Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.12. 08:50:58

Barça are exploring a late signing. Deco wants a U23 defender with potential, registered with Barça Atletic but training with the first team.
sport

Na ezt még el is hiszem, hogy ha veszünk bárkit, az olyan lesz, akit nem kell regisztrálni. Ilyen profil lehetne mondjuk Fresneda, talán 2 éve meg is akartuk szerezni.
20 éves, van Laliga tapasztalat, most a Sportingban jhv és khv posztokon játszik, 8-10 millióért szerintem meg lehetne szerezni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.12. 08:43:13

gránit írta:
2025.08.11. 23:56:23
Azért ez így nem igaz, a Premier League-ben is vannak PSR-szabályok, és osztottak is ki büntetéseket a közelmúltban (Everton, Nottingham Forest). Ugyanezzel a pénzügyi politikával a Premier League-ben is szankcionálva lennénk. Nagyjából négyszer akkora az adósságunk, mint a Premier League legeladósodottabb klubjának.
Tottenham adóssága tudtommal 1 milliárd felett, és a legtöbb csapat adóssága növekszik, mert veszteségesek. Persze a tulajok ezt meg tudják oldani
Levonnak 2 pontot pl.
This time, the club's losses during the 2022/23 season (FY 23) were considered and Everton was handed a 2 point deduction for this period. A Commission found the club to have incurred losses of £121.6 million.
121 millió fontos veszteség.(NF 4 pont)

Ott az amortizáció. Tegyük fel eladnak valakit 50 millióért. Elszámolnak arra az évre 50 milliós bevételt.
Elköltenek valakire 50 milliót, 5 éves szerződéssel évente 10 milliót számolnak el amortizációra. (Vagy nem vesznek senkit, és 50 millió az adózás előtti profit)Azért tartozik mindenki mindenkinek, mert általában részletre fizetnek, ezekről van sok írás
Ezt pl. A Chelsea a végletekig kihasználja. Felvásárolnak mindenkit, tegyük fel 200 millióért 4 éves szerződéssel évi 50 milliós amortizációval elég egy valakit eladni 50 millióért(ehhez jön a tényleges részletek kifizetése, lehet 2-3 eladás ténylegesen, passz, ennyire nem értek hozzá, eleve titkos adatok)

Most ezt forgasd át a mi helyzetünkre. Az FFP-ben ez eladás értékének 20%-a mehet a bérre, az eladott játékos fizetésének 60%-a az új igazolásra.
Sőt, még egy saját nevelés regisztrálásához is pénzt kell szerezni. Erre voltak a gazdasági karok, eladás, bér felszabadítása stb.

Míg az Everton pl. addig kap 2 pont levonást, vagy a tulaj megoldja, vagy felvesznek hitelt stb. görgetik maguk előtt, majd lehet következő évben nyereségesek lesznek.
Addig nálunk egy végtelen szívás körforgás az egész, ahol azt az 1 50 milliós bevételt is eladásból nehéz kihozni, mert mindenki ismeri a helyzetünket. Ezért adhatjuk el a peremembereket minden évben, vagy húzunk gazdasági karokat, hogy versenyképes maradjon a csapat
Vagy el kellett volna engedni a versenyképességet (nem akar senki távozni, az sem menne ilyen könnyen, miért ment volna Lenglet, Pique, Umtiti stb. ha nincs helyükre senki, most is lehet mennének, ha jönne a helyükre valaki, Stegen esetében meglátjuk mi lesz)

A stadion bevétel kieséseit is kompenzálni kell, valahogy a nyitásig ki kell bírni,ez ugye megint hatványozottan visszaüt a La Ligában rávetítve amit eddig írtam, ahol a bevétel játékosokból végletekig megnehezítve, főleg ha szembeállítod a 2 pont levonást a 4 éve tartó FFP kálváriánkkal, ahol csoda (+La Masia), hogy ki tudunk állítani 22 játékost.

