Josep Guardiola
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Gondoljatok bele, pont az a Pep lenne a Brazil szövetségi kapitány, aki kis túlzással kiölte az egyéniségeket a csapatból, hogy egy tökéletes gépet formázzon belőle. Pont ezt akarja az összes Brazil látni a válogatottól, még kevesebb joga bonito..
Amúgy tuti kacsa, de jót mosolyogtam, kicsit ironikus lenne szerintem ha esetleg ő lenne a szövetségi kapitányuk.
Amúgy tuti kacsa, de jót mosolyogtam, kicsit ironikus lenne szerintem ha esetleg ő lenne a szövetségi kapitányuk.
-
- Llegenda del Barça
Kezdjük ott, h sztem a Chelsea most nem is kereste meg, hanem már az is kacsa volt.StickyFingaz írta:http://pepsifoci.hu/node/128201
Ez mekkora kacsa...Ha a Chelsea ajánlatát nem fogadta el,miért fogadná el Brazíliáét?
- BritishKnight
- Capitá del Barça
Nem biztos hogy kacsa.StickyFingaz írta:http://pepsifoci.hu/node/128201
Ez mekkora kacsa...Ha a Chelsea ajánlatát nem fogadta el,miért fogadná el Brazíliáét?
Lehet, hogy azért vállal el egy szövkap. posztot mert azzal nincs akkora munka,nincs minden héten meccs.
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
-
- Capitá del Barça
http://pepsifoci.hu/node/128201
Játékos csapat kispadján tudom elképzelni, MU, Arsenal, brazil-, spanyol kapitány.
Esetleg Barca.
Esetleg Barca.

- ab1daL
- Director del Fútbol
Én is PL csapatokról olvastam, nevezetesen a City, Chelsea, Arsenal(!) hármasról. Citynél egyébként a vezetőségbe szerződtetik nagy számmal az egykori Barcás vezetőket. Pl. Txiki, valamint Ferran Soriano is ügyvezető lett náluk. Nem is kellett több az újságoknak, mondván így készítik elő a terepet Pepnek. De igaz, hogy olvasni lehetett két a milánói klubról is. Remélem nem a Chelsea, Arsenal kettőshöz megy Pep.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
-
- Az Év fórumozója 2013
Érdeles lenne, az biztos, bár Pep emlékezetem szerint többször is nyilatkozott elismerően az angol PL-ről, azt nem tudom, hogy konkrétan megemlítette-e, hogy a szigetországban akar majd edzősködni, de szerintem ha kipihente magát, és jön egy megfelelő ajánlat, szívesen megy Angliába.noname írta:Kíváncsi leszek h Pep milyen csapatot választ végül. Remélem egy olyan csapatot, ahol építkeznie kell majd. Utálom a Milant, de tán az lenne az ideális választás. Az ifinevelde nyilván adott, de a csapatnak komoly gondjai vannak. 2-3 év alatt sztem Pep nagyon erős csapatot tudna összehozni.
A Cityről cikkeztek egy időben. Én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Pep őket válassza, pláne, hogy jelenleg Ferran Soriano és Begiristaín is a klubnál dolgozik.
Náluk szintén megy az ifinevelde ezerrel, bár kétségtelen, hogy nem igazán hatékony, legalábbis az onnan kikerülő játékosok nem tudnak megragadni a nagycsapatban. (A kivételek közé sorolható Richards.)
Pep segítségével talán ez a rendszer is feljavulna, bár most akárhogy erőlködöm, nem tudok elképzelni egy Manchester City-kezdőt kettőnél több saját nevelésű játékossal.

Biztos vagyok benne, hogy rendbe tenné a csapatot (Balotellivel az élen

Aztán persze lehet, hogy a Milannál vagy valami szovjet utódállamban köt ki.

- noname
- Llegenda del Barça
Kíváncsi leszek h Pep milyen csapatot választ végül. Remélem egy olyan csapatot, ahol építkeznie kell majd. Utálom a Milant, de tán az lenne az ideális választás. Az ifinevelde nyilván adott, de a csapatnak komoly gondjai vannak. 2-3 év alatt sztem Pep nagyon erős csapatot tudna összehozni.
A Fifa egy szégyen
- miihii
- KHAL
jelwaz írta:...miihii a Barca vs. Real topicban írta:...
Nos, én úgy vagyok Peppel és a sikereivel, h abszolút nem foglalkozom vele, h más edzővel mi lett volna. Sokszor hallottam olyat, h legalább 10 másik edző is simán minimum triplázott volna, de néhányak szerint még a szotyiárussal is

