Amennyire tudom, Pedro, Puyol, Xavi, Messi, Iniesta mind a 3. osztályból kerültek fel (páran lehet még a 4.ben is megfordultak), Busquets a Barca C-ből került fel direkt kb az 5. osztályból, Rafinha, Bartra, Masip és Montoya kerültek fel a 2. osztályból, bár Montoya lehet megjárta a 3.at is.
Jó volt ez a 2. osztály, de túl vannak sztárolva a játékosok. Mióta jött ez a szuper-korosztály, minden 2. osztályos többet akar, mint amit érdemel és a felkerülésük után egyből kezdők akarnak lenni 1-2 év alatt: Gio dos Santos, Deulofeu, Thiago.
Az se egészséges, hogy pl a transfermarkt-on a Barca B a 2. osztály legértékesebb csapata és még az első osztályban se lenne utolsó. Egyszerűen túl nagy lett a hype a játékosok körül. Régebben az ifikről a fene se hallott és talán jobb is volt az úgy.
Jelenleg szerintem a legjobb megoldás a tömeges kölcsönadás lenne. A jelenlegi Barca B, mitn csapat megbukott, de vannak bőven tehetséges játékosok. Én kikölcsönözném az összes "sztárt" és hoznám fel a Juvenil A-ból az újakat. Rossz esetben nem válnak be túlzottan a sztárok, de a csapat összeszed belőlük 20-30 millió eurót, de inkább többet. Jó esetben, aki beválik úgy kerül vissza, hogy már értettebb játékos. Lásd Rafinha vs Sergi Roberto. Rafinhának nem volt jó szezonja idén, de azért rossz se volt. Azt bizonyította, hogy ha másnak nem, kiegészítőembernek jó lesz. Van mire építkezni. Jövőre remélem megpróbálja azokat, amiket idén nem. Ez annak is köszönhető, hogy a Celtában azért elég sok rutint szerzett. Itt van vele szemben Sergi Roberto, aki kb 2 év alatt nem játszott egy értékelhető meccset sem, még értékelhető mozdulata sem volt, most volt kb 2-3 közepes meccse, hogy LE megváltoztatta a posztját. Szóval azért a kölcsön igen hasznos lehet, ha másért nem, hát azért, mert a játékos nem csinálja össze magát mindig, amikor hozzá kerül a labda.
UI: most látom, hogy jó eséllyel feljut a Girona. Nekik kikölcsönözném a fél Barca B-t.