Ronaldinho Gaúcho #4

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.07.16. 15:52:33

Hajajajaaaj! Nem semmi, egymásnak ugorhatunk ilyen létkérdések miatt is, én nem bánom! Mielőtt a végletekig "lealáznátok" a "baromságaim" miatt, olvasd el még egyszer, vagy ha nem érted hagyd rám a p*csába!
Leírtam, hogy a kapafogú nekem is a legnagyobb kedvenceim közé tartozott, tehát azért nem egy látatlanba böfögő vagyok és hidd el láttam én is "egy-két" meccsét "felvételről, meg összevágva" úgyhogy azt hiszem tudom miről formálok véleményt. Hogy Messi csak azután lett nagy sztár miután Dinho elment? Nem őt szorította véletlenül ki? Nem a brazil volt már olyan szinten *+-/!%-r magához képest is hogy csak csereként lehetett rá "számítani"?
Ronaldinho a maga egy-két évében a legnagyobb volt ezzel nem lehet vitatkozni és én aztán végképp nem is fogok, de azért dörzsöljük már ki a csipát a szemünkből! Még egyszer leírom: ők egy generáció! Még most is játszanak mindketten, ha tényleg nem látják egyesek a Barca és a Flamingo között a különbséget akkor no comment. De persze írhattam volna a *-rakás Milant is. Messi véleményem szerint tudná mindazt amit Ronaldinho csak az már nem életképes manapság. Ja és még valami "R10" (bár szerintem egy ekkora zseninek illene kiírni a nevét nem pedig rendszámokat gyártani belőle) fénykora valóban nem az őskorban volt, hanem ÖT ÉVE. Nem tudom te milyen időszámításban élsz, de nekem ez nem kevés idő (bár persze azt is elismerem, h ez relatív).
PCsabi
aka Game90

2011.07.16. 15:46:02

Nagyon pörög a topik :)

Ronaldinho nekem mindig is a legnagyobb kedvencem marad, de valahogy nem tudom megbocsátani neki, hogy így "eldobta" a pályafutását. Azt hittem, hogy egy kicsivel több esze van, mint Adrianonak. Oké, hogy elért mindent, amiről a legtöbb focista csak álmodozhat, de csak van egy kis hiányérzete, hogy a fenébe, mi van, ha még mindig a Barcelonában nyomhatnám, a világ legjobb csapatában. Milyen csapat lenne akkor itt, te jó ég...

Meg is néztem tőle ezt a videót:
http://www.youtube.com/watch?v=KS3Pj5u4Pv4
Őszintén, kicsit el is érzékenyültem...
bali 15 írta: Lehet arról vitatkozni,hogy ki hagyta a legnagyobb nyomot a sportág történetében. Lehet itt vitatkozni a Peléről, Maradonaról, Ronaldoról(nem CR!!!),Zidaneról. De a legképzettebb, legtehetségesebb játékos akinek a lába valaha is füvet érintett az Ronaldinho.
Az egyedüli baj a hozzáállásával volt. Bár egyben ez volt az erénye is.
A mentalitás ahogy ezt a játékot űzte azzal lenyűgözött mindenkit és idevonzotta azt a szurkolói közösséget akik most itt fórumoznak.
+1, ennél szebben nem is lehetett volna megfogalmazni.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.16. 15:24:59

Subinho írta:, mert ez olyan mint anno:
Pelé vs. Maradona
Maradona.
Subinho írta:Platini vs. Zico
Boring.
Subinho írta:Zidane vs Figo
Zidane.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Subinho
Director del Fútbol

2011.07.16. 14:50:12

Ronaldinho vs. Messi dolgon azért nem érdemes vitatkozni, mert ez olyan mint anno:
Pelé vs. Maradona
Platini vs. Zico
Zidane vs Figo
...mind a maga módján a világ legjobbja volt!!! Ha együtt játszotak volna, akkor valószínű ugyanaz lett volna a helyzet, mint most Xavi és Iniesta esetében!!! Mindkettő ugyanolyan jó és kihagyhatatlan!!!
Egyébként nagyon szerettem R10-et, de azzal értek egyet, hogy két dudás egy csárdában... Xavi és Ini is azóta van ennyire a topon, amiota Deco elment!!! Ini akkoriban csere volt, Xavi is Deco mögött volt a rangsorban, most meg ők a legnagyobbak!!!
Annak idején eljött az ideje a váltásnak sajnos, csak azt sajnálom, hogy a Milanban nem volt olyan jó szezonja, mint a tavaly és legalább nem maradhatott a szezon végéig, hogy bajnok lehessen!!! Megérdemelte volna!!!
culinho
Capitá del Barça

