AndrésGerardHernandez írta:Sziasztok! Van egy kis időm, úh. én is írok véleményt, bár teljesen értelmetlen ez a vita, ezt azért adom, az előttem írókhoz hasonlóan.
Nem igazán értem azért itt a Dinho fölényt. Csak én emlékszem úgy, hogy Messi játékstílusa eleinte TELJESEN ugyanolyan volt, mint a brazilé? Tudjátok, mikor még ő is maga mellett vezette a labdát (tipikusan Dinhósan), ugyanúgy a széről, csak a másik oldalról indult és őt sem lehetett megállítani. Nem véletlenül olyan jó barátok, eleinte mindent Ronnie-tól tanult, próbálta őt utánozni (mint oly sokan egyébként) és hozzá teszem elég jó volt abban is, emlékszem már akkor is voltak, akik összehasonlították őket (mikor még egy pályán játszottak szó szerint és átvitt értelemben is) és már akkor is voltak olyan elvetemültek akik a Bolhát hozták ki győztesen, éreztek benne valami mást, többet. Leegyszerűsítve a lényeg az, hogy Ronaldinho az egyik hanem a legjobb volt abban, hogy az állóvizet felkavarja, Messi pedig a folyóban is fickándozik ellenben a brasillal aki ebben csak küszködött a levegőért (totál képzavar). A Ronnie érában a játék, a maihoz képest lassú, ötlettelen volt, sok szabad tér, laza védelem. Viszont azóta fordult egyet a világ, nem véletlen hogy igazán még a MILANBAN sem ment neki, ő nem tud alkalmazkodni ehhez a szűk, pörgős játékhoz, ahogy egyébként más brazil "zsenik" sem (Robinho, Adriano, Mitomén Ki), az pedig hogy most brazilban megint jól játszik inkább az ottani helyzetről árulkodik. Ne értsetek félre, imádom a kapafogút sokat köszönhetünk neki mi nézők és a játékosok is de a tény az, hogy ez nem két generáció közti különbség, ők egyszerre játszottak - játszanak, s míg az egyik szenved(ett) a másik zsinórban a 3. aranylabdájára készül, miatta (is) nézünk focit, központi szerepben van a pályán és nem cserélik le! Igazából megint oda jukadok ki, hogy ez egy értelmetlen vita, a tényeket mindenki látja, ha bekapcsolja a hazugládáját (TV) az egyiket élőben látjuk a legjobb bajnokság, legjobb csapatának, legjobbjaként, a másikat felvételről , a világ másik oldalán esetlegesen villanni egyet-egyet. Ja és még valami a szép gólogról. A Bolha egy idény alatt termel annyit mint Dinho egész Barcelónai pályafutása alatt, ha ebben a sok találatban valaki nem talál legalább egyet minden egyes R10 szépségdíjasra az nézze át újra mert kiszúrják a szemét. Ez alól csak a szabadok képeznek kivételt abban a brazil valóban jobb volt. Messi a ma legjobb játékosa.
HAJRÁ BARCA!!!
Ember, ne beszélj már butaságokat. Úgy beszélsz mint ha R10 fénykora az őskorban lett volna. Szabad tér, meg laza védekezés, hogyne.

Nem is 3 ember fogta őt meccsenként, nem is próbálták a védők rögtön labdalevétel után fölrúgni, ugye? Mit néztél te? Nem változott a foci annyit azóta, mint gondolnád, sajnos R10 adta lejjebb jóval a szintet. Mondjuk hozzá kell tennem, h én még ennek a kiégett Ronaldinhonak is jobban tudom élvezni a játékát, mint Messinek, mert ha ritkán is, de még néha mindig varázsol vmit. Passzjátékban jobb Messi???

Már megint miről beszéltek? Anno a Barcában nem R10-en keresztül ment át az összes támadásunk? Nem ő adta Deco mellett a legtöbb gólpasszt a csapatra. Nem ő volt képes olyan gólpasszokra, mint senki más?(háttal, sarokkal, mindennel

) Messi azért jobb, mert több poszton bizonyított? Mert R10 nem? Ennyire rossz a memóriátok?
Ilyen Adriabokkal meg Robinhokkal nem tudom mit akartál mondani? Őket R10-hez hasonlítani sztem olyan bűn, amit börtönnel kéne büntetni. Nem hiszem, h láttad R10-et valaha játszani, nem úgy beszélsz róla.