velük érdemes leginkább összehasonlítani, de Mbappé is center idén.

https://www.reddit.com/r/soccer/comment ... _ucl_2425/

Szerintem nem csak a korához képest támad le és védekezik nagyon jól, hanem még amúgy is bőőven átlag feletti. Ha meg a korát is odaveszem, egészen elképesztő, példamutató, amit művel, a hozzáállása szerintem a leggyengébb hónapjaiban is csillagos ötös volt, megy, letámad, védekezik.

És pluszban ami nem feltétlen hozzáállásbeli dolog, de az ellenfél szögleteinél valahogy nagyon sokszor ő fejeli ki a labdát.

Nekem úgy novembertől 2-3(?) hónapig komoly gondom volt azzal, hogy alig-alig tudott akcióból gólt lőni, hónapokig agyonverte Ferrán minden statban, iszonyat mennyiségű helyzetet rontott, és emellé még kifejezetten gyenge volt mezőnyben, legalább az egyiknek magas szintűnek kell lennie egy támadónál. Kicsit olyan volt, mint tavaly az év második felében. De akkor is top3 centernek tartottam, aki rosszul van használva ebben a korban, és fáradt. Azelőtt meg azóta megint top3 centernek tartom, szimplán góllövésben alighanem top1 vagy 2. De a védekezése akkor is remek. Nem mondom, hogy 1-2 meccsen nagyon hullán nem gyengébb kicsit, de ez mindenkire igaz.

Flick a hetekben mintha jobban megtalálta volna az egyensúlyt, amit még épp bír ebben a korban. A válogatott szünet óta meg kifejezetten bombaformában van, gólokban, meg játékban is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2025.04.10. 12:44:59

A negyedik gól előtt például neki köszönhető a labdaszerzés, az ellenfél agresszív letámadásával. Nem tudom ki milyen védekezésre vágyik egy brutális gólgéptől, de ő bőven eleget tesz azzal, hogy már az első vonalban letámad. Végig lehet nézni a tegnapi mozgását is, amit a Dortmund hátvédsorának labdafelhozalatakor tett. Szerintem semmi kívánnivalót nem hagy maga után a teljesítménye. Minden játékosnak van szezonon belül hullámvölgye, így neki is volt. Amikor igazán fontos, ott van a szeren. 36 évesen szerintem elképesztő amit nyújt ilyen szinten.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.04.10. 12:44:17

Chino írta:
2025.04.10. 11:23:39
Én ezt nem teljesen így látom. Legalábbis abban nem értek egyet, hogy ez önzőség lenne. Inkább olyan érzésem van, hogy valamiért sokszor nem a megfelelő megoldást választják, főleg Yamal esetében. A befejezéseknél sokszor kapkod, ziccerben is gyakran rosszul választ befejezést. Sőt az ellentettje is megfigyelhető, amikor lőni kellene a passzt választja, a döntések terén még nem az igazi. De ezt abszolút a kora számlájára írom, ebben biztos fog még fejlődni.
Lewy pedig szerencsére visszatalált a helyes útra és kiemelendő, hogy szerintem posztjához/stílusához képest sokat tesz bele a közösbe. Lamine gólja is gyönyörű volt, nagyszerűen, klasszis módra oldotta meg, de a lengyelnek legalább akkora, ha nem nagyobb szerepe volt, mint Raphinhának vagy magának a gólszerzőnek. Az egész abból indult, hogy nem centerekre jellemző módon a saját térfelén labdát szerzett és abból tudott megindulni Rafi.
Ez az én szubjektív véleményem, nyilván az igazságot nem fogjuk megtudni. Lehet, hogy szimplán csak rosszul döntenek és nincsen bennük hátsó szándék, de azon nem változtat, hogy rengeteg ziccerünk marad ki, mert egy utolsó passz rendre elmarad, helyette kirúgjuk a stadionból, vagy éppen az előttünk lévő védőbe.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
gránit
Director del Fútbol

