Sergio Busquets

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
rizla
Barça B
Kapcsolat:

2010.09.26. 00:16:28

Sanama írta:Tény,hogy jól játszott,de nem értem mire ez a "hízik a májam mert én megmondtam" kijelentés.
Tourétól még mindig egy szakadéknyira van .(bár már kisebb,mint tavasszal volt.)
azért kíváncsi lennék a kőkemény szakmai érveidre egy del bosque-vel és pep guardiolával közösen rendezett kerekasztal-beszélgetés során.

ööö.. valóban lassabban fut, mint touré.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rizla 2010.09.26. 00:16:56-kor.
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.09.26. 00:15:41

Sanama írta:Tény,hogy jól játszott,de nem értem mire ez a "hízik a májam mert én megmondtam" kijelentés.
Tourétól még mindig egy szakadéknyira van .(bár már kisebb,mint tavasszal volt.)
Közel se a Yaya vs Sergio csatáról beszélek, annál inkább arról akik a Busi képességeit vonták igencsak kétségbe. Fel se hoztam Touré bácsit, én ellene voltam, hogy menjen, de aki fikázták Sergio-t azok vannak csendbe...
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Laci7
Barça B

2010.09.26. 00:15:35

Szerintem is nagyon jól játszott, sőt most nem csak szűrt hanem jól is szervezett, szerintem sokkal jobb lesz ő, mint Touré valaha volt a Barcában, megmondom őszintén, nekem már nem is hiányzik....
Sanama
Llegenda del Barça

2010.09.26. 00:11:57

Tény,hogy jól játszott,de nem értem mire ez a "hízik a májam mert én megmondtam" kijelentés.
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.09.26. 00:10:08

thierryhenry írta:
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil (nagyon hízik a májam, ezt tény Very HappyVery HappyVery Happy)
Mert Sergi gólt rúgott? #-o
kit érdekel a gólja... pontosítok, a gólja nélkül is akkora meccset tolt hogy vigyorogva néztem a meccset, de azzal feltette a pontot az I-re! Nézd végig még1x a meccset, rengetegszer kisegített mindkét oldalon védekezésbe, labdakihozatalnál általában ő a legutolsó ember, 16os előtt 2. félidő elején ha jól emlékszem 1testcsellel megetettet 2embert és akkor még rúgott is egy szép gólt. Ja és azért hízik a májam, mert "én megmondtam"....
"A fociban az a lényeg,
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Capon
Llegenda del Barça

2010.09.26. 00:09:32

Az de szép gól volt. Nem töketlenkedett, toporzékolt a labdával tehetetlenül hanem bevágta. Grat Busi!!!
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Sanama
Llegenda del Barça

2010.09.26. 00:08:51

Andris írta:Touré legjobb meccsei nem voltak olyan jók, mint például ez a mai.
Ilyen jól tolta a Cityben ma ,vagy mi?

Busi lőtt 1 gólt,azon kívűl hozta,amit kell.
De ha te ezt a mai teljesítményét Touré 1ik legjobb meccse fölé helyezed,... na az a te dolgod.
Charlie
Öreg Harcos

2010.09.26. 00:08:22

Nem csak rossz meccseknél kell megjelenni.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Andris
Adminisztrátor

2010.09.26. 00:08:09

Majd visszaolvasok én is azért, hogy kik milyen véleménnyel voltak a srácról anno, és jól a markomba kuncogok. pedig akkor is látszott már bőven mindez. Persze sokat is fejlődött azóta.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.09.26. 00:07:30

thierryhenry írta:
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil (nagyon hízik a májam, ezt tény Very HappyVery HappyVery Happy)
Ezt remélem nem komolyan írtad....
A gól már csak hab volt a tortán.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.09.26. 00:06:25

Charlie írta:Ismét nagyon jól játszott. Kussban vannak egyesek vele kapcsolatban.
C.
Csak, hogy ne én írjam le... Majd lesz rossz meccse és mindenki guglizik Touréra, hogy holvan, ménemitt... hidd el.

