Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
soadroli
Llegenda del Barça

2025.08.26. 19:56:10

Hansi Flick wants Barcelona to sign a new centre-back in the final days of the transfer window. @gerardromero
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.26. 15:38:48

Chino írta:
2025.08.26. 13:03:24
Mindenki döntse el maga, mit hisz el. Itt van Fermin példának.
Sport pár perce: Chelsea hivatalos ajánlatott tett Ferminért, 50 millió
David Orstein: Fermin ügynökével tárgyaltak, nincs kapcsolat a 2 klub között
MD: A Stamford Bridge csapata állítólag fontolgatja, hogy ajánlatot tesz a Barça középpályásáért
D.O.-re hivatkozva
Régebben
Sport: Flick megvétózta Fermin eladását, MU, Chelsea 80 milliót ajánlott
MD Chelsea Nkunkut ajánlotta Ferminért
Romano akkor
“I am told there is nothing concrete on the Man Utd links with Fermin Lopez,” Romano said on his YouTube channel.
“Barcelona don’t want to sell Fermin Lopez.
“The only chance of Fermin Lopez leaving is if the player goes to Barca, the director Deco or coach Hansi Flick and says he wants to leave.
“Fermin is fully focused on Barca.
“Even if all this happens, the financial package would have to be something special.”
Mindenesetre ezért szerintem nem érdemes vitatkozni, vagy szakmai munkájukat alapozni.
Legmegbízhatóbb: FCBarcelona.com
Az sem minden téren/esetben, tapasztalhattuk már :)
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.26. 13:03:24

FcBarcelona1 írta:
2025.08.26. 12:40:42
Andris írta:
2025.08.26. 10:03:03
Leírod, hogy Laporta befolyásolja az MD és Sport híreit.
Én erről nem vagyok meggyőződve, de egyértelműen Barca érzelmű. Marca pl. az átigazolásokról eléggé semlegesen ír, ezért lehet pl. egy szinten. Véleménycikket valószínűleg nem érdemes olvasni vagy túlságosan alapozni, pl. A vezetőség munkájáról, amit mások átvesznek (magyar média főként a madridi sajtóra alapoz), eléggé félrevezetheti a fórumozókat.
A spanyol rádiók hírei eléggé megbízhatóak, tapasztalatom szerint gyakran eltalálják a valóságot.
És akkor ott vannak akiket te Twitter huszároknak hívsz, akik függetlenek és semlegesek az átigazolások kapcsán, így valószínűleg Helena Condis, Romano, Bechler, Moretto hírei általában be is jönnek.
Eleve a Sport/MD is hivatkozik Romanora
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -120936241
Pl. Itt is, és visszafelé is igaz ez.
Külön kiemelném Fernando Polot az MD főszerkesztőjét, aki eléggé megbízható, vagy Ferran Correast a Sport újságíróját, aki szintén megbízható, de őket sem tenném a legmagasabb szintre, Sport/MD megbízhatóságára alapozva.
Általában az internetes oldalaknál (a jobbaknál) ott van, kinek a hírére alapoznak, ez Barcauniversal esetében jórészt Sport, MD, Ferran Correas, Fernando Polo, Romano, Moretto stb.
Aztán mégis odakeveredhet egy Fichajes vagy Chiringuito TV.
Érdemes ténylegesen szűr ezeket a híreket, redditen is van pl. reliability guide.
https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... 23_update/
Én azért Romanot és Morettot sem venném a túl hiteles források közé. Közölnek kb. 10 transzfert, jó részét a semmire vagy csak logikára alapozva, amiből 1 vagy 2 megvalósul és emiatt hajlamosak az emberek hitelesnek venni és a többi forrás (Mundo, Marca, Sport, AS) is nagyon sokszor tőlük veszi át. Meg sem tudom számolni hány here we go hírt hoztak már le, amiről kiderült, hogy teljesen légből kapott.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.26. 12:40:42

Andris írta:
Leírod, hogy Laporta befolyásolja az MD és Sport híreit.
Én erről nem vagyok meggyőződve, de egyértelműen Barca érzelmű. Marca pl. az átigazolásokról eléggé semlegesen ír, ezért lehet pl. egy szinten. Véleménycikket valószínűleg nem érdemes olvasni vagy túlságosan alapozni, pl. A vezetőség munkájáról, amit mások átvesznek (magyar média főként a madridi sajtóra alapoz), eléggé félrevezetheti a fórumozókat.
A spanyol rádiók hírei eléggé megbízhatóak, tapasztalatom szerint gyakran eltalálják a valóságot.
És akkor ott vannak akiket te Twitter huszároknak hívsz, akik függetlenek és semlegesek az átigazolások kapcsán, így valószínűleg Helena Condis, Romano, Bechler, Moretto hírei általában be is jönnek.
Eleve a Sport/MD is hivatkozik Romanora
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -120936241
Pl. Itt is, és visszafelé is igaz ez.
Külön kiemelném Fernando Polot az MD főszerkesztőjét, aki eléggé megbízható, vagy Ferran Correast a Sport újságíróját, aki szintén megbízható, de őket sem tenném a legmagasabb szintre, Sport/MD megbízhatóságára alapozva.
Általában az internetes oldalaknál (a jobbaknál) ott van, kinek a hírére alapoznak, ez Barcauniversal esetében jórészt Sport, MD, Ferran Correas, Fernando Polo, Romano, Moretto stb.
Aztán mégis odakeveredhet egy Fichajes vagy Chiringuito TV.
Érdemes ténylegesen szűr ezeket a híreket, redditen is van pl. reliability guide.
https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... 23_update/
Peter
Director del Fútbol

2025.08.26. 11:28:02

FcBarcelona1 írta:
2025.08.25. 20:47:32
Tudni kell, mennyire hiteles a forrás.
Jelenleg a vételi oldalról nem létezhet hiteles forrás, kivétel persze, ha valami csoda folytán hivatalos bejelentés történne, de ilyen nem lesz.

Az eladási oldal már zavarosabb, ezért azzal sem érdemes bíbelődni és felülni rá, hanem meg kell várni a hivatalos bejelntést.

Azt azért nem árt sejteni, hogy azt az elnöki vagy a jóég tudja milyen letétet vagy garanciát igyekezni fognak mielőbb kiváltani valamilyen bevétellel..... :mrgreen:

Szóval én biztosan nem lepődök meg, ha gyorsan és "apróért" lesz még eladás.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.08.26. 10:38:17

FcBarcelona1 írta:
És Laporta vagy Deco találja ki ezeket a híreket?
nem tudom, hogy ki felelős a vezetőségen belül a médiáért, de naivitás azt gondolni, hogy egy politikus vezette, választás útján a vezetésre meghatározott ideig felhatalmazott stáb nem használja manipulálásra a médiát, és speciel a noname játékosok bedobálgatása a Sporton nekem pont ennek a kategóriának tűnik a jelenlegi helyzetünkben.
Andris
Adminisztrátor

FcBarcelona1 írta:
Az MD vagy a Sport sem az, max ha megbízhatóbb az ottani cikk írója.
Nem kell felülni az ilyeneknek.
https://barcauniversal.com/reliability-guide/
Itt egy megbízhatósági lista, persze ez változik, Gerard Romerot kb. 3. szintre tenném, Chiringuito-t lejjebb, Fichajes szóra sem érdemes, kb. mint a Sun

Szerk:ez a Barcauniversal szerintem a jobb oldalak közé tartozik, Sport, MD, komolyabb személyek Romero, Moretto stb. híreit jelenteti meg. Nem értem miért veszi át a Fichajes híreit, ez számomra is meglepő.
A megbízhatósági listád nálam megbukott a megbízhatósági vizsgálaton, sorry. :D Természetesen csak a saját véleményemről lesz szó a következőkben, de azért ez egy bő 25 évnyi online tapasztalat a Barcás hírek kapcsán, amiből kialakult... már a kétezres években is a katalán online cikkekből fordítottam/írtam többek közt én is a főoldalra a híreket, és hát azóta is napi fogyasztója vagyok nyilván mindennek, ami Barca, különösen a katalán sportújságírói világ irányából.