2025.04.10. 12:09:58

A centereket én felmentem a védekezés alól. A center az elől legyen. Ha hátrajön, magukra húzzuk az ellenfelet. A center szegezze csak hátra az ellenfél sorait a puszta jelenlétével. A mindent is megnyerő argentin válogatottnak azért is vagyok nagyon hálás, mert bebizonyították az állításomat, hogy Messinek nem kell védekeznie (sokan őt már 2014-ben elküldték volna, mert "sÉtÁl"). Arra ott vannak mások. Messi lőjön gólt, meg adja a gólpasszokat. Ő ne is legyen hátul, mert akkor nincs elől. A centerekre meg ez fokozottan igaz. Kell egy target játékos, akit labdaszerzések után azonnal lehet indítani, kiugratni. Általában káros, ha egy ilyen játékos hátrajön.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.10. 12:02:31

Chino írta:
Lamine gólja is gyönyörű volt, nagyszerűen, klasszis módra oldotta meg, de a lengyelnek legalább akkora, ha nem nagyobb szerepe volt, mint Raphinhának vagy magának a gólszerzőnek. Az egész abból indult, hogy nem centerekre jellemző módon a saját térfelén labdát szerzett és abból tudott megindulni Rafi.
Szerintem ez lenne az alap. Ha a középhátvéd gólt szerez, akkor a center is védekezzen. Raphinha két éve, amikor jobbszélsőt játszott, rendszeresen visszament védekezni, sőt Dembélé is, bár nem annyira rendszeresen. Még Neymar is mindig visszajött a hátvédjével. Ferran Torresről nem is beszélve.
De Suarez szinte sose, és Lewandowskira sem jellemző.

Mindegy, gólokat lő, kívánom, hogy nyerje meg a harmadik aranycipőjét is (az aranylabda más kategória, az nem a legjobb góllövőknek jár).
Chino
Llegenda del Barça

Barcaman1993 írta:
2025.04.10. 08:52:01
gránit írta:
2025.04.10. 07:22:31
Elképesztő, amit tol. A bajnokságban 29 meccsen 25 gól, a BL-ben 11 meccsen 11 gól, az egész szezonban 45 meccsen 40 gól. Nálam eddig övé az Aranylabda.
Látványosan feljavult az utóbbi időben. Ha Yamal meg Raphinha nem vették volna be az utóbbi időben a ki az önzőbb tablettát, még jóval több gólja lenne. Nagyon jó pozíciókban érkezik meg az akciók végén, csak nem elégszer érkezik meg hozzá a labda. Egy olyan kölcsönös önzetlenség lenne a 3-asukban, mint a Messi-Neymar-Suárez 3-asban volt, szezon végén minden lőtt gólos rekordot megdöntenénk. Persze nyilván ez is szép eredmény, de tegnap is a fejemet fogtam, hogy hány gólt lőhettünk volna még vele, ha a megfelelő helyzetben lövés/csel helyett a passzt választották volna a társak. Valahogy ezt kéne megérteniük, hogy ha kölcsönösen kiszolgálják egymást, akkor még több gólt rúgathatnának egymással.
Én ezt nem teljesen így látom. Legalábbis abban nem értek egyet, hogy ez önzőség lenne. Inkább olyan érzésem van, hogy valamiért sokszor nem a megfelelő megoldást választják, főleg Yamal esetében. A befejezéseknél sokszor kapkod, ziccerben is gyakran rosszul választ befejezést. Sőt az ellentettje is megfigyelhető, amikor lőni kellene a passzt választja, a döntések terén még nem az igazi. De ezt abszolút a kora számlájára írom, ebben biztos fog még fejlődni.
Lewy pedig szerencsére visszatalált a helyes útra és kiemelendő, hogy szerintem posztjához/stílusához képest sokat tesz bele a közösbe. Lamine gólja is gyönyörű volt, nagyszerűen, klasszis módra oldotta meg, de a lengyelnek legalább akkora, ha nem nagyobb szerepe volt, mint Raphinhának vagy magának a gólszerzőnek. Az egész abból indult, hogy nem centerekre jellemző módon a saját térfelén labdát szerzett és abból tudott megindulni Rafi.

De visszatérve Lewandowskira tényleg brutális, amit művel. Szigorúan a gólok száma nem is igazán tükrözi a teljesítményét. A fontosabb sorozatokat tekintve a gól/perc mutatója: bajnokságban 92, a BL-ben 78, a kupában 33 (3277 perc). Csak összehasonlításképp Mbappénál ezek a számok: 110, 151, 160 (3647 perc), sőt utóbbi több tizenegyest is lőtt. Lehet, hogy a francia lnyeri végül a Pichichit, de ez nagyban lesz köszönhető annak, hogy mennyivel többet játszott.
És ha belegondolunk abba, hogy ha mi is ott lettunk volna a play off-ban jó eséllyel 11 fölött tartana, de szerintem ez a cím is ő illetve Raphinha között fog eldőlni. Legalábbis reálisan jelenleg így tűnik, jelenleg egyedül Kane az, aki még veszélyt jelenthet rájuk.
Forca Barca!!!!
Andrsika
Jugador del Barça

2025.04.10. 09:19:07

Barcaman1993 írta:
gránit írta:
Elképesztő, amit tol. A bajnokságban 29 meccsen 25 gól, a BL-ben 11 meccsen 11 gól, az egész szezonban 45 meccsen 40 gól. Nálam eddig övé az Aranylabda.
Látványosan feljavult az utóbbi időben. Ha Yamal meg Raphinha nem vették volna be az utóbbi időben a ki az önzőbb tablettát, még jóval több gólja lenne. Nagyon jó pozíciókban érkezik meg az akciók végén, csak nem elégszer érkezik meg hozzá a labda. Egy olyan kölcsönös önzetlenség lenne a 3-asukban, mint a Messi-Neymar-Suárez 3-asban volt, szezon végén minden lőtt gólos rekordot megdöntenénk. Persze nyilván ez is szép eredmény, de tegnap is a fejemet fogtam, hogy hány gólt lőhettünk volna még vele, ha a megfelelő helyzetben lövés/csel helyett a passzt választották volna a társak. Valahogy ezt kéne megérteniük, hogy ha kölcsönösen kiszolgálják egymást, akkor még több gólt rúgathatnának egymással.
Így van! Pl tegnap is volt pàr ilyen szituáció..csak, h egyet kiragadjak…az első félidőben amikor Yamal szélen becselezte magát és kiszorított helyzetben ahelyett, h odapasszolja az üresen álló Lewának….

Sokan mást vàrnak a Lengyeltől, de a számok pedig azt igazolják, h még ennyi idősen is világlasszis Befejező csatàr.
Barcaman1993
Director del Fútbol

gránit írta:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
gránit
Director del Fútbol

bence0330

2025.03.31. 01:16:59

Haaland és Kane tud ilyen helyzetekből gólt rúgni rajta kívül (ellenünk pont tette is az utóbbi), meg Ibra volt ilyen. Ennyi, a többiek nem érték volna fel, pláne nem még irányítva is.

No ez az. Én is top3 centernek monddom és mondtam bármikor, amikor frissen lép pályára. Mostanság ez többször megtörtént, pihent kicsit többet, mint korábban. Az a november-január közötti időszaka horror volt, de akkor kb alig volt cserélve is, nem hogy rotálva. Értelmes megmozdulása nem volt már neki, gólja meg elég ritkán ehhez képest. Mikor jobban van pihentetve, violá, mindjárt régi fényében tündököl. Csütörtökön becserélve is klasszis volt, meg ma is klasszis volt. Ettől még szerintem amúgy Ferránnal is rúgtunk volna ennyi gólt, nem csak azért, mert lőtt ő is egyet, hanem amúgy az első 70 percet a védők között bujkálva töltötte a lengyel, beadásokra nem rárobbanva, ami Ferránnal sosem történne kb meg. Meg ugye csütörtökön is villogott ő is, kétlem, hogy hátrébb lettünk volna vele, de persze ezt nem tudhatjuk.

De aztán villant a lengyel klasszisa, pont olyan gólokkal, amiket várunk tőle, pont olyan élesen a kapu előtt, mint ahogy ősszel kinézett. Pihentessük továbbra is hasonló ütemben, és megint van egy világklasszis centerünk, és kiritkákat sem fog kapni. Megnézném amúgy kipihenten a nagyobb BL meccseken, mert ott még nagyobb a tempó, még fontosabb talán a frissesség az ő korában.

A kritikák amúgy szerintem többségében ennek szóltak, részemről mindenképp, inkább Flicket kritizáltam vele kapcsolatban, lehetett érezni, hogy a horror gyenge Lewynél a fáradtság az ok. Ezért is fontos dolog, amit Ferrán művel, így Flick bátrabban meri kirotálni a lengyelt.

Mindez persze igaz Yamalra is, ő tuti sokkal élesebb lenne kapu előtt, ha lenne egy erős cserénk oda, de hát nincs, meg neki nagy a hatása a játékra mindenképp, szóval ő mindenképp minden módon hasznos.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.03.31. 00:37:51

Lehet szidni a csókát, többnyire jogosak is a kritikák, de ő az, akire tényleg igaz, hogy a leglehetetlenebb helyzetekből is tud gólt lőni. Meg merem kockáztatni, nincs még egy csatár jelenleg a világon, aki a mai első gólját elteszi. A másodiknál azt hittem, el fogja töketlenkedni, de azt is megoldotta szépen. Tud ő azért, ha akar, vagy ha tud még lépni a fáradtságtól :D
PR42
Jugador del Barça

2025.03.26. 20:09:00

MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.26. 12:22:32
Robert Lewandowski: "In the last matches, I was so tired that I couldn't even shoot with my right leg. Now I feel better, and I hope to maintain this freshness."
Eközben meg gesztikulál, elégedetlenkedik ha lecserélik, ki érti ezt :roll:

Jó lenne ha belátná hogy az ő érdeke is hogy 36 évesen ne minden meccsen 90 percet játsszon és a hátsóján véve a levegőt a labda is elpattanjon róla, de azt sem értem hogy ezt miért nem Flickéknek és az orvosoknak mondja a sajtó helyett, akkor talán emberhátrányba nem őt hagyná fent Flick, arról nem is beszélve hogy veteránként neki is kéne példát mutatni a fiataloknak.
Senkit sem(őt sem) fogja érdekelni hogy 4-0-s eredménynél ő rúgja-e az 5-ödiket vagy sem, ellenben azt igen ha utána egy egyenes kieséses meccsen elteszi a kötelezőt/rúg egy váratlant a semmiből, vagy enerváltan a kihagyhatatlant is kihagyja.

Az Atletico elleni meccsen meg láthattuk hogy milyen ha kipihentebb, nem vonszolja a lábát:
Robbanékonyabb, megjátszható, és gólt is tud rúgni kis túlzással a semmiből, ami erős kontraszt az azelőtti meccsekhez képest ahol úgy mozgott mint akinek 4 ütemmel késik a közvetítés.
Az sem véletlen hogy a szezont mindig God mode-ban kezdi aztán meg leereszt idén is, nagyon okosan kéne beosztani az erejét a legfontosabb meccsekre.
Googliztam hogy honnan van ez az idézet de csak forrástalan twitter postokat találtam.
Van tényleges forrás, valami interjú videó vagy bármi?

Egyrészt én elhiszem a dolgot mert mezőnyben az Atleti elleni meccs kivételével szerintem bűn gyenge volt Lewy, másrészt viszont erős egy nyilatkozat, ami nem tesz jót a csapatnak. Mit gondoljanak a cserék, ha Lewy játszik ilyen körülmények között? Flick megítélésének se tesz jót ha ez igaz.

Jó lenne tudni hogy valós nyilatkozat-e vagy sem.
bence0330

2025.03.26. 13:23:53

Igen, szerintem vele nem bánik tökéletesen Flick. Amikor kipihent, még mindig top5 center. Amikor nem, akkora fék, mint kb senki más a csapatban, és tényleg az a gólszerzés egyik fő kritériuma, hogy elkerüljük őt a támadásépítésben, meg ne rá jöjjön ki a helyzet. De ez nem is lehet máshogy már ilyen korban ilyen percszámnál. A magas szintű teljesítményét tuti, hogy sokkal jobban lehetne állandósítani jobb elosztással - ez Yamalra is igaz, meg akár Raphinhára is, de utóbbinak a kora miatt bírnia kell jobban.