És az egész abból a feltételezésből indul ki, hogy a klubok maguktól nem tudnának gazdálkodni, pedig minden klub érdeke, hogy minimum 1 eurós profitot termeljen (ne legyen veszteséges 3 évig egyhuzamban), hogy ne essen el a zsíros BL pénzektől, vagy az átigazolásoktól. (Amikor már az UEFA lép)

Szóval szerintem ezeknek az okoskodásoknak a nagy része azért van, hogy egyáltalán versenyképesek tudjunk maradni. Persze ez külsős szemmel elég csúnyán néz ki.
Ezért nem értem, amikor jönnek a 10 milliós eladás, 2-4 millióval többet fizetünk valakinek kommentek. Persze sok kicsi sokra megy, de ez szerintem elhanyagolható a nagy egészhez képest. És erre is úgy kell tekinteni, hogy a végletekig megnehezített helyzetben ennyit sikerült kihozni belőle, de mindig, minden esetben van egy másik oldala is a történetnek. (Pl. Versenyképesség, bevétel, marketing stb.)
gránit
Director del Fútbol

2025.08.11. 23:56:23

Azért ez így nem igaz, a Premier League-ben is vannak PSR-szabályok, és osztottak is ki büntetéseket a közelmúltban (Everton, Nottingham Forest). Ugyanezzel a pénzügyi politikával a Premier League-ben is szankcionálva lennénk. Nagyjából négyszer akkora az adósságunk, mint a Premier League legeladósodottabb klubjának.

https://www.bbc.com/sport/football/68713522

Emellett úgy vettem ki Peter szavait (előre is elnézést, ha rosszul értelmeztem), hogy nem elsősorban a szabályozások okozzák a vezetőség bénaságát, hanem a vezetőség maga ("nincs lehetetlen, csak tehetetlen"). Ha így értette, akkor maximálisan egyetértek vele. Emellett ne legyünk naivak, a más kluboknak való játékosajándékozások alkalmával én azt gondolom, hogy nagy kenőpénzek mennek ám a mindenkori vezetőség zsebébe. Mivel a klub tulajdonosai nem gyakorolják a tulajdonosi jogaikat (a menedzsment ellenőrzését), a vezetők a saját zsebükre is dolgozhatnak. Nem lennék meglepve, ha a kötbér alkalmazásának elmulasztása mögött is lenne ilyen susmus. Nem hiszem, hogy ez a klub érdekeit sértő nagyvonalúság felebaráti szeretetből adódna, nagy pénzek csúszhatnak ilyenkor az elnökség zsebébe.

A Madridnak nincsenek FSR-gondjai, simán elvertek 167 millió eurót a nyáron (Hujsen 62 millió, Carreras 50 millió, Mastantuono 45 millió, Alexander-Arnold 10 millió), úgy, hogy szinte nem is értékesítettek. Ha fenntarthatóan működsz, költekezhetsz. Ha nem működsz fenntarthatóan, nem költekezhetsz. Mondjuk ahhoz képest, hogy mennyi pénzt elköltöttek, nem érkeztek oda valami hú de nagy nevek. Sok pénzt költöttek kevés játékosra. Irányítót most sem igazoltak, ami fura, Kroos óta látványosan hiányzik náluk egy szervező.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.11. 22:28:11

Peter írta:
2025.08.10. 14:59:19
bence0330 írta:
2025.08.10. 13:13:55
Nekünk se az a bajunk, hogy gyakorlatban ne tudnánk megoldani kb bármit, hanem az, hogy egy olyan szabályrendszer köt minket, ami őket nem (vagy alig, névlegesen, iszonyat túlkapásoknál néha rájuk koppintanak egyet, de ehhez mát 50 fős keret kell kb meg 500 milliós átigazolási ablakok egymás után)
De, igen, éppen az a bajunk, hogy a gyakorlatban nem vagyunk képesek megoldani azt, hogy ne húzzanak le minket.

