Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Ki adjon játékost a válogatottba, kit szeretnétek?FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.30. 19:34:13A többivel nagyjából egyetértek. Ezzel a válogatott résszel nem. Múltkor linkeltem Sport idősebb Krkic írását. Nem tudom mennyire tesz jót, hogy a válogatottat PL, Bundesliga, Szaúd Arábiából rántják össze, lassan a Barca és a Bilbao ad jatékost a válogatottba esetleg a Real. Stílus, íram teljesen más. A fiatalokat lerabolják az arabok. Akik maradnak, 20 éves korukra, amikor fizikailag legtöbbet fejlődnek, teljesen szét lesznek hajtva a La Ligában, mert igazolni nem tudnak. A PL annyira erős, hogy az sem biztos, hogy elég játékidőt kapnak.PR42 írta: ↑2025.08.30. 18:37:10Mindenki másnak nem annyira jó, mert a klubbon éhen halnak, viszont legalább a válogatottnak jó, mert az összes spanyol fiatalnak garantált játékperce van hétről hétre, hiszen a posztjára légióst igazolni szinte senki se tud.
Az viszont vészjósló hogy 5-10-15 év távlatában mire fognak menni ezzel.
A többivel nagyjából egyetértek. Ezzel a válogatott résszel nem. Múltkor linkeltem Sport idősebb Krkic írását. Nem tudom mennyire tesz jót, hogy a válogatottat PL, Bundesliga, Szaúd Arábiából rántják össze, lassan a Barca és a Bilbao ad jatékost a válogatottba esetleg a Real. Stílus, íram teljesen más. A fiatalokat lerabolják az arabok. Akik maradnak, 20 éves korukra, amikor fizikailag legtöbbet fejlődnek, teljesen szét lesznek hajtva a La Ligában, mert igazolni nem tudnak. A PL annyira erős, hogy az sem biztos, hogy elég játékidőt kapnak.PR42 írta: ↑2025.08.30. 18:37:10Mindenki másnak nem annyira jó, mert a klubbon éhen halnak, viszont legalább a válogatottnak jó, mert az összes spanyol fiatalnak garantált játékperce van hétről hétre, hiszen a posztjára légióst igazolni szinte senki se tud.
Az viszont vészjósló hogy 5-10-15 év távlatában mire fognak menni ezzel.
Amit most összefoglaltatok, amiatt írtam hogy a ligának miért áll érdekében mindenkit szivatni, kivéve a Madridot.
Teljesen egyetértek. Egy győztes EB után miért is kéne, hogy mást gondoljanak, mint azt, hogy ők a legerősebbek? Még az olimpiát is ők húzták be.Troym írta: ↑2025.08.30. 17:05:21Én meg azt mondom, hogy igaza van.
- 33 éve alakult ki a BL a BEK-ből, azóta 13-at nyertek a spanyolok, 6-ot az angolok, 5-t az olaszok.
- 15 éve létezik ez a fajta EL, ebből 9et nyertek a spanyol csapatok, 4et angolok.
- A spanyol válogatott az elmúlt 5 foci EB-ből 3at nyert
- ők a címvédők az olimpián
- szerintem az egyik, ha legnagyobb esélyesei a jövő évi foci VB-nek
- 2030-ban meg részben ők rendezik a VB-t
- van 2+1 brand, amiből a Real és Barcelona a világ legnagyobb szurkolótáborával, követőivel rendelkezik
- náluk van a világ legnagyobb bajnoki rangadója, aminek nagyobb a nézettsége, mint a legtöbb sportág VB döntőjének
Gondolkodás nélkül írnám alá, hogy a spanyol foci a legerősebb, és én sem exportálnék meccseket a tengeren túlra, ha azt kell eldönteni, hogy a legmenőbb showbusiness, vagy a legkomolyabb szakmai munka legyen az irány, én országos szinten is utóbbit javaslom.
Attól sem kell félni, hogy a világ más részéről kölykök ne akarnának odamenni, ha dél és közép-amerikai kissrácok oda mehetnek és anyanyelvükön próbálhatnak szerencsét.
Én meg azt mondom, hogy igaza van.gránit írta: ↑2025.08.30. 16:43:08ütött a nyilatkozatáról, hogy mélyen meg van arról győződve, hogy Spanyolország a csúcs, a spanyol foci és a spanyol bajnokság a csúcs, ha valaki akar valamit tőlük, nekik kell Spanyolországba menniük, nem fordítva. Kb mintha azt mondta volna, hogy a sas nem kapkod legyek után. Ha az USA-nak kell a spanyol foci, jöjjenek ők Spanyolországba, ne a spanyolokat ugráltassák, repkedtessék. A nagyon fontos emberek nem loholnak senki után.
Ők meg vannak győződve arról, hogy ők a legerősebbek, mennek a saját fejük után.
Ennyi. Úgy tűnik, Spanyolországban pont nem érdekel senkit, hogy egyesek azt szeretnék, hogy olyanok legyenek, mint a PL. A Getafe elnökének nyilatkozatai nem csak azért érdekesek, mert ellenzi a bajnoki mérkőzések kivitelét Spanyolországon kívülre, de azt is érdemes elolvasni, miért ítéli el. Sütött a nyilatkozatáról, hogy mélyen meg van arról győződve, hogy Spanyolország a csúcs, a spanyol foci és a spanyol bajnokság a csúcs, ha valaki akar valamit tőlük, nekik kell Spanyolországba menniük, nem fordítva. Kb mintha azt mondta volna, hogy a sas nem kapkod legyek után. Ha az USA-nak kell a spanyol foci, jöjjenek ők Spanyolországba, ne a spanyolokat ugráltassák, repkedtessék. A nagyon fontos emberek nem loholnak senki után.Peter írta: ↑2025.08.30. 10:11:44Abban a tekintetben többet nem tudok hozzátenni, hogy mindez a Liga és a Ligát alkotó klubok egyértelmű és kristálytiszta többségi akarata,
A szabály rossz avagy hülyék? Na erre a kérdésre sajnos nem tudom a választ, de a kérdésből kimaradt a szurkolói álom.
Laporta is nyilatkozott arról, hogy az "álmodozásra késztetés" egy nagyszerű dolog.
Abban a tekintetben többet nem tudok hozzátenni, hogy mindez a Liga és a Ligát alkotó klubok egyértelmű és kristálytiszta többségi akarata,
Igazad van, 2001-ben kezdődött. Laporta meg folytatta.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.29. 21:40:27Miről beszélsz? Laporta "megörökölte". Sakkban tartja, így van.
Miről beszélsz? Laporta "megörökölte". Sakkban tartja, így van. Szerintem is ciki, mert biztos vagyok benne, higy arról szólt, amiért kirobbant (nem bíró vásárlás) a semleges ítéletek eléréséért, (ami önmagában is nyomásgyakorlás, mint a Real Madrid szatyrai, vagy a TV csatornája "kritikái")ahol 80+ éve Real Madridhoz köthető emberek irányítják a spanyol focit, ahogy most is. Megneveztem őket. Az fittyfene ahhoz, vagy a mostani nyílt nyomásgyakorlashoz képest. Ajándéktárgyakat adtak? Másnak arany Rolex órákra épül a történelmük. És csodálkozol, hogy megszavazta, és ezen vagy kiakad a.gránit írta: ↑2025.08.29. 21:00:46A Negreira-ügy Laportának köszönhetően pattant ki, ő indította útnak ezt az elnökségeken átívelő szörnyszüleményt. Nekem ez volt az első nagy csalódás Laportával kapcsolatban, pedig az első két elnökségében én nagyon kedveltem, és örültem, hogy 2021-ben ő nyert. Nem kell Laportának úgy tennie, mint az a bűnös, aki csak azt bánja, hogy elkapták. Az bizony egy nagyon ciki ügy, elképzelhető, hogy Tebas ezzel tartja sakkban Laportát, de ezt csak magának köszönheti, csak neki köszönhetjük. Szorgosan meg is szavazta Tebas fizuemelését is.
Az egész viszony ott romlott meg (3 elnök között), amikor Tebas megígérte, hogy Messi maradhat, a CVC megkötésével, közben Perezt háta mögött megegyezett a La Liga klub elnökeivel. Real Madrid tudtommal több tucatszor jelentette, hol jogosan, hol úgy gondolva ők kiváltságosak.Troym írta: ↑2025.08.29. 21:07:32Ez a Laporta szembemegy Tebassal pontosan miben nyilvánul meg?
Néha morog ugyan 2 mondatot Laporta egy sajtótájékoztató alatt Tebasra, de többet nem látok.
Ha keresünk olyat, aki tényleg szembemegy Tebassal - igaz más témák kapcsán - az jóval inkább Perez, aki a saját témáiban (bírók) nyílt háborút visel a Liga ellen.
Laporta nekem is olyan, mintha sakkban tartaná őt Tebas, márpedig FFP-vel nem lehet, így is 100-1 szabály alá esünk, más lehet a háttérben.