Ferrán bombaformában van, simán lehetne többször rotálni vele, vagy többször lehozni akár félidőben-60. percben. Yamalnál ugyanez.

Ez az egész azért működik csak egyáltalán sérülések nélkül, csak egyéni formaingadozásokkal, mert Flick viszont zseni ahogy felkészítette erre ezt a szűk, nem ideális korösszetételű keretet. Szerintem a támadóhármasunk kb semmilyen más edző alatt nem bírná ezt a terhelést ebben a formában.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.03.26. 12:22:32

Robert Lewandowski: "In the last matches, I was so tired that I couldn't even shoot with my right leg. Now I feel better, and I hope to maintain this freshness."
Eközben meg gesztikulál, elégedetlenkedik ha lecserélik, ki érti ezt :roll:

Jó lenne ha belátná hogy az ő érdeke is hogy 36 évesen ne minden meccsen 90 percet játsszon és a hátsóján véve a levegőt a labda is elpattanjon róla, de azt sem értem hogy ezt miért nem Flickéknek és az orvosoknak mondja a sajtó helyett, akkor talán emberhátrányba nem őt hagyná fent Flick, arról nem is beszélve hogy veteránként neki is kéne példát mutatni a fiataloknak.
Senkit sem(őt sem) fogja érdekelni hogy 4-0-s eredménynél ő rúgja-e az 5-ödiket vagy sem, ellenben azt igen ha utána egy egyenes kieséses meccsen elteszi a kötelezőt/rúg egy váratlant a semmiből, vagy enerváltan a kihagyhatatlant is kihagyja.

Az Atletico elleni meccsen meg láthattuk hogy milyen ha kipihentebb, nem vonszolja a lábát:
Robbanékonyabb, megjátszható, és gólt is tud rúgni kis túlzással a semmiből, ami erős kontraszt az azelőtti meccsekhez képest ahol úgy mozgott mint akinek 4 ütemmel késik a közvetítés.
Az sem véletlen hogy a szezont mindig God mode-ban kezdi aztán meg leereszt idén is, nagyon okosan kéne beosztani az erejét a legfontosabb meccsekre.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.22. 12:09:50

Troym írta:
2025.03.22. 07:55:17
FcBarcelona1 írta:
2025.03.22. 06:37:56
Itt szerintem is ezzel van a fő probléma. Tegnap Lewy is cserét kért vádli fájdalomra hivatkozva. Végre van egy profi stábja a klubnak, erre elengedik amatőrök? közé a játékosokat?
Spanyol szinten először a La Ligának és az RFEF-nek kellene bizonyítania, hogy profi módon tudnak működni (minden téren) akkor lehet nem érné őket panasz.
Lewa tegnap VB selejtezőt játszotta litvánok ellen, kinek milyen mérlegelési / döntési helyzete volt, hogy elengedjük-e?

A Barca köteles elengedni, hivatalos válogatott meccs és a spanyol szövetséget meg nem érinti a dolog, a lengyelnél lehet panaszkodni, de fura lenne, ha az all-time legjobb lengyel centert nem hívnák be. Szerintem a VB selejtező mégcsak nem is az UEFA, hanem FIFA égisze alatt fut.
A lengyel csapatnak meg legfontosabb játékosa, és a litvánok ellen pont az ő góljával nyertek 1-0ra (80. perc körül lőtte a gólt, így a pihentetés sem volt lehetséges, szóval nehéz az ottani szakmai stábot is hibáztatni.
Ahogy Gránit írta talán, Lewa lemondhatja a válogatottságot, ha akarja, más megoldás nincs.
Pontosan. A játékos bármikor lemondhatja a válogatott mérkőzését. De nem mondják le, mert fontos nekik a válogatott. Innentől kezdve a válogatott szövetségekre teljesen felesleges mutogatni. Ők nem vasra verve hurcolják el a játékosokat, mint valami gályarabokat, hogy kényszerből játsszanak náluk. Hanem a játékosok maguktól jelentkeznek játékra a válogatottaknál, mert játszani akarnak a válogatottban. Ami nem kényszer, hanem megtiszteltetés. Ami nem kényszer, hanem lehetőség, amivel élnek is a játékosok, saját akaratukból.

