Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Igen, meg hogy Flick mit rontott el, és mit kellett volna másképp.Barcaforever írta: ↑2025.03.06. 12:13:55Néhányan háttal ülnek a moziban.![]()
Komolyan az a téma, hogy miután nyertünk emberhátrányban, hogy mi volt a hiba 10 emberrel játszva!?![]()
Valójában ugyanazt mondjuk. Jókapusnak kell a szerencse is, ezt a kapusok is tudják... Én is úgy láttam többekkel ellentétben, hogy a kapusunk teljesen rendben volt, de egy kivételével "csak" a kötelezőeket hárította. És szerencsésnek azért tartom az egész csapatot (tehát a kapust is) mert rendre az utolsó pillanatokban hibázgattak az ellenfél játékosok. Ha kapura is ment, akkor középre pl... Az xG-jük kb háromszrosa volt a miénknek, különösen a kiállítás után, nem kétséges, hogy ilyenkor nagy a szerencse faktor.Saviola írta: ↑2025.03.06. 11:13:27
Azért ezt egy kapusnak nem mondd így el, hogy a bravúrok szerencsén múlnak!Az, hogy középre ment, az lehet szerencse. Tökéletes lövést nem lehet kivédeni, mert akkor nem tökéletes. Ezen a síkon minden védés szerencse, mert a lövés nem volt tökéletes. Szerintem egy védés azért bravúr, mert egy közel tökéletes lövést sikerült semlegesíteni, amit gyengébb teljesítményű kapus nem tudott volna. Ennek semmi köze a szerencséhez, max. annak, hogy gyengék voltak a lövések. Hozzáteszem, az első félidőben, amikor a portugálok támadója közelről fejelt, az számít bravúrnak, a többi védése simán kötelező volt, ott kellett lennie, de magabiztosan védett, jók voltak a kifutásai, korrekt meccset hozott.
Oké, válasszuk szét a dolgokat: Idegenben: Ne fogjunk erre semmit. Az elején nem zavart senkit az idegen, szét domináltuk őket, pedig az első 20 percben is idegenben játszottunk.Saviola írta: ↑2025.03.06. 11:13:27
Ezt meg egyenesen nem értem. Hogy kellett volna játszanunk 1 emberrel kevesebben, idegenben? Amit leírtál, az akkor lenne igaz, ha nem kiállítás történt volna, hanem csere. Cubarsít nem pótoltuk, hanem kivettük a képletből, egyáltalán nem ugyanaz.
Néha nem értem, milyen csodákat vártok ettől a csapattól.![]()
Egyet is értek, meg nem is. Cubarsi piroslapja valóban a lescsapdánk miatt jött össze, mert minden védő azzal foglalkozott, hogy les legyen a passz, így meg egyedül kellett versenyt futnia Cubarsinak utolsó emberként...Egyébként pont nem volt olyan irreálisan elől a védelmünk. Egyszerűen kijátszották tudatosan a rendszert, direkt ketten hatalmas lesre futottak, hogy a védőink megtorpanjanak, mire észbe kaptunk egy sima versenyfutás lett a dologból.vidra írta: ↑2025.03.06. 18:58:38
Hány meccset domináltunk már őrületesen, amit aztán elbuktunk, vagy leikszeltünk? Persze, nagyon látványos, ha mindig az ellenfél kapuja előtt rohangálunk, de nem pont ez a taktika vezetett Cubarsi piros lapjához? De, pont ez. Megint kb. a felezővonalnál állt a védelem, amikor egy benfica szintű támadó simán elfutott.
Helyzetek voltak, de a kapus mindet ki tudta védeni. Volt szerencsénk is, de sokkal-sokkal kevesebb volt az olyan, ami kb. minden meccsünkön van, hogy VAR nézegeti vissza, hogy felrúgtunk-e valakit a lemaradt védelem miatt utolsó emberként, vagy a 16-oson belül, stb.
A pirosig minden tökéletes volt, csak megint történt egy full váratlan, az egész meccset lenullázni képes dolog: emberhátrány. Miért történt? Mert mégsem volt annyira jó, amit csináltunk. Ha jó lett volna, nem történik ez.