Amihez egyébként hozzászóltál az arról szólt, hogy adott esetben más klub képes megoldani, hogy a gyakorlatban ne húzzák le. Szóval, ha Ara pénz begurul(na), ne menjen el a teljes összeg vagy akár több is azzal a lendülettel a pótlására. Ez ffp tekintetében teljesen lényegtelen. Magáról az ügyes igazolás képességéről volt szó.

Ha már FFP-ről írsz, akkor is ugyanaz a bajunk, mert elméletileg lehet, hogy tudna igazolni a klub, csak éppen a gyakorlati alkalmazásakor az FFP gördíthet akadályt adott esetben.
Oké, elfogadom, hogy a "gyakorlatban" szó nem volt a legszerencsésebb megfogalmazás, ha úgy vesszük, hogy az FFP akadályoz minket a gyakorlatban. Legyen akkor az, hogy "magunktól, ha nem akadályozna minket az ffp", vagy "pusztán sportszakmai és cash-flow szempontból" semmi gondunk nem lenne egy ilyen tranzakcióval, játékoscserével. De a lényeg szerintem akkor is tiszta, egy (valóban) rosszul használt szó szerintem nem túl lényeges a tartalomhoz képest. Hiába hozol egy PL-es példát, mikor nekik ilyen gondjuk nincs, gyakorlatilag bármikor bármit megtehetnek, szabd piac van. Ha ez itt is így lenne, zéró problémánk lenne elengedni Araujót, és venni helyette egy másik jó védőt. De egyszerűen erre nincs matematikai esélyünk. Nagyon tiszteled a Madridot, még nekik is gondjaik vannak ilyen téren.

Jelenleg nagyon szigorú korlátok közt kell mozognunk, ezt el kell fogadnunk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.08.11. 18:41:45

Egész jó kezdőd ki tudunk már állítani, főleg papíron, ha mindenki egészséges. De nagyon rövidnek érzem a kispadot. Az vigasztal, hogy ha Laportáéknak se sikerül, komolyabb csapatot összehozni, akkor nem hiszem, hogy más vezetőséggel ez menne. Szóval ez van. Remélem télen, tudunk erősíteni. Valahogy jó lenne kijönni a gödörből. Néha azt érzem magunknak ássuk mikor, túlfizetett játékszerződések jönnek és eladásnál az árcédulán pedig nem fog a toll.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.10. 14:59:19

bence0330 írta:
Nekünk se az a bajunk, hogy gyakorlatban ne tudnánk megoldani kb bármit, hanem az, hogy egy olyan szabályrendszer köt minket, ami őket nem (vagy alig, névlegesen, iszonyat túlkapásoknál néha rájuk koppintanak egyet, de ehhez mát 50 fős keret kell kb meg 500 milliós átigazolási ablakok egymás után)
De, igen, éppen az a bajunk, hogy a gyakorlatban nem vagyunk képesek megoldani azt, hogy ne húzzanak le minket.

Amihez egyébként hozzászóltál az arról szólt, hogy adott esetben más klub képes megoldani, hogy a gyakorlatban ne húzzák le. Szóval, ha Ara pénz begurul(na), ne menjen el a teljes összeg vagy akár több is azzal a lendülettel a pótlására. Ez ffp tekintetében teljesen lényegtelen. Magáról az ügyes igazolás képességéről volt szó.

Ha már FFP-ről írsz, akkor is ugyanaz a bajunk, mert elméletileg lehet, hogy tudna igazolni a klub, csak éppen a gyakorlati alkalmazásakor az FFP gördíthet akadályt adott esetben.

Egyébként ajánlat jött a Ch-től tudtommal. A klub feladata ezt mérlegelni és amennyiben mindennel kalkuláltak (pótlás,ffp, regisztráció, fizetés, minőség stbstbs), meg kell hozni a felelős döntést.
bence0330

Peter írta:
2025.08.10. 11:37:46
Szándékosan La ligán kívüli példával élnék, biztos vagyok abban, hogy képes lenne teljesíteni ezt a kihívást még az utolsó pillanatokban is egy PL vagy Bundesliga csapat.
Aki keres, az azért előbb vagy utóbb szokott is ezt azt találni.
Amúgy zárójelben ott lehetne még a téli átigazolási időszak is.
FFP???

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.08.10. 11:37:46

Andrsika írta:
2025.08.10. 05:21:07
És itt jönne képbe azt amit írtam. Az adott eladó klub ismét tudná, minket palira lehet venni és horror áron adná el nekünk az adott játékost aki egyébként nem is tudom ki is lehetne. Tah-t hatalmas hiba volt kihagyni, de hát Deco cimboránk szerint megvagyunk oda.
Éppen ezért írtam, hogy "kihívás" lenne, de üzletben nincs lehetetlen, csak tehetetlen..... :D

Szándékosan La ligán kívüli példával élnék, biztos vagyok abban, hogy képes lenne teljesíteni ezt a kihívást még az utolsó pillanatokban is egy PL vagy Bundesliga csapat.
Aki keres, az azért előbb vagy utóbb szokott is ezt azt találni.
Amúgy zárójelben ott lehetne még a téli átigazolási időszak is.
gránit írta:
2025.08.10. 10:11:14
Ha már mindenáron el akarunk adni valakit, nálam de Jong lenne az.
Ez tiszta, de általában csak azt tudsz eladni, amire igény is van.....ha tudsz vevőt a hollandra, azonnal hívd a klubot.....:D

Tartok tőle, hogy nekünk ő mindenáron kell. Különben is, a hollandnak van a világ egyik legjobb vevője, akit Barcelonának hívnak.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.10. 10:11:14

Ha már mindenáron el akarunk adni valakit, nálam de Jong lenne az. Az nagy dobás lenne. Bernal úgyis jön vissza. Araújo eladását kockázatosnak tartom, mert ha akkor sem tudunk 1:1-ben regisztrálni, akkor lebontottuk a védelmünket.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.10. 07:24:55

Andrsika írta:
És itt jönne képbe azt amit írtam. Az adott eladó klub ismét tudná, minket palira lehet venni és horror áron adná el nekünk az adott játékost aki egyébként nem is tudom ki is lehetne. Tah-t hatalmas hiba volt kihagyni, de hát Deco cimboránk szerint megvagyunk oda.
Tahra esély se volt. A fizetésêt meg nem tudnánk regisztrálni, nem a kh volt a prioritás, volt 5 db+Kounde.
Ha nem kellene minden évben számolgatni péntekre, kicsivel egyszerűbb lenne kalkulálni, vagy megoldani a váratlan helyzeteket

Ha ezzel nem térnénk vissza az 1/1-hez akkor semmivel.
Én 60-70 millióért elgondolkodnék rajta.
Akkor menne még Gerard Martin apróért, Pena, Romeu ingyen, Fort kölcsön.
Ebből a pénzből (+előzőek 1/1) kijönne
Bh: Grimaldo 18
Jhv: Ratiu/Vanderson/Daniel Munoz 20+
Kh: Bade 25+
Kounde mehetne középre, így nem borulnak meg a rendszer annyira. Bade a Sevillaban játszik, ismeri a ligát, és Koundeval is meg tudja értem magát.

Persze ez csak FM. Araujo maradni fog.
Andrsika
Jugador d'estrella

Peter írta:
2025.08.09. 21:28:09
Sonoma írta:
2025.08.09. 20:00:08
Én még így is eladnám, ha egy 10-est rádobnak. Eladni amúgy sem megy nekünk.
Lenne még 20 napunk venni valakit helyette.
Azt gondolom én is, hogy itt az idő tökösnek lenni. Ami hetessel kezdődne azt kicsit irreálisnak vélem, de 60-70 között rendben lenne, persze értelmesen kell(ene) tudni pótolni, ami ezért valljuk be, elég nagy kihívás lesz. Na nem azért mert lehetetlen lenne, hanem magunkat ismerve.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.09. 21:28:09

Sonoma írta:
Azt gondolom én is, hogy itt az idő tökösnek lenni. Ami hetessel kezdődne azt kicsit irreálisnak vélem, de 60-70 között rendben lenne, persze értelmesen kell(ene) tudni pótolni, ami ezért valljuk be, elég nagy kihívás lesz. Na nem azért mert lehetetlen lenne, hanem magunkat ismerve.
Sonoma
Capitá del Barça

Cseri írta:
2025.08.09. 18:46:39
FcBarcelona1 írta:
2025.08.09. 17:02:52
https://www.football-espana.net/2025/08 ... ald-araujo
A Chelsea 50 milliós hivatalos ajánlatra készül Araujoért.
Nyár elején még rátettek volna egy húszast,nem bántam volna. Martinez megy, ne augusztus közepén építsünk már új védelmet.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.08.09. 18:46:39

FcBarcelona1 írta:
Nyár elején még rátettek volna egy húszast,nem bántam volna. Martinez megy, ne augusztus közepén építsünk már új védelmet.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

PR42
Jugador del Barça

2025.08.09. 10:44:57

Troym írta:
2025.08.08. 20:24:24
Mivel karcsú lehet több ponton a hátsó alakzat, én megkeresném a Villarealban Foythot, 2-3 éve is volt szó róla, tud khv és jhv posztokon játszani, mint Kounde, lejár jövőre a szerződése, szerintem 10-20m körül meg lehetne próbálni megszerezni, akár valami 2-3 milliós kölcsön kötelező opcióval a végén, ami 15m körül lenne. 27 éves, még épp jó lenne 4-5 évre rotációban.
Remek játékos, jó a meglátásod.
Sebessége OK, technika rendben, kb stabil.

Világbajnok bár csak 4 percet játszott.

Én is elhoznám.

Ez egy klasszikus építkezési stratégia, a liga jobb csapatainak régóta stabil embereit elhozni. Biztos beválik, nem lutri mint egy méregdrága fiatal a francia vagy brazil ligából.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.08. 20:24:24

Mivel karcsú lehet több ponton a hátsó alakzat, én megkeresném a Villarealban Foythot, 2-3 éve is volt szó róla, tud khv és jhv posztokon játszani, mint Kounde, lejár jövőre a szerződése, szerintem 10-20m körül meg lehetne próbálni megszerezni, akár valami 2-3 milliós kölcsön kötelező opcióval a végén, ami 15m körül lenne. 27 éves, még épp jó lenne 4-5 évre rotációban.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.08. 15:17:21

Nem Mind1 mikor lép, úgysem tudtunk volna senkit hozni a helyére, a prioritás bal szélső (+kapus) volt. Őket sem tudtuk regisztrálni.
Gondolom volt ilyen kósza terv, hogy Stegen majd a VB miatt távozik, és felszabadul annyi bér, hogy elég legyen (bár továbbra sem tudom mi elég) és akkor jön egy szélső védő. Nekem furcsa is volt, hogy egy kósza Grimaldo hír mellett csak jhv-el hoztak szóba. Daniel Munoz, Ratiu, Dodo, Vanderson, Frimpong, Dumfries.
Nem biztos, hogy nem számoltak Inigo döntésével, Stegen gondolom meglepőbb volt, azért is van most az izmozás.
Eleve arról volt szó, hogy 1 középhátvédnek távoznia kell.
Itt centre pontosan kell előre számolni, ezért sem értem minden évben mi ez a nyilatkozat, hogy a "Barcelona tudja mit kell tennie". Mit?
gránit
Director del Fútbol

2025.08.08. 15:05:26

Nekem ez a "tavaly hívták, de akkor nem ment, és azt a feltételt szabta, hogy a következő évben ingyen elmehessen"-féle történet nem tűnik túl hitelesnek. Ha így lenne, nem a szezonstart előtt pár nappal csatlakozna hozzájuk. Nekem ez úgy tűnik, mint egy utólagos megmagyarázása egy újabb elbénázott dealnek.

A Mundo Deportivo szerint szóban állapodtak meg a felek az ingyenes lelépés lehetőségéről.

https://www.mundodeportivo.com/us/en/20 ... barca.html
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.08. 14:40:20

bence0330 írta:
2025.08.08. 14:30:29
Mekkora összeget rakattál volna egy 34 éves Inigo szerződésébe? Léteznek akkora nevek, akiknél ez még nem a közel 0 eurós kor, de Inigo azért nem ez. Nem mondom, hogy 3-4-5 milliót nem érne egy piacon, de ez a max, ingyen hoztuk, ingyen megy. Ha az az opció, hogy elmegy tavaly nyáron, vagy most ingyen, és ez volt a játékos igénye, akkor még mindig a jobbikat választottuk. Mármint elméletileg, mert ugye végü nem maradt tovább.
Ilyet távozási kitételt kér, semmi akadálya, leírattam volna, hogy július elején mehet ingyen, ahova akar, hogy tudjam pótolni, ha meg is teszi és a fizetését 30-40%-al csökkentettem volna egyúttal és simán beleírattam volna 20 milliós kivásárlási pénzt az év többi részére.

Valamit valamiért.
Így jártunk a legrosszabbul...aranyáron hosszabbítottunk és lelép napokkal a szezonkezdet előtt.
Ennél még az is jobb forgatókönyv, ha június 30-án lejár a szerződése és elmegy és egy szintén ingyen igazolással pótoljuk, most ilyen opciónk sincs.
bence0330

2025.08.08. 14:30:29

Troym írta:
2025.08.08. 14:17:44
Szóval annyi alkupozíciója nincs egy európai top10 csapat sportigazgatójának, hogy a 34 éves középhátvéd, ha ilyen távozási kitételt kér az új szerződésébe, akkor legalább annyit kibulizzunk, hogy csak mondok valamit július 1 és 10 között mehessen ingyen? 10 milliós fizetés és 0 alkupozíció?
És ezt muszáj lenyelni? Ha Kirgizisztánban átigazolási időszak van és Inigonak épp olyan a kedve, akkor akár november 9.-én is leléphetett volna mondjuk a 12 és 13. forduló között?
(btw Araujo esetén még legalább ennyi sikerült a 65 milliós záradéknál elintézni)
Ha a játékos hajthatatlan, akkor nem sok. Nekünk pláne nem sok, mert egy átlag PL klub elengedi, és hoz helyette valaki mást, mi meg ha elengedünk valakit, negyedannyiért hozhatunk valaki mást, szóval méginkább ragaszkodni kell a maradáshoz.

Mekkora összeget rakattál volna egy 34 éves Inigo szerződésébe? Léteznek akkora nevek, akiknél ez még nem a közel 0 eurós kor, de Inigo azért nem ez. Nem mondom, hogy 3-4-5 milliót nem érne egy piacon, de ez a max, ingyen hoztuk, ingyen megy. Ha az az opció, hogy elmegy tavaly nyáron, vagy most ingyen, és ez volt a játékos igénye, akkor még mindig a jobbikat választottuk. Mármint elméletileg, mert ugye végü nem maradt tovább.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.08. 14:17:44

bence0330 írta:
2025.08.08. 13:22:11
Troym írta:
2025.08.08. 13:13:00
Semmiféle FFP/FSR/Tebas/Ceferin/akárki nem igényelte, hogy Inigo szerződésében legyen olyan pont, hogy ingyen leléphet, ha kedve szottyan, ezt a szerződést idén kötötték és a játékos 4 hónappal később kihasználta a kiskaput.
Nem, nyilván Inigo igényelte. Egy szerződés megkötése (és meghosszabbítása) két félen múlik. Felteszem csábította már múlt nyáron a pénz, de akkor még azt mondta, hogy oké, még egy évet maradok, tetszik a Flick projekt, annyi meg még van bennem top szinten. Kitételeket más helyeken is szoktak játékosok szerződésekbe beletenni, ha megtehetik. Lehet, hogy ő is csak így volt hajlandó maradni, hogy nyitva maradnak a kapuk, nem tudhatjuk, de sanszos.