Egyébként szép gólt vert. :)

Megjegyzem: természetesen én is ellene voltam, hogy menjen az elefánt, de több, mint kiábrándító amit a City-ben játszik. Nem odavaló.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.09.26. 00:05:09

Charlie írta:Ismét nagyon jól játszott. Kussban vannak egyesek vele kapcsolatban.
C.

Én elleneztem Yaya eladását,de nem Busi ellen főképp,hanem Yaya mellett. És Yayát favorizáltam végig amíg itt volt. Amikor elment akkor nagyon mérges voltam,még most is az vagyok. De elismerem Busi mai játékát is,illetve amit a VB-n és azóta nyújt. Érettebb lett a játéka,kevesebb hibával játszik,magabiztos. Szóval csak így tovább.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ziipp
Capitá del Barça

2010.09.26. 00:02:16

menczel írta:Egyébként kisegitendő az U-21es válogatottat elfogadta a behívót oda is. Azok vb-re készülnek ha jól tudom. Annak ellenére hogy már felnőtt válogatott.
Ez érdekesen hangzik figyelembe véve, hogy már 22 éves. :D
thierryhenry
Jugador del Barça

2010.09.26. 00:01:55

Charlie
Öreg Harcos

2010.09.26. 00:01:38

Ismét nagyon jól játszott. Kussban vannak egyesek vele kapcsolatban.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Andris
Adminisztrátor

2010.09.26. 00:01:36

Touré legjobb meccsei nem voltak olyan jók, mint például ez a mai.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Gali
Capitá del Barça

2010.09.26. 00:00:26

Nálam a meccs embere! Gól, elegáns cselek és hibátlan középpályás játék.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.09.25. 23:56:25

Jááááááááj ez a csávó :D:D:D:D:D:D ma is milyen egyhelybenállóstötymörgös cselekkel etette a népet és még az a gól is... na várom a nyáron károgókat :twisted: :twisted: :twisted: (nagyon hízik a májam, ezt tény :D:D:D)
"A fociban az a lényeg,
- Hofi Géza
menczel
Entrenador del Barça

2010.09.22. 15:44:14

Jaja jól mondja Kalap, ez már Touréval is sokszor előfordult. Azóta kicsit kevesebbszer, mert gondolom Businak tökélyre kellett fejleszteni pár olyan dolgot ami középhátvédként kell, pl lesre állítás.

Egyébként tényleg nem volt rossz meccse, de volt már jobb is. Párszor eladta a labdát, nem is indítás közben, amiből gond lehetett volna (egyik ilyen labdavesztésnél sárgult be mert faltolnia kellett a kilépő madridost).

Mindenesetre ahogy Pep mondta, belőle is Barca-idol lehet.

Egyébként kisegitendő az U-21es válogatottat elfogadta a behívót oda is. Azok vb-re készülnek ha jól tudom. Annak ellenére hogy már felnőtt válogatott.
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.09.22. 14:28:50

Mikaos írta:
kmarcel írta:sziasztok,
az csak nekem tűnt fel, h az atm ellen sergio sokszor puyol és pique között-mellett játszott..?? és ezáltal danitól már megszoktuk, de maxwelltől nem akkora mértékben, hogy futkostak fel alá.
eddig sosem vettem észre.. az is lehet, h én vok a hibás, h busi ennyire hátrahúzódott vna, mert vtak pillanatok, amikor már azt hittem, h 3védővel játszunk a két szélső meg egy kicsit feljebbtolódva.. am. abszolut nem para, mert hát láthattuk a végeredményt a meccsen, ha nincs de gea, akkor 4is lehetett vna.. :D
csak gondoltam megosztom veletek, mert számomra ez új volt... :)
üdv!
Szervusz, igazad van.
Szerintem már volt ilyen taktikánk egy párszor (képletesen: 4-3-3 -> 3-4-3), de az is igaz, hogy ilyen döntően még nem volt ez alkalmazva. Most tényleg láthatóan kijött a 3-4-3 a meccs kb. 70%-ában.

Azért is volt ez fantasztikus ötlet Peptől és a stábtól, mert az Atlético tipikusan szélen játszó csapat. A középső középpályát szinte csak védekezésre, labdaszerzésre, s onnan gyors ellentámadás indítására használják - amely legtöbbször úgy megy végbe, hogy vagy a balszélsőt, vagy a jobbszélsőt indítják.
Azzal, hogy meg lett erősítve a szél, sokkal kevesebb esélyük volt bármit is csinálniuk. Gyakorlatilag a két szélsővédőnk után két középsővédő állt még biztosítóként (félig-meddig plusz szélsővédőként), s Busquets afféle söprögetőként leghátul.
Azzal, hogy a két szélsővédőnk feljebb játszott, azt a trükköt hajtottuk végre, hogy az ellenfél két szélsője kénytelen volt sokkal többet hátramenni, így a gyors kontrák lehetősége is felejtős volt náluk, mivel kb. a saját térfelükről kellett mindig indulniuk, nem az ellenfél térfeléről.
szerk.: Továbbá azzal, hogy széthúztuk a pályát, nem egyszer láthattuk, hogy Piqué megindul középen előre, s szinte zavartalanul felviszi a labdát az ellenfél térfelének feléig.

Szerintem zseniális taktika :)

Busquets pedig (egy megingást leszámítva) szinte tökéletesen hajtotta végre ezt a számára kissé idegen feladatot.
Használtuk már döntően, még a Toure-korban, 2008-09-ben. bár nem minden meccsen,de elég sűrűn. Businak ebbe bele kellett szoknia, de úgy néz ki sikerült.
Subinho
Director del Fútbol

2010.09.22. 12:04:36

Tocy írta:És ez a legjobb ebben a csapatban. Hogy igazéból nem az van, mint mjuk Deco esetében, hogy bármikor mehet akárhova. Ennyi saját nevelés...egyik sem megy szerintem soha sehova. Valdés, Piqué, Iniesta, Busquets, Messi-t el tudnátok képzelni más csapatban? Puyol, Xavi már benne jár a korban, nem hiszem hogy mennének már akárhova is. Pedro, Bojan még a tudásuktól függ, mert főleg az utóbbi könnyen elkerülhet innen. Pedro talán már van olyan szinten, hogy végleg megragadjon.
azért ezel vitatkoznék!! annak idején gondoltátok volna, hogy a csapat esze, a minden labda rajtam megy keresztül a középpályán Guardiola egyszercsak úgy dönt: elhagyom a Barcát és olaszországba megyek??? Mert ez történt, aztán onnantól csak a szenvedés és Brescia nevű kiscsapat... Nem igazán értettem, de ez alapján benne van a pakliban, akár Xavi, vagy Puyol távozása is... nem tudhatjuk, mi lesz évek múlva.. Lásd: idén a Real élő legendája Raul elment egy Schalkéba!!!
Nagyon szretném, ha igazad lenne, de Rivaldot sem gondoltam, hogy egyszer elmegy és nem kellett hozzá csak egy új edző.....
És hogy ne legyen OFF: Busi valóban szenzáiósan nagyot fejődött!!! Xavihoz és Inihez hasonló nagy játékos lehet pár év múlva!!!
Mikaos
Director del Fútbol

