2025.05.13. 13:21:34
Kicsit keserédesek az érzéseim Flickkel kapcsolatban. Ahogy sokan sejtettük, olyan lett, de még nagyobb csodát is tett, mint vártuk. Már Lucho után ilyen embernek kellett volna jönnie, kár volt elpocsékolni az éveket már Valverdével is, az utódairól nem is beszélve.
Flick nélkül nem jutottunk volna idáig, pláne nem ilyen játékkal. Ugyanakkor, ha csak kicsit visszavett volna a Flickségéből, csak néha, akkor simán döntőben vagyunk. Nagyon sokakból kihozta az extrát, olyat, amiket mi nem láttunk bele és Flicknek lett igaza. De olyan nüanszokon múlt az Inter elleni, hogy ha nem GM-et erőlteti, akkor most döntőben lennénk.
Volt még egy-két ilyen makacssága, Fati kifejezetten szállt be a meccsekbe, mégis büntetve van. Torre ugyanez, akárhányszor beállt, érezhetően veszélyesebb lett a csapatunk. Vagy Fort, hogy mekkora különbség, ha ő játszik és nem az össze-vissza botladozó GM.
Én nem sztárolom egyiket se túl, nem azt mondom, hogy Fortnak pl Koundé, vagy pláne Baldé helyett kéne kezdenie, de minőségi rotációs cseréjük lehetett volna, ki tudja, lehet Baldét nem vesztjük el annyi időre... De Raphinha is sok meccsen zombiként mozgott, simán adta volna magát Fati. A középpályán is, nem tudom Torre mit vétett. Fermin és Gavi rossz teljesítményét is simán elviseli, következő meccsen is bejöhetnek cserének, de Torre nem. Ugyanez a védelemben: Araujo, ha nem remekel, akkor látványosan repül a pályáról. Ha Inigo, vagy Cubarsi hibázik, akkor semmi gond, majd jövőhéten ügyesebb leszel..
Szóval Flick se tökéletes. Senki sem az, de Flick nekünk az a mágus, aki rommá ver mindenkit, majd saját magát elgáncsolja a döntő előtt.Pedig atr a döntőt nagyon megérdemelte volna, ahogy mi is ennyi siralmas év után..és mellesleg a semleges nézők, az egész foci, mert mi biztos parádés meccset vívtunk volna. Az Inter majd ügyesen védekezik..
Négyből négyszer vertük a Realt, abban se vagyok biztos, hogy volt ilyen valaha, ráadásul 3 ebből döntő jellegű volt.
A jövőre tekintve nagyon kemény lesz szintén. Ha tényleg Xabi jön a Realhoz, és igazolnak egy-két hiányposzta, az nekünk rossz hír.
Lehet sokan nem értenek egyet velem, de a góljaink ellenére a támadóposztot kéne rendbe tenni. Raphinha, Yamal és Lewa 3 hatralmas ziccerből egyet lőnek be. Raphinhát még menti, hogy cserébe a góljait általában nem nagy helyzetből lövi, illetve ő maga hozza helyzetbe magát és mást is. Yamal szintén, nagy bombagóljai vannak és ontja a kulcspasszokat, az egész támadás az ő cselsorozata miatt jöhet létre. Lewát ez se menti, mr Legenda, de a csapatjátékban annyi szerepe van, mint egy vakondtúrásnak, ha jól találják fejbe akkor gól. De ez ics csak 3-ból egyszer. Ferrannal nekem szimpatikusabb a játékunk, tisztességes csere, de rá se bíznám a csapatot.
Kéne egy támadó, aki legalább egy kicsit Raphinha és Yamal közelében vannak. Utálom a Haaland-féle tenyészbikákat, de felőlem lehet olyan, meg van azok sok kevésbé felkapott srác, akik ilyen kiszolgálás mellett röhögve hoznák Lewa számait, miközben a támadójátékot is minimum segítené annyira, mint Ferran. Nem lehetetlen, csakhát Lewa is egy szent. Ja és eladhatatlan. Egy jó csatárral nem csupán több nagy helyzetünket lőnénk be, hanem pl Yamalnak is több lehetősége maradna a kiszolgálás mellett...
A másik ahol változtatni kéne az a kapus poszt. Szerintem TEK-kel semmivel nem jutottunk előrébb, mint Penával jutottunk volna. TEK-nek jóformán nincs bravúrja, emellé a kötelezőekbe sem atom biztos, többször elkésik... És az, hogy a nagyobb ellenfeleinknél egy Sommer vagy egy akárki "mindent kivéd" addig nálunk ilyen nincs. Ha jó a lövés, akkor gól.
Ter Stegent nem szép előre leírni, de az a helyzet, hogy a sérülése óta sok bizonytalanság volt benne is. Marad a vonalon, reflexre bízza magát...szeretem, sokat köszönhettünk neki, de nem hiszem, hogy komoly tényező lesz.. Így kéne egy elit kapus, esetleg Ter Stegennel rotálva...
A belső védők sorsa kérdéses. Szerintem sokan nagyon igazságtalanok Araujoval szemben, olyan eseteket lobogtatnak, amiben nem is igazán hibázott. Az összes védőnk nagyokat hibázott mostanában amúgy, de ez továbbra is azért van, mert 10 emberrel támadunk. Ha Araujot sikerül elüldözni, akkor tényleg kéne Tah, mert Inigo nem lesz gyorsabb, Cubarsi se... De igazán szélső védőknek lenne a fontos, hogy Fortot megtartsuk, több lehetőséget biztosítson neki Flick és kéne még egy hozzá hasonló jó csere ember. GM nem az.
Szóval összességében a csatár és kapus poszt a kritikus, ha egy picit csak ezekben előrébb lépnénk, pont néhány lőtt gól, amivel több lett volna és néhány kapott amivel kevesebb, simáztuk volna ezt az évet. Flick megoldaná a többit...