A régmúlt Barca csillagai

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Ki minden idők legjobb barcás jobbhátvédje?

A szavazás 2021.12.08. 17:07:23-kor befejeződött.

Dani Alves
19
95%
Albert Ferrer
1
5%
Más, kifejtem kommentben.
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 20
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2015.12.09. 16:34:41

sneco7 írta:
nagyatyesz írta:Nekem a legnagyobb kedvencem volt Rivaldo, és mai napig az általam legkedveltebb játékos egyike. Dinho és Messi odafér mellé. :-) Abban az időben indult a Sport 1 amikor a Barcában focizott, így sokszor láthattam játszani. Mondjuk ma már hihetetlen ennyi sportcsatorna mellett, de anno ugye a Sport Tv (mai Sport 1) adta a német, angol, olasz, spanyol meccseket is, így sokszor csak felvételről lehetett látni a meccseket.
Örök emlék, és mind a mai napig az egyik legemlékezetesebb gólja a valencia ellen ollózott gól, amivel x-re hozta a meccset, és ezáltal Bl induló helyen végzett a csapat. De a bl-ben is emlékezetes az akkori csúcs Manchester és München elleni csoportmeccseink, amikor 3 gólt vert egyedül az MU-nak. Emlékezetes a sorfal alatti "sunyi" gólja. Vagy amikor idegenben 2-2 játszottunk a Reallal és nem adták meg a 3. gólját les címén. A kvalitásáról mindent elmond, hogy az akkori Barcában, ami Bl-ben maradandót nem alkotott aranylabdás tudott lenni. Sajnos Van Gaallal nagyon nem jött ki, és ha jól emlékszem miatta is sokallt be, és lépett le a Milanba. Utána nem volt vezére mindaddig a csapatnak, míg be nem esett egy másik brazil Ronaldinho személyében...a többi pedig már ismert szorti...
3-2-re nyertük az Valencia elleni meccset, döntetlennél a Valencia a BL induló.

Jogos! Tényleg 3-2 lett. Rosszul emlékeztem, de a gól kitörölhetetlen emlék! :-)

Rivaldonak talán éppen az volt a baja, hogy nem kapta meg a szabad kezet a csapaton belül, és túlzottan taktikához igazították kvalitásait, - ellentétben Rijkarddal, aki Dinhonak, és Pepnek, aki pedig Messinek megadta a szabad kezet, akik ficánkoltak is.
LVG-t én anno még az Ajax edzőjeként kedveltem, és örültem, hogy a Barcához jött. Ugye első regnálása alatt ért is el sikereket, sőt még annak is örültem, hogy egy-két ajaxost hozott (pl Kluivert, De Bour, Cocu), de azért túlzásba is vitte a dolgokat, hiszen kb az akkor Ajax cseresort is idehozta. Sok lett nagyon a hollandból, bár tény és való, hogy a felsoroltakat én is szerettem. Mellette azért LE,Pep, Figo, Rivaldo, Soni Andreson ( :-) ) itt voltak, és annyi érdeme volt, hogy hozá mert nyúlni a fiatalokhoz. Akkor jött be a Xavi, Dani, Gabri vonal, akikből ugye csak előbbi lett klubikon.
Szóval sok jó húzás mellett, sok rossz is fűződött LVG nevéhez.

Ami viszont tény, hogy bár nem vagyok brazil fan, de nálam ha össze kéne raknom az eddigi életem során látott játékosokból a kedvenc támadósoromat, akkor nálam a Ronaldinho, Rivaldo, Messi - Ronaldo sor ostromolná a kaput.
Chino
Llegenda del Barça

2015.12.09. 15:16:17

-'
Bob_Marley írta:Szeritnem azert LVG nem gyenge edzo es Nunez se volt rossz elnok (nalam etalon egyebkent). Jo focista volt Rivaldo szo se rola, szerintem pont akorul engedtuk el mikor kellett. Megvolt a kis ugye a hollanddal, nalam egy jatekosnak mindig kuss a neve es aztan lefele is indult a plyafutasa.
LVG nem gyenge edző, de túlságosan megosztó, makacs és saját hibáit sem látta be. Rivaldoval való konfliktusa is valahol itt keresendő. Ez vice-versa működik, nem csak a játékos sara volt az az ügy. Amellett a "hollandosítása" sem volt egy egészséges dolog. Azért nem csak olyan sztárok érkeztek, mint mondjuk Kluivert. Voltak Reizigerek, Bogard-ok, Zenden-ek.