2011.07.16. 14:37:51

Két teljesen eltérő stílusú játékost összehasonlítani teljesen értelmetlen. A maga stílusukban mindkettő a legjobb, csak míg Roni elvette magától a lehetőséget, hogy a valaha volt legnagyobbnak hívhassuk, addig Messi szorgalmasan dolgozik ezen. Jó elmerengeni azon, hogy mi lett volna, ha mindkettő egyszerre játszott volna karrierjük csúcsán, de tudjátok, hogy ez sosem szokott működni. A két dudás esete..gondolom ez főleg lelki dolog. Messi, akkor lett a világ legjobbja, mikor Roni elment. Ez minden korszakos csapatra és korszakos játékosra vonatkozik. Én a vita helyett csak háláz rebegek, hogy mindkettőjüket láthattuk/láthatjuk.
Capon
Llegenda del Barça

2011.07.16. 14:37:25

A véleményem erről a dologról: #-o ](*,)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2011.07.16. 14:38:24-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
jelwaz
Entrenador del Barça

2011.07.16. 14:25:24

Elég viccesnek találom ezeket a vitákat.
Egyrészt baromira nem értem, hogy LG miért vette ennyire a fejébe, hogy ,,márpedig Messi droid és mittudomén", de szíve joga.
Messi sokkal fegyelmezettebb, mint Ronaldinho, taktikát követ, nem célt (ha értitek mire gondolok).
De, aki azt állítja, hogy Messi nem zseni, azt meg kiröhögöm. Aki olyan gólt szerez, mint ő a Getafe ellen, az zseni. abban a gólban minden benne van. Na meg, aki Isten keze gólját is le tudja másolni...
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.16. 12:59:26

Most ez olyan mintha a Porsche-t hasonlítanánk a Ferrarihoz.
Valakinek ez valakinek az, de mind a kettő az elitben van.

Nekem Ronaldinho hallatán jut eszembe a nagybetűs foci, kész. Nem is fog senki meggyőzni az ellenkezőjéről, ez ilyen. Lehet jönni bármivel, hogy Messi hány gólt lőtt, hány gólpasszt adott, hány aranylabdája van/lesz, nekem akkor is a legnagyobb Ronaldinho marad. Gondolom indokolni nem kell, mindenki látta játszani, ti is csak apróságokon vitatkoztok.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.16. 12:50:13

Tocy írta:
Messithebest! TE láttad is játszani Ronaldinhot 2003-2007 között, vagy csak videókból tudsz meríteni? Ha jól emlékszem, meglehetősen fiatal vagy...8-9 évesen meg nem hiszem, hogy nagyon meg tudtad volna ítélni, hogy Ronaldinho mit is alakít, és hogy most Messi mit...
2004 óta vagyok Barca drukker bocsi :D azóta csak nagy ritkán hagyok ki Barca meccseket :D Szóval régóta, Ronaldinhora pedig 2005 elején kezdtem figyelni, és nagyon megfogott....
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
bali 15
Director del Fútbol

2011.07.16. 12:25:30

Bekapcsolódnék a témába én is.
R10 nálam az etalon. Nálam ő a legjobb. Nem a legnagyobb, de a legjobb.
Lehet arról vitatkozni,hogy ki hagyta a legnagyobb nyomot a sportág történetében. Lehet itt vitatkozni a Peléről, Maradonaról, Ronaldoról(nem CR!!!),Zidaneról. De a legképzettebb, legtehetségesebb játékos akinek a lába valaha is füvet érintett az Ronaldinho.
Az egyedüli baj a hozzáállásával volt. Bár egyben ez volt az erénye is.
A mentalitás ahogy ezt a játékot űzte azzal lenyűgözött mindenkit és idevonzotta azt a szurkolói közösséget akik most itt fórumoznak. De a csúcson maradni nem lehet így. Én már azon csodálkozom hogy, egyáltalán képes volt eljutni oda, ebben a gépies és egyre jobb fizikumot követelő korszakban.

Én sok helyről hallom azt, hogy Messi nem olyan mint Ronaldinho vagy Zidane. Azt mondják, hogy nem képes azokra a cselekre mozdulatokra mint ők. Hát hiszik vagy sem képes rájuk. Főleg a Madridisták felől jön ez a kritika.
Csak az emberek bizonyos csoportjának a csel azt jelenti, hogy csinálok egy 360-as roulettet, elasticoban elviszem a lábai között és miután elájult még adok neki pár esernyőt miközben viszik le a hordágyon. Igen ám DE.

Csel: Mások rászedésére kieszelt ravasz ötlet, az ellenfél megtévesztésére irányuló mozdulat Értelmező kéziszótár 190. oldal.

Szóval ezen támadófelület értelmét veszti. És amúgy Messinek azért nincs szüksége ezekre mert ott van neki a sebessége. Szerintem sokkal nehezebb a védőknek felvenni az iramot egy jó labdavezetésű játékossal. És hatékonyabb is. Ha a fenti cselekkel próbálkozol akkor veszítesz a sebességedből és már be is kerítettek nyolcan. Azok folyamodnak ilyen cselekhez akik lassúak. Zidane például nem a sprintjeiről volt híres.
Ronaldinho is talán ezek fölött áll. [auto_cenzúra] gyors volt és nem csak bójákat kerülgetett. Mostanra viszont elő kell húznia több ilyen megoldást.
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.16. 12:01:11

LG írta:Ember, ne beszélj már butaságokat. Úgy beszélsz mint ha R10 fénykora az őskorban lett volna. Szabad tér, meg laza védekezés, hogyne. :lol: :lol: :lol: Nem is 3 ember fogta őt meccsenként, nem is próbálták a védők rögtön labdalevétel után fölrúgni, ugye? Mit néztél te? Nem változott a foci annyit azóta, mint gondolnád, sajnos R10 adta lejjebb jóval a szintet. Mondjuk hozzá kell tennem, h én még ennek a kiégett Ronaldinhonak is jobban tudom élvezni a játékát, mint Messinek, mert ha ritkán is, de még néha mindig varázsol vmit. Passzjátékban jobb Messi??? :lol: Már megint miről beszéltek? Anno a Barcában nem R10-en keresztül ment át az összes támadásunk? Nem ő adta Deco mellett a legtöbb gólpasszt a csapatra. Nem ő volt képes olyan gólpasszokra, mint senki más?(háttal, sarokkal, mindennel :lol: ) Messi azért jobb, mert több poszton bizonyított? Mert R10 nem? Ennyire rossz a memóriátok?
Ilyen Adriabokkal meg Robinhokkal nem tudom mit akartál mondani? Őket R10-hez hasonlítani sztem olyan bűn, amit börtönnel kéne büntetni. Nem hiszem, h láttad R10-et valaha játszani, nem úgy beszélsz róla. :roll:
LG írta:Az argentin viszont nem tud olyan csodálatos gólokat lőni, mint pl. a VB-n Annglia ellen, vagy a Chelsea ellen a 3-2-s meccsen. Vagy nemtud olyan labdákat adni, mint amilyet Giluy kapott a Milan ellen, vagy még a 2004-s Madridi El Classicon Xavi stb, stb, stb....
1., mert Ronaldinho nagyritkán még mindig varázsol. Messi meg nagyritkán nem varázsol csak (vitatkozhatsz, itt csak stílusbeli különbségek vannak. Mert gondolom azt te sem vitatod, hogy amit Messi csinál, az varázslat, és tökéletesen egyedi).

2., mert Ronaldinho adta a gólpasszokat, rajta keresztül mentek a támadások. Na fene, hát Messi nem ugyanezt csinálja? Ki az, aki szó szerint szrja a gólpasszokat? Nem őt keresik majd' minden labdával?

3., csodagólok, gólpasszok. Az anglia elleni gólról már ő maga is elismerte, hogy egy lecsúszott beadás volt, amit egy angol kapus (akik úgye híresen nagy klasszisok) benézett. Ez nálam kb. annyira klasszis, mint a '90-es évek végén Roby Carlos gólja az alapvonalról, talán a Valladolid ellen. Jól csúszott le. Gólpassz tekintetében az 5-0-ás Clásicón a negyedik gól ellőtti passz Ronaldinhonak is becsületére vállna. Gólok tekintetében meg ott az Arsenal elleni, amikor a kifutó kapust megesernyőzi, és úgy lövi be. Sosem láttam még csak hasonlót sem. Kevésbé zseniális?

Nem arról akarlak meggyőzni, hogy az egyik vagy a másik jobb, hanem hogy mind a kettő egy hatalmas zseni.
soadroli
Llegenda del Barça

2011.07.16. 11:59:10

MessiFan írta:Deco, és R10 is mondta anno, hogy hiába passzol jól, ha nincs Messi és Eto'o aki beérje a labdákat, akkor semmire nem menne.
De ettől független Messi szerintem a gyorsaságában és labdavezetésben jobb mint R10.
Hát labdavezetésben Messi a császár :D
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.07.16. 11:56:24

Értelmetlen a vita szerintem.
Nekem Ronaldinho nagy kedvencem volt,ma is az, örülök,ha látom még focizni,régi barca meccseket is mindig visszanézek barca tv-n.
Előtte Rivaldo volt a legnagyobb kedvencem,bár ő még most is nálam mindenki felett áll.
De Messit lekicsinyíteni,hogy gyengébb passzjátékban...max nem olyan látványosan passzol.
Nem tudom egyébként miért árad egyre nagyobb ellenszenv Messi felé,de egyre több helyen észre veszem ezt. Mostmár erre a fórumra is begyűrűzött ez elég rendesen.

De ezt csak leírtam,én szeretem mindkét játékost,korszakos zsenik mindketten. ezt nem lehet elvitatni egyikőjüktől sem,de azért túlzásokba sem kell esni,egyik-másik irányba.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.07.16. 11:49:12

LG írta: Passzjátékban jobb Messi??? :lol: Már megint miről beszéltek? Anno a Barcában nem R10-en keresztül ment át az összes támadásunk? Nem ő adta Deco mellett a legtöbb gólpasszt a csapatra. Nem ő volt képes olyan gólpasszokra, mint senki más?(háttal, sarokkal, mindennel :lol: ) Messi azért jobb, mert több poszton bizonyított? Mert R10 nem? Ennyire rossz a memóriátok?
Deco, és R10 is mondta anno, hogy hiába passzol jól, ha nincs Messi és Eto'o aki beérje a labdákat, akkor semmire nem menne.
De ettől független Messi szerintem a gyorsaságában és labdavezetésben jobb mint R10.
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.16. 11:40:09

lluisllach89 írta:
olaszka írta:Messi abba a zidane,ronaldo,rivaldo,figo korszakban 1 aranylabdát sem nyert volna...
Nedved, Shevchenko, Cannavaro.
LG írta: Passzjátékban jobb Messi??? :lol: Már megint miről beszéltek? Anno a Barcában nem R10-en keresztül ment át az összes támadásunk? Nem ő adta Deco mellett a legtöbb gólpasszt a csapatra. Nem ő volt képes olyan gólpasszokra, mint senki más?(háttal, sarokkal, mindennel :lol: ) Messi azért jobb, mert több poszton bizonyított? Mert R10 nem? Ennyire rossz a memóriátok?
Mi fociról beszélünk, de neked mindegy, mert brazilról van szó, kár hogy nem játszott az Arsenalban az Interben és nem edzette Mourinho mert akkor megalapítanád a Ronaldinho vallást.

Gondoltam fun lesz összehasonlítani a két játékost, leírni kicsit a véleményt, legalább szó lenne megint kicsit Dinhoról. Erre valaki nem érti miért van erről szó, hülyeség összehasonlítani, aki meg összehasonlítaná az meg...
Egyetértek. R10 nagy dolgokat csinált, de a hátrányai is vitathatatlanok. Nem mondom, hogy Messi a jobb, de azt se, hogy Ronaldinho. De amúgy itt pár emberrel felesleges vitázni...

