Újraalkották a legendás képet!
Making history together pic.twitter.com/zIRPjawsLO
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 12, 2026
Igen, az a téma, hogy most télen kit hozzunk, teljesen más, kb ami piaci lehetőség volt, így szerintem is jó volt Cancelo, ahol tényleg nem voltunk meg darabra sem, az azért mindig az első szerintem, aztán jön a minőségi javítás olyan helyre, ahol legalább darabra megvagyunk.PR42 írta: ↑2026.01.25. 08:36:47Kellenének jobb védők, de találjatok egy védőt akit kölcsönben el lehet hozni és javulást jelent
Aké jut eszembe más nem, de lehet hogy őt se engedték volna el.
Szerintem egy kölcsön Akével semmivel se mentünk volna többre mint egy kölcsön Rashforddal, főleg hogy már tudjuk hogy Rashford gólpontjai mennyit értek.
Szerintem nem feltétlenül a minőséggel van a baj, hanem egyrészt nincs egy összeszokott páros, ami a belső védőknél rendkívül fontos. Azt sem tudom, hogy játszottunk már-e le meccset kétszer ugyanabban a felállásban a cb-tengelyben. Ez amit leginkább nem értek Flickbe, kell az összhang, ami így nem tud kialakulni. A másik, hogy nagyon fiatalok, nincs egy rutinosabb vezéralkat. Tavaly ezek megvoltak. Inigo és Cubarsi nagyon jól működött, utóbbi is nagyon keveset hibázott, sokkal magasabb szinten tolta, mint idén. Nem lett hirtelen rosszabb védő. Christensen erre nagyon jó megoldás lenne, de vagy nem egészséges vagy Flick nem játszattja. Viszont itt van még Araujo, aki olyan minőséget képvisel, hogy még ha nem is prime formában tolja, akkor is jó teljesítményt nyújt. Én mondjuk Flicknél furának taláálom, hogy ennyire erőltetten kell egy ballábas középre. Nyilván az mindig kényelmesebb, de kb. minden jobblábas védő, még igazolásokat tekintve is ki van zárva.bence0330 írta: ↑2026.01.25. 00:58:59Az biztos, hogy nem létezik olyan védő a Földön, aki olyan teljesítményt hozna itt, amit egy kevésbé extrém támadó stílusban hozna, legyen mondjuk Inter a példa. Vszonyt az is biztos, hogy sokkal jobbak lennénk top védőkkel. Szerintem belefér, hogy a védőink hibázgatnak, ebben a rendszerben - de nem ennyit. Az sem, hogy ennyire lassúak. Christensen szerintem még nem vétett Flick alatt gólhoz vezető hibát, egyre sem emlékszem, de ha vétett is, alig. Nem játszott rengeteget, de bármikor beállt, szinte teljesen hibátlant nyújtott. Szóval azért nem lehetetlen ez sem, zongorázni lehetett a különbséget. Araujo sebességénél a Prága meccs végén szintén zongorázni lehetett, Cubáék soha nem érték voolna utol a ziccerben kiugró játékost. Eric még megüti talán egy EL-BL induló csapat szintjét, a sokoldalúságával meg mindenképp megüti egy BL győztes csapat kerettagságát is, de azért máshol ő sem lenne kezdő, mint inkább 13.-14. ember. És jelenleg magasan ő a legjobb védőnk, Araujót nem számítva, akiről most nem tudunk semmit.
A Cubarsi-GM védőpáros azzal együtt, hogy GM tényleg javult a posztján, egy liga alsóházi, esetleg szűkösen gyengébb felsőházi szint kb. Látványra, meg statokra is. Szerintem sem nagyon lehet ezzel BL-t nyerni, és ez a legnagyobb lyuk ebben a pillanatban, a kezdőben mindenképp. Télen ezt nem nagyon lehetett megoldani sajna - főleg mert Flicknek nagyon kell a ballábasság -, random nevet nem hoztam volna, mert szemben a szélsőbekk posztokkal, darabra megvagyunk, másra meg nem volt pénz, de nyáron én is minden mást beáldoznék, ha csak egy helyre tehetünk le komoly pénzt.
Tehát nem a prime Kounde és a jól játszó Inigo a gond, ebben egyetértünk, akkor mik/kik a közös pont?Chino írta: ↑2026.01.24. 22:28:12Nem mellesleg tavaly ugyanekkor a BL-ben nagyságrendekkel gyengébb ellenfelekkel szemben, mint idén 11 kapott gólnál tartottunk (alapszakasz után 13), mindossze 2 clean sheettel a Brest és Young Boys ellen egy prime Koundével, klasszis szintű Inigoval. Egy embert kicserélni még félmegoldást sem jelent a védelemben vagy olyan határozott változást. Egy olyan balszélső, aki tehermentesíteni tudná kicsit Raphinhát vagy sérülés esetén pótolni sorozatokat dönthet el.
Vitatkozhatsz, de Koundé tavalyi szezonban világklasszis szinten látta el a feladatát. Az más kérdés, hogy az idén egyelőre van hiányérzete az embernek, de a képességeit megmutatta, tehát nem a mostani a felső korlátja.
Tegnapi szitunal a csatart nemigen erte volna be senki. Ugy beerni valakit, hogy lesre allitod, csak a csapattarsad(GM) beragad, eleg nehez ilyen rovid tavon.Alcantara írta: ↑2026.01.16. 09:51:48Erre a kérdésre tegnap megint választ kaphattál, amikor egy gólos vezetésnél Joan Garcia mentette meg a csapatot. Az egyetlen érv, amit mellette szoktak ilyenkor hangoztatni, -hogy fiatal- sajnos a futógyorsaságán nem látszódik, mert olyan a sebessége, mint egy Lewának, aki 37 éves. Viszont Cubarsi ettől gyorsabb nem lesz ahogy öregszik. Szerintem ez a legnagyobb gond vele.
Erre a kérdésre tegnap megint választ kaphattál, amikor egy gólos vezetésnél Joan Garcia mentette meg a csapatot. Az egyetlen érv, amit mellette szoktak ilyenkor hangoztatni, -hogy fiatal- sajnos a futógyorsaságán nem látszódik, mert olyan a sebessége, mint egy Lewának, aki 37 éves. Viszont Cubarsi ettől gyorsabb nem lesz ahogy öregszik. Szerintem ez a legnagyobb gond vele.Zoldbela írta: ↑2026.01.12. 14:07:52A pirosak komoly gondot jelentenek, éppen ezért nem értem, hogy Cubarsi miért kapja állandóan az ívet!
Ő a világ egyik legszabályosabban védője, aki soha sem durva vagy alattomos, továbbá nem szabálytalanságok sorozatával oldja meg védekező feladatát.
Amiket néha itt a fórumon olvasok róla, olyan a benyomást keltenek, mintha ő lenne a csapat leggyengébb játékosa. Többen igazságtalanok vagytok vele, a csapat egyik legnagyobb értékét piszkáljátok.
Lehet, hogy nem értek a focihoz, de talán nem véletlen, hogy Flick abszolút bízik benne, és a legfontosabb védőposzton őt szerepelteti, pedig a posztján Kundé is képes játszani.
A Racingot én nem venném egy "sima" másodosztályú csapatnak. Vezetik a bajnokságot, szinte biztos feljutók, ki tudja, hogy például jövőre hol lesznek az első osztályban. Nem egy Albacete, akit a Real kapott. Az mondjuk elég nagy kérdés lesz és sokat fog mondani, hogy a kapuban valóban TS lesz-e. Lehet, hogy csak egy gesztus volt az első forduló, én nem vagyok 100%-ig biztos, hogy nem Tek vagy akár Joan Garcia fog kezdeni. Araujot viszont mindenképp a kezdőbe várom, ennél jobb lehetőség nincs is a visszatérésre. Minden nyomás nélkül a kezdőcsapatban.Troym írta: ↑2026.01.13. 08:35:44Araujoét ha kiveszem, akkor a közös a piros lapokban az, hogy mindegyik a 90+ percben történt és olyan középpályásunk kapta, aki nem a vehemenciájáról híres.
Én arra vezetem vissza, hogy nem pihentetjük a középpályásokat eleget azokon a meccseken, ahol lehetne és jönnek a rossz döntések (nyilván nem a Real elleni meccsre gondolok pihentetéskor)
Ezt meg azért nem értem, mert ugyanekkor ott ül a padon Casado és Bernal, akik csak képesek lennének mondjuk 20-30 perc játékra az Osasuna, Almeria, Girona stb ellen.
Remélem az valami változás jele, hogy legalább az 5-0 Bilbao meccsen a 65-75 percben elkezdtünk pihentetni.
A Santander minősége alapján a következő kupameccsen azt várom, hogy az alapkezdő max 2-3 tagja kap pihenőt (DJ nyilván alap az eltiltása miatt), nálam továbbá Cubarsi, EG és Yamal nem játszana, de ennyire nem hiszem, hogy bevállalós lenne Flick.
Én ezt a kezdőt dobnám fel:
TS - GM, Araujo, Kounde, Cancelo - Pedri, Casado - Roony, Olmo, Raphinha - FT
és ha elérünk 2 gólos vezetést, akkor lekapnám Raphinhát és Pedrit, de legkésőbb 60.percben.
Yamal meg csak nem kap hisztirohamot, ha nem játszik egy másodosztályú csapat ellen, őt csak akkor hoznám be, ha vesztésre állunk.
Ez nagyon jó észrevétel, és szerintem is gondot jelent ennyi piros. Tiszta fejek kellenek és nem férnek bele ilyen méterekről becsúszások mint Pedri és De Jong esete. Mindkettő a meccs végén történt stb stb de akkor is. Tartsuk magunkat magasabb nívóhoz.Troym írta: ↑2026.01.12. 12:07:59Ez volt már a 4. piros lap a szezonban és még csak a felénél járunk, ezzel foglalkozni kell, mert később gondot okozhat. (Értem, hogy akár következetlen, akár béna, részrehajló a bíró)
Eddig 2 DJ piros, 1 Pedri, 1 Araujo, nem lesz jó vége, most jönnek a BL egyenes kiesés és fontos bajnokik, kupameccsek.
Araújo piros túltárgyalva, Pedri piros tudom, hogy volt, de az úgy rémlik 2.sárga volt - ha tévedek, sorry -, ami előfordul(hat).Troym írta: ↑2026.01.12. 12:07:59Ez volt már a 4. piros lap a szezonban és még csak a felénél járunk, ezzel foglalkozni kell, mert később gondot okozhat. (Értem, hogy akár következetlen, akár béna, részrehajló a bíró)
Eddig 2 DJ piros, 1 Pedri, 1 Araujo, nem lesz jó vége, most jönnek a BL egyenes kiesés és fontos bajnokik, kupameccsek.
Igen, összetett a helyzet. Szerintem Flick finomhangolásai rengeteget segítettek (egyéneket is segített, a kisebb kitettség jobb teljesítménnyel járhat), de volt több faktor, ami miatt jobban nézünk ki hátrafelé. A legfontosabbak ezen túl szerintem Raphinha letámadása és vezérszerepe, Eric Garcia stabilitása vkp poszton és Joan Garcia.Mascherano14 írta: ↑2025.12.26. 23:23:32Garcia piszok jól védekezik mostanában, ez az egyik ok. Egészen meglepő, amilyen precízen és erőszakosan lép fel labdavesztes után.
Én is úgy látom, hogy Flick sokat hangolt a védekezésen. És jár is ezért neki a dícséret!bence0330 írta: Szerintem már elég sok árnyalatnyi különbség van a tarsolyban, még ha az alap rendszer marad is. Pár hete volt egy meccsünk, meg nem mondom, melyik már, ahol kb hagytuk is a lescsapdát, és az egyik védőnk rendre hátrébb biztosított. Ilyet is tudunk, bár gondolom sűrűn nem fogjuk látni. Viszont ha egyre jobban fel tudjuk venni a mélységből induló játékosokat, amivel most kísérletezik Flick, és ezzel tudjuk kombinálni a lestaktikát, az mindenképp előrelépés lehet, pár kapott gólt el tudunk így kerülni szezon szinten.
Én azért azt hozzátenném, hogy a Villarreal 2 nagy lehetőségét is visszafújták les miatt, amikor JG hatalmasat védett (+az öngól), ez így utólag már feledésbe kerül és árnyaltabb a kép. Rosszul hazatett vagy hátul eladott labda pedig mindig van, taktikától, játékostól függetlenül. Amióta Gerard Martin középen van mindig magas szinten játszott, nem voltak ilyen bizonytalanságai, most előjött egy, ez nem rendszerszintű probléma. Ha ezeket előrevagdossák sokkal többet támadhatott volna a Villarreal, mi pedig jóval kevesebbet vezethettünk volna, szóval simán rosszabbul járhatnánk. Csak folyamatosan ilyen labdakihozatalokkal operálunk és olyan százalékban sikerül, hogy az nem tűnik fel.bence0330 írta: ↑2025.12.23. 00:49:46Jó, azért ennyire általában nem néz ki rosszul a dolog, tényleg erős pontatlanság volt ott a védősorban.FcBarcelona1 írta: ↑2025.12.22. 06:44:11Nem sok értelmét láttam nagyon feszegetni a taktikát, a tegnapi szerintem megmutatta miért. Amíg ilyen a védelem, szerintem nem érdemes nagyon kritizálni a feltolt védelmet. A jhv öngólt rúg, a balhátvéd az ötösön ziccerbe hozza az ellenfelet, a két kh a saját 16-a előtt adja el a labdát.Labdát eladni saját kapunk környékén pl. pont nem szokott Cuba, Martin, meg Baldé sem, max az idei Koundé.
Flick szerint fáradtak voltak, ez is benne lehet, meg azért Pedri hiányában nem voltak annyira jól megjátszhatóak középpályásaink. Amit nagyon furának találtam, az DJ helyzete, kicsit olyan volt, mintha Eric egyedüli pivot lett volna, DJ az első félidőben állandóan fent kóricált, szerintem edzői utasításra, mert ez nagyon nem jellemző rá. Ez szerintem jelentősen hozzájárult a labdakihozatalokban látott nehézségekhez.
De amúgy persze, inkább egy EL csapat védelmével rendelkezünk a top védőink kidőlésével/távozásával, belső védő poszton mindenképp. Érdekes, én pont ezért gondolom nagyon is relevánsnak a taktikát, mert ebből kell valami komolyat főzni, és ez máshogy nem megy, minthogy megtaláljuk a legjobb rendszert, ahol az adott játékosok a legjobbat tudják kihozni magukból hátul/és persze rendszerszinten is a legjobbat. Szeretem Flicknek ezeket az apró hangolásait. Az egész olyan igazi rabló-pandúr hangulatú, adott egy extrém taktika, aminek a hátrányai és az előnyei is látványosak, néha úgy néz ki a dolog, mintha a csapatok találnának rá valami ellenszert, felzárkóznak, aztán reagál valamit a német, és megint elhúzunk, nem tudnak mit kezdeni velünk.
Az az érdekes, hogy ez szerintem szezonszinten is így van, és jellemzően meccsen belül is, az első pár perc után rendre változtatunk valami apróságot, addig általában káosz van, ha jól felkészült az ellenfél, aztán mi ezt reagáljuk le.
Szerintem minden Flicknek köszönhető, persze értem a kritikákat, de azért nézzük meg miből főz, mik az alternatívák.
Jó, azért ennyire általában nem néz ki rosszul a dolog, tényleg erős pontatlanság volt ott a védősorban.FcBarcelona1 írta: ↑2025.12.22. 06:44:11Nem sok értelmét láttam nagyon feszegetni a taktikát, a tegnapi szerintem megmutatta miért. Amíg ilyen a védelem, szerintem nem érdemes nagyon kritizálni a feltolt védelmet. A jhv öngólt rúg, a balhátvéd az ötösön ziccerbe hozza az ellenfelet, a két kh a saját 16-a előtt adja el a labdát.