Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyetértek. Pár napja még búcsúztattam, ám mostmár másképp gondolom. Úgy érzem, ha marad még 1 évet, akkor ismét megnyerünk mindent.fanbarca írta:Talán, sőt biztos, hogy maradnia kell Pepnek. Még 1 évet, szükség van rá, tisztába kell tenni a csapatot. Kell egy pár játékos távozása/érkezése, de remélem jövőre meglesznek a címek ismét. Jó lenne a 3-3-4es felállást hanyagolnia.Hajrá Pep!
Teljes mértékben egyetértek! Pontosan ezért bízok én is abban, hogy maradni fog!Piquenbauer írta:Lehet furcsa lesz amit most mondok, de szerintem ennek a hétnek, és egyben ennek a két kudarcnak köszönhetjük azt, hogy Pep hosszabbítani fog.
Kell ennél nagyobb motiváció, minthogy két sorozatban is visszavezesd a csúcsra a csapatodat? Nem hiszem.
Nem mellesleg pedig sztem Messit biztosan nagyon megviselte a kihagyott tizi (vmiért szinte mindig a legnagyobbak hibáznak sajna), és ha Guardiola is távozna, akkor az teljesen padlóra küldhetné Leót (ez persze csak az én meglátásom.)
A tegnap esti mérkőzéssel kapcsolatban pedig csak annyit, büszke vagyok a csapatra. Úgy érzem a játékosok mindent megtettek a továbbjutásért, és ez most csak erre volt elég. Úgy érzem, emelt fővel távoztunk a sorozattól...
Jövőre pedig újra neki vágunk minden sorozatnak, Guardiolával a kispadon!
Visca el Barca!
Nem feltétlenül gondolom így. Én nagyon bízom Villában, és abban, hogy hátha kipróbálja őt középen. Azt, hogy egy 2 méteres izomembert oda előre igazoljon a csapat, szinte kizártnak tartom, éppen a mester miatt. Sánchez sem elveszett azon a poszton, meg ugye Villa. Velük egyedüli probléma a magasságuk, ami most úgy tűnik, hogy hiányzik, de nem tudom, mennyivel lenne jobb, ha ott valaki égimeszelő futkorászna.Zibra16 írta:Vagyis hozni kellene egy középcsatárt ?
Nem mondanám címvesztésnek, hiszen az eddigi sikereket nem vehetik el, míg az idei sorozatokban nem született siker.barcami írta:Nagyon fájó ez a két címvesztés.
Vagyis hozni kellene egy középcsatárt ?Messidona10 írta:Írták páran, hogy nem fejel jól a csapat. Alapvetően igaz, bár vannak kivételek. Viszont azzal én nem értek egyet, hogy nem lőnek jól kapura távolról. Alvest hozom fel először példaként, aki korábban durrogtatott rendesen. Többnyire fölé mentek, de lettek ebből nagy gólok is. Xaviról pedig abszolút nem lehet azt állítani, hogy rosszul lőne kapura. Messi mint minden másban, ebben is nagyon jó. Sáncheznek vagy éppen Keitának is remek rúgótechnikája van.
Ami miatt ezt nem teszik, egészen biztos vagyok benne, hogy ez Guardiola taktikájának a része. Még az első szezonban jóval többször lőttek kapura, egyre fogynak ezek a kísérletek. Valamilyen szinten teljesen érthető, hiszen ha fölé vagy mellé megy a labda, akkor gyakorlatilag egy elpocsékolt támadás. Viszont a tegnapihoz hasonló szituációkban igenis többször kéne ezt tenni. Tegnap simán lehetett volna, hiszen a Chelsea kirúgásaiból mi lett? Szerintem 10-ből egyet tartottak meg, a többi pedig Mascheranónál landolt. Ezt is érdemes lenne átértékelni a nyáron, mint ahogyan a középcsatár-kérdést is.