Messithebest! TE láttad is játszani Ronaldinhot 2003-2007 között, vagy csak videókból tudsz meríteni? Ha jól emlékszem, meglehetősen fiatal vagy...8-9 évesen meg nem hiszem, hogy nagyon meg tudtad volna ítélni, hogy Ronaldinho mit is alakít, és hogy most Messi mit...
Messithebest
Director del Fútbol

2011.07.16. 11:14:56

LG írta:
AndrésGerardHernandez írta:Sziasztok! Van egy kis időm, úh. én is írok véleményt, bár teljesen értelmetlen ez a vita, ezt azért adom, az előttem írókhoz hasonlóan.
Nem igazán értem azért itt a Dinho fölényt. Csak én emlékszem úgy, hogy Messi játékstílusa eleinte TELJESEN ugyanolyan volt, mint a brazilé? Tudjátok, mikor még ő is maga mellett vezette a labdát (tipikusan Dinhósan), ugyanúgy a széről, csak a másik oldalról indult és őt sem lehetett megállítani. Nem véletlenül olyan jó barátok, eleinte mindent Ronnie-tól tanult, próbálta őt utánozni (mint oly sokan egyébként) és hozzá teszem elég jó volt abban is, emlékszem már akkor is voltak, akik összehasonlították őket (mikor még egy pályán játszottak szó szerint és átvitt értelemben is) és már akkor is voltak olyan elvetemültek akik a Bolhát hozták ki győztesen, éreztek benne valami mást, többet. Leegyszerűsítve a lényeg az, hogy Ronaldinho az egyik hanem a legjobb volt abban, hogy az állóvizet felkavarja, Messi pedig a folyóban is fickándozik ellenben a brasillal aki ebben csak küszködött a levegőért (totál képzavar). A Ronnie érában a játék, a maihoz képest lassú, ötlettelen volt, sok szabad tér, laza védelem. Viszont azóta fordult egyet a világ, nem véletlen hogy igazán még a MILANBAN sem ment neki, ő nem tud alkalmazkodni ehhez a szűk, pörgős játékhoz, ahogy egyébként más brazil "zsenik" sem (Robinho, Adriano, Mitomén Ki), az pedig hogy most brazilban megint jól játszik inkább az ottani helyzetről árulkodik. Ne értsetek félre, imádom a kapafogút sokat köszönhetünk neki mi nézők és a játékosok is de a tény az, hogy ez nem két generáció közti különbség, ők egyszerre játszottak - játszanak, s míg az egyik szenved(ett) a másik zsinórban a 3. aranylabdájára készül, miatta (is) nézünk focit, központi szerepben van a pályán és nem cserélik le! Igazából megint oda jukadok ki, hogy ez egy értelmetlen vita, a tényeket mindenki látja, ha bekapcsolja a hazugládáját (TV) az egyiket élőben látjuk a legjobb bajnokság, legjobb csapatának, legjobbjaként, a másikat felvételről , a világ másik oldalán esetlegesen villanni egyet-egyet. Ja és még valami a szép gólogról. A Bolha egy idény alatt termel annyit mint Dinho egész Barcelónai pályafutása alatt, ha ebben a sok találatban valaki nem talál legalább egyet minden egyes R10 szépségdíjasra az nézze át újra mert kiszúrják a szemét. Ez alól csak a szabadok képeznek kivételt abban a brazil valóban jobb volt. Messi a ma legjobb játékosa.
HAJRÁ BARCA!!!
Ember, ne beszélj már butaságokat. Úgy beszélsz mint ha R10 fénykora az őskorban lett volna. Szabad tér, meg laza védekezés, hogyne. :lol: :lol: :lol: Nem is 3 ember fogta őt meccsenként, nem is próbálták a védők rögtön labdalevétel után fölrúgni, ugye? Mit néztél te? Nem változott a foci annyit azóta, mint gondolnád, sajnos R10 adta lejjebb jóval a szintet. Mondjuk hozzá kell tennem, h én még ennek a kiégett Ronaldinhonak is jobban tudom élvezni a játékát, mint Messinek, mert ha ritkán is, de még néha mindig varázsol vmit. Passzjátékban jobb Messi??? :lol: Már megint miről beszéltek? Anno a Barcában nem R10-en keresztül ment át az összes támadásunk? Nem ő adta Deco mellett a legtöbb gólpasszt a csapatra. Nem ő volt képes olyan gólpasszokra, mint senki más?(háttal, sarokkal, mindennel :lol: ) Messi azért jobb, mert több poszton bizonyított? Mert R10 nem? Ennyire rossz a memóriátok?
Ilyen Adriabokkal meg Robinhokkal nem tudom mit akartál mondani? Őket R10-hez hasonlítani sztem olyan bűn, amit börtönnel kéne büntetni. Nem hiszem, h láttad R10-et valaha játszani, nem úgy beszélsz róla. :roll:
Azt hiszem LG-vel kell most egyetértenem, AndrésGerardHernandez te meg olyan butaságokat beszélsz hogy az valami hihetetlen, Robinhot meg Adrianot összehasonlítani R10el??:lol: Szerintem sem láthattad R10et, ajánlom neked EZT a videót.... Szerintem rögtön megváltozik majd a véleményed.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.16. 10:46:52