Azt meg tényleg felejtsük el, hogy a játékos a klub tulajdona. Nem a klub tulajdona. Egy ember sem a tulajdona semminek és senkinek. Az ember nem tárgy, amit birtokolni lehet. A ferraris példa sem volt jó, mert egy Ferrari nem dönthet arról, hogy elindítják-e vagy sem. De egy játékos dönthet arról, hogy akar-e a válogatottban játszani vagy sem. És akarnak. A lengyelek meg ahogy írtad, Lewandowski hajrában szerzett góljával győztek, még szép, hogy nem cserélik le. Még szép, hogy a spanyol válogatott a lehető legerősebb összeállításban akar játszani, hiszen meg akarják nyerni a meccsüket. A válogatott nincs a klub alá rendelve, és nekik éppúgy fontosak a saját meccseik, mint a kluboknak a klubmeccsek.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.22. 11:12:58

FcBarcelona1 írta:
2025.03.22. 08:48:14
Azzal van a baj, hogy egy 48 csapatos VB-re versenyezve (vagy NL) egy klub tulajdonában lévő játékos egészségét nem veszik figyelembe, vagy gondatlanságból veszélyeztetik azt. Cubarsi topicból indult. Van helyette vagy 5 válogatott szintű védő. Akkor miért nem engedik el, ha lesérült? Jobb neki a táborban bohóckodni, ahelyett, hogy otthon pihenne, vagy a klub orvosai felügyelete alatt gyógyulna?
Lewy egy idősebb, tapasztalt játékos szerintem tud prioritást tenni (nyilatkozatai is ezt igazolják) a válogatott kijutása vagy a klubnál elnyerhető címek és esetleges egyéni címek között. Persze ha ennek ellenére játszik a következő meccsen, és lesérül a szezonra, szerintem a klub, vagy a szurkolói teljesen jogosan felháborodhatnak, még ha el is fogadják egymás véleményét a klub-válogatott vagy szurkolók viszonylatában.
2 dolog.

Első és szerintem ez okozza a fő zavart a kommunikációban:
Ki is emeltem, aláhúztam.
Elhiszem, hogy nem azt akartad fogalmazni, hogy szó szerint emberek egy klub tulajdonában vannak, de prioritási szempontból fontos, amit írsz.
Ebben a kérdésben én Csabával értek egyet.
A válogatott van az első helyen és a klubcsapat a munkahely a focistáknak. Még egy Maldini, Puyol, Xavi, Giggs, Zanetti szintű 20+ évig egy csapatnál szolgáló játékosnál sem éreztem egyszer sem, hogy a klubcsapata fontosabb lenne a válogatottjánál, de egy értsd jól "zsoldos" vagy "üzletember" szemléletű focistánál ez még hatványozottabban igaz.
Volt eddig 4-5 csapata Lewának, szerintem lehetett annyi Raphinhának, Koundénak, ki tudja 15 év múlva hol tart majd Cubarsi, miért is lenne fontosabb egy bajnoki meccs, mint egy válogatott?
Nézzétek meg a számokat.
A top játékosoknak van 1500-2000 klubmeccse (évente mondjuk 60) és nagyon kivételes arcok jutnak el 100+ válogatottságig.
Még Messinek is a legfontosabb címe a VB arany volt, nem 1-1 BL sikerünk.

Amúgy mit gondolnál, ha mondok egy béna példát, de a Fradi hisztizne, vagy nem akarná elengedni XY-t egy Nyíregyháza meccs miatt? Vagy küldjük haza Szoboszlait, ha kap egy rúgást és az orvosok szerint elsőre semmi baja? Értem, hogy másodszorra kiderült, hogy kicsit komolyabb Cubarsi sérülése, de eleinte nem annak tűnt.