Sztem nagyon felületes munka ez a lista, oldalakon keresztül tudnám írni, de őszintén nem látom értelmét nagyon bőre ereszteni. Pár apróság csak, ami sztem gáz: valódi sportújságírókat foglalkoztató, tövényekkel szabályozott, téttel rendelkező médiaoutletekkel általánosságban(!) egy lapon említeni twitterhuszárokat önmagában problémás, még akkor is ha a twitteresek néha rendelkeznek jó forrással, illetve a műfajból fakadóan gyorsabbak is. (Ami többnyire szó szerint csak a fizikai gyorsaság különbségben jelenik meg, semmi másban, ha nem lennének akkor se lenne semmi, csak fél órával később tudnánk meg ugyanazt, cserébe alaposabban, legalább részleges forrásmegjelöléssel és spoilerek nélkül).
A Sunt és a Daily Mirrort idevenni bármilyen szinten egészen bugyutává silányítja ezt az egész kísérletet valami átfogó kép prezentálására.
Bármit berakni a Mundo elé, ahol köztudomásúlag több kvázi saját embere is van a mindenkori vezetőségnek, a nonszensz csúcsa, azzal együtt, hogy a fő madridi lapot ugyanarra a polcra rakják, ahol viszont egyértelmű törekvések vannak a klubot negatívan feltűntető dolgok fokozott megjelenítésére, és amúgy is szeletálva a témákat..

Többször is beraktad már a Barcauniversalt korábban is, gondolom azalatt is, amíg nem olvastam a fórumot. Szíved joga, amíg úgy nem gondoljuk, hogy kártékony, de én minden fórumozó kollégát arra bíztatnék, hogy inkább kerülje el nagy ívben, sőt általánosságban menjen vissza közvetlenül a dolgok elérhető legközelebbi forrásáig. (Akár kényelmet feláldozva, oldalfordítózva, keresgélve, visszaolvasgatva időben, stb...)

Általánosságban egyértelmű, hogy a Mundo és a Sport a legmegbízhatóbbak, de én ezt egy kicsit másként definiálnám:
Áltatja magát az, aki úgy gondolja, hogy olyan forrást kell találnia vagy fog találni, ahol ha valamit elolvas, azt kritika és fenntartások nélkül nyugodtan elhiheti, vagy felületesen elfogyasztva a tartalmait majd tájékozottá válik bármit illetően. Ez mindenre igaz, nem csak a katalán médiára vagy a sportújságírásra.
A Mundo a legbiztosabb forrása a klub körüli dolgoknak akkor is, ha hülyeségeket vagy kamut írnak meg, mert tudhatjuk, hogy az nem ok nélkül van. Ehhez természetesen szükséges a klub körüli összképpel tisztában lenni, legalább nagy vonalakban.
Aki követi 1-2 évtizede a csapatot, vagy akár csak az elmúlt 8-10 évben, az már tapasztalatból tudhatja, hogy az olvasott dolgok jelentős része valami mást jelent, sokszor semmi jelentőssége nincs a beltartalomnak, csak magának a megjelenésnek van valami célja. És akkor itt el is érkeztünk az első mondatodhoz:
FcBarcelona1 írta:
Deconak szerintem ez nem dolga, Laporta viszont egy harmadrangú politikusi eszköztárral rendelkezik, jól dokumentált tény, hogy a médiát tudatosan használja fel a közvélemény befolyásolására. Az is jól dokumentált tény, hogy sokat kamuzik, ferdít, torzít, és fogalmaz szándékosan úgy, hogy a későbbi számonkérhetőséget kvázi blokkolja.
Amikor a mundon megjelenik valami, az általában vagy megalapozott dolog (ez érződik a cikk beltartalmán, hosszán, megfogalmazásán), vagy pedig gyorshírek, ezek pedig három felé oszlanak többnyire:
a.) beigazolódik, és minden bizonnyal a klub vezetőségéből van a forrás (persze sose közvetlen Laporta, mindig van middleman ahogy kell...)
b.) nem igazolódik be, de valószínűleg volt ilyen terv vagy szerette volna elérni a klub (csak nem sikerült vagy nem bizonyult reálisnak, de ezt már nem vernék nagy dobra)
c.) nem igazolódik be, soha nem is volt komoly irányvonal (vagy akármilyen irányvonal), viszont gumicsontnak, más dolgokról való figyelemelterelésnek illetve figyelem megosztásnak tökéletes, esetleg pusztán azt a látszatot kelteni hogy történnek izgalmas dolgok a klub háza táján
+ bónusz: pont a Mundonál pl a legritkább esetben van az valószínűleg, hogy egy téves vagy hamis forrás alapján hoznak le bármit, még akkor is, ha semmi nem igaz vagy nem igazolódik be belőle.

Én ezt gondolom a forrásokról, azok hitelességéről: nem validity ratingeket kell számontartani, hanem egy egészséges mértékű szkepszissel és rendszerben gondolkodással fogyasztani minden hírt, lehetőleg azokat, akik a legközelebb állnak amúgy a klubhoz. Ez adja a legteljesebb képet, de arra hiába számít bárki, hogy ha valamit írásban lát az interneten, az majd tényleg pont úgy is van vagy lesz, ez az esetek 70-80%-ában csalódással végződik (nem csak a sport vagy a Barca körül)... és azt 70-80%-ot nem lehet konkrét sportújságok, vagy újságírói nevek alapján szétszelektálni.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Zozzy 5 írta:
2025.08.25. 20:27:57
sztem is kb ennyiről lehet szó, nem lehet már komolyan venni az igazolásos híreinket. 3 napja azt is bedobták a népnek a Fichajesen, hogy jövő nyáron Laporta 200 milliót sem sajnál majd a Bastoni+Julian Alvarez pakkért :) ok, ez tényleg jól hangzik, miközben most még lehet Olmot se tudjuk regisztrálni :D
Nem kell felülni az ilyeneknek.
https://barcauniversal.com/reliability-guide/
Itt egy megbízhatósági lista, persze ez változik, Gerard Romerot kb. 3. szintre tenném, Chiringuito-t lejjebb, Fichajes szóra sem érdemes, kb. mint a Sun

Szerk:ez a Barcauniversal szerintem a jobb oldalak közé tartozik, Sport, MD, komolyabb személyek Romero, Moretto stb. híreit jelenteti meg. Nem értem miért veszi át a Fichajes híreit, ez számomra is meglepő.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.08.25. 20:27:57

Troym írta:
2025.08.25. 15:36:54
Mókusvakítás az egész, hogy ne legyen téma a 4-5 kérdéses regisztráció, vagy a stadion körüli mizéria. Nem fog jönni senki és kapkodva áron alul fogunk játékosokat elküldeni a következő 6 napban.
sztem is kb ennyiről lehet szó, nem lehet már komolyan venni az igazolásos híreinket. 3 napja azt is bedobták a népnek a Fichajesen, hogy jövő nyáron Laporta 200 milliót sem sajnál majd a Bastoni+Julian Alvarez pakkért :) ok, ez tényleg jól hangzik, miközben most még lehet Olmot se tudjuk regisztrálni :D
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.25. 15:36:54

Mókusvakítás az egész, hogy ne legyen téma a 4-5 kérdéses regisztráció, vagy a stadion körüli mizéria. Nem fog jönni senki és kapkodva áron alul fogunk játékosokat elküldeni a következő 6 napban.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.08.25. 15:17:54

Andris írta:
2025.08.25. 14:07:47
Én tényleg nem értem hogy mi a bánatos úristen folyik ennél a klubnál, hogy még mindig igazolásokról lehet beszélni.

Garcia csak terStegen sérülése erejéig van regisztrálva, Rashford csak az elnöki pénzbetéttel, Bernalnak nem tudunk új szerződést adni, és Tek meg az a Roony gyerek sincsenek regisztrálva.

Legújabb hír pedig, hogy Dani Olmo regisztrációja továbbra is inog.
Valószínűleg ennyire rossza mérlegünk. Próbálunk mindenféle kiskapuba kapaszkodni, pedig először az ingyen elengedett játékosokért kellene pénzt kapnil Lenglet, Martinez, Romeu, illetve a meglévőknek alacsonyabb bért adni, amit nem is értek, miért nem történik, vagy miért fért bele az angol is 14 millioval, holott ő is sarokba volt szorítva. DE tudtommal Lewy is túl jól keres. Vagy Teknek is miért kellett magas fizetést adni.

Jó lenne már valahogy talpraállni, mert így sok olyan igazolástól elesünk, amivel később jól járhatnánk és szükséges is lenne...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.25. 14:29:42

Chino írta:
2025.08.25. 12:55:02
Decoék tervezik Etta Eyong leigazolását a Villarrealtól. A kivásárlási záradéka kevesebb mint 10 millió euró és egyből kölcsön adnák a ligába, így a regisztrációjával sem lenne gond.
Eddig két meccsen játszott a bajnokságban és gól+gólpassz a mérlege. Csak vannak még bőven érdeklődők érte, akik szintén kifizetnék ezt az árat. Ennyiért bőven megérné, 21 éves center, nagyot bukni nem lehet vele. (Sport)
Minek? 4 emberünk van oda gyakorlatilag. Lewy, Ferrán, Rashford, Olmo, nem feltétlenül sorrendben. Tartaléknak biztos nem kell, ha meg világsztár centert akarunk Lewy helyére, majd robbantunk, de erre amúgy is ráérünk még. Következő nyáron mindenképp kelleni fog center, hisz Lewy, és talán Rashford is távozik (ez majd kiderül), de idén full felesleges, főleg egy olyan kalibert, akiről 21 éves korára még nem hallott senki. Minimális az esély, hogy jövő nyáron kölcsönből visszakerülve megütné a szintet, valakit akkor úgyis kell hozni, és bajlódhatunk majd vele. 10 millió azért nem is aprópénz, amire azt mondanám, hogy ja, max nem jön be, és sokat nem bukunk vele. Ahhoz az azért sok. Szerintem várjuk ki a tavaszt, és akkor majd nézelődjünk, addigra felmerülhet új név a foci világában, összebalhézhat még valaki valakivel, és ide akarna jönni, ésatöbbi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andris
Adminisztrátor

2025.08.25. 14:07:47

Én tényleg nem értem hogy mi a bánatos úristen folyik ennél a klubnál, hogy még mindig igazolásokról lehet beszélni.

Garcia csak terStegen sérülése erejéig van regisztrálva, Rashford csak az elnöki pénzbetéttel, Bernalnak nem tudunk új szerződést adni, és Tek meg az a Roony gyerek sincsenek regisztrálva.

Legújabb hír pedig, hogy Dani Olmo regisztrációja továbbra is inog.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.25. 12:55:02

Decoék tervezik Etta Eyong leigazolását a Villarrealtól. A kivásárlási záradéka kevesebb mint 10 millió euró és egyből kölcsön adnák a ligába, így a regisztrációjával sem lenne gond.
Eddig két meccsen játszott a bajnokságban és gól+gólpassz a mérlege. Csak vannak még bőven érdeklődők érte, akik szintén kifizetnék ezt az árat. Ennyiért bőven megérné, 21 éves center, nagyot bukni nem lehet vele. (Sport)

Az Olé újság szerint Laportáék felvették a kapcsolatot Subiarbe ügynökével, de még semmi konkrétum. A River Plate 18 éves játékosa, a megállapodás azért lenne fontos, mert nemsokára jön a korosztályos VB és sok csapat felfigyelhet rá. Egy előszerződésben gondolkodnak és később csatlakozna a csapathoz. A kivásárlási ára 30 millió, de 10 alatt akarják megszerezni. Mondjuk nem tudom minek egy újabb fiatal jobbszélső, akik jelenleg itt vannak is nagyon nehezen fognak játékperchez jutni.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.23. 19:48:12

Troym írta:
2025.08.23. 18:54:15
Spóroltunk?
Olyan szaga van az egésznek, mint amikor valahol az asszony hazaállít, hogy ma rengeteget spórolt neked, mert a 80 ezres kabátot megkapta 50 ezerért, te meg azon izzadsz, hogy ha még sokat spórol neked, csődbe mész. :D (Bocs, akinek nem inge...)
Piactól elrugaszkodott 2-3 szoros fizetések az alaptézis, amikkel később nem tudnak mit kezdeni.

De itt volt baromi egyszerű megoldás!
Pena 26 éves, 1 éves szerződése volt 3 millióért.
Adtunk volna neki ingyen távozhat kártyát és utalunk 1 milliót kompenzálást, ő aláír a Kukutyin FC-hez 1,5 milliós fizuért és 1 millió aláírási pénzért, (Ingyen lenne ilyen ajánlata) neki egy hónap múlva 3,5 millió csücsül a számláján, mi megszabadultunk tőle, ő meg kezdőkapus valahol, nem negyedik számú.
A Deco féle spórolás, hogy marad még 3 évet és abban bízunk, hogy mindig kölcsönadjuk valahova, ha nem, akkor bukta.
Őszintén, ez a jobb út?
Igen. A szerződésbontás beleszámít az FFP-be.
Így a meglévő szerződést széthúzzák. A játékosnak van egy biztosítéka, folyamatos játék mellett egy év múlva köthet egy előnyösebb szerződést, aláírási pénzzel. A Barcanak harmada vagy negyede a szerződésbontás is.
Van esély, hogy kap érte pénzt, de arra is, hogy lesérül, és marad a klub nyakán, de kényszerhelyzetben vagyunk
Pena ha nem sérül le komolyan, jövőre már nem lesz a Barca játékosa, éppen ezért. Idén pedig felszabadul a fizetése.
Szerk: ha nem húzzák szét a fizetését az FFP-t terheli az az összeg is, ami Barcanal marad. A kölcsönvevő csapat által fizetett fizetés feletti rész.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.23. 18:54:15

bence0330 írta:
2025.08.23. 17:05:47
Mondjuk ebben az esetben amúgy is sokszor megéri hosszabbítani anyagilag is, mert elvihetik a játékost.

Ezekkel nagyot húztunk több ilyen Umtiti féle esetben is, itt ez a legjobb út, rengeteget spóroltunk már ezekkel a felesleges játékosoknál így.

Penát azért sanszos, hogy fél fizetésért el fogja vinni egy középcsapat, ő is védeni akar, ezzel is spóroltunk.
Spóroltunk?
Olyan szaga van az egésznek, mint amikor valahol az asszony hazaállít, hogy ma rengeteget spórolt neked, mert a 80 ezres kabátot megkapta 50 ezerért, te meg azon izzadsz, hogy ha még sokat spórol neked, csődbe mész. :D (Bocs, akinek nem inge...)
Piactól elrugaszkodott 2-3 szoros fizetések az alaptézis, amikkel később nem tudnak mit kezdeni.

De itt volt baromi egyszerű megoldás!
Pena 26 éves, 1 éves szerződése volt 3 millióért.
Adtunk volna neki ingyen távozhat kártyát és utalunk 1 milliót kompenzálást, ő aláír a Kukutyin FC-hez 1,5 milliós fizuért és 1 millió aláírási pénzért, (Ingyen lenne ilyen ajánlata) neki egy hónap múlva 3,5 millió csücsül a számláján, mi megszabadultunk tőle, ő meg kezdőkapus valahol, nem negyedik számú.
A Deco féle spórolás, hogy marad még 3 évet és abban bízunk, hogy mindig kölcsönadjuk valahova, ha nem, akkor bukta.
Őszintén, ez a jobb út?
gránit
Director del Fútbol

2025.08.23. 17:56:32

bence0330 írta:
gránit írta:
2025.08.23. 14:40:16
Már az is kész katasztrófa volt, hogy 2026-ig szerződtek vele. Ebből is látszik, hogy nem az "FFP" a legnagyobb ellenségünk, hanem saját magunk.
Konkrétan az FFP miatt hosszabbítottunk most vele
OK, csak erre eleve nem lett volna szükség, ha nem 3 évre szerződnek vele. Évekig egy szint alatti tartalékkapusunk volt, amin trófeák mentek el. A szerződéshúzogatás már ennek az értelmetlenségnek a következménye. Értem, hogy próbálnak kárt menteni, csak nem ez a legmegfelelőbb megoldás.
bence0330

gránit írta:
Már az is kész katasztrófa volt, hogy 2026-ig szerződtek vele. Ebből is látszik, hogy nem az "FFP" a legnagyobb ellenségünk, hanem saját magunk.
Konkrétan az FFP miatt hosszabbítottunk most vele (csökkentett fizuért!!!). Kutyát se érdekelne a keretben amúgy, ha nem foglalná a helyet, angol közegben azt mondanák rá, vagy mész, vagy maradsz, de amúgy minket nem különösebben érdekel.

Mondjuk ebben az esetben amúgy is sokszor megéri hosszabbítani anyagilag is, mert elvihetik a játékost. Ezekkel nagyot húztunk több ilyen Umtiti féle esetben is, itt ez a legjobb út, rengeteget spóroltunk már ezekkel a felesleges játékosoknál így. Nem csak egy adott szezonra spórolunk velük így jelentősen, hanem ha elviszik, akkor még összességében is. El sem tudom képzelni, mi ezzel a gond. Penát azért sanszos, hogy fél fizetésért el fogja vinni egy középcsapat, ő is védeni akar, ezzel is spóroltunk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2025.08.22. 21:43:53
Barça will renew Iñaki Peña until 2029 (current contract expires in 2026) and will send him out on loan.
Már az is kész katasztrófa volt, hogy 2026-ig szerződtek vele. Ebből is látszik, hogy nem az "FFP" a legnagyobb ellenségünk, hanem saját magunk. Különben azt se tudnánk ma, mi az az "FFP".

Annak amúgy örülök, ha bármilyen úton, de megszabadulunk tőle, mert a tartalékkapus kérdése is fontos. Szczesny talán kevésbé volt béna, mint Pena. De ha már kifuttattuk a szerződését, amit jól tettünk, már csak Joan García regsztrálhatósága miatt is, több értelme lett volna egy épkézláb kapust igazolni, nem Szczesny-vel szerződni újra.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.23. 11:34:52

FcBarcelona1 írta:
2025.08.23. 09:22:56
Én személy szerint azt mondom, ideje eladni valakit a csapatból, mert ennek sosem lesz vége, jön egy új kitalált szabály.
Deco : " Folyamatosan erősítjük a projektet, nem pedig a legkönnyebb utat választjuk a kívánt FFP-helyzet elérése miatt, ami egy játékos eladása lenne"

A főoldalon van a cikk, interjú, elég határozott mondatnak tűnik belőle ez, ami talán hitelesebb üzenettel bír, mint felülni lovagolni mindenféle könyvelési manipulációs hír, info, szellőztetés, hangulatkeltés (?) jellegű szösszenetekre azzal együtt, hogy az olvasónak ennek a konkrét megértéséhez betűről betűre tisztában kellene lenni tételesen minden aktuális szabállyal és az ezekhez kapcsolódó tételsoros számlákkal, bizonylatokkal, szerződésekkel.

Egyáltalán nem véletlen, hogy büntetésig eljutás, ellenőrzést lezáró jegyzőkönyvek, bírósági ítéletek, fellebezések némileg több időt vesznek igénybe, mint egy cikk megírása, elolvasása, amiből csettintésre és azonnal kiolvasható (?), hogy ki is a fekete és ki a fehér vagy kaméleon mintájára éppen az ellenkező színre váltás.

Oké, azt Decotól sem tudjuk meg, hogy milyen összegre is kellene gondolni, de ha ő "egy játékost" említ, az nyilván egy kívánt összeghez tartozik, ami adott esetben nem kizárólagosan egyetlen játékos ellnértékére utal.
bence0330

2025.08.23. 11:13:56

Tényleg nem értem, hogy lehet Tebas még mindig a liga élén, vagy hogy milyen jogon gondolja lezülleszteni a klubjait és a ligáját. Mondanám, hogy a fél világ a spanyol ffp-n röhög, de inkább az egész. Kivéve a Liga csapatait, mert ők sírnak.

Az alaptézist még megértem, akkor is, ha hülyeségnek tartom. Volt egy szándék, megmenteni a csapatokat saját maguktól. De amikor sorra emiatt züllenek le csapatok, lassan már képtelenek működni, és mindenkinek el kell adni az értékeit, hogy egyáltalán elindulhassanak, miért nem tűnik fel, hogy ez így kontraproduktív?

Én megmondom őszintén, hogy bármelyik elnök helyében gondoltam volna egy merészet, és az első forduló előtt sztrájkot hirdettem volna. Semelyik csapat nem játssza le a meccsét és kész, amíg Tebas nem fúj visszavonulót. Szerintem úgy 19-en benne lettek volna a 20-ból.

Arra tippelnék, hogy konkrétan egy ember tartja már csak jó ötletnek ezt a világon. Vagy már ő sem, csak nem meri beismerni a tévedését. Tényleg nem merek belegondolni, hány százmilliós kárt okozott nekünk a megmentésünk közben.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.08.23. 09:27:09

Ez teljesen logikus hiszen ha van pénzed és 1/1ben vagy akkor lehet több pénzed,ha nincs és szponzorokat szerzel,hogy legyen és 1/1be kerülhess azt nem lehet,mert nem. Tökjó,hogy megóvják külső személyek paternalista módon,hogy csődbe menjenek a klubok,oh wait.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.23. 09:22:56

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -120782868
Valószínűleg ezért nem sikerül regisztrálni a játékosokat.
A Kongói szerződés nem számít bele az FFP-be.
Úgy néz ki a La Liga ismételten változtatott a szabályokon.
Most az a magyarázat, hogy beleszámít a szponzorációs szerződés, de mivel nem vagyunk 1/1, ezért mégsem számít bele. :)
Először a Nike szerződés nem számított bele, mert nem számít új szerződésnek. A VIP páholyok nem számítottak bele, mert 40%-os kifizetés kell megtörténjen, igazolt partnerektől. Amikor megtörtént, az auditornak el kellett (volna) könyvelnie. Majd meg kellett épülnie, majd működés közben üzemelnie.
Most pedig ez.

Én személy szerint azt mondom, ideje eladni valakit a csapatból, mert ennek sosem lesz vége, jön egy új kitalált szabály. Mit adjanak még el, vagy kivel kössenek még szerződést, ez a Kongói szerződés sem tesz jót a klub hírnevének.

Nagyon sajnálnám Fermin vagy Casado eladását, de ha az hiányzik ahhoz, hogy végre elfelejtsük ezt, akkor szerintem meg kell lépni. (Addig amíg van kereslet, mert ha idén padoznak, visszaesik az áruk)
Csak előtte kérni kell egy állasfoglalást, hogy az elég lesz e (ha ezek után egyáltalán kiadják, vagy azt is megváltoztatják)
Az akadémián ott a 3 Fernandez, az egyiket fel kell hozni a Kp-ra.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.08.23. 06:50:27

Troym írta:
Az úticélja nem is érdekelne, de az alaptézis, hogy van egy 4. számú 26 éves kapus, akinek lejárna a szerződése jövőre és képesek vagyunk a klubhoz láncolni 30 éves koráig, majd ide-oda kölcsönözni, ahelyett, hogy felajánlottuk volna neki a fele bérét és a szerződésbontás, ez full hülyeség.
A szurkolók egy része már azért várja az átigazolási időszak végét, hogy Decoék több kárt ne okozzanak.
Rosszul fogod fel,ez mesterterv! Tek nyugdíjas lesz,Stéga szintén zenész,Garcia beválik, Pena kölcsönben megtanul védeni,mire visszatér lesz egy jó korban lévő padtűrő cserekapusunk,nem kell keresgélni! Deco zseni! :)
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Troym
Llegenda del Barça

Barça will renew Iñaki Peña until 2029 (current contract expires in 2026) and will send him out on loan.
Elche are in the pole position to sign him on loan.

Az úticélja nem is érdekelne, de az alaptézis, hogy van egy 4. számú 26 éves kapus, akinek lejárna a szerződése jövőre és képesek vagyunk a klubhoz láncolni 30 éves koráig, majd ide-oda kölcsönözni, ahelyett, hogy felajánlottuk volna neki a fele bérét és a szerződésbontás, ez full hülyeség.
Fati kölcsönözgetése még valahol érthető a magas bére, a 2027-ig tartó szeződése miatt, de egy Pena nem lépett volna le ingyen, ha adunk neki 2 milliót a 3 millió hátralévő fizujából?
Soha nem vergődünk ki ebből a pénzügyi gödörből.

A szurkolók egy része már azért várja az átigazolási időszak végét, hogy Decoék több kárt ne okozzanak.
Válasz küldése