Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez talán a legjobb hír a fiatalokkal kapcsolatban idén. Nem akarom bántani, hisz csak a mi kutyánk kölyke, de hatalmas fék volt a csapaton belül, de csapatkapitányként soha nem ültették le. Alapból jobbhátvéd a srác, de mind védekezésben, mind támadásban nagyon gyenge. A szezon második felében Vinyals már felhozta Palencia-t, és Patricot felvitte vkp-ba, aminek leginkább az addig alapember Samper itta meg a levét. Vagy eggyel feljebb játszott vagy a padra szorult. És Gabarron előtt így nagyrészt Gumbau vagy Camara (esetleg együtt) játszott, ami kb. semmire sem volt jó.messideco írta:Patric megy a Laziohoz. Mit érdemes tudni a srácról, miben erős vagy gyenge, milyen a stílusa?
Nyilván nem lesznek a 18-as keretben.Csak év végén,. amikor jövőjükről tárgyalnak, nem lehet egyedül azt venni figyelembe, hogy kiesett velük a tartalék.PCsabi írta:Mindhárman kezdeni fognak, Busquets, Neymar és Suárez helyett.Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó YD. Következtetés?
Mindhárman kezdeni fognak, Busquets, Neymar és Suárez helyett.Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó keretben. Következtetés?
Szerepeltek már Bl meccsen, így jogosultak az éremre, Luho meg megadja nekik az esélyt, hogy a többiekkel ünnepeljenek a pályán ha nyertünk. Kb ennyi.Samper írta:Samper,Munir és Sandro a BL döntőre utazó keretben. Következtetés?
Látsz tényleges esélyt arra,hogy ezeket meg is fogják lépni?Gareth Tello írta:l
Samperék jövőjéről pár szót, most csak röviden.
Akit mindenképpen felhoznék: Samper és Grimaldo.
Akit Pedro és Deulofeu sorsától függően hoznék fel vagy adnék kölcsönbe: Adama és Munir.
Akit kölcsönadnék: Halilovic és Sandro, esetleg Ié is.
ne legyen igazam, de simán kinézem ezt enriquéből. vermaelen ugye elvileg normális felkészüléssel teljes értékű játékos lehet. így már öten lesznek két posztra, akik közül simán bárkit belehetne tenni szinte bármelyik meccsre. ezért muszáj lesz mascheranot eggyel feljebb sokszor busi párjaként vagy helyett használni, vagy valakit (gondolom bartra lenne az) eladni.palesz77 írta:A középpályán amúgy a Maestro kiválása után mást nem is tud idén csinálni majd Lucho, mint a fiatalokat próbálgatni, aminek én nagyon örülök. (Kivéve ha Masch veszi át Xavi pihentető szerepét a középpályán jövőre majd, de akkor én tökönbököm magam..)
meccseit nem szoktam nezni, szoval hogy milyen teljesitmenyt nyujt azt nem tudom, GT majd talan tud erre valamit irni.nzxtpo írta: Esetleg valaki Tajtiról tud mondani pár szót? Azt tudom, hogy bebiztosította a helyét a csapaton belül, fontos szereplő volt, gólokkal gólpasszokkal járult hozzá a második helyhez. De milyen jövő vár rá? Marad ennél a csapatnál vagy feljebb viszik? Ha jól tudom a Juvenil A a következő lépcsőfok számára, ugye?
jovore minden bizonnyal mar Pimienta lesz az edzoGareth Tello írta: És nem elhanyagolható Bartomeu felelőssége sem, aki ragaszkodott Vinyals kinevezéséhez, hiába volt a La Masíát minden bizonnyal nála jobban ismerő Roura javaslata az a Pimienta García, aki nagyszerű csapatot épített a Juvenil B-ből, és miután átvette a mélyrepülésben lévő Juvenil A-t, velük is szépen zárta a szezont.
Én kicsit hiányolom azt, hogy egy több lépcsős fokozatot alkossunk az ifik beépülésére.palesz77 írta: Mondjuk ennek lehet ahhoz is van köze, hogy Thiago, Ini vagy Xavi szintű tehetség nem is volt azóta a B-ben.. Most Samper áll készen elméletileg az első csapatra - az elmondások alapján -, és szerintem aki látta az idei felnőtt csapatban lejátszott meccseit, az nem is nagyon aggódik miatta. Tehermentesítésre tökéletes lenne a gyerek, nekem eszméletlenül tetszett a játéka, ő mind fejben mind fizikálisan késznek tűnt. Halilovicról ez pl még nem mondható el. Azt meg senki ne várja, hogy egy újonnan feljött ifi rögtön kiszorítsa pl Init, de beugrós szereppel még az eredménykényszer ellenére is be lehet simán építeni a fiatalokat - csak ahhoz az edző is kell. A középpályán amúgy a Maestro kiválása után mást nem is tud idén csinálni majd Lucho, mint a fiatalokat próbálgatni, aminek én nagyon örülök. (Kivéve ha Masch veszi át Xavi pihentető szerepét a középpályán jövőre majd, de akkor én tökönbököm magam..)