2010.09.22. 11:46:02

kmarcel írta:sziasztok,
az csak nekem tűnt fel, h az atm ellen sergio sokszor puyol és pique között-mellett játszott..?? és ezáltal danitól már megszoktuk, de maxwelltől nem akkora mértékben, hogy futkostak fel alá.
eddig sosem vettem észre.. az is lehet, h én vok a hibás, h busi ennyire hátrahúzódott vna, mert vtak pillanatok, amikor már azt hittem, h 3védővel játszunk a két szélső meg egy kicsit feljebbtolódva.. am. abszolut nem para, mert hát láthattuk a végeredményt a meccsen, ha nincs de gea, akkor 4is lehetett vna.. :D
üdv!
Szervusz, igazad van.
Szerintem már volt ilyen taktikánk egy párszor (képletesen: 4-3-3 -> 3-4-3), de az is igaz, hogy ilyen döntően még nem volt ez alkalmazva. Most tényleg láthatóan kijött a 3-4-3 a meccs kb. 70%-ában.

Azért is volt ez fantasztikus ötlet Peptől és a stábtól, mert az Atlético tipikusan szélen játszó csapat. A középső középpályát szinte csak védekezésre, labdaszerzésre, s onnan gyors ellentámadás indítására használják - amely legtöbbször úgy megy végbe, hogy vagy a balszélsőt, vagy a jobbszélsőt indítják.
Azzal, hogy meg lett erősítve a szél, sokkal kevesebb esélyük volt bármit is csinálniuk. Gyakorlatilag a két szélsővédőnk után két középsővédő állt még biztosítóként (félig-meddig plusz szélsővédőként), s Busquets afféle söprögetőként leghátul.
Azzal, hogy a két szélsővédőnk feljebb játszott, azt a trükköt hajtottuk végre, hogy az ellenfél két szélsője kénytelen volt sokkal többet hátramenni, így a gyors kontrák lehetősége is felejtős volt náluk, mivel kb. a saját térfelükről kellett mindig indulniuk, nem az ellenfél térfeléről.
szerk.: Továbbá azzal, hogy széthúztuk a pályát, nem egyszer láthattuk, hogy Piqué megindul középen előre, s szinte zavartalanul felviszi a labdát az ellenfél térfelének feléig.

Szerintem zseniális taktika :)

Busquets pedig (egy megingást leszámítva) szinte tökéletesen hajtotta végre ezt a számára kissé idegen feladatot.
kmarcel
Barça B

2010.09.22. 11:29:31

sziasztok,
üdv!
Mikaos
Director del Fútbol

2010.09.20. 18:04:39

Az ún. "láthatatlan" poszton játszik, ahol a legnehezebb észrevenni egy játékos érdemeit.
Pedig a srác már jó ideje elég ügyesen focizik, s teszi mindezt 22 évesen. Ezen a poszton a játékosok kb.27-28 éves korukra érik el a tetőpontot, addig folyamatos fejlődésben vannak.
Busquets már most is ott van a legjobb vkp-k között, s ha továbbra is így dolgozik és fejlődik, akkor 28 éves korára vitán felül a legjobb vkp lesz a világon.

Egyébként ő a legjobb vkp a Barca számára. Akik az utóbbi években játszottak a vkp poszton, nem értették igazából a Barca játékát és filozófiáját, hiába voltak rutinosabbak vagy jobbak.
Rég vártam erre a pillanatra, hogy ezen a kényes és kritikus poszton egy "valódi Barca-játékos" legyen, ne "csak" egy jó vkp. Ez a pillanat már a tavalyi évben nyilvánvalóvá vált, de a VB még rárakott egy lapáttal.
Tocy
Director del Fútbol

2010.09.20. 17:47:17

És ez a legjobb ebben a csapatban. Hogy igazéból nem az van, mint mjuk Deco esetében, hogy bármikor mehet akárhova. Ennyi saját nevelés...egyik sem megy szerintem soha sehova. Valdés, Piqué, Iniesta, Busquets, Messi-t el tudnátok képzelni más csapatban? Puyol, Xavi már benne jár a korban, nem hiszem hogy mennének már akárhova is. Pedro, Bojan még a tudásuktól függ, mert főleg az utóbbi könnyen elkerülhet innen. Pedro talán már van olyan szinten, hogy végleg megragadjon.
Válasz küldése