La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.03. 21:18:19

igen, ebben egyetértünk, távol van még neki az állandó szerep az A csapatban. ezt írtam már én is nyár elején mikor páran már az első csapathoz vizionálták.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.08.03. 21:00:22

Erxy írta:írtam már tegnap is: marhajó alapja van, a gyorsaság, a testfelépítés, a technika az mind kiemelkedő nála, top tehetség. ez az ami igazán számít nála. a játékát még fel kell neki építeni, hogy ne mindig akarjon átmenni 3 védőn, de idővel ez is jobb lesz.
idő, idő, idő, türelem.
Jaja, ezért írtam én is, hogy lehet még belőle jó játékos idővel, csak ahhoz változnia kell..

Én elsősorban azokkal nem értek egyet, akik 1-2 éven belül már a csapat húzóemberét látják benne, meg akik már első/második számú cserének követelik idén.. Az a szint még nagyon sok lenne neki, bőven van még mit fejlődnie ahhoz, hogy az első csapatban hasznosan tudjon játszani.

Az alapja tényleg megvan hozzá, mert fizikálisan elég jó felépítésű, még ha alacsony is, piszok gyors, már csak az a kérdés, hogy fejben "felnő-e a tehetségéhez". De hogy ez kiderüljön, ahhoz az kell amit te is írtál, idő.. Pár év, és kiderül, hogy marad-e a futóbolond stílusa, vagy képes változni.
Erxy
Entrenador del Barça

2014.08.03. 20:49:04

palesz77 írta:Ez meg elég találó idézet, legalábbis az eddigi játékát tökéletesen jellemzi szerintem. Nem mondom, hogy nem lesz belőle jó játékos, de ahhoz változtatnia kéne a stílusán kicsit..
egy 18 éves játékosnál hiba azt nézni, hogy mennyire hasznos. egy 18 éves játékos nem tud még igazán hasznosan játszani.
írtam már tegnap is: marhajó alapja van, a gyorsaság, a testfelépítés, a technika az mind kiemelkedő nála, top tehetség. ez az ami igazán számít nála. a játékát még fel kell neki építeni, hogy ne mindig akarjon átmenni 3 védőn, de idővel ez is jobb lesz.
idő, idő, idő, türelem.
Kép
palesz77

2014.08.03. 20:35:48

meee11 írta:A tegnapi meccset ha láttad akkor láthattad volna , h az 1-1-ket nyerte , és megtartotta a labdát . Szerintem mindenképp ott lesz a helye 1-2 éven belül a csapatba .
Áthozom ide, mert inkább ide tartozik.

Néztem én a meccset, ezért mondtam amit mondtam. De itt az összefoglalója a meccsről, nézd meg te is újra. Volt 8 labdaárintése, abból 1 passz, még volt egyszer, amikor Rafinhához pattant tőle a labda, a többinél meg cselezett csak, aztán megpróbálta beadni a lasztit - már amikor tudta. Amikor meg cselezett, akkor csak egyszer indult volna meg balra, de akkor el is vették tőle rögtön, amúgy folyton a jobb lába felé próbált meg elmenni.

És ez a játék az eddigi összes meccsére jellemző volt, legalábbis azokra, amiket láttam. Mondjuk lehet, hogy jobb lenne a jobboson játszatni, mert akkor legalább befelé húzna, de hosszútávon nem tudom, hogy ez a játéka mire lehet elég..
"nagyon ügyes Traoré, de egyáltalán nem hasznos..."
Ez meg elég találó idézet, legalábbis az eddigi játékát tökéletesen jellemzi szerintem. Nem mondom, hogy nem lesz belőle jó játékos, de ahhoz változtatnia kéne a stílusán kicsit..
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.08.03. 12:46:28

Croatian midfielder Dino Halilovic (16), the brother of B player Alan who also joined Barcelona, will start the season at U17 team. [md]
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.08.03. 04:15:45

barcafacan írta:Óriási lehetőség az Angliában tréningező fiataloknak, hogy LE MINDEN RÉSZLETÉBEN VIDEORA RÖGZÍTI az edzésmunkájukat és kielemzi. Ettől kezdve nem másodkézből tudja követni további fejlődésüket és személyreszabott instrukciókat adhat Eusebionak.

Túlnyomórészt nagyon jól helytálltak a fiatalok az edzőmeccsen, Többen cfognak a B-ből az A - ban bemutatkozni a szezon során, mint az utóbbi 2 évben láttuk.
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.29. 16:40:08

Óriási lehetőség az Angliában tréningező fiataloknak, hogy LE MINDEN RÉSZLETÉBEN VIDEORA RÖGZÍTI az edzésmunkájukat és kielemzi. Ettől kezdve nem másodkézből tudja követni további fejlődésüket és személyreszabott instrukciókat adhat Eusebionak.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.07.29. 10:41:34

Első szándékúan nyilván nem. De egy-két sérülés, eltiltás, fegyelmi probléma és máris legalább a kispadon találják magukat at A-ban.
Reméljük, erre nem lesz precedens. :)
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.29. 08:36:29

S.Agüero írta:
Adama, Munir és Sandro máris utazott Angliába edzőtáborba a "nagyok" egy részével.
Nem hinném ettől függetlenül, hogy szerephez jutnának a bajnokság elején.
Inkább fejlődjenek a B-ben.
Első szándékúan nyilván nem. De egy-két sérülés, eltiltás, fegyelmi probléma és máris legalább a kispadon találják magukat at A-ban.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.07.28. 23:14:44

Adama, Munir és Sandro máris utazott Angliába edzőtáborba a "nagyok" egy részével.
Nem hinném ettől függetlenül, hogy szerephez jutnának a bajnokság elején.
Inkább fejlődjenek a B-ben.
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.28. 07:54:37

S.Agüero írta:
barcafacan írta:A bajnokság első periódusában nem lehet számítani se Neymarra, se Suarezre. Szükséges lenne, hogy LE mennél előbb megismerkedjen Munir, Adama és Donguo játékával és amelyikükben fantáziát lát, az edzzen együtt az A csapattal.
Miért is? Neymar már augusztustól a csapattal edzhet. Ezért is hoztuk vissza Deulofeut.
Itt lesz velünk novemberig Messi, Neymar, Pedro, Deulofeu, Iniesta, Rafinha, akik tudnak támadót játszani.
Sőt, én úgy tudom, hogy Rakitic a jobb szélen is megállja a helyét.

Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.07.19. 10:01:00

bence-barca írta:Most látom, h a belga 2ből hoztak egy szenegáli védőt, Diawandou Diagné-t a B csapatba. 19 éves a srác, ez már elég idős ahhoz, h később számítsanak is rá, ő csak vmi átmeneti megoldásnak jött? Vagy esetleg tényleg látnak benne valamit hosszútávon? Tud erről valaki valamit ?
Nem hinném, hogy neki lesz esélye a felnőtt csapatba. Nem tudok róla semmit, de az ificsapatok a Barca B-ig bezárólag arról szólnak, hogy egy bizonyos kor után bizonyos játékosok kiöregednek/eligazolnak a csapatból. Nyilván itt arról van szó, hogy üresedés volt a jobb hátvéd poszton, ezért kellett vki. 15-16 éves játékost egy-két kivételtől eltekintve óriási nagy felelőtlenség bedobni a nála jóval idősebbek közé, mert ezt a játékos és a csapat is megsínyli. Gondolom ezért igazoltak és igazolnak a többi esetben is. De aki 19 éves korára a belga 2. ligában játszik, annak azt hiszem, hogy nincs sok esélye az első csapatba kerülésre.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.19. 09:30:10

S.Agüero írta:
barcafacan írta:A bajnokság első periódusában nem lehet számítani se Neymarra, se Suarezre. Szükséges lenne, hogy LE mennél előbb megismerkedjen Munir, Adama és Donguo játékával és amelyikükben fantáziát lát, az edzzen együtt az A csapattal.
Miért is? Neymar már augusztustól a csapattal edzhet. Ezért is hoztuk vissza Deulofeut.
Itt lesz velünk novemberig Messi, Neymar, Pedro, Deulofeu, Iniesta, Rafinha, akik tudnak támadót játszani.
Kell kispados is, és felesleges valakit idegen poszton játszatni, ha van igazi fiatal tehetség. Hogy van-e, azt döntse el LE.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.07.11. 15:03:50

barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.11. 06:54:09

A bajnokság első periódusában nem lehet számítani se Neymarra, se Suarezre. Szükséges lenne, hogy LE mennél előbb megismerkedjen Munir, Adama és Donguo játékával és amelyikükben fantáziát lát, az edzzen együtt az A csapattal.
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.07.10. 23:00:37

Most látom, h a belga 2ből hoztak egy szenegáli védőt, Diawandou Diagné-t a B csapatba. 19 éves a srác, ez már elég idős ahhoz, h később számítsanak is rá, ő csak vmi átmeneti megoldásnak jött? Vagy esetleg tényleg látnak benne valamit hosszútávon? Tud erről valaki valamit ?
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.07. 12:37:58

Ha akar, akkor úgyis elmegy, ha meg nem akar, akkor úgyis marad.. Ha meg ennyi idősen is már a pénzt választja, akkor nem is kell nekünk! :mrgreen:[/quote]

A mai nemzetközi fociban ez a szemlélet a garantált lemaradás záloga. Ráadásul anyagilag is katasztrofális.
palesz77

2014.07.07. 12:00:02

barcafacan írta:Az Adama szerződési feltételeiről szóló információ arra mutat, hogy klubszinten ész nélkül foglalkoznak a fiatalok klubhoz kötésével. Nem tanultak a Sanabria esetből. A jövőben fognak???
Ha akar, akkor úgyis elmegy, ha meg nem akar, akkor úgyis marad.. Ha meg ennyi idősen is már a pénzt választja, akkor nem is kell nekünk! :mrgreen:
barcafacan
Jugador d'estrella

2014.07.07. 10:05:57

Az Adama szerződési feltételeiről szóló információ arra mutat, hogy klubszinten ész nélkül foglalkoznak a fiatalok klubhoz kötésével. Nem tanultak a Sanabria esetből. A jövőben fognak???
Chino
Llegenda del Barça

2014.07.07. 02:46:08

Erxy írta:B csapatban hiányposzt volt a jobbhátvéd, szóval nem kell izgulnia a játékpercek miatt.
Maxi Rolónt és Huertast nem ismerem.
Kaptoumot viszont igen. Röviden: zseni. Hihetetlenül játékintelligens, tökéletes technikai képzettséggel és dinamikával.. Amikor először láttam játszani azt hittem hogy Thiagot látom. Ugyanaz a lezserség, kissé "flegmaság", mint ami Thiagonál van.. Nagy kedvencem, remélem sikerül neki bizonyítania és megkapja a B csapatos szerződést.
Igen, sajnos a jobbhátvéd posztot nem hiszem hogy onnan fogjuk egy ideig megoldani. Idén is sokszor Edgar játszott ott.

Huertas nekem nagyon tetszik. Olyan irányító/támadó középpályás a srác. Nagyon technikás, azt hiszem az Ajax ellen volt 2 olyan sarkazása, hogy csak néztem mint ponty a szatyorban. Amellett nagyon jól lő távolról, nem egy szép bombája volt. Olyan Fabregasos kicsit. Észreveszi az üres területeket és képes is odatenni a labdát, viszont a kapu elé is jól érkezik. Habár csak 3 meccsen meg néhány összefoglalóban láttam, de van benne tehetség az biztos.

