gránit írta: ↑2025.08.20. 13:59:27
...mint Penát. Bíztak abban, hogy szabadulni tudnak tőle.
A Como olasz újságok szerint elvileg ma véglegesítheti a dolgot, bár valószínűleg kölcsön lesz vásárlás opcióval, de a szezonra/keretre való tekintettel ez mindegy is, szóval ő legalább alighanem távozni fog.
Troym írta: ↑2025.08.20. 14:11:49
Ha Fermint és vagy Casado eladják, azt nyilván lehet érteni anyagilag, de szakmailag akkor beleragadunk végleg egy "milyen jó vég nélkül passzolgatni tempó nélkül" féle kifacsart tiki-takának gondolt szerencsétlenkedésbe.
Ami fura, hogy elkezdtek néha néha egyszer szökőévente már "modern" fizikális, agilis, hajtós mindenki által hiányolt pióca középpályások is kijönni a Masiáról a korábbi séma szerint nevelt játékosok mellett és a mindenkori nagy csapat nem tud mit kezdeni velük szakmailag, kb elsőként adják el őket
Nem a vezetőség sara, sokszor a játékosé is, és nyilván nem biztos, hogy mindenki befut, de
- Nicoval nem tudtak mit kezdeni, áron alul eladták
- Moribával nem tudtak megállapodni, inkább eladták
- idén mindenki Casado és Fermin körül legyeskedik, mégse esik le, hogy ők az igazi értékeink, nem Gavi és Frenkie?
Meg kell nézni a BL-ben ki hogy muzsikált a középpályások között, leggyengébb Frenkie és Gavi volt, mindneki más 2 polccal feljebb, Fermin és Casado is egyaránt.
Én bízom Flickben, hogy tényleg nincs nála sorrend, hanem forma van, de ha neadjisten ő is a Frenkie untouchable dalt elkezdi, akkor BL-ről nem nagyon kell ábrándozni.
Nico a legszembetűnőbb a sorból, nem csak mert már akkor is jó volt két poszton is, hanem ő innen az, aki tényleg igazi modern játékos, egy tescós Rodri, nagy, erős, magabiztos, mégis ügyes, és még a kapura is veszélyes.
Casadónál nem tudom megítélni, hogy univerzálisan ennyire jó-e, vagy csak ide a tökéletes kirakós, de nekünk ez mindegy is. Tényleg nagyon gáz lenne, ha ő nem kerülne DJ elé, ritkán világít ennyire a különbség két játékos között. Flick alighanem mint csapatépítés, ebbe beleértve taktika, fizikális és mentális felkészítés, szerintem a legjobb edző a világon, de az már látszott tavaly, hogy hülyeségei neki is vannak ilyen téren, csak tényleg olyan iszonyatosan jó csapatot épít, hogy belefér. De néha meg azért nem. Inter ellen sok gond volt, a két sérült szélsőbekk, a hulla Olmo és GM, és sajna volt köztük, amit edzői döntéssel meg lehetett volna oldani. Mint ahogy a szélsőink is pihenhettek volna többet a nyolcvan góllal megnyert meccsek végén, és máris élesebbek lettek volna. Kb ezeket rónám fel neki, de hát amúgy tényleg kegyetlenül jó, szóval csak óvatosan írom le.
Fermín is amúgy egy nagyon-nagyon modern játékos, aki a PL-ben is megállná a helyét simán. Technikailag léteznek nála jobbak, bár abban sem rossz, minden másban viszont extra.
Moribát venném csak ki egyedül a sorból, bár értem, miért hoztad, elég modern, meg kezd is magára találni, bár nekem ő nem olyan jó most sem, meg akkor sem volt az, és ott ugye az ellentét volt a távozás oka.
Amúgy az a helyzet, hogy ha kicsit javul a formája a tavalyi óta, akkor egy tempós BL meccsen lehet, hogy Gavival is többre mennénk, mint a hollandnál, akinél most én is félek, hogy oda fog ragadni a kezdőben. Bízom benne, hogy lesz valami ellentét a hosszabbításnál.
Az is lehet, hogy Flick nagyon-nagyon Bernalra alapoz, de ez azért elég rizikós, még akkor is, ha tényleg látszik, miért, mintha egy modernebb Busit nézne az ember. Csak hát ki tudja, milyen lesz, jelenleg simán Casadó a legjobb a melóra, DJ meg persze elég lesz a meccseink 80%-án, annyira barbár módon végezzük ki a gyengébbeket, hogy elég, ha tartják a lasztit Pedrivel, ebben ő tényleg jó.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy