Szerintem Auba is hozott volna 20-25 gólt, de oké, ez egy milliószor lerágott csont, nem kezdek bele. Mindegy, én másokra költöttem volna, mint Lewy,de itt van, itt is lesz, tuti innen is vonul vissza, még a levezetést a sivatagban sem látom reálisnak.
Robert Lewandowski
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem teljesen logikus volt. Muszáj volt hozni egy csatárt, senki nem volt arra a posztra. 45 millióból elég kevés van, akit el lehetne a klubjából még kevesebb. Plusz el is jönne azért a bérért egy épülő csapatba.Troym írta: ↑2025.02.14. 09:36:03Lewyt én alapvetően nem hoztam volna, azóta sem értem és érzem logikusnak a leigazolását, Ferranét érkezése pillanatában jobb ötletnek gondoltam, de már évekkel ezelőtt elküldtem volna. De ugye ez a múlt...bence0330 írta: ↑2025.02.13. 19:09:20Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.
Amúgy a válaszaidon nem úgy érzem, mintha nagy különbséget éreznél kettejük közt, hanem mintha pár dolog miatt inkább Lewyt mondanád jobbnak. Javíts ki, ha tévedek. Ez már szerintem kicsit a vita kategória, semmiképp sem egy full egyértelmű döntés.
Azt írtam, nem Barca-kezdő szintű.
Az első évében amellett, hogy Pichichi díjas lett, termelt 30 gól felett termelt és nem idei Raphinha meg Yamal tömte gólpasszokkal. A tavalyi olyan volt, mint az egész csapatnak, most pedig az össszes hatalmas sztárcsatárt maga mögött tartja, bajnokságban és Bl-ben egyaránt.
Nyilván majd a szezon végén kell értékelni, de ha vissza is esik, olyan 40-45 gólig simán eljuthat, de még tovább is. (leginkább Bl-től függően)
És azt se kelleni elfelejteni, ha az anyagiakat nézzük, a teljesítménye nélkül csak a neve mennyi bevételt generált. Mennyivel többen jöttek miatta meccsekre, minden második mez az ő nevével ment el, ajándéktárgyak és még lehetne sorolni. Nem kevés pénzt termelt egymaga.
Forca Barca!!!!
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Igen, én alapvetően a másodikról beszéltem. Hogy ő nem az az ember, akit a Barca kezdőjében látni szeretnék, főleg, ha komolyabb célokért megyünk, és főleg úgy, hogy ő klasszikusan benullázódik a BL egyenes kieséses szakaszban. Én nem tenném a legjobb 30 center közé, akit itt szeretnék látni. Létezik az a csapat, ahová még előrébb sorolnám, de nem nálunk. Vagy hát ugye 2 hónapig igen, de azzal nem megyünk sokra.Troym írta: ↑2025.02.14. 09:36:03Lewyt én alapvetően nem hoztam volna, azóta sem értem és érzem logikusnak a leigazolását, Ferranét érkezése pillanatában jobb ötletnek gondoltam, de már évekkel ezelőtt elküldtem volna. De ugye ez a múlt...bence0330 írta: ↑2025.02.13. 19:09:20Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.
Amúgy a válaszaidon nem úgy érzem, mintha nagy különbséget éreznél kettejük közt, hanem mintha pár dolog miatt inkább Lewyt mondanád jobbnak. Javíts ki, ha tévedek. Ez már szerintem kicsit a vita kategória, semmiképp sem egy full egyértelmű döntés.
Viszont ők ketten vannak ma itt, közülük kell kezdenie valakinek, az nálam egyértelműen Lewy.
Ez a "kezdőszint" nehezen megfogható fogalom, mert két eset van:
- a jelenlegi keretből ugye valakinek kezdenie kell egy adott poszton egy adott meccsünkön
- hipotetikusan van-e alkalmasabb játékos adott posztra
A jelenlegi keretben nálam Lewy a kezdő, de nyilván vannak jobb, fiatalabb középcsatárok a világban, mindegy, hogy 2, vagy 20, ha nekünk mind elérhetetlen. Én valahol top10 körül még merném osztályozni, de nyáron így is eladnám a lengyelt és hoznám Isakot, csak nem fog megtörténni, tippre még Davidre se lesz pénz, Lewy meg úgyis innen vonul vissza.
HA egy hipotetikus, ki a Barcának megfelelő szint a kérdés és ez a vita tárgya, akkor kb minden poszton 5-6 kivétellel azt mondom, hogy nem kezdőszint.
Az első eset oké, megértem, én is sokat gondolkodnék, de nem látom véletlennek azt, hogy játékra és eredményekre is jobban állunk, ha nem vele kezdtünk. Nem csak Ferránnal, hanem pl. amikor Olmo ált ott, ráadásul akkoriban elég rossz szériában voltunk, akkor is ég és föld volt. Pedig hát ő sem egy világklasszis center. Utolsó 5 meccsünk Lewy nélkül 5 gólos volt asszem. Annyira azért nem lehet ez véletlen. Azt mindenképp megmutatja, hogy nem gyengülünk a hiányában. Lehet mondani, hogy kisebb csapatok, de szenvedtünk is kisebb csapatok ellen, és a Valencia degradálását továbbra sem értem, amikor mostanság sorra verik azokat a csapatokat, akik ellen bajban voltunk és nem nyerünk. Amikor Lewy nincs a pályán, hanem Ferrán, esetleg Olmo helyettesítik, szerintem érezhetően felszabadultabb a játék. Az, hogy emellé Ferrán sokkal jobb arányban vágja a gólokat, csak a hab a tortán, ennek is megértem a súlyozását, de maga a játék mindig kicsit olyan, mintha levettek volna egy súlyt a vállunkról, szabadabban folyik a labda, folyékonyabbak a váltások, konkrétan posztváltások akár pillanatokon belül. Ezért nálam már ő lenne a csere, és Ferrán, vagy ha Olmo épp véletlen egészséges, akkor ő is kicsivel előrébb lenne. Nyilván taktikai alapon menne, ha több tér várható, nem is gondolkodnék, azonnal Ferrán, ha nem, akkor gondolkodnék. És amikor bajban vagyunk a 70. percben, akkor eleve elkezdünk ívelgetni meg máshogy begyötörni labdákat, na nálam akkor jönne el főleg Lewy ideje.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Lewyt én alapvetően nem hoztam volna, azóta sem értem és érzem logikusnak a leigazolását, Ferranét érkezése pillanatában jobb ötletnek gondoltam, de már évekkel ezelőtt elküldtem volna. De ugye ez a múlt...bence0330 írta: ↑2025.02.13. 19:09:20Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.
Viszont ők ketten vannak ma itt, közülük kell kezdenie valakinek, az nálam egyértelműen Lewy.
Ez a "kezdőszint" nehezen megfogható fogalom, mert két eset van:
- a jelenlegi keretből ugye valakinek kezdenie kell egy adott poszton egy adott meccsünkön
- hipotetikusan van-e alkalmasabb játékos adott posztra
A jelenlegi keretben nálam Lewy a kezdő, de nyilván vannak jobb, fiatalabb középcsatárok a világban, mindegy, hogy 2, vagy 20, ha nekünk mind elérhetetlen. Én valahol top10 körül még merném osztályozni, de nyáron így is eladnám a lengyelt és hoznám Isakot, csak nem fog megtörténni, tippre még Davidre se lesz pénz, Lewy meg úgyis innen vonul vissza.
HA egy hipotetikus, ki a Barcának megfelelő szint a kérdés és ez a vita tárgya, akkor kb minden poszton 5-6 kivétellel azt mondom, hogy nem kezdőszint.
Na, végeztem egy kis kutatómunkát, mert itt azért elég meredek kijelentések láttak napvilágot.
Lewandowski 31 gólnál tart minden sorozatot egybevéve, amivel, mondanom sem kell, abszolút top szintet képvisel, két góllövőlistát is vezet.
2619 perc, 31 gól, ez 84 perc/gól. Szenzációs mutató.
Ferran Torres 938 perc, 10 gól, ez 93,8 perc/gól. Ez is egy nagyon jó mutató, ami persze elmarad Lewandowskiétól.
Az utóbbi 3 hónapban valóban romlott Lewandowski termésátlaga, 1226 perc, 12 gól, ami 102 perc/gól, de még ezzel is abszolút csúcskategória. Ráadásul olyan csapatoknak lő gólt, mint a Bayern, a Benfica, a Bilbao, a Villarreal vagy a Real Madrid (utóbbinak már hármat is ebben a szezonban).
Ferran remek átlagot hoz, de a góljainak pontosan a felét kiesőzónás csapatoknak lőtte (4 a Valenciának, 1 a Valladolidnak). Teljesen értelmetlen ezt összevetni Lewandowskival, aki a legnagyobb vadakat szórta meg.
Egyébként ha komolyan vesszük Ferran Torres kis számok törvényére épülő statjait, akkor ő a legjobb a világon. Az elmúlt 3 hónapban 489 perc, 7 gól, ami 69 perc/gól, ennek 57%-át kiesőzónás csapatok ellen szerezte. Nyilván nem lehet komolyan venni egy ennyire kis mintát, kiesőjelöltek ellen, és még az sem állja meg a helyét, hogy ha ezt komolyan vesszük, akkor Lewandowski középszerű lenne, mert Ferran is az. Ha komolyan vesszük ezt a statot, akkor Ferran pont nem középszer, hanem aranylabdaaspiráns. Ennyi értelme van ilyen kis mintákból kiindulni és néhány meccset kiragadni egy kb 60 meccses szezonból.
Források a számításokhoz, ha valaki le akarja ellenőrizni:
https://www.transfermarkt.com/robert-le ... eler/38253
https://www.transfermarkt.com/ferran-to ... ler/398184
Lewandowski 31 gólnál tart minden sorozatot egybevéve, amivel, mondanom sem kell, abszolút top szintet képvisel, két góllövőlistát is vezet.
2619 perc, 31 gól, ez 84 perc/gól. Szenzációs mutató.
Ferran Torres 938 perc, 10 gól, ez 93,8 perc/gól. Ez is egy nagyon jó mutató, ami persze elmarad Lewandowskiétól.
Az utóbbi 3 hónapban valóban romlott Lewandowski termésátlaga, 1226 perc, 12 gól, ami 102 perc/gól, de még ezzel is abszolút csúcskategória. Ráadásul olyan csapatoknak lő gólt, mint a Bayern, a Benfica, a Bilbao, a Villarreal vagy a Real Madrid (utóbbinak már hármat is ebben a szezonban).
Ferran remek átlagot hoz, de a góljainak pontosan a felét kiesőzónás csapatoknak lőtte (4 a Valenciának, 1 a Valladolidnak). Teljesen értelmetlen ezt összevetni Lewandowskival, aki a legnagyobb vadakat szórta meg.
Egyébként ha komolyan vesszük Ferran Torres kis számok törvényére épülő statjait, akkor ő a legjobb a világon. Az elmúlt 3 hónapban 489 perc, 7 gól, ami 69 perc/gól, ennek 57%-át kiesőzónás csapatok ellen szerezte. Nyilván nem lehet komolyan venni egy ennyire kis mintát, kiesőjelöltek ellen, és még az sem állja meg a helyét, hogy ha ezt komolyan vesszük, akkor Lewandowski középszerű lenne, mert Ferran is az. Ha komolyan vesszük ezt a statot, akkor Ferran pont nem középszer, hanem aranylabdaaspiráns. Ennyi értelme van ilyen kis mintákból kiindulni és néhány meccset kiragadni egy kb 60 meccses szezonból.
Források a számításokhoz, ha valaki le akarja ellenőrizni:
https://www.transfermarkt.com/robert-le ... eler/38253
https://www.transfermarkt.com/ferran-to ... ler/398184
- bence0330
Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.Troym írta: ↑2025.02.13. 18:21:50Ha itt játszana mondjuk Isak, akkor persze, hogy nem Lewy a kezdőszint.
De összemosol sok mindent, a pillanatnyi formát, a képességekkel, mentális, fizikai erővel stb.
Szerintem Lewa nincs alapvetően a legjobb formában, de még így is jobb, mint FT a csúcsán. Viszont azért, mert valakinek a kezdők közül van 5-10-20 gyengébb meccse, vagy hullámzóbb a teljesítménye, azért még nem látom a 4 éve szenvedő, évente hetekre feljavuló cserét a kezdőcsatárnak.
Nálam pl Cubarsi játszik az egyik leggyengébben hetek óta, mégis kezdő kb minden meccsen, elfogadom.
Lewa jobb volt szezon elején, de Yamal sérülése hazavágta az ő formáját is, de ettől még bármelyik meccsen nyugodtabb vagy a pályán vele, mint Ferrannal, akkor is ha véletlen lőtt pár gólt.
Gondolom Flick sem kizárólag aktuális aheti forma alapján dönt, vagy mára a lelátón lenne Frenkie is, mert 2 hónapig konstans gyengén játszott, vagy Fermin már kölcsönben játszana, mert 4 hónapig nem nagyon voltak értékelhető meccsei.
Fontos figyelni a játékosok formáját és aszerint is alakítani a csapatot, csak az épp nem konstans dolog, még életemben nem nagyon láttam pl csatárt, akinél szezononként nem volt 1-2 hónap csendesebb időszak.
Tudása + tapasztalata + mentális, fizikális felkészültsége és jelenlegi forma összessége alapján nálam Lewy nagyon egyértelműen FT előtt van, és akkor vállalom, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, ha madridi újságírók és ilyenolyan bloggerek máshogy gondolják.
Azt írtam, nem Barca-kezdő szintű. Ezt tartom is, ettől bőven lejjebb van most, Ferrán is. Nem azt írtam, hogy kettejük közül ki kezdene, vagy hát ide is kanyarodott a téma, de nem ez volt az alapkijelentésem. (nálam tényleg olyan 50-50 lenne, szerintem azzal Lewyt is élesen lehetne tartani amúgy már, de elfogadom, hogy kettejük közül Lewy kezd, egy egészen enyhe egyet nem értéssel), hanem hogy nem az a szint. Ez a kettő teljesen mást jelent. De hogy nem top5 center, és hogy ezt meg sem közelíti már hónapok óta, az meg aztán biztos. Nagy meló lenne statokat összehozni erről, de kétlem, hogy akár csak gólokban is top20, akár 30 lenne Európában az utóbbi 3 hónapból, és mivel ő nem egy ügyes center, a hasonló góllövők általában még előnyben is vannak hozzá képest.
Szerintem Flick eléggé figyeli a formát. Amikor DJ nagyon gyenge volt, perceket kapott, oda dobva, ahol a legkisebb kárt okozza. Amióta meg jó, azóta hol kezdő, hol félidős csere. Szerintem nála relatíve gyors a fluktuáció. Cubarsinál nem nagyon volt alternatíva, főleg Inigo sérülése óta. Lewy szerintem picit azért név nála is, kvázi az aranylabdása, ha nem is kapta meg. De mondom, nem zavar, hogy kettejük közül ő a kezdő. De nem Barca-kezdő szint. Meg amúgy nem is az a stílus, ami nekünk nagyon kell, bombaformában persze Flick megtalálja a módját, hogy tökéletes elem legyen a támadógépezet élén, de közben meg sok hiányossága van, ami nekünk elég jó lenne. Sebesség, technika.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ha itt játszana mondjuk Isak, akkor persze, hogy nem Lewy a kezdőszint.
De összemosol sok mindent, a pillanatnyi formát, a képességekkel, mentális, fizikai erővel stb.
Szerintem Lewa nincs alapvetően a legjobb formában, de még így is jobb, mint FT a csúcsán. Viszont azért, mert valakinek a kezdők közül van 5-10-20 gyengébb meccse, vagy hullámzóbb a teljesítménye, azért még nem látom a 4 éve szenvedő, évente hetekre feljavuló cserét a kezdőcsatárnak.
Nálam pl Cubarsi játszik az egyik leggyengébben hetek óta, mégis kezdő kb minden meccsen, elfogadom.
Lewa jobb volt szezon elején, de Yamal sérülése hazavágta az ő formáját is, de ettől még bármelyik meccsen nyugodtabb vagy a pályán vele, mint Ferrannal, akkor is ha véletlen lőtt pár gólt.
Gondolom Flick sem kizárólag aktuális aheti forma alapján dönt, vagy mára a lelátón lenne Frenkie is, mert 2 hónapig konstans gyengén játszott, vagy Fermin már kölcsönben játszana, mert 4 hónapig nem nagyon voltak értékelhető meccsei.
Fontos figyelni a játékosok formáját és aszerint is alakítani a csapatot, csak az épp nem konstans dolog, még életemben nem nagyon láttam pl csatárt, akinél szezononként nem volt 1-2 hónap csendesebb időszak.
Tudása + tapasztalata + mentális, fizikális felkészültsége és jelenlegi forma összessége alapján nálam Lewy nagyon egyértelműen FT előtt van, és akkor vállalom, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, ha madridi újságírók és ilyenolyan bloggerek máshogy gondolják.
- bence0330
1 perc kereséssel, de ha gondolod, előkeresek timestamppel 1-2 barcás vagy akár madridi médiumot, amit követek. Két kifejezetten nagy madridit követek, akik korrektül nézik a meccseket, és mindenféle elfogultság nélkül értékelik a meccseket, egyik szerint Ferrán jobb, a másik szerint necces. Két barcást követek, ott így a határon vannak az emberek.
Ezek google-ös keresésből, egyik legnagyobb Barcás csatorna, és ugye a kvázi kirakatoldalunk.
https://barcauniversal.com/in-form-barc ... formances/
https://www.youtube.com/watch?v=JQWsjWirR4A
Ez jelenleg egy elég megosztó kérdés, nem véletlenül. Objektíve gólarányban, gólerősségben hónapok óta Ferrán jobb, ez nem vita tárgya, tény, annyira mindenképp, hogy alapozzam rá a véleményem. Ezzel szemben lehet súlyozgatni ugye, ezt is értem, csak hát nehéz egy párhuzamos valóságot látni, mit csinált volna Ferrán xy meccsen, persze, hogy neme lőtt gólt, ha nem focizott, esélye sem volt rá, de amúgy persze van alapja az érvnek, illetve ami valid érv, hogy nyíltabb terepen Ferrán, zártabban Lewy, de szerintem ez sem teljesen korrekt, mert Lewy konkrétan alullövi már magát a helyzeteiből, ami egy centernél, akit szinte csak ez definiál, kb tragédia.
Szemre is és statra is október végéig Lewy világklasszis volt, halmozva a gólokat, jó volt mezőnyben, azóta meg egy közepes, aki néha betalál, mezőnyben meg tényleg no comment kategória. Te is ezt szoktad kb írni élőben az utóbbiról.
Nem kritizálom emiatt amúgy Flicket, nekem is nehéz döntés lenne. Itt az volt a kiindulási alap, hogy Lewy már nem egy Barca-kezdő szintű center hónapok óta. Ferrán sem az. De mindkettő nagyon jó csere lenne jelenleg. Nyilván Barca-kezdő alatt olyat értek, aki ténylegesen jó Barcában kezdő, akivel lehet focizni, és gólérzékeny is. Szerintem Lewynél 15-20 emberrel előrébb lennénk, de nem sokkal, és 6-10 olyan center van, aki komolyabb előrelépés lenne, de szerintem mi jelenleg legalább top6-7 csapat vagyunk, megérdemlünk egy ilyet. Isak/Haaland/Mbappé kb akik a lehetetlen kategória, Marmoush is, de ő lehet, hogy egyszezonos csak, nem emlékszem, ki írta Osimhent, na ő lenne az talán, aki még meg is lenne szerezhető elfogadható áron, és elit. De mindenképp olyan centert szeretnék, akivel lehet játszani, és nem "csak" egy target man, és abból is a kiöregedő fajta, aki 2-3 hónapig tudja a magas szintet hozni.
Szerintem ez neked képezi vita tárgyát, gondolom néhány más fórumozónak is, de megkockáztatom, hogy a többségnél nem vita tárgya, Lewy a kezdő, FT a csere, aki kisebb meccseken lehet kezdő és nem baj, ha kap 10-20 perceket, hogy pihenjen Lewa / Raphinha / Yamal
- bence0330
Semmi köze a büntetők kialakulásához. Be kell, lőni, persze. Alighanem egy hangyánit jobb hatásfokkal lövi, mint ahogy más lőné, de más is belőné. Nem véletlenül van a statoknál mindig külön rublika non-penalty goal/xg stb-nek. Azért nagyon nem mindegy, ha két centert össze akarsz hasonltani, akik 10-10 gólt lőttek, hogy az egyiknél 5 büntető, másiknál mondjuk 0. Az egyik kétszer olyan jó center lesz, mint a másik. Az egy döntés kérdése, hogy ki lövi a büntetőt. Van, ahol védő lövi, ja. Van, ahol a szélső (Salah), van ahol a center. Ha nem ő lenne a pályán, belőné más. Semmi hatása nincs vele kb a játékra, és pláne nem mutatja meg milyen jatékony center valaki, mennyire gólerős. Nyilván be kell tudni lőni, de mindenki be tudja, egy átlag játékos 76%-ban, Lewy ennél kicsit jobban, egy Pedri-Rapha meg alighanem valahol a kettő között.
Ha nem Salah lőné a Poolnál, hanem mondjuk Gakpo, neki lenne 6-7 góllal többje, Salahnak meg 6-7 góllal kevesebbre, és mindkettő hajszálra pontosan ugyanolyan játékos lenne azzal/nélküle, mint fordítva. 0 a különbség megítélésben.
A második részt egyáltalán nem biztos, hogy értem, reagálok valami olyasmire, amit sejtek belőle: Az a helyzetbe kerülésről szól, illetve annak kihasználásáról. Lewy ebben hónapok óta egy közepes játékos. Tizikről beszéltem, ami egy más által kialakított dolog, és csak egy puszta döntés kérdése, hogy pont ő rúgja, semmi több. Ha nem ő lőné, hanem Ferrán, 10 gólnyi különbség tűnne el kettejük között. Ha mondjuk Rapha lőné, alighanem ő vezetné a házi góllövő listát. Ha Pena lőné, lenne 4-5 gólja. Ha Lewy lövi, lesz néhánnyal több neki. Nem mérvadó a szintjének a megítélésekor, nem mondom, hogy abszolút semennyire, de szinte semennyire.
Troym: ha lőni kell, elvenném Raphától a szabadot kérdés nélkül, itt valahol nem megy neki. Leedsben, válogatottban szórja őket, itt már tuti bele van görcsölve. Ha be kell tekerni, lője ő, ha kapura, rég másnak adtam volna, nem hiszem, hogy ebből ő már kivergődne őszintén szólva. Pocsék benne, sajnos. Nem szeretem a kettős mércét, szeretem nagyon, de ki kell mondani, elfelejtett gránátvörös-kékben szabadot lőni.
Menczel, valótlant ne állíts, idézz olyat, ahol el voltam olvadva Ferrántól.
Egy jó közepes játékosnak tartom, aki egy ennyire brutál támadóképezet élén jól lövi a gólokat, Lewynél objektíve jobban már egy ideje. Épp az az érvem, hogy mivel Ferrán és Lewy legjobb indulattal is már vita tárgyát képzeik, és Ferrán egy erős közepes, sokkal jobb gólaránnyal, de mondjuk súlyozzuk ellenfélre, és legyen egál, ezért szerintem a lengyel is egy erős közepes.
A gyenge Valencia, akinek a formája a mi meccsünkön kívül a következő a meccseink körül:
Sevilla 1-1, Soci 2-1, Celta 2-1, Leganes 2-0. Kifejezetten jó passzban voltak, rajtunk kívül 4 meccs alatt 10 ponttal, és azért a Celta-Soci nem is gyengék. Ferránnal jobban nézett ki a támadógépezet, nem először, és nem azért, mert Ferrán világklasszis.
Ha nem Salah lőné a Poolnál, hanem mondjuk Gakpo, neki lenne 6-7 góllal többje, Salahnak meg 6-7 góllal kevesebbre, és mindkettő hajszálra pontosan ugyanolyan játékos lenne azzal/nélküle, mint fordítva. 0 a különbség megítélésben.
A második részt egyáltalán nem biztos, hogy értem, reagálok valami olyasmire, amit sejtek belőle: Az a helyzetbe kerülésről szól, illetve annak kihasználásáról. Lewy ebben hónapok óta egy közepes játékos. Tizikről beszéltem, ami egy más által kialakított dolog, és csak egy puszta döntés kérdése, hogy pont ő rúgja, semmi több. Ha nem ő lőné, hanem Ferrán, 10 gólnyi különbség tűnne el kettejük között. Ha mondjuk Rapha lőné, alighanem ő vezetné a házi góllövő listát. Ha Pena lőné, lenne 4-5 gólja. Ha Lewy lövi, lesz néhánnyal több neki. Nem mérvadó a szintjének a megítélésekor, nem mondom, hogy abszolút semennyire, de szinte semennyire.
Troym: ha lőni kell, elvenném Raphától a szabadot kérdés nélkül, itt valahol nem megy neki. Leedsben, válogatottban szórja őket, itt már tuti bele van görcsölve. Ha be kell tekerni, lője ő, ha kapura, rég másnak adtam volna, nem hiszem, hogy ebből ő már kivergődne őszintén szólva. Pocsék benne, sajnos. Nem szeretem a kettős mércét, szeretem nagyon, de ki kell mondani, elfelejtett gránátvörös-kékben szabadot lőni.
Menczel, valótlant ne állíts, idézz olyat, ahol el voltam olvadva Ferrántól.

A gyenge Valencia, akinek a formája a mi meccsünkön kívül a következő a meccseink körül:
Sevilla 1-1, Soci 2-1, Celta 2-1, Leganes 2-0. Kifejezetten jó passzban voltak, rajtunk kívül 4 meccs alatt 10 ponttal, és azért a Celta-Soci nem is gyengék. Ferránnal jobban nézett ki a támadógépezet, nem először, és nem azért, mert Ferrán világklasszis.
Köszönöm!
Másik topicban a múltkor percre lebontva levezettem, a kettejük 25-ben mutatott teljesítményét, mivel jó fej vagyok tizik nélkül (vitázhatnánk, hogy miért kellene levenni a tiziket).
Ferran jó csapat ellen nem is lőtt gólt. Megszórja extra motiváltan a volt csapatát a kiesőjelölt Valenciát és el van olvadva Bence, és Lewa elé képzeli. Ugyanmár. VAnnak magasan játszó csapatok ahol szituációsan, egyes meccseken lehet hamarabb kezdetném, de összességében messze van még attól, hogy a lengyel tartósan padozzon miatta.
Tehát egy tizinél csak annak a játékosnak van érdeme, aki kiharcolta és evidencia, hogy az gól és nem kell tenned semmit, nem kell felkészülnöd mentálisan, felelősséget vállalni stb?
De ahogy kérdeztem az a felállás ezzel szemben nagy csatárérdem, ha 3 méterről belebotlik a középre tett labdába és bemegy üres kapuba?
Minden gól, az góól, szerintem nincs súlyozás.
Vagy akkor egy 2 méterről üres kapuba gurítás súly 0,3, egy tizenegyesé 0,6, egy harmincméteres lövésé meg 1,3 ??
Ennyi erővel Raphinha meg lövöldözgeti a szabadokat kapura, csak elég gyenge hatásfokkal, ez mégsem kritika vele szemben és nem áll oda mondjuk Balde elvégezni.
FT jó formában van, ezt nem vitatom, de megvárom a nagy kiugró teljesítményt, amit nem a Valencia ellen produkál, mert azon a két meccsen volt kiemelkedő, írhatnám, hogy ő kapja a könnyebb meccseket, de ez sem ennyire egyszerű. Nálam ő most a használható csereszint.
Tehát ha más hozza össze a büntetőt, nem az, aki belövi, akkor vonjuk le a gólt attól, aki belőtte, mert nem ő alakította ki a helyzetet. Értem. Ennyi erővel a mezőnygólokat is sorra lehetne elvenni a befejezőcsatároktól, és nem csak Lewandowskitól. Itt akkor most a befejezőcsatárok statisztikáinak létjogosultsága lett megkérdőjelezve. Már csak azt kell megfejteni, hogy akkor miért vonunk a befejezőcsatárok között rangsort (top 5, top 25-30 stb), ha a többi is ugyanezt csinálja, csak éppen kevesebb gólt lőnek.
Más is lőne be büntetőket. Aha. Tehát akkor a befejezőcsatárok góljai nem érnek, mert amúgy Koundé is tudna gólt lőni centerből. Meg Mátyus Jánost is felküldték centerbe, meg Juhász Roland is ott kezdte. Meg néha Pique is előrehúzódott, szerzett is gólokat. Tehát a befejezőcsatár góljai nem számítanak, mert más is be tudná lőni. Lehet, hogy nem annyit, mint a büntetők esetében, de azért lőnének gólt centerből. Tehát a befejezőcsatárok statjai nem érnek. Ezt tehát megtudhattuk. Már csak az a kérdés, hogy akkor a centereken belül miért kerül hátrányos megítélésbe Lewandowski. "mErT eLpAtTaN tŐlE a lAbDa"
Más is lőne be büntetőket. Aha. Tehát akkor a befejezőcsatárok góljai nem érnek, mert amúgy Koundé is tudna gólt lőni centerből. Meg Mátyus Jánost is felküldték centerbe, meg Juhász Roland is ott kezdte. Meg néha Pique is előrehúzódott, szerzett is gólokat. Tehát a befejezőcsatár góljai nem számítanak, mert más is be tudná lőni. Lehet, hogy nem annyit, mint a büntetők esetében, de azért lőnének gólt centerből. Tehát a befejezőcsatárok statjai nem érnek. Ezt tehát megtudhattuk. Már csak az a kérdés, hogy akkor a centereken belül miért kerül hátrányos megítélésbe Lewandowski. "mErT eLpAtTaN tŐlE a lAbDa"
- bence0330
Mert semmi köze hozzá kb. Lehet, hogy valaki más csak 5/6-ot lőne be 6/6 helyett, de annyit szinte biztos. Ha jól rémlik, még csak ki se harcolt egyet sem, Rapha-Yamal hozzák össze neki. Semmi köze ahhoz, mennyire jó center, egy jól lövő cserekapus is belövögetné őket. Csak valakinek lőnie kell, ő az első. De ha nem lenne a pályán, pont ugyanúgy meglenne az a tizi, és alighanem Raphinha lövögetné be őket, vagy Pedri, vagy tudomisén ki, nem változtatna semmit. Így sem változik semmi, ha lemegy, max még több gólt lövünk. Ami szintén egy statisztikai tény, Ferrán visszatérése óta ha nincs a pályán, több gólt lövünk átlagban. Nem nagyon lehet vele vitatkozni, tény.Troym írta: ↑2025.02.13. 16:02:47Robert Lewandowski STAYS! He has agreed to renew his Barcelona contract for one more season. The agreement is DONE!bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:41:42
Vond le a tiziket, és máris ott tart, mint Ferrán. De mát az edző is kicsit vitázik magával, nem egyértelmű Lewy helye, egyáltalán nem, nem véletlenül. Nem mondom, hogy Ferrán überkirály, de már hónapok óta jó gólpontokat hoz, és tőle nem pattannak (annyira) el a lasztik sem, mint a lengyeltől. Egymáshoz viszonyítom őket, és mivel Ferrán már nem csak nálam, hanem kb bárhová nézel Barca-médiumoknál vita tárgya, ergo ha Lewy jobb is lenne, már max egy picivel, és ha Ferránt nem tartjuk top20-30 centernek (ami asszem elég evidens), akkor bizony a lengyel sem az. Gondolom ha jövőre is itt lesz, pont ugyanez lesz, lő 88 gólt 2 hónap alatt, aztán utána a meccsek felén emberhátrány lesz. Én jelenleg felesben kezdetném őket, Ferránt kicsit tán többet. Flick kezd a feleshez közelíteni játékpercekben, szerintem kb egyetért, viszont szerintem ha egy név számít Flicknél, akkor az pont ő. Nem kell elmagyarázni szerintem, miért.
Azt meg egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a lengyel hiányát nem érezzük meg, asszem az utolsó 4 alkalommal, hogy Ferrán kezdett, legalább 5-öt rúgtunk. Ez is sokat elmond kettejük viszonyáról. Ha az egyik játszik a másik helyett, minimum elmondható, hogy nem esünk vissza.
@mundodeportivo
Hát az edző és Deco úgy döntött, hogy marad, aktiválják az opciót, ez némileg ellentmond neked, mert ha azon tipródna az edző, hogy maradjon-e a lengyel, akkor nem hozzák meg a döntést februárban, hanem várnak nyárig.
A tiziket amúgy miért kell levonni? Azokat már nem kell belőni? Evidencia, hogy mindig gól?
Ilyen alapon azokat a gólokat is levonhatnánk, ahol a középrepasszt követően 4 méterről üres kapuba kell lőni a labdát, nem tudom abból kinek mennyi van.
Életemben nem láttam olyat, hogy egy februárban 30 gólos támadónak magyarázkodnia kéne, vagy megkérdőjeleződne, hogy miért ő az alapember...Messi űrszámait kicsit félretéve még ilyen számokat sem hozott senki, talán 1-1 szezonban a top Suarez.
Persze, hogy ereszt le a lengyel, elvégre 37 éves, nyáron én is eladnám leginkább csapatépítési szempontból, de sem jobb opciónk, sem piaci lehetőségünk nem lesz jobbat hozni, azért írtam J.Davidet többször, hogy hozzuk el, hátha legalább megközelítené ezt a szintet 25 évesen és ingyenesen érkezne.
Nem mondtam, hogy ne legyen itt Lewy, nem mond nekem ezzel senki ellent, azt mondtam, nem Barca kezdő szintű center hónapok óta. Játékban egy jó nb3, gólokban meg egy so-so egész jó, de azért lehetne jobb kategória. Megnézném, hogy állna az elmúlt 3-4 hónap góllövőlistáján (akcióból) Európában. 40-50. hely? És alsó hangon top3 gépezet van mögötte, szóval nincs lehetetlen dolga. Talán kicsit jobb? Sehol sincs a top5 centertől hónapok óta már. Remélem jövőre egy jó kis csere lesz. Most is az, csak mivel Ferránnal kell vetélkednie, abból még épphogy ki tud jönni talán nyertesen, de már ez is necces.
Mindhárom éve olyan volt, hogy top center egy darabig, jött egy törés, és egy éles zuhanás.
Mondhatod, hogy 30 gólos a támadónk, csak ha ennek a kétharmadát 2 hónap alatt szedte össze - ami zseniális teljesítmény!) a maradékot meg 4 hónap alatt, és annak is a harmada tizi, az mindjárt teljesen más, és én ezen szakaszra érvelek, nem sok köze van az egésznek, milyen brutál jó volt októberig, bármikor leírtam és leírom ezt is. Két teljesen különböző játékosról beszélünk gyakorlatilag a szezon egy pontja előtt és után, mint minden évben, idén is.
Robert Lewandowski STAYS! He has agreed to renew his Barcelona contract for one more season. The agreement is DONE!bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:41:42
Vond le a tiziket, és máris ott tart, mint Ferrán. De mát az edző is kicsit vitázik magával, nem egyértelmű Lewy helye, egyáltalán nem, nem véletlenül. Nem mondom, hogy Ferrán überkirály, de már hónapok óta jó gólpontokat hoz, és tőle nem pattannak (annyira) el a lasztik sem, mint a lengyeltől. Egymáshoz viszonyítom őket, és mivel Ferrán már nem csak nálam, hanem kb bárhová nézel Barca-médiumoknál vita tárgya, ergo ha Lewy jobb is lenne, már max egy picivel, és ha Ferránt nem tartjuk top20-30 centernek (ami asszem elég evidens), akkor bizony a lengyel sem az. Gondolom ha jövőre is itt lesz, pont ugyanez lesz, lő 88 gólt 2 hónap alatt, aztán utána a meccsek felén emberhátrány lesz. Én jelenleg felesben kezdetném őket, Ferránt kicsit tán többet. Flick kezd a feleshez közelíteni játékpercekben, szerintem kb egyetért, viszont szerintem ha egy név számít Flicknél, akkor az pont ő. Nem kell elmagyarázni szerintem, miért.
Azt meg egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a lengyel hiányát nem érezzük meg, asszem az utolsó 4 alkalommal, hogy Ferrán kezdett, legalább 5-öt rúgtunk. Ez is sokat elmond kettejük viszonyáról. Ha az egyik játszik a másik helyett, minimum elmondható, hogy nem esünk vissza.
