gránit írta: ↑2025.08.30. 17:19:15
Troym írta: ↑2025.08.30. 17:05:21
Amit most összefoglaltatok, amiatt írtam hogy a ligának miért áll érdekében mindenkit szivatni, kivéve a Madridot.
A szivatásuk eredményét kell figyelni, ahhoz hogy kitaláljuk a motiváiójukat.
Az eredmény az hogy van olyan gazdag csapat aki képes BL-t nyerni, és vannak csapatok akiknek muszáj a saját nevelésekre koncentrálnia, ami miatt pedig erős a válogatott.
A sok aranyérem amiről beszéltek, ennek köszönhető.
A hátulütője hogy EL győztes csapata a spanyoloknak szerintem a következő 10 évben nem lesz. Összejött sok a múltban, de közben megfojtották az összes csapatot aki odaérhetne.
A Sevilla biztos nem nyer egy ideig semmit, aki BL-be jut az ugye EL-be már nem eshet ki mint korábban, szóval Bilbao, ATMA, Villareal off, az ilyen Celta és Betis formák pedig szerintem nem tudnak odaérni, de örülni fogok ha esetleg rám cáfolnak. Ami a múlt rendszerében működött, az már nem fog. A tényleges kis csapatoknak kellene erősödnie hogy EL-t vagy Konferencia ligát nyerhessenek önerőből, mert az hogy korábban a spanyol 3./4. helyezett kiesett a BL csoportkörben de aztán megnyerte az EL-t az már nem játszik (ATMA, Sevilla).
A BL-ben a Madridnak mindig osztanak lapot, de mi ugye általában nem vagyunk tényezők, kivéve tavaly és 2019-ben. Most amíg Flick itt van addig talán odaérünk a végelszámoláshoz, de az nem a liga szabályainak lesz köszönhető... Az ATMA pedig szerintem marad öröklúzer.
Konklúzió:
Európai trófeára ezután jelentősen kevesebb esélye lesz spanyol csapatoknak.
EL-t nyerni nem fognak, úgy ahogy eddig, az új rendszer miatt, és amiért a spanyol közép csapatoknak nincs hozzá ereje.
A BL-ben lesz esély, de ott is igazából csak a Madridnak, esetleg nekünk.
A válogatott az rendben, kiváló minőségre és mennyiségre is. Pl az hogy a franciák arról híresek hogy 3-4 különböző bitang erős európai elitben játszó kezdőt is feltudnak pakolni, és tényleg minden poszton elit játékos van harcban elit játékossal a percekért, ehhez képes egy nyáron el lett verve a arany kezdőjük is az EB-n, illetve a B kezdőjük is az Olimpián. Szóval a spanyolok visszatértek a ~10 éves nemzeti álomból ami a 2012-es EB-t követte több óriási égéssel. A VB-re is reális esély van, és a nemzetek ligáját is 1x nyerték, 1x buktak döntőt a közel múltban.
Szóval, a ligának abszolút jó hogy ezt a helyzetet fenttartsa, főleg hogy Madridisták ülnek a fontos pozicíókban. Mindenki másnak nem annyira jó, mert a klubbon éhen halnak, viszont legalább a válogatottnak jó, mert az összes spanyol fiatalnak garantált játékperce van hétről hétre, hiszen a posztjára légióst igazolni szinte senki se tud.
Az viszont vészjósló hogy 5-10-15 év távlatában mire fognak menni ezzel.