Kaptoum-ot nem ismertem, de ha tényleg ilyen jó annak örülök. Most, hogy Espinosa és Denis távoztak kell valaki Halilovic mellé, akik szétcincálják az ellenfelet. :)
Forca Barca!!!!
Erxy
Entrenador del Barça

2014.07.06. 23:55:23

Huertasról te is írhatnál valamit, mert nekem totál homály a srác, nem is rémlik, hogy láttam volna már játszani.
Ondoa és Suárez ugye kapusok, de nem tudok róluk sokat.. az ifi BL-ben végig Ondoa védett, róla sok jót hallottam már. Suárezről szinte semmit.
Godswill jobbhátvéd. Őt többször láttam már játszani, jók a benyomásaim vele kapcsolatban. Elképesztően gyors és technikás, a korához képest nagyon erőszakos is. (Kaptunk is miatta egy tizit a Benfica elleni döntőben :lol: ) B csapatban hiányposzt volt a jobbhátvéd, szóval nem kell izgulnia a játékpercek miatt.
Maxi Rolónt és Huertast nem ismerem.
Kaptoumot viszont igen. Röviden: zseni. Hihetetlenül játékintelligens, tökéletes technikai képzettséggel és dinamikával.. Amikor először láttam játszani azt hittem hogy Thiagot látom. Ugyanaz a lezserség, kissé "flegmaság", mint ami Thiagonál van.. Nagy kedvencem, remélem sikerül neki bizonyítania és megkapja a B csapatos szerződést.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2014.07.06. 21:32:44

Erxy írta:Pár hír a B csapat háza tájáról:
Carles Planas, akinek lejárt a szerződése, a Celtahoz igazolt. (Összeállhat ott egy Sergi Gomez, Fontás, Planas védelem :) )
Korábbi középpályásunk, Gabri a B csapat másodedzője lesz.
A következő játékosok kaptak a Juvenil A-ból szerződést a B csapathoz: Joseph Ondoa, José Aurelio Suárez, Godswill Ekpolo, Joel Huertas, Maxi Rolón és Munir el Haddadi. A felkészülést a csapattal tölti továbbá Wilfrid Kaptoum is.
Érdekes lesz az a védelem, bár Gomezzel szerintem erősödtek.
Ha valaki tudna írhatna esetleg néhány szót az újakról. Huertason és muniron kívül nem sokat tudok róluk.
Azon viszont csodálkozom, hogy Planas és SG távozásával Tarin-t nem hozták fel. Nagyon jó kis védő, Edgarral harcolhattak volna a helyért.
Forca Barca!!!!
Erxy
Entrenador del Barça

2014.07.05. 17:51:19

Pár hír a B csapat háza tájáról:
Carles Planas, akinek lejárt a szerződése, a Celtahoz igazolt. (Összeállhat ott egy Sergi Gomez, Fontás, Planas védelem :) )
Korábbi középpályásunk, Gabri a B csapat másodedzője lesz.
A következő játékosok kaptak a Juvenil A-ból szerződést a B csapathoz: Joseph Ondoa, José Aurelio Suárez, Godswill Ekpolo, Joel Huertas, Maxi Rolón és Munir el Haddadi. A felkészülést a csapattal tölti továbbá Wilfrid Kaptoum is.
Kép
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.07.05. 16:18:16

Szerintem agyonnyerik a meccseket, ezért a lazább gólörömök.
palesz77

2014.07.05. 13:08:41

The best Masia teams' goals of the season 2013-14

El Haddadi 2-szer is szerepel. Pont jó korban van ahhoz, hogy majd amikor Suárez elkezd idősödni, akkor ő átveheti a helyét.. :lol:

Amúgy valaki mondja már meg nekem, hogy miért van az, hogy a kicsiknél szinte mindig ezek a flegma semmi gólörömök vannak? Ezek nem örülnek ha gólt lőnek? Vagy már nem menő örülni ha betalál az ember? Vagy esetleg annyit lőnek minden meccsen, hogy nem is érdekli őket..? Ezt sose értettem, de csomószor látni ezekben a videókban..
Válasz küldése