LG írta: ↑2024.08.25. 15:06:56
Még nagyon az elején vagyunk, de most úgy tűnik, hogy Flick nem a lebegőbe beszélt, amikor azt mondta, hogy nincs szükség vkp. igazolására, mert bízik a fiatalokban. Most már én is úgy vagyok vele, nem bánom, ha nem jön senki, nézzük meg, mit tzdnak hosszútávon.
Bence: pont azon gondolkodtam én is a meccs alatt, hogy FdJ egyáltalán nem hiányzik.

Oké, nem írom le a hollandot, Flick kezei alatt talán ő is új erőre kaphat, de most nem vet rá jó fényt, hogy egy újonc lehozza a posztot a töredékéért, mint amibe ő kerül nekünk.
Hát, kontextustól függ a dolog. Én nem tartom rossz játékosnak a hollandot, csak épp könnyen pótolhatónak. Ez tavaly is bebizonyosodott, meg szerintem idén is be fog, igazából már most érzi az ember, hogy egy kölyök simán pótolta, még ha stabilan ezt nem is lehet elvárni tőle majd. Viszont ha már ilyen szűken vagyunk, akkor azért nem lesz baj, ha visszatér., de nem azért, mert olyan szintet képvisel, hanem mert egy focistával több van a keretben. Jobb lenne, ha a helyén egy Merino lett volna, neadjisten Képhren Thuram, Fofana, vagy ilyesmi, aki nem mindenből tud egy közepeset, hanem valamiből kiemelkedőt, de ha már itt van, épüljön szépen be Flick alatt hasznos játékossá. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy igazán jó lenne, de hasznos talán, ki tudja. Az is lehet, hogy villant majd valamit a Koeman alatti box-to box kaput támadó énjéből. Az viszont biztos, hogy őt egyedül nem lehet hagyni, ebben a 17 éves kölyök már most jobb.
ON: Bernalban nagy a potenciál, remélem nem járatjuk túl sem, Casado szerintem az első meccsen egyenesen jobb volt még, lehet, hogy kedden majd ő kap lehetőséget akár egyedül, akár párban.
Ha nem üti meg a BL szintet még a kicsi, az sem gáz, ha a Bilbaó szintig bevethető, már óriási kincs. És úgy pláne, hogy az utolsó 2-3 éve előtti Busi óta nem volt olyan játékosunk, aki egyedül megoldja komplexen a posztot. Chris berakható volt egyedül, de nyilván ő inkább csak söprögető volt. Hatalmas fegyvertény és variációs lehetőség, főleg így, hogy a csapatban a legbővebb, legminőségibb poszt a tkp. Így ketten fenn lehetnek, nem csak egyvalaki, mint 4-2-3-1-ben. Lehet kísérletezgetni majd, melyik a jobb. Most is sokat számított, hogy Pedri és Raphinha egymás mellett focizhattak, kvázi nyolcasban. És ez Bernal miatt jöhetett létre, nálam ezért került ő Raphinha elé MOM-ként.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy