Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Még annyit ehhez a hozzászólásodhoz, hogy sokmindenről írtál benne, csak éppen a Barcára vonatkozó véleményemhez nem tettél hozzá véleményt.FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.07. 16:16:09Próbálom az ilyeneket elengedni, de a fülem kettéáll az ilyenektől![]()
Azt vedd figyelembe, akármennyire is nem kedvelem, utolsó lennék aki védi őket, de Rosell vagy Bartomeura, folyamatosan nyereséges volt a klub.
Tégy belátásod szerint, de mielőtt én elengedem, picit bővebben kifejtem, mi a tartalma az írásomnak kronológiai sorrendben :FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.07. 16:16:09Próbálom az ilyeneket elengedni, de a fülem kettéáll az ilyenektől![]()
Azaz több tulajdonosi forma létezik a saját maga előnyeivel, hátrányaival stb stb....ezekről részletesen nem fejtettem ki semmit, mert nem erről volt szándékom véleményt írni.
Versenysportról beszélünk úgy általában, amikor a fociról van szó, így számomra értelemszerű, hogy ennek a témának meghatározó a fogalmi köre mégpedig egészen pontosan a "versenyhelyzet" fogalmával.FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.07. 16:16:09Milyen jól működik a tulajdonossal rendelkező Manchester United is. .
Chelsea is világverő
Az Interről írtam, 10 éve veszteséges.
A La Ligában Malaga, Valencia, Valladolid vagy a Sevilla szurkolók is milyen hálásak hogy nem túrós a ló háta
A PSG-nek is összejött vagy 10+ év után a BL,
Ettől a mondattól lejjebb már konkrétan a jelenlegi Barcáról írtam a véleményemet.
Próbálom az ilyeneket elengedni, de a fülem kettéáll az ilyenektőlPeter írta: ↑2025.09.07. 15:35:17Általánosságban elmondható, hogy a "közös lónak túrós a háta" közmondás nem a véletlenek szüleménye.
Azon túl, hogy disszertációkat lehet írni külün külön és összehasonlításukról is a tulajdonosi formáknak, mindkét forma esetén talán a felelősség, a számonkérhetőség és a megfelelő kontroll gyakorlása a leginkább fontos tényezők.
Barca esetében a szurkolói tulajdonhoz társul a politka, ami ezzel felülír minden olyan fontos tényezőt, ami a racionális tulajdonosi formákra érvényes.
Egy a lényeg, ami mozgatja az egészet, hogy a pályán történtek, azaz maga a "cirkusz" népszerű és valamennyire (a többség eléréséig) eladható legyen és egy - nekem kedvenc - Laporta gondolatot idézve, "álomodozásra késztető" legyen.
Ahol a politika befolyással bír, ott el kell felejteni a racionalitást.
(stílszerűen a nyitó gondolathoz kapcsolódóan zárva a gondolatot, a túrón túl a mazsola, lekvár, puding, tejszínhab is bejátszik, de csak addig, míg meg nem buggyan)
Általánosságban elmondható, hogy a "közös lónak túrós a háta" közmondás nem a véletlenek szüleménye.

Ki adjon játékost a válogatottba, kit szeretnétek?FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.30. 19:34:13A többivel nagyjából egyetértek. Ezzel a válogatott résszel nem. Múltkor linkeltem Sport idősebb Krkic írását. Nem tudom mennyire tesz jót, hogy a válogatottat PL, Bundesliga, Szaúd Arábiából rántják össze, lassan a Barca és a Bilbao ad jatékost a válogatottba esetleg a Real. Stílus, íram teljesen más. A fiatalokat lerabolják az arabok. Akik maradnak, 20 éves korukra, amikor fizikailag legtöbbet fejlődnek, teljesen szét lesznek hajtva a La Ligában, mert igazolni nem tudnak. A PL annyira erős, hogy az sem biztos, hogy elég játékidőt kapnak.PR42 írta: ↑2025.08.30. 18:37:10Mindenki másnak nem annyira jó, mert a klubbon éhen halnak, viszont legalább a válogatottnak jó, mert az összes spanyol fiatalnak garantált játékperce van hétről hétre, hiszen a posztjára légióst igazolni szinte senki se tud.
Az viszont vészjósló hogy 5-10-15 év távlatában mire fognak menni ezzel.
A többivel nagyjából egyetértek. Ezzel a válogatott résszel nem. Múltkor linkeltem Sport idősebb Krkic írását. Nem tudom mennyire tesz jót, hogy a válogatottat PL, Bundesliga, Szaúd Arábiából rántják össze, lassan a Barca és a Bilbao ad jatékost a válogatottba esetleg a Real. Stílus, íram teljesen más. A fiatalokat lerabolják az arabok. Akik maradnak, 20 éves korukra, amikor fizikailag legtöbbet fejlődnek, teljesen szét lesznek hajtva a La Ligában, mert igazolni nem tudnak. A PL annyira erős, hogy az sem biztos, hogy elég játékidőt kapnak.PR42 írta: ↑2025.08.30. 18:37:10Mindenki másnak nem annyira jó, mert a klubbon éhen halnak, viszont legalább a válogatottnak jó, mert az összes spanyol fiatalnak garantált játékperce van hétről hétre, hiszen a posztjára légióst igazolni szinte senki se tud.
Az viszont vészjósló hogy 5-10-15 év távlatában mire fognak menni ezzel.
Amit most összefoglaltatok, amiatt írtam hogy a ligának miért áll érdekében mindenkit szivatni, kivéve a Madridot.
Teljesen egyetértek. Egy győztes EB után miért is kéne, hogy mást gondoljanak, mint azt, hogy ők a legerősebbek? Még az olimpiát is ők húzták be.Troym írta: ↑2025.08.30. 17:05:21Én meg azt mondom, hogy igaza van.
- 33 éve alakult ki a BL a BEK-ből, azóta 13-at nyertek a spanyolok, 6-ot az angolok, 5-t az olaszok.
- 15 éve létezik ez a fajta EL, ebből 9et nyertek a spanyol csapatok, 4et angolok.
- A spanyol válogatott az elmúlt 5 foci EB-ből 3at nyert
- ők a címvédők az olimpián
- szerintem az egyik, ha legnagyobb esélyesei a jövő évi foci VB-nek
- 2030-ban meg részben ők rendezik a VB-t
- van 2+1 brand, amiből a Real és Barcelona a világ legnagyobb szurkolótáborával, követőivel rendelkezik
- náluk van a világ legnagyobb bajnoki rangadója, aminek nagyobb a nézettsége, mint a legtöbb sportág VB döntőjének
Gondolkodás nélkül írnám alá, hogy a spanyol foci a legerősebb, és én sem exportálnék meccseket a tengeren túlra, ha azt kell eldönteni, hogy a legmenőbb showbusiness, vagy a legkomolyabb szakmai munka legyen az irány, én országos szinten is utóbbit javaslom.
Attól sem kell félni, hogy a világ más részéről kölykök ne akarnának odamenni, ha dél és közép-amerikai kissrácok oda mehetnek és anyanyelvükön próbálhatnak szerencsét.
Én meg azt mondom, hogy igaza van.gránit írta: ↑2025.08.30. 16:43:08ütött a nyilatkozatáról, hogy mélyen meg van arról győződve, hogy Spanyolország a csúcs, a spanyol foci és a spanyol bajnokság a csúcs, ha valaki akar valamit tőlük, nekik kell Spanyolországba menniük, nem fordítva. Kb mintha azt mondta volna, hogy a sas nem kapkod legyek után. Ha az USA-nak kell a spanyol foci, jöjjenek ők Spanyolországba, ne a spanyolokat ugráltassák, repkedtessék. A nagyon fontos emberek nem loholnak senki után.
Ők meg vannak győződve arról, hogy ők a legerősebbek, mennek a saját fejük után.
Ennyi. Úgy tűnik, Spanyolországban pont nem érdekel senkit, hogy egyesek azt szeretnék, hogy olyanok legyenek, mint a PL. A Getafe elnökének nyilatkozatai nem csak azért érdekesek, mert ellenzi a bajnoki mérkőzések kivitelét Spanyolországon kívülre, de azt is érdemes elolvasni, miért ítéli el. Sütött a nyilatkozatáról, hogy mélyen meg van arról győződve, hogy Spanyolország a csúcs, a spanyol foci és a spanyol bajnokság a csúcs, ha valaki akar valamit tőlük, nekik kell Spanyolországba menniük, nem fordítva. Kb mintha azt mondta volna, hogy a sas nem kapkod legyek után. Ha az USA-nak kell a spanyol foci, jöjjenek ők Spanyolországba, ne a spanyolokat ugráltassák, repkedtessék. A nagyon fontos emberek nem loholnak senki után.Peter írta: ↑2025.08.30. 10:11:44Abban a tekintetben többet nem tudok hozzátenni, hogy mindez a Liga és a Ligát alkotó klubok egyértelmű és kristálytiszta többségi akarata,
A szabály rossz avagy hülyék? Na erre a kérdésre sajnos nem tudom a választ, de a kérdésből kimaradt a szurkolói álom.
Laporta is nyilatkozott arról, hogy az "álmodozásra késztetés" egy nagyszerű dolog.
Abban a tekintetben többet nem tudok hozzátenni, hogy mindez a Liga és a Ligát alkotó klubok egyértelmű és kristálytiszta többségi akarata,
Igazad van, 2001-ben kezdődött. Laporta meg folytatta.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.29. 21:40:27Miről beszélsz? Laporta "megörökölte". Sakkban tartja, így van.
Miről beszélsz? Laporta "megörökölte". Sakkban tartja, így van. Szerintem is ciki, mert biztos vagyok benne, higy arról szólt, amiért kirobbant (nem bíró vásárlás) a semleges ítéletek eléréséért, (ami önmagában is nyomásgyakorlás, mint a Real Madrid szatyrai, vagy a TV csatornája "kritikái")ahol 80+ éve Real Madridhoz köthető emberek irányítják a spanyol focit, ahogy most is. Megneveztem őket. Az fittyfene ahhoz, vagy a mostani nyílt nyomásgyakorlashoz képest. Ajándéktárgyakat adtak? Másnak arany Rolex órákra épül a történelmük. És csodálkozol, hogy megszavazta, és ezen vagy kiakad a.gránit írta: ↑2025.08.29. 21:00:46A Negreira-ügy Laportának köszönhetően pattant ki, ő indította útnak ezt az elnökségeken átívelő szörnyszüleményt. Nekem ez volt az első nagy csalódás Laportával kapcsolatban, pedig az első két elnökségében én nagyon kedveltem, és örültem, hogy 2021-ben ő nyert. Nem kell Laportának úgy tennie, mint az a bűnös, aki csak azt bánja, hogy elkapták. Az bizony egy nagyon ciki ügy, elképzelhető, hogy Tebas ezzel tartja sakkban Laportát, de ezt csak magának köszönheti, csak neki köszönhetjük. Szorgosan meg is szavazta Tebas fizuemelését is.
Az egész viszony ott romlott meg (3 elnök között), amikor Tebas megígérte, hogy Messi maradhat, a CVC megkötésével, közben Perezt háta mögött megegyezett a La Liga klub elnökeivel. Real Madrid tudtommal több tucatszor jelentette, hol jogosan, hol úgy gondolva ők kiváltságosak.Troym írta: ↑2025.08.29. 21:07:32Ez a Laporta szembemegy Tebassal pontosan miben nyilvánul meg?
Néha morog ugyan 2 mondatot Laporta egy sajtótájékoztató alatt Tebasra, de többet nem látok.
Ha keresünk olyat, aki tényleg szembemegy Tebassal - igaz más témák kapcsán - az jóval inkább Perez, aki a saját témáiban (bírók) nyílt háborút visel a Liga ellen.
Laporta nekem is olyan, mintha sakkban tartaná őt Tebas, márpedig FFP-vel nem lehet, így is 100-1 szabály alá esünk, más lehet a háttérben.
A Negreira-ügy Laportának köszönhetően pattant ki, ő indította útnak ezt az elnökségeken átívelő szörnyszüleményt. Nekem ez volt az első nagy csalódás Laportával kapcsolatban, pedig az első két elnökségében én nagyon kedveltem, és örültem, hogy 2021-ben ő nyert. Nem kell Laportának úgy tennie, mint az a bűnös, aki csak azt bánja, hogy elkapták. Az bizony egy nagyon ciki ügy, elképzelhető, hogy Tebas ezzel tartja sakkban Laportát, de ezt csak magának köszönheti, csak neki köszönhetjük. Szorgosan meg is szavazta Tebas fizuemelését is.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.29. 20:50:29Laporta nyíltan szembement vele, azután kipattant a Negreira ügy Tebasnak köszönhetően.
https://barcauniversal.com/two-ex-barce ... eira-case/
Amivel még inkább azt erősítetted, hogy nem is akar más irányvonalat jelenleg a spanyolországi labdarúgás. Biztos van olyan ott is, aki nem ért egyet vele, a Getafe elnöke is nagyon cuki, a lényegen nem változtat.
Lejjebb írtam, egyszer sem volt ellenfele a választásokon. Ő egy mini diktátor, aki ráerőlteti a csapatokra az akaratát. Lehet vele egyetérteni, vagy sem, de lehetőségei nem nagyon vannak a csapatoknak.gránit írta: ↑2025.08.29. 19:58:20Teljes mértékig igaz. Megválasztották Tebas-t, a klubok maguk, úgy, hogy pontosan tudták, hogy mi számára a prioritás. Innentől kezdve nincs miről beszélni. Lehet vele egyet nem érteni, de úgy csinálni, mintha ő szembemenne bármivel is, vagy a Ligára erőltetne bármit is, nincs értelme.
Teljes mértékig igaz. Megválasztották Tebas-t, a klubok maguk, úgy, hogy pontosan tudták, hogy mi számára a prioritás. Innentől kezdve nincs miről beszélni. Lehet vele egyet nem érteni, de úgy csinálni, mintha ő szembemenne bármivel is, vagy a Ligára erőltetne bármit is, nincs értelme.
Ezek szerint nem figyeled eléggé az olaszországi eseményeket. Az olaszok a legjobb példát szolgáltatják arra, hogy miért van szükség szabályokra. Mennek ott csődbe klubok, annak idején annyi klubjuk dőlt be, hogy azt a mai napig nem heverték ki szerintem, pedig azelőtt a Serie A volt talán a legerősebb.
Abban nincs semmi misztikum, sok ember elveszíti a munkáját, hitelezők a pénzüket, szurkolók meg a csapatot, aminek egész életükben szurkoltak, aztán vagy átmentik legalább jogutódlással valahogy a csapatot egy másik egyesületbe, vagy megszűnnek örökre.
- He was first elected league president in 2013, unopposed