Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Adott a villámgyors Pedri-Gavi-Frenkie középpálya, akik a szélsőkkel gyors passzokkal felgyorsítják a labdát és kombinatív játékkal kijátszák az ellenfél védelmét miközben remekül megérkeznek a kapu elé és gólokat szereznek.
Cruyff aranyszabályainak egyike a lapos lőtt passz, a gyerekeknek ma is így tanítják az akadémián. Ehhez jön az állandó pályalocsolás, ami még inkább felgyorsítja a labdát.
Olyan videót is tudnánk találni, amelyiken pontos labdát kap, és mégsem gól. Szerintem idén is előfordult az, ami inkább egy tavalyi meccsről maradt meg bennem, hogy a kaputól pár méterre, üresen kapta a labdát, és valahová elfejelte, nem is mellé ment, hanem oldalra, az oldalvonal felé. Én értem, hogy ez benne van, de az szerintem sokat elárul, hogy hiába magas növésű és jó kondíciójú csatár, csak elvétve ívelik a fejére, minek.
Teljesen jogos megjegyzés, sőt (ha ugyanarról a helyzetről beszélünk) Fermin maga is góllal fejezhette volna be az akciót, de se gól, se jó átadás nem lett belőle.
Azért jóból is megárt a sok.....mondjuk ez tipik Barca történet, de ezekről már igazán leszokhatnánk
Itt a mérce a más, egyiknél a szálkát is, másiknál a gerendát se... Őt megóvja a savtól a "La Masia varázsköpeny"
Pontosan. Hát én ott majdnem eldobtam az agyamat. Ordítottam, hogy húzzon már el onnan, hát miatta nem tud Olmo gólt lőni. Konkrétan beállt az ellenfél csapatába védőnek
A világ nem fekete-fehér. Minden idők legjobb edzői is hibáznak. Még legjobb formájukban is, hát még amiben pl. Pep van. Csak kevesebbet, mint mások.
Osimhennek hiába van akkora kivásárlási a szerződésében, ha az 1 év múlva (nyártól nézve) lejár. 40 körül tartom maximum reálisnak. Felteszem nem akar visszamenni nagyon, ez még rosszabb alkualap a Nápolynak.gránit írta: ↑2025.02.23. 14:15:58Szerintem az utóbbi időkben Raphinha sem annyira éles, sorra hagyta ki a helyzeteit az utóbbi meccseken. A csapatot dicséri, hogy sokan be tudnak találni, Torres-nek erős szezonja van, Olmo is lövi a gólokat, ha egészséges. A bajnokságban például 67 gólból "csak" 38-at szerzett a Raphinha-Lewandowski-Yamal hármas, mellettük még nagyon sokan képesek szállítani a gólokat.
Vele mindig az volt a problémám, hogy nem nagyon hozza helyzetbe magát, de még ebben a szezonban is termel, és ő a leghatékonyabb lövőnk. Biztos vagyok benne, hogy megpróbálnak majd csatárt igazolni, az ő kipukkadása jelentené a legnagyobb visszaesést gólokban. Kérdés, hogy kit. Mostanában David sem termeli úgy a gólokat, Gyökeres nagyon drága, Osimhen kivásárlási záradéka is 75 millió, Isakot nem engedik el. Más meg nem nagyon van. Válságban van a futball centerfronton is. Guirassy-t lett volna jó elhozni tavaly, idén is lehetne megoldás, ha a dortmundi szerződésében is van egy "alacsony" kivásárlási záradék.
Bennem is ott a hiba, még akkor is, ha soha nem volt nekem tetsző játékos....ma sem az, de kb sejtem, hol lennénk nélküle.....
Szerintem Auba is hozott volna 20-25 gólt, de oké, ez egy milliószor lerágott csont, nem kezdek bele. Mindegy, én másokra költöttem volna, mint Lewy,de itt van, itt is lesz, tuti innen is vonul vissza, még a levezetést a sivatagban sem látom reálisnak.
Szerintem teljesen logikus volt. Muszáj volt hozni egy csatárt, senki nem volt arra a posztra. 45 millióból elég kevés van, akit el lehetne a klubjából még kevesebb. Plusz el is jönne azért a bérért egy épülő csapatba.Troym írta: ↑2025.02.14. 09:36:03Lewyt én alapvetően nem hoztam volna, azóta sem értem és érzem logikusnak a leigazolását, Ferranét érkezése pillanatában jobb ötletnek gondoltam, de már évekkel ezelőtt elküldtem volna. De ugye ez a múlt...bence0330 írta: ↑2025.02.13. 19:09:20Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.
Amúgy a válaszaidon nem úgy érzem, mintha nagy különbséget éreznél kettejük közt, hanem mintha pár dolog miatt inkább Lewyt mondanád jobbnak. Javíts ki, ha tévedek. Ez már szerintem kicsit a vita kategória, semmiképp sem egy full egyértelmű döntés.