Én se írnám még le őketpalesz77 írta:u.i.: És amúgy annak ellenére, hogy nem akarod elfogadni, Bartra még igenis beválhat hosszútávon - kellő lehetőséggel -, és Rafinha is jobb ennél a szintnél, amit idén javarészt hozott. Szóval még a mostaniak közül is beépülhet valaki.
Ezt pedig én is várom!palesz77 írta:u.i.2.: GT, ugye nem felejtetted el a hosszú beszámolód?![]()
![]()
Én ezt azzal magyarázom, hogy a Segunda jóval komolyabb színvonalat képvisel, mint azok a csapatok, akikkel anno az UEFA Youth League-ben találkoztak Vinyalsék. A Segundában már nem csak fiatalokkal vannak tele az ellenfelek, itt már érettebb, tapasztaltabb játékosok jönnek szembe, akik taktikailag is fegyelmezettebbek a suhancoknál. Ha pedig mindehhez egy jó edző is társul, aki képes egy kiegyensúlyozott együttest összerakni (erre sok példa van ebben a bajnokságban), akkor csapatszinten sokszor könnyedén ki tudják venni a játékból Adamát és Munirt. Igaz, ehhez sokszor az kell, hogy Adama oldalán folyamatosan három-négy játékos tartózkodjon szorosan a vonal mellett, és azonnal körbevegyék a szélsőt, amint hozzá kerül a labda, de a végeredmény ugyanaz. Ilyenkor kellene valamit mutatnia az edzőnek is, egy okos taktikai húzás, jó csapaszintű támadójáték kialakítása, hogy a csapat más módon is veszélyt tudjon jelenteni az ellenfél kapujára - és ez az, ami nem sikerült Vinyalsnak (sem), annak ellenére, hogy a játékosanyag, amiből dolgozhat(ott), egyáltalán nem (volt) rossz.danianevem írta:Így már sokkal érthetőbb, köszönöm. A kiemelt részt még vitatnám, mivel ez egy olyan ellentmondás ami miatt hiszem, hogy a játékosok is komoly szerepet játszottak a sikertelenségben. Mivel Vinyals rájuk épített egy évvel korábban, tudja jól mire képesek és már sikerült csapatot építenie az egyéniségek köré. Tehát értelmetlen lenne a padoztatásuk, ha csak nincs valami olyan dolog a háttérben (rossz hozzáállás, taktikai fegyelmezetlenség), ami miatt mégsem bízik bennük.
Ha nem is feltétlenül jobb, de mindenképpen kivételes korosztály az is. Közülük többen is felkerülnek majd a Juvenil A-ba jövőre, elég komoly kis csapat fog összejönni ott.Feast4 írta:Amúgy többen is mondták, hogy a Tajtiék korosztája(nem feltétlen ő de hátha ő is) jobb mint ez.
Nem felejtettem el, szombaton meg is írtam, csak aztán az elküldés előtt közvetlenül egy óvatlan félrekattintás következtében ment az egész a levesbe...palesz77 írta:u.i.2.: GT, ugye nem felejtetted el a hosszú beszámolód?![]()
Mondjuk ennek lehet ahhoz is van köze, hogy Thiago, Ini vagy Xavi szintű tehetség nem is volt azóta a B-ben.. Most Samper áll készen elméletileg az első csapatra - az elmondások alapján -, és szerintem aki látta az idei felnőtt csapatban lejátszott meccseit, az nem is nagyon aggódik miatta. Tehermentesítésre tökéletes lenne a gyerek, nekem eszméletlenül tetszett a játéka, ő mind fejben mind fizikálisan késznek tűnt. Halilovicról ez pl még nem mondható el. Azt meg senki ne várja, hogy egy újonnan feljött ifi rögtön kiszorítsa pl Init, de beugrós szereppel még az eredménykényszer ellenére is be lehet simán építeni a fiatalokat - csak ahhoz az edző is kell. A középpályán amúgy a Maestro kiválása után mást nem is tud idén csinálni majd Lucho, mint a fiatalokat próbálgatni, aminek én nagyon örülök. (Kivéve ha Masch veszi át Xavi pihentető szerepét a középpályán jövőre majd, de akkor én tökönbököm magam..)Feast4 írta:Ezzel az a baj, amit Viscával beszéltünk valamelyik nap. Nincs erre idő. Eredményspirálban vagyunk, ha egy játékos nem egyből meggyőző nincs idő arra, hogy várjuk na majd most. Ezt mutatja a nevelésünk. Thiagot leszámítva ki vált be az utóbbi pár évben?
Valóban nem lehet olyan következetesen, fokozatosan játszatni a tehetségeket, mint régen, de ettől függetlenül akik tényleg érdemesek a szerepkörre (akár alap-, akár pedig kiegészítő embernek), azok megkaphatják a lehetőséget az A csapatban. Idő ugyanis éppenséggel erre bőven van. Ez alatt bizonyítson, ha alkalmas rá, akkor tud is. Thiago sem született a kezdőbe, szépen beküzdötte magát. A minap megnéztem ki mennyit játszott, pontosan nem emlékszem a számokra:Feast4 írta:...
danianevem írta:Inkább a Xavi, Iniesta, Messi, Pedro, Busquets vonulatra gondolhatott... Valamennyien Segunda División B (harmad) vagy Tercera Divisiónból (negyedosztály) kerültek fel, szóval a kiesés önmagában még nem jelent katasztrófát. Megjárták a szamárlétrát, felépítették magukat. A mostaniaknak is ezt kellene, mert elsősorban fejben nincs rendben valami náluk. Talán igaza is lesz noname-nek és pont egy ilyen arcon csapás okán térnek észhez a játékosok.Samper írta:Közvetlenül?? Vagy talán Bojan Krkicre céloztál?noname írta:A jelenlegi keret nagy része 3. osztályú utánpótláscsapatból került fel, vagy még lejjebbről.
Inkább a Xavi, Iniesta, Messi, Pedro, Busquets vonulatra gondolhatott... Valamennyien Segunda División B (harmad) vagy Tercera Divisiónból (negyedosztály) kerültek fel, szóval a kiesés önmagában még nem jelent katasztrófát. Megjárták a szamárlétrát, felépítették magukat. A mostaniaknak is ezt kellene, mert elsősorban fejben nincs rendben valami náluk. Talán igaza is lesz noname-nek és pont egy ilyen arcon csapás okán térnek észhez a játékosok.Samper írta:Közvetlenül?? Vagy talán Bojan Krkicre céloztál?noname írta:A jelenlegi keret nagy része 3. osztályú utánpótláscsapatból került fel, vagy még lejjebbről.
Nem tudom biztosan, de mintha Busi meg Pedro a harmadosztályból jött volna fel annó.Samper írta:noname írta:A jelenlegi keret nagy része 3. osztályú utánpótláscsapatból került fel, vagy még lejjebbről.
Közvetlenül??
Dlf nem kell a Sevillának ez már eldöntött tény. Ott se tudott stabil kezdő lenni és jó eséllyel ezzel el is intézte magát. Két kölcsönadás ami besült és akkor még nem beszéltünk arról, hogy LE mondta, hogy mehet amerre lát nyáron de ebben a csapatban nincs helye. Suarez éke de az a baj, hogy ott is sokat padozik. Gondolom összefügg ez azzal, hogy fent áll a lehetőség, hogy visszadják és ha nélkülözhetetlen láncszemml válna a gépben akkor beesett az eső. Amúgy talán a Sevillaval valami ózletbe be is akarjuk venni, hogy végképp odaadjuk.messideco írta:Nem tudom, de ma olvastam, hogy Denis Suarez és Dlf nem tér vissza a csapathoz a következő szezonra.
noname írta:A jelenlegi keret nagy része 3. osztályú utánpótláscsapatból került fel, vagy még lejjebbről.
A harmadosztály csak növeli a távolságot az A és az utánpótlás között. A felfelé áramlás olyan ritka lesz, mint a fehér holló. Még inkább vásárolni lesz érdemes, mint nevelni-noname írta:Lehetséges, hogy szándékosan estek ki. A rivaldafény képes elolvasztani az amúgy sem túl értelmes focisták kevés agyát. Ha belegondoltok, akkor a játékosok nagy része most elmehet komolyabb csapatokhoz végleg vagy kölcsönbe, ahol sokkal többet keresne, mint most és még jobban szem előtt lesz. Nem véletlen, az se pls amit Deulofeuról nyilatkozott Emery. Lehet jót fog tenni az a harmadosztály, rendet rak a fejekben.
Ha ez így van, akkor csinálnék velük egy rejtett kamerás felvételt, ahol elmondanák, hogy direkt estek ki, elvinném a bíróságra, fifához, mindenkihez, aztán pedig kirúgnám az összeset.Samper írta:Győzzetek meg, ha úgy gondoljátok, hogy nem a játékosok ejtették ki a csapatukat.Erxy írta:2-5-re kikaptak a kicsik hazai palyan, ezzel pedig mar biztossa valt, hogy kiestek a masodosztalybol![]()
erdekes lesz hogy ki marad ki megy, hogy mi lesz Samperrel, Halilovical, Adamaval, Munirral.. ok erzesem szerint nem maradnak a harmadosztalyba...
allitolag a Juvenil A edzojet akarjak kinevezni jovore.