Volt ott egy két para szitu is, de pont ez a lényeg. Amikor egy csapat védekezésre áll, nem küszöbölhető ki, hogy legyenek kapura lövések, de azokat a kapusnak fognia kell tudni. Ha fogja, akkor nem lesz gól, érted.sansz írta: ↑2025.03.06. 10:58:57Ilyenkor elgondolkodom, hogy tényleg nem egy meccset néztünk. Nem Flicket ekézem,mert szerintem is csoda, amit általában művelt velünk, de szerintem ezt a meccset igenis elrontotta. Szerencséje volt. Kapust emlegeted, de valójában amikor a kapusnak kell 5-6 bravúrt bemutatnia az csak szerencse. Ráadásul a védések látványosak voltak, valójában többségében totál középre mentek. Szerencse, ennyi. Egy rossz szavunk nem lehetett volna, ha 4:1 az eredmény a portugáloknak.
Hány meccset domináltunk már őrületesen, amit aztán elbuktunk, vagy leikszeltünk? Persze, nagyon látványos, ha mindig az ellenfél kapuja előtt rohangálunk, de nem pont ez a taktika vezetett Cubarsi piros lapjához? De, pont ez. Megint kb. a felezővonalnál állt a védelem, amikor egy benfica szintű támadó simán elfutott.sansz írta: ↑2025.03.06. 10:58:57A piros lapig őrületesen domináltuk a meccset, élmény volt minden támadásunk, Yamal is és különösen Olmo nagyon élt. A portugáloknak a legelején volt egy nagy helyzetük, azon kívül folyamatos életveszélyben voltak.
A kiállítás után úgy játszottunk mint egy kiscsapat, alig voltunk a pályán. Oké, hősies férfimunka volt, de Cubarsi hiánya, akit a még jobb Araujoval pótoltunk azért nem kellett volna, hogy sok vizet zavarjon.
Helyzetek voltak, de a kapus mindet ki tudta védeni. Volt szerencsénk is, de sokkal-sokkal kevesebb volt az olyan, ami kb. minden meccsünkön van, hogy VAR nézegeti vissza, hogy felrúgtunk-e valakit a lemaradt védelem miatt utolsó emberként, vagy a 16-oson belül, stb.
A pirosig minden tökéletes volt, csak megint történt egy full váratlan, az egész meccset lenullázni képes dolog: emberhátrány. Miért történt? Mert mégsem volt annyira jó, amit csináltunk. Ha jó lett volna, nem történik ez.sansz írta: ↑2025.03.06. 10:58:57A Barca védekezése szerintem ott kezdődik, hogy uraljuk az ellenfél térfelét Pedrivel, Olmoval, Yamallal és Raphinhával. Ebből most Olmo volt a legjobb, össze is dőlt az egész, miután lement. És azért mondom, hogy Flick hibája, mert a pirosig hihetetlenül nem volt veszélyben a győzelmünk.
Üdv a fórumon!Barcaforever írta: ↑2025.03.06. 12:13:55Néhányan háttal ülnek a moziban.![]()
Komolyan az a téma, hogy miután nyertünk emberhátrányban, hogy mi volt a hiba 10 emberrel játszva!?![]()
Teljes mértékben egyetértek. Ezt benne hagyom, mert ezzel különösen.
Azért ezt egy kapusnak nem mondd így el, hogy a bravúrok szerencsén múlnak!sansz írta: ↑2025.03.06. 10:58:57Ilyenkor elgondolkodom, hogy tényleg nem egy meccset néztünk. Nem Flicket ekézem,mert szerintem is csoda, amit általában művelt velünk, de szerintem ezt a meccset igenis elrontotta. Szerencséje volt. Kapust emlegeted, de valójában amikor a kapusnak kell 5-6 bravúrt bemutatnia az csak szerencse. Ráadásul a védések látványosak voltak, valójában többségében totál középre mentek. Szerencse, ennyi. Egy rossz szavunk nem lehetett volna, ha 4:1 az eredmény a portugáloknak.
Ezt meg egyenesen nem értem. Hogy kellett volna játszanunk 1 emberrel kevesebben, idegenben? Amit leírtál, az akkor lenne igaz, ha nem kiállítás történt volna, hanem csere. Cubarsít nem pótoltuk, hanem kivettük a képletből, egyáltalán nem ugyanaz.
Ilyenkor elgondolkodom, hogy tényleg nem egy meccset néztünk. Nem Flicket ekézem,mert szerintem is csoda, amit általában művelt velünk, de szerintem ezt a meccset igenis elrontotta. Szerencséje volt. Kapust emlegeted, de valójában amikor a kapusnak kell 5-6 bravúrt bemutatnia az csak szerencse. Ráadásul a védések látványosak voltak, valójában többségében totál középre mentek. Szerencse, ennyi. Egy rossz szavunk nem lehetett volna, ha 4:1 az eredmény a portugáloknak.vidra írta: ↑2025.03.06. 08:48:25Jó leírás. Vicces, hogy alapból ezt a totális támadó őrületet toljuk, ami életveszélyes és azt hinnéd, hogy Flick mást nem tud, de aztán...
Emberhátrányban sokkal jobban játszottunk. Jó, nem mondom, hogy nem kellett hozzá a kapus is.
Remélem, hogy látja ezt végre és elgondolkodik, hogy hosszútávon is kicsit igazítani kéne a taktikát ebbe az irányba.
Jó leírás. Vicces, hogy alapból ezt a totális támadó őrületet toljuk, ami életveszélyes és azt hinnéd, hogy Flick mást nem tud, de aztán...
Nem hiszem, hogy a BU-nál belelátnának Flick fejébe, azt meg pláne nem, hogy a német bármi hasonlót nyilatkozott volna. Araujoról kb. annyit tudunk, hogy sokáig sérülés miatt nem játszott, utána pedig le kellett cserélni mert kapott egy nagyot, amiből ki tudja mennyire épült fel (eddig is gondolom inkább az urut küldte volna be, mint EG-t, ha százas lenne). A belső védő páros pedig szerintem így is simán védhető, lehet, hogy azt látja együtt jól működnek, ami legalább olyan fontos, mint az egyéni képességek. Ha Araujo hozna olyan teljesítményt, mint mondjuk jelenleg Inigo, biztos vagyok benne, hogy kirobbanthatatlanként, klasszisként lenne kezelve. A bal oldalon nem nagyon van kivel rotálni, ennek ellenére GM így is relatíve sokat játszik. A bajnokságban 15 meccsen ötször kezdett (Balde a padon volt), a kupában 4 meccsen kapott két teljes és egy fél meccset, sőt még a Bl-ben is kétszer kezdett és játszott is végig meccset. A kp-n, ahogy feljavult de Jongnak a teljesítménye egyből nagy lett a verseny közte és Casádó között. Pedri az Pedri, rajta nincs mit magyarázni, persze többször le is lehetne kapni, de azért kedden is láttuk mit jelent, ha ő van fent és ha bárki más. Az Olmo - Fermin - Gavi hármas eléggé forgatva van. Sajnos a két szélen minőségi pótlás nincs, még az Atleticből is max. a 16 éves Toni Fernandezt tudná felhozni. A center poszt szerintem ki lett már eléggé tárgyalva.FCBsteve írta: ↑2025.02.27. 07:37:24
Több cikket is olvastam Barca Universal-on, hogy - úgy tűnik - ezentúl még kevesen rotáció lesz.
Flicknél megvan a kezdő 11, akikkel végig akarja csinálni a maradék meccseket, minimális rotációval... Csak az esetleges sérülések okozta kiesések miatt tervez változásokat. (Megjegyzem, lesznek válogatott meccsek is).
És, a stílus sem fog változni: a szezon közepén ez kontraproduktív lenne, az edző szerint...
Én kicsit lutrinak érzem... Nem biztos, hogy ez a jó válasz a 4:4-re. Meglátjuk...
Szóval, lehet reménykedni, hogy nem lesz sérülés; a kezdők nem fognak megint visszaesni, mint nov-decemberben; több lesz a lőtt gól, mint a kapott...
Ha Cofidis reklámban lennénk (vagy már vége lenne az évnek) lehetne folytatni: "Mondom mi lesz..." Araujo megy? Meddig jutunk a BLben, kupában, Ligában? Melyik (kulcs)játékos hogy bírja majd és mennyi sérülés lesz? Stb.
Szerintem ez csak egy cikk, Flick eddig is rotált, elég folyamatosan, ezután is fog. Szerintem még a gálakezdője sincs kőbe vésve, nemhogy a rotációja, középen pláne. Azt elhiszem, hogy az a 2-3 ember, aki eddig is csak perceket kapott, eztán is csak azt fog, de szerintem kb ennyi. Remélem Araujo visszatér legalább a körforgásba, ott tényleg nem tudom, mi a helyzet.
Ha ez tényleg így van, az nagyon elkeserítő és visszás üzenet azoknak, akik nincsenek benne ebben a 11 játékosban.FCBsteve írta: ↑2025.02.27. 07:37:24
Több cikket is olvastam Barca Universal-on, hogy - úgy tűnik - ezentúl még kevesen rotáció lesz.
Flicknél megvan a kezdő 11, akikkel végig akarja csinálni a maradék meccseket, minimális rotációval... Csak az esetleges sérülések okozta kiesések miatt tervez változásokat. (Megjegyzem, lesznek válogatott meccsek is).
És, a stílus sem fog változni: a szezon közepén ez kontraproduktív lenne, az edző szerint...
Én kicsit lutrinak érzem... Nem biztos, hogy ez a jó válasz a 4:4-re. Meglátjuk...
Szóval, lehet reménykedni, hogy nem lesz sérülés; a kezdők nem fognak megint visszaesni, mint nov-decemberben; több lesz a lőtt gól, mint a kapott...
Ha Cofidis reklámban lennénk (vagy már vége lenne az évnek) lehetne folytatni: "Mondom mi lesz..." Araujo megy? Meddig jutunk a BLben, kupában, Ligában? Melyik (kulcs)játékos hogy bírja majd és mennyi sérülés lesz? Stb.
Több cikket is olvastam Barca Universal-on, hogy - úgy tűnik - ezentúl még kevesen rotáció lesz.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.26. 19:51:17Ez egyértelmű. Egy gyenge csapat ellen, előnyben mehet bármelyik, még Torre, Martin is.bence0330 írta: ↑2025.02.26. 19:31:37Részemről amúgy ez ilyen enyhe kritika, ez minden edzőnél így lenne, csak más keretnél. Viszont ami miatt mégis valamiféle kritika, az pont a keretünk. Szóval én pont ezért kritizálom picit, mert ilyenek a körülmények, illetve azért, mert van rá lehetőség. Rengeteg 5-0 van. 3 gólos előnynél simán be lehetne őket küldeni, addig pihenhetne pont a széthajtott szélsőpáros pl, Victor oda is állhat, de akár Torre is. Azért egyik sem kutyaütő, csak nem Barca-kezdő szint. Illetve amit szintén nem nagyon engedhetünk meg, az a fillérekért elengedett játék nélküli perememberek. Kicsit szem előtt lennének, kapnánk értük valamit.
Nem mondom, hogy ezt nagyon felróvom Flicknek, csak szerintem a mi helyzetünkben csak profitálni tudnánk, ha kapnának legalább előnyökben 10-20-30 perceket ezek a játékosok.
Túl sok a vagy széthajtott/sérülékeny/fiatal/idős játékos.
A kora a keretnek abszolút nem ideális.
Nagyobb előnynél azon gondolkodom a meccsek alatt, hogy le kéne kapni
Lewyt, Raphinhát, Yamalt, Pedrit, Cubarsit, Baldet, Inigot.
De sajnos a valóságban Lewy idős, Balde sérülékeny őket kapja le szerintem legtöbbször. Ha Gavi vagy Olmo játszik, akkor ott a 3. csere, Gavi még hozzá is tett mostanában a sárgás megmozdulásaival.
Én úgy érzem, hogy ha 2 kimarad a csapat gerincéből a kezdőből, már egy ilyen Osasuna, Villarreal, Betis, Sociadad féle csapat ellen is lenne problémánk.
Ha Pedri, Yamal, vagy Raphinhaból 2, akkor pedig egy Girona, Las Palmas ellen is![]()
Nem a játékosokra értettem hanem a taktikára, az Atleti 3-madik és 4-edik gólja úgy jött hogy a majdnem félpályáig feltolt csapatot, fáradt védelemmel a csere után megszűnő középpályás dominancia hiányában megszivatták mert nem álltunk vissza, maradt a rohanás de már átütő erő nélkül.Peter írta: ↑2025.02.26. 11:41:02Frenkie, Gavi, Eric.....ennél ki vagy mi lehetne pragmatikusabb utolsó 10 perc két gólos vezetésnél?MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.02.26. 11:33:27kicsit pragmatikusabb lesz és hátrébb állunk főleg ha olyan a játék képe.
Edzői szándékból vezérelve miközben már levegőt alig kap Pedri és Olmo
Labdatartó és labdabiztos középpályával hátrébb lehet állni, a szándék pontosan erre utalt, a cserékből ez olvasható ki.
Ez egyértelmű. Egy gyenge csapat ellen, előnyben mehet bármelyik, még Torre, Martin is.bence0330 írta: ↑2025.02.26. 19:31:37Részemről amúgy ez ilyen enyhe kritika, ez minden edzőnél így lenne, csak más keretnél. Viszont ami miatt mégis valamiféle kritika, az pont a keretünk. Szóval én pont ezért kritizálom picit, mert ilyenek a körülmények, illetve azért, mert van rá lehetőség. Rengeteg 5-0 van. 3 gólos előnynél simán be lehetne őket küldeni, addig pihenhetne pont a széthajtott szélsőpáros pl, Victor oda is állhat, de akár Torre is. Azért egyik sem kutyaütő, csak nem Barca-kezdő szint. Illetve amit szintén nem nagyon engedhetünk meg, az a fillérekért elengedett játék nélküli perememberek. Kicsit szem előtt lennének, kapnánk értük valamit.
Nem mondom, hogy ezt nagyon felróvom Flicknek, csak szerintem a mi helyzetünkben csak profitálni tudnánk, ha kapnának legalább előnyökben 10-20-30 perceket ezek a játékosok.
Részemről amúgy ez ilyen enyhe kritika, ez minden edzőnél így lenne, csak más keretnél. Viszont ami miatt mégis valamiféle kritika, az pont a keretünk. Szóval én pont ezért kritizálom picit, mert ilyenek a körülmények, illetve azért, mert van rá lehetőség. Rengeteg 5-0 van. 3 gólos előnynél simán be lehetne őket küldeni, addig pihenhetne pont a széthajtott szélsőpáros pl, Victor oda is állhat, de akár Torre is. Azért egyik sem kutyaütő, csak nem Barca-kezdő szint. Illetve amit szintén nem nagyon engedhetünk meg, az a fillérekért elengedett játék nélküli perememberek. Kicsit szem előtt lennének, kapnánk értük valamit.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.26. 18:30:05És az a baj, hogy miért nem játszik a BL, bajnokság, kupa ezen szakaszában Fati, Torre, Fort, Gerard Martin, Pau Victor?
Ezzel amúgy teljesen egyetértek (azért szerintem több csapat van a miénknél komolyabb paddal, talán ezen kívül). Szélesebb a padunk, mint amennyire használjuk, de asszem minden edzőnél vannak ilyenek, akik egyszerűen akármit csinálnak, padon maradnak. Flicknek ez Torre és Fort (Victort kicsit máshová teszem, de végülis ő is), persze Fort mostanra már leépült - lehet, hogy Torre is. Felteszem, Pau is, játék nélkül csoda, ha ez nem történik meg. Nálunk sajna ez kicsit necces, ez kicsit olyan Citys-Pepes dolog, ott belefér, és elfogadod, itt kicsit nehéz. Az ellensúlyozza egyedül, hogy a játékosaink látványosan többet bírnak, a rotáció kicsit kevéssé "kötelező", mint mondjuk az előző 1-2 érában. Viszont szerintem is bűn nem használni ezeket a játékosokat, legalább előnyben. Na ehhez nagyon rövid a padunk. Torrét én pl. bárhová betenném előnyben, akkor is, ha nem bízom benne valamiért. Szélre is, amire nagy szükség lenne. Látszik Yamalékon kicsit az enerváltság, kicsit gépiesek mindketten a szezon előrehaladtával. Bírják, de a kapu előtt kicsit fogynak már el. Flick fejével gondolkodva, bizalom nélkül is be lehetne tenni, annyi 5-0 körüli meccsünk van, hogy mindenféle tét nélkül meg lehet tenni. Gavinak többször kéne szólnia, hogy helyette menjen Torre, jelen formájában még a csapattal is jót tenne.Troym írta: ↑2025.02.26. 17:25:36Szerintem 4-5 olyan csapat van, akinek lényegesen erősebb a cseresora, de lényegtelen, valóban kell majd erősíteni, viszont február van, azt meg júniusban lehet, így ebből kell főzni, ami van.szbsz írta: ↑2025.02.26. 16:40:15A padon Girona szintű játékosok vannak, hasonlítsd össze a City, Real vagy akár a Pool cseresorát a miénkel, ég és föld. Kellene egy minőségi center, egy minőségi vkp és Tah, akkor lehetne érdemben beszélni, triplázásról, de ilyen GM, Fati, Pau Viktor kaliber játékosokkal nem fogjuk bírni a hármas terhelést májusig az fix!
p. s. ja és persze egy fullback is kellene.
Elfogadom, egyetértek hogy vannak Girona szintű cseréink, de mondjuk a Girona ellen akár közülük is használható mondjuk kettő, ha a másik 9 játékos meg lényegesen jobb és ez a kettő hajt rendesen. Torre jegelése számomra is teljesen érthetetlen, a srác minden alkalommal élt a kevés lehetőséggel, amit kapott és Victor sem volt katasztrófálisan gyenge.
Te lehet az az anektdotában megénekelt fajta ember vagy, aki a konfettit rögtön a porszívóba önti, de az álmok pont arra valók, hogy extravagánsak legyenek!
Szerintem 4-5 olyan csapat van, akinek lényegesen erősebb a cseresora, de lényegtelen, valóban kell majd erősíteni, viszont február van, azt meg júniusban lehet, így ebből kell főzni, ami van.szbsz írta: ↑2025.02.26. 16:40:15A padon Girona szintű játékosok vannak, hasonlítsd össze a City, Real vagy akár a Pool cseresorát a miénkel, ég és föld. Kellene egy minőségi center, egy minőségi vkp és Tah, akkor lehetne érdemben beszélni, triplázásról, de ilyen GM, Fati, Pau Viktor kaliber játékosokkal nem fogjuk bírni a hármas terhelést májusig az fix!
p. s. ja és persze egy fullback is kellene.
A padon Girona szintű játékosok vannak, hasonlítsd össze a City, Real vagy akár a Pool cseresorát a miénkel, ég és föld. Kellene egy minőségi center, egy minőségi vkp és Tah, akkor lehetne érdemben beszélni, triplázásról, de ilyen GM, Fati, Pau Viktor kaliber játékosokkal nem fogjuk bírni a hármas terhelést májusig az fix!Troym írta: ↑2025.02.26. 16:04:06Fati ugyanúgy megsérült, azóta edzői döntés alapján nem játszik, eddig 120 perce volt, mondhatjuk, hogy nem élt a lehetőséggel, de szerintem más van a háttérben. Tippre fizikális problémák vannak azóta is.
A pad nem rövid, maximum az edző nem használ bizonyos játékosokat, de 23 fő kb a nagycsapat kerete és játszik 3-4 játékos, aki a B-be van regisztrálva, 27-28 játékost nem érzek kevésnek. Inkább minőségileg / fizikai állapotra kérdőjeles sok játékos helye a keretben.