2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Az UEFA egyelőre nem akar semmit tenni az ügyben, amíg 100%-osan be nem bizonyosul a dolog és az ügy le nem zárul, addig hagyják folyni a dolgokat. Ha most kizárják a klubot és a bizottság nem találja bűnösnek, akkor nagyon komoly kártérítést kell fizetniük.
Nem működne a stílus, nem lenne sikeres, nem végződhetne góllal az akció, ha nem lennének már ezen a szinten is technikailag tökéletesen képzettek, és ennek tudatában nem volnának magabiztosak (természetesen a La Masián és az akadémiákon is vannak kevésbé ügyes és lassabban reagáló gyerekek). A tökéletes technika és az ebből adódó magabiztosság is ugyanolyan fontos részei a Barca hagyományainak. És ebben a rövid videóban is jól látszik, hogy a játék megértetése, a helyezkedés, a látszólagos semmittevés mögött lévő tudatosság és célirányosság stb. kölyök koruktól kezdve fontos tananyag.La Masia1 írta: ↑2023.09.16. 01:43:45https://barcatvplus.fcbarcelona.com/es/ ... 5-segundos
A klub saját megfogalmazása szerint is "vegytiszta Barca stílus 35 másodpercben".
Nehéz eldönteni, hogy csak trollkodsz vagy tényleg nem érted - annyira egyik sem szerencsés.Sonoma írta: ↑2023.09.16. 00:34:13La Masia1:
Nehéz mit kezdeni ezzel a DNS fétiseddel.
Azért marad bennem pár kérdés.
Ha van ez a DNS amire mindig ( hivatkozol) építkezik a Barca, akkor hogy -hogy nem azt játsszuk most is? Ha a Bilbao a Real és a Barca is mindig ugyanabban a stílusban focizik (kell fociznia), akkor miért nem mondják meg ezt Xavinak is? Tök mindegy milyen a keret, nekünk akkor is a tiki-takát kellene játszanunk, ha beledöglünk is ( kis túlzással). Ez lenne a te DNS- ed lényege.
De nem azt játsszuk. Egy biztonsági focit, ami lassú, körülményes.
Ha valami, akkor ez nagyon messze áll a te állítólagos Barca stílusunktól.
Ezt az anomáliát azzal oldod fel, hogy gyenge a keret.
Ha tíz évig gyenge lenne a keret és emiatt ezt a focit tolnánk, akkor is lehetne még Barca stílusról beszélni?
A másik, ami eszembe jutott. Carlo Ancelotti.
Volt a Juve, Milan, Chelsea, Real M., Bayern, PSG edzője ( hogy a nagyobb klubokat említsem).
Akkor ő bement a mindenkori vezetőséghez, kapott tőlük egy kisokos füzetecskét amiben leírták mi a csapat stílusa és azt kellett játszatnia?
Kivéve, ha elővette a mindent vivő "gyenge a keret ehhez" kártyát és akkor a saját elképzeléseit is belevihette a taktikába.
Hagyományosan elég sok az idősebb bérletes, és ők azért érezhetően kevesebben mennek fel a hegyre.recrea írta: ↑2023.09.15. 23:54:10
Hány fős az olimpiai stadion és hányan voltak kint az első hazai meccsünkön? Mennyi volt a tavalyi hazai átlag? Kíváncsi vagyok, h hányan lépnek ki a komfortzónából és mennek fel a hegyre meccset nézni. Ami egyébként nekem tök hangulatos, mégha 93 óta nem is látott sportolót az a stadion![]()
Legfőképp azért, mert nézhetetlen a játékunk és nem vagyunk tényezők Európában, ez nem sírás-rívás, hanem tény.Chino írta: ↑2023.09.15. 16:44:12Nem tudom mennyire tartozik szorosan a témához, de ez már többször megfogalmazódott bennem. Nem akarok senkit megbántani, akinek nem inge ne vegye magára, de itt a fórumon csak a sírás rívás megy, hogy ilyen nézhetetlen a játékunk, nem vagyunk tényezők Európában stb. De a kinti szurkolók, akik azért otthonosabbak mind érzelmileg mind "szakmailag", nem nagyon lázonganak, sőt a Xavi érában (már a félszezontól) a nézőszámok úgy megugrottak, hogy kb. a 18/19-es szezon óta nem jártak ennyien a meccsekre.
Tudom, miről beszélsz, csak ez szerintem egyáltalán nem pozitív. Ugyanezek a nem lázongó emberek tűrték el Bartót éveken keresztül, ugyanezek az emberek tojtak magasról az ellene szervezett aláírásgyűjtésre, ugyanezeknek az embereknek magyaráztam hiába, hogy a klubvezetést sokkal erősebb belső számviteli kontroll alá kellene vetni stb. Az valóban igaz, hogy Barcelonában a rajongók nagyon szeretik ezt a csapatot és közel sem nyavalyognak annyit. Ez igaz. A kritikátlanságnak viszont megvannak a maga árnyoldalai.
Nehezen térek napirendre, hogy ezt képest voltál ilyen magabiztossággal leírni...Sonoma írta: ↑2023.09.14. 20:00:18
A: Nincs ilyen, hogy klub stílusa. Főleg nem 40 éven át ( ld. lejjebb)!!
Én nem értem, hogy lehet ilyeneket kitalálni. Egy edző alakítja saját elképzeléseire a kapott csapatát. Nem a klub elképzeléseire, nem a múltban elért sikereinek a taktikájára építkezik, hanem a saját ( elképzelt) játék stílusát próbálja a játékosokkal végrehajtatni.
Nem, és nem is tehette, pontosan azért, amiket leírtunk.
Nem, mert nem volt nekik!
Követte volna a City is, ha lett volna nekik. Csak ők is Sonoma elképzelései szerint működtek. Minden évben az aktuális edző játékát játszották.
Hát, mindenben "megcáfoltál", az biztosSonoma írta: ↑2023.09.14. 20:00:18
A: Nincs ilyen, hogy klub stílusa. Főleg nem 40 éven át ( ld. lejjebb)!!
Én nem értem, hogy lehet ilyeneket kitalálni. Egy edző alakítja saját elképzeléseire a kapott csapatát. Nem a klub elképzeléseire, nem a múltban elért sikereinek a taktikájára építkezik, hanem a saját ( elképzelt) játék stílusát próbálja a játékosokkal végrehajtatni.
Persze igazítva a keret adottságaihoz.
A másik, hogy az akadémiát ne hasonlítsuk már a nagy csapathoz!
Nem is az a feladata, hogy egy adott játékstílust verje hét(!) évesen a fejekbe! Itt még a technikai képzésnek kell a legfontosabbnak lennie, amire majd tizenévesen jön a fizikai képességek képzése.
Jártál már te utánpótlás edzéseken (ne adj isten képzéseken)? Mert amiket itt leírsz annak nincs sok köze a valósághoz.
B: újra nekifutsz ennek a saját játéknak. Nincs ilyen. Az edzőnek van esetleg ilyen. A technikai képzettség meg nem egyenlő a stílussal.
C: Nem valószínű. Nem lesz még egy ilyen generáció az utánpótlásban a közeljövőben. Attól volt különleges, hogy egyedi volt ( egyszerre ennyi utánpótlásból feljött klasszis megmaradt a csapatnál és sikeres is lett).
Az izom és erő eszmefuttatásodat nehéz értelmezni akkora...
Ezt a 40 évig épített DNS- t meg felejtsük már el. Messiék előtti sikeres csapat (Ronaldinhoval) is más stílusban játszott. Ezt a stílust (tiki- taka) Guardiola hozta be a köztudatba.
D: Nem, messze nem tökéletes. Nem látom azt a fejlődést, amivel megnyerte volna nálam a további bizalmat. 3/4 negyed éve egyhelyben toporgunk. A csapat a keze alatt szinte kicserélődött, de semmi fejlődést nem látok nála. Ezt már kifejtettem, mások is kifejtették, nem részletezném újból.
E: részben igaz, hogy temérdek pénzt elköltve ( ellentétben velünk ő megtehette) jutott el idáig. De, hogy ő a Barca fénykorát idéző tiki-takát játszatta volna, kissé meredek kijelentés. Ő állandóan kisérletezik a jobb taktika érdekében.
Volt olyan éve, amikor rendes középcsatár nélkül és 6 kp-al játszatta végig a szezont a PL - ben. Ennyit a másolásról.
+1: A gyors gondolkodás alapfeltétele a mai focinak. El se jut egy Top klub padjára se, ha ez nincs meg egy játékosban.
Az "együtt gondolkodást" a taktika és a taktikai elemek begyakorlásával tudod elérni. Önmagában mit sem ér, ha gyors egy játékos helyzetfelismerése, de nincs hozzá partner...
Na ezt a "gyors együtt gondolkodást" pont nem látom a csapatunknál.
U.i.: Visszatérő elem az utánpótlás, meg a fizikai erő a topikban. Majd ha lesz időm leírom azt, amit Szoboszlai Dominik apukája mondott el a fia utánpótlás pályafutásáról.
Valószínűleg a 750m bevétel az, ami kérdéses - FFP szempontból, legalábbis...Nagybarcelona írta: ↑2023.09.15. 07:11:15Nincs semmi fèlreèrtve. Ha 750 milliós bevètel körül 100 milliós játèkoseladás, 200 milliós csökkentès, 40 milliós gazdasági kar, 20 milliós elnöki letèt, egyèb szakágak csökkentèse, Barca TV bezárása, La Masia taxiszolgálat, ètkeztetès megszüntetèse után azt mondják, hogy az egèsz klub! Fizetèsi limitje 270 millió lehet, ès mèg 134 millióval kell csökkenteni, nemhogy igazolás nem lesz 1-2 èvig...menczel írta: ↑2023.09.15. 00:25:45Nem a világ legjobb sportvezetősége a miénk, de az biztos, hogy top szinten vannak (voltak?). Ekkora bértömeget spórolni parádés.
És a saját pénzüket rakják be garanciaként... Hatalmas respect
Barcelona’s new salary limit fir this season has been set at €270 million, a huge drop from the €648m limit set in February
Los Blancos lead the way on €727m, while Atletico Madrid’s salary cap has been set at €296m.
(És ebből de Jong 50?Nem sajnálom tőle csak fura)
Amit itt páran félreértettek, hogy ez a limit:
It’s worth noting that Barcelona are still thought to be way over the limit with a current wage bill of around €404m,
Laportáèknak megint el kell adni valamit. Amikor a kisújjukat nyújtják, de a karuk kell. Ha megkapták, akkor pedig na mèg egyet.