olaszka írta:Messi abba a zidane,ronaldo,rivaldo,figo korszakban 1 aranylabdát sem nyert volna...
Nedved, Shevchenko, Cannavaro.
Mi fociról beszélünk, de neked mindegy, mert brazilról van szó, kár hogy nem játszott az Arsenalban az Interben és nem edzette Mourinho mert akkor megalapítanád a Ronaldinho vallást.

Gondoltam fun lesz összehasonlítani a két játékost, leírni kicsit a véleményt, legalább szó lenne megint kicsit Dinhoról. Erre valaki nem érti miért van erről szó, hülyeség összehasonlítani, aki meg összehasonlítaná az meg...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.16. 09:45:12

AndrésGerardHernandez írta:Sziasztok! Van egy kis időm, úh. én is írok véleményt, bár teljesen értelmetlen ez a vita, ezt azért adom, az előttem írókhoz hasonlóan.
Nem igazán értem azért itt a Dinho fölényt. Csak én emlékszem úgy, hogy Messi játékstílusa eleinte TELJESEN ugyanolyan volt, mint a brazilé? Tudjátok, mikor még ő is maga mellett vezette a labdát (tipikusan Dinhósan), ugyanúgy a széről, csak a másik oldalról indult és őt sem lehetett megállítani. Nem véletlenül olyan jó barátok, eleinte mindent Ronnie-tól tanult, próbálta őt utánozni (mint oly sokan egyébként) és hozzá teszem elég jó volt abban is, emlékszem már akkor is voltak, akik összehasonlították őket (mikor még egy pályán játszottak szó szerint és átvitt értelemben is) és már akkor is voltak olyan elvetemültek akik a Bolhát hozták ki győztesen, éreztek benne valami mást, többet. Leegyszerűsítve a lényeg az, hogy Ronaldinho az egyik hanem a legjobb volt abban, hogy az állóvizet felkavarja, Messi pedig a folyóban is fickándozik ellenben a brasillal aki ebben csak küszködött a levegőért (totál képzavar). A Ronnie érában a játék, a maihoz képest lassú, ötlettelen volt, sok szabad tér, laza védelem. Viszont azóta fordult egyet a világ, nem véletlen hogy igazán még a MILANBAN sem ment neki, ő nem tud alkalmazkodni ehhez a szűk, pörgős játékhoz, ahogy egyébként más brazil "zsenik" sem (Robinho, Adriano, Mitomén Ki), az pedig hogy most brazilban megint jól játszik inkább az ottani helyzetről árulkodik. Ne értsetek félre, imádom a kapafogút sokat köszönhetünk neki mi nézők és a játékosok is de a tény az, hogy ez nem két generáció közti különbség, ők egyszerre játszottak - játszanak, s míg az egyik szenved(ett) a másik zsinórban a 3. aranylabdájára készül, miatta (is) nézünk focit, központi szerepben van a pályán és nem cserélik le! Igazából megint oda jukadok ki, hogy ez egy értelmetlen vita, a tényeket mindenki látja, ha bekapcsolja a hazugládáját (TV) az egyiket élőben látjuk a legjobb bajnokság, legjobb csapatának, legjobbjaként, a másikat felvételről , a világ másik oldalán esetlegesen villanni egyet-egyet. Ja és még valami a szép gólogról. A Bolha egy idény alatt termel annyit mint Dinho egész Barcelónai pályafutása alatt, ha ebben a sok találatban valaki nem talál legalább egyet minden egyes R10 szépségdíjasra az nézze át újra mert kiszúrják a szemét. Ez alól csak a szabadok képeznek kivételt abban a brazil valóban jobb volt. Messi a ma legjobb játékosa.
HAJRÁ BARCA!!!
Ember, ne beszélj már butaságokat. Úgy beszélsz mint ha R10 fénykora az őskorban lett volna. Szabad tér, meg laza védekezés, hogyne. :lol: :lol: :lol: Nem is 3 ember fogta őt meccsenként, nem is próbálták a védők rögtön labdalevétel után fölrúgni, ugye? Mit néztél te? Nem változott a foci annyit azóta, mint gondolnád, sajnos R10 adta lejjebb jóval a szintet. Mondjuk hozzá kell tennem, h én még ennek a kiégett Ronaldinhonak is jobban tudom élvezni a játékát, mint Messinek, mert ha ritkán is, de még néha mindig varázsol vmit. Passzjátékban jobb Messi??? :lol: Már megint miről beszéltek? Anno a Barcában nem R10-en keresztül ment át az összes támadásunk? Nem ő adta Deco mellett a legtöbb gólpasszt a csapatra. Nem ő volt képes olyan gólpasszokra, mint senki más?(háttal, sarokkal, mindennel :lol: ) Messi azért jobb, mert több poszton bizonyított? Mert R10 nem? Ennyire rossz a memóriátok?
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.16. 08:46:08