Nyilván nem mi akartuk ezt beletuszkolni a szerződésbe.
Szóval annyi alkupozíciója nincs egy európai top10 csapat sportigazgatójának, hogy a 34 éves középhátvéd, ha ilyen távozási kitételt kér az új szerződésébe, akkor legalább annyit kibulizzunk, hogy csak mondok valamit július 1 és 10 között mehessen ingyen? 10 milliós fizetés és 0 alkupozíció?
És ezt muszáj lenyelni? Ha Kirgizisztánban átigazolási időszak van és Inigonak épp olyan a kedve, akkor akár november 9.-én is leléphetett volna mondjuk a 12 és 13. forduló között?
(btw Araujo esetén még legalább ennyi sikerült a 65 milliós záradéknál elintézni)
bence0330

2025.08.08. 13:22:11

Troym írta:
Semmiféle FFP/FSR/Tebas/Ceferin/akárki nem igényelte, hogy Inigo szerződésében legyen olyan pont, hogy ingyen leléphet, ha kedve szottyan, ezt a szerződést idén kötötték és a játékos 4 hónappal később kihasználta a kiskaput.
Nem, nyilván Inigo igényelte. Egy szerződés megkötése (és meghosszabbítása) két félen múlik. Felteszem csábította már múlt nyáron a pénz, de akkor még azt mondta, hogy oké, még egy évet maradok, tetszik a Flick projekt, annyi meg még van bennem top szinten. Kitételeket más helyeken is szoktak játékosok szerződésekbe beletenni, ha megtehetik. Lehet, hogy ő is csak így volt hajlandó maradni, hogy nyitva maradnak a kapuk, nem tudhatjuk, de sanszos.

Nyilván nem mi akartuk ezt beletuszkolni a szerződésbe.
Troym
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
2025.08.08. 12:32:02
Ha ez tényleg nem normális, akkor egyáltalán milyen elvárás lehet?
Mondjuk kezdetnek dolgozhatna az egyesületnél egy nem temus sportigazgató...semmiféle FFP/FSR/Tebas/Ceferin/akárki nem igényelte, hogy Inigo szerződésében legyen olyan pont, hogy ingyen leléphet, ha kedve szottyan, ezt a szerződést idén kötötték és a játékos 4 hónappal később kihasználta a kiskaput.

A másik FSR részre meg:
visszakereshetnék januári hozzászólásokat, híreket, hogy hipp hipp hurrá 1-1 akármiben vagyunk, mert a páholyokat is eladtuk, erről 8!!! hónapja nem tudtunk meggyőzni egy független könyvvizsgálót, hogy tényleg így van, akkor szerinted mennyire volt rendben az ügylet? A könyvvizsgálónak nem érdeke keresztbe tenni, mégse nagyon akarja leokézni...
A stadion kapcsán is elvileg 200-300 milliós kötbért nem érvényesítünk, utána panaszkodunk, hogy nem tudunk regisztrálni senki, ehhez nincs hozzáfűznivalóm.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.08. 12:32:02

Troym írta:
2025.08.08. 11:41:51
Én is olvastam.
Gondolom szerinted normális, hogy 40 millió az FFP-ben az eladások 20!%-át számítva, a felszabaduló bérek 60%-át számolva+ a szponzori pénz értékében egy szakadt Gerard Martint nem tudunk beregisztrálni.
Pont mint tavaly Pau Victort.
Ragozhatjuk a végtelenségig a magas fizetéseket, tartozást, rossz eladásokat stb. ez akkor sem normális.
Ha ez tényleg nem normális, akkor egyáltalán milyen elvárás lehet?
Válasz küldése