Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Igen. A szerződésbontás beleszámít az FFP-be.Troym írta: ↑2025.08.23. 18:54:15Spóroltunk?
Olyan szaga van az egésznek, mint amikor valahol az asszony hazaállít, hogy ma rengeteget spórolt neked, mert a 80 ezres kabátot megkapta 50 ezerért, te meg azon izzadsz, hogy ha még sokat spórol neked, csődbe mész.(Bocs, akinek nem inge...)
Piactól elrugaszkodott 2-3 szoros fizetések az alaptézis, amikkel később nem tudnak mit kezdeni.
De itt volt baromi egyszerű megoldás!
Pena 26 éves, 1 éves szerződése volt 3 millióért.
Adtunk volna neki ingyen távozhat kártyát és utalunk 1 milliót kompenzálást, ő aláír a Kukutyin FC-hez 1,5 milliós fizuért és 1 millió aláírási pénzért, (Ingyen lenne ilyen ajánlata) neki egy hónap múlva 3,5 millió csücsül a számláján, mi megszabadultunk tőle, ő meg kezdőkapus valahol, nem negyedik számú.
A Deco féle spórolás, hogy marad még 3 évet és abban bízunk, hogy mindig kölcsönadjuk valahova, ha nem, akkor bukta.
Őszintén, ez a jobb út?
Spóroltunk?bence0330 írta: ↑2025.08.23. 17:05:47Mondjuk ebben az esetben amúgy is sokszor megéri hosszabbítani anyagilag is, mert elvihetik a játékost.
Ezekkel nagyot húztunk több ilyen Umtiti féle esetben is, itt ez a legjobb út, rengeteget spóroltunk már ezekkel a felesleges játékosoknál így.
Penát azért sanszos, hogy fél fizetésért el fogja vinni egy középcsapat, ő is védeni akar, ezzel is spóroltunk.
OK, csak erre eleve nem lett volna szükség, ha nem 3 évre szerződnek vele. Évekig egy szint alatti tartalékkapusunk volt, amin trófeák mentek el. A szerződéshúzogatás már ennek az értelmetlenségnek a következménye. Értem, hogy próbálnak kárt menteni, csak nem ez a legmegfelelőbb megoldás.
Konkrétan az FFP miatt hosszabbítottunk most vele (csökkentett fizuért!!!). Kutyát se érdekelne a keretben amúgy, ha nem foglalná a helyet, angol közegben azt mondanák rá, vagy mész, vagy maradsz, de amúgy minket nem különösebben érdekel.
Már az is kész katasztrófa volt, hogy 2026-ig szerződtek vele. Ebből is látszik, hogy nem az "FFP" a legnagyobb ellenségünk, hanem saját magunk. Különben azt se tudnánk ma, mi az az "FFP".
Deco : " Folyamatosan erősítjük a projektet, nem pedig a legkönnyebb utat választjuk a kívánt FFP-helyzet elérése miatt, ami egy játékos eladása lenne"FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.23. 09:22:56Én személy szerint azt mondom, ideje eladni valakit a csapatból, mert ennek sosem lesz vége, jön egy új kitalált szabály.
Rosszul fogod fel,ez mesterterv! Tek nyugdíjas lesz,Stéga szintén zenész,Garcia beválik, Pena kölcsönben megtanul védeni,mire visszatér lesz egy jó korban lévő padtűrő cserekapusunk,nem kell keresgélni! Deco zseni!Troym írta: ↑2025.08.22. 21:43:53Az úticélja nem is érdekelne, de az alaptézis, hogy van egy 4. számú 26 éves kapus, akinek lejárna a szerződése jövőre és képesek vagyunk a klubhoz láncolni 30 éves koráig, majd ide-oda kölcsönözni, ahelyett, hogy felajánlottuk volna neki a fele bérét és a szerződésbontás, ez full hülyeség.
A szurkolók egy része már azért várja az átigazolási időszak végét, hogy Decoék több kárt ne okozzanak.
Ha egyszer Flick de Jongot részesíti előnyben (és Bernalhoz fűz nagyobb reményeket) mondhatod fotelból, hogy Casadó jobb és menjen a holland nem fog semmi változni. Nekem sem szimpatikus, de el kell fogadni. Vagy, hogy Fort miért nem kap több lehetőséget.Andris írta: ↑2025.08.22. 11:22:32Már bocsi, de erről szerintem még beszélni is fölösleges.Barcaman1993 írta: ↑2025.08.22. 10:38:34
Én kedvelem a hollandot, de ha Bernal tényleg be fog válni, akkor Frenkie hosszabbításának nem sok értelme lenne.
Egy tini esetében, aki kb három meccset (se?) játszott, ráadásul keresztszalagból jön visszafele, hogy beszélhetünk jelen állapot szerint bármiről? Talán szezon végére vagy sokkal inkább jövő szezon végére láthatunk olyanokat az ő esetében, hogy: visszaszerezte-e a formát, szenvedtek-e tartós romlást a képességei, van-e a legmagasabb szinten stabilitása, sérülékeny-e vagy csak pech volt?
Közben itt van Frenkie, akiért bármely topcsapat vagyonokat adna, és igen magas szinten teljesít, alapember a kezdőben.
Még ha azt mondanánk, hogy középtávon se tervezzünk a keretbe minőségi redundanciákat 1-1 posztra (ahogy te ezt most írod és szerintem nagyon rossz irány), akkor sem időszerű arról beszélni, hogy bármilyen formában is megváljunk a hollandtól a következő 1-2 évben.
Arra reflektáltam, hogy 3+1 éves szerződést adni nem feltétlenül szerencsés, ha kiderül 1 év múlva, hogy egy saját nevelésű játékos tökéletesen betölti a posztot. Ter Stegen 2.0. Nyilván azt nem látjuk, hogy milyen lesz a srác, de egyértelmű első választás volt a tavalyi évben az előtt a Casadó előtt, akitől a fórum hanyatt van esve (nem véletlenül). Én bizakodok. Azért az a poszt nem arról szól, mint egy Ansu Fati esetében, hogy konkrétan értelmezhetetlen a sebessége nélkül.Andris írta: ↑2025.08.22. 11:22:32
Már bocsi, de erről szerintem még beszélni is fölösleges.
Egy tini esetében, aki kb három meccset (se?) játszott, ráadásul keresztszalagból jön visszafele, hogy beszélhetünk jelen állapot szerint bármiről? Talán szezon végére vagy sokkal inkább jövő szezon végére láthatunk olyanokat az ő esetében, hogy: visszaszerezte-e a formát, szenvedtek-e tartós romlást a képességei, van-e a legmagasabb szinten stabilitása, sérülékeny-e vagy csak pech volt?
Közben itt van Frenkie, akiért bármely topcsapat vagyonokat adna, és igen magas szinten teljesít, alapember a kezdőben.
Még ha azt mondanánk, hogy középtávon se tervezzünk a keretbe minőségi redundanciákat 1-1 posztra (ahogy te ezt most írod és szerintem nagyon rossz irány), akkor sem időszerű arról beszélni, hogy bármilyen formában is megváljunk a hollandtól a következő 1-2 évben.
Már bocsi, de erről szerintem még beszélni is fölösleges.Barcaman1993 írta: ↑2025.08.22. 10:38:34Én kedvelem a hollandot, de ha Bernal tényleg be fog válni, akkor Frenkie hosszabbításának nem sok értelme lenne.
Én kedvelem a hollandot, de ha Bernal tényleg be fog válni, akkor Frenkie hosszabbításának nem sok értelme lenne.
Az összegről nem olvastam, a hosszabbításáról szóló cikkben, csak annyit, hogy a régi ügynöke eltűnt a képből és egy holland lett helyette, illetve +2 évet kap.
Ferminről már el is hallgattak a hírek. Biztos csak elfelejtették, hogy itt van vagy már nem jutott eszükbe csapat, ahová még nem adtunk el játékost. Gondolom napokon belül megint előjön. Ráadásul Flick kijelentette, hogy szüksége van rá.Messa írta: ↑2025.08.21. 10:15:20Fermínért 30 milliót![]()
Még Casadoért sem értem a 30-at, Ferminért meg kész röhej, főleg hogy érte tavaly szezon végén még 60-70 milliókról szóltak a pletykák a PL-ből.
Ez nem "big sale", ez kótyavetyélés mesterkurzus lenne. Mindezt azért, hogy a tavalyi szezon 2 leggyengébb játékosát regisztrálni tudjuk...![]()
Amúgy a szörnyülködésben egyetértek, de ha ezzel lenne meg az 1:1, akkor beléphetnénk a piacra. Az is igaz, hogy hatos és 10-es posztra 3 emberünk van, a két szélsőbekk posztra meg 1,5-1,5, valamiféle logika lenne benne, ha valaki onnan távozna, és a lyukra érkezne valaki, de most nem vagyunk igazi kényszerben, szóval 60 alatt egyik sem mehet részemről.
Fermínért 30 milliót
Ez a definicioja lenne a csapat teljesen felesleges felforgatásának. Az hagyján, hogy mekkora gigantikus kérdőjel, hogy mennyiért adunk el és pláne mennyiért veszünk de mostmár ennyire belenyulni a keretbe baromsag lenne. Fermin és Casado jelenleg jobb mint akiket vehetnénk teoretikusan.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.20. 18:31:08Szerk: mondjuk ha ezzel elérnénk az 1/1-et, és érkezhetnének játékosok, elgondolkodnék rajta.
Eladnám Gerard Martint is.
Jöhetne Grimaldo illetve Ratiu/Daniel Munoz/Vanderson egyike. Ez 40+ millió.
Kounde mehetne vissza középre, támadásépítésben jobb, mint Araujo, de az Araujo-Kounde páros is elég jó lehetne. A két szélső védővel támadásban szintet léphetnénk. Kp-n maradna 6 ember, és jöhet valaki a B-ből. Igaz Fermin eladása kézenfekvőbb lenne, hiszen oda van a legtöbb fiatal tehetség.
Egyébként Fermint és Casadot is nagyon kedvelem, de jó lenne erősíteni a kereten.
Valószínűleg azon múlik, Flicknek mik az elképzelései