olaszka írta:R10et jobbnak tartom mint Messit!:)
Méghozzá azért mert messiben semmi átütőerőt nem érzek, dinhora rá néztem mosolygott egyet balra nézett , jobbra passzolt ,vissza kapta a lasztit, a védő sort be esernyőzte... és ezt mint egy 5 éves kis fiú a grundon olyan lazán nevetve!:) Élvezte a játékot... Olyan mint ő soha senki nem lesz...
Messi abba a zidane,ronaldo,rivaldo,figo korszakban 1 aranylabdát sem nyert volna... de most kétségtelenül a világlegjobbja. :wink:
Hát azért...18 évesen robbant be, R10-zel egy csapatban, a BL-győzelem idején...és már akkor is olyanokat csinált, amiket pl Figo nem. Elég nagy felelőtlenség olyat kijelenteni, hogy nem nyert volna Aranylabdát...
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.07.16. 08:42:46

Sziasztok! Van egy kis időm, úh. én is írok véleményt, bár teljesen értelmetlen ez a vita, ezt azért adom, az előttem írókhoz hasonlóan.

Nem igazán értem azért itt a Dinho fölényt. Csak én emlékszem úgy, hogy Messi játékstílusa eleinte TELJESEN ugyanolyan volt, mint a brazilé? Tudjátok, mikor még ő is maga mellett vezette a labdát (tipikusan Dinhósan), ugyanúgy a széről, csak a másik oldalról indult és őt sem lehetett megállítani. Nem véletlenül olyan jó barátok, eleinte mindent Ronnie-tól tanult, próbálta őt utánozni (mint oly sokan egyébként) és hozzá teszem elég jó volt abban is, emlékszem már akkor is voltak, akik összehasonlították őket (mikor még egy pályán játszottak szó szerint és átvitt értelemben is) és már akkor is voltak olyan elvetemültek akik a Bolhát hozták ki győztesen, éreztek benne valami mást, többet.

Leegyszerűsítve a lényeg az, hogy Ronaldinho az egyik, hanem A legjobb volt abban, hogy az állóvizet felkavarja, Messi pedig a folyóban is fickándozik ellenben a brasillal aki ebben csak küszködött a levegőért (totál képzavar). A Ronnie érában a játék, a maihoz képest lassú, ötlettelen volt, sok szabad tér, laza védelem. Viszont azóta fordult egyet a világ, nem véletlen hogy igazán még a MILANBAN sem ment neki, ő nem tud alkalmazkodni ehhez a szűk, pörgős játékhoz, ahogy egyébként más brazil "zsenik" sem (Robinho, Adriano, Mitomén Ki), az pedig hogy most brazilban megint jól játszik inkább az ottani helyzetről árulkodik. Ne értsetek félre, imádom a kapafogút, sokat köszönhetünk neki mi nézők és a játékosok is, de a tény az, hogy ez nem két generáció közti különbség, ők egyszerre játszottak/játszanak, s míg az egyik szenved(ett) a másik zsinórban a 3. aranylabdájára készül, miatta (is) nézünk focit, központi szerepben van a pályán és nem cserélik le! Igazából megint oda jukadok ki, hogy ez egy értelmetlen vita, a tényeket mindenki látja, ha bekapcsolja a hazugládáját (TV) az egyiket élőben látjuk a legjobb bajnokság, legjobb csapatának, legjobbjaként, a másikat felvételről , a világ másik oldalán esetlegesen villanni egyet-egyet.

Ja és még valami a szép gólokról. A Bolha egy idény alatt termel annyit mint Dinho egész Barcelónai pályafutása alatt, ha e között a sok találat között valaki nem talál legalább egyet minden egyes R10 szépségdíjasra, az nézze át újra, mert kiszúrják a szemét. Ez alól csak a szabadok képeznek kivételt, abban a brazil valóban jobb volt.
Messi a ma legjobb játékosa.
HAJRÁ BARCA!!! /Tördelve!/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára AndrésGerardHernandez 2011.07.16. 16:55:22-kor.
olaszka
Barça C

2011.07.16. 01:11:15

R10et jobbnak tartom mint Messit!:)
Méghozzá azért mert messiben semmi átütőerőt nem érzek, dinhora rá néztem mosolygott egyet balra nézett , jobbra passzolt ,vissza kapta a lasztit, a védő sort be esernyőzte... és ezt mint egy 5 éves kis fiú a grundon olyan lazán nevetve!:) Élvezte a játékot... Olyan mint ő soha senki nem lesz...
Messi abba a zidane,ronaldo,rivaldo,figo korszakban 1 aranylabdát sem nyert volna... de most kétségtelenül a világlegjobbja. :wink:
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.16. 00:44:31

levproff írta:
lluisllach89 írta:Imádtam Ronaldinhot, de Messi túlszárnyalja.
Lemaradt, hogy szerinted. :wink:
Nyílván nem egy paradicsommadár szerint mert az nem tud írni.
Meg ezt én írtam.
Meg akkor se az én gondolatom lenne ha ezzel a nickkel lennék valakinek a titkára.

Amúgy frappáns voltál :)

De ha gondolod leírhatod te is hogy látod.
Kép
levproff
Director del Fútbol

2011.07.16. 00:39:49

lluisllach89 írta:Imádtam Ronaldinhot, de Messi túlszárnyalja.
Lemaradt, hogy szerinted. :wink:
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.16. 00:37:11

Azért azt ne felejtsük el hogy nem volt egy súlycsoportban a Barca akkori és mostani játéka. Sokkal finomabbra van hangolva az egész, és igen a társak is kellenek mint anno.

De amióta tart ez a sikerkorszak sokkal durvább bekkelések vannak ellenünk azt ne feledjük azért. A passzok illetve játékintelligencia terén szerintem egyértelműen Ronaldinho előtt van.

A Guilynek illetve Xavinak osztott zsugák pedig 1-2-szer jönnek egy ember pályafutása alatt, ilyeneket talán valóban nem adott - amúgy mostanában rászokott hogy küllővel odabökje, azért az se csúnya - de brutálisan tudja helyzetbe hozni a társait.

Emiatt is mondom azt hogy a legsokoldalúbb játékos akit valaha láttam. Jönnek azzal hogy Cr fejjel milyen jó, illetve a szabik, átlövések mint Ronaldinhonál. Lehet hogy nem szerzett annyit, de aki false 9, tkp, szélső pozícióból is klasszis teljesítményt nyújt na az a valami.

Imádtam Ronaldinhot, de Messi túlszárnyalja.
Kép
vale
Capitá del Barça

2011.07.16. 00:30:34

Napok óta vitáztok itt olyan dolgon ami óriási baromság és nm is tudjátok h min vitatkoztok, azon vitatkoztok h melyika jobb, de igazából a stílusukat hasonlítjátok össze, mint a tangó és a szamba, ég és föld. a maga műfajában mind2 játékos a legnagyobbakk között van, minőség beli különbség nm igazán van Messi is R10 is őstehetség, világklasszis, egyetlen különbség hogy Ronaldinho kb 2-3 évig votl a csúcson, Messi pedig már annyi ideje ott van és vszinüleg marad is. hogy kinek melyikük a "jobb" azt döntse el maga, de úgyis csak azon múlik hogy melyik stílust szereti jobban, én mindkettőt nagyon szeretem, de az öreg brazil az állandó mosolyával és könnyedségével kicsit közelebb áll a szívemhez.
de ne csináljatok már ilyen ez a jobb meg az a jobbat, valamiben az egyik valamiben a másik de ez is a játékstílusukból adódik.
Kép
Válasz küldése