kmarcel írta:sziasztok,
az csak nekem tűnt fel, h az atm ellen sergio sokszor puyol és pique között-mellett játszott..?? és ezáltal danitól már megszoktuk, de maxwelltől nem akkora mértékben, hogy futkostak fel alá.
eddig sosem vettem észre.. az is lehet, h én vok a hibás, h busi ennyire hátrahúzódott vna, mert vtak pillanatok, amikor már azt hittem, h 3védővel játszunk a két szélső meg egy kicsit feljebbtolódva.. am. abszolut nem para, mert hát láthattuk a végeredményt a meccsen, ha nincs de gea, akkor 4is lehetett vna..

csak gondoltam megosztom veletek, mert számomra ez új volt...

üdv!
Szervusz, igazad van.
Szerintem már volt ilyen taktikánk egy párszor (képletesen: 4-3-3 -> 3-4-3), de az is igaz, hogy ilyen döntően még nem volt ez alkalmazva. Most tényleg láthatóan kijött a 3-4-3 a meccs kb. 70%-ában.
Azért is volt ez fantasztikus ötlet Peptől és a stábtól, mert az Atlético tipikusan szélen játszó csapat. A középső középpályát szinte csak védekezésre, labdaszerzésre, s onnan gyors ellentámadás indítására használják - amely legtöbbször úgy megy végbe, hogy vagy a balszélsőt, vagy a jobbszélsőt indítják.
Azzal, hogy meg lett erősítve a szél, sokkal kevesebb esélyük volt bármit is csinálniuk. Gyakorlatilag a két szélsővédőnk után két középsővédő állt még biztosítóként (félig-meddig plusz szélsővédőként), s Busquets afféle söprögetőként leghátul.
Azzal, hogy a két szélsővédőnk feljebb játszott, azt a trükköt hajtottuk végre, hogy az ellenfél két szélsője kénytelen volt sokkal többet hátramenni, így a gyors kontrák lehetősége is felejtős volt náluk, mivel kb. a saját térfelükről kellett mindig indulniuk, nem az ellenfél térfeléről.
szerk.: Továbbá azzal, hogy széthúztuk a pályát, nem egyszer láthattuk, hogy Piqué megindul középen előre, s szinte zavartalanul felviszi a labdát az ellenfél térfelének feléig.
Szerintem zseniális taktika
Busquets pedig (egy megingást leszámítva) szinte tökéletesen hajtotta végre ezt a számára kissé idegen feladatot.