@mundodeportivo
Hát az edző és Deco úgy döntött, hogy marad, aktiválják az opciót, ez némileg ellentmond neked, mert ha azon tipródna az edző, hogy maradjon-e a lengyel, akkor nem hozzák meg a döntést februárban, hanem várnak nyárig.
A tiziket amúgy miért kell levonni? Azokat már nem kell belőni? Evidencia, hogy mindig gól?
Ilyen alapon azokat a gólokat is levonhatnánk, ahol a középrepasszt követően 4 méterről üres kapuba kell lőni a labdát, nem tudom abból kinek mennyi van.
Életemben nem láttam olyat, hogy egy februárban 30 gólos támadónak magyarázkodnia kéne, vagy megkérdőjeleződne, hogy miért ő az alapember...Messi űrszámait kicsit félretéve még ilyen számokat sem hozott senki, talán 1-1 szezonban a top Suarez.
Persze, hogy ereszt le a lengyel, elvégre 37 éves, nyáron én is eladnám leginkább csapatépítési szempontból, de sem jobb opciónk, sem piaci lehetőségünk nem lesz jobbat hozni, azért írtam J.Davidet többször, hogy hozzuk el, hátha legalább megközelítené ezt a szintet 25 évesen és ingyenesen érkezne.
Miért kéne levonni a büntetőket? Azokat is be kell lőni. A büntető nem lövi be magát. Lewandowski pedig nagyon hatékonyan lövöldözi be eddig a büntetőket. Azért lövi ő, mert ő jól lő. Ez érdem, nem valamiféle levonandó, büntetendő dolog.
Lewandowski vezeti mindkét góllövőlistát. Nem tudom, ki top 5, ha ő nem. Ha csak a bajnokságokat nézzük, top 5, Szalah, Gyökeres, Kane, Retegui vannak előtte néhány góllal, ő pedig előzi őket a BL-ben. Tényleg nem tudom, ki top 5, ha ő nem.
Az, hogy Ferran kezd olykor, nem azt jelenti, hogy Lewandowski nem kezdő szint. Ezt úgy hívják, hogy rotáció, teljesen természetes. Nem kell minden meccsen kezdenie. De hogy lenne kezdő szint, két top góllövőlista vezetésével...?
Lewandowski vezeti mindkét góllövőlistát. Nem tudom, ki top 5, ha ő nem. Ha csak a bajnokságokat nézzük, top 5, Szalah, Gyökeres, Kane, Retegui vannak előtte néhány góllal, ő pedig előzi őket a BL-ben. Tényleg nem tudom, ki top 5, ha ő nem.
Az, hogy Ferran kezd olykor, nem azt jelenti, hogy Lewandowski nem kezdő szint. Ezt úgy hívják, hogy rotáció, teljesen természetes. Nem kell minden meccsen kezdenie. De hogy lenne kezdő szint, két top góllövőlista vezetésével...?
- bence0330
Vond le a tiziket, és máris ott tart, mint Ferrán. De mát az edző is kicsit vitázik magával, nem egyértelmű Lewy helye, egyáltalán nem, nem véletlenül. Nem mondom, hogy Ferrán überkirály, de már hónapok óta jó gólpontokat hoz, és tőle nem pattannak (annyira) el a lasztik sem, mint a lengyeltől. Egymáshoz viszonyítom őket, és mivel Ferrán már nem csak nálam, hanem kb bárhová nézel Barca-médiumoknál vita tárgya, ergo ha Lewy jobb is lenne, már max egy picivel, és ha Ferránt nem tartjuk top20-30 centernek (ami asszem elég evidens), akkor bizony a lengyel sem az. Gondolom ha jövőre is itt lesz, pont ugyanez lesz, lő 88 gólt 2 hónap alatt, aztán utána a meccsek felén emberhátrány lesz. Én jelenleg felesben kezdetném őket, Ferránt kicsit tán többet. Flick kezd a feleshez közelíteni játékpercekben, szerintem kb egyetért, viszont szerintem ha egy név számít Flicknél, akkor az pont ő. Nem kell elmagyarázni szerintem, miért.Troym írta: ↑2025.02.13. 15:21:15Nem én vitázom veled, az edző.bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:06:59Objektíve nagyságeendekkel gólerősebb a sérülése óta. Amúgy mostanság már nem is alapkezdő a lengyel. Lehet vitázni, én el tudom fogadni hogy egy hangyányit jobb még a lengyel valami miatt amit én nem látok, de az önmagában hogy kevesebb gólt lő mint a spanyol, és az hogy egyáltalán vita tárgya, már elég evidenség teszi szerintem hogy a rég nem top öt Lewy.
Amúgy centire ott tart Ferran, ahol tavaly.
Tavaly 7 bajnoki góllal zárt, most van neki 4 van neki féltávnál.
Ahogy valamikor írtam, szerintem FT a legsikeresebb abból a szempontból, hogy leredukálta és felé 0 az elvárás, így ha kicsit is használható egy meccsen, gólt lő, akár csak elfut valamerre, akkor már a pozitívumot látják benne, Lewy elő van véve ad absurdum a kapott gólokért is...holott nem néztem, de tippre akkor is kapunk gólokat, amikor FT játszik.
Lewy 2025ben 9 meccsen 8 gólos, szóval nem tudom milyen elvárásaink vannak a kezdőcsatárral szemben, de azért valahogy csak megugorja a lengyel is az edző szerint.
Pár éve CR-re is lehetett mutogatni, hogy de hát ő mennyi gólt rúgott. Ja, aztán nélküle mindig többet rúgtak, előtte, utána, hiányában is.
Nem én vitázom veled, az edző.bence0330 írta: ↑2025.02.13. 15:06:59Objektíve nagyságeendekkel gólerősebb a sérülése óta. Amúgy mostanság már nem is alapkezdő a lengyel. Lehet vitázni, én el tudom fogadni hogy egy hangyányit jobb még a lengyel valami miatt amit én nem látok, de az önmagában hogy kevesebb gólt lő mint a spanyol, és az hogy egyáltalán vita tárgya, már elég evidenség teszi szerintem hogy a rég nem top öt Lewy.
Amúgy centire ott tart Ferran, ahol tavaly.
Tavaly 7 bajnoki góllal zárt, most van neki 4 van neki féltávnál.
Ahogy valamikor írtam, szerintem FT a legsikeresebb abból a szempontból, hogy leredukálta és felé 0 az elvárás, így ha kicsit is használható egy meccsen, gólt lő, akár csak elfut valamerre, akkor már a pozitívumot látják benne, Lewy elő van véve ad absurdum a kapott gólokért is...holott nem néztem, de tippre akkor is kapunk gólokat, amikor FT játszik.
Lewy 2025ben 9 meccsen 8 gólos, szóval nem tudom milyen elvárásaink vannak a kezdőcsatárral szemben, de azért valahogy csak megugorja a lengyel is az edző szerint.
- szbsz
- Capitá del Barça
Hatalmas baitbence0330 írta: ↑2025.02.13. 11:29:43Elismerésem, hogyha tényleg külön segíti Fatit. Kritizálom bőven, szerintem van is mit, de mondjuk a hozzáállására soha semmilyen panasz nem lehetett, tényleg vezér akar ő lenni, csak annyira már nem tud, mint amennyire szeretne. A letámadásokból is kiveszi a részét, ami ebben a korban nem kis dolog. Így is nyilván jó, csak nem Barca-kezdő szint már egy ideje.
Da a plusz melóért le a kalappal, reméljük, foganatja is lesz, és élesen fog visszatérni Ansu.![]()
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
- bence0330
Objektíve nagyságeendekkel gólerősebb a sérülése óta. Amúgy mostanság már nem is alapkezdő a lengyel. Lehet vitázni, én el tudom fogadni hogy egy hangyányit jobb még a lengyel valami miatt amit én nem látok, de az önmagában hogy kevesebb gólt lő mint a spanyol, és az hogy egyáltalán vita tárgya, már elég evidenség teszi szerintem hogy a rég nem top öt Lewy.Troym írta: ↑2025.02.13. 14:58:37Mármint szerinted, mert a vezetőedzőnél ő a kezdő és gondolom Flick nem akar rosszat sem a csapatnak, sem önmagának, így mondhatjuk, hogy kezdőszint, elvégre kezdő is. Fel sem merül bennem, hogy Flick a "neve" miatt tenne bárkit a kezdőbe, ő azokat a játékosokat tartja a feladat elvégzésére a legalkalmasabbnak, és lehet lőtt 4-5 bajnoki gólt Ferran, de összességében meg így is csere maradt. (Amúgy szerintem jól látja Flick)
Mármint szerinted, mert a vezetőedzőnél ő a kezdő és gondolom Flick nem akar rosszat sem a csapatnak, sem önmagának, így mondhatjuk, hogy kezdőszint, elvégre kezdő is. Fel sem merül bennem, hogy Flick a "neve" miatt tenne bárkit a kezdőbe, ő azokat a játékosokat tartja a feladat elvégzésére a legalkalmasabbnak, és lehet lőtt 4-5 bajnoki gólt Ferran, de összességében meg így is csere maradt. (Amúgy szerintem jól látja Flick)
- bence0330
Mi alapján? Októberig? Top3. Azóta? Csapaton belül múlják felül. Nem is kicsit, és nem is elit játékos teszi mindezt.
- bence0330
Elismerésem, hogyha tényleg külön segíti Fatit. Kritizálom bőven, szerintem van is mit, de mondjuk a hozzáállására soha semmilyen panasz nem lehetett, tényleg vezér akar ő lenni, csak annyira már nem tud, mint amennyire szeretne. A letámadásokból is kiveszi a részét, ami ebben a korban nem kis dolog. Így is nyilván jó, csak nem Barca-kezdő szint már egy ideje.
Da a plusz melóért le a kalappal, reméljük, foganatja is lesz, és élesen fog visszatérni Ansu.
Da a plusz melóért le a kalappal, reméljük, foganatja is lesz, és élesen fog visszatérni Ansu.

-
- Entrenador del Barça
Tegnap Flick lenyilatkozta, hogy ilyen játékot szeretne játszatni.
Valószínűleg nemhiába marad ki ennyit Lewy, és az nem a pihentetésnek szól.
Azért szerintem a foci góllövésről szól, és abban Lewy jobb, mint Ferran, most is. Örömre adhat viszont okot, hogy Ferran megtalálta a góllövő cipőjét, így elfér a keretben, és rajta sincs akkora nyomás, amit látszólag és elmondása (pszichológushoz járt) alapján nehezen bírt.
Több van benne, mint amit eddig láthattunk, Lewyben pedig már nem olyan sok, és a 109 lőtt gólunk és a támadó focink valószínűleg őt is jobb színben tünteti fel.
Ideje lesz nyáron elkezdeni keresni az utódját.
Nemrég volt az MD-n, 4 éves szerződést kötött, így nem kell semminek hosszabbodnia, ha nem játszik a meccsek 55%-án, akkor lehetne felbontani a szerződését. (Nemsokára eléri)
A fizetése át lett ütemezve, idén kiemelkedő. 20, 26, 32, 26 a fizetése bruttóban, a szerződése évei alatt.
Valószínűleg nemhiába marad ki ennyit Lewy, és az nem a pihentetésnek szól.
Azért szerintem a foci góllövésről szól, és abban Lewy jobb, mint Ferran, most is. Örömre adhat viszont okot, hogy Ferran megtalálta a góllövő cipőjét, így elfér a keretben, és rajta sincs akkora nyomás, amit látszólag és elmondása (pszichológushoz járt) alapján nehezen bírt.
Több van benne, mint amit eddig láthattunk, Lewyben pedig már nem olyan sok, és a 109 lőtt gólunk és a támadó focink valószínűleg őt is jobb színben tünteti fel.
Ideje lesz nyáron elkezdeni keresni az utódját.
Nemrég volt az MD-n, 4 éves szerződést kötött, így nem kell semminek hosszabbodnia, ha nem játszik a meccsek 55%-án, akkor lehetne felbontani a szerződését. (Nemsokára eléri)
A fizetése át lett ütemezve, idén kiemelkedő. 20, 26, 32, 26 a fizetése bruttóban, a szerződése évei alatt.