2022.01.14. 11:14:04
Én meg tudom érteni, hogy sokan ki vannak tőle, mert örök sérült volt eddig, "nem tett le sokat" az asztalra, mizéria van a fizujával, az ügynökével, a hosszabbításról nem is beszélve, stb...
De néhány dolgot azért nézzünk kicsit más oldalról is, ne a fotelból, meg a Messi és az álom Pep éra szivárványszínű unikornis hátáról!
Láttátok játszani anno Franciaországban, majd a Dortmundban? Nem véletlen akartuk és majd a focivilág fele megszerezni. Nekünk sikerült, az hogy mennyiért és milyen fizuval stb, más tészta ...
Korábban nem sokat tudott mutatni, mert sokat volt sérült. Csinált butaságokat meccsen is, mikor pl nem szólt, hogy már érezte a sérülést és tovább játszott, vagy a magánéletben, playstation meg késések edzésről, közös kajálásról, stb. Már amennyi és ahogy igaz ebből is, mert egy idő után túl volt tolva ez is körülötte.
És itt jön a DE
Baromira változott! Edzés hozzáállásban, táplálkozásban, magánéletben, és lám-lám a társak is sokkal jobban elfogadják, és kedvelik a csapaton belül jelenleg! Nézzétek meg az edzés videókat régebbről és most. Vagy hallgassátok meg a csapat körüli emberek véleményét is.
Nem a francia klikkel van már csak, sőt ...
Vagy nézzük a játékát: évekkel ezelőtt beszállt és akkor is láttuk, hogy megy egy az egybe, meri és csinálja a cselt, stb. Sokszor talán feleslegesnek tűnően, vagy bután, a védekezéséről nem is beszélve , bár nem feltétlenül erről kell megítélni egy támadó játékost, mert akkor Suarez meg Messi elbírálása is más lenne kicsit. De nem is velük akartam összehasonlítani.
Inkább csak arra felhívni a figyelmet, hogy jelenleg minden ellenfél tudja, ha kimegy a csapat a pályára akkor a többi támadónk ellen elég a területvédekezés, míg Dembele az egyetlen ketyegő bombánk. ezért is van, hogy állandóan leduplázzák, stb.
Mégis megcsinálja a helyzeteket. Egyedül és saját magának! Lehet rosszul fejezi be? Vagy nem tűnik elég hatékonynak? Lehet ebben is fejlődni. De legalább ott tartunk, hogy helyzetünk van! És általa a legtöbbször, ha pályán van. És ez elég feltűnő az elmúlt másfél év impotens támadójátékunk után. Előbb utóbb belövi majd a helyzeteit, és majd ebben is jobb lesz. főleg, ha lesznek végre értelmes társak még a pályán, akik lekötik majd az ellenfél védelmét is jobban, és nem csak rá fognak koncentrálni.
Mert aki focizott már, az talán tudja milyen egy az egybe kiugrani és gólt lőni (Jutgla), vagy túlugrani az emberem és gólt fejelni (Luuk), vagy két-három emberrel szemben megcsinálnia cselt, szélről befelé jönni, területet nyerni, betörni tizenhatoson belülre, vagy épp távolról lőve gólt szerezni, mint ahogy Dembelének kell próbálkoznia, melyik mivel jár egyénileg és melyiket nehezebb kivitelezni.
A védekezése meg ... régen konkrétan nem létezett ilyen tevékenysége, most meg Xavi úgy megnevelte ennyi idő alatt is, hogy pl.a Madrid ellen is sokszor baloldali középpályásnak tűnt, nem pedig szélső támadónak, annyira fegyelmezetten visszazárt minden labdavesztés után! Ahányszor labdát vesztettünk, már a felezővonalnál volt a bal szélen egyből, arról nem beszélve hányszor lépett közbe jól a saját tizenhatosunk környékén is.
Szóval nem véletlen szerintem, hogy Xavi is miért preferálná. Sok van a srácban, és végre kezdik is kihozni belőle megint ...
És nem vagyok Dembele fan, a kardomba sem fogok dőlni, ha távozik, de úgy érzem nem igazán jogos ez a gerjeszett közutálat vagy szimplán divatos köpködés felé.