A Negreira-ügy Laportának köszönhetően pattant ki, ő indította útnak ezt az elnökségeken átívelő szörnyszüleményt. Nekem ez volt az első nagy csalódás Laportával kapcsolatban, pedig az első két elnökségében én nagyon kedveltem, és örültem, hogy 2021-ben ő nyert. Nem kell Laportának úgy tennie, mint az a bűnös, aki csak azt bánja, hogy elkapták. Az bizony egy nagyon ciki ügy, elképzelhető, hogy Tebas ezzel tartja sakkban Laportát, de ezt csak magának köszönheti, csak neki köszönhetjük. Szorgosan meg is szavazta Tebas fizuemelését is.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.29. 20:50:29Laporta nyíltan szembement vele, azután kipattant a Negreira ügy Tebasnak köszönhetően.
https://barcauniversal.com/two-ex-barce ... eira-case/
Amivel még inkább azt erősítetted, hogy nem is akar más irányvonalat jelenleg a spanyolországi labdarúgás. Biztos van olyan ott is, aki nem ért egyet vele, a Getafe elnöke is nagyon cuki, a lényegen nem változtat.
Lejjebb írtam, egyszer sem volt ellenfele a választásokon. Ő egy mini diktátor, aki ráerőlteti a csapatokra az akaratát. Lehet vele egyetérteni, vagy sem, de lehetőségei nem nagyon vannak a csapatoknak.gránit írta: ↑2025.08.29. 19:58:20Teljes mértékig igaz. Megválasztották Tebas-t, a klubok maguk, úgy, hogy pontosan tudták, hogy mi számára a prioritás. Innentől kezdve nincs miről beszélni. Lehet vele egyet nem érteni, de úgy csinálni, mintha ő szembemenne bármivel is, vagy a Ligára erőltetne bármit is, nincs értelme.
Teljes mértékig igaz. Megválasztották Tebas-t, a klubok maguk, úgy, hogy pontosan tudták, hogy mi számára a prioritás. Innentől kezdve nincs miről beszélni. Lehet vele egyet nem érteni, de úgy csinálni, mintha ő szembemenne bármivel is, vagy a Ligára erőltetne bármit is, nincs értelme.
Ezek szerint nem figyeled eléggé az olaszországi eseményeket. Az olaszok a legjobb példát szolgáltatják arra, hogy miért van szükség szabályokra. Mennek ott csődbe klubok, annak idején annyi klubjuk dőlt be, hogy azt a mai napig nem heverték ki szerintem, pedig azelőtt a Serie A volt talán a legerősebb.
Abban nincs semmi misztikum, sok ember elveszíti a munkáját, hitelezők a pénzüket, szurkolók meg a csapatot, aminek egész életükben szurkoltak, aztán vagy átmentik legalább jogutódlással valahogy a csapatot egy másik egyesületbe, vagy megszűnnek örökre.
- He was first elected league president in 2013, unopposed
2015 Parma csőd
Pedig ugyanez volt a liga csapatanak kb. kétharmadával és nagyon távolról sem vélt probléma. Még egy Levanténak is volt függőben az első fordulót követően 5-6 regisztrálatlan játékosa, az Osasuna sem volt teljesen rendben, a Betis is bajban volt, Getafe szintén, a Sevillának áron alul kellett eladni, hogy legyen elég játékosa és még lehetne sorolni hosszan. A Getafe elnökének a nyilatkozatát nem tudom, miért lehetne komolytalannak venni, hiszem pont erről a problémáról beszélt Pedig nem volt jellemző, hogy annyit költekeznének, meg agyba főbe igazolnának játékosokat a csapatok. A két madridin kívül alig volt kiadás. Mind az 5 topliga (talán a francia kivételével) ebben a tekintetben földbe gyalulta a La Ligát. És nem csak a PL-ről van szó. Az olaszokat annyira védeni kellene magiuktól? Nem igazán látszik, hogy mennek csődbe folyamatosan a klubok, pedig a középcsapatok is sokszor 100 fölött költenek és deficittel zárnak, ahogy a Bundesligában sincs baj. Ugyanakkor lehetne arany középút is, ahol vannak szabályozások, viszont hagynak mozgásteret a kluboknak. És az sem érv, hogy saját nevelésekkel, spanyolokkal töltsük meg a ligát, mivel ahogy kezd kiemelkedni egy-egy játékos és erősítené a klubot csapnak le rá a külföldi csapatok. Kis szerencsével csak a spanyol top3-ba kerülnek, de ez a ritkább eset. Socit sikerült két év alatt leépíteni (jövőre szerintem még Kubo is lép), Villarreal, Betis stb. szintén zenész. Pótolni pedig jönnek 6-7 milliós, meg kölcsönjátékosok. Utóbbi is évek óta EL-induló, de képtelenek 10 milliót kiköhögni egy olyan játékosért, aki már évek óta jönni akar, meg szenvednek Anthonyért pedig szinte minden évben pluszban vannak az eladás/vételi oldalon.
Attól még hogy sokszor leírod, nem lesz igazabbgránit írta: ↑2025.08.29. 16:16:40Erről az elmúlt napokban többször is írtam, hogy milyen indokok húzódhatnak amögött, hogy Tebas irányára szavaznak. Lehet egy ok, hogy nem akarnak külföldi dömpinget, és a spanyolországi utánpótlásra akarják helyezni a hangsúlyt, így nem is akarnak sok igazolást. Lehet egy ok, hogy a kisebb csapatok így próbáltak közelebb kerülni a nagyokhoz. Lehet Tebas-t szidni, a magam részéről én is ezt teszem. Annak nem látom értelmét, hogy úgy tegyünk, mintha ő szembemenne mindenkivel, miközben folyamatosan megszavazzák, őt és az irányvonalát.
Inkább azt tartom valószínűnek, hogy a többi csapat nem küzd ilyen problémával, 15 legalábbis semmiképp. Viszont mások vélt problémáival próbáljuk saját magunkat igazolni, miközben ezek a mások Tebas-ra szavaztak.
A Getafe elnökének nyilatkozatai nagyon aranyosak, az egyikkel egyet is értettem, hogy ne vigyenek ki mérkőzéseket a tengerentúlra (és máshova se). De ez az ő véleménye. Tebas-t negyedik alkalommal választották meg. Biztos vannak, akik nem értenek vele egyet, én sem, de negyedik alkalommal választották meg, mi még a fizetésemelését is megszavaztuk.Chino írta: ↑2025.08.29. 13:13:37Azért nem mondanám, hogy mindenki annyira elégedett lenne Tebas-szal. Jelenleg két különböző címen is folyik ellene eljárás, az egyik pont a mi részünkről, ami most a CSD kezében van. Ahogy a kisebb csapatok is lázadoznak már, elég csak a Getafe elnökének a nyilatkozatára gondolni.
Inkább azt tartom valószínűnek, hogy a többi csapat nem küzd ilyen problémával, 15 legalábbis semmiképp. Viszont mások vélt problémáival próbáljuk saját magunkat igazolni, miközben ezek a mások Tebas-ra szavaztak.
Nekem ez a mutatószám a legkevésbé releváns.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.29. 13:44:44Ilyen FFP mellett linkeltem top 5 bajnokságot, 414 millióból lett 1,12 milliárdos keret, amiből De Jong 85 milliós tétele Bartóéké.
Mindenkinek szíve joga kritizálni.
Azért nem mondanám, hogy mindenki annyira elégedett lenne Tebas-szal. Jelenleg két különböző címen is folyik ellene eljárás, az egyik pont a mi részünkről, ami most a CSD kezében van. Ahogy a kisebb csapatok is lázadoznak már, elég csak a Getafe elnökének a nyilatkozatára gondolni.gránit írta: ↑2025.08.29. 11:17:32Egyetértek Peterrel. Tebas meg lett választva, a kamu szabadságharcos Laporta még a fizetésemelését is megszavazta.
Ez az irány lett megválasztva, nagy zúgolódás ellene nincs. Így felesleges ideológiai kurzust folytatni, legalábbis negatív értelemben. Ez lett megválasztva, jelenleg nincs miről beszélni, legfeljebb a következő választás alkalmával. A csapatok többsége erre az irányra szavazott, valószínűleg azért, mert a korlátozásokkal úgy érzik, a nagyobb csapatok többet vesztenek, így közelebb tudnak hozzájuk kerülni. Ez a Bilbaónak mondjuk sikerült is, talán még a Villarrealnak, a többieknek nem nagyon.
A két madridi csapat pedig költekezett rendesen, így felesleges mások vélt problémáival igazolni a mi korlátozottságunk indokolatlanságát. A baj az, hogy a rossz gazdálkodás nem ért véget 2021-ben, két veszteséges pénzügyi éven vagyunk túl. Mi mindenhol korlátozva lennénk, sajnos. Ilyen körülmények között az, hogy másokat is korlátoznak, nekünk csak jó.