Nunez pedig már túl radikális irányba terelte a klubot. Voltak nagyon jó húzásai. Az utánpótlásnevelés is sokat erősödött a regnálása alatt. A korai időszakát én nem ismerem, akkor még kölyök voltam és internet meg hasonlók sem voltak, hogy annyira tájékozódni lehessen, ' 97-'98-tól követem komolyabban a csapatot.

LVG visszahívása (de még az első periódusa is) pedig számomra kísértetiesen hasonlít a Mou-Perez féle ügyhöz.

Lehet, hogy Laporta "érzelmesebb" de Nunez (amennyire ismertem) inkább kőkemény üzletember volt, ami legalább annyira káros a csapatra nézve.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.09. 10:01:03

Bob_Marley írta:Nunez szerintem egy kemenykezu jo elnok volt. Ronaldo is pampogott mehetett amerre akart. Es mielott valaki leirna, hogy Nunez bezzeg most sitten van (vagy volt mar nem is tudom hogy all), nem volt o sem tokeletes, de elnoknek szerintem pont ilyennek kell lenni. 0 erzelem, kokemeny raiconalitas. Figok, Ronaldok pampogtak es aztan szepen kitette oket. Egy klub nem ovoda meg szeretetszolgalat. Kokemeny uzlet es siker, penz. Ez a ketto a legfontosabb. En ezert szerettem nagyon Nunezt, hogy o merlegelt es nem erdekelte ki kicsoda, csak az hogy a klub celjait elerje. Hozzateszem nekem a mostani vezetes is kicsit ilyen, s Laportat pont ezert nem szerettem, mert sokkal inkabb vezereltek az erzelmek mint az esz. Es az uzletben erzelmekbol nem lehet sikert taplalkozni.

LVG valoban masodjara mar nem ugy jott ossze, plusz Init is o rakta be a Mallorca ellen. :P
Azért egy kissé szubjektív...nekem megvan Ronaldo kb. 15 éves nyilatkozata, amiben elmondja, h Nunez átvágta őket...elég hosszú, korrektnek tűnő, focistától meglepően intelligens interjút ad. Szóval van másik oldala is a dolognak.
Figo emlékeim szerint már nem közvetlen az ő regnálása alatt távozott (bár esélyes, h volt köze hozzá), ráadásul "fű alatt", és tisztán a pénz miatt, az egy undorító lépés volt, valahogy a háttere sosem volt tisztázott számomra.

Egy dolog elvitathatatlan és tény: regnálásával kezdődött meg a klub sikerkorszaka, a nagy igazolások, a pénzügyi-, szurkolói stabilitás. Úgy is fogalmazhatok, h kiemelte a középszerűségből a klubot, az, h most lehetősége van a klubnak itt tartani, egyértelműen az ő érdeme.

6 éves börit kapott pár éve, a vállalata adót csalt, a vizsgálat során lefizette a revizorokat...hatalmas figura :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.09. 09:19:45

Nunez szerintem egy kemenykezu jo elnok volt. Ronaldo is pampogott mehetett amerre akart. Es mielott valaki leirna, hogy Nunez bezzeg most sitten van (vagy volt mar nem is tudom hogy all), nem volt o sem tokeletes, de elnoknek szerintem pont ilyennek kell lenni. 0 erzelem, kokemeny raiconalitas. Figok, Ronaldok pampogtak es aztan szepen kitette oket. Egy klub nem ovoda meg szeretetszolgalat. Kokemeny uzlet es siker, penz. Ez a ketto a legfontosabb. En ezert szerettem nagyon Nunezt, hogy o merlegelt es nem erdekelte ki kicsoda, csak az hogy a klub celjait elerje. Hozzateszem nekem a mostani vezetes is kicsit ilyen, s Laportat pont ezert nem szerettem, mert sokkal inkabb vezereltek az erzelmek mint az esz. Es az uzletben erzelmekbol nem lehet sikert taplalkozni.

LVG valoban masodjara mar nem ugy jott ossze, plusz Init is o rakta be a Mallorca ellen. :P
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.09. 08:31:13

Bob_Marley írta:Szeritnem azert LVG nem gyenge edzo es Nunez se volt rossz elnok (nalam etalon egyebkent). Jo focista volt Rivaldo szo se rola, szerintem pont akorul engedtuk el mikor kellett. Megvolt a kis ugye a hollanddal, nalam egy jatekosnak mindig kuss a neve es aztan lefele is indult a plyafutasa.
Én nem bocsájtom meg Ronaldo elengedését...hozzáteszem, teljesen egyetértek abban, h nem normális, ami mostanában kluboknál folyik, manapság Messik, Neymarok, CR-ek, Ibrák "irányítanak" klubokat, kicsit fordítva ülünk a lovon. Ettől még Nunez egy szélsőséges barom volt, aminek voltak pozitív és negatív hatásai is, egy biztos, nem cserélném el a mostani elnökünkre.

Nem csak rá gondoltam, de az akkori Barcából sem ő, sem pedig az utódai nem tudtak sokat kihozni. Rivaldonak egyikkel sem volt meg az a kapcsolata, ezáltal az a képessége, h csúcsra vigye a csapatot, mint pl R10-nek Riijkarddal. Ettől függetlenül ő húzta a szekeret, sokszor egyedül. Továbbá teljesen értelmetlen volt "elhollandosítani" a csapatot, mégha klasszisok voltak is, bőven átlépte az egészséges szintet.

Nekem szimpatikus volt mindig is LvG, nem felejtem el neki a 2 bajnoki címet meg a kupát, egy dolgot pedig pláne nem, h ő hozta fel az első csapathoz Xavit, de teljesen indokolatlan volt visszahívni másodszorra, kertek alatt távozott is.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.09. 07:53:00

Szeritnem azert LVG nem gyenge edzo es Nunez se volt rossz elnok (nalam etalon egyebkent). Jo focista volt Rivaldo szo se rola, szerintem pont akorul engedtuk el mikor kellett. Megvolt a kis ugye a hollanddal, nalam egy jatekosnak mindig kuss a neve es aztan lefele is indult a plyafutasa.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.08. 23:30:11

Szerintem jobb volt, mint Dinho....nálam: Ronaldo, Rivaldo, R10. Olyan technikával, gömbérzékkel még ember nem született, mint Ronaldo, hiába vitték sokan többre, Rivaldo meg minden, de minden helyzetből képes volt gólt lőni.

Ahogy Nero írta, gyenge edzőket, Nunezt meg egy ótvar csapatot fogott ki.
edermatyi
Barça B

2015.12.08. 22:28:23

sneco7 írta:
nagyatyesz írta:Nekem a legnagyobb kedvencem volt Rivaldo, és mai napig az általam legkedveltebb játékos egyike. Dinho és Messi odafér mellé. :-) Abban az időben indult a Sport 1 amikor a Barcában focizott, így sokszor láthattam játszani. Mondjuk ma már hihetetlen ennyi sportcsatorna mellett, de anno ugye a Sport Tv (mai Sport 1) adta a német, angol, olasz, spanyol meccseket is, így sokszor csak felvételről lehetett látni a meccseket.
Örök emlék, és mind a mai napig az egyik legemlékezetesebb gólja a valencia ellen ollózott gól, amivel x-re hozta a meccset, és ezáltal Bl induló helyen végzett a csapat. De a bl-ben is emlékezetes az akkori csúcs Manchester és München elleni csoportmeccseink, amikor 3 gólt vert egyedül az MU-nak. Emlékezetes a sorfal alatti "sunyi" gólja. Vagy amikor idegenben 2-2 játszottunk a Reallal és nem adták meg a 3. gólját les címén. A kvalitásáról mindent elmond, hogy az akkori Barcában, ami Bl-ben maradandót nem alkotott aranylabdás tudott lenni. Sajnos Van Gaallal nagyon nem jött ki, és ha jól emlékszem miatta is sokallt be, és lépett le a Milanba. Utána nem volt vezére mindaddig a csapatnak, míg be nem esett egy másik brazil Ronaldinho személyében...a többi pedig már ismert szorti...
és mindhármat Rivaldo mester rúgta :)
"Xavi is more important than the coach"
Vicente Del Bosque
sneco7
Capitá del Barça

2015.12.08. 22:22:18

defender3
Entrenador del Barça

2015.12.08. 21:58:52

Emlékszem még 9 éves koromban voltunk nyaralni Barcelonában és akkor ott kaptam egy Rivaldo mezt, és ezzel el is dőlt melyik csapatnak szurkolok majd későbbiekben.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2015.12.08. 21:40:20

Nekem a legnagyobb kedvencem volt Rivaldo, és mai napig az általam legkedveltebb játékos egyike. Dinho és Messi odafér mellé. :-) Abban az időben indult a Sport 1 amikor a Barcában focizott, így sokszor láthattam játszani. Mondjuk ma már hihetetlen ennyi sportcsatorna mellett, de anno ugye a Sport Tv (mai Sport 1) adta a német, angol, olasz, spanyol meccseket is, így sokszor csak felvételről lehetett látni a meccseket.
edermatyi
Barça B

2015.12.08. 21:33:57

Nero. írta:https://m.youtube.com/results?q=Rivaldo ... goals&sm=3

Bár soha nem láttam Barca meccsen játszani, de így youtube videók alapján szerintem minden idők egyik legnagyobb focistája volt. Szerintem bőven jobb focista mint Zidane, csak pechére egy nagyon gyenge Barcelonát fogott ki. Aztán lehet hogy elfogult vagyok, de mindig hiányolom ezekből az álomtizenegyekből.
Egyetértek. Én miatta kezdtem Barca meccseket nézni. Elképesztően technikás játékos volt minden téren.
"Xavi is more important than the coach"
Vicente Del Bosque
Nero.
Llegenda del Barça

2015.12.08. 20:41:57

https://m.youtube.com/results?q=Rivaldo ... goals&sm=3" target="_blank

Bár soha nem láttam Barca meccsen játszani, de így youtube videók alapján szerintem minden idők egyik legnagyobb focistája volt. Szerintem bőven jobb focista mint Zidane, csak pechére egy nagyon gyenge Barcelonát fogott ki. Aztán lehet hogy elfogult vagyok, de mindig hiányolom ezekből az álomtizenegyekből.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.22. 20:42:28

Nagyon szomorú hír, s a Barca családnak az utóbbi időben kijár a "jóból". Tito, Abidal most Cruyff....Jobbulást mester. Ő építette fel a mai Barca-t is, ha nem is közvetve, de a Massia nagyon sokat köszönhet neki és az egész futball társadalom. Játékosként és edzőként is megváltoztatta a játékot és új dimenzióba emelte. Totális futball is hozzá kapcsolható és ahogy az egész játékot modernizálta később edzőként az elképesztő. Kitartás és le kell győzni ezt az ellenfelet is.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.10.22. 15:03:34

Én erre keltem, nagyon szomorú a hír :(

Jobbulást Mester, kitartás, és cselezd ki ezt a népművészeti cserépedény betegséget úgy, mint annál a bizonyos tizinél a kapust!
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.22. 10:29:30

no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
fcbpete
Jugador del Barça

2015.08.24. 22:51:30

S.Agüero írta:Szerintem a mostani csapatból is elment már mind.
Nem tudom mire gondolsz. Ez a lényeg, hogy a most, és a nem olyan rég távozókból is össze lehetne állítani egy ilyen csapatot.

:mrgreen:[/quote]
MatyiG
Adminisztrátor

2015.08.24. 22:16:54

fcbpete írta:Mind elmentek:
Valdes-Montoya,Puyol,Yaya,Abidal-Xavi,Thiago,Cesc-Alexis,Villa,Pedro

Pedig nem lenne egy rossz csapat :(
Szerintem a mostani csapatból is elment már mind.

:mrgreen:
fcbpete
Jugador del Barça

2015.08.24. 22:04:38

Mind elmentek:
Valdes-Montoya,Puyol,Yaya,Abidal-Xavi,Thiago,Cesc-Alexis,Villa,Pedro

Pedig nem lenne egy rossz csapat :(
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.04.24. 13:32:57

messideco
Presidente del Barça

2015.01.21. 07:15:00

Ronaldo vs. Compostela

Elnézést, csak ilyen minőséget találtam.
Sosem tartozott a kedvelt játékosok körében nálam, de hatalmas klasszis volt :) Ez a gól meg =D>
Kép
"And my heart will leave you never."
messideco
Presidente del Barça

2014.08.13. 17:23:49

A kód neve: van Gaal

Kis angol tudás szükséges hozzá :)
Kép
Kép
"And my heart will leave you never."
kadarzsolt85
Jugador del Barça

2014.08.09. 12:29:49

http://www.youtube.com/watch?v=E1uOWJFldqI" target="_blank Ilyen lelkesedest soha nem latunk tobbet a Barcaban sajnos a mai fiatalokban nincs meg ez sajnos [auto_cenzúra] vilg lett nagyon.
Barca Barca Baaarca
geridoss
Director del Fútbol

2014.07.15. 00:40:05

Ha jól tájékozódtam, akkor ez az a film, aminek a Duna TV-ben volt a premiere? :)
Mert ha igen, akkor tényleg fantasztikus, és nem csak Barca szurkolóként, hanem a magyar labdarúgás csodálatos történelméért is érdemes megnézni. Elképesztő, mekkora játékosaink voltak, remek a film!
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Válasz küldése