Én meg örülök neki, h éppen Peppel sikerült ezt a csodát művelnünk. Én elfogult vagyok vele, mert már játékosként is nagy tisztelője voltam, csodáltam a játékintelligenciáját és nagyon szimpatikus játékos volt. A kinevezésekor nagyon örültem, bár természetesen kicsit féltem tőle, mert sötét ló volt ebben a szerepben. Azt nagyon jól mondod, h a találgatásoknál valszeg azért álltak ennyien Jo5é mellé, mert őt legalább ismerik és elismerik az eredményeit, míg Guardioláról sztem sokaknak lövése sem volt, h kicsoda.Így akkor már inkább voksoltak volna a portugálra (még ha a stílusától ódzkodnak is), mint egy pályakezdőre. Abban is adom a szavaidat, h (bár benne volt egy blama lehetősége) inkább egy családon belüli megoldásra volt szükség, mint az Unikum módszereire. A portugál sztem nagyon hosszú időre hazavágta volna a klub szellemiségét, filozófiáját, "egyéniségét". Egyszerűen pofánköptük volna magunkat és azt, ami jellemez minket. Tudom, szted ez vmilyen szinten most is így alakult, de gondolom egyetértesz vele, h Jo5é alaposa(bba)n kifordította volna a klubot. (Mondjuk ez másik téma, csak így említésképpen írtam.)
Bejött a kockáztatás, sosem látott magasságokba kerültünk. És innét kezdve én nem fogom azon rágni magam, h ez mással mennyire jött volna össze vagy akár csak hasonló. Inkább csak úgy tartom meg az emlékezetemben, h ez a PEP TEAM legendája.
Az ominózus vereségekről...
Valóban elég keserű pirula a mai napig pl a remuntada. Akármikor szóba kerül, ökölbe szorul a kezem és az a kétségbeesett düh még mindig elkap miatta. Az tuti, h talán a legfájóbb meccs volt, pedig kaptunk már ki a szemem láttára elég sokszor a hosszú évek alatt, de ez igazán övön aluli volt. Talán kevésbé lenne ilyen fájó seb, ha nem lett volna a körítés előtte, meg a nagy ígérgetés. Persze, h mind elhittük, h szétkapjuk őket. Mert benne volt a csapatban, valamint azt sugallták, h igenis most felszántjuk a pályát és feltöröljük velük a Szentélyt. Aztán nagyobb lett a füstje, mint a lángja... Órákig lehetne elemezni a miérteket, hogyanokat, de ezeket a köröket lefutottuk anno. És jobb inkább nem is beszélni róla, mert tényleg olyan seb ez, ami nem tudott begyógyulni a mai napig. Tehát ebben az aspektusban is adom, amit mondasz. Másrészt viszont ezt csak egy fejezetként fogom fel a nagy egészből, ami megmutatta, h akármennyire is istenekké váltak a világ számára a srácok, mégis csak halandó, esendő emberek. Sajnos ezt egy nagy pofonnal hozták a tudomásunkra, de annyi mindennel kárpótoltak minket az évek során, h én ezt elfogadom kompenzációnak. Egy igazi Dream team született a szemünk láttára és ugyan néhány éjszaka rémálomként tört ránk, de azért ebben a 4 évben egy csodálatos álom vált valósággá számunkra. És ezért nem tudok igazán haragudni, bár azért természetesen élénken bennem élnek ezek is. Viszont a mérleg másik tányérjára kerültek akkora súlyok, h bőven afelé dőljön a nyelve.
Flegmaság...
Igen, szemmel látható volt, h gyakran előfordult, h játszottunk a tűzzel, amikor hátradőltünk egy csekély előny birtokában. Alkalmanként meg is égtünk és akkor sem értettük, h miért nem tudunk még egy kb 20 percet JÁTSZANI és bebiztosítani a sikert. Ezzel szemben volt, h az ellenfél helyett magunkat altattuk el. Ennek az okait is lehetne keresni, elvenni az élét, h tartalékoltunk, mert hosszú a szezon meg stb, de ettől még ott marad a másik oldal, h eközben kicsit a saját dolgunkat is megnehezítettük azzal, h egy 5-tel hozható meccset lealkudtunk x-re, mert a végén benéztünk egy gólt és már nem tudtunk felpörögni. Pedig lehet, h hosszabb távon inkább kellett volna 5 meccsen még összvissz plusz másfél órát focizni és hozni még plusz 8 pontot, ezáltal a végén akár hárommal több meccsen lehetett volna akár az U12-t játszatni.
Viszont ha már a flegmaságot említed a Pep nyilatkozatokban, ezzel nem értek egyet. Inkább akkor lett volna flegma, ha azt mondja a 15. elleni meccs előtt, h mi már a jövő heti BL-re koncentrálunk, mert az lesz a fontosabb meccs, de ezt azért még csak lehozzuk. Ha ilyesmi felhangú megnyilvánulásai lettek volna, akkor be lehet tudni, h ez ragadt át a srácokra, mert elhitték, h a fél pár csukájuk is megnyeri a meccset és azért lötyögtek. Viszont Pep végtelenül (időnként valóban mosolyogtatóan) tiszeletteljesen beszélt minden ellenfélről és valamilyen szinten el is hiszem, h ezeket komolyan gondolta. Ha nem így lett volna, h lépésről-lépésre haladva jutunk el a célunkhoz, akkor nem is értük volna el őket. Persze benne volt, h sablonossá váltak a szövegei és nyilván nem tudnak a játékosok sem ugyanolyan elánnal készülni egy sereghajtó ellen, kint egy igazi rangadóra. Ráadásul ugye benne volt a pakliban az is, h (amiről az elején írtál) számunkra lényegében minden meccset papírformának állítottak be. Valahol érthetően, mert oda-vissza végigvertük a világot, kétszer