Azt írtam, nem Barca-kezdő szintű.
Igen, én alapvetően a másodikról beszéltem. Hogy ő nem az az ember, akit a Barca kezdőjében látni szeretnék, főleg, ha komolyabb célokért megyünk, és főleg úgy, hogy ő klasszikusan benullázódik a BL egyenes kieséses szakaszban. Én nem tenném a legjobb 30 center közé, akit itt szeretnék látni. Létezik az a csapat, ahová még előrébb sorolnám, de nem nálunk. Vagy hát ugye 2 hónapig igen, de azzal nem megyünk sokra.Troym írta: ↑2025.02.14. 09:36:03Lewyt én alapvetően nem hoztam volna, azóta sem értem és érzem logikusnak a leigazolását, Ferranét érkezése pillanatában jobb ötletnek gondoltam, de már évekkel ezelőtt elküldtem volna. De ugye ez a múlt...bence0330 írta: ↑2025.02.13. 19:09:20Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.
Amúgy a válaszaidon nem úgy érzem, mintha nagy különbséget éreznél kettejük közt, hanem mintha pár dolog miatt inkább Lewyt mondanád jobbnak. Javíts ki, ha tévedek. Ez már szerintem kicsit a vita kategória, semmiképp sem egy full egyértelmű döntés.
Viszont ők ketten vannak ma itt, közülük kell kezdenie valakinek, az nálam egyértelműen Lewy.
Ez a "kezdőszint" nehezen megfogható fogalom, mert két eset van:
- a jelenlegi keretből ugye valakinek kezdenie kell egy adott poszton egy adott meccsünkön
- hipotetikusan van-e alkalmasabb játékos adott posztra
A jelenlegi keretben nálam Lewy a kezdő, de nyilván vannak jobb, fiatalabb középcsatárok a világban, mindegy, hogy 2, vagy 20, ha nekünk mind elérhetetlen. Én valahol top10 körül még merném osztályozni, de nyáron így is eladnám a lengyelt és hoznám Isakot, csak nem fog megtörténni, tippre még Davidre se lesz pénz, Lewy meg úgyis innen vonul vissza.
HA egy hipotetikus, ki a Barcának megfelelő szint a kérdés és ez a vita tárgya, akkor kb minden poszton 5-6 kivétellel azt mondom, hogy nem kezdőszint.
Lewyt én alapvetően nem hoztam volna, azóta sem értem és érzem logikusnak a leigazolását, Ferranét érkezése pillanatában jobb ötletnek gondoltam, de már évekkel ezelőtt elküldtem volna. De ugye ez a múlt...bence0330 írta: ↑2025.02.13. 19:09:20Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.
Á! Én ilyet nem azért mondom, mert a véleményemet ténynek tartom, az csak egy vélemény. Ez csak arra volt érv, hogy egyedül azért nem vagyok vele, mondhatni a véleményem validitását alátámasztandó, nem a te véleményedet degradálandó, ha így jött le, sorry.Troym írta: ↑2025.02.13. 18:21:50Ha itt játszana mondjuk Isak, akkor persze, hogy nem Lewy a kezdőszint.
De összemosol sok mindent, a pillanatnyi formát, a képességekkel, mentális, fizikai erővel stb.
Szerintem Lewa nincs alapvetően a legjobb formában, de még így is jobb, mint FT a csúcsán. Viszont azért, mert valakinek a kezdők közül van 5-10-20 gyengébb meccse, vagy hullámzóbb a teljesítménye, azért még nem látom a 4 éve szenvedő, évente hetekre feljavuló cserét a kezdőcsatárnak.
Nálam pl Cubarsi játszik az egyik leggyengébben hetek óta, mégis kezdő kb minden meccsen, elfogadom.
Lewa jobb volt szezon elején, de Yamal sérülése hazavágta az ő formáját is, de ettől még bármelyik meccsen nyugodtabb vagy a pályán vele, mint Ferrannal, akkor is ha véletlen lőtt pár gólt.
Gondolom Flick sem kizárólag aktuális aheti forma alapján dönt, vagy mára a lelátón lenne Frenkie is, mert 2 hónapig konstans gyengén játszott, vagy Fermin már kölcsönben játszana, mert 4 hónapig nem nagyon voltak értékelhető meccsei.
Fontos figyelni a játékosok formáját és aszerint is alakítani a csapatot, csak az épp nem konstans dolog, még életemben nem nagyon láttam pl csatárt, akinél szezononként nem volt 1-2 hónap csendesebb időszak.
Tudása + tapasztalata + mentális, fizikális felkészültsége és jelenlegi forma összessége alapján nálam Lewy nagyon egyértelműen FT előtt van, és akkor vállalom, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, ha madridi újságírók és ilyenolyan bloggerek máshogy gondolják.