Ezt a célt már 2009-ben is kitűzhette volna magának és akkor nem zuhanunk ki rá 1 évre az Inter ellen. A tegnap sajnos a taktikai hiányosságok mellett az is látszott, hogy a Chelsea mentálisan sokkal erősebb, mint mi. Már Pep is lenyilatkozta párszor, hogy a játékosok hozzáállása, szíve, hite sokkal többet ér bármilyen taktikánál. És ezzel maximálisan egyetértek. Ha ez nem így lenne, akkor soha nem láthatnánk olyan csodákat, mint amit 2009-ben Londonban tettünk, vagy ami a tegnap este történt. A megfelelő motiváció a legfontosabb kulcs a sikerhez, és ezt Pep remekül adagolta a srácoknak. Az idénre viszont úgy érzem kicsit belőle is kiveszett a tűz.Subinho írta:lassan megtalálja minden csapat az ellenszert a világverő barcára, csak van, akik meg tudják csinálni, van aki nem. akik nem tömörülnek be, pedig jó csapatok, kapnak rendesen, lásd leverkusen. asszem jövőre ugyanez lesz a real, a milan, az inter, a cselszi, a Mu, stb. ellen.... mindenki látja, hogy ezt kell csinálni... erre ki kell találni valamit, különben jövőre még eddig sem jutunk!!! remélem marad Pep és ez lesz élete fő célja!!! más baj nincs, a többit megoldják a fiúk...
Ezt én is így gondolom.Kalap1988 írta: Nincs itt válság, egy szellemi, lelki mélypontban vagyunk, de ezek a fiúk még mindig ugyanazok és képesek ugyanarra, amit elértek eddig.
a futómennyiséggel egyáltalán nem volt baj. első félidőben, amíg még a cselszi is gondolkodott abban, hogy esetleg átlépjék a felezőt, megvoltak a helyzeteink, viszonylag könnyen zavarba hozhatóak voltak.MQuC írta:Csak annyi kéne, hogy ilyenkor még többet futnak. A másik pedig, hogy eltelt a 60-70 perc ugy, hogy nem lőttünk kapura kb. Persze hogy nem félnek már.
Tudni lehet honnan kihez megy a labda. El kell lőni kétszer 20ról, mint Masch ,aztán harmadikra egy zseniális passz és gól.
Az idei húzásai valóban kevésbé jöttek be, de talán ebben benne volt az is, hogy standard játékosok sérültek meg, plusz Pique fejben gyengélkedett, akinek a jó játéka talán alapköve lehetne a 3-4-3-nak, hisz rá akarjuk építeni a jövő védelmét. Ez nem kifogás, persze, nem jött be minden, de fiatal, energikus, szerintem a nyáron át kell gondolnia a hogyan továbbot, konzultálhatna Cruyffal is, és akkor tényleg csak apró keretalakítással (védelemben) Pep újra a csúcsra vezetheti ezt a csapatot. Nincs itt válság, egy szellemi, lelki mélypontban vagyunk, de ezek a fiúk még mindig ugyanazok és képesek ugyanarra, amit elértek eddig. Ennek a sarokköve pedig akárhogy is próbálják tagadni a Pep-et nem szeretők, éppen ő a zseniális játékoskeret mellett. Más is nyert volna ezt-azt ezzel a kerettel, de nem hiszem, hogy ennyit, és biztos vagyok benne, hogy nem így, ilyen játékkal. Azt mondom maradjon!daffy írta:ő dönt. én azért kételkedek a maradásában,mert tanácstalannak látom. nem nagyon jönnek be a húzásai,amikkel újítani próbál. most a 3 védős felállás is kudarcot vallott. megjegyzem,hogy egy ilyen kerettel ember legyen a talpán,aki radikális változást mer meghúzni,mert akkor több alapember is a padra kerül. nem lesz könnyű helyzete a következő szezon edzőjének,akár ki is legyencsabooo írta:akármi is történt, én még adnék neki legalább egy évet...