Filozófus...
Ebbe már belenyaltam korábban, h vmilyen szinten én is így kezelem, a szó legjobb jelentésében. Amikor terjedelmesebben beszélt a futballról, igazán lenyűgöző dolgokat mondott. Legalábbis számomra nagyon átjöttek a gondolatai és minden betűjén érződött, mennyire érti a futballt, a lélektanával, magával a taktikával, a játékkal. Ha előadásokat tartana, az első sorban ülve hallgatnám, valószínűleg tátott szájjal

Na, egy kicsit elkalandoztam a végére

Arra, h még X évig lehetett volna húzni a sikereit, nem tudok mást mondani, mint korábban. Ő érezte mennyi van benne és meddig tud hasznára lenni a klubnak. És bármennyire is tudott motiválni, azért egy fotelből könnyen mondjuk, h de miért nem nyomatta tovább, hisz ő a nagy zsugás. Ezt egyrészt nem lehet elvitatni tőle, mert kivételesen hosszú ideig tudta éhesen tartani a srácokat, így a csapat volt ennek a névjegye. Biztos nem véletlen, h elég kevés olyan csapat van, amely ennyi trófea után és/vagy ennyi időn keresztül csúcsra volt járatva. Másrészt innét a távolból is érezni lehetett rajta, h egy érzékeny ember és azt is tudjuk, h nem egy hálás dolog a BARCA padja. Sajnos ő úgy érezte, h ő maga nem bírt el ezekkel, így a csapat sem kaphatott több energiát tőle. Ez van. Emberek vagyunk, különbözünk. SAF már egy hegylakó a szakmában és ott van a csúcsközelben. Ő a másik véglet, jobban bírja a gyűrődést...
Amit még megjegyeztél ezzel kapcsolatban az, h miért nem előbb dobta be a törcsit, ha érezte, h fogy az energia. Hát, állítólag ő már október körül jelezte a vezérkarnak...
Ibra...
Nos, lehet, h azért állt be a sorba, mert itt akart kiteljesedni, meg a többi, de azért elég nagy meghasonlás volt ez tőle és csoda egyáltalán, h eddig bírt a vérével. Egyszerűen nem az a karakter, aki annyit fog folyamatosan hajlani, amennyi ide kellene. Sosem tudjuk meg az igazat, de azért Pep sarán (mert biztos, h az övé is benne van) kívül hozzájárulhatott, h kibújt a szög a zsákból. És mondod, h ha Pep a nagy filozófus, akkor tudnia kellett volna bánnia vele. Nem biztos, h benne megvoltak azok az eszközök, jellemzők, amikkel lehet bánni egy ilyen karakterrel, mint Zlatan. Azt gondolhatta, h igen, de aztán a puding próbája az evés. Nem ízlett mégsem, ütötték egymást az összetevők.
Pep hallgatása...
Ennek a megítélése megint csak alaposan a pozitív elfogultságom miatt részrehajló lehet, de azt egyáltalán nem tudom elképzelni, h egyszercsak úgy gondolta, h mostantól nem beszél x vagy y játékossal. Egybehangzóan ez a rész megvolt többek fejtegetésében is, de azért ezt nem nézem ki belőle, h brahiból, csak úgy, ok nélkül egyik pillanatról a másikra teljesen megszakítja a kapcsolatot. Azért ennél biztos bonyolultabb a dolog és a teljes valóság ismerete nélkül nekem ezt így ebben a formában nem akarja bevenni a gyomrom. Pont azért is, mert visszavezethető a dolog a beszélőkéjére, h igenis szereti érthetően és alaposan kifejezni magát. Ennek alaposan ellent mondana, h csak úgy ripsz-ropsz becsöndöl.
Annyira nagyon szeretném tudni, h mi zajlott a színfalak mögött, aminek mi csak a felszínét kaparhatjuk az elmondottak alapján.
Messi...
Hát ez megint egy hosszabb lélegzetű história, ahonnét indult, ahova jutott és az őt övező hisztéria. Rengeteg dolog lehetett hatással rá és igazából amilyennek megismertük kölyökként, ahhoz képest jó irányba nem tudhatnak változtatni rajta ezek a dolgok, képtelenség. Viszont hatással elengedhetetlenül vannak rá, így marad az, h kicsit ebbe az irányba indult el, amit láthatunk. Tőle várja mindenki a megváltást (99,8%-ban joggal), ezzel terheli a sajtó, a közönség, és vmilyen szinten a klub is. Édesgetik, h ő kivételes, a legnagyobb, stb... Közben meg elvárják, h egy érzéketlen srác legyen, aki soha nem dühödik be, nem kaffog oda másnak, nem zsörtölődik az ellenfelekkel. Ráadásul mivel ő van a kamerák kereszttüzében, sokkal nagyobb visszhangja van,a mikor esetleg mégis megtörténik. Pedig előfordulnak hasonlók másoknál is, de nem ők vannak a palloson... Emlékszem, eleinte amikor jött le a pályáról vagy gólt lőtt és standing ovationben kántálták a nevét, milyen zavarba jött

Tito...
Erről nem nyilatkoznék még. Az eddigi teljesítménye lehet bizalomgerjesztő is meg aggodalomra késztető is. Mert nyerünk vele, ráadásul újra hozzuk azokat a nyögvenyelős meccseket amiket korábban nem és amik égetően fontosak a bajnoksághoz. Viszont eddig zömében annyira nem meggyőző, erőtől duzzadó a játékunk, éppen ezért is van ennyi nyögvenyelősen nyert meccs. Uh én egyelőre kivárok az értékelésével, de annyit most elmondhatok, h kellemes meglepetés. Nem vártam ilyen jó rajtot, még ha nem is a játékkal vagyok maradéktalanul elégedett, hanem az eredményekkel. És vannak bíztató jelek, mint pl h remekül meccsel eddig, jól él együtt a játékkal és reagál a meccs alakulására. Meglássuk mi sül ki belőle.
Én mindenesetre a teljes bizalmam megadtam neki, mivel Pep óta együtt van a srácokkal és az ő útját folytatja. Így meg neki sem kell feltalálni a spanyolviaszt és újratelepíteni a rendszert, csak csiszolni rajta.
Reméljük a legjobbakat

Aki végigolvasta, azt meghívom egy sörre! (Ő meg majd kifizeti

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
-
- Barça B
Bizony ennek a csapatnak hiányzik Guardiola mentális felkészítése. Sok egyéni hiba van most.jelwaz írta:...miihii a Barca vs. Real topicban írta:...
Messit meg Guardiola igenis jól kezelte. Nincs vele baj. Unom, már, hogy szinte mindenért ő a hibás. Remek csapatkapitány lesz.
- jelwaz
- Entrenador del Barça
Nagyon szeretném (és szerettem volna eddig is) a kritikámat úgy megfogalmazni, hogy érződjön, hogy nem vitatom el Guardiola érdemeit, nem gondolom, hogy ezt bárki meg tudta volna csinálni. Próbálom egy objektív mérce alapján megítélni, ami szerintem alatta van annak, ahogyan őt a világ nagy része megítéli. Megpróbálom érzékeltetni. Tegyük fel, hogy ez a Barca X sorozatból Y mennyiségű kupát tudott volna nyerni (X>Y, mert tényleg nem lehet minden kupát megnyerni, számos okból kifolyólag, ezt is vegyük bele). Ha most egy tréner megnyeri az Y kupát, akkor 100%-os. Papírformát hozni is, főleg ilyen mennyiségben megint lehetetlen. Guardiola is ez alatt van. Kérdés, hogy mennyivel.miihii a Barca vs. Real topicban írta:...
Persze valamilyen szinten kákán is csomókeresés (ezen szisztéma mentén) azon vitatkozni, hogy 61%-os vagy 75 vagy éppen 90. Annyi BL-t nyert a csapattal, ami az addigi történelme során összesen volt. Imádtam és örültem nekik elmondhatatlanul. Sőt egyébként azt sem kérdőjelezem meg, hogy másnak az irányítása alatt kevesebb cím (maradva a szisztémánál, kisebb %) jutott volna a csapatnak. De nem biztos, hogy annyival kevesebb, mint azt sokan gondolják.
Amikor Rijkaard elment, innen a fórumról kevesen akarták Pepet, többen Mout vagy már valami bizonyított sztáredzőt. Megértettem őket is (Mousok esetében inkább a Peptől való tartást, mint a portugál iránti vágyat), azért lehet, hogy a csapatot taccsra tette volna ott egy ilyen hiba miatta újabb sikertelen szakasz. Én akkor úgy láttam, hogy nem a keret minőségével, képességeivel, fizikumával és összeférhetetlenségével van baj, hanem fejben voltak iszonyatosan eltévedve a játékosok. Úgy éreztem a klub kötelékeiből jövő személy sokkal inkább rendet tud rakni ilyen szempontból, ide más kell, mint szigor, kínzás, szép szó, pihenés. Így is lett. Persze gondolni sem mertem ilyen szériára, hál' Istennek lett.
Na, de hogy itt fényeztem, akkor mi is a bajom?

Sajnos futball terén nem igazán jó a memóriám, úgyhogy konkrét példákat nem tudok említeni, de rendkívül zavart az az attitűd, amikor vezetünk 1 góllal vagy éppen 2-vel, és annyira ráültünk az eredményre, hogy aztán megszívtuk. És emelett a flegmának ható játék mellet azért eléggé álságosnak tűnik, mikor azt nyilatkozza előtte, hogy nagyon komoly ellenfél (egy bajnokságban 10. helyezett csapat), rendkívül veszélyes stb. Értem én, hogy diplomatikus akart lenni, csakhogy ennek a lónak is van túlsó oldala. Nagyon kiszámítható volt, hogy mikor mit fog nyilatkozni. Ugye ennek a Real felé mutatott részét is megvitattuk már. Én úgy láttam, hogy ez a flegmázás azért valamennyire ráragadt a csapatra.
A filozófus megnevezéssel nem degradálni akartam, tudtam, hogy hívják így is (hogy degradálóan azt nem). Arra akartam utalni ezzel, hogy ő nem az, aki olyan taktikai és technikai dolgokkal érte el a sikereit, amit ezer év múlva is az ő nevével fognak fémjelezni, hanem, hogy mentálisan olyan állapotba tudta tenni az embereit, ami a képességeiket nagy hatásfokkal kihasználta. Igazából ez se nem negatív, se nem pozitív abból a szempontból, hogy végülis mindegy melyik miatt jön az eredmény.
Abból a szempontból viszont pozitív, hogy ugye van egy olyan jellegzetessége, amiben mindenki fölött áll (valószínűleg azért hívják őt így, mert ez legjobban rá jellemző). De, ha nincs is így, nagyon sokan így tekintenek rá. Csakhogy attól még nem lesz a futball Arisztotelésze. Ha ő abban annyira jó volt, amit sokan mondanak róla (és itt most mindegy, hogy filozófusnak vagy motivátornak vagy manipulátornak vagy doppingnak hívjuk), akkor tudnia kellett volna a srácokat az utolsó pillanatig motiválnia, még akkor is, ha érezte magában a fásultságot. A másik opció, hogy ezt időben észreveszi, tehát egy évvel korábban mondja ezt. Ha tényleg abban annyira jó lett volna, akkor erre rájön magában időben, nem pedig rádöbben valaminek az okán. Bocs, ha zavaros vagyok, nem tudom, hogyan írhatnám le érzékletesebben. Igen leléphetett volna később is, én nem hibáztatni akarom ezért, csak arra célzok, hogy ez az oldala túlzottan dícsért.
Azt is az ő számlájára írom (ki máséra lehetne), hogy ez a korszakos csapat eddig tartott. Ezt persze a Realhoz viszonyítva mondom. Ebben a Barcában több volt, nem azt mondom, hogy még 20 évig lehettünk volna egyeduralkodók, de tovább maradhattunk volna a csúcson, de legalább a Madridtól biztonságos távolságban. Ezért támogattam Ibrát is, mert azt hittem, hogy ez a koncepció. Jó van egy bizonyos játékunk meg egy arra alkalmas keret, de ki fog fejelni, ki fog távolról gólt lőni? Ha idehozta, nem kis áldozatok révén, akkor kötelessége lett volna legalább megpróbálni beépíteni, nem pedig csak a játékost belegyömöszölni egy szerepbe. Ráadásul, ha akkora filozófus (mostmár maradjunk ennél a kifjezésnél), akkor nem lett volna ekkora problémája a svéddel. Beismerem, Zlatan nem egy barátságos ember, de van az attitűdjében valami olyan, ami egy korszakos Barcában, a sikeres, szinte egyeduralkodó Barcában a mi malmunkra hajthatná a vizet. Persze borzasztó nehéz ezt a hullmot meglovagolni, lehet, hogy pszichológus kellene hozzá, de senki nem vetheti Ibra szemére zt, hogy idejött és egyből arcoskodott. Önmagához képest, de egyébként komplexen tekintve sem volt vele baj.
Az, hogy most hogyan nyilatkozik az egy dolog. Érdekes, de számomra pont azt mutatja a viselkedése, hogy a Barcában akart kiteljesedni. Sértődött és borzasztóan rosszul esik neki, hogy a Barcában nem jött be neki. BL-t akart nyerni mindennél jobban, részese akart lenni egy korszakos csapatnak. Miért nem jött össze neki, nem tudjuk meg. Mert azt nem sokan tudják, hogy hogyan ment tönkre (hogy nem lett jó) a viszony kettejük között. És ugye azt nem kell elmondani, hogy Ibra mekkora hendikeppel indul egy ilyen versenyben Peppel szemben. tett érte az igaz.
De van egy másik okom is hinni Ibrának (nem 100%-ig), az pedig Touré. Az érdekes körülmények között távozók nyilatkozataiban azért van némi hasonlóság. Csak mondjuk pont az elefánt olyan típus, aki nem veszi így fel a kesztyűt. Magával a távozásával sem értek egyet (lehet, hogy jobb ebbe nem belemenni, ha úgy alakul kifejtem), de ilyet, hogy egy edző nem beszél a játékosaival... Hát azért ez. Nem tudom kiben nem menne fel a pumpa, ha a főnöke letojná és mikor megkérdezi tőle, hogy miért az csak hallgat, vagy valami általános álszent dumát nyom.
Attól is tartok, hogy Messi elkezdett elkanászodni. Az elején még úgy tűnt, hogy Guardiola fogni fogja, és valóban, ebben rendkívül nehéz dolga volt a Messit körülvevő hisztéria miatt, de láthutunk arra sajnos példákat, hogy esetében is csak egy kép volt az, amit a sajtótájékoztatókon mutatott vele kapcsolatban.
Borúlátó vagyok a Barca jövőjét illetően, nem bízom Vilanovában. Szerintem Guardiola lefelé ívelő pályán hagyta el a Barcát (miatta tart lefelé) és Vilanova jobb esetben is csak mérsékelni tudja ezt. Most én vagyok az, aki nem támogattam volna a kinevezését, attól, hogy egyszer bejött egy ilyen húzás, még nem lesz a Barca a sztáredzők nevelőegyesülete. De ne legyen igazam, hátha a szezon eddigi teljesítménye nem csak lendületből jön, ami hamarosan elfogy. De elkeserítő dolgokat láthatunk sajnos.
- Capon
- Llegenda del Barça
Szerintem Pep a fél csapatot elküldhette volna azt is szó nélkül hagyták volna neki a vezetőségből.
Pénzügyileg sem lett volna akadálya szerintem, mert ezekért a játékosokért baromi nagy összeget le lehetett volna akasztani tehát a pótlásuk is lehetséges lett volna (ami az anyagiakat illeti) semmi plusz költséggel nem járt volna sőt....
Lehet, hogy tényleg el akarta volna őket adni nem tudjuk, de szerintem ennek semmi köze nem lehet a távozásához.
Ez maximum valami kis rész igazság lehet, de semmi kép nem a fő ok.
Pénzügyileg sem lett volna akadálya szerintem, mert ezekért a játékosokért baromi nagy összeget le lehetett volna akasztani tehát a pótlásuk is lehetséges lett volna (ami az anyagiakat illeti) semmi plusz költséggel nem járt volna sőt....
Lehet, hogy tényleg el akarta volna őket adni nem tudjuk, de szerintem ennek semmi köze nem lehet a távozásához.
Ez maximum valami kis rész igazság lehet, de semmi kép nem a fő ok.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
- Barcaforever
- Director del Fútbol
1. Fabregas egész tavasszal nem játszott szinte.Pavel írta:Srácok ez egy nagy hápogó kacsa.visca el barca írta: Francois Gallardo, a Barcelona labdarúgócsapatában szereplő Cesc Fabregas ügynöke az As-nak adott nyilatkozatában elmondta, Pep Guardiola, a katalánok nyáron leköszönő vezetőedzője – egyebek mellett – a 25 esztendős középpályás távozásához kötötte szerződéshosszabbítását.
„Guardiola feltételekhez kötötte a szerződéshosszabbítását – mondta Gallardo. – Négy játékost, Dani Alvest, Gerard Piquét, Cesc Fabregast és David Villát kívánta értékesíteni. Az első három játékos nem állt ki mellette, míg Villa teljesítményével nem volt elégedett."
1. As.
2. Fabregas két hónapja volt a klubnál és csodálatosan játszott.
3. Ahogy más is írta ilyet nem szokás kiteregetni.
2.Dani utalgatva nyilatkozta nyáron, h ő nem akar menni, de vannak emberek akik jobban örülnének ha távozna.
3.Piqué abszolut kikerült a csapatból szintén tavaszra, rá is szállt szépen a sajtó, sokáig téma volt még a katalán sportban is, h vmi probléma van pep és gerard között.
4.Tavaly olyan szinten formán kívül tolta Villa, h azt rossz volt nézni.
5.Pep elment és igaz a búcsúzkodáskor happy volt mindenki, az uccsó 10-15 meccsen vhogy nem láttam mosolyt senkinél, sztem ment a harc keményen az irodában.
Tényleg nincs semmi valóságalapja!?
Még vmi:Persze, h nem szokás ilyesmit kiteregetni, nem is ők mondták ezt, hanem egy mindenes emberke, akinek az volt a feladata, h beszámoljon a játékosokról az életből.Szép kis előadást tartott Ronaldinhoról is.

-
- Llegenda del Barça
Az spec tényleg igaz, h már előtte is igencsak kifele állt a rúdjuk. Mind R10nek mind Deconak. Pep csak egy megerősítés vt, vagy amolyan végső lökés, h őket elküldjék.sjd írta:Én erre nem egészen így emlékszem, mondjuk lehet, hogy van valami belső infód, mert erről az igazgatóság szvsz nem nyilatkozott, csak Peprizla írta: nem pep találta ki, hogy ők távozzanak, támogatta persze, de a board már azelőtt eldöntötte, hogy pepet szerződtették volna.
- margarin
- Jugador del Barça
Így is volt,aztán meg kirabolta a királyi családot!Alcantara írta:Nagyjából annyi a valóságalapja, mint annak a madridi taxis meséjének, aki szerint őt Montoya meglopta 230 euróval!

Helyesbítek:megrövidítette 3 ponttal.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára margarin 2012.10.27. 13:03:35-kor.
19 éves koromig játszottam a Barca csapatában aztán felébredtem:):):)):):
Nagyjából annyi a valóságalapja, mint annak a madridi taxis meséjének, aki szerint őt Montoya meglopta 230 euróval! 

Én erre nem egészen így emlékszem, mondjuk lehet, hogy van valami belső infód, mert erről az igazgatóság szvsz nem nyilatkozott, csak Peprizla írta: nem pep találta ki, hogy ők távozzanak, támogatta persze, de a board már azelőtt eldöntötte, hogy pepet szerződtették volna.
Igen, és ennek mi köze van ahhoz, hogy rosszul választott nem egyszer?rizla írta:
igen. meg nyert egy rakás kupát. persze nem hlebbel, vagy csigával, de az konkrétan mindegy.
Egyáltalán nem mind1 abból a szempontból, hogy mennyire dönt jól az igazolások kapcsán.
rizla írta:egy edzőnek egyébként marhára nem azzal kell foglalkoznia, hogy ki mennyibe kerül - az a klub dolga, ahogy nemet mondani is a klub dolga és felelőssége. vagyis laporta ugyanannyira bűnös a rengeteg feleslegesen elköltött pénzben

Ebben nem érzel egy enyhe ellentmondást? Az edzőnek legyen beleszólása, ugyanakkor a klub mondjon bátran nemet neki, és egyébként is a klub felelőssége az egész? Akkor ez nem beleszólás, max véleményezés.rizla írta: ez ilyen igazi perezi, galaktikus gondolkodásmód. ugyan kinek legyen beleszólása, ha nem az edzőnek?
És ismét leírom, egy edzőnek HIVATALOSAN semmi köze nincs az igazolásokhoz. Ez nem perezi gondolkodásmód, ez a munkaköri leírás. Teljesen más kérdés, hogy méltányosságból és racionalitásból rendre kikérik a véleményét. Spanyol csapatoknál ez így van, ha menedzser lenne, ahogy Angliában dívik, akkor dönthetne a dologról saját hatáskörében.
Egyébként mindenbe sikerült belekötnöd, csak a lényegi gondolatba nem, miszerint eléggé furcsa lenne, ha a klub játékospolitikájában kapott (és nem feltétlenül jól felhasznált) teljhatalom után még nekiállna még meredekebb feltételeket diktálni.
-
- Llegenda del Barça
a sport v az elmundo írta nemrég, h ramos koccolna a madridból, az kb ugyanaz a kategória volt, mint az as mostani "híre". vmivel el kell adni ezeket a lapokat, de sztem az ilyen jellegű információkon már kint is jókat röhögnek az emberek.
PUYOL-XAVI-INIESTA
-
- Director del Fútbol
A sok apró évközi feszültségkeltést összefonták egy nagy összeesküvéselméletté. Ugye volt Alves,Cesc,Piqué ügy is.visca el barca írta:....

Az a csoda hogy Neymar nem került bele(akinek az ideigazolása ugye a hírek alapján mai naptól nagyjából 100%-nak tekinthető).
-
- Entrenador del Barça
Srácok ez egy nagy hápogó kacsa.visca el barca írta: Francois Gallardo, a Barcelona labdarúgócsapatában szereplő Cesc Fabregas ügynöke az As-nak adott nyilatkozatában elmondta, Pep Guardiola, a katalánok nyáron leköszönő vezetőedzője – egyebek mellett – a 25 esztendős középpályás távozásához kötötte szerződéshosszabbítását.
„Guardiola feltételekhez kötötte a szerződéshosszabbítását – mondta Gallardo. – Négy játékost, Dani Alvest, Gerard Piquét, Cesc Fabregast és David Villát kívánta értékesíteni. Az első három játékos nem állt ki mellette, míg Villa teljesítményével nem volt elégedett."
1. As.
2. Fabregas két hónapja volt a klubnál és csodálatosan játszott.
3. Ahogy más is írta ilyet nem szokás kiteregetni.
nem pep találta ki, hogy ők távozzanak, támogatta persze, de a board már azelőtt eldöntötte, hogy pepet szerződtették volna.Amellett, hogy gyakorlatilag egy ilyen húzással kezdte itteni pályafutását (Deco, R10)
igen. meg nyert egy rakás kupát. persze nem hlebbel, vagy csigával, de az konkrétan mindegy. egy edzőnek egyébként marhára nem azzal kell foglalkoznia, hogy ki mennyibe kerül - az a klub dolga, ahogy nemet mondani is a klub dolga és felelőssége. vagyis laporta ugyanannyira bűnös a rengeteg feleslegesen elköltött pénzben, mint pep (és txiki). keirrisont pl. ki kérte...?Viszont edzőként gyakorlatilag szabad kezet kapott az igazolások felett, és nem kis deficitet csinált azzal, hogy rossz embereket hozott (Caceres, Hleb, Csiga, Ibra)
ez ilyen igazi perezi, galaktikus gondolkodásmód. ugyan kinek legyen beleszólása, ha nem az edzőnek?edzőként hivatalosan semmi beleszólása nem lehetett volna abba, hogy milyen csapattal dolgozik.
a sztori nyilvánvalóan bűzlik, teljes ellentmondásban áll mindennel, amit pep a távozása kapcsán mondott. vagy maradt volna úgy is, hogy kiégett, csak rúgják ki a renitenseket? ugyan.
- Subinho
- Director del Fútbol
annak idején a 3 kiskirály, azaz R10, Deco és Eto'o "elzavarását" még megértem, sőt a Villa, Piqué duót is esetleg... de hogy Alves és Cesc???
1., sztem sima kacsa...
2., Pep soha nem fogja cáfolni, mert az USA-ban épp tenisz meccsen van, vagy golfozik...
nem kell vele foglalkozni!!! Titoval kevésbé látványosan játszik a csapat, de valahogy nyugodtabbak a kedélyek... várjuk meg mi lesz a szezon végén és az sem a világ vége, ha semmit nem nyerünk, mert ez Tito első szezonja!!! tudom Pepnek sikerült első évben minden, de Pep csak egy van...
ha meg 1 év múlva visszatérne, biztosan nagytakarítást rendezne és sztem ha rajta múlna csak saját nevelés játszana a csapatban...

1., sztem sima kacsa...
2., Pep soha nem fogja cáfolni, mert az USA-ban épp tenisz meccsen van, vagy golfozik...

nem kell vele foglalkozni!!! Titoval kevésbé látványosan játszik a csapat, de valahogy nyugodtabbak a kedélyek... várjuk meg mi lesz a szezon végén és az sem a világ vége, ha semmit nem nyerünk, mert ez Tito első szezonja!!! tudom Pepnek sikerült első évben minden, de Pep csak egy van...
ha meg 1 év múlva visszatérne, biztosan nagytakarítást rendezne és sztem ha rajta múlna csak saját nevelés játszana a csapatban...
Barcaman1993 írta: Másrészt Pep azt nyilatkozta, hogy olyan október-november környékén eldöntötte ezt... Ha ez igaz nem tudom, hogy jön a képbe Fabregas, mert ha vki, akkor ő abban az időben mocskosul jól nyomta.

Amellett, hogy gyakorlatilag egy ilyen húzással kezdte itteni pályafutását (Deco, R10), Eto'o elüldözése és pótlása gyakorlatilag egy szezonunkba és 70 millióba került (Villát is beleszámolva). De végső soron nem a saját embereiről volt szó. Viszont edzőként gyakorlatilag szabad kezet kapott az igazolások felett, és nem kis deficitet csinált azzal, hogy rossz embereket hozott (Caceres, Hleb, Csiga, Ibra). Ezek után én klubelnökként biztosan agybajt kaptam volna, ha még 4 saját igazolását akarja kitúrni, akik közül az egyiket ráadásul nem kis idő-, energia- és pénzráfordítással sikerült végül megszerezni. Pep különleges helyzetben volt így is, mert edzőként hivatalosan semmi beleszólása nem lehetett volna abba, hogy milyen csapattal dolgozik.visca el barca írta: Négy játékost, Dani Alvest, Gerard Piquét, Cesc Fabregast és David Villát kívánta értékesíteni. Az első három játékos nem állt ki mellette, míg Villa teljesítményével nem volt elégedett.
És azért ennyi év után szvsz már inkább az edző felelőssége, hogy a játékosai nem állnak ki mellette, nem ugyanaz a szituáció, amikor Drogáék megbuktatták az új srácot, csak mert továbbra is ők akartak a királyok maradni a csapatban
btw, a cikket véleményezve kicsit érdekes, hogy egy madridi lapban egy ügynök nyilatkozatából tudjuk meg mindezt. Eleve tudjuk Touré óta, hogy milyen egy undorító fajta az ilyen, másrészről pedig Fabregas ügynökének mi köze van ahhoz, hogy Pep milyen feltételeket szabott Rossellnek?
- tatesz1990
- Jugador del Barça
Szerintem sem az Alves, Piqué, Cesc, Villa négyes miatt döntött úgy Pep, hogy nem vállal újabb évet.
Úgy gondolom, hogy tisztában volt vele, hogy az ellenfelek kiismerték a játékunkat és már az ellenszere is megvolt jóformán. Csak ő nem találta a megoldást a problémára.
Mióta kinevezték Tito-t, azóta van egy olyan gondolatom, hogy Pep csak pihen egy évet, majd visszatér. Ez idő alatt lesz ideje felmérni a világ-football elit csapatainak játékát, majd ennek megfelelően kicsit csiszolgatni a Barca-gépezeten.
Úgy gondolom, hogy tisztában volt vele, hogy az ellenfelek kiismerték a játékunkat és már az ellenszere is megvolt jóformán. Csak ő nem találta a megoldást a problémára.
Mióta kinevezték Tito-t, azóta van egy olyan gondolatom, hogy Pep csak pihen egy évet, majd visszatér. Ez idő alatt lesz ideje felmérni a világ-football elit csapatainak játékát, majd ennek megfelelően kicsit csiszolgatni a Barca-gépezeten.