2. (Ez inkább Chinonak válasz)
A Lengyel-Málta is VB selejtező és a lengyel válogatott azért nem dúskál világsztárokban, emlékeim szerint mi is kaptunk már ki Máltától, te mint lengyel szövetségi kapitány tényleg nem játszatnád Lewát?
Csak mert pár napja a finnek vért izzadva nyertek 1-0ra Málta ellen és pontvesztés sem férhet bele, mert a csoport tagja még a spanyol és holland csapat is, egy jut ki egyenságon, egy pótselejtezik.

Baromi nagy a tét, jóval nagyobb, mint aminek beállítjátok.

Amúgy mi van ha mások is szólnak, hogy XY lengyel játékos se játsszon már, hát Máltát csak legyőzik valahogy Moder, Bednarek, akárki nélkül.
A lengyelek másik csatára a Panathinaikos játékosa, szinteket esik a támadójáték Lewa nélkül.

Össznépi felháborodás lenne, ha a Fradi, Újpest, Leipzig, Bournemouth, de akár a Liverpool jelezné, hogy mit ugráltok magyarok ez csak NL, küldjétek haza, vagy tegyétek kispadra adott játékost.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.22. 08:48:14

Troym írta:
Sokszor elbeszélünk egymás mellett, vagy nem értjük meg egymást. Nem gondolom, hogy direkt szívatás, ha valakit behívnak, vagy nem nézik a klub érdekeit. (Az RFEF-nél azért más, mert van tüske mindkét félnél)Ez természetes, vagy amit Csababarca is ír, hogy a válogatott fontos a játékosoknak. Azzal van a baj, hogy egy 48 csapatos VB-re versenyezve (vagy NL) egy klub tulajdonában lévő játékos egészségét nem veszik figyelembe, vagy gondatlanságból veszélyeztetik azt. Cubarsi topicból indult. Van helyette vagy 5 válogatott szintű védő. Akkor miért nem engedik el, ha lesérült? Jobb neki a táborban bohóckodni, ahelyett, hogy otthon pihenne, vagy a klub orvosai felügyelete alatt gyógyulna?
Lewy egy idősebb, tapasztalt játékos szerintem tud prioritást tenni (nyilatkozatai is ezt igazolják) a válogatott kijutása vagy a klubnál elnyerhető címek és esetleges egyéni címek között. Persze ha ennek ellenére játszik a következő meccsen, és lesérül a szezonra, szerintem a klub, vagy a szurkolói teljesen jogosan felháborodhatnak, még ha el is fogadják egymás véleményét a klub-válogatott vagy szurkolók viszonylatában.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.22. 08:40:55

Troym írta:
FcBarcelona1 írta:
2025.03.22. 06:37:56
Itt szerintem is ezzel van a fő probléma. Tegnap Lewy is cserét kért vádli fájdalomra hivatkozva. Végre van egy profi stábja a klubnak, erre elengedik amatőrök? közé a játékosokat?
Spanyol szinten először a La Ligának és az RFEF-nek kellene bizonyítania, hogy profi módon tudnak működni (minden téren) akkor lehet nem érné őket panasz.
Lewa tegnap VB selejtezőt játszotta litvánok ellen, kinek milyen mérlegelési / döntési helyzete volt, hogy elengedjük-e?

A Barca köteles elengedni, hivatalos válogatott meccs és a spanyol szövetséget meg nem érinti a dolog, a lengyelnél lehet panaszkodni, de fura lenne, ha az all-time legjobb lengyel centert nem hívnák be. Szerintem a VB selejtező mégcsak nem is az UEFA, hanem FIFA égisze alatt fut.
A lengyel csapatnak meg legfontosabb játékosa, és a litvánok ellen pont az ő góljával nyertek 1-0ra (80. perc körül lőtte a gólt, így a pihentetés sem volt lehetséges, szóval nehéz az ottani szakmai stábot is hibáztatni.
Ahogy Gránit írta talán, Lewa lemondhatja a válogatottságot, ha akarja, más megoldás nincs.
Szerintem a második meccsre már nyugodtan hazatérhetne, nem hiszem, hogy Málta probléma lenne a lengyeleknek nélküle.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése