Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Troym írta: ↑2025.06.15. 22:04:33Ez szubjektív, attól függ hogy nézed.
Piaci körülmények és fizetések között kb a csapat fele túlfizetett, negyede súlyosan túlfizetett.
Olmo 10+4 milliós fizuja is mondhatjuk túlfizetés, ha mindig sérült, Gavi 9 milliója is, ha 10-20 perces csere, Inigoé is, ha 34 évesen a felét kapná bárhol máshol, Ferran 14 milliója is túl sok, ha J.Alvarez a kétharmadát keresi, Pena 3,5 milliója is sok, ha 3. kapus és így tovább...de a 4 általad említett név szerepel a cikkekben sokat, igen.
Ez szubjektív, attól függ hogy nézed.
Utolsók közt van akit ide hoznék. Nem tűnik jó csapat játékosnak/embernek és elég balfek volt amiket MU meccsen láttam tőle. Plusz argentinkent CR-fan...
Igen, az első éve a Pool-ban. Idén pl. 13 Salah mögött a második. Niconál eddig 5-6 gólos szezonok vannak, csapaton belül rendre 4.-5. Mondjuk nem egyértelmű az összehasonlítás, mert a kolumbiai sokat játszott centerként ugyanakkor kicsit komolyabb vetélytársai vannak.
Értem mire célzol, egyetértenék vele, de akkor meg el kell adni, nem kell 60 milliós vételáron lés 14 milliós béren cserejátékos, arra jó lesz Fermin.
Szerintem Nico leigazolására nagyon kicsi az esély, MD-n is erről írnak.Sinya22 írta: ↑2025.06.15. 10:33:54Olmo-t szerintem nyugodtan ki lehet venni a "sok meccsen lesz kezdő" halmazból. Egész pályafutása arról szól, hogy megsérül, visszajön, megpróbál formába jönni, megsérül. Sok ilyen játékos volt/van, nem is hiszem, hogy ez nagyon változik a jövőben. Bőven elférne Nico a keretben, más kérdés, hogy Flicknek kell-e. Amennyiben igen, akkor meg kell szerezni.Troym írta: ↑2025.06.14. 13:44:00Yamal top3 fixen az aranylabda szavazáson (Raphinha top5), furán nézne ki, ha cserepadra kerülne valamelyik...
Akár Pedri posztján, akár szélsőposzton gondolkodunk, a játékidő 85%-ban (alsóhangon) Pedri, Yamal és Raphinha pályán lesz, Olmo és Lewy cca 65%-ban, szóval aki jön Pedri posztjára, annak a játékidő 10-20%-a fog jutni, és akár Diaz / Nico /bármelyik szélső érkezne sok meccsen továbbra is a Raphinha - Olmo - Yamal - Lewy négyes lesz a kezdő, így a cserepadozáshoz mindenképp pozitívan kell viszonyulnia. Talán kiszorítható Olmo, de 9esnek egyik sem annyira jó, hogy ne Lewa legyen a kezdő és Ferran az elsőszámú cseréje.
Pont ezért lenne érdekesebb igazolás Grimaldo, mert mondhatjuk, hogy cserének érkezne, de van egy olyan érzésem, hogy őt és Baldét inkább 50-50%ban használná Flick.
Olmo-t szerintem nyugodtan ki lehet venni a "sok meccsen lesz kezdő" halmazból. Egész pályafutása arról szól, hogy megsérül, visszajön, megpróbál formába jönni, megsérül. Sok ilyen játékos volt/van, nem is hiszem, hogy ez nagyon változik a jövőben. Bőven elférne Nico a keretben, más kérdés, hogy Flicknek kell-e. Amennyiben igen, akkor meg kell szerezni.Troym írta: ↑2025.06.14. 13:44:00Yamal top3 fixen az aranylabda szavazáson (Raphinha top5), furán nézne ki, ha cserepadra kerülne valamelyik...
Akár Pedri posztján, akár szélsőposzton gondolkodunk, a játékidő 85%-ban (alsóhangon) Pedri, Yamal és Raphinha pályán lesz, Olmo és Lewy cca 65%-ban, szóval aki jön Pedri posztjára, annak a játékidő 10-20%-a fog jutni, és akár Diaz / Nico /bármelyik szélső érkezne sok meccsen továbbra is a Raphinha - Olmo - Yamal - Lewy négyes lesz a kezdő, így a cserepadozáshoz mindenképp pozitívan kell viszonyulnia. Talán kiszorítható Olmo, de 9esnek egyik sem annyira jó, hogy ne Lewa legyen a kezdő és Ferran az elsőszámú cseréje.
Pont ezért lenne érdekesebb igazolás Grimaldo, mert mondhatjuk, hogy cserének érkezne, de van egy olyan érzésem, hogy őt és Baldét inkább 50-50%ban használná Flick.
Én azért nem örülnék Niconak, mert nem sportszakmai indokot látnék mögötte, legalábbis nem olyat, amit Flick szeretne. Már ha egyáltalán igazak a hírek, ami alapjában furcsa, mert többször nyíltan kijelentették, hogy Nico semmiképp nem téma.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.14. 11:48:22Raphinhát árnyékcsatár pozícióban tudnám elképzelni. Ha ő játszana Lewy "helyén" és Olmo mögötte/mellette középen, a védelemnek ki kellene mozdulnia, főleg ha Nico és Yamal bontanak a széleken.
Én bírom Lewyt, de nagyon statikus, 2-3 védő figyel rá, és összjátékban gyenge. Így képzeltem Raphinhát elől, és nem statikus középcsatárban, inkább Messi szerű kötetlen pozícióban. Persze kérdés Olmoval nem szűkítenék e középen a területet.
De ha Raphinhát konkrétan statikus középcsatárnak tolnánk be, szerintem akkor is lehet majdnem olyan eredményes lenne. Védekezésben, presszingben pedig pontosan ez kellene szerintem Flick feltolt védelméhez, mert Nico és Yamal is jól visszazár.
gránit írta: ↑2025.06.14. 10:58:15Miközben mindenki balszélsőt akar (hozzuk el Paixaót, gólerősebb, mint Williams), elsiklunk afelett, hogy Pedrinek nincs alternatívája. Az előző szezonban jelentősen csökkent a sérülések száma, Pedri dicsérte is a személyre szabott edzésprogramot és Flick stábjának a munkáját (csak le kellett szoknunk arról a rossz, belterjes szokásunkról, hogy tesónak, haveroknak adogatunk olyan pozíciókat, amelyekhez nem értenek, el is tűntek a korábban rendszeres izomsérülések).FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.14. 06:35:17Tegnap olvastam, Pedri játszott idén a legtöbb, 67 meccsen. Valahogy ezt kellene megoldani jövőre.
Visszatérve Pedrire, nincs alternatívája, ami még annak ellenére is ijesztő, hogy csökkent a sérülések száma. Én elhoznám Mainoo-t, a Manchester United resetet akar nyomni, szinte mindenki eladó, ő is. A pénz is kell nekik az újjáépítéshez. Nem akkora spíler még, mint Pedri, de nagyon jó játékos, feltoltabb és mélységibb szerepben is jó, és tud védekezni is. Egyszerre is lehetnének a pályán.
A támadószekció nálam így nézne ki:
Lewandowski Yamal
Paixao Raphinha Ferran
FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.14. 06:35:17
Nagyjából egyetértek. Olmos rész kivételével
Én örülnék Nico Williams érkezésének, de erről már többször írtam.
Hát nálam még mindig Ferran menne.
"Gála kezdőm"
Raphinha
Nico-Olmo-Yamal
Rotációban
Lewy/Raphinha/Olmo
Nico/Raphinha/Olmo-Raphinha/Olmo/Fermin-Yamal/Raphinha/Nico
Jövőre pedig jöhet Julian Alvarez Lewy helyére
Idén lehetne forgatni teljesen a csapatot, bárki esne ki, nem nagyon lenne visszaesés, max ha 2 játékos. De gondolom Ferran marad, én Diarrat nézném meg szívesen ezért neki adnám Ferran perceit, de Yamal cseréjeként. Középre ott lenne Lewy, Raphinha, néha Olmo.
A gála kezdőm azért így nézne ki, mert Lewy nagyon jó góllövő, de sokan írták/írtuk, hogy amennyit ad, annyit el is vesz. Letámadásban/csapat védekezésben, összjátékban sokkal jobb lenne a csapat és "tippre" fejjel is jobb Raphinha, szerintem több gólt fejelt idén
Nicoval pedig szintet lépne a bal szél és a védelmek megbontása a cseleivel, valamint a kontráink.
Tegnap olvastam, Pedri játszott idén a legtöbb, 67 meccsen. Valahogy ezt kellene megoldani jövőre.
A támadó harmad részben én ezt így képzelném el, egy jó rotációval egyenletesen el lehetne osztani a perceket.
Ha az általad említett hármas jön(bakker, GM csere Grimaldora mekkora biznisz lenne) , amiből már Garcia biztos jön szerencsére, az elég sikeres erősítés lehet és onnantól minden Flicken múlik hogy jól használja-e őket.
Egy Nico Williams, Joan Garcia, Grimaldo átigazolási ablak nagyon jól nézne ki. Azért jó esély lenne, hogy be tudnak illeszkedni, és ha beválnak, évekre meg lenne a csapat, igazolni se nagyon kellene, csak jövőre egy csatárt. Persze Araujo-t fel kell építeni. Vagy a helyére hozni egy fiatalt, (spanyolt?), úgy nézne ki, hogy a válogatott gerincét mi adnánk.
És ugye Bernaltól nagyon sokat várunk és ott van Gavi és Casado is Pedri mellé, vagy a rotációba.
Raphinhát árnyékcsatár pozícióban tudnám elképzelni. Ha ő játszana Lewy "helyén" és Olmo mögötte/mellette középen, a védelemnek ki kellene mozdulnia, főleg ha Nico és Yamal bontanak a széleken.
Szerintem mindenki igazolna még kp-st, vkp/mélységi irányítót, de ahogy Bence is írja, nem sok esély van De Jong távozására. Igaz a jelenlegi keretből senki nem tudja pótolni Pedri kp-s kreativitását, de a helyén mondjuk De Jong-Casado(Bernal,Gavi) szerintem nem vészes. Nico és Raphinha viszont kompenzálná Pedri kiesését kulcspasszokban.
Tavaly már kikosarazott bennünket, szóval menjen csak nyugodtan Münchenbe vagy Fiorentinára. Amúgy egyáltalán nem akkor tehetség mint sokan mondják, a tesója sokkal nagyobb volt anno, őt kellet volna akkor hozni...Camp Nou99 írta: ↑2025.06.13. 20:00:46https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -118598488 Százszor ő mint Diaz.
Miközben mindenki balszélsőt akar (hozzuk el Paixaót, gólerősebb, mint Williams), elsiklunk afelett, hogy Pedrinek nincs alternatívája. Az előző szezonban jelentősen csökkent a sérülések száma, Pedri dicsérte is a személyre szabott edzésprogramot és Flick stábjának a munkáját (csak le kellett szoknunk arról a rossz, belterjes szokásunkról, hogy tesónak, haveroknak adogatunk olyan pozíciókat, amelyekhez nem értenek, el is tűntek a korábban rendszeres izomsérülések).FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.14. 06:35:17Tegnap olvastam, Pedri játszott idén a legtöbb, 67 meccsen. Valahogy ezt kellene megoldani jövőre.
Ja, olvastam már, hogy betennéd oda. Szerintem ő a second striker poszton egész jó lehetne, de inkább csak egy center árnyékában, pl. kétcsatáros rendszerben. A centermunka felét nem tudja ellátni, és szerintem ha nincs aki visszalépjen előtte, nem lenne olyan hatékony a beindulása sem. A legjobb skillje meg továbbra is az előkészítés, bármennyire próbálták néha eladni idén egy futóbolond befejezőnek, azt meg nem szabad kivenni. Szerintem sokkal jobb lenne 10-esként, ráadásul Olmóhoz viszonyítva aztán tényleg lényegesen jobb. Lewy engem is idegesít, de jópár meccsen lenne jó a stílusa, a többin meg mehet Ferrán. Olmót is inkább tenném oda, ha már ránk ragad, és épp elérhető. De ez kb mindegy is, szerintem semmiképp nem tolja előre Flick a brazilt, és ez számít, akkor meg vagy Olmo, vagy Fermín felesleges lesz, és Fermín egy egész szezont nézve egyszerűen jobb, megbízhatóbb, hatékonyabb.
Nagyjából egyetértek. Olmos rész kivételével